Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
sovagg είπε:Το φιλτραρισμα θα το κανεις με φιλτρο καφε??Εγω παντως δυσκολευμαι να παρω μετα το φιλτραριμα ικανη ποσοτητα διαλυματος...Συνηθως δηλ δε σταζει πολυ..Και με προβληματιζει αυτο το θεμα γτ καταληγω να τη βαζω σχεδον αφιλτραριστη στο κεφαλι μου..Αν καταφερεις παντως και τη φτιαξεις,στειλε μου αν δε σου κανει κοπο ενα μνμ να μου πεις πως τα καταφερες περιπου.
geofish είπε:Sovagg, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα αυτό, αλλά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το εξής εφόσον δεν παίρνεις αρκετή τελική ποσότητα με το φίλτρο του καφέ.
Στο αρχικό διάλυμα κατά την παρασκευή διέλυσε τα 20 χαπάκια σε 150 ml αλκοόλης ή ακόμη και σε 200 ml, οπότε μετά το φιλτράρισμα να έχεις μια τελική ποσότητα γύρω στα 40-50 ml.
geofish είπε:Με αφορμή ότι πολλοί φίλοι εδώ μέσα δυσκολεύονται να πάρουν αρκετή τελική ποσότητα διαλύματος κατά το φιλτράρισμα, έχω να προτείνω την εξής πατέντα την οποία δοκίμασα σήμερα με επιτυχία.
Όσοι λοιπόν θέλουν να το παίξουν χημικοί και θέλουν λίγο να παιδευτούν ας κάνουν το εξής
-Υλικά που θα χρειαστούν
-Μια σύριγγα των 10ml η 20 ml η ακόμη καλύτερα αν υπάρχει μεγαλύτερη. (από το φαρμακείο).
-Φίλτρο του καφέ
-Βαμβάκι
-1 κουτί aldactone (20 χαπάκια των 100mg)
-Αλκοόλη
-Αφιονισμένο νερό
-Προπ/γρυκολη
Ουσιαστικά δεν λέω τίποτα καινούργιο για τα υλικά εκτός του βαμβακιού, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος παρασκευής και ειδικά αυτό του φιλτραρίσματος.
Λοιπόν το γράφω ξανά κυρίως για τους καινούργιους.
Έτσι για διάλυμα 100 ml, θα διαλύσουμε τα 20 χαπάκια σε ποσότητα αλκοόλης (πχ. 50-60 ml) ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη το ξανά ανακατεύουμε καλά και κάνουμε το φιλτράρισμα.
Πριν όμως ξεκινήσουμε το φιλτράρισμα θα κάνουμε το εξής
Παίρνουμε την σύριγγα και βγάζουμε το εμβολο.
-Κόβουμε ένα κομμάτι από το φίλτρο του καφέ περίπου 1 cm2. Με ένα στύλο η ένα μολύβι περνάμε το χαρτάκι και το τοποθετούμε μέσα στην σύριγγα μέχρι την βάση που είναι η οπή. Το τοποθετούμε έτσι ώστε να πατήσει όσο το δυνατόν πιο επίπεδα στην βάση (Φώτο 1)
- παίρνουμε κομμάτι από βαμβάκι και το τοποθετούμε και αυτό μέσα στην σύριγγα και το πατάμε με το στύλο η μολύβι για να συμπιεστεί καλά. Καλό είναι το βαμβάκι μέσα να είναι το ένα πέμπτο της αρίθμησης της σύριγγας (δηλ. αν η σύριγγα είναι των 10 ml τα 2 από την βάση να είναι βαμβάκι. (Φώτο 2).
- αφού τα έχουμε κάνει αυτά κάνουμε το φιλτράρισμα δηλ. παίρνουμε μια ποσότητα από το αρχικό διάλυμα και το βάζουμε στην σύριγγα μέχρι περίπου να γεμίσει. Βάζουμε το εμβολο σύριγγα και πιέζουμε ώστε να πάρουμε το τελικό διάλυμα σε ένα μπουκαλάκι (Φώτο 3).
Εάν έχουμε μικρή σύριγγα το επαναλαμβάνουμε την διαδικασία τόσες φορές μέχρι να περάσει όλη η ποσότητα από το αρχικό διάλυμα.
Αφού τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία τότε προσθέτουμε την προ/γλυκόλη και το αφιονισμένο νερό μέχρι τα 100 ml
Καλή επιτυχία. Ελπίζω να είμαι κατανοητός
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
arhiatros είπε:φιλε sovag εφτιαξα το διαλυμα οπως ακριβως λεει η συνταγη του Ακη, τωρα το χω βαλει στο ψυγειο να στραγγισει απο το φιλτρο του καφε. το χω κανα μισαωρο και οπως το παρακολουθω σταζει σταγονιτσα σταγονιτσα.. θα περιμενω να δω αν το πρωι θα μου εχει δωσει αρκετο καθαρο διαλυμα. Αν και οπως το βλεπω πρεπει να εχεις δικιο... Ξέρεις μαλλον τι γινεται? μαλλον
παει το ιζημα που δημιουργειται και μαλλον φραζει τους πορους του φιλτρου οποτε μετα δυσκολα στραγγιζει.. δε ξερω μηπως θα έπρεπε να αλλαζουμε ανα δυωρο τα φιλτρα...