Η ζωη με Covid-19

Vdupa

Well-Known Member
oreo σε ειχα και για εξυπνο παιδι.

οταν κανεις λαικ σε μπουρδολογιες του ταμυαλαμουπισω=πτωση βαθμων iq. :p

Τζανγκι θα γινει ο ταμυαλαμου αν υπαρξει τετοιο εμβολιο. Προφανως δεν θα υπαρξει με την έννοια σταματαμε την αρρωστια. Γιατι δεν υπαρχει ενας καρκινος. Πιθανον να βοηθησει στην προληψη καποιων συγκεκριμενων και αυτο σε ενα βαθμο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vdupa

Well-Known Member
Μιας κ αντιλαμβάνομαι τι γράφεις εδώ κ καιρό, κατανοώντας τους συμβολισμούς πίσω απο τον περιπαικτικό τρόπο, κατα 90% συμφωνώ μαζί σου. Μακάρι όμως να δημιουργηθούν εμβόλια κατα του καρκίνου, τα οποία να έχουν αποτελεσματικότητα, σε αντίθεση με αυτά που σερβιρίστηκαν στον κοσμάκη για τον covid. Η μάστιγα του καρκίνου έχει πλήξει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια :(
what????

ρεεε

Αν δεν υπηρχαν τα εμβολια και η προστασια θα ειχε γινει μακελειό!!

Legwg James

Well-Known Member
Για να ευθυμήσουμε λίγο φαντάσου το από πάνω γράφημα σε πιθανό εμβόλιο κατά της Αλωπεκίας. Στο Day 1 θα υπάρχουν υποσχέσεις για NW1 με πυκνότητα 13χρονου πιτσιρικά από το Μπρονξ και 1 χρόνο μετά θα μας λένε να λέμε και ευχαριστώ που θα είμαστε NW5 με διάχυτη και δότρια ξεχαρβαλωμένη...

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Μιας κ αντιλαμβάνομαι τι γράφεις εδώ κ καιρό, κατανοώντας τους συμβολισμούς πίσω απο τον περιπαικτικό τρόπο, κατα 90% συμφωνώ μαζί σου. Μακάρι όμως να δημιουργηθούν εμβόλια κατα του καρκίνου, τα οποία να έχουν αποτελεσματικότητα, σε αντίθεση με αυτά που σερβιρίστηκαν στον κοσμάκη για τον covid. Η μάστιγα του καρκίνου έχει πλήξει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια :(

Εννοείται. Δεν το συζητάμε αυτό. Φαντάσου όμως πόσος κόσμος έχει να ταλαιπωρηθεί με φρούδες ελπίδες από αυτούς τους απατεώνες. Και εδώ δεν μιλάμε για μία γρίπη πανδημία, αλλά για μια πραγματικά θανατηφόρα κατάσταση.

oreo

Well-Known Member
Εννοείται. Δεν το συζητάμε αυτό. Φαντάσου όμως πόσος κόσμος έχει να ταλαιπωρηθεί με φρούδες ελπίδες από αυτούς τους απατεώνες. Και εδώ δεν μιλάμε για μία γρίπη πανδημία, αλλά για μια πραγματικά θανατηφόρα κατάσταση.
Καλά δεν αποκλείεται, μιας σε όλους υπάρχουν οι καρκινικοί δείκτες, να σου λένε οτι έχεις προδιάθεση για μελλοντική έξαρση, οπότε να ξαναπάνε σε μαζικό εμβολιασμό κ μετά να πουλήσουν την παραμύθα οτι έσωσαν με αυτό τον τρόπο την μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.... Θέλω όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση να πιστέψω σε κάτι καλύτερο.

Vdupa

Well-Known Member
Ρε χέσε τα εμβόλια κ τους περιορισμούς, καλοπέραση, κοινωνικότητα, έξω καρδιά και μαλλιά χρειαζόμαστε ;)
Χωρις τον μαζικο εμβολιασμο και την προστασια δεν θα απολαμβαναμε το εξω. Και σιγουρα αν ειχατε κανει ολοι εμβολιο, θα το απολαμβαναμε νωριτερα. Και ακομα καλυτερα αν γινοταν σε παγκοσμιο επιπεδο αυτο.

Η ζωη δεν ειναι δεδομενη που με λιγο ηλιο και καφε με καλους φιλους λύνεις ολα τα προβληματα.

Επιμενω και γινομαι κακος-γραφικος, γιατι τετοιες αποψεις δεν μπορουν να περνανε ετσι απλα. Αυριο μεθαυριο θα εχουμε νεες προκλησεις (πχ κλιματικη αλλαγη) και νεες θεωριες συνομωσιας να στεκονται εμποδιο παλι στην οποια προσπαθεια.

Τα εμβολια μας βοηθησαν να φτασουμε εδω που ειμαστε. Και οπως ελεγε κάποιος επιστήμον, τα εμβολια ειναι θυματα της αποτελεσματικοτητας τους.

Επειδη δεν μπορεις να φανταστεις πως θα ηταν χωρις αυτα (γιατι δουλευουν και σου δημιουργουν την ψευδαισθηση οτι ολα θα ηταν αψογα ετσι και αλλιως), σου ''δινουν'' το προνομιο να ασκεις και κριτικη πισω απο την αγνοια του τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν.

Ο αλλος πχ πιστευει οτι ειναι γριπη. Τραγικα επικίνδυνος για οποιοδηποτε θεμα προκυψει στο μελλον. Ο tol μπορει να γινεται επιθετικος καποιες φορες αλλα δεν ξερω αν μπορεις να κλεινεις τα ματια σε αυτα και να τα προσπερνας.

Ειδικα μετα τα εγκληματα που παρακολουθησαμε με τον covid:
Αρνηση εμβολιασμου, προστασιας, αρνηση κοινωνικης ευθυνης με το άλλοθι μιας ''ακροδεξιας ελευθεριας'' (κανω αυτο που νομιζω εγω ως ελευθερια, χωρις να ενδιαφερομαι για τον διπλα) αρνηση πραγματικοτητας κτλ.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

oreo

Well-Known Member
Χωρις τον μαζικο εμβολιασμο και την προστασια δεν θα απολαμβαναμε το εξω. Και σιγουρα αν ειχατε κανει ολοι εμβολιο, θα το απολαμβαναμε νωριτερα. Και ακομα καλυτερα αν γινοταν σε παγκοσμιο επιπεδο αυτο.

Η ζωη δεν ειναι δεδομενη που με λιγο ηλιο και καφε με καλους φιλους λύνεις ολα τα προβληματα.

Επιμενω και γινομαι κακος-γραφικος, γιατι τετοιες αποψεις δεν μπορουν να περνανε ετσι απλα. Αυριο μεθαυριο θα εχουμε νεες προκλησεις (πχ κλιματικη αλλαγη) και νεες θεωριες συνομωσιας να στεκονται εμποδιο παλι στην οποια προσπαθεια.

Τα εμβολια μας βοηθησαν να φτασουμε εδω που ειμαστε. Και οπως ελεγε κάποιος επιστήμον, τα εμβολια ειναι θυματα της αποτελεσματικοτητας τους.

Επειδη δεν μπορεις να φανταστεις πως θα ηταν χωρις αυτα (γιατι δουλευουν και σου δημιουργουν την ψευδαισθηση οτι ολα θα ηταν αψογα ετσι και αλλιως), σου ''δινουν'' το προνομιο να ασκεις και κριτικη πισω απο την αγνοια του τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν.

Ο αλλος πχ πιστευει οτι ειναι γριπη. Τραγικα επικίνδυνος για οποιοδηποτε θεμα προκυψει στο μελλον. Ο tol μπορει να γινεται επιθετικος καποιες φορες αλλα δεν ξερω αν μπορεις να κλεινεις τα ματια σε αυτα και να τα προσπερνας.

Μετα ειδικα τα εγκληματα που παρακολουθησαμε με τον covid. Αρνηση εμβολιασμου, προστασιας, αρνηση κοινωνικης ευθυνης υπο το πρισμα μιας ''ακροδεξιας ελευθεριας'' (κανω αυτο που νομιζω εγω ως ελευθερια, χωρις να ενδιαφερομαι για τον διπλα) αρνηση πραγματικοτητας κτλ.
Αδερφέ καταλαβαίνω κ εσύ τι λες και προφανώς κρατάω αυτά που με βρίσκουν σύμφωνο και τα άλλα τα απορρίπτω. Έτσι δεν δύναται να κάνει ο κάθε ενήλιξ άλλωστε ? Βέβαια δεν θα προβώ σε καμμιά παραπάνω δήλωση και ανάλυση μιας και τα έχουμε εξαντλήσει όλα σε παλαιότερα post.
Για μένα η φάση είναι οτι έχει μπει η Άνοιξη κ το μόνο που βλέπω είναι Love και μελισσούλες. Αν είμαι απο αυτούς εν κατακλείδι που κάνουν τον κόσμο ασχημότερο και επικίνδυνο για τους πιο ορθά σκεπτόμενους, τότε so be it , ας επιβιώσουν οι άλλοι.

Vdupa

Well-Known Member
Αδερφέ καταλαβαίνω κ εσύ τι λες και προφανώς κρατάω αυτά που με βρίσκουν σύμφωνο και τα άλλα τα απορρίπτω. Έτσι δεν δύναται να κάνει ο κάθε ενήλιξ άλλωστε ? Βέβαια δεν θα προβώ σε καμμιά παραπάνω δήλωση και ανάλυση μιας και τα έχουμε εξαντλήσει όλα σε παλαιότερα post.
Για μένα η φάση είναι οτι έχει μπει η Άνοιξη κ το μόνο που βλέπω είναι Love και μελισσούλες. Αν είμαι απο αυτούς εν κατακλείδι που κάνουν τον κόσμο ασχημότερο και επικίνδυνο για τους πιο ορθά σκεπτόμενους, τότε so be it , ας επιβιώσουν οι άλλοι.
Ζήτω συγνώμη που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία του versus, οπου γινομαι αυτος ο επιμονος αντιπαθητικος τυπος (ντικ :p) τελος παντων (ειτε εχω δικιο ειτε οχι, δεν εξεταζω αυτο), γιατι στην πραγματικοτητα σε συμπαθώ-εκτιμω ιδιαίτερα.

Απλα ζω λιγο στην φουσκα μου οτι ο covid μας εμαθε πολλα. Και τελικα διαπιστωνω οτι δεν εμαθε και τπτ στην τελικη και απογοητευομαι. Και ειδικα επιμενω με σενα οχι γιατι εχω κατι μαζι σου, αλλα γιατι σε θεωρω εξυπνο παιδι (δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνοτερο). Δηλαδη αν και εσυ...τοτε οι αλλοι μαμησε τα.

τουλαχιστον με τον τροπο που βλεπω εγω την κατασταση τα παραπανω.

Τελος παντων. Στα υπολοιπα συμφωνουμε, ωραιος καιρος, δεν ειναι για τετοια. Οποτε ας παμε για λιγη D καλυτερα :D

ΥΓ. Βαλε φινα! για μενα το λεω.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Καλά δεν αποκλείεται, μιας σε όλους υπάρχουν οι καρκινικοί δείκτες, να σου λένε οτι έχεις προδιάθεση για μελλοντική έξαρση, οπότε να ξαναπάνε σε μαζικό εμβολιασμό κ μετά να πουλήσουν την παραμύθα οτι έσωσαν με αυτό τον τρόπο την μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.... Θέλω όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση να πιστέψω σε κάτι καλύτερο.

Μην σου τύχει μόνο, όλα τα άλλα..άστα να πάνε.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Verified MM member
Ζήτω συγνώμη που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία του versus, οπου γινομαι αυτος ο επιμονος αντιπαθητικος τυπος (ντικ :p) τελος παντων (ειτε εχω δικιο ειτε οχι, δεν εξεταζω αυτο), γιατι στην πραγματικοτητα σε συμπαθώ-εκτιμω ιδιαίτερα.

Απλα ζω λιγο στην φουσκα μου οτι ο covid μας εμαθε πολλα. Και τελικα διαπιστωνω οτι δεν εμαθε και τπτ στην τελικη και απογοητευομαι. Και ειδικα επιμενω με σενα οχι γιατι εχω κατι μαζι σου, αλλα γιατι σε θεωρω εξυπνο παιδι (δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνοτερο). Δηλαδη αν και εσυ...τοτε οι αλλοι μαμησε τα.

τουλαχιστον με τον τροπο που βλεπω εγω την κατασταση τα παραπανω.

Τελος παντων. Στα υπολοιπα συμφωνουμε, ωραιος καιρος, δεν ειναι για τετοια. Οποτε ας παμε για λιγη D καλυτερα :D

ΥΓ. Βαλε φινα! για μενα το λεω.
Κι εσύ έξυπνο παιδί είσαι, άρα ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι θέμα εξυπνάδας.:)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vdupa

Well-Known Member
Κι εσύ έξυπνο παιδί είσαι, άρα ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι θέμα εξυπνάδας.:)
Το να πεφτεις στην παγιδα της συνομωσιολογιας ειναι εν μερη θεμα εξυπναδας κατα την αποψη μου, αλλα οχι παντα, θα ελεγα περισσοτερο συναιθηματικης νοημοσυνης.

Ειμαστε φτιαγμενοι αλλωστε για να ειμαστε συνομωσιολογοι. Το στοιχημα ειναι να αναγνωρίζεις ποτε ''σε εχουν'' τα συναισθηματα σου εις βαρος της λογικης.

Και εγω πεφτω στην παγιδα οπως και ολοι πεφτουμε σε τετοιες. Εχω πει πχ οτι κανω το ιδιο με την φιναστεριδη. Το συναισθημα του φοβου που δεν ειναι ρεαλιστικο ''με εχει'', ανεξαρτητα αν βγαλει παρενεργειες η οχι το φαρμακο οι πθανοτητες ειναι να μην. Οπως και ειχα μια αγωνια την πρωτη φορα που εκανα το εμβολιο.
Απλα το αναγνωρίζω και επηρεαζει οσο λιγοτερο γινεται καθε φορα την κριτικη μου σκεψη και τις αποφασεις μου.

konelos

Active Member
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 203 (56.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 156 (43.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πόσο βοήθησε τελικά το εμβόλιο;
Πόσοι είναι οι μερικώς εμβολιασμένοι και με πόσες δόσεις;
Μόνο εμένα δείχνουν τα νούμερα μια τρύπα στο νερό;

dim d

Well-Known Member
αυτο που εχει σημασια ειναι τα νουμερα στις μεθ, ποσοι απο τους συνολικα εμβολιασμενους κι αντιστοιχα ανεμβολιαστους χριζουν νοσηλειας. Σιγουρα κι μονο πρακτικα αν δει καποιος τα νουμερα απο το 21, η πιεση στο συστημα μετα τα εμβολια ηταν πολυ μικροτερη.

konelos

Active Member
αυτο που εχει σημασια ειναι τα νουμερα στις μεθ, ποσοι απο τους συνολικα εμβολιασμενους κι αντιστοιχα ανεμβολιαστους χριζουν νοσηλειας. Σιγουρα κι μονο πρακτικα αν δει καποιος τα νουμερα απο το 21, η πιεση στο συστημα μετα τα εμβολια ηταν πολυ μικροτερη.
Για εμένα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο βοήθησαν τα εμβόλια, έχουμε φτάσει στο νούμερο θανάτων που είχαν πει στις αρχές χωρίς εμβολιασμό.
Βλέπω εμβολιασμένους γύρω μου με 3 δόσεις να νοσούν, να τραβάνε μεγάλο ζόρι και να ξανανοσούν, βλέπω ανεμβολίαστους όπως εμένα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, να έχουμε άμεσες επαφές με δεκάδες κρούσματα, να βάζω άτομα στο αμάξι την άλλη μέρα να βγαίνουν θετικά και να περιμένω να νοσήσω, η γυναίκα μου να πίνει καφέδες κάθε μέρα με τις κολλητές της που βγήκαν θετικές, οι συμμαθητές των παιδιών μου μέχρι και το ίδιο θρανίο να νοσούν, εμείς να τρέχουμε μέχρι για μοριακά και δόξα το θεό να μην έχουμε κολλήσει.
Δεν μου κολλάει η κατάσταση καθόλου.

dim d

Well-Known Member
το ποσοστο στις μεθ επι των κρουσματων εδω κι πόλυ καιρο ειναι πολυ μικροτερο. Εννοειται οτι νοσεις κι οντας εμβολιασμενος κανεις δεν ειπε (σοβαρος εστω) οτι δεν γινεται αλλα οτι δεν θα χρειαστεις κατα πασα πιθανοτητα νοσηλεια. Σιγουρα εχουν γινει πολλα λαθη κι χειρισμοι αλλα ειναι προφανες οτι ειχε θετικη επιδραση.

Denvi

Well-Known Member
Για εμένα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο βοήθησαν τα εμβόλια, έχουμε φτάσει στο νούμερο θανάτων που είχαν πει στις αρχές χωρίς εμβολιασμό.
Βλέπω εμβολιασμένους γύρω μου με 3 δόσεις να νοσούν, να τραβάνε μεγάλο ζόρι και να ξανανοσούν, βλέπω ανεμβολίαστους όπως εμένα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, να έχουμε άμεσες επαφές με δεκάδες κρούσματα, να βάζω άτομα στο αμάξι την άλλη μέρα να βγαίνουν θετικά και να περιμένω να νοσήσω, η γυναίκα μου να πίνει καφέδες κάθε μέρα με τις κολλητές της που βγήκαν θετικές, οι συμμαθητές των παιδιών μου μέχρι και το ίδιο θρανίο να νοσούν, εμείς να τρέχουμε μέχρι για μοριακά και δόξα το θεό να μην έχουμε κολλήσει.
Δεν μου κολλάει η κατάσταση καθόλου.
Φιλε μου @konelos δεν αμφισβητω καθολου αυτα που λες, αλλά ειναι πολυ περιορισμενο το ευρος του δειγματος που παρουσιαζεις ωστε να βγει συμπερασμα βασει αυτου. Υπαρχουν οικογενειες ανεμβολιαστων που νοσησαν, οπως και εμβολιασμενων που δεν εχουν νοσησει...

konelos

Active Member
Φιλε μου @konelos δεν αμφισβητω καθολου αυτα που λες, αλλά ειναι πολυ περιορισμενο το ευρος του δειγματος που παρουσιαζεις ωστε να βγει συμπερασμα βασει αυτου. Υπαρχουν οικογενειες ανεμβολιαστων που νοσησαν, οπως και εμβολιασμενων που δεν εχουν νοσησει...
Σίγουρα, αν και δεν αφορά μόνο την οικογένεια μου , έχω μαγαζί με 10 άτομα προσωπικό, οι μισοί ανεμβολιαστοι.
Βλέπω γενικά ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ποιο εύκολα, το ίδιο καταλαβαίνω και από αυτά που λένε τα παιδιά μου για τους συμμαθητές τους δασκάλους, καθηγητές.
Εγώ νόσησα πριν 2 χρόνια και δεν ήταν πολύ εύκολα, ακόμα όμως δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά που δεν εμβολιάστηκα, μάλλον και ανεμβολίαστος και με την απορία θα μείνω για πολύ καιρό ακόμα . :)

Denvi

Well-Known Member
Σίγουρα, αν και δεν αφορά μόνο την οικογένεια μου , έχω μαγαζί με 10 άτομα προσωπικό, οι μισοί ανεμβολιαστοι.
Βλέπω γενικά ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ποιο εύκολα, το ίδιο καταλαβαίνω και από αυτά που λένε τα παιδιά μου για τους συμμαθητές τους δασκάλους, καθηγητές.
Εγώ νόσησα πριν 2 χρόνια και δεν ήταν πολύ εύκολα, ακόμα όμως δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά που δεν εμβολιάστηκα, μάλλον και ανεμβολίαστος και με την απορία θα μείνω για πολύ καιρό ακόμα . :)
Καταλαβαινω, ολοι εχουμε εναν κυκλο με χ,ψ δεδομενα, κι εγω επισης δεν ειμαι σιγουρη για τιποτα, δεν ξερεις τι να πιστεψεις και αν η ευθυνη που πηρες να εμβολιαστεις ή να μην εμβολιαστεις ηταν η σωστοτερη. Ενας γνωστος μου πολυ φανατικος κατα του εμβολιασμου νοσησε στο σπιτι εχοντας 20 μερες πυρετο ο οποιος τον κατεβαλε κυριολεκτικα, σερνοταν. Το σοκ του απεριγραπτο και ικανο να του αλλαξει γνωμη. Δεν ξερω, πραγματικα...ελπιζω συντομα να εχουμε επαρκη και αδιαμφισβητητα συνολικα στοιχεια, γιατι εγω εχω χασει καθε πιστη σε στατιστικες κτλ.

tol

Well-Known Member
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 203 (56.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 156 (43.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πόσο βοήθησε τελικά το εμβόλιο;

Καταρχας, φιλοι μου, η προπαγανδα, παραπληροφορηση απο τα site του κ@λου, οπου η καθε "κουτση Μαρια" γραφει και λεει αερολογιες, οπως και η ελλειψη κριτικης ικανοτητας και επεξεργασιας των δεδομενων, αποτελουν τους χειροτερους "εχθρους" του ανθρωπου.

Κριτικη σκεψη και επεξεργασια δεδομενων:

Στην Ελλαδα 8.500.000 ειναι πληρως εμβολιασμενοι ή νοσησαντες. Απο αυτους οι διασωληνωμενοι ειναι 150.

Απο την αλλη ανεμβολιαστοι ειναι 1.000.000. Απο αυτους διασωληνωμενοι ειναι 200.

Απλα μαθηματικα, φιλοι μου.

Το ποσοστο των ανεμβολιαστων διασωληνομενων ειναι 12 φορες μεγαλυτερο απο τους εμβολιασμενους.

Τι δεν καταλαβαινετε;

Τι μπαρουφες ειναι αυτες που διαβαζετε απο αντιεμβολιαστες, αρνητες της κοινης λογικης;

Τι σαχλαμαρες ειναι τα ποσοστα που αναγραφετε...55% ανεμβολιαστοι και 45% εμβολιασμενοι;

Ποιος καθηγητης μαθηματικων σας διδαξε στο σχολειο

Ειλικρινα ειναι εντελως παραλογο που υπαρχουν ακομη ατομα που αναρωτιουνται αν τα εμβολια ηταν αποδοτικα, αν τα εμβολια βοηθησαν την ανθρωποτητα ή αποτελεσαν μια φενακη.

Τετοιος παραλογισμος και τετοια αμφιβολια χρηζουν περαιτερω διερευνησης.

ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η ανθρωποτητα θα βιωνε ενα απεραντο δραμα με εκατομβες νεκρων καθημερινα.

Τα εμβολια εσωσαν εκατονταδες χιλιαδες ανθρωπους. Ηταν αυτα που βοηθησαν τα συστηματα υγειας των χωρων να ανταπεξελθουν στην πρωτογνωρη λαιλαπα της πανδημιας.

Χωρις αυτα η ανθρωποτητα σημερα υα ειχε μια εντελως διαφορετικη μορφη.

Μια αναλογη πανδημια πριν απο εναν αιωνα για παραδειγμα, ισως, να αποδεκατιζε τον μισο πλανητη.

Αντι να δοξαζουμε την επιστημη και τη γνωση, εμεις αμφισβητουμε και αμφιβαλλουμε για αυτες ωσαν να ειμαστε στην παλαιολιθικη εποχη, ωσαν να ειμαστε στην εποχη του homo erectus και οχι του homo sapiens.

Μπλουζα