Tropheus, fue, 2860 grafts (hairline), 28/12/2010

tropheus

Well-Known Member
Ανοίγω θέμα σχετικό με τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29-30 Δεκεμβρίου 2010 στην HDC και θα είναι 2000-2500 grafts με FUE.
Όλα τα μοσχεύματα θα τοποθετηθούν στη hairline περιοχή...

Θα προσπαθήσω να είμαι πάρα πολύ αναλυτικός όσο αφορά τη διαδικασία που θα λάβει χώρα το τριήμερο αυτό.
Σκοπός είναι να ενημερωθούν από πρώτο χέρι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για μεταμόσχευση (ειδικά στην HDC)

Παραθέτω 4 φώτο με την κατάσταση των μαλλιών μου όπως είναι τώρα. Σε όλες τις φώτο τα μαλλιά είναι βρεγμένα μετά από λούσιμο και χτενισμένα
προς τα πίσω για να φανεί η περιοχή που θέλω να καλυφθεί...

Συνημμένα

• DSC04252.JPG
    DSC04252.JPG
    208.8 KB · Προβολές: 1,660
  • DSC04254.JPG
    DSC04254.JPG
    189 KB · Προβολές: 1,327

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

arisk

New Member
Απ: FUE 2000-2500 grafts 28-12-10 (tropheus)

Φίλε Tropheus,

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, και εγώ στην ίδια κατηγορία ήμουν και έκανα μεταμόσχευση 2603 grafts πριν απο δυο μήνες στην HDC.

Άκης

Administrator
Απ: FUE 2000-2500 grafts 28-12-10 (tropheus)

Τropheus καλη επιτυχία και από εμένα. Κράτησε μας ενήμερους (αν και μπορεί μετά να ζηλεύω :) )

tropheus

Well-Known Member
Απ: HDC 2000-2500 grafts 28-12-10 (tropheus)

Στη συνέχεια αναφέρω τις αιματολογικές εξετάσεις που μου ζητήθηκε να γίνουν πριν την επέμβαση :

Γενική Αίματος & ESR, CHOL, HDL, LDL, TRIG, GLUCOSE, FERRUM
Χρόνος Ροής και Πήξης
Χρόνος Προθρομβίνης (PT & APTT)
Ηπατίτιδα Β
Ηπατίτιδα Γ (Anti-HCV)
HIV

Από αυτές το ταμείο μου (Δημόσιο) δεν μου ενέκρινε τις ακόλουθες : APTT, Ηπατίτιδα Γ , HIV
Τελικά όμως από τύχη το αιματολογικό εργαστήριο που τις έκανα έκανε δώρο τον έλεγχο για AIDS (ΗΙV) λόγο του ότι η 1η Δεκέμβρη είναι παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS οπότε πλήρωσα
μόλις 14€ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Τα αποτελέσματα ήταν άριστα (ευτυχώς) :) :)

tropheus

Well-Known Member

koskar είπε:
Φίλε tropheus εχεις κάνει περίπου υπολογισμό πόσο θα σου κοστίσει συνολικα η μεταμόσχευση;
Η μέχρι τώρα ενημέρωση/υποστήριξη που είχες από την HDC πώς την αξιολογείς;

Το κόστος για 2000 grafts είναι 8500€ (έγινε μια έκπτωση 500€) για τα 2500 grafts θα είναι επιπλέον 2250€.

Οσο αφορά για την ενημέρωση/υποστήριξη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη παρατήρηση αλλά :

Όλα τα λεφτά σε μια μεταμόσχευση είναι η διαδικασία. Δηλαδή ... το πιο σημαντικό είναι το κατά πόσο θα σεβαστούν κάθε ένα από τα τριχοθυλάκια που σου αφαιρούν και το κατά πόσο θα σεβαστούν κάθε ένα από τα τριχοθυλάκια που σου τοποθετούν.
Τι να το κάνω να μου αφαιρέσουν-τοποθετήσουν 2500 grafts αν από αυτά χάσω ένα ποσοστό επειδή δεν προσέξανε την εξαγωγή και την τοποθέτηση (+τεχνική) για οποιοδήποτε λόγο (κούραση, βαρεμάρα κτλ).

Εκεί θα σου πω τι δουλειά έκαναν και πόσο ευχαριστημένος είμαι!!!

tropheus

Well-Known Member

Και να λοιπόν οι προεπεμβατικές οδηγίες όπως ακριβώς τις δίνουν στην HDC :

ΠΡΟΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η προετοιμασία πριν τη μεταμόσχευση των τριχοθυλάκων παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και η συνεργασία σας είναι απαραίτητη.

Με στόχο την προσφορά όσο το δυνατό καλύτερης θεραπείας, οι ακόλουθες οδηγίες είναι σημαντικές και πρέπει να τηρηθούν:

1 Μη λάβετε ασπιρίνη ή οποιανδήποτε άλλη αντιφλεγμονώδη ουσία 3 μέρες πριν την επέμβαση.

2 Μη λάβετε αντιπηκτικά φάρμακα, π.χ. ηπαρίνη, μία εβδομάδα πριν τη διαδικασία. Ενημερώστε μας έγκαιρα αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή με τα πιο πάνω φάρμακα.

3 Για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επέμβαση μην πιείτε αλκοόλ και ροφήματα τα οποία περιέχουν καφεΐνη π.χ. καφέ, νεσκαφέ, τσάι ‘ρωσικό’, αναψυκτικά ή άλλα καφεϊνούχα προϊόντα. (Τα ροφήματα αυτά σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν αύξηση αιμορραγίας και μειώνουν τη δράση των φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας).

4 Αποφύγετε αν είναι δυνατόν, το κάπνισμα, για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη διαδικασία.

5 Μη λαμβάνετε πολυβιταμίνες, βιταμίνες Β και Ε μια βδομάδα πριν τη διαδικασία. Τα σκευάσματα αυτά προκαλούν αύξηση αιμορραγίας κατά τη διαδικασία. Για τον ίδιο λόγο επίσης και για το ίδιο διάστημα, μη βάζετε σταγόνες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης που περιέχουν Minoxidil ή άλλα συναφή σκευάσματα. (Το σκεύασμα με την εμπορική ονομασία Propecia, επιτρέπεται η λήψη του, ακόμη και κατά την μέρα της διαδικασίας).

6 Το πρωί πριν από τη διαδικασία, λούστε τα μαλλιά σας με κανονικό σαμπουάν και στεγνώστε τα καλά. Μετά το λούσιμο μη χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα κομμωτικής π.χ. κρέμα, αφρό ή ζελέ μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σύστημα προσθετικής μαλλιών, πρέπει να αφαιρεθεί πριν την έναρξη της διαδικασίας.

7 Πάρτε ελαφρύ πρωινό προτού έρθετε στο Κέντρο. Αν η επέμβαση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει απόγευμα, το γεύμα σας πρέπει να είναι ελαφρύ.

8 Φορέστε άνετα ρούχα την ημέρα της επέμβασης.

tropheus

Well-Known Member

Καλησπέρα ... Τελείωσα πριν από λίγο. Σήμερα βάλαμε μόνο 635 μοσχεύματα. Αύριο θα γίνει το μεγαλύτερο μέρος της επέμβασης.
Δεν είμαι καθόλου κουρασμένος άλλωστε λόγω των ρυθμών που δουλεύω έχω συνηθίσει στα δύσκολα.
Τελικά καταλήξαμε σε έναν αριθμό κοντά στα 2500 grafts για τη hairline που θέλω.

Είχαμε μια διαφωνία σχετικά με το σχεδιασμό της hairline. Εγώ εξέφρασα την επιθυμία για μια hairline με περισσότερο γυναικεία χαρακτηριστικά. Δηλαδή στρογγυλεμένη στα πλάγια. Αρχικά έγινε ο σχεδιασμός αυτός αλλά ο Γενικός διευθυντής Παντελής Φτελλέχας με έπεισε ότι κάτι τέτοιο δε θα δείχνει φυσικό. Έτσι προχωρήσαμε σε επανασχεδιασμό της hairline.

Αυτά προς το παρόν λίγο αργότερα θα ανεβάσω και φωτογραφίες όπου θα φαίνεται ο αρχικός και ο τελικός σχεδιασμός της hairline.
Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές και το ενδιαφέρον ...

tropheus

Well-Known Member

Στην πρώτη φώτο φαίνεται ο αρχικός σχεδιασμός της hairline...
Τελικά καταλήξαμε σε αυτό που φαίνεται στη δεύτερη όπου έχουν τοποθετηθεί και τα πρώτα 635 grafts

Αγαπητοί μου φίλοι "ακούω" σχόλια ...

Συνημμένα

• τεστ.jpg
    τεστ.jpg
    79.7 KB · Προβολές: 915

tropheus

Well-Known Member

Μόλις τελείωσα ... Οκ ομολογώ σήμερα ψιλοκουράστηκα αλλά πραγματικά δε με νοιάζει...
Βάλαμε 1350 grafts μόνο αριστερά ενώ χθες είχαμε βάλει 635 grafts δεξιά. Αύριο τα υπόλοιπα στην δεξιά πλευρά ...
Παραθέτω φωτογραφίες που μόλις έβγαλα. Τα μαλλιά είναι μούσκεμα στο αντισηπτικό

Επειδή παίρνω πολλά pm να πω ότι μόλις γυρίσω Αθήνα θα κανονίσω μια συνάντηση από κοντά για όλα τα μέλη του forum που ενδιαφέρονται και δεσμεύομαι ότι το ίδιο θα κάνω και το καλοκαίρι όπου εκεί θα φανούν και τα τελικά αποτελέσματα.

Συνημμένα

• τεστ3.jpg
    τεστ3.jpg
    80.7 KB · Προβολές: 918

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member

Στην όλη διαδικασία συμμετέχει ένα επιτελείο ανθρώπων που όλοι λιγότερο ή περισσότερο έχουν συνεισφέρει.
Ανεβάζω και μια ακόμη φώτο με το λογότυπο της HDC για το φίλο LOC ;)

Ο γενικός Διευθυντής κ.Φτελλέχας τράβηξε και video από τη διαδικασία την οποία θα ανεβάσω μάλλον αύριο γιατί απαιτεί κάποια επεξεργασία λόγω μεγέθους ...

Όσον αφορά στον πόνο όπως είπε και ο Μάχος "μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος" ;D Αλλά ναι έχω κάτι ψιλοπονάκια ...

Panos1982

Well-Known Member

ρε πατε καλα ρε??? πως σου το καναν ετσι το κεφαλι ολο κοκκινιλες????
ποοοοο....πως θα κυκλοφορεις τωρα???? και πληρωσες κιολας για να σε κανουν ετσι??? ντροπη!!!!
εγω δε θα εκανα ποτε κατι τετοιο..... ;D :p

Ελα τροφευς μην αγχωνεσαι....αυτο ειναι το χαλια σταδιο.....
σου υποσχομαι πως θα ρθουν καλυτερες μερες.... :p

tropheus

Well-Known Member
Απ: HDC 2800 grafts hairline FUE 28-12-10 (tropheus)

Φίλοι μου ΤΕΛΟΣ !!!
Σήμερα τα είδα όλα εμπλοκή !!! Φανταστείτε έχω γίνει υδροκέφαλος από το πρήξιμο. Είμαι σαν κοτόπουλο.
Παρόλο αυτά ανεβάζω τις φώτο που τράβηξα πριν λίγη ώρα.

Τελικά 2800grafts (ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι θα έφτανα τουλάχιστον εκεί). Να πω την αλήθεια είχα προετοιμαστεί (και οικονομικά) για 3000grafts.

Πυκνότητα 80grafts/τετραγωνικό εκατοστό στην εμπρόσθια γραμμή , 60 πιο πίσω και 40 ανάμεσα στα μαλλάκια μου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα κτλ. και για τελικό κόστος κτλ. αργότερα ...

Συνημμένα

• τεστ9.jpg
    τεστ9.jpg
    581.6 KB · Προβολές: 789
  • τεστ10.jpg
    τεστ10.jpg
    554.3 KB · Προβολές: 824

tropheus

Well-Known Member

bz είπε:
Πάντως , ίσως σε δεν θα έπρεπε να το παίρνεις και τόσο επί πόνου , ούτως ή άλλως , αν όλα πάνε καλά , σε λίγους μήνες θα είναι εκ του αποτελέσματος προφανές οτι έκανες μεταμόσχευση και δεν θα γλυτώσεις λίγο δούλεμα μαζί με τα κοπλιμέντα . Τότε ίσως κάποιοι θυμηθούν και το σκουφάκι του χειμώνα .

Πίστεψέ με (δεν ξέρω αν έχεις δει φώτο μου σε προηγούμενες σελίδες του topic) κανένας δε μπορεί καν να υποψιαστεί ότι θα έκανα ποτέ μεταμόσχευση. Αλλά δε θέλω καν να φανταστώ ότι ένα ολόκληρο σχολείο (και όχι μόνο γιατί δουλεύω και αλλού) θα ξέρει ότι έκανα μεταμόσχευση.
Δεν ξέρω τη σχέση σου με τα παιδιά αλλά μπορούν να γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ... Δε θέλω καν να το σκέφτομαι (αν και έχω άριστες σχέσεις με τους μαθητές)...

Όσο σφορά το κόστος της μεταμόσχευσης γενικά, να ξαναπώ ότι πραγματικά στην HDC έχουν πάρα πολλούς πελάτες από την Ευρώπη κυρίως, που αντέχουν αυτό το τιμολόγιο. Είναι ο νόμος προσφοράς και ζήτησης ... Αν δεν εβρίσκαν πελάτες δε θα είχαν αυτές τις τιμές.
Άλλωστε υπάρχει και ο keser ο οποίος και κοντά είναι και πιο φτηνός είναι και έχει πολύ καλά δείγματα δουλειάς.

Μίλησα και με τη γνωστή Souzie της HDC, η οποία πέρα από το ότι μου τόνισε ότι εδώ στο forum ο κόσμος ρωτάει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια της παραπονιούνται συνέχεια για το ότι ειναι πάρα πολύ ακριβοί.
Αν εδώ στην Ελλάδα παίρναμε τα χρήματα που παίρνουν οι Κύπριοι σίγουρα δε θα είχαμε τόσο έντονη δυσφορία για το κόστος των μεταμοσχεύσεων ... που πράγματι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ !!!

tropheus

Well-Known Member

Δίνω ένα μικρό βίντεο σε flv format το οποίο τράβηξε ο Γενικός Διευθυντής της HDC κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των grafts...
Η ποιότητα του βίντεο που έχω στην κατοχή μου είναι άριστη αλλά λόγω μεγέθους αναγκάστηκα να την ρίξω για να μπορέσω να το ανεβάσω ...

tropheus

Well-Known Member

athens2013 είπε:
tropheus θα ηθελα να με ενημερωσεις σε παρακαλω, σε ποσες μερες μετα την επεμβαση μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν θα φυγει κανενα μοσχευμα απο το κεφαλι. Ειμαι επαγγελματιας χορευτης και πανω στον χορο γινονται πολυ εντονες κινησεις απο ολο το σωμα! Σου εδωσαν οι γιατροι καποιο χρονοδιαγραμμα της μετεγχειρητικης πορειας? Αν την 10η ημερα μετα την μεταμοσχευση αρχισω κανονικα την εντονη φυσικη δραστηριοτητα, υπαρχει περιπτωση να κανω ζημια σε μοσχευματα?

Οι οδηγίες λένε ότι "για 15 ημέρες πρέπει να αποφεύγεται οποιοδήποτε είδος άσκησης ειδικά άρση η μεταφορά βαριών αντικειμένων όπως και η άσκηση σε γυμναστήριο." Γενικά πάντως για τα μοσχεύματα η πιο κρίσιμη περίοδος είναι μέχρι και τη 10η μέρα.

Καλό πάντως θα ήταν να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους και να τους εκθέσεις τους προβληματισμούς σου.

tropheus

Well-Known Member

Ανεβάζω ένα ακόμα video παρόμοιο με το προηγούμενο, λίγο μεγαλύτερης διάρκειας αλλά έχει ένα ενδιαφέρον ;)

tropheus

Well-Known Member

Τα πρώτα λουσίματα γίνονται 2 φορές την ημέρα και ακόμα και το χλιαρό νερό δεν πρέπει να πέφτει με δύναμη στα μαλλάκια. Η επαφή των χεριών με τα μοσχεύματα πρέπει να είναι τρομερά απαλή ειδικά μέχρι την 5η μέρα. Μετά λιγότερο απαλή μέχρι τη 10η μέρα κοκ. όπως σωστά λέει και ο φίλος bz ;)

Μπλουζα