SODIUM LAURETH SULFATE H LAURYL SULFATE!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

vayero

Member
Απ: SODIUM LAURETH SULFATE H LAURYL SULFATE!

eγω παντως αμφιβαλλω για την αγνοτητα και φυσικη υποσταση ακομη και των λεγομενων φυσικων/βιολογικων. ειδα προσφατα του κορρε τα σαμπουαν και ολα εχουν sls!!!!! οι κρεμες του κατι περιεργα benzoil κλπ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

heyya

New Member

Από πότε του Κορρέ θεωρούνται φυτικά/βιολογικά;; Επειδή ρίχνουν κανά απόσταγμα και έλαια σε μερικά προϊόντα; Ανάθεμα και αν έχει κάποια πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων!!

Πάντως εγώ την ψάχνω για κανα της Jason που έχει στη βάση της την αλόη. Θυμάμαι κάποιος χρήστης την χρησιμοποιούσε. Αν μπορεί να μας πει εντυπώσεις...
Πάντως για "μούφες" βιολογικά γνωρίζει ο Άκης απ'όσο είχα προσέξει παλιότερα ποστ, αν θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα του για το τι να αποφεύγουμε, ποιές ύποπτες χημικές ή μη ουσίες κ.τ.λ.!!

spartangr01

New Member

Βασικα μια φιλη μου φαρμακοποιος μου εχει πει οτι τα κορρες θεωρουνται γενικα φυσικα προιοντα και οτι εχουν καλο ονομα.
Και απο φιλες μου γυναικες τα ακουω να τα χρησιμοποιουν συχνα για καλα,φυτικα, κτλ
:)

ψαχνωντας βρηκα αυτο
http://www.e-parapharmacy.com/product_info.php?products_id=171

θα το παρω αυριο
και το προγραμμα θα παει ως εξης την μια μερα φουνγκοραλ, την αλλη Τ-γελ και την τριτη το προπολιν.
Για να δουμε :)

heyya

New Member

Το είπα και παραπάνω... Άλλο να αναμιγνύεις φυσικά/φυτικά προϊόντα με χημικά καλλυντικά και άλλο να κατασκευάζεις εξ'ολοκλήρου βιολογικά προϊόνα.. Λίγο δύσκολο το τελευταίο και απαιτεί πολύ ψάξιμο αλλά...
Πάντως γενικά όσο λιγότερες χημικές ουσίες τόσο το καλύτερο πιστεύω!! Προσοχή, το δικό σου το propoline περιέχει parabens :p

qpwoeiruty999

New Member

Χρησιμοποιώ εδώ και κάνα μήνα aubrey organics και μόνο καλά έχω να πω. Έχουν και shop στο ebay με χαμηλά έξοδα αποστολής. Βέβαια, εξακολουθώ να χρησιμοποιώ nizoral με t/gel (το ευρωπαίκό με σαλυκιλικό οξύ) 2 φορές τη βδομάδα. Το κεφάλι μου νιώθει πολύ καλά μέχρι τώρα και το μαλλί πιο ζωντανό (δείχνει πιο υγιές). Αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορώ να εκφέρω την άποψη μου για τα συγκεκριμένα που χρησιμοποιώ.

heyya

New Member

Και γω με fungoral και t/gel extra strenght (με coal tar, το καφετί), το τελευταίο λόγω σμηγμ. δερματίτιδας εδώ και 2 βδομάδες και το οποίο μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Να σημειώσω εδώ ότι nizoral και t/gel έχουν τρομακτικά μικρότερη περιεκτικότητα sls, σε αντίθεση με πολλά που το βλέπεις ψηλά στα συστατικά της εκάστοτε συσκευασίας προϊόντων.

Pathetic_Losser

New Member

heyya είπε:
Και γω με fungoral και t/gel extra strenght (με coal tar, το καφετί), το τελευταίο λόγω σμηγμ. δερματίτιδας εδώ και 2 βδομάδες και το οποίο μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Να σημειώσω εδώ ότι nizoral και t/gel έχουν τρομακτικά μικρότερη περιεκτικότητα sls, σε αντίθεση με πολλά που το βλέπεις ψηλά στα συστατικά της εκάστοτε συσκευασίας προϊόντων.
Sorry αν η ερωτηση μου ειναι χαζη, αλλα τα συστατικα που αναγραφονται στην καθε συσκευασια ειναι με σειρα την αναλογια του καθενος?

Pathetic_Losser

New Member

Dimitris173475 είπε:
Θεωρώ όλη αυτήν την ιστορία με το sls/sles τουλάχιστον υπερβολική.

Μία πηγή που εμπιστεύομαι σε θέματα που γενικώς "κυκλοφορούν" είναι το snopes. Παραθέτω και το άρθρο.

http://www.snopes.com/inboxer/household/shampoo.asp

Δεν εχεις κ αδικο εδω που τα λεμε. Αλλα κ εσυ κ ολοι μας αν μπορουσαμε δεν θα θελαμε να χρησιμοποιουμε προιοντα που τουλαχιστον δεν επιβαρυνουν την τριχα.
Αλλα οκ μην τρελενομαστε κιολας ;)

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Σχεδόν, όλα τα εμπορικά σαμπουάν προκαλούν τριχόπτωση. Αυτήν είναι μια παράξενη αναφορά.

Με τα σαμπουάν, σαπούνια κ.λπ., το Sodium Laureth Sulfate ή Sodium Lauryl Sulfate με το χρόνο απορροφάται και συσσωρεύεται βαθιά μέσα στους ιστούς των ματιών, του εγκεφάλου, της καρδιάς, του συκωτιού και άλλων ζωτικών οργάνων, και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Μεταξύ των δυνατών κινδύνων είναι:
- Διαταραχή της Ορμονικής ισορροπίας των οιστρογόνων.
- Καρκινογένεση.
- Ερεθισμός των ματιών.
- Ερεθισμός του δέρματος του κεφαλιού και τριχόπτωση.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Dermatology,αναφέρει:

The demonstration that levels of Cu,Zn-SOD within the epidermis are significantly reduced following topical exposure to irritants strongly suggests that oxidative stress is involved in the inflammatory process. Importantly, as regards our understanding of the mechanisms involved in ICD, this change appears not to be restricted to dithranol, which is known to generate ROS during auto-oxidation, but also extends to chemicals such as SLS, which are not normally directly associated with ROS generation.
Autoradiographic studies of rat skin treated with radiolabelled Sodium Lauryl Sulfate found heavy deposition of the detergent on the skin surface and in the hair follicles; damage to the hair follicle could result from such deposition. Further, it has been reported that 1 percent and 5 percent Sodium Lauryl Sulfate produced significant number of comedones when applied to the pinna of albino rabbits. These two problems – possible hair loss and comedone formation – along with proven irritancy, should be considered in the formulation of cosmetic products…[Conclusion] Sodium Lauryl Sulfate and Ammonium Lauryl Sulfate appear to be safe in formulations designed for discontinuous, brief use followed by thorough rinsing from the surface of the skin. In products intended for prolonged contact with skin, concentrations should not exceed 1 percent.

Καλό είναι η προτίμηση προς τα φυσικά προϊόντα που δεν περιέχουν SLS.
Επίσης, αν χρησιμοποιείτε μόνο σαμπουάν με SLS, ξέπλυνε το καλά με νερό και μην χρησιμοποιείς μεγάλες ποσότητες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GK

New Member

Δλδ το fungoral με τι θα το αντικαταστήσουμε, πάντως παιδιά επειδή χρησιμοποιώ το frezyderm εδώ και 3 χρόνια σχεδόν (μαζί με το Hydratonic) γενικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος γενικότερα.
Επίσης το Revivogen που είναι πιο επικίνδυνο επειδή το αφήνουμε πάνω στο μαλλί και το ξεπλένουμε πολύ αργότερα?
Πάντως ρε παιδιά μου φένοντε υπερβολικά λίγο αυτά, εδώ χρησιμοποιούμε κινητά και τα κουβαλάμε τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα μαζί μας.... τα σαμπουαν μας πείραξαν που τα ξεβγάζουμε και με νερό.

giannis1991

Well-Known Member

GK είπε:
Δλδ το fungoral με τι θα το αντικαταστήσουμε, πάντως παιδιά επειδή χρησιμοποιώ το frezyderm εδώ και 3 χρόνια σχεδόν (μαζί με το Hydratonic) γενικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος γενικότερα.
Επίσης το Revivogen που είναι πιο επικίνδυνο επειδή το αφήνουμε πάνω στο μαλλί και το ξεπλένουμε πολύ αργότερα?
Πάντως ρε παιδιά μου φένοντε υπερβολικά λίγο αυτά, εδώ χρησιμοποιούμε κινητά και τα κουβαλάμε τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα μαζί μας.... τα σαμπουαν μας πείραξαν που τα ξεβγάζουμε και με νερό.

το fungoral μπορεις να το αλλαξεις με το libroman....

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

αν ηταν 100% τοτε το τπ 99% των ανθρωπων δεν θα ειχε μαλλια
γιατι το 5% οπως αναφερθηκε ειναι το μονο που δεν εχει αυτην την ουσια μεσα
και ποιος τωρα αγοραζει το 5%
να χαμε να λεγαμε

αν ξεραμε τι τρωμε θα αλλαζαμε γνωμη για πολλα πραγματα

και απο λαχανικα παλι τα ιδια ποιος σπορος δεν ειναι επεξεργασμενος και ραντισμενος

ποσα συντηρητικα εχουν μεσα φαγητα που τρωμε και τι κανουν αυτα
εδω δεν βγαλανε ζωμι που μενει φρεσκο για μερες
ε ειναι δυνατον αν δεν τον φαρμακωσεις το ψωμι να μεινει οπως ηταν

εμενα μου θυμιζει σαν τα ζωα που τα βαλσαμωνουν

γενικα το θεμα βρωμαει απο παντου οπου και αν το πιασεις
τωρα πιαστικατε εσεις με αυτην την ουσια και προκαλειτε πανικο στον εαυτο σας
ας διωξουμε ( που δεν μπορουμε ) ολα τα καρκινογωνα που βαζουμε στον οργανισμο μας
και μετα ας κοιταξουμε και αυτες τις ουσιες

τελος παντων οποιος θελει ας τα πεταξει τα προιοντα
παντος τον καρκινο δεν τον αποφευγουμε ετσι ευκολα
με αυτα που τρωμε

tatini

New Member

ΛΟΙΠΟΝ, ΛΟΙΠΟΝ... Επειδή το συγκεκριμένο θέμα με τσίγκλισε, από έρευνα που έκανα βρήκα ότι σαμπουάν χωρίς SLS είναι το "Foltene για ευαίσθητο τριχωτό" της Foltene που πωλείται στα φαρμακεία. Στο ίντερνετ αναφέρεται ότι της ίδιας εταιρίας το σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά επίσης δεν περιέχει SLS, ωστόσο στα εικονίδια του σαμπουάν, καθώς και στο site δεν αναφέρει κάτι για SLS free (πράγμα που αναφέρει πάνω το κουτί του "Foltene για ευαίσθητο τριχωτό"). Πιστεύω ότι είναι σε λογική τιμή (9 ευρώ) και το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο θεωρείται τόσο απαλό που είναι κατάλληλο και για καθημερινή χρήση (σημαντικό για κάποιους η θεραπεία των οποίων απαιτεί συχνό λούσιμο).

http://www.foltene.eu/Index.asp?C=367

Εγώ ήδη έχω αποκτήσει το πρώτο μπουκάλι :)

Nio

New Member

Χαλαρώστε ρε παιδια, τι παθαίνετε ξαφνικά και θεωρείτε όλες τις ουσίες ύποπτες και οτι είναι υπεύθυνες για το προβλημα μας σε αυτο το φορουμ. Το SLS υπάρχει σχεδόν παντου και οχι μονο σε σαμπουν. Αν ήταν απο αυτό να χάναμε τα μαλλιά μας τότε νομιζω πως 1) οι εταιρείες δεν θα το έβαζαν και 2) το 99% των ανθρώπων δεν θα είχαν μαλλία. Επίσης βλέπω εδώ μέσα οτι ο καθένας παραθέτει ένα google link και λεει να δες αυτό το άρθρο που λεει οτι το τάδε πραγμα είναι κακο κτλ. Καλά είστε με τα καλά σας? Που είναι οι κλινικές μελέτες? Σε ποιο επιστημονικό περιοδικό έχουν αναρτηθεί τα λεγόμενα? Και γιατί παρακαλώ να μην πω και εγώ οτι αυτά τα google links έχουν σκοπό απλά να προμοτάρουν τα free sls σαμπουαν? άλλωστε ακόμα και τα φυσικά προιοντα μην ξεχνάτε πάλι τον ίδιο σκοπό έχουν...να βγάλουν κέρδος.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

@tatini σε παραπέμπω σε παλιότερο θέμα που είχα φτιάξει για ύποπτες ουσίες στα σαμπουάν και άλλα προιόντα. http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1941.0.html

@Nio κανείς δεν είπε ότι το sls είναι υπεύθυνο για την ανδρωγενετικη αλωπεκια αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα ότι κάποιες τρίχες που χασουμε δεν θα οφείλονται σε αυτό. Ακόμα και στην περίπτωση ότι το sls δεν επηρεάζει καθόλου τα μαλλιά, είναι χημικό, και καλύτερα να αποφεύγετε η χρήση του. Δεν πειράζει να είμαστε και λιγάκι καχύποπτοι σε ότι αφορά την υγεία μας, συμφωνώ πάντως μαζί σου ότι και τα free-sls σαμπουάν να πουλήσουν θέλουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερα από αυτά με sls. Και από την άλλη το sls το χρησιμοποιούν ακόμα διότι είναι πολύ φτηνό ως αφριστικό, δεν νοιάζονται για την υγεία του καταναλωτή, και αυτοί να πουλήσουν θέλουν.

Nio

New Member

@Nio κανείς δεν είπε ότι το sls είναι υπεύθυνο για την ανδρωγενετικη αλωπεκια αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα ότι κάποιες τρίχες που χασουμε δεν θα οφείλονται σε αυτό. Ακόμα και στην περίπτωση ότι το sls δεν επηρεάζει καθόλου τα μαλλιά, είναι χημικό, και καλύτερα να αποφεύγετε η χρήση του. Δεν πειράζει να είμαστε και λιγάκι καχύποπτοι σε ότι αφορά την υγεία μας, συμφωνώ πάντως μαζί σου ότι και τα free-sls σαμπουάν να πουλήσουν θέλουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερα από αυτά με sls. Και από την άλλη το sls το χρησιμοποιούν ακόμα διότι είναι πολύ φτηνό ως αφριστικό, δεν νοιάζονται για την υγεία του καταναλωτή, και αυτοί να πουλήσουν θέλουν.
[/quote]

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπερασπιστώ τις εταιρείες και τις στρατηγικες τους αλλα πραγματικά νομίζω οτι το να σταματίσουμε για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε το nizoral η το t-gel γιατι περιέχουν ίχνος sls είναι υπερβολή. Βέβαια ο καθενάς πράττει όπως νομίζει..εδώ απλά κουβέντα κάνουμε. Πάντως όταν ειχα ρωτήσει τον Dr. Lee gia αυτο ακριβώς το θέμα μου είπε οτι είναι ακόμα ένας μύθος της MPB kai οτι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Τα ίδια λέει και ο Dr. Rassman από το baldingblog...

tatini

New Member

Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ τα σαμπουάν, ακόμη και αυτά που θεωρούνται κατά βάση φυτικά, έχουν ένα σωρό χημικά. Σε πολλά χρησιμοποιείται METHYLISOTHIAZOLINONE, ουσία που βάσει ερευνών αποδείχτηκε ότι σε παραπάνω ποσότητες είναι νευροτοξική (την έχει το Pantene, το Ultrex KAI το Foltene...). Δεν ξέρω αν τελικά το να ψάχνεις σαμπουάν με παντελώς αθώες ουσίες είναι ουτοπικό, γι' αυτό και είχα ανοίξει ανάλογο θέμα για τα FREE SLS αν και δεν είδα ανταπόκριση. Ακόμη και τα σαμπουάν του Κορρέ, της Apivita και των Body Shop έχουν μέσα τέτοιες ουσίες (συνθετικά χημικά λέγονται;).

Πολύ κακώς που στο συγκεκριμένο θέμα δεν απαντήθηκε ευθύς εξαρχής ότι είναι μύθος. Για άλλες ουσίες, με το που ξεκινά η διασπορά ανυπόστατων ειδήσεων, πράττεται ανάλογα. Για να σας βγάλω απ' τον κόπο:

Are SLS and SLES safe for use in cosmetics and personal care products?

Both SLS and SLES are safe for use in cosmetic products. Both ingredients were reviewed in 1983 and re-reviewed in 2002 by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel and found to be safe for use in cosmetic and personal care products. SLS and SLES can cause skin irritation in some persons, which is one reason why it is important to follow the label instructions when using a cosmetic product. Complete reports on both ingredients are available from CIR.

Substances known to be carcinogenic have been classified and registered by several international organizations, such as the World Health Organization or the International Agency for the Research of Cancer as well as the US Environment Protection Agency and the European Union. None of these organizations have classified SLES and SLS as carcinogens.

There is no direct or circumstantial evidence that these two ingredients have any carcinogenic potential. The studies that have been conducted on SLS and SLES indicate that both are safe under proper conditions of use.

http://www.cosmeticsinfo.org/HBI/20

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Nio είπε:
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπερασπιστώ τις εταιρείες και τις στρατηγικες τους αλλα πραγματικά νομίζω οτι το να σταματίσουμε για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε το nizoral η το t-gel γιατι περιέχουν ίχνος sls είναι υπερβολή. Βέβαια ο καθενάς πράττει όπως νομίζει..εδώ απλά κουβέντα κάνουμε. Πάντως όταν ειχα ρωτήσει τον Dr. Lee gia αυτο ακριβώς το θέμα μου είπε οτι είναι ακόμα ένας μύθος της MPB kai οτι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Τα ίδια λέει και ο Dr. Rassman από το baldingblog...

@Nio άλλο αν κάνεις κάποια θεραπεία και χρειάζετε, εκέι εντάξει, αν και υπάρχουν και σαμπουάν κετοκοναζόλης χωρίς sls (πχ libroman 2%)

tatini είπε:
Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ τα σαμπουάν, ακόμη και αυτά που θεωρούνται κατά βάση φυτικά, έχουν ένα σωρό χημικά. Σε πολλά χρησιμοποιείται METHYLISOTHIAZOLINONE, ουσία που βάσει ερευνών αποδείχτηκε ότι σε παραπάνω ποσότητες είναι νευροτοξική (την έχει το Pantene, το Ultrex KAI το Foltene...). Δεν ξέρω αν τελικά το να ψάχνεις σαμπουάν με παντελώς αθώες ουσίες είναι ουτοπικό, γι' αυτό και είχα ανοίξει ανάλογο θέμα για τα FREE SLS αν και δεν είδα ανταπόκριση. Ακόμη και τα σαμπουάν του Κορρέ, της Apivita και των Body Shop έχουν μέσα τέτοιες ουσίες (συνθετικά χημικά λέγονται;).

Πολύ κακώς που στο συγκεκριμένο θέμα δεν απαντήθηκε ευθύς εξαρχής ότι είναι μύθος. Για άλλες ουσίες, με το που ξεκινά η διασπορά ανυπόστατων ειδήσεων, πράττεται ανάλογα. Για να σας βγάλω απ' τον κόπο:

Are SLS and SLES safe for use in cosmetics and personal care products?

Both SLS and SLES are safe for use in cosmetic products. Both ingredients were reviewed in 1983 and re-reviewed in 2002 by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel and found to be safe for use in cosmetic and personal care products. SLS and SLES can cause skin irritation in some persons, which is one reason why it is important to follow the label instructions when using a cosmetic product. Complete reports on both ingredients are available from CIR.

Substances known to be carcinogenic have been classified and registered by several international organizations, such as the World Health Organization or the International Agency for the Research of Cancer as well as the US Environment Protection Agency and the European Union. None of these organizations have classified SLES and SLS as carcinogens.

There is no direct or circumstantial evidence that these two ingredients have any carcinogenic potential. The studies that have been conducted on SLS and SLES indicate that both are safe under proper conditions of use.

http://www.cosmeticsinfo.org/HBI/20

@tatini ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σαμπουάν 100% "καθαρό", αλλά υπάρχουν κάποια που είναι τίγκα στα χημικά, άλλα μέτρια, άλλα λιγότερα κ.ο.κ Επίσης τα περισσότερα σαμπουάν των σουπερ μάρκετ λένε ότι είναι για συχνή χρήση, και οι περισσότεροι που ακολουθούν κάποια τοπική θεραπεία λούζονται καθημερινά. Η έρευνα που έβαλες δεν λέει κάτι, ΟΛΑ στις καταληλες ποσότητες ασφαλοί είναι για τον οργανισμό. Μακροχρόνια δεν ξέρει κανένας αν προκαλούν προβλήματα. Αλλά από την στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να επιβαρύνουμε λιγότερο τον οργανισμό μας, γιατί να μην το κάνουμε? Γιατί να πάρεις μια γνωστή μάρκα του σουπερ μαρκετ που είναι τίγκα στα χημικά και να μην πάρεις ένα οσο το δυνατόν πιο φυτικό ή οργανικό? Μήπως επειδή έχει καλύτερο άρωμα, είναι πιο φτηνό, και έδειξε η διαφήμηση ότι λούζετε ένας τύπος και τον κυνηγάνε όλες οι γυναίκες, ενώ το άλλο δεν το έχεις ακούσει ποτέ? Δεν χρειάζεται να "τρώμε" ότι μας σερβίρουν...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα