(Πιθανή) Λύση για παρενέργειες Φιναστερίδης

giwrgos athina

Active Member
Μαca σταματησα εδω και 3 μερες.

Ειδα βελτιωση σε λιμπιντο οχι τοσο σε στυσεις..Αποφασισα να συνεχισω με eviole λογου που παλια ειχα φοβερα αποτελεσματα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
ακη εαν εισαι στη φινα πες μας λιγο γενικα την ιστορια σου με το χαπι...
ευχαριστω
Την φιναστερίδη την έχω κόψει, όχι για τα sides τόσο, αλλά κυρίως γιατί δοκιμάζω και άλλα σκευάσματα. Στα γρήγορα, το μόνο που είδα ήταν κάποιες φορές μειωμένη στυση και νερωμένο σπέρμα, ενώ στην αρχή παρατήρησα και το brain fog.

Τώρα για το θέμα μας, προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτά που αναφέρονται στο πρώτο ποστ ισχύουν. Όχι ότι λέει ψέματα το παλικάρι, δεν εννοώ αυτό, αλλά το ότι έχει προκαλέσει η φιναστερίδη τόσα πολλά προβλήματα, ίσως να φταίει και κάτι άλλο. Εκτός αν η δόση είναι αυτή που αντιστοιχεί σε άλογο, οπότε μπορεί.

Τώρα για να μην φέρω θύελλα, δεν υποστηρίζω ούτε το φάρμακο, ούτε την εταιρεία, ας κλείσει κιόλας. Αλλά επειδή το δοκίμασα καιρό και μάλιστα παράλληλα με άλλους φίλους, αυτά δεν παρατηρήθηκαν από κανέναν μας και αναφέρομαι στο κατεβατο των προβλημάτων.
 

welec

Member
Αγαπητε Άκη,

Και εγω ο ίδιος δεν μπορούσα να το πιστέψω για Χρόνια. Εκτος απο αυτό (το εύρος των συμπτωμάτων) δεν μπορούσα να χωνέψω οτι είχα Παρενέργειες για Χρόνια αφότου έκοψα την Φιναστερίδη (και το ίδιο μου έλεγαν οι Γιατροί).

Ας σκεφτούμε όμως οτι δημιουργείται πρόβλημα στην αλυσίδα :

-Παραγωγής Στεροειδών
-Παραγωγής Νευροστεροειδών
-Βασικής Επικοινωνίας των Κυττάρων
-Και ακομα πολλά άλλα που δεν ξέρουμε (και αυτο ειναι το πιο σημαντικό)

Ρώτησα την Ενδοκρινολόγο μου για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η μη ικανοποιητική Γλυκοζηλίωση και δεν τα ήξερε (...!)


Μετα απο αυτό που εχω ζήσει Άκη, όλα τα βλέπω πιθανά.
 

giwrgos athina

Active Member
Τρωω σπανακι κα οια βδομαδα δεν εχω δει κατι...Τουλαχιστον σε στυσεις γιατι εμενα αυτο ειναι το προβλημα μου.
 

welec

Member
Γιώργο θέλει τουλάχιστον 20 μέρες.

Μιλάω ήδη με 2 άτομα που μου έστειλαν mail και πάνε πολύ καλά, τους εχω ζητήσει μετα απο ένα μήνα να γράψουν στον συγκεκριμένο μίτο για το πώς αισθάνονται.

Ο ένας είχε πολύ καλή στύση μετα απο μήνες. Με τον δεύτερο μιλάμε εδω και καιρό και ξέρω οτι το παληκάρι έχει δοκιμάσει με ο,τι υπάρχει απο Supplements, και αυτός μου λεει οτι αισθάνεται καλύτερα με το Σπανάκι.

Είπαμε όμως, θα περιμένουμε για να δούμε οτι τα αποτελέσματα "κρατάνε".
 

giwrgos athina

Active Member
Εγω συνεχισω θα το κρατησω για κανα 2 μηνο ετσι και αλλιως δεν εχουμ ε να χασουμε κατι...welec ειδες τις νεες μου εξετασεις?
 

giwrgos athina

Active Member
Παιδεια ειδε κανεις τιποτα με το σπανακι?Εγω το συνεχιζω μεχρι σημερα δεν εχω παρατηρησει κατι...Επισεις welec αν διαβαζεις παιρνω και βιταμινη c..θα επιμεινω ακομα μεχρι να κλεισω μηνα νομιζω οτι ειμαι περιπου στις 20 μερες αν και δεν τις μετραω..μπορει και να τις περασα τις 20.
 

gkast

Active Member
Τι έγινε παιδιά, Εχει ξεκινήσει κανένας το regimen?

Την Τρίτη εχω ραντεβού με Παθολόγο για να του δείξω ολες τις μελέτες, ελπίζω να με ακούσει (δεν τον έχω ξαναδεί). Θα κάνω μια σειρά απο εξετάσεις (TSH, PSA, Κρεατινίνη) για να δώ που βρίσκομαι.

Τελικά είναι τόσα πράγματα που λόγω φιναστερίδης μας επηρεάζουν αρνητικά :

Για Παράδειγμα οι αλλαγές του καιρού : Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω το τί γίνεται και γιατί κάποιες μέρες ήμουν καλά και ποιές όχι. Το σώμα μας επηρεάζεται ΑΜΕΣΑ απο τις αλλαγές καιρού : Απότομη πτώση ή άνοδος βαρομετρικής πίεσης, έντονοι άνεμοι, απότομη πτώση θερμοκρασίας κλπ. Όλες αυτές οι αλλαγές αυξάνουν το αντιοξειδωτικό stress στον οργανισμό.

Επίσης είχα παρατηρήσει οτι εαν ήμουν άρρωστος ή με περιτριγυριζε αρρώστια δεν είχα καθόλου παρενέργειες. Στην αρχή νόμιζα οτι οι παρενέργειες της Φιναστερίδης είχαν να κάνουν με το ανοσοποιητικό και επειδη το ανοσοποιητικό μου ηταν "απασχολημένο" οταν ημουν άρρωστος, δεν υπήρχαν προβλήματα.

Όμως το πράγμα δεν ηταν ακριβώς έτσι. Έχει να κάνει με τα ROS (Reactive Oxygen Species) που είναι αποτέλεσμα του μεταβολισμού των κυττάρων. Η "φίνα" εκτος απο όλα τα άλλα αφήνει ευάλωτο τον οργανισμό μας στο οξειδωτικό στρες...και εδω ειναι που το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον : O οργανισμός μας χρησιμοποιει τα ROS για να καταστρέψει τους εισβολείς-ιούς οπότε όταν ήμουν άρρωστος δεν υπήρχαν ROS για να μου δημιουργήσουν παρενέργειες.

Η "φινα" προκαλεί πρόβλημα στα Μιτοχόνδρια, τον Μεταβολισμό, τον έλεγχο του οξειδωτικού stress και όλος ο οργανισμός απο εκει και πέρα πάει κατα διαόλου...

Απο τις αναλύσεις που έκανα βρήκα ποια αντιοξειδωτικά δουλεύουν και μπορώ να σας πώ με βεβαιότητα οτι -όσον αφορά εμένα- η Κουρκουμίνη (Curcumin) και το Glisodin είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει σε αντιοξειδωτική προστασία.

Αυτά προς το παρόν, αν είναι κάποιοι που έχουν ξεκινήσει το regimen και έχουν δει κάποια αποτελέσματα περιμένω να τα μοιραστείτε στο forum!

Welec μπράβο σε βρίσκω πολύ ψαγμένο ...όντως και εγω στα πρώτα χρονια χρήσης φίνας ήμουν πολύ ευάλωτος ο οργανισμός μου απο ιώσεις....όντως αυτά που μας αναφέρεις έχουν μεγάλη βαση...
 

Angel2

New Member
Welec ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα το δοκιμασω και εγω με το σπανακι. Τι δοσολογια επαιρνες? Εγω παντως στους τρεις μηνες που το παιρνω εχω δει μειωμενη libido, brain fog και υπνηλια, και το παιρνω μονο 5 φορες την εβδομαδα 1mg.
 

welec

Member
Καλημέρα και Καλή Χρονιά με Υγεία!


Η δοσολογία για το Σπανάκι ειναι συνολικά 50 γραμμάρια την ημέρα αλλα η δόση σπασμένη πρωι-μεσημέρι-βράδυ για 1 μήνα.


Ήθελα να σας ρωτήσω πόσοι αισθανθήκατε πολύ χειρότερα αυτές τις ημέρες και ειδικότερα χθές (31/12) με όλο αυτό τον κακό χαμό που επικρατούσε (Θυελλώδεις άνεμοι, κρύο κλπ).

Εαν αισθανθήκατε χάλια τότε πρέπει άμεσα να ξεκινήσετε το Σπανάκι για να αρχίσουν να παράγονται τα νευροστεροειδή που λείπουν απο τον οργανισμό σας.

Γιώργο,


Θα σου πρότεινα κάτι ακόμα : Έλεγχο για προβλήματα μεθυλίωσης και πρώτα απ'ολα κάνε εξέταση για Ομοκυστεϊνη. Εαν είναι ανεβασμένη τότε έχεις μάλλον πρόβλημα στο γονίδιο MTHFR (όπως και εγώ).
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gkast

Active Member
Καλημέρα και Καλή Χρονιά με Υγεία!


Η δοσολογία για το Σπανάκι ειναι συνολικά 50 γραμμάρια την ημέρα αλλα η δόση σπασμένη πρωι-μεσημέρι-βράδυ για 1 μήνα.


Ήθελα να σας ρωτήσω πόσοι αισθανθήκατε πολύ χειρότερα αυτές τις ημέρες και ειδικότερα χθές (31/12) με όλο αυτό τον κακό χαμό που επικρατούσε (Θυελλώδεις άνεμοι, κρύο κλπ).

Εαν αισθανθήκατε χάλια τότε πρέπει άμεσα να ξεκινήσετε το Σπανάκι για να αρχίσουν να παράγονται τα νευροστεροειδή που λείπουν απο τον οργανισμό σας.

Γιώργο,


Θα σου πρότεινα κάτι ακόμα : Έλεγχο για προβλήματα μεθυλίωσης και πρώτα απ'ολα κάνε εξέταση για Ομοκυστεϊνη. Εαν είναι ανεβασμένη τότε έχεις μάλλον πρόβλημα στο γονίδιο MTHFR (όπως και εγώ).
Welec καλή χρονιά με υγειά ...νομίζω πως πρέπει να κάνει δουλειά το σπανάκι μια ερώτηση ξερει κανένας εαν υπάρχει σε χαπάκι σαν βιταμίνη;
Πάντως αυτό που λες σχετικά με τον καιρό έχει πολύ μεγάλη βάση...πρέπει να δίνουνουμε ιδιαίτερη προσοχη σ το κρύο ...να αποφεύγονται τα κρύα ντουζ ...και το καλοκαίρι η κρύα θάλασσα δεν είναι οτι καλύτερο ...σωστή παρατήρηση .
 

giwrgos athina

Active Member
Εγω αν εξεραισεις μια γριπη που εχω τον τελευταιο καιρο και δεν λεει να φυγει ο βηχας παρολο που εχω παρει 2 κουτια αντιβιωση κατα τα αλα δεν εχω κανενα προβλημα με τον καιρο........welec τι ειναι αυτη η ομοιοκυστηνη?Με εξεταση αιματος μετριεται?
 
Αυτο που αισθανθηκα στις 29 δεκεμβρη ηταν οτι δεν λειτουργουσε το μυαλο μου. Ηταν να ταξιδεψω και δεν μπορουσα να ξεχωρισω ποια πραγματα θα επαιρνα μαζι και ποια θα αφηνα πισω. Δεν ξερω αν σχετιζεται αυτο με κατι.
 
Δεν ειμαι 100% σιγουρος ομως δε θυμαμαι να το παθαινα. Επισης συνεχιζω να εχω εντονη τριχοφυια παντου και αναρωτιεμαι αν εχουν αυξηθει οι υποδοχεις ανδρογονων. Τεσπα αυτα ειναι ψιλα γραμματα
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gomi τι συμπληρώματα για την καταπολέμηση των AGEs (Advanced Glycation End Products) ?

  1. Benfotiamine, a lipid-soluble form of thiamine,
  2. Resveratrol, inositol
  3. Pyridoxamine, a form of vitamin B6
  4. Carnosine
  5. Curcumin
  6. Rosemary
  7. Alpha-lipoic acid
  8. Flavonoids luteolin, rutin, quercetin, kaempferol, EGCG
  9. Taurine
Τα πιο αξιόλογα είναι η καρνοσίνη, η benfotiamine, inositol, το ALA και η Ταυρίνη σε δόσεις 5-6γρ. την ημέρα

Τα έχω ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, εκτός από καρνοσίνη
 

welec

Member
Χρόνια Πολλά σε όλους,

Το Σπανάκι δεν υπάρχει σε συμπλήρωμα, αλλα όμως υπάρχει συμπλήρωμα που δίνει αυτο που περιέχει το Σπανάκι, δηλαδή το dolichol : http://www.solagran.com/ropren.html

Το Σπανάκι δεν ξέρω εαν δουλευει με τον ίδιο τρόπο σε χυμό.


Gobi : Δεν είχα ακούσει καθόλου για τα AGEs πρίν παντως είναι πολύ ενδιαφέρον. Να πώ οτι παίρνω και Ταυρίνη αλλα και Κουρκουμίνη (νομίζω οτι τα έχω γράψει στο thread) Η Κουρκουμίνη θέλει προσοχή γιατί έχω διαβάσει οτι σε μεγάλες ποσότητες είναι DHT Inhibitor.

Όπως έχω γράψει, ειναι σαν ο οργανισμός μας έχει πρόβλημα με το οξειδωτικό στρες και επίσης υπάρχει ανεξέλεγκτη νευρική υπερδιέγερση. Γι'αυτό και πρέπει να μην χρησιμοποιείτε σε καμμία περίπτωση τροφές που περιέχουν MSG (Monosodium Glutamate) αλλα και προϊόντα όπως το Whey Protein που περιέχει μεγάλες ποσότητες Γλουταμίνης (Glutamate).


EDIT : Κι όμως ΔΕΝ έχω γράψει στο Thread για την Ταυρίνη (εχω γράψει όμως για Κουρκουμίνη), οπότε σας λέω όλο μου το regimen

===============================
8:00 AM
-Metafolin 800mcg (λόγω MTHFR γονιδίου)
-Selenium 100 mcg
-Taurine 500 mg

12:00PM
-Vitamin C 500 mg


16:00PM
-Taurine


20:00
-Taurine 1000 mg


+ ΑΠΟΦΥΓΗ DHT Inhibitors (τα έχω γράψει στο Thread)
+ΑΠΟΦΥΓΗ MSG (κοιτάξτε το msgtruth.org)
+ ΣΠΑΝΑΚΙ 50 mg.
+Κουρκουμίνη (σε μορφή Μουστάρδας) την οποία την χρησιμοποιώ καθημερινά στις Σαλάτες μου



1 φορά την εβδομάδα : Methylcobalamin B12 1 mg + P5P λογω γονιδίου MHTFR
=================================


Πίστευα οτι το γεγονός οτι χρησιμοποιώ Ταυρίνη (2 gr την ημέρα) δεν ήταν τόσο σημαντικό αλλα βλέπωντας αυτά που λεει ο Gobi, μπορεί να είναι σημαντικό, όπως μπορεί και να φταiει το γονίδιο MTHFR που είναι σημαντικο για τον κύκλo μεθηλίωσης (methylation cycle) και για το οποιο έκανα γενετικό ελεγχο στην 23andme.com
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα