Γιατί οι περισσότερες δίαιτες αποτυγχάνουν;

naruto

Well-Known Member
χωρις να θελω να σε ενθαρρυνω η να σε απονθαρρυνω,δικη σου η αποφαση τι θα ακολουθησεις.
τα πιατα το μου τα ειδες,ειναι σχεδον ολα τηγανητα.
ειμαι σκασμενος απο φαγητο ολο το 24ωρο με 4 τετοια την ημερα,πιστεψε με στις 5.000 θερμιδες θα πεις φτανει δεν θελω αλλο.
σε βαθος χρονου απο 24% λιπος θα σε παει στο 12%.
τις αιματολογικες επισης τις ειδες τα τηγανητα δεν επηρεαζουν τους δεικτες υγειας αλλα μονο ο υδατανθρακας.
οι βασικοι δεικτες υγειας ειναι ζακχαρο,προκαλει διαβητη,τριγλυκεριδια προκαλει εμφραγματα και εγκεφαλικα,ορμονες του θυροειδη προκαλει χασιμοτο.ολα τα αυτοανοσα δηλαδη και αρτηριακη πιεση φυσικα,ειναι απαραιτητο το αλατι στην κετο γιατι προκαλει υποταση
Δεν έχω σκοπό να χάσω βάρος , είμαι στο υγιές 13% λίπος με σημαντική μυϊκή μάζα λόγω γυμναστήριου .κουβέντα να γίνετε όμως .

Έχω κάνει κάτι επικά cheat days με 4500 θερμίδες κάπα ,κ μπορώ να πω ότι άνετα κατέβαζα άλλες τόσες .η γκρεμλινη μου(η ορμόνη που ελέγχει την όρεξη )είναι συνεχως στα ύψη .δεν έχω αφήσει ποτέ φαι στην άκρη επειδή χόρτασα .με την κετο θα έτρωγα λιγότερα μιας και τα λιπαρά είναι πιο βαριά σε θερμίδες ,οπότε ακόμα χειρότερα .

Είχα δοκιμάσει κετο ,κ δεν είναι για μένα για πολλούς λόγους .

Το γυμναστήριο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στη Ζωή μου ,κ το να μην έχω ενέργεια κ να πέφτουν τα νούμερα μου στα βάρη ήταν ότι χειρότερο .

Άσε που σιχαίνομαι το λάδι στα φαγητά .είπες ότι καταναλώνεις 5 κουταλιές την ημέρα ,εγώ πρέπει να τρώω 5 κουταλιές όλο το χρόνο .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Δηλαδη η καταναλωση μονο τηγανητων φερνει υγεια χωρις κοπο και το κοψιμο-μαχαιρι στην καταναλωση υδατανθρακων μειωνει τις βλαβερες επιδρασεις στον οργανισμο?
Κανονικη ειναι η ερωτηση και οχι ειρωνικη (μην την εκλαβεις ως ειρωνεια παρακαλω)

Απ την αλλη...γιατι δε βαζεις στο προγραμμα σου το καθημερινο περπατημα διωρης διαρκειας και τα υπερχρησιμα πουσαπς?
Αν το κανεις τα οφελη θα ειναι πολλαπλασια σε σχεση μονο με την ακολουθηση της κετογονικης διαιτας!

Δεν αμφισβητω τις αιματολογικες σου εξετασεις...προσπαθω να εντρυφησω στις ανακαλυψεις σου διοτι με την χρόνια ερευνα σου καταφερες να καταρριψεις πολλους επιστημονικους μυθους αν οντως κανει πραγματικα οσα λες η keto diet!

Συνδυασε την ομως με αθληση και θα ωφεληθεις, πιστεψε με!
ναι χρήστο,ετσι ειναι,αυτα δεν τα βγαζω απο το κεφλι μου,υπαρχουν πολλα εκατομμυρια κοσμος που το ακολουθουνε,στην Αμερικη ειναι πολυ διαδεδομενη η διατροφη.
περπαταω καθε μερα 2 ωρες,και γυμναζω και γαμπες αυτο το διαστημα,δεν περναω ολη την μερα στον καναπε.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Δεν ξέρω την ηλικία σου ....αλλά αργά η γρήγορα θα φτάσει η στιγμή που θα σου πει ο γιατρός "ξεκινά δραστηριότητες" ....φίλε μου άκου σε με αν δεν κάνεις λίγο άσκηση είσαι άρρωστος.....ένα αρρωστημένο σώμα που είναι αδύνατο ....δεν έχουν μόνο οι παχύσαρκοι θέματα.... υπάρχουν σωματότυποι που φαίνονται παχύσαρκοι αλλά δεν είναι και σκάνε από υγεία και είναι θηρία και πέτρα αν τους αγγίξεις .... θέλοντας και μη το χω σπουδάσει το αντικείμενο αυτό γιατί έτσι έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε αυτά ....είχα πολλά ερεθίσματα παραστάσεις και ανθρώπους γύρω μου κορυφαίους σε θέματα διατροφών και όλα αυτά τα σχετικά ....μυστικά και εύκολοι τρόποι δεν υπάρχουν ...υπάρχει μόνο το τρώω μέχρι να νιώσω χορτασμένος ...τρώω τα πάντα όλα ...και γυμνάζομαι συστηματικά .....όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε....κάποια μέρα έτσι η αλλιώς βέβαια θα το σταματήσεις αυτό που κάνεις ίσως από μόνος σου πριν στο πουν οι γιατροί....
ειμαι 40 προς 41,μαλλον εχω παρεξηγηθει στο θεμα της γυμναστικης :p η δουλεια μου επισης ειναι καθαρα χειρονακτικη ασχετο με το πως κυλησε φετος ο χρόνος
 

Xristoforaz

Well-Known Member
Δηλαδη Καπα για να πετυχει κανεις μειωση κιλων του πρεπει να σταματησει να τρωει γλυκα, μακαρονια, ψωμια κτλπ
Ποιες τροφες πρεπει να τρωει καποιος?
Χειρινο κρεας ας πουμε καθε μερα και τιποτα αλλο κι ετσι βλεπει απωλεια λιπους ή απλα γενικου βαρους?
Με μια τετοια διατροφη σε ποσο διαστημα χανεις κιλα και ποσα?
Αν περπατας δυο ωρες μπραβο...
Δηλαδη και τρως-χορταινεις και αδυνατιζεις
Η κετογονικη γενικα με φοβιζει..δεν ηξερα πως η λυση βρισκεται στο σταματημα υδατανθρακων!
Εχει εφαρμογη παντως επανω σου κι αυτο ειναι το θετικο!
Αν αρχισει κανεις κετο, τι προτεινεις να τρωει επι καθημερινης βασεως και τι οπωσδηποτε να μην τρωει???
Σε ρωταω επειδη το χεις μελετησει καλα το θεμα!
Αλλα κι επειδη ακολουθεις τη συγκεκριμενη πλεον διατροφη!
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Δηλαδη Καπα για να πετυχει κανεις μειωση κιλων του πρεπει να σταματησει να τρωει γλυκα, μακαρονια, ψωμια κτλπ
Ποιες τροφες πρεπει να τρωει καποιος?
Χειρινο κρεας ας πουμε καθε μερα και τιποτα αλλο κι ετσι βλεπει απωλεια λιπους ή απλα γενικου βαρους?
Με μια τετοια διατροφη σε ποσο διαστημα χανεις κιλα και ποσα?
Αν περπατας δυο ωρες μπραβο...
Δηλαδη και τρως-χορταινεις και αδυνατιζεις
Η κετογονικη γενικα με φοβιζει..δεν ηξερα πως η λυση βρισκεται στο σταματημα υδατανθρακων!
Εχει εφαρμογη παντως επανω σου κι αυτο ειναι το θετικο!
Αν αρχισει κανεις κετο, τι προτεινεις να τρωει επι καθημερινης βασεως και τι οπωσδηποτε να μην τρωει???
Σε ρωταω επειδη το χεις μελετησει καλα το θεμα!
Αλλα κι επειδη ακολουθεις τη συγκεκριμενη πλεον διατροφη!
τα φαγητα της κετογονικης βασιζονται στο οτι θα πεσει το ζακχαρο και μαζι με αυτο και η ινσουλινη,η ινσουλινη ειναι η ποιο αναβολικη ορμονη στο σωμα μας,δεν υπαρχει καυση λιπους οταν ειναι υψηλα,την ανεβαζει ο υδατανθρακας,ζαχαρη,φρουτα λαχανικα οσπρια.
επιτρεπονται κρεας αυγα και λιγα λαχανικα,να ειναι κατω απο 20 γραμμαρια υδατανθρακα την μερα.
με οποιονδηποτε τροπο μαγειρεμενα.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
παντα πιστευα και ακομα πιστευω οτι η γυμναστικη θεραπευει σχεδον τα παντα,εχω θεραπευσει κηλη μεσης με ραχιαιους.
φαινεται το περπατημα δεν ηταν αρκετο να θεραπευσει αυτο που εμφανιστηκε και πλεον γυμναζω γαμπες 3 φορες την εβομαδα.
δειτε το αποτελεσμα πριν και μετα.live ειναι ποιο καλα τα πραγματα απο οτι φαινεται στις φωτο
 

Συνημμένα

  • 135628666_440613666967856_6021906991840199901_n.jpg
    135628666_440613666967856_6021906991840199901_n.jpg
    90.3 KB · Προβολές: 17
  • 136056545_2456136254681955_2964827394197852353_n.jpg
    136056545_2456136254681955_2964827394197852353_n.jpg
    74.3 KB · Προβολές: 16

makis25

Well-Known Member
kapa στη φωτο ειδα controller playstation . Σου προτεινω εντατικο παιχνιδι! και οταν βαριεσαι το παιχνιδι στειλε 6 sms επισης εντατικα και κανε οσο περισσοτερες βολτες μπορεις . Διαβαζοντας τις περιπετειες σου κατα καιρους με τη διατροφη σκεφτηκα πως παιζει ρολο και το ψυχολογικο κομματι . Ισως εχεις υπερβολικο στρες , ισως επικεντρωνεται η προσοχη σου τοσο σε αυτο ,σκεφτομαι αν κουραζεται ο νους με ενα ζητημα , μετα το σωμα πως να ανταποκριθει . Ισως χρειαζεσαι καποιες στρατηγικες αποσπασης της προσοχης σου ωστε να πολεμησεις το στρες γενικα αλλα και ειδικα οσες ιδεες πχ για τα κιλα σου καταληγουν να ειναι ανωφελες , εννοω τελικα ριξε μια ματια πισω , ειναι η ζωη σου καλυτερη , νοιωθεις καλυτερα ; Δουλευει το μυαλο καλυτερα; Εγω τετοια κριτηρια χρησιμοποιω για εμενα , ειναι προκειται για αλλαγες στη διατροφη ειτε για αλλα ζητηματα . Φιλικα παντα με ευχες για την καλυτερη δυνατη υγεια αυτη τη χρονια!
 

dlazaros

Well-Known Member
ναι εδω ειμαι. να διαβάσω λίγο το νήμα και έρχομαι εαν μπορώ να βοηθ'ησω.
Λοιπόν εγω είμαι πλέον 52 χρονών, 175, 75 κιλά, 18-19% λίπος και όλα καλά. Η κετογενική διατροφή μου έδωσε την δυνατότητα σαν εργαλείο (γιατί αυτό είναι, δεν το προτείνω για μόνιμη χρήση) να κατεβάσω το λίπος στο σώμα μου κατά περίπου 30 κιλά και σημαντικό, εξαφάνισα το σπλαχνικό λίπος το οποίο μου είχε δημιουργήσει προβλήματα υγείας περιλαμβανομένοης και της τριχόπτωσης λόγο οτι το αποθηκευμένο λίπος είναι πρότιστως... οιστρογόνα!

Η στρατηγική που ακολουθούσα (και σήμερα αν χρειαστεί να ρίξω λίγο τα μελομακάρονα...) ήταν νηστεία 28 ώρες και μπαίνεις σε κέτωση (ούρα σε κετοστιξ) μετά ή νηστεία για 3-4 μέρες μόνο με αλατόνερο, ή διατροφή λιπαρά και κρέας χωρίς καθόλου υδατάνθρακα. (μέχρι 25γρ για την ακρίβεια). Μπορείς να τρώς σαβούρα λιπαρά και κρέατα όπως μπείκον κλπ αλλά οι αρτηρίες σου δεν θα χαρούν πολύ. Να γίνει κατανοητό οτι το λίπος μας είναι αποθηκευμένη τροφή και ΑΥΤΟ θέλουμε να κάψουμε όχι να τρώμε λίπη και κρέατα και να μην χάνουμε τίποτα! Ακόμα να αναφέρω οτι όσο είσαι σε κέτωση δεν έχει σεξ (ορμές) δεν κοιμάσαι πάνω απο 6 ώρες το βράδυ (6 η ώρα είσαι όρθιος) και το κατούρημα την νύχτα είναι κανόνας! Η διάθεση σου είναι λίγο δολοφονική λόγο παρασυμπαθητικού νεύρικού συστήματος και γενικώς είναι μια κατάσταση ζόρικη για το σώμα (το οποίο δεν καταλαβαίνει οτι εσύ θέλεις κοιλιακούς... νομίζει οτι έχεις πόλεμο!_).
Απώλεια λίπους αρχικά νερά και γλυκογόνο 4 κιλά σε 2 μέρες και μετά περίπου 1 κιλό την εβδομάδα εάν έτρωγα 2000 θερμίδες την ημέρα. Σημαντικό, η κέτωση όσο κατεβαίνεις σε ποσοστό λίπους, τόσο λιγότερο μπορεί να σου δώσει για "τροφή". Δηλ, στην αρχή τρώς 1000 και τις υπόποιπες τις παίρνει απο το αποθηκευμένο λίπος αλλά όσο κατεβαινεις λιγοστεύει. Στο 18-19 που είμαι τώρα μπορώ να πάω 1300 -1400 και τα υπόλοιπα 600 απο λίπος αλλιώς αμα το παρακάνω χάνω μυική μάζα. Πλέον το χρησιμοποιώ μια φορά τον χρόνο όταν θέλω να κατεβάσω 1-2 κιλά λίπος σε 1-1.1/2 εβδομάδα για να μην μαζεύονται και πρέπει να κανω μάχη αργότερα.

αυτά τα λίγα για τώρα! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία:

kapa

Μέλος του προσωπικού
εγω εχω να προσθεσω σε αυτα που λεει ο λαζαρος οτι ακομα και αν υπερβεις τις θερμιδες,αν δεν τρως υδατανθρακες δεν βαζεις λιπος.
η κετογονικη ειναι επισης εργαλειο συντηρησης,υποψιν οτι εγω ειμαι στον 13ο μηνα κετογονικης και λειτουργει λιγο διαφορετικα το σωμα,ποιο καλα απο πριν σε οτι εχει να κανει με θερμιδες
 

dlazaros

Well-Known Member
Αυτο είναι αλήθεια και σε μένα (πλέον έχουμε πίτσα κάθε Σάββατο εδω και χρόνια) και γενικώς είμαι παραπάνω σε θερμίδες περίπου 200-300 την ημέρα και πάλι δεν παίρνω εύκολα λίπος καθώς όταν η πλάστιγγα γύρει πρός την μυική μάζα παρά στο λίπος (σε ποσοστό) τότε το σώμα προτιμά να "φάει" λίπος διατροφής και αποθηκευμένο παρά τον εύκολο υδατάνθρακα. Βέβαια δεν νομίζω να ξεπερνάω πλέον τους υδατάνθρακες πάνω απο 300 γρ καθώς τα λιπαρά έχουν την γεύση!(πλήρες γάλα, γιαούρτι κλπ) Να πω επισης οτι αποφεύγω πλέον τις διατροφικές "βόμβες" που είναι σχεδιασμένες να αποθηκεύσουν λίπος: φρούτα πάνω απο 400γρ που γεμίζει το συκώτι (και αμα γεμίσει ξερνάει σε σπλαχνικό, τροφές με ζάχαρη ΚΑΙ λίπος μαζί( παγωτά, γλυκά, κλπ) παρα μόνο με μέτρο.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Αυτο είναι αλήθεια και σε μένα (πλέον έχουμε πίτσα κάθε Σάββατο εδω και χρόνια) και γενικώς είμαι παραπάνω σε θερμίδες περίπου 200-300 την ημέρα και πάλι δεν παίρνω εύκολα λίπος καθώς όταν η πλάστιγγα γύρει πρός την μυική μάζα παρά στο λίπος (σε ποσοστό) τότε το σώμα προτιμά να "φάει" λίπος διατροφής και αποθηκευμένο παρά τον εύκολο υδατάνθρακα. Βέβαια δεν νομίζω να ξεπερνάω πλέον τους υδατάνθρακες πάνω απο 300 γρ καθώς τα λιπαρά έχουν την γεύση!(πλήρες γάλα, γιαούρτι κλπ) Να πω επισης οτι αποφεύγω πλέον τις διατροφικές "βόμβες" που είναι σχεδιασμένες να αποθηκεύσουν λίπος: φρούτα πάνω απο 400γρ που γεμίζει το συκώτι (και αμα γεμίσει ξερνάει σε σπλαχνικό, τροφές με ζάχαρη ΚΑΙ λίπος μαζί( παγωτά, γλυκά, κλπ) παρα μόνο με μέτρο.
εγω Λαζαρε απο οτι θα ειδες απο τα τελευταια σχολια,κανω καταχρηση με 6 μπυρες 2 φορες την εβδομαδα και τρωω σταθερα 5.000 θερμιδες την μερα.τα γευματα μου ομως ειναι ολα με πολυ λιγο υδατανθρακα.
εχω 4 μηνες τωρα που το παω ετσι,δεν βαζω λιπος,δεν χανω αλλο λιπος,τα 20 κιλα φυγανε οποτε το 80% του στοχου εχει γινει,ειμαι ευχαριστημενος και ετσι.
υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα αυτο να το συνεχισω για παντα,δεν νιωθω να στερουμαι κατι.ειμαι τοσο πολυ διαστημα σε τετοιο μοτιβο που μου φαινεται σαν μια ζωη αυτα να ετρωγα,εχω σχεδον ξεχασει πως ηταν το πριν
 

dlazaros

Well-Known Member
εγω Λαζαρε απο οτι θα ειδες απο τα τελευταια σχολια,κανω καταχρηση με 6 μπυρες 2 φορες την εβδομαδα και τρωω σταθερα 5.000 θερμιδες την μερα.τα γευματα μου ομως ειναι ολα με πολυ λιγο υδατανθρακα.
εχω 4 μηνες τωρα που το παω ετσι,δεν βαζω λιπος,δεν χανω αλλο λιπος,τα 20 κιλα φυγανε οποτε το 80% του στοχου εχει γινει,ειμαι ευχαριστημενος και ετσι.
υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα αυτο να το συνεχισω για παντα,δεν νιωθω να στερουμαι κατι.ειμαι τοσο πολυ διαστημα σε τετοιο μοτιβο που μου φαινεται σαν μια ζωη αυτα να ετρωγα,εχω σχεδον ξεχασει πως ηταν το πριν
Τέλεια. Αυτό είναι και το νόημα της διατροφής όπως θα έπρεπε να είναι. Να μπορείς να έχεις ενέργεια και να πετυχαίνεις τους στόχους σου, όχι να τρώμε αμυαλα "σκατά" τα οποία μας καταστρέφουν! ;)
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Τέλεια. Αυτό είναι και το νόημα της διατροφής όπως θα έπρεπε να είναι. Να μπορείς να έχεις ενέργεια και να πετυχαίνεις τους στόχους σου, όχι να τρώμε αμυαλα "σκατά" τα οποία μας καταστρέφουν! ;)
εγω να ομολογησω και το ενα αρνητικο που εχω στην διατροφη,η κετωση μου δημιουργει τρελη αφυδατωση.
αν περασω στην τεταρτη μερα χωρις υδατανθρακες αρχιζω και αφυδατονομαι σε ασχημο σημειο,δεν αντεχω ουτε 5 λεπτο χωρις γουλια νερο,δεν τολμαω να βγω απο το σπιτι χωρις μπουκαλι νερο,ενω εκτος κετωσης με 1 λιτρο νερο την μερα μου ειναι υπερ αρκετο,στην κετωση φτανω τα 5 λιτρα και παλι δεν μου ειναι αρκετα.
ο λογος που βγαινω απο την κετωση τοσο συχνα πλεον ειναι επειδη δεν αντεχω αλλο αυτην την αφυδατωση,εχει αρχισει να με κουραζει,οποτε κοιταω να τα φερω ολα σε μια ισοροπια,δεν ειναι το αποτελεσμα το παν,ειναι και το να εισαι καλα ψυχολογικα
 

dlazaros

Well-Known Member
εγω να ομολογησω και το ενα αρνητικο που εχω στην διατροφη,η κετωση μου δημιουργει τρελη αφυδατωση.
αν περασω στην τεταρτη μερα χωρις υδατανθρακες αρχιζω και αφυδατονομαι σε ασχημο σημειο,δεν αντεχω ουτε 5 λεπτο χωρις γουλια νερο,δεν τολμαω να βγω απο το σπιτι χωρις μπουκαλι νερο,ενω εκτος κετωσης με 1 λιτρο νερο την μερα μου ειναι υπερ αρκετο,στην κετωση φτανω τα 5 λιτρα και παλι δεν μου ειναι αρκετα.
ο λογος που βγαινω απο την κετωση τοσο συχνα πλεον ειναι επειδη δεν αντεχω αλλο αυτην την αφυδατωση,εχει αρχισει να με κουραζει,οποτε κοιταω να τα φερω ολα σε μια ισοροπια,δεν ειναι το αποτελεσμα το παν,ειναι και το να εισαι καλα ψυχολογικα
Η αφυδάτωση δεν είναι συνέπεια της κέτωσης από όσο γνωρίζω. Έχω τολμήσει να κάνω 5ημερη ξηρή νηστεία χωρίς νερό και τροφή και μετά τις 48 ώρες δεν είχα κανένα πρόβλημα πέρα από ταχυπαλμίες οι οποίες οφείλονται στην μεγάλη πτώση καλίου και ποτάσιου επειδή ουρούσα σαν άλογο όλη την μέρα. Όταν έκανα κέτωσης με τροφή αφυδάτωση είχα μόνο όταν έπινα πολύ καφέ καθώς είναι το νούμερο ένα που την προκαλεί.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Η αφυδάτωση δεν είναι συνέπεια της κέτωσης από όσο γνωρίζω. Έχω τολμήσει να κάνω 5ημερη ξηρή νηστεία χωρίς νερό και τροφή και μετά τις 48 ώρες δεν είχα κανένα πρόβλημα πέρα από ταχυπαλμίες οι οποίες οφείλονται στην μεγάλη πτώση καλίου και ποτάσιου επειδή ουρούσα σαν άλογο όλη την μέρα. Όταν έκανα κέτωσης με τροφή αφυδάτωση είχα μόνο όταν έπινα πολύ καφέ καθώς είναι το νούμερο ένα που την προκαλεί.
καφε συνεχιζω να πινω αν και χρονο με τον χρονο τον μειωνω σε ποσοτητα.
οι ηλεκτρολητες ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο σε ολες τις διαιτες τους οποιους ενω τους εχω διαβασει ακομα δεν τους δοκιμασα στην πραξη.

το σωμα μαζι με τα υγρα χανει και ηλεκτρολητες,καλιο,μαγνησιο,ποτασιο,νατριο,ψευδαργυρο,χαλκο,εχουν επιπτωσεις αυτα στην διαθεση,στην υγεια,ειναι πολυ σημαντικη η ληψη επιπλεον αλατιου στις διαιτες ολες,ακομα δεν το εχω κανει στην πραξη.
 

dlazaros

Well-Known Member
καφε συνεχιζω να πινω αν και χρονο με τον χρονο τον μειωνω σε ποσοτητα.
οι ηλεκτρολητες ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο σε ολες τις διαιτες τους οποιους ενω τους εχω διαβασει ακομα δεν τους δοκιμασα στην πραξη.

το σωμα μαζι με τα υγρα χανει και ηλεκτρολητες,καλιο,μαγνησιο,ποτασιο,νατριο,ψευδαργυρο,χαλκο,εχουν επιπτωσεις αυτα στην διαθεση,στην υγεια,ειναι πολυ σημαντικη η ληψη επιπλεον αλατιου στις διαιτες ολες,ακομα δεν το εχω κανει στην πραξη.
Είχα δοκιμάσει το electrolyte plus της my protein σε κάψουλες με καλά αποτελέσματα και είχα κάνει και την ευκολη συνταγή με υποκατάστατο αλατιού φύτρο και μηλόξιδο. Μια χαρά ήταν και τα δύο. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι αν δεν βγάλεις πολλά υγρά με την ούρηση τοτε η αφυδάτωση δεν υπάρχει. Έκανα το λάθος να πίνω πολύ σκέτο νερό το οποίο με άδειαζε από ηλεκτρολύτες σε 2 μέρες. Και πάρε ταχυπαλμίες και πάρε αφυδάτωση και πάρε νερό ... Φαύλος κύκλος.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
ενα ακομα που δεν εχει αναφερθει στο νημα ειναι το πως χανουμε το λιπος.
το 80% του λιπους το χανουμε με την αναπνοη,και το υπολοιπο 20% απο κοπρανα ,ουρα και ιδρωτα.
φανταζομαι και αυτο το 99% το διαβαζουν πρωτη φορα.
συμβαινουν τοσα πολλα στο σωμα μας που μας ειναι αγνωστα.η καθε μπουκια φαγητο εχει να κανει με 20 ορμονες.
δεν ειναι απλα θερμιδες που μπαινουν και βγαινουν,αυτα τα ελεγε η γιαγια μου το το 1920.
επισης η πτωση της ινσουλινης προκαλει ανοδο της αυξητικης ορμονης,πτωση αρτηριακης πιεσης,μειωση τριγλυκεριδιων,καμια ορμονη δεν μεταβαλλεται στο σωμα χωρις να παρασυρει και αλλες.
ουτε εγω τα ξερω ολα,ακομα μαθαινω
 

Kostas97

Well-Known Member
Επιβεβαιωνω τα θετικα της κετογονικης διατροφης καθως και της διαλειματικης νηστειας οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο εμπειρια 2 φιλων και μαλιστα παχυσαρκων. Απο 130 κιλα μεσα σε ενα χρονο ο ενας επεσε στα 70 . Λογικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!! κρεμασε το δερμα. αλλα ηταν ο μονος τροπος με τον οποιο πετυχε να χασει τα κιλα.

Παρατηρωντας τις εξετασεις του καπα φαινεται το θετικο της κετογονικης στο καρδιαγγειακο με την αυξηση της καλης χολυστερινης με αθηρωματικο δεικτη στις δευτερες εξετασεις 3,25 . Φιλε Καπα εαν επιτρεπεται ποσα κιλα εισαι τωρα;

Τωρα ως προς το θεμα διατροφη-γυμναστικη και στοχο επιτευξη μυικοτητας η κετογονικη δεν ειναι σε καμια περιπτωση η σωστη προσεγγιση :D
Θα ελεγα ειναι χασιμο χρονου!!! ΟΜΩΣ!!! Στο χασιμο βαρους ομως απο ατομα τα οποια δεν επιθυμουν να χασουν 5 κιλα αλλα μεγαλα νουμερα ειναι ιδανικη. Ολα εχουν να κανουν με ορμονες και με την ινσουλινη!

Η θερμιδα εαν καποιος θελει μπορει να ψαξει πως προηλθε. Εκει θα καταλαβει οτι το σωμα προφανως δεν ειναι απλα μια φλωγα αλλα κατι πολυ πιο συνθετο .

Εγω ασχολουμαι με τον αθλητισμο και μετραω θερμιδες. Το βρισκω αρκετα βολικο για να παρατηρω που κινουμαι και ειναι χρησιμο εργαλειο οταν το λειτουργεις παρατηρωντας και οχι παιρνοντας ετοιμους αλγοριθμους υπολογισμου. Περαν της θερμιδας κοιταω και τα μακρος γνωριζοντας ποτε να φαω υδατανθρακα ποτε πρωτεινη αρα κρατοντας μεσα στη μερα μου την ινσουλινη σταθερη και ανεβαζοντας την μετα την προπονηση με απλο υδατανθρακα(φρουτο).

Εν κατακλειδι για εμενα ενας παχυσαρκος ειναι πολυ βολικο να ακολουθησει και διαλειματικη νηστεια(μεγαλα γευματα) και κετογονικη(χαμηλη ινσουλινη), μειωμενη πεινα κλπ που ειναι και το βασικο προβλημα ενος παχυσαρκου.
 
Μπλουζα