Raphael2012, fue, ευαγγελάτος, 2435 grafts, 14-15/10/2013

Bouklas

Well-Known Member
Στις φωτογραφίες των 2 εβδομάδων μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω! Ωραία δουλειά και όμορφη hairline! Μπράβο φιλε! Για τις επόμενες λογικό ρε συ να είσαι σε φάση αραίωσης, από εδώ και πέρα υπομονή! Μακάρι και εγώ να ξύπναγα αύριο και να ήμουν στον 9 μηνα :D
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Φίλε raphael κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μένα στον αριστερό κρόταφο οπότε μην σε ανησυχεί. Έχει παρατηρηθεί εξάλλου πολλές φορές ενας απο τους δυο κροτάφους (πιθανώς ελέω μειωμένης αιμάτωσης) να παρουσιάζει μια πιο αργή επαναφύτρωση η οποία με τον καιρό όμως φτάνει στο φυσιολογικό επίπεδο..
 

n094

Active Member
Για ένα μήνα είσαι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είσαι... πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.
 

raphael2012

Member
Bouklas είπε:
Στις φωτογραφίες των 2 εβδομάδων μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω! Ωραία δουλειά και όμορφη hairline! Μπράβο φιλε! Για τις επόμενες λογικό ρε συ να είσαι σε φάση αραίωσης, από εδώ και πέρα υπομονή! Μακάρι και εγώ να ξύπναγα αύριο και να ήμουν στον 9 μηνα :D

Σ'ευχαριστώ φίλε Boukla. Κι εγώ πιστεύω πως η δουλειά του Ευ@γγελάτου είναι όντως πάρα πολύ καλή. Από εκεί και πέρα, ελπίζω και το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλό. Όπως λες κι εσύ χρειάζεται υπομονή. Εγώ θα προσθέσω και λίγη τύχη.

Η πλάκα είναι πως το έχω ξαναπεράσει όλο αυτό σε άλλον τομέα. Έχω κάνει ωτοπλαστική και είναι φοβερό το πόσα πράγματα είναι ίδια. Υπάρχουν τα αντίστοιχα forum, με τους αντίστοιχους ταλαιπωρημένους που συζητούν πάνω-κάτω ότι λέμε κι εμείς εδώ και δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο. Εκεί ο αντίστοιχος αστάθμητος παράγοντας με το δικό μας τελικό ποσοστό φύτρωσης είναι το αν τα αυτάκια θα χάσουν την αρχική γωνία που τα τοποθέτησε ο γιατρός τους πρώτους μήνες και κατά πόσο. Πολλή αγωνία και υπομονή κι εκεί.

Καλή μας τύχη λοιπόν!


Gio είπε:
Φίλε raphael κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μένα στον αριστερό κρόταφο οπότε μην σε ανησυχεί. Έχει παρατηρηθεί εξάλλου πολλές φορές ενας απο τους δυο κροτάφους (πιθανώς ελέω μειωμένης αιμάτωσης) να παρουσιάζει μια πιο αργή επαναφύτρωση η οποία με τον καιρό όμως φτάνει στο φυσιολογικό επίπεδο..

Το ελπίζω φίλε Gio. Αυτό το κενό δημιουργήθηκε μέσα σε μια βδομάδα. Μπορώ να το πω με βεβαιότητα, καθώς φρόντισα και παίρνω κάθε μέρα τις ίδιες φωτογραφίες ακριβώς. Είναι πολύ ενδιαφέρον όταν το βλέπω από μέρα σε μέρα πως ξεκίνησε σαν μια αδιόρατη αραίωση και πως εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.

Το παρηγορητικό είναι πως δεν φαίνεται να ανοίγει άλλο. Επίσης δεν φαίνονται να πέφτουν άλλες τριχούλες πια.

Την Τρίτη έχω ραντεβού και για ένα δεύτερο PRP που ελπίζω να βοηθήσει. Εσύ έκανες δεύτερο;


n094 είπε:
Για ένα μήνα είσαι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είσαι... πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Η δουλειά του Ευ@γγελάτου ήταν άψογη. Μέχρι την τρίτη βδομάδα δεν είχα χάσει σχεδόν τίποτα και πέταγα στα σύννεφα, ειδικά όταν έφυγαν τα κακαδάκια. Ακόμα και τώρα, δε νομίζω πως έχει πέσει η πλειοψηφία. Έχουμε ακόμα ένα μήνα, αν και δεν βλέπω άλλα τριχάκια να φεύγουν πια, όσο κι αν τα τρίβω. Θα δούμε!
 

trixes

New Member
Οποτε μπορεσεις ανεβασε φωτο πρεπει να εισαι κορυφη σε μαλλι και ψυχολογια...Εχω παρομοια περιπτωση και προετοιμαζομαι να ακολουθησω....
 

raphael2012

Member
Μετά από αρκετούς μήνες που δεν είχα ανανεώσει το νήμα μου για διάφορους λόγους (μεταξύ των οποίων και μια δύσκολη κατάσταση που πέρασα στην προσωπική μου ζωή), νομίζω πως ήρθε η ώρα για ν'ανεβάσω μερικές φωτογραφίες και να κάνω και μερικά σχόλια για την κατάστασή μου όπως έχει μέχρι στιγμής.

Έχω κλείσει επτά μήνες λοιπόν και είμαι στον όγδοο. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τελικό δηλαδή, με μία επιφύλαξη που θα αναλύσω παρακάτω. Να θυμίσω πως βάλαμε 2,435 grafts, όλα στις ζώνες Α και Β.

Υπόψιν πως δεν έκανα θεραπεία με μινοξιδίλη, ούτε πήρα φιναστερίδη. Τα αποτελέσματα είναι καθαρά από την μεταμόσχευση. Τριχόπτωση δεν έχω καθόλου (τρίβοντας το κεφάλι μου με την παλάμη για ένα λεπτό πάνω απ'το νεροχύτη, ζήτημα να πέσουν 2-3 τρίχες - συνήθως δεν πέφτει καμία).

Γενικά δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Η μεταμόσχευση σίγουρα δεν είναι αποτυχημένη, αλλά δεν την λες και τελείως επιτυχημένη.

Από τη μία μεριά, σίγουρα έχει αλλάξει η εικόνα μου. Η hairline κατέβηκε μισό εκατοστό πιο κάτω, οι άδειοι κρόταφοι έκλεισαν πολύ καλά και το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και κατά την δική μου γνώμη και όλων των φίλων μου που με έχουν δει από κοντά. Η απόφαση να κατεβάσουμε την hairline αποδείχθηκε απόλυτα σωστή, μιας και αυτό το μισό εκατοστό δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση και είναι και το πρώτο που παρατήρησα πάνω μου όταν βγήκαν τα καινούρια μαλλάκια. Η δουλειά του γιατρού πολύ καλή και γενικά η αλλαγή στη hairline και στους κρόταφους (που ήταν τελείως άδειοι σ'εμένα) είναι το δυνατό σημείο της όλης ιστορίας (και αυτό που ίσως σώζει το αποτέλεσμα). Η φυτρωτικότητα φαίνεται καλή στην συγκεκριμένη περιοχή (περισσότερα γι'αυτό παρακάτω).

Δυστυχώς όμως τα καλά τελειώνουν εκεί. Η εικόνα λίγο πιο πίσω είναι πολύ διαφορετική. Δεν είχα υπερβολικές προσδοκίες, αλλά δυστυχώς η κατάσταση μοιάζει σχεδόν ίδια με πριν (ίσως λίγο καλύτερα, αλλά σίγουρα όχι ανάλογη του αριθμού των grafts που τοποθετήθηκαν). Δεν ξέρω γιατί και το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να μην φύτρωσαν τα μεταμοσχευμένα ή να φύτρωσαν αλλά να έπεσαν τα μαλλιά που ήδη είχα σ'εκείνο το σημείο. Γενικά τα κενά είναι αρκετά. Η αραίωση κάτω από το φως του ήλιου είναι ακόμα εμφανής (όπως φυσικά και κάτω από τεχνητό φωτισμό το βράδυ).

Όπως προανέφερα, την κατάσταση σώζει (προσωρινά φυσικά και οριακά) η καλή hairline.

Όσο για την επιφύλαξη που ανέφερα πιο πάνω: στους τρεισήμισι μήνες, είχα ξαφνικά μια πολύ έντονη τριχόπτωση. Παρατήρησα κάποιες τρίχες να πέφτουν και άρχισα να τρίβω τα μαλλιά μου με το χέρι μου. Οι τρίχες συνέχισαν να πέφτουν και όσο έτριβα, τόσο έπεφταν. Ήταν όλες (κατά 95%) πολύ μικρές τριχούλες. Πανικοβλήθηκα φυσικά, γιατί εγώ δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο (μόνο όταν ήμουν 17 κι έχασα τα μισά μου μαλλιά λόγω διατροφής). Ο νεροχύτης γέμισε όλος με τριχάκια μέσα σε 5 λεπτά. Επισκέφθηκα την DHI τότε, αλλά φυσικά δεν ήξερε κανείς τι ήταν αυτό. Κάναμε pulling test, αλλά ήταν αρνητικό (δηλαδή τραβόντας με τα δάχτυλα τις μακριές τρίχες 15 φορές, βγήκε μόνο μία).

Δεν ξέρω πόσες τρίχες χάθηκαν συνολικά. Όπως είπα, γύρω στις διακόσιες μέτρησα μόνο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες δεν υπήρξε κάτι παρόμοιο. Ότι έπεσε, έπεσε. Ίσως να ήταν shock loss. Αν είναι έτσι, αυτά μπορεί να ξαναβγούν κάποια στιγμή, μπορεί και όχι. Θα φανεί μέσα στο καλοκαίρι, αν και προσωπικά δεν ελπίζω πολύ.

Επισκέφθηκα την DHI πριν από ένα μήνα (στο εξάμηνο). Βγάλαμε φωτογραφίες, τις οποίες και παραθέτω. Φυσικά και τους ανέφερα πως δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν έχω παράπονο από την αντιμετώπισή τους, το αντίθετο (έχω πρόβλημα όμως με το αποτέλεσμα). Ίσα-ίσα κάτι που μέτρησε θετικά για μένα είναι πως ο κ. Στάθης έλειπε όταν πήγα και όταν πήρα τηλέφωνο την επόμενη μέρα για να τα πω και στον ίδιο, ήταν ήδη όλοι στο γραφείο του και συζητούσαν την περίπτωσή μου. Ανθρώπινο ενδιαφέρον υπάρχει τουλάχιστον, όπως και από την αρχή της διαδικασίας.

Πυκνομέτρηση δεν κάναμε, το αφήσαμε για το 9μηνο μήπως και επανέλθουν τα μαλλάκια που έπεσαν στους τρεισίμιση μήνες.

Εδώ να πω για την πυκνομέτρηση στα πλαίσια της κριτικής, πως την θεωρώ μια πολύ ανούσια διαδικασία όπως γίνεται. Όποιος την έχει κάνει, μπορεί να καταλάβει. Ο γιατρός στην ουσία διαλέγει τέσσερα σημεία και πέρνει μια φωτογραφία μισού εκατοστού. Ήδη το υποκειμενικό στοιχείο (λόγω της επιλογής των σημείων), είναι τόσο έντονο που έχει λίγο νόημα να συνεχίσεις. Ο γιατρός επιλέγει όποιες περιοχές θέλει στην ουσία. Παρόλαυτα και μετά τα πράγματα δεν καλυτερεύουν. Διαχωρίζοντας με το μάτι τους μεταμοσχευμένους θύλακες και μετρώντας τους, βγάζεις ένα πρόχειρο αποτέλεσμα, το θεωρείς ομοιογενές και ανάλογο στην υπόλοιπη περιοχή (μέγα λάθος) και κάνοντας άλλη μια προσέγγιση για το εμβαδόν της συνολικής περιοχής που τοποθετήθηκαν μοσχέυματα, υπολογίζεις την φυτρωτικότητα. Το τελικό νούμερο έχει τόσο μεγάλο περιθώριο λάθους που καθιστά την όλη διαδικασία τελείως αναξιόπιστη κατά την γνώμη μου.

Στην σημερινή εποχή, ένας υπολογιστής θα μπορούσε άνετα να μετρήσει τους θύλακες έναν-έναν από μια φωτογραφία του τριχωτού κουρεμένου στα λίγα χιλιοστά. Μια μέτρηση πριν την μεταμόσχευση, μια μέτρηση μετά και έχεις ένα απόλυτο, αδιαμφισβήτητο αριθμητικό αποτέλεσμα της διαφοράς χωρίς υποκειμενικά στοιχεία και εκτιμήσεις. Αν έχεις και μια φωτογραφία αμέσως μετά την επέμβαση, ένα καλό πρόγραμμα θα μπορούσε να σου πει ακόμα και πιοι θύλακες φύτρωσαν και πιοι όχι. Τέτοια ακρίβεια. Αυτό σαν κριτική.

Φυσικά προσφέρθηκαν για διορθωτική οι άνθρωποι (αυτό που εννοούν απ'ότι έχω καταλάβει είναι πως κάνουν μια πυκνομέτρηση όπως ανέφερα, υπολογίζουν τι δεν φύτρωσε και στο συμπληρώνουν δωρεάν). Το θέμα μου όμως προσωπικά, πέρα από τα χρήματα που σίγουρα είναι σημαντικό ζήτημα, είναι πρώτον και σημαντικότερο η δότρια που εξαντλείται και δεύτερον η ταλαιπωρία αλλά και ο χρόνος από τη ζωή σου που περνάει. Αν κάνω άλλη μεταμόσχευση, θα την κάνω πάλι την ίδια εποχή (Οκτώβρη) στο δωδεκάμηνο, με το αποτέλεσμα να πηγαίνει για του χρόνου το καλοκαίρι φυσικά. Επίσης κανείς δεν εγγυάται πως μια διορθωτική θα έχει μεγαλύτερη φυτρωτικότητα.

Αυτά με την κριτική.

Ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω φωτογραφίες, μιας και όπως όλοι ξέρουμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα μπορεί να φανεί από φανταστικό εώς πολύ φτωχό, ανάλογα την φωτογραφία. Πέρα από αυτές που πήρε η DHI, προσπάθησα να συμπεριλάβω τις πιο αντιπροσωπευτικές. Ούτε τις χειρότερες, αλλά ούτε και τις καλύτερες. Όπου υπάρχουν, είναι οργανωμένες σε ζευγάρια, πριν και μετά για ευκολότερη σύγκριση.

Από την DHI:

Κορυφή:
deDTRbP.jpg

xfAdk8S.jpg


Αριστερός κρόταφος:
lSQDOuo.jpg

VQyXWTr.jpg


Δεξιός κρόταφος:
Kw3CXyW.jpg]

wB0PckB.jpg]


Δικές μου:

Οι πιο αντιπροσωπευτικές κατά τη γνώμη μου, του πως ήμουν και πως δείχνω τώρα (ημέρα, εξωτερικός χώρος, κάτω από τέντα):
brmx5ec.jpg

MJq03Rw.jpg


(περισσότερες φωτογραφίες στο επόμενο μήνυμα)

Συμπερασματικά λοιπόν, σίγουρα υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εικόνα μου. Μπορώ πλέον και σηκώνω τα μαλλιά προς τα πάνω, όπως έκανα παλιά (εδώ και μερικά χρόνια μπορούσα να τα έχω μόνο χτενισμένα μπροστά). Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό και οφείλεται κυρίως στην καλή φυτρωτικότητα στους κρόταφους και στη hairline, όχι στο κέντρο. Από την δουλειά του γιατρού, την όλη διαδικασία και την συμπεριφορά της κλινικής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Γενικά όμως θα περίμενα ένα καλύτερο αποτέλεσμα και μια βελτίωση και στο κέντρο που μπήκαν τόσα μοσχεύματα, κάτι που τουλάχιστον δεν είναι εμφανές. Αντίθετα, η αραίωση φαίνεται ακόμα σε σημαντικό βαθμό. Τουλάχιστον θα περίμενα μια καλύτερη διαδικασία για να δούμε τι τελικά έγινε και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα έπρεπε να περιμένουμε.

Μικτά συναισθήματα λοιπόν. Σίγουρα ΔΕΝ λύθηκε το πρόβλημα μου, ούτε έγινα μαλλιάς όπως έγραψε ένας φίλος πιο πάνω.

Γνώμες για το αποτέλεσμα και σχολιασμός πολύ ευπρόσδεκτες.


Συνέχεια φωτογραφιών:

Ημέρα, εξωτερικός χώρος, κάτω από τέντα. Και οι τρεις πρόσφατες, εδώ φαίνεται η αραίωση καθαρά:
Vf6VicS.jpg

w8I7MMX.jpg

AktncI2.jpg


Ημέρα, εξωτερικός χώρος, κάτω από δυνατό απευθείας ήλιο:
kliKqHo.jpg

ISbLtdT.jpg


Βρεγμένο μαλλί, δυνατός τεχνητός φωτισμός:
czoP9g9.jpg

rlmwoQA.jpg


Σημαντικές για να κρίνουμε τι έγινε τελικά. Φωτογραφίες στις δύο βδομάδες που δείχνουν το εμβαδό της συνολικής περιοχής, τα μεταμοσχευμένα αλλά και τα μαμά μαλλιά (λεπτές τρίχες) σε κάθε περιοχή:
EgSLdiY.jpg

27tJVxx.jpg

7i1Ps0A.jpg
 

gkast

Active Member
Μπράβο rafael για την παρουσίαση του αποτελέσματος σου και τη ειλικρίνεια σου χωρίς φαμφάρες ....
Την διορθωτική θα στην κάνουν δωρεαν?
 

raphael2012

Member
gkast είπε:
Μπράβο rafael για την παρουσίαση του αποτελέσματος σου και τη ειλικρίνεια σου χωρίς φαμφάρες ....
Την διορθωτική θα στην κάνουν δωρεαν?

Σ'ευχαριστώ φίλε gkast.

Φαντάζομαι πως ναι, αλλιώς δεν έχει νόημα να λέγεται και διορθωτική. Αυτό που κάνουν όπως γράφω στο μήνυμα είναι να υπολογίζουν τι δεν φύτρωσε κάτω απ'το 90% που σου εγγυώνται και να στο προσθέτουν σε δεύτερη φάση. Εννοείται δωρεάν, αν είναι να το πληρώσεις τι νόημα έχει;

Για μένα όμως, πέρα από το αναξιόπιστο της μέτρησης, αυτό δεν καλύπτει τα υπόλοιπα και πιο σημαντικά θέματα: εξάντληση δότριας (το κύριο), ταλαιπωρία και χαμένο χρόνο φυσικά.

Επίσης παραθέτω άλλες δύο φωτογραφίες που δείχνουν πως ήμουν πριν για μια καλύτερη σύγκριση:

PlygkCe.jpg

jerFmIU.jpg
 

athenian

Well-Known Member
Εχει αλλαξει παρα πολυ η εικονα σου και το αποτελεσμα φαινεται ανω του μετριου.Υστερει λιγο στο κεντρο αλλα νομιζω εισαι καλα σε γενικες γραμμες.
 

gkast

Active Member
athenian είπε:
Εχει αλλαξει παρα πολυ η εικονα σου και το αποτελεσμα φαινεται ανω του μετριου.Υστερει λιγο στο κεντρο αλλα νομιζω εισαι καλα σε γενικες γραμμες.

Το τελικό συμπερασμα είναι οτι κανεις δεν μένει απόλυτα ικανοποιιμένος ....
Σίγουρα όμως υπάρχει μια ωραία εικόνα που δεν το λες σε καμιά περίπτωση κακή τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι τι στάνταρ βάζουμε γιατην εικόνα μας προς τα έξω το άλλο που με προβληματίζει έχει να κάνει με την βιωσημότητα των μοσχευμάτων γιατί βλέπω τώρα τελευταία και σε αλλα παιδιά να μην επιβιώνουν όλα τα μοσχεύματα άρα όλα είναι υποκοιμενικά ...
Σίγουρα όμως είναι αυτο που λενε και τα παιδιά που έχουν κάνει μεταμόσχευση οτι με μία δεν την γλυτώνεις εύκολα .....χρειάζεται και επαναληπτική !!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Flosk

Well-Known Member
Μπράβο Ραφα, πολύ ωραία παρουσίαση κ' η εκτίμηση σου για το αποτέλεσμα ορθή!!! Μπράβο κ' στην εταιρεία αν αναλάβει τη διορθωτική.
 

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι καλο.Φιλε υπαρχει μεγαλη διαφορα στο κεφαλι σου.Ισως υπαρχει μια αραιωση στο πανω μερος του κεφαλιου.Απο εκει κ περα εχει γινει πολυ καλη δουλεια και με πολυ λιγα grafts ακομα φτανεις σχεδον στο καλυτερο δυνατο.Η δοτρια σου σε γενικες γραμμες εχει αραιωσει η μια χαρα φαινεται?
 

raphael2012

Member
athenian είπε:
Εχει αλλαξει παρα πολυ η εικονα σου και το αποτελεσμα φαινεται ανω του μετριου.Υστερει λιγο στο κεντρο αλλα νομιζω εισαι καλα σε γενικες γραμμες.

Σ' ευχαριστώ φίλε athenian. Σίγουρα δεν την λες κακή μεταμόσχευση. Παρόλαυτα πιστεύω πως έπρεπε να υπήρχε καλύτερη κάλυψη δεδομένου του αριθμού των grafts που βάλαμε και του ότι είχα ήδη κάποια μαλλάκια εκεί.

Ειδικά στο κέντρο, τα κενά είναι πολλά και η βελτίωση ελάχιστη. Που πήγαν τα grafts;

Το θέμα δεν είναι απλό και με στεναχωρεί πολύ το γεγονός πως δεν υπάρχει και μια σαφή απάντηση για το τι τελικά έγινε. Από την πρώτη φωτογραφία των δύο εβδομάδων μετά την μεταμόσχευση μπορεί ίσως κάποιος να καταλάβει τι φύτρωσε, τι όχι και τι έπεσε από τα προϋπάρχοντα.


gkast είπε:
Το τελικό συμπερασμα είναι οτι κανεις δεν μένει απόλυτα ικανοποιιμένος ....
Σίγουρα όμως υπάρχει μια ωραία εικόνα που δεν το λες σε καμιά περίπτωση κακή τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι τι στάνταρ βάζουμε γιατην εικόνα μας προς τα έξω το άλλο που με προβληματίζει έχει να κάνει με την βιωσημότητα των μοσχευμάτων γιατί βλέπω τώρα τελευταία και σε αλλα παιδιά να μην επιβιώνουν όλα τα μοσχεύματα άρα όλα είναι υποκοιμενικά ...
Σίγουρα όμως είναι αυτο που λενε και τα παιδιά που έχουν κάνει μεταμόσχευση οτι με μία δεν την γλυτώνεις εύκολα .....χρειάζεται και επαναληπτική !!


Σ'ευχαριστώ φίλε gkast. Δεν είχα υπερβολικές προσδοκίες, βλέποντας τις φωτογραφίες που έπαιρνα εγώ τις πρώτες βδομάδες που δεν είχε πέσει ακόμα τίποτα, ήξερα περίπου τι πυκνότητα να περιμένω.

Το ζήτημα είναι πως τελικά φαίνεται να υπήρξε αραίωση η οποία δεν επανήλθε...

Για την επαναληπτική, σκόπευα να κάνω άλλη μία ίδια σίγουρα (γι'αυτό και λέω πως δεν είχα υπερβολικές προσδοκίες από την πρώτη). Τώρα προβληματίζομαι για το πως (πόσα grafts), το που και για το τελικό αποτέλεσμα...


Flosk είπε:
Μπράβο Ραφα, πολύ ωραία παρουσίαση κ' η εκτίμηση σου για το αποτέλεσμα ορθή!!! Μπράβο κ' στην εταιρεία αν αναλάβει τη διορθωτική.

Σ'ευχαριστώ Flosk!

Η αντιμετώπιση απ'την DHI είναι πολύ καλή, όπως πάντα. Δεν ξέρω πως ήταν παλιά κι αν άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα παράπονο (όπως και όλα τα παιδιά νομίζω που έχουμε κάνει πρόσφατα εκεί).

Όσο για την διορθωτική όμως, αν το σκεφτείς το θέμα είναι πως στην ουσία σου γλιτώνει 1000 ευρώ, δεν κάνει κάτι άλλο (το οποίο είναι πολύ σημαντικό βέβαια ειδικά αν δεν τα έχεις). Οι "διορθωτικές" δεν διορθώνουν ούτε την απώλεια στη δότρια (το κυριότερο), ούτε τον χαμένο σου χρόνο. Είναι μια έκπτωση στην ουσία. Αλλά απ'το τίποτα...


ΜΙΚΕΣ είπε:
Νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι καλο.Φιλε υπαρχει μεγαλη διαφορα στο κεφαλι σου.Ισως υπαρχει μια αραιωση στο πανω μερος του κεφαλιου.Απο εκει κ περα εχει γινει πολυ καλη δουλεια και με πολυ λιγα grafts ακομα φτανεις σχεδον στο καλυτερο δυνατο.Η δοτρια σου σε γενικες γραμμες εχει αραιωσει η μια χαρα φαινεται?

Δεν το λες κακό φίλε Μικέ και η εικόνα μου σίγουρα έχει αλλάξει. Αφού μπορώ και τα κάνω προς τα πίσω πια. Αλλά μέχρι εκεί. Τα κενά είναι αρκετά, ειδικά στο κέντρο είμαι σχεδόν όπως ήμουν (ίσως λίγο καλύτερα).

Μην ξεχνάς επίσης πως είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις από τις φωτογραφίες, αν και προσπάθησα πολύ να τις ισορροπήσω.

Για τα πολύ λίγα grafts που λες, εκεί είναι το θέμα. Όταν πρωτοπήγα στην DHI, πήγα για να βάλω 1,000-1,250 grafts. Τόσα πίστευα πως χρειαζόμουν για να πυκνώσει η περιοχή (χωρίς το κατέβασμα της hairline φυσικά). Έιπαμε για 1,500-1,700, το ανεβάσαμε στα 2,000 και τελικά με την πολύ καλή δουλειά του Ευαγγελάτου φτάσαμε σχεδόν τα 2,500. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν σούπερ (δεδομένου πως είχα ήδη κάποια μαλλιά). Αλλά δεν είναι, η αραίωση φαίνεται ακόμα. Φοβάμαι, πως τα λίγα grafts που λες πως χρειάζονται είναι πάλι τουλάχιστον άλλα τόσα (2,500) και φτου κι απ'την αρχή (με την δότρια φυσικά να εξαντλείται αυτή την φορά). Ακόμα κι αν τα βάλεις, δεν σου εγγυάται κανείς πως θα έχουν καλή φύτρωση αυτά ή πως δεν θα ρίξουν τα γύρω υπόλοιπα (ακόμα και τα μεταμοσχευμένα).

Θα δούμε και στην τελική πυκνομέτρηση όταν ξαναπάω, θα το μελετήσω κι εγώ παραπάνω. Ίσως να ξαναβγουν και οι τρίχες που έπεσαν (αν δεν ξαναβγήκαν χωρίς να τις καταλάβω). Το θέμα είναι πως υπήρξε αραίωση από την τρίτη βδομάδα που μάλλον δεν επανήλθε. Θα δούμε.

Η δότρια μου οπτικά φαίνεται τελείως απείραχτη. Τώρα εγώ όταν περνάω το χέρι από πάνω, σα να τη θυμάμαι πιο πυκνή ίσως. Ξέρεις, είναι δύσκολο να πεις. Νομίζω πάντως πως η δότρια πήγε άψογα.
 

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Θεραπειες κανεις καθολου φιλε?Παιζει να εχασες καποιες μαμα τριχες σε εκεινο το σημειο κατι το οποιο επαθα κ εγω.Προσφατα πηγα στην dhi και με βαση περσινες φωτογραφιες οντως ειχα καποιες μαμα τριχες σε κροταφους κ στο πανω μερος τις οποιες δεν εχω τωρα κ για αυτο φιανονται αραιωμενα τα μαλλια μου σε αυτο το σημειο.Και εγω με τον Ευαγγελατο ειχα κανει κ με αυτον σκεφτομαι να ξανακανω παντος.
 

athenian

Well-Known Member
Παιδια εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η fue δεν ειναι τοσο καλη οσο μας την πλασαρουν.Καταστρεφονται πολλα μοσχευματα κατα την εξαγωγη.
 

raphael2012

Member
ΜΙΚΕΣ είπε:
Θεραπειες κανεις καθολου φιλε?Παιζει να εχασες καποιες μαμα τριχες σε εκεινο το σημειο κατι το οποιο επαθα κ εγω.Προσφατα πηγα στην D*I και με βαση περσινες φωτογραφιες οντως ειχα καποιες μαμα τριχες σε κροταφους κ στο πανω μερος τις οποιες δεν εχω τωρα κ για αυτο φιανονται αραιωμενα τα μαλλια μου σε αυτο το σημειο.Και εγω με τον Ευαγγελατο ειχα κανει κ με αυτον σκεφτομαι να ξανακανω παντος.

Δεν κάνω θεραπεία με μινοξιδίλη ή φίνα. Παίρνω ω3 γι'άλλους λόγους εδώ και πολλά χρόνια, τοκοτριενόλες εδώ και αρκετούς μήνες (είχα διακόψει τον πρώτο καιρό της μεταμόσχευσης επίτηδες). Η τριχόπτωση μου είναι και ήταν μηδενική. Άλλωστε μόνο έξι μήνες περάσαν. Αν χάθηκε κάτι, θα είναι από shock loss.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Raphael, πάνω κάτω τα έχουμε πει εμείς, και παρόλο που όπως ξέρεις δεν με πολυενδιαφέρουν (προς το παρόν) οι μεταμοσχεύσεις, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όντως παραμένει ένα πρόβλημα μπροστά που θα έπρεπε να είχε καλυφθεί λόγω του ότι δεν ήσουν εντελώς άδειος, αλλά είχες κάποια μαλλιά.

Εκ φύσεως, κοιτάω κατευθείαν μόνο στο πρόβλημα και όχι στο σύνολο, που όντως είναι καλό.
Φαντάζομαι θα το έχεις σκεφτεί και ο ίδιος, αλλά εγώ δεν θα δεχόμουν καμία επαναληπτική - διορθωτική επέμβαση, αν δεν μου εξηγούσαν επ' ακριβώς το λόγο που η συγκεκριμένη περιοχή παρέμεινε ως είχε, μιας και με τα υπάρχον δεδομένα, δύσκολο να έχεις και 3η ευκαιρία.
 

barel

New Member
φιλε μου συγχαρητηρια για το αποτελεσμα σου...προφανως και ειναι αισθητη αυτη η βελτιωση και στον περιγυρο σου!...αυτο ομως που θα ηθελα να πω(κρινοντας και απο τη δικη σου περιπτωση) ειναι πως τελικα οι μεταμοσχευσεις δειχνουν τα αποτελεσματα τους σε κενες απο φυσικα μαλλια περιοχες κ οχι τοσο σε περιοχες που ηδη υπαρχουν εστω κ λιγα μαλλακια κ αυτο ειτε επειδη δυσκολευονται οι γιατροι να τοποθετησουν αναμεσα τους ειτε επειδη μεταμοσχευοντας εκει grafts καταστρεφουν τα υπαρχοντα ζημιωνοντας την τελικη πυκνοτητα!!μια γνωμη ειναι αυτη,προς συζητηση ενδεχομενως!!!
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω.
Εμενα μαρεσε το αποτελεσμα για τα grafts που εβαλες.
 
Μπλουζα