Giannis1991, FUE, 2422 grafts,15-16/01/2019

Harris_G

Well-Known Member
@gregkont13 στα καινουργια βιντεακια που ανεβαζει ο Freitas στο description παρατηρησα οτι παει να γινει ψιλοστανταρ το εξης στα περιστατικα του: Finasteride 1mg + Dutasteride 0,5mg, αρα δε τον λες και soft στο θεμα φαρμακο.
 

Συνημμένα

  • 100831651_265288608051211_3232143527974535168_n.png
    100831651_265288608051211_3232143527974535168_n.png
    94 KB · Προβολές: 157

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gregkont13

Verified MM member
@gregkont13 στα καινουργια βιντεακια που ανεβαζει ο Freitas στο description παρατηρησα οτι παει να γινει ψιλοστανταρ το εξης στα περιστατικα του: Finasteride 1mg + Dutasteride 0,5mg, αρα δε τον λες και soft στο θεμα φαρμακο.
Εμενα δεν μου εδωσε τιποτα! Του στειλα ευγενικο μαιλ μαλλον :p
 

Harris_G

Well-Known Member
Φαντασου παντως το βλεμμα αντιφιναστεριδικου υποψηφιου οταν του πει γιατρος παρε Duta
 

Panos1982

Well-Known Member
Η Φινα ειναι ευρεως γνωστο οτι μειωνει το σοκλος κατα την επεμβαση, το εχουν αναφερει απειροι γιατροι αυτο, και διοτι δυναμωνει τις τριχες που ειναι σε miniaturization και δεν θα αντεχαν το σοκ κ το υποδερμικο τραυμα του χειρουργειου αλλα κ γιατι καλει τις τελογενης τριχες σαν ενας αλλος Ιησους "λαζαρε δευρω εξω" κι αυτες βγαινουν :) . Περα απ τα αστεια ειναι απαντησεις γιατρων σε ασθενης αυτες διαδικτυακες κ ευκολα προσβασιμες σε οποιον ενδιαφερετε. Τωρα αν ο λορεντζο το δινει για την δοτρια δεν αναιρει τις ευεργεσιες τις φινας στο σοκλος κ την ενδυναμωση που δινει κ ποσο βοηθα συνολικα τον γιατρο και κατα την διαρκεια του χειρουργειου κυριως αλλα κ μετα στην διατηρηση. Ειναι κι αυτο ευρεως γνωστο οπως ευρεως γνωστες ειναι κ οι αναποσπαστες παρενεργειες της.

Στην συνεχεια μιλας για την περιπτωση του δικου σου κροουν που εισαι 50+ κ την συσχετιζεις με τον Γιαννη π ειναι 20+ ανομοια συγκριση. Εξηγησα γιατι.

Αυτο π λες για τον γιατρο π εκανε την επεμβαση στον Γιαννη ναι δεν θα διαφωνησω οτι και ο αριθμος π επιλεγει να βαλει εγκειτε και στο ποσο καλος ειναι στην ληψη αποφασεων. ΟΚ ναι θα συμφωνησω και σε αυτο. Γιατι κ εγω που δεν ειμαι γιατρος ας πουμε μου φανηκε επιθετικη η προσεγγιση του θα συμφωνησω οτι κι αυτο συμπεριλαμβανεται στα skills του, αλλα μεχρι εκει.
Στον αντιποδα μπορω κ εγω οπως λεει ο @gregkont13 να κατηγορησω το λορεν που στελνει τυποποιημενα εμαιλ οπως ειπες....δεν ειναι λογικη αυτη...και αυτο μειονεκτημα ειναι κ χριζει βελτιωσης στην προσεγγιση των ασθενων του. Αλλα δεν θα επεκταθω σε αυτο.
Οσο αφορα τον Γεωργιου, Στο πλανο του ναι υπηρξε επιθετικος αλλα οι πρακτικες του κ σε αυτες αναφερθηκες κ αυτες εννοησα (placers ,τομες, εργαλεια) σε αυτα ειπα διαφωνω. Εκει δεν υπαρχει θεμα εχει μια χαρα εργαλεια μια χαρα placers και εχω δει με τα ιδια μου τα ματια ασθενης του και οχι μεσα απο φωτο ατομα κ γνωστους μου που εχουν παει εκει και ειναι υψηλοτατου επιπεδου ξεκαθαρα.

Τωρα οσο αναφορα το λορεντζο εχει δικιο κ ο @gregkont13 οτι παρεκλεινουμε απ το θεμα κ ουτε κι εγω το θελω, θελω να σταθω στο περιστατικο με τον Γιαννη και μονο αυτο εχει σημασια στο νημα εδω.

Θα πω συνοπτικα τα εξης κ δεν απασχολει κ εμενα να συνεχισουμε αλλο αυτο το κομματι εδω, ισως κ κακως τον ανεφερα αλλα το εκανα επειδη ανεφερες οτι φταινε τα εργαλεια οι placers κλπ κ για μενα το βαρρος δεν ειναι εκει αλλα ειναι εκει που αναφερω στα ποστ μου αναλυτικα εκει βλεπω το προβλημα κ εχω αναλυσει που ηταν αυτο.

Για το λορεντζο τελος θα πω οτι πολλοι μπορει να τον βλεπουν σαν το καλυτερο ή σαν θεο σαν δε ξερω τι αλλα για μενα που βλεπω ρεαλιστικα τα πραγματα ειναι αλλος ενας καλος γιατρος μμ με τις οποιες ελειψεις του φυσικα κι αυτος. Και μαλιστα ειναι και αρκετα ελειπης...οπως ειναι κ πολλοι αλλοι πανω κατω βεβαια.

Ο συγκεκριμενος πουλαει μονο fue και φινα. Αυτα ειναι τα οπλα του.....και προσωπικα τα βρισκω πολυ λιγα...
Υπαρχει ολοκληρη αλλη μια τεχνικη η Στριπ , που εχει πολλα πλεονεκτηματα κ σε πολλους ασθενης ειναι αυτη ιδανικη κ οχι η fue.
Ειναι ενα οπλο ανυπαρκτο στην επιχειρηση του. Υπαρχει το splitting ..αλλο ενα συστατικο που λειπει κ ειναι ομως αναγκαιο κ ευεργετικο σε πολλους ασθενης που επισης λειπει. Υπαρχουν τα SMP που επισης λειπουν. Κ τελος υπαρχει και το BHT που επισης λειπει. ΜΕ απλα λογια καταπολεμα τα περιστατικα της ΑΑ μονο με ενα πλανο FUE + Fina κ τελος. Ενω υπαρχουν ενα σωρο ακομα οπλα που δεν τα χρησιμοποιει..

Εχω ξαναπει οτι Πληρης κλινικη δεν υπαρχει κι αν υπαρχει δεν την εχω βρει ακομα( εχω βρει την hattingen ( στριπ, φυε, και σπλιτ οποτε χρειαζεται - κ καλη διαχειριση δοτριας αλλα λιγο ακριβη 3.5 ευρω το μοσχευμα) ....ψαχνω ομως συνεχως ,κι εχω βρει αρκετες πιο πληρης απ του λορεν αλλα κι αυτες ακομα εχουν καποιες ελειψεις για μενα. Εχω βρει καποιες τουρκικες που ειναι φουλ τα κανουν ολα αλλα δεν με εμπνεουν καθολου γιατι βλεπω οτι διατηρουν ενα πολυ επιθετικο πλανο βαζουν μαλλι απο παντου βαζουν απ τα μουσια στο μαλλι η βαζουν κ στα μουσια πυκνωση απο το μαλλι κανουν smp κανουν παπαδες κανουν τα παντα κ τα κανουν καλα αλλα εχουν πολυ κακη διαχειριση μοσχευματων με σκοπο να δημιουργουν φανταστικα αποτελεσματα σημερα κ να υπερ-σπαταλουν την δοτρια. δημιουργουν hairlines λες κ εισαι 7 χρονων παιδι με αποκελιστικο τους σκοπο το να δειξουν ποσο καλο μπορουν να σε κανουν σημερα κατα σπαταλοντας τα πολυτιμα γκραφτς που ισως χρειαστεις αλλου αυριο...κ λογο της υπερ σπαταλης κερδιζουν κ πιο πολυ χρημα. Τερμα κακη νοοτροπια αρπαχτικου αυτη για μενα.

Εγω ο ιδιος αν πηγαινα στον λονερτζο δεν θα ειχα το μαλλι που εχω σημερα....δεν θα ειχα την εικονα που εχω σημερα.
επισης οταν στο μελλον χρειαστω παλι στριπ δεν θα μπορει να με εξυπηρετησει...θα πρεπει να βρω αλλον γιατρο...
επισης δε θα χρειαστω μονο στριπ αλλα θα χρειαστω κ στριπ και spliting ταυτοχρονα οποτε θα πρεπει να ψαξω ποιοι κανουν στριπ κ ποιοι κανουν μαζι και σπλιτινγκ και μαλιστα να επιλεξω κ ποιοι το κανουν κ πιο καλα κ να ασχοληθω ενδελεχως με τα περιστατικα τους.
Επειτα οταν τελειωσω με τα στριπ μπορει να χρειαστω παλι fue... και παλι με split και παλι ο λορεντζο δε θα μπορει να με εξυπηρετησει...
Χρειαστηκα Smp στο παρελθον για την ουλη μου ( η asmed το ειχε ) χρειαστηκα πολλα γενικα και πιθανος στο μελλον θα χρειαστω κι αλλα.

Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι πελατες ειμαστε εμεις κ εμεις αποφασιζουμε απο ποιον η ποιους θα αγοραζουμε το προιον τους.
Πολλους απο μας δεν μπορει να μας καλυψει ενας μονο γιατρος κ πρεπει μονοι μας να βρισκουμε τον καταλληλο καθε φορα βημα βημα . Ετσι κανω κι εγω ακριβως. Εχω αλλαξει ηδη 2 γιατρους και θα παω σιγουρα και σε 3ον κ πιθανος κ σε 4ον.Αν ειχα παει σε εναν γιατρο μονο θα μου πουλαγε μονο τα δικα του "οπλα" κ προιοντα και δεν θα ημουν αυτο που ειμαι σημερα. Ουτε θα μου γνωστοποιουσε τις υπολοιπες δυνατοτητες που θα ειχα ή θα ειχαν καποιοι αλλοι γιατροι. Δεν θα μου εδειχνε αλλες λυσεις περαν απ τις δικες του. Μπορει να με εβγαζε κ ακαταλληλο συμφωνα με τις τεχνικες του ...αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειμαι καταλληλος συμφωνα με τις τεχνικες αλλων... Επισης ποτε δεν θα ειχα τις γνωσεις που εχω σημερα αν περιμενα καποιον γιατρο να με ενημερωσει κ δεν το εκανα απο μονος μου, Ετσι ωστε να ξερω κ ποιον να επιλεγω και τι θελω για καθε φορα να κανω στο κεφαλι μου κ ποιος μπορει να μου το κανει καλυτερα.

Κλεινω εδω κ δεν εχει νοημα να μιλαμε αλλο για τους γιατρους ηταν μια μικρη παρενθεση κ την κλεινω προσωπικα,
οπως ειπα εχω τεκμηριωθει στο θεμα του Γιαννη κ τοποθετηθει και σε αυτο θα μεινω κ αυτο με απασχολει.
Και περιμενω την τοποθετηση του Γιατρου και να κανουμε επειτα καποια περεταιρω συζητηση πανω στο θεμα του Γιαννη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή δεν θέλω να απαντάω με σεντόνια θα γράψω τα εξής ολιγα:

1. Δεν είπα ότι ο Λορενζο είναι Η λύση δια πάσα ασθένεια και νόσο ούτε ο πιο πλήρης σε επιλογή οπλοστασίου. Απλά έχει μια στρατηγική, την ακολουθεί έντιμα και την κάνει πολύ καλά. Μέχρι εκεί. Τα περί στριπ, σωστά τα αναφέρεις συμφωνώ μαζί σου, έχω και εγώ την ίδια άποψη. Για το splitting συμφωνώ εν μέρει. Αυτά όμως δεν είναι συναφή με την παρούσα συζήτηση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιστρεφόμαστε γύρω από τον Λορενζο.

2. Τα περί φίνας και βοήθειας στο σοκ λος είναι γνωστα εδώ και πολύ καιρό (έχει βγάλει ειδική οδηγία το ISHRS εδώ και χρόνια) απλά σου ανέφερα ότι κατά τον ίδιο δεν είναι προϋπόθεση για να προβείς σε μμ στο crown, ούτε να βάλεις περισσότερα graft, είναι δευτερευούσης σημασίας βοήθεια (κατ’ αυτόν). Αυτό ακολουθεί (με επιτυχία από ότι φαίνεται) και αυτό μεταφέρω σαν άποψη.

3. Το ότι είμαι 50 δεν αναιρεί ότι το crown μου είναι στο ίδιο στάδιο με αυτό που είναι του Γιάννη που είναι 20, δεν αντιλαμβάνομαι ποιά είναι η διαφορά. Αυτά που έγραψες αφορούν «γυαλισμένα» crown, το δικό μου δεν είναι έτσι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

gregkont13

Verified MM member
Επειδή δεν θέλω να απαντάω με σεντόνια θα γράψω τα εξής ολιγα:

1. Δεν είπα ότι ο Λορενζο είναι Η λύση δια πάσα ασθένεια και νόσο ούτε ο πιο πλήρης σε επιλογή οπλοστασίου. Απλά έχει μια στρατηγική, την ακολουθεί έντιμα και την κάνει πολύ καλά. Μέχρι εκεί. Τα περί στριπ, smp, splitting σωστά τα αναφέρεις, έχω και εγώ την ίδια άποψη. Αυτά όμως δεν είναι συναφή με την παρούσα συζήτηση.

2. Τα περί φίνας και βοήθειας στο σοκ λος είναι γνωσταπ εδώ και πολύ καιρό (έχει βγάλει ειδική οδηγία το ISHRS εδώ και χρόνια) απλά σου ανέφερα ότι κατά τον ίδιο δεν είναι προϋπόθεση για να προβείς σε μμ στο crown, ούτε να βάλεις περισσότερα graft, είναι δευτερευούσης σημασίας βοήθεια (κατ’ αυτόν). Αυτό ακολουθεί (με επιτυχία από ότι φαίνεται) και αυτό μεταφέρω σαν άποψη.

3. Το ότι είμαι 50 δεν αναιρεί ότι το crown μου είναι στο ίδιο στάδιο με αυτό που είναι του Γιάννη που είναι 20, δεν αντιλαμβάνομαι ποιά είναι η διαφορά. Αυτά που έγραψες αφορούν «γυαλισμένα» crown, το δικό μου δεν είναι έτσι.
Σχετικα με το 3 νομιζω οτι η διαφορα ειναι οτι ο γιαννης ειναι 29, οποτε κατω απο το γυμνο δερμα υπαρχει ακομα ισως θυλακας, εστω και αν δεν παραγει τριχα. Εσυ cvial στα 50, οπου βλεπεις γυμνο δερμα, λογικα απο κατω δεν υπαρχει τιποτα. Αυτο νομιζω λεει ο πανος.

να το πω αλλιως. Συμφωνα με τη θεωρεια αυτη αν εσυ επαιρνες φινα θα βλεπες ελαχιστη επανεκφυση γιατι οι θυλακες ειναι νεκροι. Ο γιαννης θα βλεπε μεγαλη, γιατι ειναι ενεργοι, απλα δεν παραγουν τριχα.
 

Georgie

Well-Known Member
Εάν εχει νεκρωθεί ο θύλακας πως ειναι δυνατό να βγει παλι τρίχα ?
Στο παράδειγμα που έβαλε ο @Panos1982 εννοεί τις τρίχες που εχουν περάσει στη τέλογενη φάση , αυτές που υπαρχουν και δεν ειναι ορατές επειδή ειναι αδύναμες , το ιδιο συμβαίνει και με το παράδειγμα με την alopecia areata . Εκει που δημιουργούνται οι τρύπες με γυμνό δερμα οι θύλακες ειναι ζωντανοί, υπαρχουν τρίχες οι οποίες ειναι μικρές ξανθές και αδύναμες και μπορει να παραμείνουν έτσι αρκετό καιρο . Το είχα πάθει παλαιότερα στο γενι και με τράβηξε 6 μηνες .
Αν ο θύλακας νεκρωθεί δε τον ανασταίνει τιποτα .
 

DimiForg

Member
@gregkont13 στα καινουργια βιντεακια που ανεβαζει ο Freitas στο description παρατηρησα οτι παει να γινει ψιλοστανταρ το εξης στα περιστατικα του: Finasteride 1mg + Dutasteride 0,5mg, αρα δε τον λες και soft στο θεμα φαρμακο.

Με τι συχνότητα προτείνει το καθένα από τα δύο?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σχετικα με το 3 νομιζω οτι η διαφορα ειναι οτι ο γιαννης ειναι 29, οποτε κατω απο το γυμνο δερμα υπαρχει ακομα ισως θυλακας, εστω και αν δεν παραγει τριχα. Εσυ cvial στα 50, οπου βλεπεις γυμνο δερμα, λογικα απο κατω δεν υπαρχει τιποτα. Αυτο νομιζω λεει ο πανος.

να το πω αλλιως. Συμφωνα με τη θεωρεια αυτη αν εσυ επαιρνες φινα θα βλεπες ελαχιστη επανεκφυση γιατι οι θυλακες ειναι νεκροι. Ο γιαννης θα βλεπε μεγαλη, γιατι ειναι ενεργοι, απλα δεν παραγουν τριχα.

Δεν συμφωνώ με την εν λόγω θεωρία του τρακαρίσματος και των τελογενών και έχω εξηγήσει τους λόγους. Θα τοποθετηθώ και στα νέο σεντόνι του Πάνου (για να μην παρεξηγηθώ μου αρέσουν τα σεντόνια με τεκμηρίωση) όταν βρω χρόνο να γράψω κάποιο αντίστοιχο.
 

vagosx

Well-Known Member
Πανο επειδη φαίνεσαι ότι εχεις ψάξει πολυ,
ποιες κλινικες θεωρείς κορυφαίες παγκοσμιως σημερα;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτο π λες για τον γιατρο π εκανε την επεμβαση στον Γιαννη ναι δεν θα διαφωνησω οτι και ο αριθμος π επιλεγει να βαλει εγκειτε και στο ποσο καλος ειναι στην ληψη αποφασεων. ΟΚ ναι θα συμφωνησω και σε αυτο. Γιατι κ εγω που δεν ειμαι γιατρος ας πουμε μου φανηκε επιθετικη η προσεγγιση του θα συμφωνησω οτι κι αυτο συμπεριλαμβανεται στα skills του, αλλα μεχρι εκει.
Στον αντιποδα μπορω κ εγω οπως λεει ο @gregkont13 να κατηγορησω το λορεν που στελνει τυποποιημενα εμαιλ οπως ειπες....δεν ειναι λογικη αυτη...και αυτο μειονεκτημα ειναι κ χριζει βελτιωσης στην προσεγγιση των ασθενων του. Αλλα δεν θα επεκταθω σε αυτο.
Οσο αφορα τον Γεωργιου, Στο πλανο του ναι υπηρξε επιθετικος αλλα οι πρακτικες του κ σε αυτες αναφερθηκες κ αυτες εννοησα (placers ,τομες, εργαλεια) σε αυτα ειπα διαφωνω. Εκει δεν υπαρχει θεμα εχει μια χαρα εργαλεια μια χαρα placers και εχω δει με τα ιδια μου τα ματια ασθενης του και οχι μεσα απο φωτο ατομα κ γνωστους μου που εχουν παει εκει και ειναι υψηλοτατου επιπεδου ξεκαθαρα.

Δεν έγραψα τίποτα για συγκεκριμένες πρακτικές του Γεωργίου (τομές, εργαλεία), που το είδες? Απλά τόνισα ότι παίζει μεγάλο ρόλο το ιατρικό team το οποίο περιλαμβάνει τον γιατρό και τους technicians. Για τον γιατρό το είπα κομψά, ότι δεν είναι μάλλον "master" στις πυκνωσεις γιατί Πανο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, 2500g δεν μπαίνουν σε αυτό το crown, είναι κομβικής σημασίας απόφαση και αυτό είναι ευθύνη 100% του γιατρού. Δεν είναι απλά "πόσο καλός είναι στην λήψη αποφάσεων". Αυτή η απόφαση αντιπροσωπεύει το γνωσιακό υπόβαθρο και την εργασιακή εμπειρία του. Επίσης θεωρώ ότι σε τέτοιου είδους μαζικές αστοχίες σαφέστατα μπορεί να παίζει ρόλο και το team (ειδικά οι placers όταν χρησιμοποιούνται forcepts). Δεν υπονοώ ότι to team του Γεωργίου είναι κατώτερης ποιότητας γιατί δεν έχω στοιχεία, σίγουρα όμως όταν έχεις ένα πολύ έμπειρο team που δεν το αλλάζεις και το χρησιμοποιείς για χρόνια κάνει πολύ μεγάλη διαφορά, αυτό υπονόησα, και είναι λίγες οι κλινικές που το τηρούν απαράβατα. Πως νομίζεις ότι γίνονται οι προσθήκες νέων technicians, πως εκπαιδεύονται, σε ποια κεφάλια, πόσους μήνες ή χρόνια χρειάζονται για να φθάσουν σε υψηλό επίπεδο και πόσα κεφάλια εν τω μεταξύ έχουν πληγώσει (για να το πω κομψά)? Επαναλαμβάνω, δεν έχω στοιχεία για τον Γεωργίου και για το ποίος δούλεψε στο κεφάλι του Γιάννη. Από την άλλη όμως θα επαναλάβω (σαν γενική τοποθέτηση) ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το team και ειδικά οι technicians. Γιατροί που κρατάνε το προσωπικό τους για χρόνια έχουν μεγάλη διαφορά από γιατρούς που το κάνουν rotate κάθε λίγο ή που το αυξομειώνουν γιατί δεν έχουν σταθερή συνεχόμενη δουλειά για να το κρατήσουν.

Επίσης, δεν χρειαζόταν το σχόλιό σου "στον αντίποδα μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον Λορεν που στέλνει τυποποιημένα email...". Υποβιβάζει το επίπεδο της (υψηλής κατά τα άλλα) και γόνιμης αντιπαράθεσης που έχουμε. Δεν έχει σχέση με την ροή της συζήτησης και εντάσσεται στην λογική του "μια σου και μια μου" που δεν προάγει την γνώση αλλά μάλλον την υποβιβάζει . Αν αναφέρομαι κατά διαστήματα στον Λορένζο είναι γιατί έχω μεγάλη ιδίαν πείρα (την οποία μεταφέρω σαν γνώση στο φόρουμ) αλλά και γιατί αντιπροσωπεύει ένα από τα gold standard στον χώρο της FUE με όλα τα αστεράκια που σωστά επισημαίνεις. Εξάλλου με την τοποθέτησή μου ότι στέλνει "κονσερβα" email, μια εσωτερική πληροφόρηση δηλαδή, μάλλον τον μειώνω παρά τον προάγω πράγμα που ποσώς με απασχολεί, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γνωρίζουν τα μέλη του φόρουμ πως λειτουργεί το σύστημα του και με ποιο σκεπτικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγω ο ιδιος αν πηγαινα στον λονερτζο δεν θα ειχα το μαλλι που εχω σημερα....δεν θα ειχα την εικονα που εχω σημερα.
επισης οταν στο μελλον χρειαστω παλι στριπ δεν θα μπορει να με εξυπηρετησει...θα πρεπει να βρω αλλον γιατρο...
επισης δε θα χρειαστω μονο στριπ αλλα θα χρειαστω κ στριπ και spliting ταυτοχρονα οποτε θα πρεπει να ψαξω ποιοι κανουν στριπ κ ποιοι κανουν μαζι και σπλιτινγκ και μαλιστα να επιλεξω κ ποιοι το κανουν κ πιο καλα κ να ασχοληθω ενδελεχως με τα περιστατικα τους.
Επειτα οταν τελειωσω με τα στριπ μπορει να χρειαστω παλι fue... και παλι με split και παλι ο λορεντζο δε θα μπορει να με εξυπηρετησει...
Χρειαστηκα Smp στο παρελθον για την ουλη μου ( η asmed το ειχε ) χρειαστηκα πολλα γενικα και πιθανος στο μελλον θα χρειαστω κι αλλα.

Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι πελατες ειμαστε εμεις κ εμεις αποφασιζουμε απο ποιον η ποιους θα αγοραζουμε το προιον τους.
Πολλους απο μας δεν μπορει να μας καλυψει ενας μονο γιατρος κ πρεπει μονοι μας να βρισκουμε τον καταλληλο καθε φορα βημα βημα . Ετσι κανω κι εγω ακριβως. Εχω αλλαξει ηδη 2 γιατρους και θα παω σιγουρα και σε 3ον κ πιθανος κ σε 4ον.Αν ειχα παει σε εναν γιατρο μονο θα μου πουλαγε μονο τα δικα του "οπλα" κ προιοντα και δεν θα ημουν αυτο που ειμαι σημερα. Ουτε θα μου γνωστοποιουσε τις υπολοιπες δυνατοτητες που θα ειχα ή θα ειχαν καποιοι αλλοι γιατροι. Δεν θα μου εδειχνε αλλες λυσεις περαν απ τις δικες του. Μπορει να με εβγαζε κ ακαταλληλο συμφωνα με τις τεχνικες του ...αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειμαι καταλληλος συμφωνα με τις τεχνικες αλλων... Επισης ποτε δεν θα ειχα τις γνωσεις που εχω σημερα αν περιμενα καποιον γιατρο να με ενημερωσει κ δεν το εκανα απο μονος μου, Ετσι ωστε να ξερω κ ποιον να επιλεγω και τι θελω για καθε φορα να κανω στο κεφαλι μου κ ποιος μπορει να μου το κανει καλυτερα.

Θα συμφωνήσω 100% αν μιλάμε για μένα, για σένα ή για κάποιον άλλο super user που έχει διάθεση και χρήμα. Η θεωρία είναι σωστή αλλά η πραγματικότητα είναι πιο απλή και πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ fine tuning και βασικής επιλογής. Στην ουσία σαν βασική επιλογή δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, ούτε τεχνικές. Ο ένας δρόμος είναι FUE only + φίνα σε μεγάλο βαθμό περιπτώσεων , ο άλλος FUE+STRIP+φίνα σε μικρότερο (ή και καθόλου ίσως) βαθμό. Άρα κομβικής σημασίας είναι το θέμα της φίνας και του διαφαινόμενου μέγιστου βαθμού ΑΑ. Τα άλλα, SMP, BHT, splitting είναι ελάσσονος σημασίας και δεν καθορίζουν δραστικά το αποτέλεσμα ούτε την βασική επιλογή κλινικής. Εξάλλου γένια (που είναι πιο δόκιμη mainstream επιλογή) προσφέρουν όλες σχεδόν οι κλινικές όπως και splitting (μικρής έκτασης για μονοτριχα στη hairline).

Η λογική επίσης να πας σε 4 διαφορετικές κλινικές για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμά σου δεν κάνει για όλους, ίσως για μια ελάχιστη μερίδα ειδικών περιπτώσεων και έχει και σημαντικά μειονεκτήματα αν το κάνεις για την βασική επιλογή. Χάνεις το πλεονέκτημα της ιατρικής εμπειρίας που αποκτά το ιατρικό team πάνω σου (στην δική μου περίπτωση ήταν μείζονος σημασίας, αφού στην 1η μμ ταλαιπωρήθηκαν λόγω σκληρού δέρματος, στην 2η έχοντας το προηγούμενο ιστορικό πήγε πολύ καλύτερα έχοντας την εμπειρία της 1ης) και πιθανώς και της καλύτερης τιμής που αρκετές κλινικές δίνουν όταν χρησιμοποιούν κλιμακωτό τιμοκατάλογο.

Πιο πρακτικό θα ήταν, αν ακολουθήσεις τον συνδυασμό strip+Fue, να διαλέξεις μια κλινική που τα προσφέρει και τα 2 ή εναλλακτικά, αν θες cream of the cream, 2 κλινικές, 1 top για στριπ 1 top για FUE και να μείνεις εκεί.

Τέλος, πάλι συμφωνώ 100% ότι η προσωπική έρευνα, ανεξάρτητα από το τι σου λέει ο καθένας, είναι must και πρέπει να γίνει πριν αποφασίσεις τι δρόμο θα ακολουθήσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια εξαιρετική πηγή ενημέρωσης είναι η κατ' ιδίαν συζήτηση με τον γιατρό (ους). Από την δική μου εμπειρία μπορώ να καταθέσω ότι πολλά από αυτά που διαβάζουμε στο net είναι outdated (στην καλύτερη περίπτωση), heavily biased ή εσφαλμένα. Αρκετές δε τεχνικές που περιγράφονται στην βιβλιογραφία δεν ακολουθούνται στην πράξη (ειδικά στην FUE), οπότε θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την δια ζώσης επαφή, άσχετα με το τι προσπαθεί να σου πουλήσει ο καθένας. Δεν χρειάζεται αναγκαστικά να το αγοράσεις. Απλά να το ακούσεις και να το κρίνεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannis1991

Well-Known Member
Πραγματικα οταν ελαβα την αποφαση να μπω στον χορο των μεταμοσχευσεων το μονο που δεν ηθελα και ισως δεν φανταζομουν κιολας ειναι να δημιουργηθει ενα τετοιο νημα το οποιο να λεει και να εξηγει τι πηγε λαθος και να ειναι ''sticky'' για αλλους νεους που θελουν να επιχειρησουν το ιδιο πλανο...Αλλα πως τα φερνει καμια φορα η τυχη!
Μαλιστα το δυασαρεστο για μενα ειναι οτι τον τελευταιο χρονο εκανε μια μικρη επιταχυνση η ΑΓΑ και η ψυχολογια ειναι λιγο καπως...Σε αυτο το ποστ θελω να δωσω καποιες πληροφοριες αλλα συγχωρεστε με καθως θελω και λιγο να εκφραστω για να βγαλω καποιες σκεψεις μου και παραπονα μου...
Αρχικα Οπως και να χει σας ευχαριστω που αφιερωνετε τον χρονο σας και γραφετε στο νημα μου!
Ως προς ενα ερωτημα του Παναγιωτη να πω οτι την πρωτη αριαωση στο κροουν την ειδα στην τρυφερη! ηλικια των 17,5 για την ακριβεια...Εκει πρωτοφαινοταν στο ματι καπωςκατω απο καποιο φως...Χρησιμοποιησα μινοξιδιλη ενα χρονο αργοτερα εως και τα 23 μου οπου το εκλεισε τελειως και οταν την εκοψα ξαναανοιξε λιγο χειροτερο και μετα μπηκα σε αυτον τον ρημαδοδρομο των concealers...
Καμια φορα βλεπω συμμαθητες μου που μεχρι τα 18 ελεγες αυτος δεν θα καραφλιασει με τιποτα,και τωρα εχουν γινει κατι nw4-5 σε πολυ γρηγορο διαστημα και εμενα ανοιξαν οι κροταφοι μου στα 14,5(κι ομως) και το βερτεξ στα 17,5 και ακομα ψιλοστεκομαι...Δεν ξερω καμια φορα αν ειμαι τυχερος ή ατυχος...θα πειτε τυχερος αλλα πιστεψτε με οταν στα 14,5 αντιλαμβανεσαι τι γινεται μετα το ολο θεμα σου γινεται κομπλεξ...
Αυτο το κομπλεξ λοιπον ηθελα και θελω να το πεταξω...Στην αρχη θεραπειες,μετα ντερματς,μετα τοπικ γιατι το ντερματς δεν καλυπτε,μετα τοπικ και οχι μονο σε κροουν αλλα και σε μιντλ και λιγο πιο μπροστα κτλπ κτλπ...
Αυτη η κουραση ειναι που με οδηγησε και ειπα θα κανω μμ στο βερτεξ ωστε να κλεισει και ας φαινεται και μια μικρη αριωση στο ματι(ετσι ειπα και στο γιατρο οτι δεν εχω θεμα να ειναι λιγο ανοιχτο)και υστερα κοβω το τοπικ και δεν θα κανει μπαμ!!!Ο Πανος μου ελεγε καθε φορα τρεναρε το λιγο κανα χρονο ακομα αλλα δεν ηθελα..Εδω ο Μιχαλης με απογοητευσε πληρως...Βρηκα σημειωσεις σε ενα παλιο τετραδιο μου που εγραφα να πω στον Μιχαλη να βαλει αρκετα λιγοτερα γκραφτς για να εχουμε για το μελλον αλλα δεν ακουσε...Η δοτρια μου δεν ειναι οπβως την παρουσιαζε ο Μιχαλης και ισως δεν τον συμφερε να με κατεβασει Κυπρο για 1500 ας πουμε γκραφτς...
Εχω θυμωσει απιστευτα μαζι του κατα την διαρκεια ολης αυτης της πορειας...Τα προσωπικα-επικοινωνιακα λαθη θα τα αναφερω αφου τον δω...Θα απαριθμησω βεβαια στο τεχνικο κομματι τι εκανε λαθος...
1)Την πρωτη φορα που με ειδε μου ειπε εχω 7 με 8 χιλαδες τχθ με fue...ετσι με το ματι...μεγα λαθος καθως με ειδε στα 25 περιπου και χωρις καποιο οργανο...οπως βλεπετε και εσεις βγαλαμε 2400 και η δεξια μερια κου αχρηστευτηκε!Ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως βλεποντας αυτην την γαμ....νη δοτρια ειπε θα βαλω 2400 σε τοσο μικρη περιοχη...
2)Αντι να βαλει 2400 θα επρεπε να μου πει θα βαλουμε ας πουμε 1200-1500 μιας που δεν θες να γινει τουμπανο το κρουν και δεν θα παρεις και φινα και θα στα βαλω ολα τριτριχα οπως εκανε στον @danceworld_2001 βαζοντας του 500 τριτριχα...και ειδαμε το αποτελεσμα..
3)δεν μου ειπε να αρχισω μινοξ πριν...αν με φοβιζε ακομα και φινα θα αρχιζα για λιγο διαστηα σαν υπηρεσιακη αναγκη για να παρω αυτο που θελω...αλλα δεν...
4)το κουρεμα
Το αποτελεσμα ειναι να κοιταω το τοπικ και να κυκλοφορω με ενα παλιο αμαξι και ενα παλιο μηχανακι καθως επενδυσα λεφτα σε κατι που ο κομμωτης μου δεν μου σχολιασε ποτε οτι εκανα κατι στο μαλλι μου...
ΥΓ. Μεσα απο ολα αυτα και τις αναλυσεις Παναγιωτη και cvial το μονο σιγουρο ειναι οτι θα απαιτησω αποζημιωση απο τον γιατρο να μου πληρωσει οτι δεν φυτρωσε και του χαριζω τα πεταμενα μου θυλακια γιατι πλεον μου εχει γυρισει το μυαλο...
 

kardinalios

Well-Known Member
Φίλε Γιάννη παρακολουθώντας όλο το νήμα με προσοχή και διαβάζοντας όλα τα πολύ ενδιαφέροντα είναι η αλήθεια σχόλια 2 εκ των πιο καταρτισμένων μελών του φόρουμ φτάνω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι 1 και 2 πράγματα που πήγαν στραβά στην δική σου περίπτωση . Είναι ένας συνδυασμός πολλών μικρών λεπτομερειών που έφεραν αυτό το "πολύ κακό" αποτέλεσμα .
Καταρχάς θέλω να σου πω ότι έχεις δίκιο να φωνάζεις και να διαμαρτύρεσαι . Κατά την ταπεινή μου άποψη στην περίπτωση σου ο γιατρός εμετρήθη , εζυγίσθη και εβρέθη ανεπαρκής. Δεν έπρεπε να σε βάλει για επέμβαση , δεν έπρεπε να σου βάλει τόσα γκραφτ , έπρεπε να σου έχει δώσει φιναστερίδη για τους πρώτους μήνες . Θεωρώ αδιανόητο το να μην έχει μία κουρευτική μηχανή σε κλινική μ.μ . Μου φαίνεται απίθανο αυτό το πράγμα δηλαδή .
Έχεις κάθε δίκιο να διαμαρτύρεσαι και να νιώθεις έτσι . Όμως προς θεού να μην επηρεάσει αυτή η άσχημη εμπειρία τη γενικότερη στάση σου απέναντι στην α.α. . Έχεις αρκετό μαλλάκι και είσαι πολύ ωραίος και με τον κατάλληλο συνδυασμό θεραπείας και μ.μ μπορείς να έχεις μαλλί για πάντα . Μην γίνει δηλαδή ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα η αιτία να χάσεις γενικότερα την εμπιστοσύνη σου πάνω στους ειδικούς στο χώρο . Είναι κρίμα πρωτίστως για σένα .
Κατά τη γνώμη μου ο γιατρός πρέπει να αναγνωρίσει τα σφάλματα του και να σε αποζημιώσει . Εγώ προσωπικά δεν θα έμπαινα για repair στον ίδιο γιατρό γιατί είναι αποδεδειγμένα μία συνταγή που δεν δούλεψε πάνω στο κεφάλι σου . Ίσως να είναι καλός άνθρωπος και καλός γιατρός αλλά στο συγκεκριμένο crown έχουν γίνει όλα τα λάθη που μπορούσαν να γίνουν και η εικόνα μιλάει από μόνη της .
Καλή συνέχεια και μην στεναχωρίεσαι για όλα μα για όλα υπάρχουν λύσεις .
 

Georgie

Well-Known Member
Απο τη στιγμή που εισαι δυσαρεστημένος το αποτέλεσμα εχει αποτύχει .
Εδω καλο θα ηταν ο γιατρός να εξηγήσει σε εσένα τι πήγε λάθος και τι δεν έκανε σωστά.
Λογικό να ζητάς αποζημίωση, και μακάρι να δικαιωθείς.
Φίλε @kardinalios τι εννοείς φιναστεριδη για τους πρώτους μηνες ?
 

tasos33

Well-Known Member
Πολλές φορές διαβάζουμε από μέλη όταν πηγαίνουν στις κλινικες ,τι ωραίο προσωπικό κ τι ευγενικό προσωπικό και τι χαμογελαστα τα κορίτσια κτλ. Δεν πάμε στην κλινική να πιούμε καφέ . Πάμε να ακουμπήσουμε χιλιάρικα και θέλουμε αποτέλεσμα. Ο Γιάννης δαπάνησε ένα ποσό και γυρνάει ακόμα με το μηχανάκι.

Κάποτε είχαμε εδώ κάποιον άλλον που μας έγραφε για μια ωραία κλινική που έπαιζαν κ πιάνο και είχε κ σπατουλαριστους τοίχους και σπανια λουλούδια και όλα ήταν όμορφα και μεις τα διαβάζαμε και αναφωνουσαμε με θαυμασμο. Τελικά πήγε άλλου και εξαφανίστηκε.

Όσον αφορά τον Μιχάλη πραγματικά είναι εντελώς ασταθής, μια δίνει αποτελέσματα και την άλλη τα παίρνει πίσω,το πιο απλό μια κουρευτικη μηχανή ολόκληρη κλινική να μην έχει. Πάλι καλά δηλαδή που σου κάνουν και ενέσεις και δε σου δίνουν να δαγκώσεις κάνα κομμάτι σίδερο να αντέχεις τον πόνο.

Γιάννη έπρεπε να ακούσεις την HDC , φαινόταν δύσκολο το εγχείρημα, έγιναν λάθη έγιναν υπερβολές . Τώρα δυστυχώς δεν αλλάζει και πρέπει να σχεδιάσεις τα επόμενα σου βήματα και φυσικά να ζητήσεις χρήματα πίσω.

Η HDC μου ζητησε φωτο πριν κλεισουμε ραντεβου και οταν τους εστειλα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να επεμβουν με ασφαλεια στο κροουν μου και μαλλον πιο πολλη ζημια θα κανουν λογω shock-loss...μου προτειναν μμ στους κροταφους πραγμα που δεν με ενδιαφερει...Ο Μιχαλης απο την αλλη με ειδε απο κοντα και με κερδισε διοτι στα τελευταια αποτελεσματα του βλεπω μια σταθεροτητα,μου αφησε καλη εντυπωση σαν χαρακτηρας,μου φανηκε συννενοησιμος και το κυριοτερο μου εβγαλε εμπιστοσυνη καθως μου ειπε με σιγουρια οτι μπορω ανετα να δουλεψω την περιοχη που θες και δεν θα υπαρξει κανενα σοκ λος...Με λιγα λογια το πηρε πανω του καθως οπως εκεινος υποστηριζει το σοκ-λος ειναι αποκλειστικα θεμα γιατρου στο πως θα ανοιξει τις οπες και δεν θα τραυματισει τα διπλανα θυλακια!Αυτο ειναι και ενα θεμα στο οποιο θα εξεταστει και θα κριθει αυστηρα απο μενα καθως μετα την φυτρωση που σιγουρα ειναι το κυριοτερο του τονισα πολλες φορες οτι δεν θελω να υπαρξει εντονο σοκ-λος...
 
Τελευταία επεξεργασία:

koumparos

Well-Known Member
Θα γίνω λίγο αυστηρός.ΚΡΙΜΑ ο συγκεκριμένος γιατρός με τέτοιο ταλέντο να μην έχει σταθερά αποτελέσματα.Πρωτο βιολί στην hdc κάποτε, έχουμε δει υψηλού επιπέδου δουλειές του.Φοβερες hairline με πολύ υψηλές πυκνότητες.Οταν έριξε τιμές τον είχα προσωπικά πρώτη επιλογή.Την γνώμη μου την έχω πει.Νομιζω ότι πρέπει να ψαχτει με το team του.Δεν τα βάζω με το προσωπικό του αλλά το θεωρώ αδιανόητο ένας τόσο έμπειρος γιατρός να κάνει λάθος στις οπές.Να τα καταστρέφουν στην εξαγωγή???Στην επεξεργασία??Στην τοποθέτηση???
Ειλικρινά εύχομαι να ανακάμψει η κλινική!!!Είναι κρίμα να μην βλέπουμε σταθερά καλά αποτελέσματα ενώ γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες δυνατότητες του γιατρού.

@Γιαννη κουράγιο.Εχεις επιλογές.Ηρεμησε και νομίζω στο τέλος θα πάνε όλα καλά.Μπραβο για την στάση σου!!!
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Παιδιά συγγνώμη που χωνομαι σαν την πορδή αλλά πραγματικά θέλω να ρωτήσω κάτι ...σε κάθε κακό αποτέλεσμα που παίρνει κάποιος από μια μμ σε οποιοδήποτε γιατρό είναι λογικό αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι να ζητάμε τα λεφτά μας πίσω ; Είναι κάτι που το αναφέρετε όλοι και σε άλλα περιστατικά και μου κάνει εντύπωση. Πήγε με το ζόρι ; Πλήρωσε με το ζόρι ; Τον χειρουργήσαν με το ζόρι ; Έσκασε τα χιλιάρικα του με το ζόρι ; δική του επιλογή δεν είναι; Έπαιξε κ έχασε.... Τόσο απλά ... Δεν έχετε κάνει ποτέ αποτυχημένες αγορές εσείς ; Δεν έχετε πάθει για να μάθει ; Ζητούσατε λεφτά πίσω ; Και μην πείτε αλλο η μμ άλλο μια αγορά αγαθού. Την στιγμή που δεν υπογράφεται καποιο είδους συμφωνειτικου δεν νομίζω ότι μπορείς να διεκδικήσεις κ πολλά. Ο γιατρός άμα θέλει δεν κάνει τίποτα και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Άλλο αν σκεφτεί την υπόληψη ντου και την δυσφήμιση και από μόλις του αποζημιώσει τον ασθενή η του κάνει διορθωτικη.
 

Georgie

Well-Known Member
Πολλές φορές διαβάζουμε από μέλη όταν πηγαίνουν στις κλινικες ,τι ωραίο προσωπικό κ τι ευγενικό προσωπικό και τι χαμογελαστα τα κορίτσια κτλ. Δεν πάμε στην κλινική να πιούμε καφέ . Πάμε να ακουμπήσουμε χιλιάρικα και θέλουμε αποτέλεσμα. Ο Γιάννης δαπάνησε ένα ποσό και γυρνάει ακόμα με το μηχανάκι.
Ακριβώς, τα είπες όλα .
Αφορά όλες τις κλινικές .
Πληρώνονται για υπηρεσίες που υπόσχονται στο πελάτη και πρεπει να τις παρέχουν σωστά.
 
Μπλουζα