POLYSORBATE 80 και POLYSORBATE 60 DHT blockers?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

NGL

Member
Απ: POLYSORBATE 80 και POLYSORBATE 60 DHT blockers?

geofish είπε:
Ο λόγος όμως που ασχολήθηκα με το polysorbate 80 είναι ότι ψάχνοντας για τα υλικά του super zix, βρήκα αρκετούς χρήστες σε ξένα forum να το χρησιμεύουν με καλά σχόλια όσο αφόρα ότι δίνει μια αίσθηση καθαρού και υγιούς μαλλιού.
Θεωρητικά βοηθά να απομακρύνει την DHT από τα τριχοθυλάκια.

geofish το ανεφερα γιατι περιειχε posysorbate 80.πραγματι τα polysorbate 60,80 εχει λεχθει οτι βοηθουν τα μαλλια και θα ηθελα κι εγω σκετα τα συστατικα τους να κανω καμια αλχημεια. :explod
απο κει και περα ομως τιποτα σημαντικο για το helsinki formula.
τα pol-60.80 σε διαλυμμα με αλλα δυνατα συστατικα μπορoυν να κανουν δουλιτσα.
αν εχεις την καλοσυνη πεσ μου που το παρηγγειλες/αγορασες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

geofish

New Member

NGL. Εγώ λόγο δουλειάς το πήρα κατευθείαν από εταιρία που ασχολείτο με χημικά, δεν πρέπει να πουλάνε σε ιδιώτες.
Ψάξε στην Αθηνά σε μαγαζιά που πουλάνε χημικά.
Αν και δεν είμαι από Αθήνα και δεν ξέρω τι παίζει και χωρίς να θέλω κάνω διαφήμιση ψάξε στο google για ΜΠΑΚΑΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ , θα βρεις τηλέφωνα και διεύθυνση.
Κάνε τους μια ερώτηση

Στην θέση σου πάντως θα ρωτούσα μερικούς φαρμακοποιούς, όλο και κάποιος θα έχει πρόσβαση.

NGL

Member

geofish είπε:
NGL. Εγώ λόγο δουλειάς το πήρα κατευθείαν από εταιρία που ασχολείτο με χημικά, δεν πρέπει να πουλάνε σε ιδιώτες.
Ψάξε στην Αθηνά σε μαγαζιά που πουλάνε χημικά.
Αν και δεν είμαι από Αθήνα και δεν ξέρω τι παίζει και χωρίς να θέλω κάνω διαφήμιση ψάξε στο google για ΜΠΑΚΑΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ , θα βρεις τηλέφωνα και διεύθυνση.
Κάνε τους μια ερώτηση

Στην θέση σου πάντως θα ρωτούσα μερικούς φαρμακοποιούς, όλο και κάποιος θα έχει πρόσβαση.

να σαι καλα φιλε ;)αυτο θα κανω.να δουμε με τι θα το μιξαρουμε τωρα αυτο.. :dj:

Άκης

Administrator

show_palmettos είπε:
DHT BLOKERS..μεχρι στιγμης καλοι ξερουμε...το γλυκηνηρρητικο οξυ...το σοου παλμεττο...τη τσουκνιδα...το πηγεουμ αφρικανιουμ...τη βιτα σιτοστερολη...την πολυσορβατη 60 και 80 και αν ξεχναω καποιο θυμιστε το μου
Ε, δεν θα τους έλεγα και καλούς blockers...

cool11

Well-Known Member

Παιδια, αυτην την ουσια POLYSORBATE υπαρχει κανενα ετοιμο προιον στην ελλαδα που να το περιεχει? Εμπορικο προιον στα φαρμακεια?

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

υπαρχει σε παρα πολλα προιοντα
αλλα τι σημασια εχει

μπορει να ειναι και σε εντελως ασχετο προιον με την τριχοπτωση

geofish

New Member

Cool11,
Υπάρχει εδώ.

http://www.hb-derma.gr/hbpharm.HTML

Αλλά δεν θα στο πρότεινα για λόγους κόστους. Προσπάθησε να το βρεις έτοιμο 100 % όπως ανάφερα πιο πάνω στον NGL.

Τώρα τι είναι το Polysorbate 80. Είναι ουσία που τη βρίσκει κανείς στα τρόφιμα σαν συντηρητικό με τον κωδικό Ε 433. Ανήκει στην κατηγορία των γαλακτωματοποιητών-σταθεροποιητών, ενώνει δηλαδή τις δυο φάσεις ενός τροφίμου (λίπος-νερό) και δεν τις αφήνει να διαχωριστούν.
Λόγο αυτής της ιδιότητας την βρίσκει κάνεις και στα σαμπουάν. Επίσης δρα και ως καθαριστικό όπως το σαπούνι, αλλά στα σαμπουάν το βάζουν κυρίως ως σταθεροποιητή.

Μηχανισμός δράσης του Polysorbate 80. Λογω της πολύ καλής καθαριστικής δράσης του λέγεται ότι καθαρίζει πάρα πολύ καλά τα τριχοθυλάκια, καθώς ότι δεσμεύει και απομακρύνει την DHT. Με απλά λόγια αφήνει την τρίχα να αναπνεύσει.

Όσο αφορά την αποτελεσματικότατα κάποιοι το κατηγορούν ότι δεν κάνει τίποτα, εγώ όμως κάνω μια προσπάθεια και το μέλλον θα δείξει. :chinscratch

geofish

New Member

Και για την ακρίβεια, δεν είναι θεωρείται DHT-blocker αλλά σε ξένα site το λένε DHT-killer :rifle

cool11

Well-Known Member

geofish είπε:
Cool11,
Υπάρχει εδώ.

http://www.hb-derma.gr/hbpharm.HTML

Αλλά δεν θα στο πρότεινα για λόγους κόστους. Προσπάθησε να το βρεις έτοιμο 100 % όπως ανάφερα πιο πάνω στον NGL.

Τώρα τι είναι το Polysorbate 80. Είναι ουσία που τη βρίσκει κανείς στα τρόφιμα σαν συντηρητικό με τον κωδικό Ε 433. Ανήκει στην κατηγορία των γαλακτωματοποιητών-σταθεροποιητών, ενώνει δηλαδή τις δυο φάσεις ενός τροφίμου (λίπος-νερό) και δεν τις αφήνει να διαχωριστούν.
Λόγο αυτής της ιδιότητας την βρίσκει κάνεις και στα σαμπουάν. Επίσης δρα και ως καθαριστικό όπως το σαπούνι, αλλά στα σαμπουάν το βάζουν κυρίως ως σταθεροποιητή.

Μηχανισμός δράσης του Polysorbate 80. Λογω της πολύ καλής καθαριστικής δράσης του λέγεται ότι καθαρίζει πάρα πολύ καλά τα τριχοθυλάκια, καθώς ότι δεσμεύει και απομακρύνει την DHT. Με απλά λόγια αφήνει την τρίχα να αναπνεύσει.

Όσο αφορά την αποτελεσματικότατα κάποιοι το κατηγορούν ότι δεν κάνει τίποτα, εγώ όμως κάνω μια προσπάθεια και το μέλλον θα δείξει. :chinscratch

Mιλαμε πχ. γι αυτη τη σειρα? POLYSORB - 6080 HAIR RANGE SERIES
Ξερεις ποσο τα κοστολογουν περιπου αυτα τα προιοντα, για να δω ποσο παει το ...μαλλι? (στην κυριολεξια!)

Το site τους ειναι παρατημενο μαλλον...

Anyway, απο αυτα που δειχνει, lotion - shampoo, τι θα προτεινες, σε σχεση με κοστος/οφελος για το μαλλι?

Το φερνουν στα φαρμακεια?

cool11

Well-Known Member

Παναγιωτης είπε:
υπαρχει σε παρα πολλα προιοντα
αλλα τι σημασια εχει

μπορει να ειναι και σε εντελως ασχετο προιον με την τριχοπτωση

Η αποτελεσματικοτητα του ως dht blocker, της εν λογω ουσιας, δεν ειναι αποδεδειγμενη με διαφορες (οχι μονο της εταιριας) κλινικες ερευνες?

kabamarou

Member

Το συγκεκριμένο προϊόν ήθελα να το βάλω μέσα στο super zix για αυτόν τον λόγο και το είχα ψάξει.Είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μείγματα και δεν την πουλάνε συνήθως από μόνη της.αν ο φαρμακοποιός σου είναι γνωστός κάτι μπορεί να γίνει βέβαια.Εγώ το παράγγειλα από το φαρμακείο που με ξέρουν πολύ καλά και μου το πούλησαν γύρω στα 6 με 7 ευρώ τα 100 γραμμάρια.Στην Θεσσαλονίκη βρήκα μαγαζί που μπορείς να το παραγγείλεις αλλά δεν σου δίνει ποσότητα κάτω από ένα λίτρο και το πουλάει γύρω στα 30 ευρώ.Επίσης το είχα βρει και από το ebay αλλά πάλι σε μεγάλες ποσότητες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

someone1

New Member
POLYSORBATE στην Ελλάδα

Γεια σε όλους,

υπάρχει προϊόν στα ελληνικά φαρμακεία με polysorbate.

Λέγεται Polysorbate6080 (Elsinki Formula) anti hairloss / sebhoreic dermatitis.
Αν θυμάμαι καλά έκανε γύρω στα 10 ευρώ.

Μου την είχε γράψει πέρισυ δερματολόγος σε μείγμα με minoxidil.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

πάντως,
σε τυχαία αναζήτηση δεν βγάζει αποτελέσματα... :chinscratch

κοίτα μήπως βρεις το κουτί ή ρώτα τον φαρμακοτρίφτη για πληροφορίες

someone1

New Member

Οι απόψεις διίστανται..

Το polysorbate αν δεν κάνω λάθος είχε παρουσιαστεί κατά τη δεκαετία του '80 ως το μόνο φάρμακο για την τριχόπτωση και είχε πουλήσει εκατομμύρια, κυρίως στην Αμερική.

Υποτίθεται πως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου του Elsinki. Στο φυλάδιο της ελληνικής κυκλοφορίας του γίνεται αναφορά σε επιστημονική βιβλιογραφία μόνο που αυτή είναι της περιόδου 1970 - 1985 και αναφέρεται στην εξουδετέρωση της dht από την ουσία αυτή. Ωστόσο οι έρευνες αυτές ήταν κυρίως in vitro, δηλαδή όχι σε ανθρώπους αλλά στο εργαστήριο (δηλαδή όχι στο περιβάλλον του κεφαλιού μας)

Τη δεκαετία του 1980 υπήρξε δικαστική διαμάχη την οποία έχασε η εταιρεία που προωθούσε το polysorbate. Το θέμα ήταν πως ψευδώς διαφήμιζε την ουσία ως φάρμακο για την τριχόπτωση.

Με την κυκλοφορία της minoxidil και της finasteride, το polysorbate ξεχάστηκε. Την τελευταία περίοδο επανέρχεται και πάλι, από ότι έχω δει σε ξένα φόρουμ αρκετός κόσμος το ξαναχρησιμοποιεί.

Εγώ το χρησιμοποιήσα γύρω στο εξάμηνο ή χρόνο μαζί με μινοξιλίδη. Δεν ξέρω όμως αν βοήθησε. Είναι φθηνό πάντως. (κάπου βέβαια είδα πως είναι και καρκινογόνο..)

Τί να πω. Χρησιμοποιούσα μινοξιλίδη για πέντε χρόνια με διάφορες αναμείξεις που της έκανε δερματολόγος. Η τριχόπτωση προχώρησε σε αυτό το διάστημα, υποθέτω πιο αργά από ότι αν δεν έκανα καμιά θεραπεία.

Πλέον όμως είμαι πολύ κουρασμένος με όλα αυτά. Βαρέθηκα. Και πλέον, έπειτα από πέντε χρόνια, βρίσκω πως έιναι ρίσκο να συνεχίσω με όλους τους κινδύνους της συνεχούς λήψης φαρμάκων για να διατηρήσω λίγα πλέον μαλιά.

Η φιναστερίδη επηρεάζει σοβαρά τις ορμόνες..
Η μινοξιλίδη την καρδιά..
Το φουνγκοράλ μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία..
κτλ κτλ κτλ

Οι παρενέργειες δεν αφορούν όλους και ιδίως από την αρχή. Μίλησα με αρκετούς γιατρούς, ο ένας ήταν ενδοκρινολόγος. Μου είπε το εξής. Όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιείς ένα φάρμακο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες παρενεργειών καθώς υπερφορτώνεται ο οργανισμός, "τεντώνονται" οι ισορροπίες του και ας χρησιμοποιείς σταθερά ίδιες ποσότητες.
Για την ακρίβεια μου είπε, πως στις κλινικές δοκιμές ενός έτους, τα ποσοστά παρενεργειών θα βγουν συνήθως γύρω σε ένα 3%. Αν ωστόσο παρακολουθήσεις τον ίδιο πληθυσμό σε μια περίοδο 3 - 5 - 10 χρόνων, το ποσοστό αυτών που θα έχουν παρενέργειες πολλαπλασιάζεται..

γαμησε τα.

Πλέον το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το tricomin. Μου φαίνεται το πλέον ανώδυνο..

Τουλάχιστον από ότι φαίνεται, καλύτερες θεραπείες και μάλλον με μόνιμα αποτελέσματα, ίσως βρίσκονται σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 - 7 χρόνων. (aderans, histogen, follica)

Ίσως το μέλλον να είναι αισιόδοξο!

someone1

New Member

χαχα γράφω γάμησε τα και εμφανίζει μάμησέ τα! και υποθέτω αυτό που μόλις έγραψα θα εμφανιστεί ως "γράφω μάμησέ τα και εμφανίζει μάμησε τα!"

τρελάθηκα από το anti hairloss regimene!!

να σται καλά, παιδιά!

cool11

Well-Known Member

η μινοξιδιλη την καρδια? ισως λιγο ασχετο για το παρον τοπικ, αλλα θα ηθελα να ξερω κατι περισσοτερο γι' αυτο το θεμα.
Παντως εχω χαμηλη πιεση, μαλλον λογω regain...

Άκης

Administrator

someone1 είπε:
χαχα γράφω μαμησε τα και εμφανίζει μάμησέ τα! και υποθέτω αυτό που μόλις έγραψα θα εμφανιστεί ως "γράφω μάμησέ τα και εμφανίζει μάμησε τα!"

τρελάθηκα από το anti hairloss regimene!!

να σται καλά, παιδιά!
Κάποιες λέξεις να φιλτράρονται και να μην εμφανίζονται όπως τις γράφει κανείς.

cool11 είπε:
η μινοξιδιλη την καρδια? ισως λιγο ασχετο για το παρον τοπικ, αλλα θα ηθελα να ξερω κατι περισσοτερο γι' αυτο το θεμα.
Παντως εχω χαμηλη πιεση, μαλλον λογω regain...
Αν και είναι sides για λήψη σε χάπι της μινοξ, εντούτοις επηρεάζει ναι την καρδιά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά, να εμφανίσει ταχυκαρδίες κλπ.
Δες περισσότερα εδώ.
Αλλά επαναλαμβάνω, για λήψη από το στόμα, όχι τοπικά.

someone1

New Member
Ακη!

Γεια σου Άκη,

πριν μερικές μέρες έκανα ένα post στο "Βιταμίνες, Βότανα, Ιδιοκατασκευές" στο thread "Προσοχή στη Μινοξιλίδη".

Πριν μερικούς μήνες πέρασα μεγάλη λαχτάρα με την μινοξιλίδη (5-6 χρόνια χρήσης). Γράφω λίγο την ιστορία και παραθέτω ένα link που περιέχει όλες τις έρευνες και τις πιθανές παρενέργειες της μίνοξ.

Αν θες δες το λίγο, και αν κρίνεις - εγώ θα θεωρούσα πως είναι καλό - να μεταφέρεις κάπου πιο κεντρικά το ποστ ή το λινκ, ας πούμε στο thread για τη μινοξιλίδη.

Επειδή κατα καιρούς τη χρησιμοποιούσα σε μεγάλες ποσότητες ή για χρόνια με κορτιζόνη που πολλαπλασιάζει την απορρόφηση (και δυστυχώς είναι ο μόνιμος τρόπος που τη χορηγούν οι γιατροί στην Ελλάδα) νιώθω τυχερός που τελικά την έβγαλα καθαρή.

Πιστεύω πως θα ήταν καλό να το διαβάσουν τα παιδιά, όχι για αποθάρρυνση, αλλά για ορθολογικότερη χρήση της.

σε ευχαριστώ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα