Η ζωη με Covid-19

oreo

Well-Known Member
Καλησπέρα από Κρήτη,
Δεν έχω κάνει ακόμα το εμβόλιο, θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο στην περίπτωσή μου (είμαι 44) αλλά η αλήθεια είναι ότι
τώρα τελευταία διαβάζω περιστατικά με υγιείς σε σχετικά μικρή ηλικία χωρίς νοσήματα που διασωληνώνονται και κάποιοι πεθαίνουν.
Αλήθεια ή ψέματα ποιος ξέρει?

Αρχίζω και το σκέφτομαι να το κάνω.
Ήθελα να ρωτήσω:
Επειδή είμαι δρομέας-αθλητής κλπ να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο?
Να προτιμήσω Pfizer ή Johnson (αυτές τις επιλογές μου δίνει)?
Να κάνω κάποιο τεστ αλλεργίας ή αντισωμάτων πριν το κάνω?
Σε σχολείο εργάζομαι και έρχομαι σε επαφή με μαθητές κάθε μέρα.

Δεν έχω νοσήσει μέχρι τώρα (αν δεν ήμουν ασυμπτωματικός και δεν το ήξερα, ούτε κάποιο τεστ, ράπιντ, PCR κλπ έχω βγει ποτέ θετικός.)
Και εσύ τέκνον, Βρούτε ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stratos

Well-Known Member
Kαλα ρε Sτρατο τόσο καιρό δεν ήθελες να δεις το εμβόλιο ποιος σε απείλησε με pm? κάνας tol?? :D :D :D
είχα πει από την αρχή ότι δεν είμαι κατά των εμβολίων, το συγκεκριμένο το θεωρούσα ότι δεν είναι απαραίτητο για μένα.
τώρα τελευταία διαβάζω περιστατικά νέων χωρίς νοσήματα που διασωληνώνονται και πεθαίνουν κάποιοι.
αλήθεια-ψεματα τώρα ποιος ξέρει?
και τα εμβόλια βλέπω δεν σταματάνε τη μετάδοση, και οι εμβολιασμένοι ξανακολλάνε, κάποιοι μπάινουν ΜΕΘ, κάποιοι πεθαίνουν.
πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται και έχω μπερδευτεί.
πήρα καλύτερες μάσκες προς τον παρόν, κάτι φάρμακα που υποτίθεται βοηθάνε αν κολλήσεις και περιμένω λίγο μέχρι να δω πως θα παει η όμικρον. Μακάρι να ήξερα τι γίνεται, σοβαρά μιλάω.

oreo

Well-Known Member
@oreo θα ξαναγράψεις γιατί εδώ μέσα πάει η προπαγάνδα σύννεφο! Τους έλεγα φοβάται ο κόσμος, έχει πολλά ερωτηματικά, μου έλεγαν είναι «αρνητές της επιστήμης», δηλαδή ακολουθούσαν ίδια τακτική με τους «τηλεειδικούς» κουνώντας δάχτυλα κλπ.

@John_John1 @Stratos Προς το παρόν το εμβόλιο είναι ίδιο με αυτό που βγήκε εξ’ αρχής. Στο μέλλον θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν δεν τροποποιηθεί. Όπως αντίστοιχα και με το εμβόλιο για τη γρίπη.
Εγώ φίλε δεν εστιάζω στην πολυγνωμία που υπάρχει εδώ, γιατί καλό είναι να βλέπουμε τον κοινό παρανομαστή μέσα απο διάφορες οπτικές. Άλλωστε απο εμάς που μέχρι τώρα γράφουμε αν κάποιος είναι επιδημιολόγος, λοιμωξιολόγος, ιολόγος να μας το πεί να δώσω άλλη βαρύτητα στα λεγομενά του. Με γνώμονα αυτή την στάση αντιλαμβάνομαι οτι κάνουμε μια συζήτηση καφενείου , ίσως σε ανώτερο μορφωτικό επίπεδο. Λέω ίσως γιατί πολλές φορές την αλήθεια δεν χρειάζεται να την ντύσεις με όμορφες λέξεις, λάμπει απο μόνη της στα χείλη του οποιουδήποτε.
Εμένα η αντιδρασή μου στην όλη φάση είναι οτι όταν δεν έχουμε πληροφόρηση εκ των έσω, δεν μπορούμε να κηρύτουμε με βεβαιότητα οτιδήποτε.
Για του λόγω του αληθές πάρε και μια λίστα με μερικές απο τις ακριβοπληρωμένες αγωγές που καλέστηκαν να πληρώσουν κολοσσοί.
Έκπληξη προκαλεί οτι μέσα σε αυτές είναι η Pfizer και η Astrazeneca ή μήπως όχι ?

Mizerix

Active Member
είχα πει από την αρχή ότι δεν είμαι κατά των εμβολίων, το συγκεκριμένο το θεωρούσα ότι δεν είναι απαραίτητο για μένα.
τώρα τελευταία διαβάζω περιστατικά νέων χωρίς νοσήματα που διασωληνώνονται και πεθαίνουν κάποιοι.
αλήθεια-ψεματα τώρα ποιος ξέρει?
και τα εμβόλια βλέπω δεν σταματάνε τη μετάδοση, και οι εμβολιασμένοι ξανακολλάνε, κάποιοι μπάινουν ΜΕΘ, κάποιοι πεθαίνουν.
πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται και έχω μπερδευτεί.
πήρα καλύτερες μάσκες προς τον παρόν, κάτι φάρμακα που υποτίθεται βοηθάνε αν κολλήσεις και περιμένω λίγο μέχρι να δω πως θα παει η όμικρον. Μακάρι να ήξερα τι γίνεται, σοβαρά μιλάω.

Ρε Στράτο τί εξηγούσα στον Τζον_Τζον στα προηγούμενα ποστ μου από πάνω σχετικά με τα φάρμακα κλπ?

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΤΕ!!!!!!! ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ!!!!!!!

Τώρα σχετικά με το εμβόλιο τα έχουμε ξαναπεί. Σου παρέχει ατομική προστασία. Θέλοντας και μη, ΟΛΟΙ μας θα το περάσουμε. Δεν χρειάζεται ούτε φόβος, ούτε πανικός.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@oreo θα ξαναγράψεις γιατί εδώ μέσα πάει η προπαγάνδα σύννεφο! Τους έλεγα φοβάται ο κόσμος, έχει πολλά ερωτηματικά, μου έλεγαν είναι «αρνητές της επιστήμης», δηλαδή ακολουθούσαν ίδια τακτική με τους «τηλεειδικούς» κουνώντας δάχτυλα κλπ.

"Η παραπλάνηση ή ο εκφοβισμός του δέκτη, ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοχή των αποφάσεων του πομπού, ονομάζεται προπαγάνδα."
Σοβαρολογείς σε αυτό που γράφεις πιο πάνω ή σου ξέφυγε σαν έκφραση?

Stratos

Well-Known Member
Ρε Στράτο τί εξηγούσα στον Τζον_Τζον στα προηγούμενα ποστ μου από πάνω σχετικά με τα φάρμακα κλπ?

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΤΕ!!!!!!! ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ!!!!!!!

Τώρα σχετικά με το εμβόλιο τα έχουμε ξαναπεί. Σου παρέχει ατομική προστασία. Θέλοντας και μη, ΟΛΟΙ μας θα το περάσουμε. Δεν χρειάζεται ούτε φόβος, ούτε πανικός.
γιατρός μου το είπε προφανώς. από που να το ξέρω εγώ?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για του λόγω του αληθές πάρε και μια λίστα με μερικές απο τις ακριβοπληρωμένες αγωγές που καλέστηκαν να πληρώσουν κολοσσοί.
Έκπληξη προκαλεί οτι μέσα σε αυτές είναι η Pfizer και η Astrazeneca ή μήπως όχι ?

Αυτό λέγεται ψευδώνυμος συλλογισμός.

Mizerix

Active Member
Εγώ φίλε δεν εστιάζω στην πολυγνωμία που υπάρχει εδώ, γιατί καλό είναι να βλέπουμε τον κοινό παρανομαστή μέσα απο διάφορες οπτικές. Άλλωστε απο εμάς που μέχρι τώρα γράφουμε αν κάποιος είναι επιδημιολόγος, λοιμωξιολόγος, ιολόγος να μας το πεί να δώσω άλλη βαρύτητα στα λεγομενά του. Με γνώμονα αυτή την στάση αντιλαμβάνομαι οτι κάνουμε μια συζήτηση καφενείου , ίσως σε ανώτερο μορφωτικό επίπεδο. Λέω ίσως γιατί πολλές φορές την αλήθεια δεν χρειάζεται να την ντύσεις με όμορφες λέξεις, λάμπει απο μόνη της στα χείλη του οποιουδήποτε.
Εμένα η αντιδρασή μου στην όλη φάση είναι οτι όταν δεν έχουμε πληροφόρηση εκ των έσω, δεν μπορούμε να κηρύτουμε με βεβαιότητα οτιδήποτε.

Κοίταξε σχετικά με το άρθρο και τις αγωγές δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την εγκυρότητα της πηγής, αλλά αν ισχύει δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Κατά καιρούς κολοσσοί έχουν εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα, γι’ αυτό καλό είναι ο καθένας μας να κάνει το δικό του research. Θα μου πεις «έχουμε χρόνο για να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη για όλα»? Θα σου πω όχι! Αλλά είναι διαφορετικό για παράδειγμα να αγοράσω ένα ρούχο ακριβό και να μη μου βγει καλό και διαφορετικό να αγοράσω ας πούμε ένα σπίτι που δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές ασφάλειας. Και εδώ έρχεσαι ξανά με το ερώτημα: «μα καλά είναι δυνατόν να συμβει αυτό το 2021»? Θα σου απαντήσω με βεβαίοτητα τα ΠΑΝΤΑ γίνονται!!!

Mizerix

Active Member

@oreo Εδώ ολόκληρος Μέσι που υποτίθεται έχει τους καλύτερους νομικούς συμβούλους παγκοσμίως την πάτησε με το ξενοδοχείο των 30εκ € που αγόρασε κι ενώ είχε βγει νομική απόφαση για να κατεδαφιστεί. Γι’ αυτό το ατομικό research πολλές φορές σώζει κόσμο!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό δεν έχει την αρχή του σε σόφισμα για να είναι ψευδώνυμος συλλογισμός, αλλά στην αποτύπωση της υπάρχουσας αλήθειας.

Ο τοίχος είναι κίτρινος, το παπούτσι είναι κίτρινο, άρα ο τοίχος είναι παπούτσι. Έλα τώρα, θυμίζεις τον Μάκη στις δόξες του.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Κοίταξε σχετικά με το άρθρο και τις αγωγές δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την εγκυρότητα της πηγής, αλλά αν ισχύει δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Κατά καιρούς κολοσσοί έχουν εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα, γι’ αυτό καλό είναι ο καθένας μας να κάνει το δικό του research. Θα μου πεις «έχουμε χρόνο για να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη για όλα»? Θα σου πω όχι! Αλλά είναι διαφορετικό για παράδειγμα να αγοράσω ένα ελληνικό ρούχο ακριβό και να μη μου βγει καλό και διαφορετικό να αγοράσω ας πούμε ένα σπίτι που δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές ασφάλειας. Και εδώ έρχεσαι ξανά με το ερώτημα: «μα καλά είναι δυνατόν να συμβει αυτό το 2021»? Θα σου απαντήσω με βεβαίοτητα τα ΠΑΝΤΑ γίνονται!!!
Δεν υπάρχει 1 πηγή για αυτό, είναι η πραγματική είδηση :cool: . Τώρα είδα οτι ανοίγει και ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 χρονών , και η Υπουργός λέει θα πάει πρώτη πρώτη το παιδί της. Ρε μήπως το εμβόλιο το φτιάχνει τελικά ο Πανοραμίξ ? χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Συνημμένα

• 8431.jpg
    8431.jpg
    67.1 KB · Προβολές: 74

oreo

Well-Known Member
Ο τοίχος είναι κίτρινος, το παπούτσι είναι κίτρινο, άρα ο τοίχος είναι παπούτσι. Έλα τώρα θυμίζεις τον Μάκη στις δόξες του.
Αυτό είναι το conclusion του σοφίσματος, εγώ δεν απομόνωσα μια αλήθεια για να εξάγω το συμπέρασμα για τώρα, αλλά ανέφερα το πραγματικό γεγονός που απο μόνο του εφιστεί την προσοχή. Νομίζω συμφωνείς οτι είναι εκ διαμέτρου διαφορετικά πράγματα.

Stratos

Well-Known Member
Δεν υπάρχει 1 πηγή για αυτό, είναι η πραγματική είδηση :cool: . Τώρα είδα οτι ανοίγει και ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 χρονών , και η Υπουργός λέει θα πάει πρώτη πρώτη το παιδί της. Ρε μήπως το εμβόλιο το φτιάχνει τελικά ο Πανοραμίξ ? χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
εντάξει, δεν νομίζω να πάει κανένας γονιός να κάνει εμβόλιο σε παιδάκι 5 χρονών , τη στιγμή που το περνάνε με ένα φτάρνισμα.
το θέμα είναι εμείς οι μεγαλύτεροι τι κάνουμε..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό είναι το conclusion του σοφίσματος, εγώ δεν απομόνωσα μια αλήθεια για να εξάγω το συμπέρασμα για τώρα, αλλά ανέφερα το πραγματικό γεγονός που απο μόνο του εφιστεί την προσοχή. Νομίζω συμφωνείς οτι είναι εκ διαμέτρου διαφορετικά πράγματα.

Αν διαβάζαμε απομονωμένο αυτό το σχόλιο αυτό πιθανώς. Αν το δούμε στο γενικότερο context αυτής της συζήτησης αποκτά άλλο νόημα γιατί μεταφέρει ένα θεωρητικό συσχετισμό μεταξύ 2 πραγμάτων που είναι πολύ διαφορετικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
εντάξει, δεν νομίζω να πάει κανένας γονιός να κάνει εμβόλιο σε παιδάκι 5 χρονών , τη στιγμή που το περνάνε με ένα φτάρνισμα.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το ποσοστό εκείνο της θνησιμότητας από COVID ενός παιδιού (ας πούμε 5-11) που θα δικαιολογούσε τον εμβολιασμό?

Mizerix

Active Member
"Η παραπλάνηση ή ο εκφοβισμός του δέκτη, ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοχή των αποφάσεων του πομπού, ονομάζεται προπαγάνδα."
Σοβαρολογείς σε αυτό που γράφεις πιο πάνω ή σου ξέφυγε σαν έκφραση?

Να σου επεξηγήσω λοιπόν για να διαλευκανθεί το τοπίο. Όταν υπάρχει μια τάση να λέμε στον δέκτη «εμβολιάσου, εμβολιάσου, εμβολιάσου» αυτό είναι μια έμμεση καταπίεση ή όχι? Όταν λέμε πχ «δεν κολλάς τον ιό αν εμβολιαστείς» και το λέμε με τα βεβαιότητας χωρίς να παραθέτουμε κάποιο έγκριτο επιστημονικό άρθρο, και σε μεταγενέστερο χρόνο βλέπουμε ότι δεν ισχύει, αυτό πώς λέγεται? Όλοι εκτιμήσεις κάνουμε, σε κάποιες πέφτουμε μέσα, σε κάποιες πέφτουμε έξω, that’s all.

dlazaros

Well-Known Member
Εχθές έκανα την τρίτη δόση εγώ και την πρώτη το 17χρονο τέκνο μου το πολυαγαπημένο και μόνο. Θα απαντήσω το εξής σαν πατέρας που πρέπει να κάνει επιλογές ζυγίζοντας το ρίσκο με την ανταμοιβή. (Εδώ να πώ οτι άφησα να κάνει μόνο του την επιλογή αν θα το κάνει ή όχι). Εγώ είχα 2 επιλογές, να είμαι θετικός ή αρνητικός. Αν έλεγα όχι στο εμβόλιο και έχανα το παιδί μου δεν θα μπορούσα να ζήσω εύκολα με τις τύψεις γιατι προσπέρασα την επιστήμη και το πλήρωσα. Αν έλεγα ναι στο εμβόλιο και έχανα το παιδί μου απο το εμβόλιο(το 41ο εμβόλιο που κάνει στην ζωή του..) τότε θα μπορούσα και ας με πόνεσε η επιστήμη. Γιατί? Επειδή ως πατέρας έχω το καθήκον να χρησιμοποιήσω την κριτική μου σκέψη ζυγίζοντας τα αρνητικά με τα οφέλη και δεν βρήκα εκκατομύρια ανθρώπους νεκρούς απο τον ιό vs χιλιάδες νεκροί απο το εμβόλιο να χρειάζεται και πολύ σκέψη για επιλογή όταν είναι 1000-1. Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, το να ζήσεις με αυτό όμως θέλει σωστή αντιμετώπιση και επιλογές.
Την καλησπέρα μου σε όλους.

Μπλουζα