Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Sorry αν η ερωτηση μου ειναι χαζη, αλλα τα συστατικα που αναγραφονται στην καθε συσκευασια ειναι με σειρα την αναλογια του καθενος?heyya είπε:Και γω με fungoral και t/gel extra strenght (με coal tar, το καφετί), το τελευταίο λόγω σμηγμ. δερματίτιδας εδώ και 2 βδομάδες και το οποίο μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
Να σημειώσω εδώ ότι nizoral και t/gel έχουν τρομακτικά μικρότερη περιεκτικότητα sls, σε αντίθεση με πολλά που το βλέπεις ψηλά στα συστατικά της εκάστοτε συσκευασίας προϊόντων.
Dimitris173475 είπε:Θεωρώ όλη αυτήν την ιστορία με το sls/sles τουλάχιστον υπερβολική.
Μία πηγή που εμπιστεύομαι σε θέματα που γενικώς "κυκλοφορούν" είναι το snopes. Παραθέτω και το άρθρο.
http://www.snopes.com/inboxer/household/shampoo.asp
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
GK είπε:Δλδ το fungoral με τι θα το αντικαταστήσουμε, πάντως παιδιά επειδή χρησιμοποιώ το frezyderm εδώ και 3 χρόνια σχεδόν (μαζί με το Hydratonic) γενικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος γενικότερα.
Επίσης το Revivogen που είναι πιο επικίνδυνο επειδή το αφήνουμε πάνω στο μαλλί και το ξεπλένουμε πολύ αργότερα?
Πάντως ρε παιδιά μου φένοντε υπερβολικά λίγο αυτά, εδώ χρησιμοποιούμε κινητά και τα κουβαλάμε τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα μαζί μας.... τα σαμπουαν μας πείραξαν που τα ξεβγάζουμε και με νερό.
Nio είπε:Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπερασπιστώ τις εταιρείες και τις στρατηγικες τους αλλα πραγματικά νομίζω οτι το να σταματίσουμε για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε το nizoral η το t-gel γιατι περιέχουν ίχνος sls είναι υπερβολή. Βέβαια ο καθενάς πράττει όπως νομίζει..εδώ απλά κουβέντα κάνουμε. Πάντως όταν ειχα ρωτήσει τον Dr. Lee gia αυτο ακριβώς το θέμα μου είπε οτι είναι ακόμα ένας μύθος της MPB kai οτι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Τα ίδια λέει και ο Dr. Rassman από το baldingblog...
tatini είπε:Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ τα σαμπουάν, ακόμη και αυτά που θεωρούνται κατά βάση φυτικά, έχουν ένα σωρό χημικά. Σε πολλά χρησιμοποιείται METHYLISOTHIAZOLINONE, ουσία που βάσει ερευνών αποδείχτηκε ότι σε παραπάνω ποσότητες είναι νευροτοξική (την έχει το Pantene, το Ultrex KAI το Foltene...). Δεν ξέρω αν τελικά το να ψάχνεις σαμπουάν με παντελώς αθώες ουσίες είναι ουτοπικό, γι' αυτό και είχα ανοίξει ανάλογο θέμα για τα FREE SLS αν και δεν είδα ανταπόκριση. Ακόμη και τα σαμπουάν του Κορρέ, της Apivita και των Body Shop έχουν μέσα τέτοιες ουσίες (συνθετικά χημικά λέγονται.
Πολύ κακώς που στο συγκεκριμένο θέμα δεν απαντήθηκε ευθύς εξαρχής ότι είναι μύθος. Για άλλες ουσίες, με το που ξεκινά η διασπορά ανυπόστατων ειδήσεων, πράττεται ανάλογα. Για να σας βγάλω απ' τον κόπο:
Are SLS and SLES safe for use in cosmetics and personal care products?
Both SLS and SLES are safe for use in cosmetic products. Both ingredients were reviewed in 1983 and re-reviewed in 2002 by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel and found to be safe for use in cosmetic and personal care products. SLS and SLES can cause skin irritation in some persons, which is one reason why it is important to follow the label instructions when using a cosmetic product. Complete reports on both ingredients are available from CIR.
Substances known to be carcinogenic have been classified and registered by several international organizations, such as the World Health Organization or the International Agency for the Research of Cancer as well as the US Environment Protection Agency and the European Union. None of these organizations have classified SLES and SLS as carcinogens.
There is no direct or circumstantial evidence that these two ingredients have any carcinogenic potential. The studies that have been conducted on SLS and SLES indicate that both are safe under proper conditions of use.
http://www.cosmeticsinfo.org/HBI/20