Choiexpert, 7572 grafts, Δρ Χρήστος Τσάκαλος

piros75

Well-Known Member
Το splitting το ξεκίνησε πρώτος ο dr Gho και όχι ο Erdo, προσπάθησε να το συνδυάσει με stem cells και το όλο πράγμα κατέληξε σε μια μεγάλη παπατζα. Στο δια ταύτα όπως είπα εξ αρχής, η δότρια στην φωτογραφία 3μηνου είναι σκοροφαγωμενη. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάς το κοντό και πας σε μακρύ (όχι απαραίτητα κακό). Επίσης σε μετρικούς μήνες μόλις ηρεμήσει η δοτρια, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα white dots και τότε θα είναι ακόμα χειρότερα...

MG86

Active Member
Το splitting το ξεκίνησε πρώτος ο dr Gho και όχι ο Erdo, προσπάθησε να το συνδυάσει με stem cells και το όλο πράγμα κατέληξε σε μια μεγάλη παπατζα. Στο δια ταύτα όπως είπα εξ αρχής, η δότρια στην φωτογραφία 3μηνου είναι σκοροφαγωμενη. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάς το κοντό και πας σε μακρύ (όχι απαραίτητα κακό). Επίσης σε μετρικούς μήνες μόλις ηρεμήσει η δοτρια, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα white dots και τότε θα είναι ακόμα χειρότερα...
Δεν ειναι, ομως, νωρις ακομα; δεν θα υπάρξει μια κάποια βελτίωση στην δοτρια, τους επομένους μηνες; (μιλαω για την πυκνότητα)

MG86

Active Member
Πιθανότατα, από άποψη white dots όμως θα είναι χειρότερα εμφανίζονται πολύ αργοτερα
Το εχω δει σε φίλο που εκανε μεταμοσχευση στην Τουρκία, η μισή του δοτρια ειναι ετσι (white dots), ειναι ιδιαιτέρως εμφανή τα σημεια εξαγωγής, ισως και εξαιτίας του μεγάλου punch.

Βεβαιως, στην περίπτωση του sunbald, λόγω του λευκού χρώματος της τρίχας, λογικα δεν θα φαίνονται τόσο πολυ, ισως και καθόλου.

Στο δια ταύτα όπως είπα εξ αρχής, η δότρια στην φωτογραφία 3μηνου είναι σκοροφαγωμενη. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάς το κοντό και πας σε μακρύ (όχι απαραίτητα κακό). Επίσης σε μετρικούς μήνες μόλις ηρεμήσει η δοτρια, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα white dots και τότε θα είναι ακόμα χειρότερα...
Εγώ δεν βλέπω καμια σκαροφαγωμένη δότρια. Ισα ισα δεν φαινεται κατι παράξενο, αλλά φαινεται ικανοποιητικη η εικονα της...Κανεις δεν παίρνει μικροσκόπιο να κοιτάει τη δοτρια στον έξω κοσμο και ολοι εστιάζουν στη λήπτρια.

Και μια δότρια που δεν εχει κανει επέμβαση αν παίρνεις το μικροσκόπιο και κανεις ζουμ κάτι θα βρεις... και ατομα χωρις ανδρογενετικη αλωπεκια μπορει να έχουν πιο αραιη δοτρια.

Για 7500 grafts κιολας θα ελεγα οτι ειναι καλυτερη απο οτι περίμενα και επισης ειναι πολυ νωρις ακομα. Μέχρι το 12μηνο θα εχει βελτιωθει αρκετά ακομα. Άρα το να βγάζεις συμπεράσματα στο 3μηνο ειναι τελειως άτοπο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ δεν βλέπω καμια σκαροφαγωμένη δότρια. Ισα ισα δεν φαινεται κατι παράξενο, αλλά φαινεται ικανοποιητικη η εικονα της...Κανεις δεν παίρνει μικροσκόπιο να κοιτάει τη δοτρια στον έξω κοσμο και ολοι εστιάζουν στη λήπτρια.

Και μια δότρια που δεν εχει κανει επέμβαση αν παίρνεις το μικροσκόπιο και κανεις ζουμ κάτι θα βρεις... και ατομα χωρις ανδρογενετικη αλωπεκια μπορει να έχουν πιο αραιη δοτρια.

Για 7500 grafts κιολας θα ελεγα οτι ειναι καλυτερη απο οτι περίμενα και επισης ειναι πολυ νωρις ακομα. Μέχρι το 12μηνο θα εχει βελτιωθει αρκετά ακομα. Άρα το να βγάζεις συμπεράσματα στο 3μηνο ειναι τελειως άτοπο.
Τώρα νομίζει υπερβάλεις. Οκ είπαμε ότι πιθανότατα θα δείξει καλύτερα στο 8-9 μηνο αλλά να λες ότι χρείαζεται μικροσκόπιο για να δεις κάτι δεν παίζει.

Wane

Member

Εγώ συμφωνώ απόλυτα αλλά ότι και να πω είμαι fan του Τσάκαλου άρα δεν με λαμβάνουν υπόψιν τους .
Ξεκινήσαμε τώρα να λέμε και για white dots , από την φαντασία μας , με το 0.9 μπορεί με το 60% λιγότερου τραυματισμού 0.7 ( αν ήταν 0.7) μπορεί και να μην έχει ή να μην φαίνεται .
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πολύ θέλουμε να το βγάλουμε κακό το περιστατικό όταν οφθαλμοφανέστατα είναι φοβερό περιστατικό . Ο Sunbald έχει ήδη φύτρωση στο τρίμηνο , σημάδι πως θα πάει καλά η φύτρωση . Η δότρια μοιάζει καλύτερη από τους πάρα πολλούς που δεν έχουν κάνει τίποτα . Ε τι άλλο θέλουμε για να πούμε καλή κουβέντα . Απορώ .

Wane

Member
Splitting δεν είπε καν ο γιατρός ότι κάνει . Ο cvial το είπε . Ο γιατρός είπε χρησιμοποιεί το κατάλληλο punch για κάθε graft . Δεν το πάει εργοστασιακά με ένα fits all .

Wane

Member
Ο Λορενζο δεν έχει ανάγκη προώθησης από μένα, ήταν διάσημος πριν τον γνωρίσω και παγκόσμια γνωστός σαν ένας από τους τοπ χειρουργους στον κόσμο και ουσιαστικά ιδρυτης της Ισπανικής σχολής, WorldFUE, κλπ. Από την άλλη ο Τσάκαλος χρειάζεται προώθηση, όπως χρειάζονταν και άλλοι στο φόρουμ στο παρελθόν με αντίστοιχους επιλεκτικούς supporters όπως εσύ
Ο Τσάκαλος κατά την προσωπική μου άποψη μόνο προώθηση από το φορουμ δεν χρειάζεται, τον παίζουν όλοι οι ξένοι , συνεντεύξεις , podcast κτλ κτλ
Επίσης δεν κάνει διαφήμιση χορηγούμενη πουθενά όπως κάνουν όλοι σχεδόν οι άλλοι μπες Google να δεις ποιοι είναι χορηγούμενοι στο μεταμόσχευση μαλλιών , άρα δεν έχει ανάγκη προώθησης και έξτρα πελατών , 3 μήνες μετά με έβαλε .
Ο Λορεντζο ναι κάποτε ήταν πολύ in , τώρα γιατί έκλεισε στην Ισπανία το 2024 τι ακριβώς έγινε και ήρθε να κάνει μεροκάματα στην Seneca εμένα περίεργο μου φαίνεται . Φτασμένος γιατρός με πελατεία κλείνει και έρχεται για αρπαχτές. Δεν θα τον επέλεγα , εγώ προσωπικά . Σίγουρα πάντως ξέρει την δουλειά καλά .

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επείδη είσαι newbie στον χώρο δεν έχεις δει την πορεία της Advanced, Τυρκάλας, Αναστασάκης, κλπ στο φόρουμ και τι κόσμο πήραν από εδώ. Συνεντεύξεις, podcast κλπ παίρνουν όλοι σε όλους αρκεί να πληρώνεις καλά (και όχι με διαφήμιση). Δες πχ Αναστασακης με Spexhair. Όλες οι κλινικές έχουν ανάγκη πελατείας, ιδιαίτερα ντόπιας, όταν ο ανταγωνισμός αυξάνεται και μεγαλώνει η παροχή υπηρεσίας. . Ο Αναστασάκης είχε κάποτε 2 OR, τώρα έχει πολλαπλάσια, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους. Οι 3 μήνες δεν είναι τίποτα. Ο Τυρκάλας κάποτε είχε 1 χρόνο. Δεν μπορείς να βασίζεται μόνο στους ξένους εκεί ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος ( η Τουρκία δίπλα) και πολυ price sensitive. Θες και local market.

Ως προς τον Λορένζο είναι γνωστό γιατί ήρθε εδώ (ήδη από το 2018 με cons) απλά δεν έχεις ασχοληθεί να διαβάσεις το φόρουμ να μάθεις. Εννοείται δεν χρειάζεται να το κάνεις αν δεν σε ενδιαφέρει.

Γενικά βλέπω ότι αντιμετωπίζεις το ζήτημα πιο πολύ με όρους trending και λιγότερο κοιτώντας την ουσία και τις πραγματικές αποδείξεις (ανεξάρτητα καλά τεκμηριωμένα περιστατικά σε σεβαστή ποσότητα). Από την άλλη όμως αν είσαι "κολλημένος" με το να τελείωσεις ντε και καλά με την μια και το θεωρείς αδιαπραγματευτο, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, παρά καλή τυχη!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Splitting δεν είπε καν ο γιατρός ότι κάνει . Ο cvial το είπε . Ο γιατρός είπε χρησιμοποιεί το κατάλληλο punch για κάθε graft . Δεν το πάει εργοστασιακά με ένα fits all .
Εγώ δεν είπα κάτι, απλά έκανα μια υπόθεση. Εσύ που είσαι πιο ειδικός στον Τσάκαλο και έβαλες τα βιντεάκια.

revolver

New Member
Ρε wane με αυτά που λες κάνεις ζημιά στον Τσάκαλο, στους γιατρούς γενικότερα και στον ίδιο σου τον εαυτό.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Μπες λίγο στην διαδικασία να διαβάσεις τι γράφεις. Λες και γράφει ένας φοιτητής και όχι ένας σοβαρός γιατρός.
Εύχομαι καλή τύχη σε όσους περιμένουν να κάνουν την μεταμόσχευση τους στο μέλλον (μαζί και εγώ) όποιος και αν είναι ο γιατρός τους.

Wane

Member
Συνεντεύξεις, podcast κλπ παίρνουν όλοι σε όλους αρκεί να πληρώνεις καλά (και όχι με διαφήμιση). Δες πχ Αναστασακης με Spexhair.
Στην ίδια λίστα με Αναστασάκη έβαλε ο spexhair και τον Τσάκαλο πάντως , στους 50 καλυτερουσ του κόσμου . Απλά δεν έβγαλε και ντουντουκα να το λέει όλη την ώρα . Αν ήταν να πληρώνει αδρά θα πλήρωνε και Google
Δεν μπορείς να βασίζεται μόνο στους ξένους εκεί ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος ( η Τουρκία δίπλα) και πολυ price sensitive. Θες και local market.
εχουν αλλο budget οι ξένοι , εμείς εδώ παίζει πολύ ζόρι , στους περισσότερους τουλάχιστον .
Οι 3 μήνες δεν είναι τίποτα. Ο Τυρκάλας κάποτε είχε 1 χρόνο.
Ανάλογα πόσα κάνεις την μέρα , άλλο να κανεις 1 άλλο να κάνεις 3 ,4

Από την άλλη όμως αν είσαι "κολλημένος" με το να τελείωσεις ντε και καλά με την μια και το θεωρείς αδιαπραγματευτο, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, παρά καλή τυχ
ευχαριστώ ναι θα το κάνω διότι ο χρόνος είναι σημαντικός για μένα ! Ποιος ζει ποιος πεθαίνει!

Γεμίσαμε και το thread του Sunbald ! Βάστα γερά συναγωνιστή !

Wane

Member
Ρε wane με αυτά που λες κάνεις ζημιά στον Τσάκαλο, στους γιατρούς γενικότερα και στον ίδιο σου τον εαυτό.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Μπες λίγο στην διαδικασία να διαβάσεις τι γράφεις. Λες και γράφει ένας φοιτητής και όχι ένας σοβαρός γιατρός.
Εύχομαι καλή τύχη σε όσους περιμένουν να κάνουν την μεταμόσχευση τους στο μέλλον (μαζί και εγώ) όποιος και αν είναι ο γιατρός τους.
Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να τον διαφημίσω ούτε να του κάνω ζημιά ! Τώρα για τους γιατρούς το υπονοούμενο το αφήνω στην άκρη! Ισως απλά καταλαβαίνω κάποια πράγματα που εσύ δεν βλέπεις . Το σκέφτηκες ποτέ ?
Επίσης σε εμένα πως κάνω ζημιά ? Δεν βγαίνει νόημα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στην ίδια λίστα με Αναστασάκη έβαλε ο spexhair και τον Τσάκαλο πάντως , στους 50 καλυτερουσ του κόσμου . Απλά δεν έβγαλε και ντουντουκα να το λέει όλη την ώρα . Αν ήταν να πληρώνει αδρά θα πλήρωνε και GoogleΆσε τον ξέρουμε τον Spexhair.
Mην είσαι ονειροπόλος. Από τι ζουν νομίζεις όλοι αυτοί οι influencers.
εχουν αλλο budget οι ξένοι , εμείς εδώ παίζει πολύ ζόρι , στους περισσότερους τουλάχιστον .
Οι περισσότεροι ξένοι είναι ιατρικός τουρισμός κατι σαν το all inclusive. Πολλοί και φθηνοί. Ίδε Τουρκία.
Ανάλογα πόσα κάνεις την μέρα , άλλο να κανεις 1 άλλο να κάνεις 3 ,4
1 έκανε αλα Τσάκαλος.
ευχαριστώ ναι θα το κάνω διότι ο χρόνος είναι σημαντικός για μένα ! Ποιος ζει ποιος πεθαίνει!
Περί ορέξεως...
Γεμίσαμε και το thread του Sunbald ! Βάστα γερά συναγωνιστή !
Το αντίστοιχο του vlafo (Τυρκάλας) έφτασε τις 196 σελίδες. Εγώ πάντως του Τσάκαλου του έκανα δικό του section.

Wane

Member
1 έκανε αλα Τσάκαλος.

Μα δεν κάνει 1 ο Τσάκαλος , αλλά τέλος πάντων .
Οι περισσότεροι ξένοι είναι ιατρικός τουρισμός κατι σαν το all inclusive. Πολλοί και φθηνοί. Ίδε Τουρκία.
δεν νομίζω ότι παίζει στους φθηνούς , μου είπε ότι εκπτώσεις κάνει μόνο στους έλληνες , ακόμα .
Εγώ πάντως του Τσάκαλου του έκανα δικό του section.
Νομίζω αν τον τσέκαρες καλύτερα , ίσως γινόσουν και υποστηριχτής κάποια στιγμή ! Έχει thread εδώ στο forum που ο Τσάκαλος το 2018 έβγαζε 2000 μοσχεύματα με manual punch , όταν αυτά τα βλέπανε άλλοι με τα κυάλια .

Wane

Member
Σε άλλα νέα η εθνική το γύρισε το ματσάκι!
Παίδες νομίζω το ξεχειλωσαμε , ο καθένας με τις απόψεις του στην τελική . Πάντως εγώ θα σας παρουσιάσω το δικό μου πρώτα ο Θεός με λεπτομέρειες

Noname12

Active Member
Εγώ συμφωνώ απόλυτα αλλά ότι και να πω είμαι fan του Τσάκαλου άρα δεν με λαμβάνουν υπόψιν τους .
Ξεκινήσαμε τώρα να λέμε και για white dots , από την φαντασία μας , με το 0.9 μπορεί με το 60% λιγότερου τραυματισμού 0.7 ( αν ήταν 0.7) μπορεί και να μην έχει ή να μην φαίνεται .
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πολύ θέλουμε να το βγάλουμε κακό το περιστατικό όταν οφθαλμοφανέστατα είναι φοβερό περιστατικό . Ο Sunbald έχει ήδη φύτρωση στο τρίμηνο , σημάδι πως θα πάει καλά η φύτρωση . Η δότρια μοιάζει καλύτερη από τους πάρα πολλούς που δεν έχουν κάνει τίποτα . Ε τι άλλο θέλουμε για να πούμε καλή κουβέντα . Απορώ .
"Οφθαλμοφανέστατα φοβερό περιστατικό" στο τρίμηνο δεν υπάρχει. Αυτά είναι ασόβαρα πράγματα.

Ο CVIAL αφιερώνει χρόνο για να γράφει πάντα με ευγένεια, γνώση και τεκμηρίωση. Να κερδίσεις έχεις αν τον διαβάσεις με προσοχή νομίζω και για τη δικη σου περίπτωση.

Μπλουζα