ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

Itaλος είπε:
Θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου :
Από τη στιγμή που η σπείρο. είναι αδιάλυτη στο νερό σημαίνει πως αν τη βάλουμε στο κεφάλι μας με λοσιόν συνταγής tropheus (νερό :max15- 20% απορρόφηση,80-85% εξάτμιση από το δέρμα…έτσι μου είπε φαρμακοποιός ) η σπείρο. θα μείνει στο κεφάλι σε ''στερεή'' πλέον μορφή ( κόκκοι σκόνης …σαν πιτυρίδα ένα πράγμα).Για να έχουν όμως δει κάποια παιδιά αποτελέσματα (όπως ο tropheus,δεν θυμάμαι να λέει κάτι για αλκοόλη…δεν το αμφισβητώ!! ) σημαίνει ότι ακόμα και έτσι , ένα μικρό ποσοστό (δική μου εκτίμηση 20%) …απορροφάτε!! Αν λοιπόν με 20 χαπάκια ALDACTONE σε 150ml νερό(μετά το βράσιμο) έχω περίπου 1,5% σπείρο ανά ml ,με ένα ποσοστό 20% απορρόφησης θα έχω περάσει απο το δέρμα περίπου 0,4% από κάθε ml που βάζω!!Επειδή δεν βάζω ακριβώς 1ml πιστεύω πως καταφέρνω ένα ποσοστό 0,7-0,8% ανά χρήση!(Δεν είμαι χημικός και αυτά που γράφω μπορεί να είναι από άτοπα μέχρι χαζομάρες)Σκεφτείτε ότι το παλικάρι ο ΑΝΑR που είχε πρόβλημα με τη σπείρο χρησιμοποιούσε για 5 μήνες σπείρο 4%!Αν έκανε και χρήση οινοπνεύματος και προπυλενογλυκόλης και κατάφερνε ένα ποσοστό απορρόφησης περίπου 70% δηλ 2,8% σπείρο ανά ml και του έπεφτε στο κεφάλι πάνω από 1ml ,ίσως 2μλ δηλ 5,6% σπείρο επί 2 φορές την ημέρα ,τότε μιλάμε για 11,2% σπείρο ανά ημέρα!!Βέβαια όταν η 2η χρήση γίνεται μετά από ώρες ο πολλαπλασιασμός δεν ισχύει!! (Το σενάριο-υπόθεση είναι δικό μου …δεν ξέρω τι χρήση έκανε το παιδί!!Ευχομαι για τον ANAR τα προβλήματα απο τη σπείρο. να αποτελούν πλέον μια ανάμνηση και μόνο!!)Αν λοιπόν το 0,7% κάνει κάποια δουλειά τότε το 5,6% είναι επικίνδυνο!!Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε διάλυμα max2% και με μία καλή απορρόφηση να έχουμε περίπου 1,8% σπείρο ανά ml!Επαναλαμβάνω όλα αυτά είναι προβληματισμοί μου και οποιαδήποτε διόρθωση δεκτή!
Το ξέρω …κουραστικό το μήνυμα …….καταλήγω :Χρησιμοποιώ συνταγή tropheus γιατί τη θεωρώ ακίνδυνη και επίσης για ψυχολογικούς λόγους, αισθανόμενος πως κάπως , έστω και λίγο, βοηθάω τα μαλλιά μου! Ο Ακης που ήταν στην αρχή και αυτός ενθουσιασμένος κατέληξε να μην την εμπιστεύεται πλέον ούτε για τοπική χρήση όπως είπε!!Μπορεί ακόμα και αν οι υποθέσεις μου είναι σωστές,να αποδειχθεί ότι και αυτό το λίγο που βάζω εγώ, να είναι επικίνδυνο ή ανούσιο στο μέλλον. Πάντως η άποψη των παιδιών που ακολουθούν το δόγμα …αν είναι να κάνεις κάτι,κάν’το σωστά αναλαμβάνοντας το ρίσκο,αλλιώς μην το κάνεις καθόλου ……απόλυτα σεβαστή!!!
στην πραξη δυστυχως δεν υπαρχουν κανονες :(
η ιδια ουσια σε καποιον μπορει να εχει sides η αποτελεσματα(και τα αποτελεσματα ενα side ειναι)
και σε καποιον αλλον να μην κανει τιποτα η συγκεκριμενη ποσοτητα.
το καθε σωμα αντιδραει διαφορετικα.
ο καθενας πρεπει να βρει ποια ειναι η ισορροπια ανεπιθυμητων ενεργειων-αποτελεσματων στον δικο του οργανισμο :(

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ANAR

Well-Known Member

Εγω εχω να πω οτι με την spiro ειδα παρα πολυ καλα αποτελεσματα στους 5 μηνες που εβαζα αλλα και τις γνωστες παρενέργειες που μου εμφανιστηκαν. ;)

Itaλος

New Member

Παναγιωτης είπε:
μπομπα δεν ειναι σιγουρα τον διαλυμα γιατι και η σπειρονολακτονη δεν ειναι και καμια μπομπα ουσια
και με τους προβληματισμους του Ιταλου ενοιωθα λες και διαβαζα για καμια απαγορευμενη ουσια

κοιτα καθε μερα μαθαινουμε και κατι νεο κατι καινουργιο ετσι οι σημερινες μπομπες μετα απο 1 με 2 χρονια θα ειναι ετσι και ετσι
για αυτο μην κατηγορεις τον tropheus οτι αλλα παρουσιαζει και αλλα λεει μετα
γιατι παντα ετσι ειναι

και εγω ειχα φτιαξει κατι πριν 2 χρονια και μετα απο 2 χρονια το βλεπω και λεω σιγα τα αυγα

ετσι λοιπον καθε φορα προσαμοζομαστε αναθεωρουμε και προχωραμε
Φίλε (και συνονόμετε ;)) Παναγιώτη, αισθάνομαι ικανοποιημένος που μπαίνοντας στο forum διάβασα για τη σπείρο σχεδόν ένα χρόνο μετά από τις δοκιμές των παιδιών. Νιώθω ότι η εμπειρία τους με προστατεύει!Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος με την αλυσίδα ανακάλυψη-ενθουσιασμός-δοκιμή-απογοήτευση(απογοήτευση γιατί θα περιμέναμε περισσότερα πράγματα από αυτή την ουσία) !Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη …..Όχι ,δεν περιμένω να βγάλω μαλλιά με τη σπείρο!!Εγώ απλά με βάση την επικινδυνότητα-αποδοτικότητα προσπάθησα να εκφράσω με τους προβληματισμούς μου ,τους όρους ‘’ποσότητα ασφαλείας’’,’’ χρήση ασφαλείας ’’ γνωρίζοντας πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και πιάνοντας τα άκρα ,δηλ μια min ποσότητα και μια max που έχουν πάρει κάποια παιδιά , παρατήρησα τι μπορεί να προκαλέσουν!!Αν πάρουμε 10 ασπιρίνες μαζί μπορεί να πεθάνουμε ……δεν σημαίνει πως η ασπιρίνη είναι απαγορευμένη ουσία!! :) :)

Conan

Member

σωστα. θελω ομως να ρωτησω και κατι αλλο. τη σπιρο, οσον καιρο τη χρησιμοποιω, την κραταω στο συρταρι του κομμοδινου μου ( ξυλινο). πιστευω οτι ειναι αρκετα δροσερο μερος. '
μηπως θα επρεπε να την βαζω στο ψυγειο ή να περιμενω το καλοκαιρι που θα εχει και πιο πολλη ζέστη?

Itaλος

New Member

Αν δεν κάνω λάθος, από ότι έχω διαβάσει εδώ στο forum ,το κρίσιμο συστατικό είναι το οινόπνευμα!!Αν δηλ. χρησιμοποιείς τη συνταγή με το οινόπνευμα δεν χρειάζεται ψυγείο!!Πιστεύω όμως ότι αν την βάλεις στο ψυγείο, της παρέχεις μεγαλύτερη προστασία από τα μικρόβια!!

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

φιλε ιταλε (πανο) σεβαστη η καθε αποψη

σιγουρα οτι χρησιμοποιεις σε ποσοτητες μεγαλες ειναι επικινδυνο
αν συγκρινεις τις oral ποσοτητες με αυτες που χρησιμοποιουμε στο τοπικο 2% παραδειγμα
θα δεις οτι διαφερουν παρα μα παρα πολυ

απο εκει και περα ειναι στο χερι του καθενος να δοκιμασει η οχι

εγω ευχομαι τα καλυτερα αποτελεσματα οτι και αν επιλεξει ο καθενας

lab_rat

Member

Lab_hair είπε:
[quote author=Blindfold link=topic=386.msg46081#msg46081 date=1295740852]
Είπα να εμπλουτίσω τη μινοξιδίλη με 250 mg προγεστερόνη. Καλύτερο; Καλό γενικά;
Ας απαντησει καποιος αν ξερει... Ενδιαφερει κ μενα!
[/quote]
Επειδη δεν βλεπω ψως, αποτι εψαξα βρηκα οτι η προγεστερονη μπορει να μειωνει τη δραση του tretinoin (αν το χρησιμοποιεις στη minox). Υποθετω αν τη βαζεις σε κρεμα πριν δεν παιζει προβλημα!
Βρηκα επισης σε ενα ποστ του Ακη το 2008 οτι η προγεστρονη μπορει να κανει μερος των υπολοιπων ουσιων να αποροφηθουν απο τον οργανισμο! Δε ξερω αν ισχυει αυτο...

kapa

Μέλος του προσωπικού

Βρηκα επισης σε ενα ποστ του Ακη το 2008 οτι η προγεστρονη μπορει να κανει μερος των υπολοιπων ουσιων να αποροφηθουν απο τον οργανισμο! Δε ξερω αν ισχυει αυτο...
[/quote]
στην πραξη δεν ειδα κατι τετοιο,νομιζω ειναι το ιδιο σε αποτελεσματικοτητα η μινοξ ::)

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Blindfold είπε:
Είπα να εμπλουτίσω τη μινοξιδίλη με 250 mg προγεστερόνη. Καλύτερο; Καλό γενικά;
κάτι τέτοιο έπαιζε με ένα δ/μα του george toumpa καθώς και πολλές κλινικές μεταμόσχευσης εσωτ/εξωτερικού

είχε πολύ καλά αποτελέσματα-δες στις επιτυχημένες θεραπείες

lab_rat

Member

Απο sides τι μπορει να προκαλεσει? Απο μειωμενη λιμπιντο εως γυναικομαστια οπως τα υπολοιπα??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

πολλές,αλλά και ποιο δεν έχει;!

τελοσπα,
στις ποσότητες που το χρησιμοποιήσαμε και την μικρή τοπική απορρόφηση δεν είδε κάποιος κάτι συνταρακτικό-από αυτό το συστατικό και μόνο,
ενώ έδωσε ώθηση στην επανέκφυση του δ/τος μινοξ.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Lab_hair είπε:
Απο sides τι μπορει να προκαλεσει? Απο μειωμενη λιμπιντο εως γυναικομαστια οπως τα υπολοιπα??
250mg progesterone σε 60 ml μινοξ ακομα δεν προκαλεσε ουτε σε εμενα sides 2 μηνες τωρα (που εχω δει sides απο ολλα τα τοπικα και σε μικρες ποσσοτητες)
νομιζω ειναι μια ασφαλης ποσοτητα.

lab_rat

Member

Σπύρος είπε:
πολλές,αλλά και ποιο δεν έχει;!

τελοσπα,
στις ποσότητες που το χρησιμοποιήσαμε και την μικρή τοπική απορρόφηση δεν είδε κάποιος κάτι συνταρακτικό-από αυτό το συστατικό και μόνο,
ενώ έδωσε ώθηση στην επανέκφυση του δ/τος μινοξ.

Ρωταω για να ξερουμε τι να προσεξουμε οσοι το αρχισουμε! :)
Επειδη η φινα μ εκανε sides (ειμαι πανω στο μηνα αλλα θα περιμενω λιγο ακομα), σκεφτομαι να μειωσω τη δοση και να βαλω προγεστερονη στη minox και να χρησιμοποιω ενδιαμεσα spiro 1-1.5%

kapa

Μέλος του προσωπικού

εφτιαξα την λοσιον με νερο της βρυσης και παρατηρισα κατι:δεν καθετε κατω καθολου σκονη οπως συμβαινει με φυσιολογικο ορο και αποιονισμενο νερο

Itaλος

New Member

Ενδιαφέρον φίλε kapamarou!!Όμως τι εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε για αυτό?? Μήπως έτυχε??Η σπείρο είναι αδιάλυτη στο νερό!!Μήπως κάποιο στοιχείο κατά την επεξεργασία του νερού π.χ. όπως χλώριο (δεν ξέρω…… άσχετος είμαι ….αλλά λέω μήπως ??) μαζί με το βράσιμο βοήθησε για να γίνει αυτό που περιγράφεις??

lab_rat

Member

Σπυρο να σε ρωτησω... εισαι ο μονος που βλεπω οτι χρησιμοποιει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα double A. Το shed ποσο κρατησε (η κραταει ακομα). Απο αποτελεσματα και παρενεργειες τι λεει??

kapa

Μέλος του προσωπικού

Itaλος είπε:
Ενδιαφέρον φίλε kapamarou!!Όμως τι εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε για αυτό?? Μήπως έτυχε??Η σπείρο είναι αδιάλυτη στο νερό!!Μήπως κάποιο στοιχείο κατά την επεξεργασία του νερού π.χ. όπως χλώριο (δεν ξέρω…… άσχετος είμαι ….αλλά λέω μήπως ??) μαζί με το βράσιμο βοήθησε για να γίνει αυτό που περιγράφεις??
δεν ξερω αν ειναι σωστο για την λοσιον (βαριομουν να παω super market να παρω αποιονισμενο νερο),δεν νομιζω να ετυχε,εχω φτιαξει περισσοτερο απο 100 φορες spiro λοσιον με αποιονισμενο νερο και φυσιολογικο ορο και δεν εγινε καμια φορα αυτο,εγω την διαλυω στο οινοπνευμα χωρις βρασιμο

Itaλος

New Member

kapamarou είπε:
[quote author=Itaλος link=topic=386.msg47815#msg47815 date=1297597145]
δεν ξερω αν ειναι σωστο για την λοσιον (βαριομουν να παω super market να παρω αποιονισμενο νερο),δεν νομιζω να ετυχε,εχω φτιαξει περισσοτερο απο 100 φορες spiro λοσιον με αποιονισμενο νερο και φυσιολογικο ορο και δεν εγινε καμια φορα αυτο,εγω την διαλυω στο οινοπνευμα χωρις βρασιμο
[/quote]

Sorry….. νόμισα πως χρησιμοποιούσες τη συνταγή χωρίς το οινόπνευμα!!Όμως από ότι θυμάμαι μετά το οινόπνευμα ακολουθεί η στράγγιση του υγρού από τα κατάλοιπα του χαπιού …..ποιά σκόνη εννοείς ότι κάθετε στον πάτο της λοσιόν? Πάντως όπως και να έχει είναι παράξενο αυτό που συνέβη!!Αν καταλήξεις κάπου ….ενημέρωσε!! :)

kapa

Μέλος του προσωπικού

Sorry….. νόμισα πως χρησιμοποιούσες τη συνταγή χωρίς το οινόπνευμα!!Όμως από ότι θυμάμαι μετά το οινόπνευμα ακολουθεί η στράγγιση του υγρού από τα κατάλοιπα του χαπιού …..ποιά σκόνη εννοείς ότι κάθετε στον πάτο της λοσιόν? Πάντως όπως και να έχει είναι παράξενο αυτό που συνέβη!!Αν καταλήξεις κάπου ….ενημέρωσε!! :)
δεν την στραγγιζω καθολου,και τα καταλοιπα στο κεφαλι(δεν θα τα πιω :D)
η σκονη απο τα aldactone καθετε κατω

Μπλουζα