Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
n094 είπε:Δεν ξέρω ποιος από εσάς έχει δει μεταμοσχευμένα 70-80 grafts/εκ2!!!!??? .
n094 είπε:ΜΗΠΩΣ ΛΟΚ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ τρίχες/εκ2 γιατί πραγματικά δεν βγαίνουν τα νούμερα.
n094 είπε:Σε αρκετές κλινικές ισχυρίζονται ότι το 40 είναι η ανώτερη πυκνότητα για την επιτυχή βιωσιμότητα των τριχοθυλακίων. Αυτό σημαίνει από 60-90 τρίχες/εκ2 περίπου και με έναν Μ.Ο. από 1,5-2,κάτι τρίχες/θυλάκιο. Στην D** μου έχουν πει ότι έχουν υπολογίσει ως άριστο για την επιβίωση όλων των τριχοθυλακίων τα 35grafts/cm2 αλλά ανεβαίνουν και μέχρι τα 40-45 (και παραπάνω) αν υπάρχουν λίγα πολύτριχα και πολλά μονότριχα.
n094 είπε:Τώρα από την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος… πραγματικά θα ήθελα να δω φωτογραφίες με 80 grafts/εκ2
Και όμως είναι αλήθεια… ενώ στους παρακάτω συνδέσμους υποστηρίζεται ως μέγιστο το 60 και ιδανικό το 45 στο: http://talizi.ge/files/publication/natural.pdf φαίνεται ότι έχουν γίνει επιτυχημένα πειράματα με πυκνότητα που ξεπερνά και τα 100 μοσχεύματα/εκ2LOK είπε:Αυτό που λέω είναι: απο 70 έως 80 grafts ανα τετραγωνικο cm. Το έγραψα και πιο πάνω.
n094 είπε:Και όμως είναι αλήθεια…
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
LOK, διαβάζοντας προσεχτικότερα τη δημοσίευση που ανάρτησα, βλέπω ότι και οι ίδιοι αυτοί ερευνητές, κάνουν λόγο για περιοριστικούς παράγοντες (πέρα από την επάρκεια της δότριας) στο να γίνουν εμφυτεύσεις πυκνότητας μεγαλύτερης από 40 μοσχ/εκ2. σε μεγαλύτερες περιοχές από 4εκ2. Αναφέρουν ότι σπάνια ανεβαίνουν στα 70μοσχ/εκ2 και ποτέ, πέρα από τις πειραματικές δοκιμαστικές επιφάνειες, δεν έχει γίνει εκτεταμένη μεταμόσχευση που να αγγίζει αυτά τα νούμερα (70-100). Ο κύριος λόγος γι’ αυτό φαίνεται να είναι ότι τα μοσχεύματα (για διάφορους λόγους που τους αναφέρει) δεν έχουν μεγάλα ποσοστά επιβίωσης όταν τοποθετούνται με μεγάλη πυκνότητα σε μεγάλες περιοχές.LOK είπε:Κι εγώ για μια στιγμή μπερδεύτηκα... νόμιζα οτι είχα κάνει λάθος... :
Κι όμως έτσι είναι...
Είμαι αισιόδοξος και ελπίζω, οτι όταν έρθουν τα 'ρομποτάκια' που συζητάμε στο άλλο θέμα, θα μπορούν να σου τοποθετούν grafts, με πυκνότητα 80-90 ανα τετραγωνικο cm εντελώς ακίνδυνα και με την μέθοδο fue.![]()
Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολύ περισσότερα από εμένα που έχει δουλευτεί πολύ. Ωστόσο, έχε κατά νου το πολύ σημαντικό παρακάτω (που αποτελεί απόσπασμα από γραφόμενα μου στο νήμα μου):LOK είπε:Με την πρώτη ευκαιρία θα μετρήσω κι εγώ την δότριά μου έτσι απο περιέργεια... Θα τα κουρέψω και λίγο κοντά.
+1.Τα 80 δικα μου graft μπορει να δινουν το αποτελεσμα που αντιστοιχει σε 120 graft καποιου αλλου,οπως μπορει να δινουν την εικονα 40 graft ενος τριτου.Γι αυτο προτεινα στα consultation να γινετε χρηση μικροκαμερας απο τον ενδιαφερομενο ωστε να εχει ο γιατρος μια περισσοτερο σαφη εικονα περα απο την ποσοτητα και για την ποιοτητα των θυλακων,που αυτα αλληλεπιδρουν σε πολυ μεγαλο βαθμο για το αποτελεσμα ετσι ωστε να ξερει και τι περιπου περιμενει ο καθενας για την δικια του περιπτωση.n094 είπε:Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολύ περισσότερα από εμένα που έχει δουλευτεί πολύ. Ωστόσο, έχε κατά νου το πολύ σημαντικό παρακάτω (που αποτελεί απόσπασμα από γραφόμενα μου στο νήμα μου):
«…δεν έχει σημασία πάντα πόσα μοσχεύματα, θύλακες, grafts ή όπως θες πες τα, έχεις στο κεφάλι σου, αλλά πόσες τρίχες περιλαμβάνουν αυτά. Έτσι κάποιος μπορεί να έχει 80 grafts/cm2 και τα 70 να είναι μονότριχα και τα υπόλοιπα 10 δίτριχα (το σύνολο=90 τρίχες) αντιθέτως κάποιος μπορεί να έχει τα μισά (δλδ 40) τα οποία όμως να είναι 5 τετράτριχα, 15 τρίτριχα, και 20 δίτριχα (το σύνολο= 105 τρίχες). Συνεπώς οι δότριες με πολύτριχα μοσχευματα δίνουν εντυπωσιακότερα αποτελέσματα ακόμα και αν τα μοσχεύματα είναι πολύ λιγότερα από άλλες περιπτώσεις… Και σε αυτήν την κατηγορία, ευτυχώς, ΑΝΗΚΩ ΕΓΩ….»