Giannis1991, FUE, 2422 grafts,15-16/01/2019

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομίζω ότι κάποια στιγμή το keep θα αντικαταστήσει τα forcepts. Είναι το αδύνατο σημείο όσον χρησιμοποιούν slits.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Τωρα εγω να πω οτι καλυφθηκα ? Δεν μπορω να το πω....
Οπως προειπα περιμενω την τελικη κριση του ιδιου του γιατρου που εκανε την επεμβαση μιας κ ειναι ο πλεον αρμοδιος να δει κ να κρινει.
Απο κει κ περα περιμενουμε την ενημερωση της καταστασης απ τον Γιαννη.

Ωστοσο θα αναφερω μερικες ουτοπιες / αποριες γενικοτερα.....

Απ την μια βλεπω αυτο το κεφαλι του στριπαρ που εχει συμφωνα με τα λεγομενα σου σβιαλ π ησουν παρων στις μετρησεις περι τα ~100 θυλ/τετ
κ σε αυτο το κεφαλι ο λορεν προσθεσε ( με ασφαλεια) αλλα +35 συμφωνα παλι με τα λεγομενα σου.
ο stripar είχε μαμά μαλλία στις περιοχές που έγινε πύκνωση περί τα 90-100g. Δυστυχώς η εικόνα του δεν ήταν καλή λόγω φοράς τρίχας. Σε αυτά τα μαμα μαλλιά προσέθεσε άλλα 30-35g για πύκνωση. Αυτό μας κάνει ένα σύνολο 120-130g.
Συνολικα δλδ στο μπροστινο κομματι που βλεπουμε απο κατω ο λορεν ειπε οτι μπορει να τοποθετησει 3000 θυλακια
stripar.jpg




Απ την αλλη βλεπουμε οτι σε αυτο το κροουν του Γιαννη μπορει να τοποθετησει 700-800 ??

crown giannis.jpg


Το πως ειναι δυνατον να μπορει να τοποθετησει στον στριπαρ 3000 κ στον Γιαννη 700-800.... ειλικρινα με αφηνει εμβροντητο.
Πραγματικα οντως απορω κ πιστευω δε γινεται να εχουμε 2 μετρα κ 2 σταθμα.

Βλεπω οτι εχει εισελθει στο νημα Ιατρος κ εκπροσωπος κλινικης ( στον οποιον ο σβιαλ δεν θελει τον απευθιας διαλογο ωστοσο θα χρησιμοποιησω μερικες απ τις παρατηρησεις του για δημοσιο διαλογο) εχει κανει την εξης δηλωση

Ενδιαφερουσα απορια, αν κανεις μπορεί να προσθεσει τριχοθυάκια στη δότρια!
Αρχικά, τα τριχθυλάκια δεν μεταμοσχευονται δια μαγειας.
Πρεπει να δημιουργησεις υποδοχές.
Μπορει στην επιφάνεια να βλεπεις κάποιος ΚΕΝΑ, όμως δειτε τι συμβαινει στα 4-5mm που πρεπει να φτασει η υποδοχή!
Εκει, λόγω του splaying, το Ινοκολλαγονώδες έλυτρο (μαυρη, τραπεζοειδής γραμμη) που περικλυει τα τελικα, ευμεγέθη τριχοθυλάκια στη δότρια περιοχή καταλαμβανει
πολύ περισσοτερο χωρο και τα ελυτρα γειτωνικών τριχοθυλακιων ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ μεταξυ τους! ΔΕΝ υπάρχει χώρος!
Δείτε τις παρακάτω βιοψιες στο 1mm και στα 5mm.

Άρα, κάθε υποδοχη θα τραυματιζει πιθανον ανεπανορθωτα 1 έως και 3-4 τριχοθυλακιακες μονάδες!
ΔΕΝ ειναι καλή ιδέα.

Eφ οσων ο στριπαρ ειχε την μαμα πυκνοτητα κ την αυξησατε απο 100 σε 135 (λογο της κακης φορας οπως ισχυριζεσαι ) αρα βλεπουμε οτι ερχεται σε αντιθεση με την αποψη του Ιατρου εδω περα ισχυριζομενος οτι δεν ειναι καλη ιδεα...γιατι οπως λεει το
Ινοκολλαγονώδες έλυτρο καταλαμβανει
πολύ περισσοτερο χωρο και τα ελυτρα γειτωνικών τριχοθυλακιων ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ μεταξυ τους! ΔΕΝ υπάρχει χώρος!
προσωπικα τεινω να συμφωνησω με τον Ιατρο εδω οσο αφορα αυτο το σκελος....κ απορω πως μπορει ο λορεν να πυκνωσει με 3000 θυλακες το στριπαρ με τετοια μαμα πυκνοτητα
κ μολις μονο με 700 το Γιαννη π ειναι πολυ πολυ πολυ πιο αδειος.....

Παρακατω....

Σε μια προσπαθεια σου να καταλαβεις κι εσυ τι συνεβει σβιαλ κανεις την εξης υποθεση

Υπάρχει μια θεωρητικά λογική εξήγηση. Λόγω του μεγάλου αριθμού graft που μπήκαν, τον 3ο μήνα να φύτρωσε ένας μέτριος αριθμός (αλλά αρκετός για την μικρή περιοχή που μπήκαν), μην ξεχνάμε ότι στον 3ο έχεις περίπου 30% της φύτρωσης (αλλά όχι της κάλυψης), συν ένα 5% που δεν έπεσε ποτέ. Αυτό μας κάνει περίπου 800 τριχοθυλάκια.

Προσπαθεις παλι με αριθμους.....αλλα παλι ξεχνας να συμπεριλαβεις ενα πολυ βασικο στοιχειο.... ΑΝ ο Γιαννης ειχε σημερα πληρη φυτρωση θα μπορουσαμε να πουμε οτι στο 3μηνο ειχε 800. Οκ αυτο. Ο Γιαννης ομως δεν ειχε πληρη φυτρωση και δεν ξερουμε αν εχει καλα καλα 800 σαν τελικη φυτρωση....ποσο μαλλον το τι ειχε στο 3 μηνο....

Ακόμα και αν η περιοχή ήταν ΓΥΜΝΗ, με 2500 τριχθυλάκια θα ήταν ΓΕΜΑΤΗ. Όχι σκούρα, ΓΕΜΑΤΗ!

Εδω ο κ Αναστασακης ισχυριζεται οτι σε γυμνη περιοχη να εμπαιναν θα ηταν γεματος μαλλι....οχι σκουρος...γεματος...κατι που δεν συμβαινει...αρα
η φυτρωση ειναι μειωμενη προφανως....και σε ποσοστα ανω του 50% πιθανως.... αρα ο αριθμος 800 δεν ευσταθει , μπορει να ειναι απο μηδενικος εως πολυ πολυ μικροτερος των 800 στους 3 μηνες οπως και η λογικη εξηγηση που προσπαθησες να δωσεις δεν ευσταθει κατ εμε.
Οτι δλδ χαθηκαν μαμα θυλακια αλλα δεν φανηκε επειδη φυτρωσαν τα νεα (800 στο 3μηνο) και δεν φανηκε....

Πιθανόν να φύτρωσαν κάποια από τα 2500 αλλά είναι βέβαιο πως αν κάνεις 2500 υποδοχες σε αυτη την περιοχή του crown (δεν ειναι πάνω από 8 Χ 8 ή 9 Χ 9) θα πεθάνουν από όλα μεχρι τα περισσοτερα ήδη αδυνατισμένα προϋπάρχοντα τριχοθυλάκια.

Εδω συμφωνα με την τοποθετηση του γιατρου πρεπει να εχουν πεθανει "βεβαια" απο τα περισσοτερα μεχρι ολα τα προυπαρχοντα αδυνατισμενα θυλακια.
Αυτο ομως δεν φαινεται να συμβαινει γιατι αν κοιταξουμε τις φωτο του Γιαννη στις 50 ημερες μετα το χειρουργειο η εικονα του ειναι πολυ κοντα στην εικονα της προ μμ. Η θεωρια επισης του σβιαλ οτι ειχαν φυτρωσει 800 νεα θυλακια (κ δεν φανηκε η απωλεια) εξηγησα οτι αντιφασκει με τη συνολικη φυτρωση του Γιαννη που παραδεχεται κ ο γιατρος εδω ( κ ολοι μας νομιζω) οτι ειναι πολυ μειωμενη αλλιως θα ηταν γεματος μαλλι.

Εσυ ο ιδιος σβιαλ εχεις ποσταρει αυτη τη φωτο του στριπαρ οταν ηταν στους 2 μηνες λεγοντας οτι αποφευχθηκε το σοκλος π ηταν κ το πιο επικυνδινο.
prin meta stripar.png


Κ θα συμφωνησω γιατι 2 μηνες ειναι μια πολυ μεγαλη περιοδος για να δεις κ να κρινεις αν τα μαμα θυλακια τραυματιστηκαν μιας κ αν ενας θυλακας ειναι νεκρος εδω κ 2 μηνες δε θα συγκρατει πια την τριχα η οποια μεσα στο διαστημα αυτο θα εχει πεσει απ το κεφαλι.
Και οπως αυτο δεν συνεβει στον στριπαρ ετσι δεν συνεβει και στον Γιαννη. Δεν υπηρξε σοκλος κ αμφιβαλλω πολυ οτι οντως τραυματιστηκαν οι θυλακες οι προυπαρχοντες ( οσοι τελοσπαντων ηταν σε αναγενη φαση ) - Εχω αλλη τοποθετηση προσωπικα κ την εχω πει, οτι τραυματιστηκαν οι τελογενης κ αυτο δεν φαινεται αμεσα αλλα θελει πολλους μηνες....οπως εδειξα σε αλλο ποστ τραυματιζονται τελογενης ακομα κ στην εξαγωγη θυλακων ποσο μαλλον στην δημιουργια 2500 οπων σε ενα σημειο του κεφαλιου που οι τελογενεις κανουν παρτυ.


Οι υποδοχές στο crown έχουν μεγάλη γωνία και εναλλασσομενη φορα και δεν γίνεται να μην τραυματισεις παρακείμενα τριχoθυλάκια σε πυκνότητα μεγαλύτερες από 15-20/cm2

Αυτο ειναι σχετικο.... ο καθε γιατρος μιλαει για τις δικες του δυνατοτητες αναλογα τα εργαλεια που χρησιμοποιει τα micron του ασθενους και τις προσωπικες του δυνατοτητες κ εμπειριες βαση των περιστατικων του. Δεκτο. Αλλα ο αριθμος αυτος δεν ειναι δογμα. Κ ουτε σημαινει οτι οποιος ανεβει πανω απ αυτες τις πυκνοτητες ειναι λαθος.
Αντιστοιχα μπορει να ερθει αυριο μεθαυριο ενας γιατρος της dhi στο φορουμ και να πει οτι εμεις θεωρουμε safe το να φυτευουμε πυκνοτητες 30-35 θυλακες ανα τετ. στην χερλαιν. Κι ετσι κανουν ....ολοι ξερουμε οτι εχουν αραιες χερλαιν κ χρειαζονται παραπανω συνεδριες για να τις πυκνωσουν αλλα αυτος ειναι ενας περιορισμος που εχουν αυτοι συμφωνα με τις μεθοδους κ τα εργαλεια π χρησιμοποιουν δεν σημαινει οτι αλλοι γιατροι δεν μπορουν να ανεβουν πιο πανω....υπρχουν πολλοι γιατροι που φυτευουν με 50 , 55 κ 60 θυλακες ανα τετραγωνικο κ το κανουν επανηλημμενος κ με επιτυχια σε μια μονο συνεδρια κατι που η dhi δεν το κανει κ το αποφευγει.


Δειτε εδω απο κατω

artas vs 8mm punch.png


Αναλογα τα εργαλεια εξαγωγης αλλαζει πολυ το αποτελεσμα....το ιδιο ισχυει κ με τα εργαλεια εισαγωγης. κ αλλαζουν κ οι δυνατοτητες.
Κοιταχτε ποσο τραυμα δημιουργει το artas σε σχεση με ενα manual punch. και κοιταχτε απο κατω ποσο overharvest εγινε η δοτρια μετα απο αριθμο λιγων μολις θυλακων εξαγωγης με Artas.
scaring artas.png


Τωρα αν ερθει ενας γιατρος που το χρησιμοποιει κ μου πει οτι εγω αυτα τα νουμερα μπορω να βγαλω safe θα του πω οκ το κατανοω οτι αυτα μπορεις αλλα θα προτιμησω να παω καπου αλλου που μπορουν να βγαλουν παραπανω νουμερα safe και να μου αφησουν τη δοτρια σε καλυτερη κατασταση.

Αφου προσπαθω να δειξω οτι τα προυπαρχοντα θυλακια (σε αναγεννη) δεν επηρεαστηκαν κι ετσι δειχνει κ η εικονα του Γιαννη 50 μερες μετα το χειρουργειο παμε στα νεα τριχοθυλακια.

Εδω ο γιατρος κανει μια τοποθετηση σχετικα με τα νεα θυλακια

Αρα, αν όντως μεταμοσχεθηκαν 2500 τριχοθυλάκια, δεν φυτρωσαν όλα. Το γιατί ειναι ενα τεραστιο και πολύπλοκο και πολυπαραγοντικο ζήτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορει να κάνεις τα παντα σωστα και να έχει ελάχιστη φυτρωση για άγνωστο και απρόβλεπτο λόγο.

Ειναι σωστη κ αποδεκτη σχεδον απ ολους μας θεωρω οτι δεν φυτρωσαν ολα ....προσωπικα πιστευω φυτρωσαν λιγοτερα του 50%.
Ωστοσο το γιατι μας το αφηνει ασαφες στο εξης σχολιο... Πολυπλοκο , πολυπαραγοντικο κ ακομα κι αν τα κανεις ολα σωστα μπορει να μην φυτρωσουν. Αυτη η απαντηση δεν με καλυπτει δεν με κανει πιο σοφο. Δεν με προφυλασει απο τιποτα.
Απ την μια εχει δικιο ομως ο Κ. Αναστασακης κ τοποθετειτε γενικα... μιας κ δεν ηταν παρων στο χειρουργιο του Γιαννη κ δεν μπορει να ξερει τι εγινε κ να κανει πιο σαφη τοποθετηση μιας κ τα θυλακια μπορουν να χαλασουν ειτε στην εξαγωγη τους , ειτε οταν ειναι εξω απ το δερμα στον ειδικο ορο για παρα πολλες ωρες...ειτε και κατα την εισαγωγη τους.... οποτε ειναι κατανοητη η τοποθετηση τουκ η φιλοσοφικη απαντηση.
Το να τα κανεις ολα σωστα κ να χαλασουν για αγνωστο λογο ειναι επισης πολυ σχετικη απαντηση....
Για εναν 3ο γιατρο που δεν ηταν παρων ειναι αποδεκτη, για τον γιατρο ομως που εκανε την επεμβαση οχι τοσο. Εγω δεν θα ηθελα να ερθει αυριο ο Γεωργιου και να δωσει αυτη την απαντηση στον Γιαννη. Θα απογοητευτω....ποσο μαλλον ο Γιαννης....
Το τα εκανα ολα σωστα (αρα αποποιουμε τις ευθυνες μου) δεν μου αρεσει. σιγουρα κατι δεν εγινε σωστα κ πρεπει να βρουμε τι....
για να το αποφυγουμε ξανα στο μελλον.

Μπορει ο γιατρος ο εκαστοτε γιατρος να θεωρει οτι τα εκανε ολα σωστα αλλα υποθετικα ας πουμε μπορει ο Γιαννης να ειχε υπερευαισθητους θυλακες... κ να μην αντεχουν στην οξειδωση οταν τους βγαζεις απ το δερμα κ τους αφηνεις για 3-4 ωρες στο ειδικο ( κατα τα αλλα) υγρο διαλλυμα οπως ισως να αντεχουν του μεσου ασθενη μεχρι να τα τοποθετησεις στις οπες. Κι εκει να ωφειλετε ο θανατος τους.... λεω μια εκδοχη...
Αλλα ο γιατρος να θεωρει οτι ναι ολα σωστα τα εκανα...

Προχτες ενα μελος με ρωτησε για εναν καλο γιατρο που εγω θεωρω κ του ειπα τον dr Pekiner. ο οποιος κανει το εξης που το κανουν ελαχιστοι και ειναι το εξης

"As he learnt with the Dr. Keser and practised at the HLC, Dr. Pekiner performs a fully manual FUE with a specific punch for the extractions (diameter from 0.6 to 0.9 mm depending on the case) and a specific thin needle for incisions and grafts. The doctor performs incisions and grafts with the “stick and place” technique. This means that the graft is grafted into the skin immediately after the incision is done. This way there will be less bleeding and the recipient area does not have time to shrink, so the incision will be the smallest possible.
The doctor personally cures every phase of the transplant (extraction, incision, grafting).

Everyday, around 1500 grafts are grafted, depending on the characteristics of the patient or on the kind of transplant.

Βλεπουμε οτι ο dr. Pekiner δεν βαζει πανω απο 1500 θυλακια κ κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μονος του. Περνοντας το βαπτισμα του πυρρος απ τον κεσερ που τον εχω σε πολυ υψηλη επισης εκτιμηση. Εδω λεει οτι οταν ανοιγει μια υποδοχη τοποθετει απευθιας μεσα το γκραφτ κατι που πολυ λιγοι κανουν.....Γενικα χωριζει την διαδικασια σε 3 γυρους περιπου βγαζει ανα 500 θυλακια καθε φορα με αποτελεσμα να μενουν πολυ λιγοτερη ωρα εκτος σωματος κ με αποτελεσμα να κανει κ μικροτερες οπες γιατι βαζει αμεσως μεσα το γκραφτ και δεν χρειαζεται να δημιουργει ξεχιλωμενες οπες οι οποιες κλεινουν oπως εξηγει εδω μετα απο λιγη ωρα λογο της δρασης του δερματος.....

Οποτε αν ο Γιαννης ειχε παει σε αυτον τον γιατρο που ακολουθει αυτη τη μεθοδο, και ειχε τους υπερευαισθητους θυλακες (της υποθεσης π εκανα) προφανως θα την ειχε γλυτωσει....αρα η απαντηση τα εκανα ολα σωστα ειναι πολυ σχετικη κ το οτι καποιος γιατρος θεωρει οτι τα εκανε σωστα δεν σημαινει οτι αυτα που εκανε δεν εκαναν καποια ζημια σε καποιον ασθενη ή οτι δεν χριζουν βλετιωσης σε καποιο κομματι που ισως χωλενει.

Τελος το οτι τα νεα θυλακια φυτρωνουν παντου κ παντα το ακουσα κ το κραταω στο μυαλο μου φιλτραρισμενο αλλα δεν το ασπαζομαι προς το παρων μιας κ εχω δει πολλες φορες αποτελεσματα αναμεσα σε υπαρχοντα κ ΔΕΝ πανε καλα αλλα εξαιρετικα σπανια το βλεπω αυτο οταν φυτευονται σε γυμνο δερμα. Πολλες φορες συμβαινει να ειναι μειωμενη η φυτρωση κ οι γιατροι τεινουν να μην φυτευουν μαλλια οταν τα υπαρχοντα δεν ειναι πολυ αραια κ να μιλουν για μειωμενη φυτρωση.
ειναι νομιζω κ κοινη αποδοχη αυτο ολοι το βλεπουμε πανω κατω...

εδω σε ανυποπτο ποστ το ειδα τυχαια τωρα ας πουμε το πεταει ο μακης...
. Θα ηταν πολυ μικροτερο ρισκο αν εριχνε καποια απο τα μοσχευματα σε γυμνο δερμα στη hairline που ξερουμε πως θα φυτρωναν σιγουρα και λιγοτερα αναμεσα στα υπολοιπα ; Αλλα αν δεν ηταν ο στριπαρ και ο cvial και ηταν καποιος αλλος πολλοι θα ειχατε διαφορετικη αντιμετώπιση , οπως κι εσυ .

νομιζω ειναι κοινη αποδοχη οτι στο γυμνο δερμα φυτρωνουν πιο σιγουρα και οταν τα φυτευεις αναμεσα σε αλλα υπαρχει θεμα φυτρωσης πολλες φορες. κ οσο πιο μεγαλη η πυκνοτητα των υφισταμενων τοσο πιο δυσκολα.

Εδω βλεπουμε τον @gregkont13 που πηγε στον ιδιο γιατρο με τον γιαννη και εβαλε ~3000 μπροστα σε γυμνο δερμα...

grigoris kolaz.jpg


Ειναι μολις στους 5 μηνες κ η φυτρωση φαινεται ηδη οτι ειναι στο 90% δεν βλεπεις πλεον δερμα στην περιοχη που εγινε η φυτευση.
Επισης περαν του danceworld εχω δει οπως εχω πει περιστατικα του γιατρου απο κοντα με γυμνο ματι και εχουν παει ολα ετσι...
εχουν ολα υψηλη πυκνοτητα κ ποσοστα φυτρωσης. Τον Gregkont δεν τον εχω δει απο κοντα αλλα φαινεται κι αυτος οτι εχει υψηλη φυτρωση.
Αν εφταιγε ο γιατρος κατα την εξαγωγη....η τα εργαλεια...θα φαινοταν αυτο κ θα εβγιανε αυτη του η πρακτικη κ σε αλλους ασθενεις....
δεν μπορει στον Γιαννη να καταστρεφει ολα τα θυλακια σχεδον κ στον gregkont να πιανει την απολυτη φυτρωση.... δεν μπορει σε οσους εχω δει να ειναι ολοι αψογοι κ στον Γιαννη να τα καταστρεψε ολα....αν ηταν να καταστρεφει θυλακια αυτο δε θα το εκανε μονο στο Γιαννη θα εβγαινε εστω σε ενα ποσοστο των θυλακιων και στους υπολοιπους....αλλα δεν διαφαινεται κατι τετοιο....Κ ο συγκεκριμενος γιατρος δεν δουλευει με το ιντερνετ... απ τα 10 περιστατικα του το 1 θα δεις στο web.... κι εγω οσα εχω δει απο κοντα ειανι ολα οκ.
Το μονο λαθος π εχω βρει ως ωρας κ το εχω αναφερει ειναι οτι πηρε απ τον Γιαννη θυλακια απ το πλαι π ειχε ρετρο κ το ανεφερα. Θελω να ειμαι δικαιος και να μην αδικω κανεναν δεν εχω αναγκη να υποστηριξω η το αντιθετο καποιον γιατρο.....γιατι δεν εχω οφελος...αλλωστε ο γιατρος του Γιαννη δεν ξερει καν το πραγματικο μου ονομα...(εκτος των 2 γιατρων που εκανα μμ)
Ο @giannis1991 ομως ξερει το πραγματικο μου ονομα κ ποιος ειμαι κ οσα γραφω απευθυνονται σε αυτον κυριως αλλα κ σε οποιον αλλον ενδιαφερεται προσπαθοντας να τον προφυλαξω απ οτι θεωρω επικυνδινο χωρις να επιβαλλω βεβαια την αποψη μου. Αλλα την στηριζω ισχυρα.

Δεν μπορω να παραβλεψω τα τοσο καλα κ ποιοτικα αποτελεσματα που εχω δει απ τον Γεωργιου κ να τον πεταξω στα σκουπιδια επειδη τωρα κατι δε πηγε καλα....
Αλλωστε η τοποθετηση μου σε ενα αντιστοιχο ποστ π ειχα κανει κ στο νημα του στριπαρ οταν ελεγαν γι αυτον η τον λορεν ηταν το κατωθι


Τελος εγω θα συνεχιζω να στηριζω την αποψη μου για τα τελογενη και να αποδιδω εκει το προβλημα μιας κ δε θεωρω οτι ο Γεωργιου θα εβλεπε απ το μεγεθυντικο φακο τα υπαρχοντα του Γιαννη και θα συνεχιζε να κανει ωπες τραυματιζοντας τα ..... κ επειτα να θεωρω ανεξηγητο το τι εγινε με τα νεα θυλακια μιας κ ενας αλλος γιατρος τοποθετηθηκε λεγοντας οτι φυτρωνουν παντα, αλλα τελικα αυτα δε φυτρωσαν ( κι αναμεσα σε αρκετα σχετικα υφισταμενα για αλλη μια φορα )
Οπως ειπα το κραταω αλλα αμφιβαλλω πολυ γι αυτο....κ η πραξη δειχνει αλλα...

Κ μεχρι να τοποθετηθει ο ιδιος ο γιατρος που εκανε την επεμβαση στον Γιαννη
θα στηριζω την αποψη μου στην αποτυχια εδω......τελογενη....

telogen.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Harris_G

Well-Known Member
Πανο να σχολιασω μονο για το stick and place: σιγουρα σε περιπτωσεις οπως αυτη που εχριζε ντελικατη δουλεια, θα παρηγαγε καλυτερα αποτελεσματα. Περισσοτερη ακριβεια, δε χανονται οπες, μπαινεις πιο ευκολα σε μαμα μαλλια, μεγαλυτερη ακριβεια σε angles/directions (A και Ω στο crown). Σε μεγαλα sessions ομως, χανεις σε ταχυτητα με stick and place. Ο Keser βαζει max 500g/μερα και δεν υπερβαινει τα 2000 συνολικα. Οπως μου εχει απαντησει ο CVIAL οσον αφορα αυτη τη στρατηγικη, δεν ειναι και ο,τι καλυτερο να τρως αναισθησια 4 μερες σερι. Με το Implanter εχεις ολα αυτα τα θετικα συν την ταχυτητα.
 

Panos1982

Well-Known Member
Η αναισθησια μπορει να επηρεασει τα υφισταμενα τριχοθυλακια που βρισκοντε σε μινιατουριζατιον και να τα ριξει σε σοκλοςς....
Ναι αυτο ισχυει... οχι ομως να τα σκοτωσει Χαρη.
Κ τα αποτελεσματα του κεσερ το αποδυκνυουν αυτο....δεν υπαρχει προβλημα στην τελικη φυτρωση ουτε χανονται μαμα μαλλια.

ειναι temporary sockloss.....θυμησου εμενα στον 1ο μηνα πως ημουνα...που δεν επερνα κ φινα....ειχα χασει πολλα υφισταμενα..
τα οποια βεβαια δεν τρυαματιστηκαν απλα επεσαν απο σοκλος χειρουργειου λογο του υποδερμικου trauma κ βγηκαν παλι κανονικα.

Προσωπικα αν ηταν να ρισκαρω να χασω θυλακια θα προτιμουσα το αργο χειρουγρειο με τις αναισθησιες κ την ταλαιπωρια την προσωπικη....
κ ας ειχα προσωρινα χαλια εικονα μετα την μμ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

le2der

Active Member
Η εισαγωγή και ο τραυματισμός που αναφέρει ο πανος στα τελογενή, το ποσοστό φύτρωσης (είτε γεμάτη, είτε άδεια, είτε με μόνιμο Shockloss περιοχή), δικαιολογείται στην εικόνα που παρουσιάζει ο γιάννης? Από τα συμφραζόμενα ...... δηλαδή τις φωτογραφίες, τον γνωστό αριθμό των εισαγόμενων τριχοθυλακίων, τι θεωρία που αναφέρετε στο νήμα και την εικόνα που διακρίνω.... σε κάθε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί, η κατάσταση δεν θα έπρεπε να ήταν «πάντα» καλύτερη του μέχρι πρότινος αποτελέσματος ?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προβολή συνημμένου 25446



Απ την αλλη βλεπουμε οτι σε αυτο το κροουν του Γιαννη μπορει να τοποθετησει 700-800 ??

Προβολή συνημμένου 25447

Το πως ειναι δυνατον να μπορει να τοποθετησει στον στριπαρ 3000 κ στον Γιαννη 700-800.... ειλικρινα με αφηνει εμβροντητο.
Πραγματικα οντως απορω κ πιστευω δε γινεται να εχουμε 2 μετρα κ 2 σταθμα.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο και δεν καταλαβαίνω πως δεν βλέπεις σαν έμπειρο μέλος το οφθαλμοφανές. Για δες την περιοχή του Stripar όπου μπήκαν 3000g. Μια περιοχή που άνετα ξεπερνάει τα 130cm2 και περιλαμβάνει και restoration hairline (που τρώει αρκετά graft). Έχει καμμία σύγκριση με του Γιάννη που όπως λέει και ο γιατρός πιο πάνω δεν ξεπερνάει τα 70-80cm2 και φαίνεται και από την φώτο που ποστάρεις. Επίσης στον Γιάννη έγραψα (για να είμαστε ακριβείς) από 750-1000 και όχι 700-800 όπως αναφέρεις. Στον stripar η πυκνότητα στην πύκνωση δεν ήταν σταθερή όπως φαίνεται και από την παρακάτω φώτο, το max σε κάποιες περιοχές του forelock ήταν 30-35, όχι δε όλο το κεφάλι αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν κάνεις τις αναγωγές θα δεις ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

_1001221.jpg
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Eφ οσων ο στριπαρ ειχε την μαμα πυκνοτητα κ την αυξησατε απο 100 σε 135 (λογο της κακης φορας οπως ισχυριζεσαι ) αρα βλεπουμε οτι ερχεται σε αντιθεση με την αποψη του Ιατρου εδω περα ισχυριζομενος οτι δεν ειναι καλη ιδεα...γιατι οπως λεει το
Ινοκολλαγονώδες έλυτρο καταλαμβανει
πολύ περισσοτερο χωρο και τα ελυτρα γειτωνικών τριχοθυλακιων ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ μεταξυ τους! ΔΕΝ υπάρχει χώρος!
προσωπικα τεινω να συμφωνησω με τον Ιατρο εδω οσο αφορα αυτο το σκελος....κ απορω πως μπορει ο λορεν να πυκνωσει με 3000 θυλακες το στριπαρ με τετοια μαμα πυκνοτητα
κ μολις μονο με 700 το Γιαννη π ειναι πολυ πολυ πολυ πιο αδειος.....

Νομίζω ότι απάντησες ο ίδιος παρακάτω όταν μίλησες για εργαλεία και αυτό που ανέφερες για τον Peniker (για μεγάλες οπές που κλείνουν αν δεν κάνεις place γρήγορα). Το ανέφερα και εγώ σε ξεχωριστό ποστ πιο πάνω (αυτό για μικρές βελόνες, dissect vs cut, κλπ). Εκεί είναι η απάντηση γιατί το pen και το keep που είναι βελόνες υπερτερούν σε πυκνώσεις σε διάχυτες αραιώσεις σε σχέση με τα blades που μπαίνουν βαθιά όταν δεν χρησιμοποιούν keep.

Για το αδόκιμο της σύγκρισης stripar/γιαννη απάντησα πιο πάνω.
 

giannis1991

Well-Known Member
Παναγιώτη για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω τουλάχιστον με τον τρόπο που σκέφτεσαι ο οποίος είναι λογικός και ίσως να κρυβει απαντήσεις...
Επιμένω πάντως ότι νευριάζω στην ιδέα να έκανε λάθος ο Μιχάλης στην θεωρία που αναφέρεις γιατί και τώρα να έβγαινε από την σχολή θα έπρεπε να το έχει μελετήσει, ποσο μάλλον δε από τα τόσα χρόνια εμπειρίας του..
Δε γίνεται να είμαι το πρωτο περιστατικο με συγκεκριμένες συνθήκες αποτυχίες...
Αν και δεν του το ζήτησα (και ο ίδιος μου είπε εξ αρχής θα σε δω από κοντά για να σου πω τι έγινε) δεν ξέρω τι απάντηση να περιμενω... Τι μπορεί να δει στο κεφάλι μου δηλαδη από κοντά για να τον "εκπληξει" Και να πει έφταιξε κάτι που ήταν π.χ αδυνατον να προβλεφθει...
@Panos1982 έτσι για την ιστορία ποσα πςριατατικα του Μιχάλη έχεις δει απο κοντά?
Σίγουρα είναι καλός γιατρός και όπως είπα δεν θέλω εγώ να σταθω αφορμή για να τον θαψει κάποιος και να προωθησει τον δικό του γιατρό... Γιατί τώρα τελευταία παιζονται τέτοια παιχνιδια αλλά δεν έχω καιρό και κυρίως διάθεση να τα σχολιάσω... Πέραν όμως τουτου ο Μιχάλης έχει αποτυχει και σε κάποια μεμονωμένα περιστατθκα... Όπως πχ του Γιώργος Αθήνα... Επίσης έκανε και ο @Nasos13 και ο @Δημητρης δ κοντά με μένα και θα ήθελα να τους προκαλεσω να δείξουν το αποτέλεσμα τους... Από όσο είχα μιλήσει με τα παιδια ο ένας ήταν ευχαριστημένος ενώ ο άλλος όχι...

ΥΓ. Δείτε όσοι θέλετε το πρωτο μου ποστ σε αυτό το νημα... Το λέω για να δείτε ότι ότι λέω τώρα το έλεγα από την πρωτη μερα... Για το τι πιστευω για τον Μιχάλη, τι υπολόγιζα για τα θυλάκια κτλπ κτλπ
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε μια προσπαθεια σου να καταλαβεις κι εσυ τι συνεβει σβιαλ κανεις την εξης υποθεση
Προσπαθεις παλι με αριθμους.....αλλα παλι ξεχνας να συμπεριλαβεις ενα πολυ βασικο στοιχειο.... ΑΝ ο Γιαννης ειχε σημερα πληρη φυτρωση θα μπορουσαμε να πουμε οτι στο 3μηνο ειχε 800. Οκ αυτο. Ο Γιαννης ομως δεν ειχε πληρη φυτρωση και δεν ξερουμε αν εχει καλα καλα 800 σαν τελικη φυτρωση....ποσο μαλλον το τι ειχε στο 3 μηνο....

Μου αρέσουν οι αριθμοί γιατί δεν έχουν συναίσθημα. Δεν ξέχασα κάποιο βασικό στοιχείο αλλά ίσως δεν το εξήγησα επαρκώς. Θα το κάνω τώρα. ΠΑΝΤΑ όταν μιλάω για ποσοστό φύτρωσης (εν αντιθέσει με πολλούς, ίσως και εσένα) μιλάω για σύνολο τρίχων και όχι graft. Τι να κάνω μια φύτρωση σε graft 100% όταν σε επίπεδο τριχών είναι στο 60%. Μα θα μου πει κάποιος, συμβαίνει? Μάλλον είναι ο κανόνας σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται forecpts (περίπτωση Γιάννη). O Erdogan στο βίντεο για το keep εξηγεί αναλυτικά τι συμβαίνει και για να μην ψάχνετε να παραθέσω μόνο ένα καρέ από μελέτες που έκανε ο ίδιος και δημοσίευσε στο FUEworkshop. Ήταν ο λόγος που τον οδήγησε το keep.

keep.jpg

Aριστερά εμφύτευση με forcept, δεξιά με keep. 100% φύτρωση (εικόνα 12 μηνών) σε επίπεδο graft, 93.5% σε επίπεδο τριχών με keep και 77.5% με forcepts. Στον ίδιο ασθενή, οι ίδιοι technicians, απλά άλλο εργαλείο.

Ο λόγος φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

keep1.jpg

Το 3τριχο τοποθετήθηκε αλλά το ένα "τσάκισε" κατα την εισαγωγή και το 3τριχο φύτρωσε σαν 2τριχο. Αν κάποιος που το δει δεν ξέρει τι ήταν πριν και το δει μετά θα πει ότι η φύτρωση πέτυχε, ενώ στην ουσία είχε απώλεια 33.3%.

Για να πάμε τώρα στα δικά μας. Αυτό που λέω για τον Γιάννη είναι το εξής. Η φυτρωσή του σε επίπεδο graft μπορεί να ήταν και 70 και 80%, σε επίπεδο τριχών όμως πολύ μικρότερή σύμφωνα με τα παραπάνω που παρουσιάσα αφού η τοποθέτηση έγινε με forcepts και ανοίχτηκαν πολλές τρύπες οι οποίες πιθανώς να μην ήταν πολύ άνετες και μεγάλες για να μην τραυματιστούν τα διπλανά με αποτέλεσμα κατά την τοποθέτηση να έχουμε αστοχία τριχών. Πιθανόν δε αν ανοίχτηκαν και μαζικά και πήρε χρόνος να τοποθετηθούν τα graft να συνέβει και το φαινόμενο της συρρίκνωσης που αναφέρει και ο Peniker. Πρακτικά λοιπόν στους 3 μήνες μπορεί να σου εμφανιστεί ένα πολύ καλό ποσοστό φύτρωσης (πχ. μονότριχα) τα οποία όμως δεν θα γίνουν ποτέ 3τριχά και το αποτελεσμά θα είναι φτωχό αφού η κάλυψη μετρίεται με τρίχες και όχι graft.

Αυτά και όπως είπα είναι απλά μια θεωρία που βασίζεται ομως σε απολύτως πραγματικές υποθέσεις.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βλεπω οτι εχει εισελθει στο νημα Ιατρος κ εκπροσωπος κλινικης ( στον οποιον ο σβιαλ δεν θελει τον απευθιας διαλογο ωστοσο θα χρησιμοποιησω μερικες απ τις παρατηρησεις του για δημοσιο διαλογο) εχει κανει την εξης δηλωση.

Λέγοντας ιατρός και εκπρόσωπος κλινικής εννοείς το ίδιο πρόσωπο?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η αναισθησια μπορει να επηρεασει τα υφισταμενα τριχοθυλακια που βρισκοντε σε μινιατουριζατιον και να τα ριξει σε σοκλοςς....
Ναι αυτο ισχυει... οχι ομως να τα σκοτωσει Χαρη.
Κ τα αποτελεσματα του κεσερ το αποδυκνυουν αυτο....δεν υπαρχει προβλημα στην τελικη φυτρωση ουτε χανονται μαμα μαλλια.

ειναι temporary sockloss.....θυμησου εμενα στον 1ο μηνα πως ημουνα...που δεν επερνα κ φινα....ειχα χασει πολλα υφισταμενα..
τα οποια βεβαια δεν τρυαματιστηκαν απλα επεσαν απο σοκλος χειρουργειου λογο του υποδερμικου trauma κ βγηκαν παλι κανονικα.

Προσωπικα αν ηταν να ρισκαρω να χασω θυλακια θα προτιμουσα το αργο χειρουγρειο με τις αναισθησιες κ την ταλαιπωρια την προσωπικη....
κ ας ειχα προσωρινα χαλια εικονα μετα την μμ.

Εδώ θα διαφωνήσω. Τα υγιή (δότρια και λήπτρια αυτά από προηγούμενες μμ ή χωρίς ΑΑ), ναι, επανέρχονται μετά από σοκλός (μετά και από χημειοθεραπείες που λέει και ο γιατρός). Τα "άρρωστα" που είναι σε miniaturization έχουν μεγάλες πιθανότητες μετά από σοκλός να χαιρετήσουν οριστικά (το γράφει και ο γιατρός στον επιλογό του) αλλά είναι και γνωστό γενικά και είναι ένας από τους λόγους που δίνεται δότρια στην λήπτρια για να "δυναμώσουν" και να αντέξουν ακριβώς αυτό το σοκλος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επιμένω πάντως ότι νευριάζω στην ιδέα να έκανε λάθος ο Μιχάλης στην θεωρία που αναφέρεις γιατί και τώρα να έβγαινε από την σχολή θα έπρεπε να το έχει μελετήσει, ποσο μάλλον δε από τα τόσα χρόνια εμπειρίας του..

Μα τι λες βρε Γιάννη? Εδώ ο Δρ. Αναστασάκης, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει συγγράψει ένα πολύ καλό βιβλιό (άτλας) για ΑΑ με εκατοντάδες reference σε ότι έχει γραφτεί και δημοσιευτεί και συμμετέχει σαν εκτελεστικό μέλος στον ISHRS σου λέει δεν το έχει ακούσει ποτέ, πως είναι δυνατόν να το έχει μελετήσει ο Μιχάλης, πόσο δε μάλλον να το διδαχτεί?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Georgie

Well-Known Member
Σίγουρα είναι καλός γιατρός και όπως είπα δεν θέλω εγώ να σταθω αφορμή για να τον θαψει κάποιος και να προωθησει τον δικό του γιατρό... Γιατί τώρα τελευταία παιζονται τέτοια παιχνιδια αλλά δεν έχω καιρό και κυρίως διάθεση να τα σχολιάσω...
Φίλε για ποιο λόγο να σε νοιάζει η υστεροφημία ενός γιατρού απο τη στιγμή που δε πήρες το αποτέλεσμα που προσδοκούσες?
Επαγγελματίας ειναι και δεν έκανε καλα τη δουλειά που σου υποσχέθηκε.
Δε σε άφησε ικανοποιημένο ενώ πληρώθηκε αδρά τις υπηρεσίες του .
Ο Γιατρός πρεπει να κρίνεται αντικειμενικά βάση αποτελεσμάτων
Εγω ειμαι της άποψης οτι κανένας δεν εχει 100% καλα αποτελέσματα , καμία κλινική πουθενά στο κοσμο.
Και ας λενε οτι θέλουν .
Ειναι νομοτελειακά αδύνατο όσες αναλύσεις και αν γίνουν .
 

giannis1991

Well-Known Member
Γιατί είμαι δίκαιος άνθρωπος Γιώργο ή έστω προσπαθω και όπου βλέπω αδικία την εκφράζω... Και στο λέω κιόλας τώρα που βλέπεις ποσο απογοητευμένος και τσαντισμενος κιόλας είμαι εν μέρει... Όμως Άλλο το δικό μου περιστατικο που θα κριθεί και από την μεταξυ μας συνάντηση και άλλο όλη η πορεια ενός γιατρου... Τα αναφέρω όλα και ο καθένας με τα δικά του κριτήρια, γνώσεις, ηθική ή δεν ξέρω τι άλλο κρίνει... Απλά δεν θέλω κάποιοι να κρίνουν από ιδιοτέλεια, κακία ή από καποια αλλη έμμισθη δραστηριότητα...
Κάνω έντιτ να σημειώσω δεν εννοώ τον κυριο Αναστασακη εννοείται... Ουτε απαραίτητα κάποιον που συμμετείχε σε αυτό το νημα... Γενικά μιλάω...
 

Georgie

Well-Known Member
Ναι καταλαβαίνω φίλε, αλλά έχοντας περάσει από αυτή τη διαδικασία με το ίδιο ψυχολογικό κόστος όπως όλοι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση,άσχετα από το αποτέλεσμα που πηραν, θα ήμουν στα σχοινιά από τη στιγμή που δε θα με άφηνε ικανοποιημένο .
Δε θα με ενδιέφερε αν λέγεται Βεκρης, Ερντογάν Μιχάλης name it.
Εκ των υστέρων πολλοί θα πουν τι μπορεί να έφταιξε
Εκ του ασφαλούς μπορεί να πουν ότι έγινε λάθος επιλογή .
Το θέμα όμως είσαι εσύ και πρέπει να βρεθεί τρόπος να δικαιωθείς γιατί και πολλά χρήματα πλήρωσες και πολύ χρόνο έχασες και το αποτέλεσμα που πήρες δε σε άφησε ικανοποιημένο .
Για εμένα είναι άδικο .
 

gregkont13

Verified MM member
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο και δεν καταλαβαίνω πως δεν βλέπεις σαν έμπειρο μέλος το οφθαλμοφανές. Για δες την περιοχή του Stripar όπου μπήκαν 3000g. Μια περιοχή που άνετα ξεπερνάει τα 130cm2 και περιλαμβάνει και restoration hairline (που τρώει αρκετά graft). Έχει καμμία σύγκριση με του Γιάννη που όπως λέει και ο γιατρός πιο πάνω δεν ξεπερνάει τα 70-80cm2 και φαίνεται και από την φώτο που ποστάρεις. Επίσης στον Γιάννη έγραψα (για να είμαστε ακριβείς) από 750-1000 και όχι 700-800 όπως αναφέρεις. Στον stripar η πυκνότητα στην πύκνωση δεν ήταν σταθερή όπως φαίνεται και από την παρακάτω φώτο, το max σε κάποιες περιοχές του forelock ήταν 30-35, όχι δε όλο το κεφάλι αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν κάνεις τις αναγωγές θα δεις ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Προβολή συνημμένου 25456
Μια απορια , οχι για να αμφισβητήσω, αλλα για να καταλαβω.

Ο κ. Αναστασακης μου ειπε παραπανω οτι θα ηταν δυσκολο / μη συνετο να βαλω μαλλι στη δοτρια μου. Αν ο στριπαρ ειχε πυκνοτητες 90+ στη ληπτρια, συμφωνα με το κ. Αναστασακη δεν θα επρεπε να γινει μμ. Παραυτα, ο λορετζο εχει πιο αποτελεσματικα εργαλεια, το λεω πολυ απλα, και μπορει να κανει μμ

αν καταλαβαινω καλα, συμφωνω. Ομως γιατι τοτε δεν μπορει να βαλει πιο πολλα γκραφτ με ασφαλεια στον γιαννη που στο κροουν του θα χει λογικα μια πυκνοτητα στο 25-30; Στον στριπαρ προσπαθει να ανεβασει απο τα 90-100 στα 130 . Αρα γιατι δεν μπορει να βαλει στο γιαννη πιο πολλα;

Επισης ο στριπαρ πως γινετε με πυκνοτητες γυρω στο 90-100 σε σημεια να δειχνει αραιος; Εστω και αν φταει η φορα τριχας. Δλδ οταν ηταν 12 χρονων τι πυκνοτητα ειχε; Η και τοτε ηταν αραιος; (Ισως ανοητη ερωτηση, απλα για να μαθω).
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
"As he learnt with the Dr. Keser and practised at the HLC, Dr. Pekiner performs a fully manual FUE with a specific punch for the extractions (diameter from 0.6 to 0.9 mm depending on the case) and a specific thin needle for incisions and grafts. The doctor performs incisions and grafts with the “stick and place” technique. This means that the graft is grafted into the skin immediately after the incision is done. This way there will be less bleeding and the recipient area does not have time to shrink, so the incision will be the smallest possible.
The doctor personally cures every phase of the transplant (extraction, incision, grafting).

Everyday, around 1500 grafts are grafted, depending on the characteristics of the patient or on the kind of transplant.

Βλεπουμε οτι ο dr. Pekiner δεν βαζει πανω απο 1500 θυλακια κ κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μονος του. Περνοντας το βαπτισμα του πυρρος απ τον κεσερ που τον εχω σε πολυ υψηλη επισης εκτιμηση. Εδω λεει οτι οταν ανοιγει μια υποδοχη τοποθετει απευθιας μεσα το γκραφτ κατι που πολυ λιγοι κανουν.....Γενικα χωριζει την διαδικασια σε 3 γυρους περιπου βγαζει ανα 500 θυλακια καθε φορα με αποτελεσμα να μενουν πολυ λιγοτερη ωρα εκτος σωματος κ με αποτελεσμα να κανει κ μικροτερες οπες γιατι βαζει αμεσως μεσα το γκραφτ και δεν χρειαζεται να δημιουργει ξεχιλωμενες οπες οι οποιες κλεινουν oπως εξηγει εδω μετα απο λιγη ωρα λογο της δρασης του δερματος.....

Εννοείς από αυτούς που κάνουν incisions, γιατί το pen είναι by definition stick and place. Πάντως το stick and place το ακολουθούν κατά κόρον οι Βραζιλιάνοι γιατροί με πρωτοεξαρχοντά τον Dr. Ruston και δεν είναι τόσο αργή μέθοδος σε καλά χέρια. Θεωρώ όμως ότι με το keep έχει χάσει τα πλεονεκτηματά του. O Ruston το γύρισε σε keep και στο workshop της Αβιγνόν δήλωσε ότι έχει καλυτερα yield από το stick and place.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μια απορια , οχι για να αμφισβητήσω, αλλα για να καταλαβω.

Ο κ. Αναστασακης μου ειπε παραπανω οτι θα ηταν δυσκολο / μη συνετο να βαλω μαλλι στη δοτρια μου. Αν ο στριπαρ ειχε πυκνοτητες 90+ στη ληπτρια, συμφωνα με το κ. Αναστασακη δεν θα επρεπε να γινει μμ. Παραυτα, ο λορετζο εχει πιο αποτελεσματικα εργαλεια, το λεω πολυ απλα, και μπορει να κανει μμ

αν καταλαβαινω καλα, συμφωνω. Ομως γιατι τοτε δεν μπορει να βαλει πιο πολλα γκραφτ με ασφαλεια στον γιαννη που στο κροουν του θα χει λογικα μια πυκνοτητα στο 25-30; Στον στριπαρ προσπαθει να ανεβασει απο τα 90-100 στα 130 . Αρα γιατι δεν μπορει να βαλει στο γιαννη πιο πολλα;

Επισης ο στριπαρ πως γινετε με πυκνοτητες γυρω στο 90-100 σε σημεια να δειχνει αραιος; Εστω και αν φταει η φορα τριχας. Δλδ οταν ηταν 12 χρονων τι πυκνοτητα ειχε; Η και τοτε ηταν αραιος; (Ισως ανοητη ερωτηση, απλα για να μαθω).

Ποιός σου είπε ότι ο Γιάννης είχε μια πυκνότητα 25-30? Αρκετά παραπάνω είχε. Απλά κάλυψη δεν είχε κυρίως λόγω πάχους τρίχας (thining) είτε γιατί πολλά πολυτριχα είχαν μετασχηματιστεί σε μονότριχα. Επίσης στο crown τα graft έχουν εναλλασόμενη φορά και κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Στην λήπτρια είναι πιο απλό και ειδκά στο μαλλί του stripar. Επειδή η τρίχα είναι κατακόρυφη υπάρχει περισσότερος χώρος ανάμεσα στα graft από ότι αν είναι πλαγιαστά). Επίσης μην "αναμασάτε" αριθμούς στον αέρα. ΔΕΝ έγινε καθολική πύκνωση από τα 100 στα 130. Αυτό συνέβει σε κάποιες περιοχές, σε λίγα τετραγωνικά cm2 που μπορούσε. Είναι πολύ διαφορετικό. O Γιάννης έβαλε 2500 σε 70-80cm2, ο stripar 3000 σε 130cm2. Do the math.

Αν με ρωτάς πως γίνεται να δείχνει αραιός (από πάνω) ρίξε μια ματιά σε έναν σκαντζόχοιρο και θα καταλάβεις. Μου έχει ξανατύχει σε άλλη μια περίπτωση. Για το πως ήταν 12 δεν ξέρω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Δηλαδή συγνώμμη για να καταλάβω Cvial έβαλε σε 130cm2 3000g και αυτό δεν είναι καθολική πύκνωση?
Aν βγάλεις το μεσοσταθμικό είναι 23g σε όλη την μμ επιφάνεια των 130cm2.Και έβαλε "παντού" σε όλη την επιφάνεια.Την άγγιξε όλη.Σε κάποια σημεία δηλαδή έβαλε περισσότερα από 30g και σε κάποια άλλα λιγότερα από 23g.
Η πυκνότητα που είχε,ήταν αν θυμάμαι καλά στα 90g-100g και ακόμα παραπάνω δηλαδη ανύπαρκτη α.α αν εξαιρέσεις τη hairline που ήθελε restoration.
Συμπερασματικά έκανε καθολική πύκνωση άλλο αν τοπικά έβαλε αλλού λιγότερα και αλλού περισσότερα.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς και είναι, απλά έχει σημασία η τοπική διασπορά και η διασπορά σε διαφορετικές ζώνες. Η απαντησή μου είχε σχέση με αυτό που έγραψε o Panos πως είναι δυνατόν να προτείνει για τον Γιάννη άλλο νούμερο. Στον Stripar πήγε ένα πολύ μεγάλο νούμερο στην hairline στο μπροστινό και κεντρικό της κομμάτι περίπου 30cm2 (κοντά στο 40%, δηλαδή 1200g αφού εκεί καλύφθηκαν πολλές κενές περιοχές και μπήκαν και όλα τα μονότριχα, φύτευση 40g) και τα υπόλοιπά 60% διασπάρησαν σε μια πολύ μεγάλη περιοχή (100cm2 πιθανώς και λίγο παραπάνω), με μια μέση πυκνότητα 18g (1800/100) αλλά με μια πολύ μεγάλη μεταβλητή πυκνότητα από 10-30g (φαίνεται και από την παραπάνω φώτο). Άρα στον Γιάννη αντίστoιχα θα ήταν 18x70=1260. Αν βάλεις την παράμετρο crown (και την έλλειψη φίνας) το νούμερο είναι πιο συντηρητικό για αυτό πέφτει κοντά στο 1000. Εννοείται φυσικά ότι μιλάμε και για μια χονδρική εκτίμηση, δεν αποκλείω αν τον έβλεπε από κοντά πιθανώς το νούμερο να ήταν κατά τι μεγαλύτερο όπως έγινε και με τον stripar. Άρα δεν βλέπω κάποια ανακολουθία.
 
Μπλουζα