Just finished my consultation with dr koray erdogan at asmed, istanbul (18/6/18)

MariosOik

Active Member
Καλησπέρα σε όλους...! Πριν μερικά εικοσιτετράωρα επέστρεψα από την Πόλη και θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς την εμπειρία μου με τον Dr Koray Erdogan στην ASMED.

Γνωμάτευση:

Η μόνη δυνατότητα που είχα, ήταν κατέβασμα της χερλάιν και να φτιάξω τα temples κάτι που κανείς από τους 2 δεν επιθυμούσε. Υπήρχε η δυνατότητα να γίνει, όμως ο Έρντο με ρώτησε για τις προσδοκίες μου. “Θες κατέβασμα? Όχι έτσι? Density θες?”, για να του απαντήσω εγώ ότι θέλω όντως density και ένα συντηρητικό μοτίβο πύκνωσης και χερλάιν λόγω κληρονομικότητας. Τον ρώτησα αν γίνεται και εκείνος μου είπε όχι γιατί δεν θέλει να χαλάσει τα μαλλιά που υπάρχουν ήδη μπροστά. Υπάρχει λέπτυνση τριχοθυλακίων σε όλο το κεφάλι, αραίωση σε κάποια σημεία και ρισέντινγκ στα temples αλλά συνοψίζοντας είμαι σε μη επεμβατικό στάδιο”. Μου τόνισε ότι δεν πρόκειται να φτάσω στην ύψιστη βαθμίδα nw και ότι με την δότρια που έχω και την ποιότητα της τρίχας μπορεί να μου φτιάξει το οτιδήποτε αλλά όχι τώρα γιατί είναι νωρίς και αχρείαστο. “I can fix whatever you want with this donor” μου είπε χαρακτηριστικά. Να σας πω την αλήθεια δεν συγκράτησα όταν μου είπε το capacity αν ήταν 6500 ή 8500 grafts αλλά δεν έδωσα τόση σημασία γιατί η προσέγγισή του με κέρδισε τόσο που ήξερα ότι αν χρειαστεί θα με φτιάξει και δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Επίσης αν δεν κάνω λάθος είπε στην βοηθό του λόγο 65 ανα τετρ. cm. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι για Έλληνας έχω πολύ καλή δότρια”.

Κλινική:

Το γεγονός ότι για να μπεις στο κτίριο περνάς τα παππούτσια από αυτόματο μηχάνημα σακουλοποίησης για να μην μπαίνεις με μικρόβια μέσα τα λέει όλα. Δεν θα μιλήσω για υγιεινή. Καζανάκι, καλαθάκια, βρύσες κτλ δεν τα ακουμπάς, έχουν αισθητήρες. Μπουφές με φαγητά, αναψυκτικά και παραγγελία για ότι θελήσεις να πιεις ή να φας πέρα από αυτά. Προσπέκτους με τα αξιοθέατα και διάφορες πληροφορίες για την Πόλη συνοδεύτηκαν από την κοπέλα που έπαιζε πιάνο, το τεράστιο ενυδρείο, ζεστό τούρκικο τσάι που μου πρόσφεραν και τις κουκλάρες βοηθούς του. Επειδή ήμουν λίγο ζαλισμένος από το ταξίδι(μπήκα σε ferry για να περάσω στην ασιατική Τουρκία και η κρουαζιέρα πανέμορφη) μου φώναξαν αναισθησιολόγο για να με δει και να μου προσφέρει κάτι για να μου περάσει. Το consultation είχε κλειστεί 4 μήνες πριν και όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε επικοινωνία με την assistant Andreea. Με βοήθησε σε οτιδήποτε ήθελα τόσους μήνες οποως και να επιλέξω τοποθεσία ξενοδοχείου. Επειδή παντρεύτηκε πρόσφατα και θα έλειπε από το ραντεβού με ενημέρωσε μια εβδομάδα πριν και με παρέπεμψε σε μια άλλη βοηθό του Έρντο την Muge. Σάββατο πρωί έφτασα Τουρκία και το μεσημέρι είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί μου με μήνυμα στο κινητό για το αν έφτασα και είμαι καλά(η Andreea είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού). Χάρις την βοήθεια της Muge γλίτωσα και χρήματα γιατί μου εξήγησε πώς να αποφύγω την γέφυρα που συνδέει ευρωπαϊκή με ασιατική Τουρκία χωρίς να πάρω ταξί.


Pre-Consultation:

Όσο ο γιατρός έκανε χειρουργείο η βοηθός με συνόδευσε στον κάτω όροφο όπου μαζί με την φωτογράφο(επίσης κουκλάρα) με έβαλαν στο ειδικό φόντο της asmed για να βγάλω φωτογραφίες εμπρόσθιες, προφίλ, δότριας και πανοραμικές με στεγνά και βρεγμένα μαλλιά. Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε μια πολύ μεγάλη οθόνη όπου έδειχνε τον γιατρό live να χειρουργεί στην διπλανή αίθουσα. Μόλις τελειώσαμε με τις φωτογραφίες με συνόδευσαν στο κομμωτήριο τους για να μου στεγνώσουν τα μαλλιά. Στη συνέχεια ανέβηκα πάλι επάνω όπου συμπλήρωσα κάποια ερωτηματολόγια και φυσικά αναφέρθηκα σ αυτά για το forum μας με τα καλύτερα λόγια.

Consultation with Dr Koray Erdogan:

Η Muge ήταν δίπλα μου περίπου μία ώρα στην ρεσεψιόν και μου ζητούσε να την ρωτήσω για οτιδήποτε θέλω σχετικά με την μμ και την τριχόπτωση. Η τελευταία μου ερώτηση ήταν ποιό το κόστος της επίσκεψης και γελώντας μου απάντησε ότι όταν υπάρχουν άτομα από το εξωτερικό που έρχονται μόνο και μόνο για εμάς, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους περιποιηθούμε και φυσικά να μην πληρώσουν κανένα αντίτιμο. Με καθυστέρηση 40 λεπτών(άξιζε τον κόπο) λόγο του χειρουργείου ο Έρντο με αγκάλιασε και μου ζήτησε συγγνώμη που άργησε και δεν ήξερε ότι έχω πτήση να προλάβω. Δεν έχω λόγια να πω γι αυτόν τον άνθρωπο. Στο consultation ήταν παρόν αυτός και άλλες 4 βοηθοί. Συννενοηθήκαμε άψογα και αφού μου έκανε μέτρηση δότριας, λήπτριας και αξιολόγηση πάχους και ποιότητας τρίχας καθίσαμε μαζί στον υπολογιστή για να σχολιάσουμε τις φώτο που βγάλαμε. Τα συμπεράσματα σας τα είπα και παραπάνω. Μου είπε ότι επειδή υπάρχει λέπτυνση στο κεφάλι μόνο με θεραπεία αντιμετωπίζεται. Φιναστερίδη ή Avodart. Επειδή στον φάκελο μου είχα δηλώσει εξ αρχής ότι κάνω θεραπεία πολλά χρόνια και το γνώριζε με ρώτησε αν είχα side effects. Αφού μιλήσαμε για όλα ήταν αντίθετος στο κόψιμο του προσκάρ ή στην φτιαχτή από το φαρμακείο φίνα δίοτι η έκθεση τους στον αέρα αλλοιώνει και ίσως μειώνει την απόδοση του φαρμάκου. Μου πρότεινε μια πιο safe λυση από όλες τις πλευρές, το propecia το οποίο φυσικά γνωρίζουμε αλλά είναι και ακριβό. Μου είπε ότι πιστεύει ότι σε ένα χρόνο με αυτό υπάρχει πιθανότητα να έχω βελτίωση και μου έκανε στη συνέχεια δώρο 2 κουτιά propecia. Αναφορικά με την μινοξιδίλη είναι αντίθετος(όχι απόλυτος αλλά δεν την προτέινει). Πιστεύει ότι κάνει ζημιά και καταστρέφει το δέρμα. Του εξήγησα ότι έχω πολύ σέντινγκ λόγω μίνοξ και μου πρότεινε να την κόψω πράγμα και που θα κάνω σταδιακά. Αν χάσω πολύ έδαφος μου είπε να ξαναρχίσω. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε 1 χρόνο και κάτι η μίνοξ εμένα προσωπικά ίσως να μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό με αυξημένη τριχόπτωση(μειώνεται στο 30-40% της μέρες που δεν βάζω), ξηροδερμία και έξοδα φυσικά.


Συμπέρασμα:

Τίμια και world class προσέγγιση και υποδοχή από τον κορυφαίο του είδους. Ενώ μπορούσε να μου προτείνει κατέβασμα(μου είπε ότι γινόταν) το αρνήθηκε. Δεν μου πρότεινε ούτε καν σαμπουάν. Όταν ζήτησα εγώ μου είπε η βοηθός θα μου προτείνει κάποιο αν θέλω. Αντί να πληρώσω το οτιδήποτε “πληρώθηκα”ψυχολογικά γιατί το θέμα μμ λήγει για μένα για την προσεχή διετία(χαριτολογώντας μου είπε σε περιμένω σε 2 χρόνια να φτιάξουμε και temples) και όπως προείπα πήρα και το δωράκι μου 2 πακέτα propecia για να ξεκινήσω άμεσα(καθόλου αμελητέο δώρο γιατί στην Ελλάδα ξέρουμε όσο κοστίζει). Last but not least το consultation έληξε όταν εγώ του είπα ότι δεν θέλω άλλο τον χρόνο του. Αφού μιλήσαμε και αποφασίσαμε, παρέμεινε καθισμένος να ακούσει τις απορίες μου και δεν με ξεπέταξε. Χαιρετηθήκαμε εγκάρδια και αφού η βοηθός μου ευχήθηκε χαριτολογώντας να φουντώσω με την θεραπεία για να μην χρειαστεί να επιστρέψω, μου κάλεσαν ταξί και αποχώρησα.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου από την ASMED και τον Dr Koray Erdogan. Όταν ο κορυφαίος σου λέει έχεις μια χαρά μαλλί και όταν με χρειαστείς θα σε κάνω καινούργιο, αν και αγύριστο κεφάλι μέχρι και εγώ πείστηκα. Αφού σας ευχαριστήσω όλους στο φόρουμ για ό,τι συμβουλές μου έχετε δώσει κατά καιρούς, είμαι στη διάθεσή σας για απορίες, εντυπώσεις και ό,τι θελήσετε. Ελπίζω να αποτύπωσα όσο καλύτερα μπορούσα την εμπειρία του live consultation και να προσθέσω ότι ο γιατρός έδειξε να αναλαμβάνει και μικρά session αρκεί να υπάρχει ουσία και δυνατότητα. Με λίγα λόγια απέδειξε έμπρακτα ότι δεν είναι κερδοσκόπος αλλά ρεαλιστής.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikolakis

Well-Known Member
Μάριε εισαι γνωστό τρελοκομείο αλλα χάρηκα που επιτέλους έστω κ για λίγο θα ηρεμησεις γιατι ειναι πολυ σημαντικό πράγμα η ηρεμία. Παρα πολυ καλή κ αναλυτική η παρουσίαση της εμπειρίας σου εκει κ μπράβο σου που μιλας ξεκάθαρα κ τίμια. Σου εύχομαι τα καλύτερα σε οτι κ αν αποφασίσεις. ΥΓ:με το φανταριλικι τι έκανες;
 

MariosOik

Active Member
Μάριε εισαι γνωστό τρελοκομείο αλλα χάρηκα που επιτέλους έστω κ για λίγο θα ηρεμησεις γιατι ειναι πολυ σημαντικό πράγμα η ηρεμία. Παρα πολυ καλή κ αναλυτική η παρουσίαση της εμπειρίας σου εκει κ μπράβο σου που μιλας ξεκάθαρα κ τίμια. Σου εύχομαι τα καλύτερα σε οτι κ αν αποφασίσεις. ΥΓ:με το φανταριλικι τι έκανες;
Πολίτης πλέον επίσημα...! Θενκς για το ενδιαφέρον...! Ηρέμησα πολύ ισχύει...! Τώρα στο θέμα μαλλί με απασχολεί μόνο η διακοπή της μίνοξ και το έντονο χτένισμα που κάνω (γιατί έτσι καλύπτονται τα όποια κενά ειδικά όταν είναι κολλημένα από μίνοξ) γιατί σκαλώνει η χτένα στα μαλλιά και τραβιούνται νιώθωντας μετά μια αυξημένη θερμότητα στις ρίζες και αυτό δεν ξέρω πόσο τα επηρεάζει και πόσο αυξάνει την τριχόπτωση. Αλλά με απασχολεί πλέον γενικά πολύ λιγότερπ αυτό και άλλα θέματα περισσότερο. Θα μπορούσα να κάνω το touch up να έχω την τέλεια χερλάιν αλλά θα ήταν κρίμα να μπω χειρουργείο γι αυτό το λόγο. Θα προτιμήσω τον εαυτό μου έτσι όπως είναι προς το παρόν.
 

Tsek

Well-Known Member
Βλέπω λίγο περίεργο αυτό που σου είπε για την μινοξιδήλη ότι καταστρέφει το δέρμα ενώ το προπέρσια ας πούμε που σου έδωσε και σε ρώτησε προηγουμένως για παρενέργειες είναι safe?
Απλά σου πέρασε έντεχνα την γραμμή που ακολουθεί κατά την γνώμη μου. Κατα τα άλλα πολύ ωραία.
 

leas

Well-Known Member
Ποσο ωραια πρεπει να ενιωσες εκει που σου ειπε, με τετοια δοτρια σε κανω οπως θες..
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει η κλινικη να σου παρεχει μεταφραστη, γιατι ναι μεν μια χαρα μπορεις να τα πεις με τον γιατο στα Αγγλικα ας πουμε μεχρι ενα σημειο αλλα το να χεις και εναν μεταφραστη θεωρω οτι θα ηταν καπως πιο ανετο..
 

Harris_G

Well-Known Member
Εδώ ρε Μάριε εισαι ΝW1,5 και σε απασχολει αν εχεις δοτρια για να καλυψεις τι?Και 3000 δοτρια να ειχες θα γινονταν η δουλεια σου. Πανω απο NW3 δεν υπαρχει περιπτωση να πας ειδικα με τη θεραπεια.
 

MariosOik

Active Member
Βλέπω λίγο περίεργο αυτό που σου είπε για την μινοξιδήλη ότι καταστρέφει το δέρμα ενώ το προπέρσια ας πούμε που σου έδωσε και σε ρώτησε προηγουμένως για παρενέργειες είναι safe?
Απλά σου πέρασε έντεχνα την γραμμή που ακολουθεί κατά την γνώμη μου. Κατα τα άλλα πολύ ωραία.
Μου εξήγησε ότι 2 φάρμακα είναι εγκεκριμένα φίνα και μίνοξ. Σημασία έχει να μπλοκάρεις την ορμονική προδιάθεση οπότε σαφώς θα προτείνει την φίνα, δεν είναι μυστικό ότι αυτοί οι γιατροί είναι υπερ των φαρμάκων, μήπως όμως κάτι ξέρουν? Για την μίνοξ ήταν ουδέτερος, μου είπε δεν την προτείνω. Του λέω να την κόψω? Και μου είπε δεν νομίζω να πειράζει, αν αραιώσεις ξαναρχίζεις, αντικειμενικά όμως είμαι χειρότερα από πέρσι που την άρχισα. Σε μένα δεν λειτουργεί και μου δημιουργεί και τρομερή τριχόπτωση και ξηροδερμία τί να κάνουμε, μάλλον δεν είναι για όλους ευεργετική. Σε κάθε περίπτωση επειδή έβαζα πάντα υπερδοσολογία και χρήση σε όλο το κεφάλι έως πίσω ψηλά στη δότρια θα την διακόψω πολύ συντηρητικά. Ίσως 2 φορές την εβδομάδα να την αφήσω κιόλας για συντήρηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

MariosOik

Active Member
Είσαι σίγουρος ότι σου είπε 65 gr/cm?
Δεν είπε προσωπικά σε μένα τέτοιες λεπτομέρειες, με εξέταζε και τα μετέφερε στα αγγλικά στην βοηθό του όπου τα έγγραφε για να βγάλει το πόρισμα, σε μένα μίλησε μόνο για πολύ καλή δότρια και ποιότητα/πάχος κάτι που έχουν επισημάνει στο παρελθόν και οι Γεωργίου, Βεκρής, dhi, bk κα Αναστασάκης(το έχω εξαντλήσει χαχαχα). Άκουσα νομίζω 65, θετικό ή αρνητικό Τάσο?
 

MariosOik

Active Member
Ποσο ωραια πρεπει να ενιωσες εκει που σου ειπε, με τετοια δοτρια σε κανω οπως θες..
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει η κλινικη να σου παρεχει μεταφραστη, γιατι ναι μεν μια χαρα μπορεις να τα πεις με τον γιατο στα Αγγλικα ας πουμε μεχρι ενα σημειο αλλα το να χεις και εναν μεταφραστη θεωρω οτι θα ηταν καπως πιο ανετο..
Απίστευτα φίλε. Τέλος με ηρέμησε, σαν να μου λέει οκ τα χάνεις και? Θα σε κάνω καλύτερο, άσε που αν μείνω στάσιμος πχ και θέλω ακόμα και χερλάιν μόνο να φτιάξω μου το κάνει. Τίποτα φίλε ο τύπος σε κάνει να φεύγεις, να χαμογελάς και να θες να ξαναπάς. Ούτε μασάει ούτε τίποτα, στα λέει όπως είναι...! Εξίσου σημαντικό ότι θα απαλλαγώ σε μεγάλο βαθμό από μίνοξ που δεν νομίζω να ρισκάρει με κάτι τέτοιο που πρότεινε. Είμαι με τη λακ μου και φτιαγμένο μαλλί πρωί πρωί στη δουλειά χωρίς μίνοξ και έχω άλλη διάθεση. Αναφορικά με τον μεταφραστή έχει 4-5 μεταφραστές βοηθούς στο δωμάτιο προφανώς γιατί μιλάνε και άλλες γλώσσες. Ελληνικά είναι ένα ζήτημα αν φανταστείς ότι στη Τουρκία το 70-80% δεν μιλάει αγγλικά. Τέλος φίλε το Radisson Blu Hotel που σου παρέχουν δωρεάν να μείνεις αν κάνεις μμ είναι να τα κάνεις πάνω σου. Είδα το αντίστοιχο κοντά στο αεροδρόμιό τους και θυμίζει Dubai...!
 
Τελευταία επεξεργασία:

MariosOik

Active Member
Κάτι που θέλω να σημειώσω πολύ σημαντικό γιατί ακούμε διάφορα είναι ότι οι top γιατροί προτείνουν φιναστερίδη όχι για την αποφυγή σοκ λος αλλά επειδή θέλουν να κάνουν ένα πλάνο για ένα άρτιο αποτέλεσμα και δεν θέλουν να προχωρήσει άλλο ραγδαία η αραίωση ώστε η μμ να πάει χαμένη. Αυτό λοιπόν με το σοκ που αποφεύγεται με την φίνα είναι άτοπο. Όπως μου είχε πει η βοηθός του Λορέντζο σε μια διαδικτυακή συνομιλία μας, φόβος σοκ λος υπάρχει όταν το γκράφτινγκ γίνεται ανάμεσα στα μαμά μαλλιά και δεν γίνεται από εξειδικευμένο άτομο με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αν ισχύει αυτό που λες @Tsek για παράδειγμα γιατί δεν μου είπε κόψε την φίνα ώστε να αραιώσω να με φτιάξει. Μου το έχουν πει αυτό στην Ελλάδα να ξέρεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

PROF

Active Member
Αγαπητέ Μάριε όπως σου έχω ξαναπεί το μαλλί σου κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά πολύ καλό, μάλιστα
είναι τόσο καλό που θα δυσκολευτεί πάρα πολύ κάποιος να σε φτιάξει καλύτερο από αυτό που είσαι, δεδομένου ότι το μαλλί πίσω από τη hairline στέκεται πολύ καλά, ενώ και η hairline είναι ακόμη αξιοπρεπέστατη.
Επίσης η φίνα είναι δυνατό φάρμακο και πιστεύω ότι θα σε κρατήσει για μεγάλο διάστημα σε αυτή την κατάσταση, επομένως και
με δεδομένο ότι όπως σου είπε και ο Erdo η δοτριά σου είναι άριστη για οτιδήποτε χρειαστεί, ξέχασε εντελώς το θέμα μαλλί και απόλαυσε τη ζωή σου σε αυτή την υπέροχη ηλικία που βρίσκεσαι!
 

MariosOik

Active Member
Αγαπητέ Μάριε όπως σου έχω ξαναπεί το μαλλί σου κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά πολύ καλό, μάλιστα
είναι τόσο καλό που θα δυσκολευτεί πάρα πολύ κάποιος να σε φτιάξει καλύτερο από αυτό που είσαι, δεδομένου ότι το μαλλί πίσω από τη hairline στέκεται πολύ καλά, ενώ και η hairline είναι ακόμη αξιοπρεπέστατη.
Επίσης η φίνα είναι δυνατό φάρμακο και πιστεύω ότι θα σε κρατήσει για μεγάλο διάστημα σε αυτή την κατάσταση, επομένως και
με δεδομένο ότι όπως σου είπε και ο Erdo η δοτριά σου είναι άριστη για οτιδήποτε χρειαστεί, ξέχασε εντελώς το θέμα μαλλί και απόλαυσε τη ζωή σου σε αυτή την υπέροχη ηλικία που βρίσκεσαι!
Αυτό προσπαθώ και πλέον κάνω prof...! Γι αυτό θέλω να σταματήσω και την μίνοξ για να το χαρώ όσο μπορώ.
 

naruto

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους...! Πριν μερικά εικοσιτετράωρα επέστρεψα από την Πόλη και θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς την εμπειρία μου με τον Dr Koray Erdogan στην ASMED.

Γνωμάτευση:

Η μόνη δυνατότητα που είχα, ήταν κατέβασμα της χερλάιν και να φτιάξω τα temples κάτι που κανείς από τους 2 δεν επιθυμούσε. Υπήρχε η δυνατότητα να γίνει, όμως ο Έρντο με ρώτησε για τις προσδοκίες μου. “Θες κατέβασμα? Όχι έτσι? Density θες?”, για να του απαντήσω εγώ ότι θέλω όντως density και ένα συντηρητικό μοτίβο πύκνωσης και χερλάιν λόγω κληρονομικότητας. Τον ρώτησα αν γίνεται και εκείνος μου είπε όχι γιατί δεν θέλει να χαλάσει τα μαλλιά που υπάρχουν ήδη μπροστά. Υπάρχει λέπτυνση τριχοθυλακίων σε όλο το κεφάλι, αραίωση σε κάποια σημεία και ρισέντινγκ στα temples αλλά συνοψίζοντας είμαι σε μη επεμβατικό στάδιο”. Μου τόνισε ότι δεν πρόκειται να φτάσω στην ύψιστη βαθμίδα nw και ότι με την δότρια που έχω και την ποιότητα της τρίχας μπορεί να μου φτιάξει το οτιδήποτε αλλά όχι τώρα γιατί είναι νωρίς και αχρείαστο. “I can fix whatever you want with this donor” μου είπε χαρακτηριστικά. Να σας πω την αλήθεια δεν συγκράτησα όταν μου είπε το capacity αν ήταν 6500 ή 8500 grafts αλλά δεν έδωσα τόση σημασία γιατί η προσέγγισή του με κέρδισε τόσο που ήξερα ότι αν χρειαστεί θα με φτιάξει και δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Επίσης αν δεν κάνω λάθος είπε στην βοηθό του λόγο 65 ανα τετρ. cm. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι για Έλληνας έχω πολύ καλή δότρια”.

Κλινική:

Το γεγονός ότι για να μπεις στο κτίριο περνάς τα παππούτσια από αυτόματο μηχάνημα σακουλοποίησης για να μην μπαίνεις με μικρόβια μέσα τα λέει όλα. Δεν θα μιλήσω για υγιεινή. Καζανάκι, καλαθάκια, βρύσες κτλ δεν τα ακουμπάς, έχουν αισθητήρες. Μπουφές με φαγητά, αναψυκτικά και παραγγελία για ότι θελήσεις να πιεις ή να φας πέρα από αυτά. Προσπέκτους με τα αξιοθέατα και διάφορες πληροφορίες για την Πόλη συνοδεύτηκαν από την κοπέλα που έπαιζε πιάνο, το τεράστιο ενυδρείο, ζεστό τούρκικο τσάι που μου πρόσφεραν και τις κουκλάρες βοηθούς του. Επειδή ήμουν λίγο ζαλισμένος από το ταξίδι(μπήκα σε ferry για να περάσω στην ασιατική Τουρκία και η κρουαζιέρα πανέμορφη) μου φώναξαν αναισθησιολόγο για να με δει και να μου προσφέρει κάτι για να μου περάσει. Το consultation είχε κλειστεί 4 μήνες πριν και όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε επικοινωνία με την assistant Andreea. Με βοήθησε σε οτιδήποτε ήθελα τόσους μήνες οποως και να επιλέξω τοποθεσία ξενοδοχείου. Επειδή παντρεύτηκε πρόσφατα και θα έλειπε από το ραντεβού με ενημέρωσε μια εβδομάδα πριν και με παρέπεμψε σε μια άλλη βοηθό του Έρντο την Muge. Σάββατο πρωί έφτασα Τουρκία και το μεσημέρι είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί μου με μήνυμα στο κινητό για το αν έφτασα και είμαι καλά(η Andreea είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού). Χάρις την βοήθεια της Muge γλίτωσα και χρήματα γιατί μου εξήγησε πώς να αποφύγω την γέφυρα που συνδέει ευρωπαϊκή με ασιατική Τουρκία χωρίς να πάρω ταξί.


Pre-Consultation:

Όσο ο γιατρός έκανε χειρουργείο η βοηθός με συνόδευσε στον κάτω όροφο όπου μαζί με την φωτογράφο(επίσης κουκλάρα) με έβαλαν στο ειδικό φόντο της asmed για να βγάλω φωτογραφίες εμπρόσθιες, προφίλ, δότριας και πανοραμικές με στεγνά και βρεγμένα μαλλιά. Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε μια πολύ μεγάλη οθόνη όπου έδειχνε τον γιατρό live να χειρουργεί στην διπλανή αίθουσα. Μόλις τελειώσαμε με τις φωτογραφίες με συνόδευσαν στο κομμωτήριο τους για να μου στεγνώσουν τα μαλλιά. Στη συνέχεια ανέβηκα πάλι επάνω όπου συμπλήρωσα κάποια ερωτηματολόγια και φυσικά αναφέρθηκα σ αυτά για το forum μας με τα καλύτερα λόγια.

Consultation with Dr Koray Erdogan:

Η Muge ήταν δίπλα μου περίπου μία ώρα στην ρεσεψιόν και μου ζητούσε να την ρωτήσω για οτιδήποτε θέλω σχετικά με την μμ και την τριχόπτωση. Η τελευταία μου ερώτηση ήταν ποιό το κόστος της επίσκεψης και γελώντας μου απάντησε ότι όταν υπάρχουν άτομα από το εξωτερικό που έρχονται μόνο και μόνο για εμάς, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους περιποιηθούμε και φυσικά να μην πληρώσουν κανένα αντίτιμο. Με καθυστέρηση 40 λεπτών(άξιζε τον κόπο) λόγο του χειρουργείου ο Έρντο με αγκάλιασε και μου ζήτησε συγγνώμη που άργησε και δεν ήξερε ότι έχω πτήση να προλάβω. Δεν έχω λόγια να πω γι αυτόν τον άνθρωπο. Στο consultation ήταν παρόν αυτός και άλλες 4 βοηθοί. Συννενοηθήκαμε άψογα και αφού μου έκανε μέτρηση δότριας, λήπτριας και αξιολόγηση πάχους και ποιότητας τρίχας καθίσαμε μαζί στον υπολογιστή για να σχολιάσουμε τις φώτο που βγάλαμε. Τα συμπεράσματα σας τα είπα και παραπάνω. Μου είπε ότι επειδή υπάρχει λέπτυνση στο κεφάλι μόνο με θεραπεία αντιμετωπίζεται. Φιναστερίδη ή Avodart. Επειδή στον φάκελο μου είχα δηλώσει εξ αρχής ότι κάνω θεραπεία πολλά χρόνια και το γνώριζε με ρώτησε αν είχα side effects. Αφού μιλήσαμε για όλα ήταν αντίθετος στο κόψιμο του προσκάρ ή στην φτιαχτή από το φαρμακείο φίνα δίοτι η έκθεση τους στον αέρα αλλοιώνει και ίσως μειώνει την απόδοση του φαρμάκου. Μου πρότεινε μια πιο safe λυση από όλες τις πλευρές, το propecia το οποίο φυσικά γνωρίζουμε αλλά είναι και ακριβό. Μου είπε ότι πιστεύει ότι σε ένα χρόνο με αυτό υπάρχει πιθανότητα να έχω βελτίωση και μου έκανε στη συνέχεια δώρο 2 κουτιά propecia. Αναφορικά με την μινοξιδίλη είναι αντίθετος(όχι απόλυτος αλλά δεν την προτέινει). Πιστεύει ότι κάνει ζημιά και καταστρέφει το δέρμα. Του εξήγησα ότι έχω πολύ σέντινγκ λόγω μίνοξ και μου πρότεινε να την κόψω πράγμα και που θα κάνω σταδιακά. Αν χάσω πολύ έδαφος μου είπε να ξαναρχίσω. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε 1 χρόνο και κάτι η μίνοξ εμένα προσωπικά ίσως να μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό με αυξημένη τριχόπτωση(μειώνεται στο 30-40% της μέρες που δεν βάζω), ξηροδερμία και έξοδα φυσικά.


Συμπέρασμα:

Τίμια και world class προσέγγιση και υποδοχή από τον κορυφαίο του είδους. Ενώ μπορούσε να μου προτείνει κατέβασμα(μου είπε ότι γινόταν) το αρνήθηκε. Δεν μου πρότεινε ούτε καν σαμπουάν. Όταν ζήτησα εγώ μου είπε η βοηθός θα μου προτείνει κάποιο αν θέλω. Αντί να πληρώσω το οτιδήποτε “πληρώθηκα”ψυχολογικά γιατί το θέμα μμ λήγει για μένα για την προσεχή διετία(χαριτολογώντας μου είπε σε περιμένω σε 2 χρόνια να φτιάξουμε και temples) και όπως προείπα πήρα και το δωράκι μου 2 πακέτα propecia για να ξεκινήσω άμεσα(καθόλου αμελητέο δώρο γιατί στην Ελλάδα ξέρουμε όσο κοστίζει). Last but not least το consultation έληξε όταν εγώ του είπα ότι δεν θέλω άλλο τον χρόνο του. Αφού μιλήσαμε και αποφασίσαμε, παρέμεινε καθισμένος να ακούσει τις απορίες μου και δεν με ξεπέταξε. Χαιρετηθήκαμε εγκάρδια και αφού η βοηθός μου ευχήθηκε χαριτολογώντας να φουντώσω με την θεραπεία για να μην χρειαστεί να επιστρέψω, μου κάλεσαν ταξί και αποχώρησα.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου από την ASMED και τον Dr Koray Erdogan. Όταν ο κορυφαίος σου λέει έχεις μια χαρά μαλλί και όταν με χρειαστείς θα σε κάνω καινούργιο, αν και αγύριστο κεφάλι μέχρι και εγώ πείστηκα. Αφού σας ευχαριστήσω όλους στο φόρουμ για ό,τι συμβουλές μου έχετε δώσει κατά καιρούς, είμαι στη διάθεσή σας για απορίες, εντυπώσεις και ό,τι θελήσετε. Ελπίζω να αποτύπωσα όσο καλύτερα μπορούσα την εμπειρία του live consultation και να προσθέσω ότι ο γιατρός έδειξε να αναλαμβάνει και μικρά session αρκεί να υπάρχει ουσία και δυνατότητα. Με λίγα λόγια απέδειξε έμπρακτα ότι δεν είναι κερδοσκόπος αλλά ρεαλιστής.
Επρεπε να σου πει ο Ερντο δηλαδη οτι ενα και εναν κανουν δυο χαχαχα?
Μονος σου μπερδευοσουν στις πραξεις.
Μια χαρα εισαι,διεγραψε το λογαριασμο σου,συνεχισε την ζωη σου απολαμβανοντας το πολυ ωραιο μαλλι που εχεις.Οποτε χρειαστεις 5-10 τριχες παραπανω ξερεις που ειναι ο Τουρκος.Μην αγχωνεσε για τιποτα.

Στη δοτρια λογικα το 65 που σου ειπε 2 πραγματα μπορει να σημαινει
-ειτε 65 μοσχευματα ανα τετρ. εκατοστο.Δεν νομιζω να ειναι αυτο ομως γιατι ειναι καπως μικρο το νουμερο.Ο μεσος ορος ειναι περιπου 80 πχ.Βεβαια μπορει με εναν καλο λογο να υπερκαλυπτεις την ελλειψη μοσχευματων.
-ειτε οτι εχεις τριχα με 65 μ παχος.Αν ισχυει το δευτερο εισαι πολυ τυχερος.Ειναι πολυ παραπανω απο το μεσο ορο ο οποιος ειναι γυρω στο 55.Με 65 μ τριχα κανεις παπαδες σε μεταμοσχευσεις μιας και ακομα και με λιγες τριχες πετυχαινεις πολυ καλη καλυψη λογω της χοντρης τριχας.Τοσο χοντρη τριχα συναντας συνηθως σε ανατολικους λαους...
 

MariosOik

Active Member
Επρεπε να σου πει ο Ερντο δηλαδη οτι ενα και εναν κανουν δυο χαχαχα?
Μονος σου μπερδευοσουν στις πραξεις.
Μια χαρα εισαι,διεγραψε το λογαριασμο σου,συνεχισε την ζωη σου απολαμβανοντας το πολυ ωραιο μαλλι που εχεις.Οποτε χρειαστεις 5-10 τριχες παραπανω ξερεις που ειναι ο Τουρκος.Μην αγχωνεσε για τιποτα.

Στη δοτρια λογικα το 65 που σου ειπε 2 πραγματα μπορει να σημαινει
-ειτε 65 μοσχευματα ανα τετρ. εκατοστο.Δεν νομιζω να ειναι αυτο ομως γιατι ειναι καπως μικρο το νουμερο.Ο μεσος ορος ειναι περιπου 80 πχ.Βεβαια μπορει με εναν καλο λογο να υπερκαλυπτεις την ελλειψη μοσχευματων.
-ειτε οτι εχεις τριχα με 65 μ παχος.Αν ισχυει το δευτερο εισαι πολυ τυχερος.Ειναι πολυ παραπανω απο το μεσο ορο ο οποιος ειναι γυρω στο 55.Με 65 μ τριχα κανεις παπαδες σε μεταμοσχευσεις μιας και ακομα και με λιγες τριχες πετυχαινεις πολυ καλη καλυψη λογω της χοντρης τριχας.Τοσο χοντρη τριχα συναντας συνηθως σε ανατολικους λαους...
Φανηκες πολυ θετικος οποτε μαλλομ ειναι το δευτερο μακαρι...! Γιατι μιλησα για ποιοτητα τριχας. Υπαρχει αραιωσω αλλα μη εγχειρησιμη ακομα οποτε προχωραμε, θα ηταν λαθος να φτιαξω τοσο αμεσα την μετωπιαια γραμμη. Θα δωσω χρονο μα δω τον βαθμο αραιωσης μια διετια και εχει ο Θεος.
 

MariosOik

Active Member
Έχεις πολύ καλή δοτρια θα σου κάνω παπαδες αλλά πάρε φιναστεριδη κι εσυ...
Δεν μου πρότεινε, ήξερε από τον φάκελό μου ότι είμαι ήδη χρήστης. Επίσης είναι άτοπο αυτό που λες, η φιναστερίδη αποτρέπει την συρρίκνωση των τριχοθυλακίων και αλλάζει τον κύκλο ζωής της τρίχας ή τον επιτείνει. Δεν έχει να κάνει με την μεταμόσχευση κατά την άποψή μου.
 

Tsek

Well-Known Member
Δεν μου πρότεινε, ήξερε από τον φάκελό μου ότι είμαι ήδη χρήστης. Επίσης είναι άτοπο αυτό που λες, η φιναστερίδη αποτρέπει την συρρίκνωση των τριχοθυλακίων και αλλάζει τον κύκλο ζωής της τρίχας ή τον επιτείνει. Δεν έχει να κάνει με την μεταμόσχευση κατά την άποψή μου.
Έχει να κάνει και με την μεταμόσχευση.
 

athenian

Well-Known Member
Βασικα ρε Μαριε μην ξανασχοληθεις.Βρες κατι πιο παραγωγικο για τον ελευθερο χρονο σου.Μια χαρα ειναι τα μαλλια σου κι ασε τις φινες και τις π@παριες.
 
Μπλουζα