Alexandros- athens- dhi- 1304 grafts, 17/01/2018

alexandros _athens

Active Member
Καλησπέρα σε όλους.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο νήμα της μεταμόσχευσης μου αφού όπως ίσως γνωρίζετε, το προηγούμενο εξαφανίστηκε εντελώς ξαφνικά από το Forum και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν επανήλθε ποτέ.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι αδύνατο να ξαναγράψω όλες τις πληροφορίες που υπήρχαν στο προηγούμενο, το οποίο ενημέρωνα όσο πιο τακτικά μπορούσα, εδώ και δυο χρόνια.

Δυστυχώς, εκτός από τα δεκάδες σχόλια/ παρατηρήσεις/ πληροφορίες, χάθηκαν και πολλές φωτογραφίες τις οποίες είχα τραβήξει με κινητό και δεν είχα φροντίσει να αποθηκεύσω. Εδώ και δέκα μέρες, ξεσκόνισα αρχεία και mail και κατάφερα να βρω αρκετές από τις παλιές για το στήσιμο του νέου νήματος.

Εδώ, θα κάνω μια μικρή αναδρομή της πρώτης μεταμόσχευσης και φυσικά, θα συνεχίσω να το ενημερώνω σχετικά με τη δεύτερη μεταμόσχευση που έκανα στην περιοχή της hairline και των κροτάφων, πριν από περίπου ένα μήνα.

PS. Όπως και στο προηγούμενο, έτσι κ σε αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να το κρατήσουμε καθαρό από προσωπικές κόντρες άνευ λόγου και ουσίας, που ουσιαστικά χαλάνε όχι μόνο αυτό αλλά οποιοδήποτε νήμα του Forum. Εννοείτε πως κάθε σχόλιο, παρατήρηση, πληροφορία κτλ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο και επιθυμητό!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alexandros _athens

Active Member
Η πρώτη φορά που έκανα μεταμόσχευση ήταν πριν από περίπου δυο χρόνια και συγκεκριμένα το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2016 όπου μεταμοσχεύθηκαν 2.500 Grafts. Τα περισσότερα από αυτά μπήκαν στην Α Ζώνη, όπου ήταν το μεγάλο πρόβλημα, και κάποια λίγα στην αρχή της Β Ζώνης προκειμένου να υπάρχει ομοιογένεια με τα υπόλοιπα μαλλιά, μιας και η δική μου τριχόπτωση έχει χτυπήσει (και ευτυχώς έχει περιοριστεί) στο μπροστινό τμήμα.

Η διήμερη συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην DHI από την γιατρό κα. Μπίρου και τη νοσηλεύτρια κα. Ζαχαροπούλου τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω ξανά εδώ, στο καινούργιο πλέον νήμα, τόσο για τον επαγγελματισμό τους και για την άψογη συνεργασία όσο και για το αποτέλεσμα που άλλαξε ριζικά την εμφάνιση, την ψυχολογία και την καθημερινότητα μου.

Όπως ίσως θυμάστε, είχα επιλέξει να κάνω εντελώς ακούρευτη συνεδρία, χωρίς δηλαδή να ξυρίσω ή να κόψω τα μαλλιά μου, ούτε στη δότρια αλλά ούτε στη λήπτρια. Η απόφαση πάρθηκε κυρίως για επαγγελματικούς λόγους και αποδείχθηκε αποτελεσματική αφού λίγες μόλις μέρες μετά το session, η δότρια περιοχή φαινόταν ανέγγιχτη και παράλληλα, κατάφερα να καλύψω την ερεθισμένη λήπτρια ρίχνοντας μπροστά όσα μαμά μαλλιά είχα. Έτσι, η μεταμόσχευση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από πολλούς.

Θα ήθελα να σημειώσω πως μέχρι σήμερα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Regain ή κάποιο άλλο φάρμακο και αυτό ήταν καθαρά προσωπική επιλογή. Αντίθετα, στο διάστημα που ακολούθησε από την πρώτη μεταμόσχευση μέχρι τώρα, προσπάθησα να βοηθήσω τη φύτρωση και την υγεία των μαλλιών μου βελτιώνοντας τη διατροφή μου και λαμβάνοντας παροδικά κάποιες βιταμίνες.

Για να μην κουράζω, παραθέτω κάποιες πρώτες φωτογραφίες, πριν και μετά τη μεταμόσχευση του 2016 και φυσικά, θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες τόσο από την πρώτη όσο και από το πρόσφατο Retouch στην Hairline και τους κροτάφους που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα.
 

alexandros _athens

Active Member
Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη μέρα της μεταμόσχευσης στην DHI, πριν και αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης μέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το περισσότερο βάρος είχε πέσει στην Α Ζώνη όπου μπήκαν τα περισσότερα μοσχεύματα ενώ παρά τη διήμερη ταλαιπωρία που έχει υποστεί, η δότρια περιοχή ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Η εξαγωγή δεν είχε περιοριστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά είχε γίνει και από τα πλαϊνά. Θυμάμαι μάλιστα πως όταν είχα ανεβάσει τις φωτογραφίες στο πρώτο νήμα, κάποιοι φίλοι του Forum είχαν εκφράσει την ανησυχία τους λέγοντας μου πως είχαν εξαχθεί μοσχεύματα από "μη safe" περιοχές. Μη γνωρίζοντας "τι και πως" (μιας και τότε ήμουν ακόμη πρωτάρης), είχα τηλεφωνήσει στην κλινική και τους είχα ρωτήσει σχετικά αλλά με είχαν καθησυχάσει. Πράγματι, δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στη φύτρωση ενώ στο επόμενο διάστημα από τη μεταμόσχευση, η δότρια επουλώθηκε ομαλά και μάλιστα, δεν μαρτυρούσε καμία παρέμβαση αφού τα "μαμά" μαλλιά κάλυπταν επαρκώς τα σημάδια. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό πλεονέκτημα της ακούρευτης. Εννοείτε πως για το αληθές του λόγου θα ανεβάσω ξανά τις σχετικές φωτογραφίες.

Επειδή δεν γίνεται να ανεβάσω μέσα σε μια νύχτα όλα όσα είχα στο νήμα που εξαφανίστηκε, αναρτώ μια ακόμη φωτογραφία από το τελικό αποτέλεσμα της 1ης μεταμόσχευσης. Η συγκεκριμένη φωτό τραβήχτηκε λίγες μέρες πριν μπω για τη δεύτερη μεταμόσχευση.

Περισσότερες φωτογραφίες κτλ σύντομα.

Thanks!
 

Συνημμένα

alexandros _athens

Active Member
Σε συνέχεια της παρουσίασης της πρώτης μεταμόσχευσης στην DHI πριν από δυο χρόνια, ανεβάζω μερικές ακόμα φωτογραφίες. Εδώ, 1 βδομάδα μετά τη μεταμόσχευση.
 

Συνημμένα

alexandros _athens

Active Member
Εδώ, 1 μήνα μετά τη μεταμόσχευση.
Η λήπτρια έχει καθαρίσει και φυσικά, η φύτρωση δεν έχει αρχίσει ακόμα. Ωστόσο, κάποιες- λίγες- μεταμοσχευμένες τρίχες, δεν έχουν πέσει και φαίνονται. Η δότρια (που ήταν ήδη σε εξαιρετική κατάσταση λίγο καιρό μετά το session) έχει επουλωθεί πλήρως.
 

Συνημμένα

alexandros _athens

Active Member
Εδώ, 5 μήνες μετά τη μεταμόσχευση.
Η φύτρωση σε πλήρη εξέλιξη και η δότρια, κοντοκουρεμένη και σε τέλεια κατάσταση.
 

Συνημμένα

alexandros _athens

Active Member
Εδώ, 8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση.
Η φύτρωση στα καλύτερα της, θυμάμαι πως σχεδόν καθημερινά έβλεπα αλλαγή στην εμφάνιση και νέες τρίχες. Η δότρια- σχεδόν ξυρισμένη- δεν μαρτυρά πως έχει γίνει μεταμόσχευση.
 

Συνημμένα

alexandros _athens

Active Member
Τελικό αποτέλεσμα, 12 μήνες!
Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρω όλες εκείνες τις φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο νήμα που εξαφανίστηκε. Εδώ, προσπάθησα σύντομα και χωρίς να κουράσω με πολλά λόγια, να παρουσιάσω την εξέλιξη της πρώτης μεταμόσχευσης.
Θα ακολουθήσουν νέες φωτογραφίες από τη δεύτερη μεταμόσχευση, Retouch Hairline.
 

Συνημμένα

piros75

Well-Known Member
πραγματικά ωραίο, αλλά το καλύτερο είναι ότι έγινε εξαγωγή σε εντελώς ακούρευτο και αυτό είναι case study για το forum μας (και όχι μόνο)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alexandros _athens

Active Member
Έφτασα αισίως και στις φωτογραφίες της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2018.
Εδώ λοιπόν έπαιξε ένα σχετικά μικρό κλείσιμο στους κροτάφους (τους οποίους είχα φοβηθεί πολύ την πρώτη φορά και δεν τους είχα κλείσει όσο θα έπρεπε) και μια επιπλέον τόνωση της hairline. Νομίζω πως αν πετύχω ανάλογη φύτρωση και φυσικότητα με την πρώτη μεταμόσχευση, τότε θα έχω αγγίξει κατά πολύ την εικόνα που θέλω να πετύχω. Αμήν!

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε και πάλι από την γιατρό Β. Μπίρου και νοσηλεύτρια την Θ. Τσεκούρα. Άψογες και οι δυο, με βοήθησαν να ξεπεράσω γρήγορα το οποίο άγχος (πάντα υπάρχει άγχος όταν περνάς την πόρτα του session room, ακόμα και αν το έχεις ξαναζήσει). Αυτή τη φορά δεν έκανα ακούρευτο αλλά το κλασσικό πεζοναυτικό.

Πάμε και στους αριθμούς:

Grafts - Τρίχες:
Σύνολο grafts: 1.304
Σύνολο τρίχες: 3.051
Λόγος εξαγωγής: 2,33

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν:
Punch: 0,8mm - 0,9mm - 1,00mm
Implanter: 0,8mm - 0,9mm - 1,00mm

Αναλυτικά (μοσχεύματα - τρίχες):
Μονότριχα: 155
Διπλά: 643 (1.286 τρίχες)
Τριπλά: 418 (1.254 τρίχες)
Τετραπλά: 84 (336 τρίχες)
Πενταπλά: 4 (20 τρίχες)

Οι φωτογραφίες που ανεβάζω είναι στο session room κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, αμέσως μετά τη μεταμόσχευση και τρεις μέρες μετά όταν πήγα στην DHI για το πρώτο λούσιμο.
Σύντομα θα ανεβάσω και πρόσφατες φωτογραφίες. Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες/ απόψεις/ παρατηρήσεις σας.

PS. Μέσα από τα συνεχόμενα post προσπάθησα να παρουσιάσω την πορεία μου από την πρώτη μεταμόσχευση μέχρι σήμερα και γενικά, τα βασικότερα από αυτά που είχα στο προηγούμενο νήμα μου που εξαφανίστηκε. Ελπίζω να μην κούρασα.
 

Συνημμένα

makis25

Well-Known Member
Εχει οντως ενδιαφέρον εδω ο αλεξανδρος εχει βαλει στο πρωτο μισο του κεφαλιου του 3800+ grafts , και απο την αλλη υπαρχουν αλλα δυο περιστατικα dhi αυτη τη στιγμη που βαλαν και οι δυο περιπου 2900 grafts σε ολο το κεφαλι . Νομιζω εχει να κανει με τους περιορισμους που εχουν στη τοποθετηση grafts ανα μερα . Γυρω στα 1500 το ταβανι ασχετως γιατρου. Ενα περιστατικο dhi περυσι με 1800+ γραφτς σε μια μερα με την μπυρου παλι αν θυμαμαι καλα ειχε πολυ φτωχη φυτρωση . H dhi χρειαζεται να μπορει να κανει με ανεση 2000+ γραφτς την ημερα , να αφησει τους φυσιολογικους ορους και να πιασει το hypothermosol + Atp και πολυ καλη διαλογη να μη ξεφευγει ουτε ενα διτριχο για δειγμα φατσα καρτα στη hairline . H hairline του αλεξανδρου ειναι φυσικη , δεν εχει παρα μερικα διτριχα εδω κι εκει . Απλα η dhi εχει εξισωσει το natural με το natural thinning look . Οταν λεει φυσικο αποτελεσμα εννοει φυσικη εικονα σαν καποιου που εχει χασει ηδη αρκετα μαλλια . Ελα ρε dhi γκαζωσε λιγο, τουλαχιστον να εχουμε συνεχως πολυ επιτυχημενα 30-35 γραφτσ / cm 2 . Ακομα παλευουμε να εχουμε αυτο στην Ελλαδιτσα μας .
 

piros75

Well-Known Member
τώρα που είδα την αναφορά σου στο hypothermosol μου θύμισες την ερώτηση που είχα κάνει κατά τη διάρκεια της δικιάς μου μεταμόσχευσης στην DHI για το τι υγρό είναι αυτό που βάζουν στα μοσχεύματα και η απάντηση της γιατρού ήταν αυτή, δηλαδή hypothermosol αλλά δεν το θυμόμουν καθόλου (και ήθελα να το γράψω στο νήμα μου).
 

Zob

Active Member
Καλη φυτρωση ευχομαι στον φιλο Αλέξανδρο.
Ουσιαστικα εδω εχουμε μια περιπτωση πυκνωσης στην hairline.
Τα 150 μονοτριχα βεβαια δεν ξερω εαν επαρκουν για αυτο το εγχειρημα.
Ισως θα επρεπε να εξαχθουν περισσοτερα μονοτριχα και λιγοτερα πολυτριχα.
 

alexandros _athens

Active Member
Φίλε @makis25 για το hypothermosol μπορώ να επιβεβαιώσω κ εγώ πως όντως, χρησιμοποιήθηκε στις δικές μου μεταμοσχεύσεις και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για όλες όσες γίνονται στην DHI. @Zob ευχαριστώ για τις ευχές, ελπίζω να πάνε όλα καλά και φυσικά να μην αποδειχθούν λίγα τα μονότριχα. Πάντως, από φυσικότητα, η πρώτη που είχα κάνει ήταν άκρως επιτυχημένη κ είχε γίνει από την ίδια γιατρό. Οπότε φαντάζομαι κ ελπίζω πως κ αυτή τη φορά ήξερε ακριβώς πόσα χρειάζονται για να δέσουν με αυτά που ήδη υπήρχαν και να στηθεί σωστά η hairline. @Popeye σου απάντησα πριν λίγο και στο μήνυμα που είχες στείλει. Σίγουρα δε μπορώ να ξέρω 100% τι παίζει με την περίπτωση σου αλλά αν μιλάμε για τα εμφυτευμένα τότε είναι απόλυτα φυσικό να πέσουν και να ξαναβγούν στην πορεία. Αν πρόκειται για shock loss δεν το ξέρω, δεν έχω δει καν φωτογραφίες σου. Καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα νήμα (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει ήδη) για να σου πουν τι γνώμη τους κ τα υπόλοιπα μέλη και ακόμα καλύτερο να πας ξανά στην κλινική και να ζητήσεις να δεις τη γιατρό να σου πει αυτή ακριβώς τι και πως.
Τρέχω σαν τρελός και δεν έχω προλάβει ούτε προνοήσει να βγάλω φωτό για να ανανεώσω. Δεσμεύομαι πως θα το κάνω σύντομα όπως είχα πράξει και στο πρώτο νήμα μου γιατί πιστεύω πως οι σωστές παρουσιάσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Συγνώμη λοιπόν για την καθυστέρηση.
 

Stripar

Established Member
Αλέξανδρε πρίν διαγραφεί το νήμα σου,
είχαμε πεί ότι θα ήταν ορθότερο αν εξ αρχής είχε οριστεί ο σωστός σχεδιασμός (και απο τις δύο πλευρές),
δεδομένου ότι φτιάχνοτας 2 φορές hairline και κροτάφους κάνεις σπατάλη μονότριχων και δίτριχων.

Σε meeting που εκανες έπειτα με την γιατρό σου
και εκφράζοντας την ανησυχία σου,
η γιατρός είχε αποταθεί ότι δέν έχεις πρόβλημα με τα μονότριχα.

Πλεόν βλέπουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν για όλον αυτόν τον επανασχεδιασμό της Hairline και κροτάφων ΜΟΛΙΣ 155 μονότριχα.
Νούμερο αισθητά μικρό για να σου δώσει φυσικότητα και ρεαλισμό.

Τελικά αφού πρίν την μτχ η γιατρός είχε πεί ότι δέν έχεις πρόβλημα με τα μονότριχα γιατί τόσα λίγα?

Τέλος όσον αφορά τον σχεδιασμό στος κροτάφους σου ,
να σου πώ ότι αυτό τον σχεδιασμό ΔΕΝ θα το συναντήσεις πουθενά στην φύση:


3 μέρες μετά (2).JPG


Αν παρατηρήσεις τριγύρω σου , φίλους , συγγενείς , περαστικούς,
οι κροτάφοι με το δέσιμο στα temples, ακολουθούν ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ μιά νοητή ευθεία γραμμή
με την hairline είτε μια ελαφριά ανηφορική προς τα επάνω.
Είτε κάποιος έχει τζίβα μαλλί , είτε πάσχει απο τριχόπτωση , είτε έχει κατέβει μερικά NW ,
οι κροτάφοι με τα temples δέν είναι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟΙ !!!

Αντίστοιχα γίνεται και στο κλείσιμο των temples,
είτε κόβονται απότομα με γωνία , είτε με οβαλ προς τα πάνω,

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ !!!

Παράδειγμα:

3 μέρες μετά (2) - Αντίγραφο.JPG


5.JPG

3 μέρες μετά 4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα