ntthanos, BHR clinic, fue, 2244g, 04/09/2020,

Κωστής Γωγιός

BHR Athens Patient Advisor
Καλη φυτρωση και απο μενα . θεωρω την περιπτωση σου 'πολυ καλη ' για μεταμοσχευση δηλαδη και υπαρχουν αρκετα προυπαρχοντα μαλλια
και οι περιοχες που θελουν 'βοηθεια ' ηταν καθαρες οποτε τι αλλο να θελει ενας χειρουργος μμ ?

Μια παρατηρηση σχετικα με καποια σχολια για την hairline .Σαφως και δεν ειμαι ειδικος ,απλα παρατηρω οχι μονο σε αυτους που εχουν κανει μμ , αλλα και αυτους δεν εχασαν ποτε τα μαλλια τους .

Θεωρω το υψος της hairline θα πρεπει να ειναι οχι του Γιαννη Μπεζου , αλλα του καθε συγκεκριμενου ασθενη αν δεν ειχε προβλημα τριχοπτωσης .Δηλαδη περιπου στο υψος της hairline πριν 15 χρονια για παραδειγμα του ασθενη (αν ειναι 41) και οχι την hairline των 20 . Αν δηλαδη ο ανθρωπος εκ του φυσικου ηταν με πιο ψηλα hairline θεωρω οτι ετσι πρεπει να την αφησει . Αυτο κανει θεωρω και το αποτελεσμα πιο φυσικο αλλα κανει και καποια 'οικονομια ' μοσχευματων για τοποθετηση σε αλλες περιοχες .

στο κατω κατω αν μετα ολα ειναι οκ πλην της hairline 'γινεται ' μια προσθετη 'πραξη ' εκει . Και αυτο γιατι το 'πληρες' σχημα και υψος της hairline πολλες φορες προδιδει την μεταμοσχευση και ας ειναι φυσικη η τοποθετηση των τριχων και η πυκνοτητα τους .

γνωμη μου ειναι οτι αν ολα ειναι οκ πιο πισω ,θα εισαι μια χαρα ετσι οπως ειναι η hairline . Παντα χωρις να το θελω να το παιξω ειδικος .
Ήταν ακριβώς αυτή και η άποψη των γιατρών. Ναι, μπορούσε να κατέβει κι άλλο το hairline, αλλά υπολογίζοντας την αρχική hairline και την ηλικία, αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν το πιο φυσικό. Δόθηκε προσοχή και στην πυκνότητα και εξασφάλισε ότι θα υπάρχουν μοσχεύματα και για άλλη περιοχή.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έγιναν μετρήσεις δότριας, λήπτριας (πυκνότητες. λόγοι, πάχη, κλπ) στον φίλο? Έχουμε στατιστικά?
 

giwrgos athina

Active Member
Καλή επιτυχία φίλε θέλω και εγώ πολύ να τα πάει καλά η νέα κλινική ώστε να μην χρειάζεται να ταξιδεύουμε για μια μεταμοσχευση.
 

vlafo

Well-Known Member
Ας ταξιδεύουμε αρκεί να είναι εντός επικράτειας.
Αν και με τις συγκεκριμένες τιμές δύσκολο.
 

Κωστής Γωγιός

BHR Athens Patient Advisor
Καλημέρα σας, επιτρέψτε μου να κάνω μια εισαγωγή αρχικά, για το πως είδε ο Dr. Bisanga την περίπτωση του ntthanos, αλλά και γενικότερα τον τρόπο που προσεγγίζει την μεταμόσχευση. Τα δεδομένα είναι η ηλικία (41), αλλά και η απώλεια τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στο crown. Ενώ υπάρχει ένας καλός αριθμός τριχών στο πάνω μέρος, υπάρχει μια σχετική λέπτυνση της τρίχας διαφόρων βαθμίδων, σε όλα σχεδόν τα σημεία του πάνω μέρους. Λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο της δότριας περιοχής (στην περίπτωση αυτή 70, μετά από 3 μετρήσεις σε διαφορετικές περιοχές), αλλά και το γεγονός ότι η συνολική εικόνα της τριχόπτωσης δείχνει μια μεγαλύτερη περιοχή, επιλέχθηκε ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο.

Ένας ασθενής με τον συνηθισμένο μέσο όρο δότριας περιοχής, είναι λογικό ότι έχει λιγότερα grafts διαθέσιμα προς εξαγωγή από έναν ασθενή με υψηλότερο μέσο όρο. Η σχεδίαση της hairline εξαρτάται από διάφορους σημαντικούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο βαθμός απώλειας μαλλιών, η κατάσταση της δότριας, αλλά και άλλους που δεν αναφέρονται πάντα, αλλά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όπως το σχήμα του προσώπου, η δομή των οστών του κρανίου, η καμπυλότητα αλλά και η απόσταση μεταξύ βασικών σημείων που έχει κάποιος στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Επειδή αναφέρθηκε και πιο πάνω, η hairline θα μπορούσε να κατέβει ένα cm2 περισσότερο, αλλά για να εξασφαλιστεί και η σχετική πυκνότητα, θα είχαν χρειαστεί ακόμα περίπου 800-1000 grafts, που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε κάποια μελλοντική επέμβαση αποκατάστασης του μεσαίου τμήματος ή και του crown, αν υπάρξει περαιτέρω τριχόπτωση. Αυτό σε συνδυασμό με όσα ανέφερα λίγο πιο πάνω για το τι καθορίζει τον σχεδιασμό της hairline, είναι οι λόγοι που ο Dr. Bisanga πρότεινε την hairline να είναι σε αυτό το σημείο.

Η τριχόπτωση είναι από τη φύση της προοδευτική, οπότε ο Dr. Bisanga έχει σαν αρχή να εναρμονίζει τις επιθυμίες του ασθενή με την ιδανικότερη μακροπρόθεσμη προσέγγιση, ώστε να εξασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα δεν θα αφορά μόνο στο παρόν.

Θα επανέλθω με τον λόγο hair / cm2. Με συγχωρείτε είμαι εκτός, θα έχω σύντομα πρόσβαση και σε αυτό, καθώς δεν το θυμάμαι απ'εξω όπως τη δοτρια.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αγαπητέ σε ευχαριστούμε για το ποστ αλλά θα θέλαμε τα πλήρη στατιστικά του για να μπορούμε να σχολιάσουμε την προσέγγιση.
 
  • Like
Reactions: tol

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή δεν είδα ανταπόκριση, φώναξα τον ntthanos στο γραφείο (τα είχαμε ξαναπεί στο consultation με Λορενζο) για μετρήσεις.

H λήπτρια περιοχή μετρήθηκε στα 46cm2. Μπήκαν 2244 άρα μιλάμε για 2244/46=48g/cm2, με λόγο 2.44 δηλαδή 117 τρίχες, ένα εξαιρετικό νούμερο. Πάχος τρίχας δεν μέτρησα (ήταν πολύ κοντές) αλλά πρέπει να είναι στον μέσο όρο (σίγουρα δεν είναι λεπτή). Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει (αν έχει καλή φύτρωση) ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι μετρήσεις (αν και δύσκολες λόγω μήκους τρίχας) επιβεβαιώνουν τοποθέτηση 45+g.

measurements.jpg


density.jpg
density2.png


Τώρα πάμε σε αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Είναι 2 και αφορούν το ύψος και τον σχεδιασμό της hairline. Η hairline είναι στα 8.5cm περίπου και ο δεξιός κρόταφος είναι πιο πίσω από τον αριστερό. Δεν είναι κακό να υπάρχει ασυμμετρία στους κροτάφους (είναι το σύνηθες) αλλά η hairline είναι ήδη ψηλά, το να ανοίξεις και άλλο τον ένα κρόταφο δεν είναι το καλύτερο. Φυσικά για το ύψος της hairline ευθύνεται ο ntthanos αφού όπως μου είπε επέλεξε την συντηρητική επιλογή. Προσωπικά με τέτοια δότρια, τόσο μικρή έκταση προβλήματος και ηλικία θα πήγαινα για την πιο επιθετική (αλλά όχι πολύ) hairline.

IMG_0037r.jpg

Αν κατέβαζε την hairline 1cm (όσο ανωτέρω) και έκλεινε τον δεξί κρόταφο όπως φαίνεται στον πρόχειρο σχεδιασμό που έχω κάνει θα του κόστιζε 9cm2 (ίδε πρώτη εικόνα), άρα περίπου 400-450g. Η δότρια του άνετα θα μπορούσε να υποστηρίξει το επιπρόσθετο αυτό νούμερο. Φυσικά μπορεί να το κάνει την επόμενη φορά και αυτό τον συμβούλεψα. Το crown του μετρήθηκε περίπου 30cm2 (ίδε πρώτη εικόνα), άρα θέλει γύρω στα 1000-1100g, οπότε με 1500-1700g μπορεί να κάνει και τα 2. Αν θέλει να πυκνώσει ελαφρώς και το middle (δεν έχει ανάγκη) και να κάνει ένα fine tuning της 1ης μμ μπορεί να το φτάσει μέχρι 2000g.

Του εύχομαι καλή φύτρωση!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μάλλον είναι μαμίσιος αφού όπως μου είπε δεν έβρισκαν μονοτριχα και έκαναν σπλιτ.
 

tol

Well-Known Member
Η hairline είναι στα 8.5cm


Αν κατέβαζε την hairline 1cm (όσο ανωτέρω)

Τελικα, φιλε CVIAL, και οι δικες μου "μπακαλιστικες"... με το ματι... μετρησεις αποδειχθηκαν ακριβεις.

Το προβλημα με την πολυ ψηλα ανεβασμενη hairline το ειχα επισημανει, οταν ξεκινησε την παρουσιαση ο φιλος μας.

Θεωρω (και εγω) οτι δεν υπηρχε κανενας λογος να γινει τοσο συντηρητικος σχεδιασμος.

εισαι σε καλη ηλικια (οχι μικρος) και, αν η δοτρια εχει αποθεμα 7000 grafts, οπως εδειξαν οι μετρησεις, θεωρω οτι ο σχεδιασμος της hairline ηταν οχι απλα συντηρητικος, αλλά εσφαλμενος...πολυ ψηλα...ισως αποσταση 8-9 cm απο το κεντρο των φρυδιων. Προσωπικη αποψη...επρεπε οπωσδηποτε να ειναι 1 cm πιο κατω...δεν υπηρχε κανενα ρισκο...θα εδειχνε πολυ πιο ωραιο το αποτελεσμα.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τελικα, φιλε CVIAL, και οι δικες μου "μπακαλιστικες"... με το ματι... μετρησεις αποδειχθηκαν ακριβεις.

Το προβλημα με την πολυ ψηλα ανεβασμενη hairline το ειχα επισημανει, οταν ξεκινησε την παρουσιαση ο φιλος μας.

Θεωρω (και εγω) οτι δεν υπηρχε κανενας λογος να γινει τοσο συντηρητικος σχεδιασμος.

ή σωστότερα, να επιλεχθεί ο συντηρητικός σχεδιασμός.
 
  • Like
Reactions: tol

Harris_G

Well-Known Member
Καμια σχεση με το φιλο εδω, απλα μια γενικη παρατηρηση: Νομιζω γενικα οτι θα πρεπει να αλλαξει λιγο η ροτα των γιατρων και να γινουν πιο επιθετικοι στους σχεδιασμους. Βλεπω απο τους πιο πολλους γιατρους (και κορυφαιους) τεραστια κουτελα για 5χιλιαρο. Ειμαι σιγουρος 100% πως οι πιο πολλοι ναι μεν δηλωνουν ευχαριστημενοι αλλα στανταρ θα προτιμουσαν πιο κατω τη γραμμη. Πρεπει να αξιοποιηθουν περισσοτερο Beard/Body grafts σε crown αφου ειναι μια "ανουσια" περιοχη που απλα απαιτει "μια μαυριλα" και να φορτωνεται πιο πολυ με καλα grafts το μπροστα που ειναι και η βιτρινα. Ισως κατι τετοιο παει να υιοθετησει ο Zarev αλλα το λεω με μεγαλη επιφυλαξη.
 

manly_Man

Well-Known Member
Πολυ ψηλα μου φαινεται στα 8.5 cm η hairline αν και ο ιδιος το επελεξε...θα επρεπε να ηταν στα 7 cm ή 7.5 στη χειρότερη απο το υψος των φριδιων. Και επισης κάτι αλλο που δεν μ αρεσει προσωπικα ειναι οτι ο δεξιος κροταφος ειναι πολυ ανοιχτος...
Καταλήγοντας, αφου θα ξανακανει σε ενα χρονο επεμβαση οπως δηλωσε, πιστευω μπορει να το αλλαξει αυτο οποτε δεν ειναι προβλημα το συντηριτικο πλανο που επελεξαν αρχικα, αλλα θα ηταν προβλημα αν αργουσε πολυ την δευτερη επεμβαση του....
 

ntthanos

Active Member
Καλημέρα και από εμένα και ευχαριστώ τον cvial για την ενημέρωση του νήματος. Ο γιατρός είχε σχεδιάσει 3 hairline η οποία υπήρχε και μια στα 7.5 cm2 αλλά επειδή ήθελα να μη χάσω σε πυκνότητα και επειδή δεν υπήρχαν δείγματα από τη συγκεκριμένη κλινική, επέλεξα τον ασφαλέστερο δρόμο και να πάω συντηρητικά ώστε σε ένα χρόνο μαζί με το crown να φτιάξω οποία ατέλεια υπήρξε !! Θεωρώ πως η στρατηγική που επέλεξα ήταν η ιδανική, τονίζω για μια κλινική που δεν είχε το φόρουμ δείγματα γραφής !!! Όλα πήγαν κατ ευχήν και αν υπάρξει η αναμενόμενη φυτρωση θα έχω πάρει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα με πολύ μικρές διορθώσεις σε βάθος χρόνου . Προσωπικά η δουλειά στη δοτρια ήταν πάρα πολύ καλή !!! Δεν το λέω μόνο εγώ τη επιβεβαιωση την έκανε και ο cvial και δεν υπάρχουν και πολλές κλινικές στην Ελλάδα που να δουλεύουν τις δοτριες πολύ καλά !!! Θα δούμε πως θα πάει και μακάρι να εχω ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια ακόμη καλή ελληνική κλινική που τόσο έχουμε ανάγκη εδώ !!! Το ποστ έγινε γιατι θέλω να βοηθήσω τα μέλη να δουν δουλειά της κλινικής και να βοηθήσω τα μέλη και το φόρουμ όπως με βοήθησαν . Σας ευχαριστώ όλους τα σχόλια και τα σπουδαία έρχονται !!! Όπως σας έχω υποσχεθεί θα υπάρχει τακτική ενημέρωση με την πορεία της φυτρωσης με καθαρές φωτός !!
 
Μπλουζα