Εξαιρετικά ενδιαφέρον το νήμα που άνοιξε ο Aldo. Παρόλο που έχω διαφωνήσει με τον Tol για θέματα αξιολόγησης αποτελεσμάτων, θεωρώ ότι αυτή η τοποθέτηση του θίγει με σωστό τρόπο (σε αρκετά σημεία της) το ζήτημα των παρουσιάσεων.
Οι παρουσιάσεις και ειδικά οι ανεξάρτητες (που υποτίθεται ότι είναι η πεμπτουσία του φόρουμ) πάσχουν σοβαρά. Όχι όλες αλλά πολλές. Για τις επίσημες δεν μιλάω γιατί τις θεωρώ εκ προοιμίου «προβληματικές». Όχι τόσο ως προς τους φωτισμούς, αξιοπιστία των στοιχείων, κλπ αλλά επειδή είναι επιλεγμένες και παρουσιάζονται επιλεκτικά όταν το αποτέλεσμα έχει κριθεί.
Μια από τος 2 συγκεκριμένες επίσημες για τις οποίες διαβάζω διάφορα σενάρια περί πολλαπλασιασμού graft και άλλων θεωριών αφορά ενεργό μέλος του φόρουμ ο οποίος με ενημέρωσε με pm ότι αφορούσε αυτόν. Η αξιοπιστία λοιπόν των δηλωθέντων στοιχείων είναι ίδια με οποιουδήποτε άλλου που κάνει μια ανεξάρτητη παρουσίαση.
Δεν θέλω να σταθώ όμως σε αυτό. Αυτό που με έχει προβληματίσει καιρό τώρα είναι η ποιότητα των ανεξάρτητων οι οποίες πολλές φορές (για διάφορους λόγους που ευχαρίστως μπορούμε να συζητήσουμε) αντί να ενημερώνουν σωστά παραπληροφορούν και τελικά κάνουν περισσότερη ζημία παρά καλό αφού κάποιος που τις διαβάζει θεωρεί ότι είναι αξιόπιστες ενώ δεν είναι. Όχι όλες αλλά αρκετές.
Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με το μέλος
@sp75 έριξε μια ιδέα την οποία βρήκα εξαιρετική, την επεξεργάστηκα και θα την υλοποιήσω σύντομα. Τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας παρουσιάσεων με τον τίτλο “VERIFIED”.
Ο τίτλος “VERIFIED” θα δίνεται από εμένα αφού πρώτα ένα αποτέλεσμα/επέμβαση περάσει από μια αδιάβλητη αξιολόγηση με κυριότερο κριτήριο την δια ζώσης εξέταση. Τα κριτήρια της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν προσεχώς όταν το εγχείρημα θα ξεκινήσει.
Στα πρόσφατα cons με τον Λορενζο είδα αρκετά περιστατικά που έχουν κάνει παρουσιάσεις και η δια ζώσης εικόνα απέχει παρασάγγας από την εικόνα που αποκομίζει κάποιος διαβάζοντας την αντίστοιχη ανεξάρτητη παρουσίαση. Αυτή ήταν η θρυαλλίδα που με οδήγησε να υιοθετήσω την ιδέα του
@sp75 αφού (δυστυχώς) σε αρκετές περιπτώσεις η αλήθεια είναι διαφορετική.