απορίες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

liza

New Member
Απ: απορίες

η τριχωπτωση μ συνεχιζεται αλλα εχω βγαλει κατι τριχουλες στο μπροστινο μερος του κεφαλιου... χθες παρατηρησα κοκκινιλες στο κεφαλι μ ξερει κανεις τι μπορει να ειναι?? με πονανε λιγο..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

captain

New Member
Απ: απορίες

Το να αυξηθεί η τριχόπτωση σου δε λέει κάτι ...
Αν κάθε φορά που είχα τριχόπτωση ανησυχούσα θα είχα τρελαθεί.
Το έχω πει πολλές φορές : Σημασία δεν έχει πόσα μαλλάκια πέφτουν αλλά πόσα ξαναβγαίνουν !!!
4-5 μήνες κάθε χρόνο μου πέφτουν 200-300 τρίχες την ημέρα και όμως στα 40 μου είμαι ΝW 2
Μην ανησυχείς λοιπόν ;)
[/quote]

Παρακολουθώ το site 2 χρόνια τώρα και κάποιες απόψεις μετράνε για μένα. Είμαι πάλι με τις τρίχες να μένουν στο χέρι και να χτυπάω 200άρες τη μέρα ενώ δεν άλλαξα κάτι στην θεραπεία μου... (regaine 2%/12h, yasmin αντισυλληπτικό, fungoral/2w).
Ένα χρόνο ακολουθώ αυτό το σχήμα και σταδιακά από τις αρχές του καλοκαιριού είχα επιδείνωση (το δέχτηκα ως λογικό εξαιτίας εποχής), ώσπου τώρα η κατάσταση έχει ξεφυγεί. Είναι ο τύπος τριχόπτωσης που σου μένουν στα χέρια χωρίς λόγο. Τις δέκα μέρες των διακοπών παραμέλησα λίγο το regaine, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό.
Σκοπεύω να αρχίσω πάλι elocon και να ψαχτώ για τοπικό dht blocker.
Mεγάλη σφαλιάρα στην ψυχολογία να ξαναρχίζει αυτός ο εφιάλτης..
 

jfk

New Member
Απ: απορίες

Το ίδιο βιώνω και εγώ captain. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλες οι θεραπείες που έχω δοκιμάσει βοηθούν μεν στο να βγαίνουν τρίχες αλλά η αιτία που τις ρίχνει είναι εκεί και ξαναχτυπά. Κύκλους και μάλιστα νομίζω ότι κάνω...Πάνω που βελτιώνεται η κατάσταση μέσα σε 2-3 βδομάδες ξαναπάμε από την αρχή!!! Ίσως η λύση να είναι ο έλεγχος των ανδρογόνων αλλά δεν έχω βγάλει άκρη τι μπορώ να κάνω τελικά!!! Καλή επιτυχία σε ό,τι λες να δοκιμάσεις...
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Jfk εγώ είχα μια σταθερή κατάσταση για αρκετούς μήνες (σχεδόν χρόνο) και είναι η πρώτη φορά που η μινοξιδίλη με "εγκαταλείπει". Έως τώρα (συμπληρωματικά με κορτιζόνη και κάποια χάπια ψευδάργυρου) μου είχε σταματήσει 2 φορές την τριχόπτωση και μου ειχε δώσει επανεκφυση. Αυτή τη φορά δεν ξέρω τι θα με "σώσει". Δεν βλέπω να φυτρώνει έντονα το κεφάλι και ουσιαστικά ξανάρχιζει ακατασχετη τριχόπτωση.
Πιστεύω ότι αυτές οι περίοδοι με ακατάσχετη τριχόπτωση αλλάζουν την εικόνα του κεφαλιού και δεν αποκαθίσταται έπειτα το πρόβλημα. Ίσως να βελτιωθεί λίγο.. Έχω ήδη αραίωση. Πού θα φτάσω τώρα;
Είμαι πολύ απογοητευμένη, δεν ξέρω από πού να πιαστώ, από πού να αρχίσω..
 

jfk

New Member
Απ: απορίες

Διαβάζοντας στο forum μάλλον έχω περισσότερες απορίες από όσες είχα στην αρχή... Αυτό μάλλον γιατί είναι ανοικτά πολλά θέματα στα οποία δεν έχουμε καταλήξει, αλλά και γιατί ΄συνήθως όσοι γράφουν είναι άντρες και δεν αναφέρουν για κάθε προϊόν αν μπορέί να χρησιμοποιηθεί και από γυναίκες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το super zix συνιστάται για γυναίκες και αν κάποια εδώ μέσα το έχει χρησιμοποιήσει... Επιμένω στο μπλοκάρισμα της dht (όσο είναι δυνατό να γίνεται βεβαια χωρίς παρενέργειες για τις γυναίκες) είναι η λύση για πολλές από εμάς μιας και το να δούμε επανέκφυση είναι σχετικά εύκολο.
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Καλημέρα jfk.
Συμφωνώ κι εγώ με την άποψή σου για dht blocker. Το θέμα είναι ότι βάζεις στην καθημερινότητά σου ένα ακόμα ψέκασμα (+έξοδα) και επιπλεόν -για εμάς που έχουμε μακρύ μαλλί- το πρόβλημα του λαδώματος-λουσίματος είναι πιο έντονο. Φυσικά εφόσον καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο, προχωράς.
Όσο αφορά τα προϊόντα, εκτός από κάποια φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα (φίνα, ντούτα κλπ που είναι μόνο για άντρες), τα υπόλοιπα είναι τοπικά και συνίστανται και για γυναίκες. Ειδικά τα τοπικά dht blockers είναι κυρίως φυτικά προϊόντα. Στα regrowth διαφοροποιείται το ποσοστό από 2% σε 5% σε γυναίκες και άντρες. To super zix λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες (εφόσον είναι κάτι ανάλογο με revivogen). Aλλά επειδή αναφέρεται ως ιδιοκατασκευή καλό θα ήταν να ρωτήσεις τα παιδιά που ξέρουν.
Τη δική μου κατρακύλα δεν μπορώ να την εξηγήσω. Συνέβη σταδιακά από Ιούνιο μέχρι τώρα. Πριν 5 μέρες έφτασα στο ..300 και ξεκίνησα κορτιζόνη τοπικά. Μέσα σε 2 μέρες έπεσα στις 100 και πέφτει κι άλλο. Θα συνεχίσω περίπου 2 βδομάδες και μετά θα διακόψω για να δω τι γίνεται.
Απλά μένω σε αυτό που σου είπε ο tropheus τις προάλλες και ελπίζω ότι αυτό είναι μέσα στο "παιχνίδι" και θα βελτιωθεί.
Αν θες πες μου για τη θεραπεία σου. Είναι όλα τοπικά όσα βάζεις; Έχεις καλό γιατρό;
 

jfk

New Member
Απ: απορίες

Χρησιμοποιώ ένα διάλυμα που μου πρότεινε μία δερματολόγος μετά το Πάσχα ΄το οποίο περιέχει: movesan, minoxidil, oistradiol (πρωί βράδυ) και κάτι βιταμίνες. Επίσης λούζομαι με frezyderm hair force και fungoral (το οποίο έβαλα στην αγωγή τελευταία γιατί το διάβασα εδώ μέσα). Από δερματολόγο δεν είμαι ευχαριστημένη και ψάχνομαι ακόμη... Καταλαβαίνω ότι και η τελευταία είναι ψιλοάσχετη!
Όσο για σένα ναι νομίζω ότι είναι παροδικό και αναμενόμενο. Έχω διαπιστώσει ότι δύο φορές το χρόνο συμβαίνει αυτό έντονα και μετά πάλι από την αρχή!!! Γράψε μου τη γνώμησου για την αγωγή μου και συστησέ μου αν έχεις κάποιο ΄σχετικό με το θέμα δερματολόγο.
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Σε γενικές γραμμές από όσα έχω διαβάσει και μάθει τα τελευταία 2 χρόνια...

Για γυναίκες οι δερματολόγοι πάνω κάτω δίνουν μινοξιδίλη, κορτιζόνη, βιταμίνες. Άντε κανένα σαμπουάν. (Εμένα μου έδωσε και 50 μέρες συμπλήρωμα ψευδαργύρου.) Στα έχει δώσει όλα αυτά.
Ο ενδροκρινολόγος μου έδωσε αντισυλληπτικά γιατί απέδωσε την ΑΑ σε πολυκυστικές. Ο γυναικολόγος δεν βρήκε ποτέ, εγώ το κράτησα πάντως γιατί δούλεψε μαζί με όλα και έχει προγεστερόνη που λέγεται ότι βοηθάει.

Η διαφορά που βλέπω είναι στον τρόπο που τα παίρνουμε. Δηλαδή εγώ βάζω σκέτο regaine 2% πρωί βράδυ 5-6 ψεκασμούς. Κορτιζόνη έχω βάλει επικουρικά 3-4 φορές για 20 μέρες στα 2 χρόνια. (Θέλει διακοπή μετά τις 20 μερες). Θεωρώ ότι στα δύσκολα η κορτιζόνη φρενάρει το πρόβλημα και γενικά το regaine κάνει τη δουλειά. Εμένα και τις 2 φορές πάντως μου κόπηκε μαχαίρι η τριχόπτωση, μετά είχα μια σταδιακή πτώση. Διαβάζοντας το site αντιλαμβάνεσαι ότι χωρίς dht blocker δεν κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά. (Εγώ προς το παρόν το αποφεύγω.)
Πάνω κάτω λοιπόν αυτά ξέρουν να δώσουν, αυτά δίνουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Ίσως θα μπορούσες να δεις ενδροκρινολόγο για κάτι παραπάνω.

Η Χριστίνα είναι η πιο ψαγμένη γυναίκα του site κι έχει πάρει και πιο βαριά φάρμακα. Θα μπορούσες να ζητήσεις από εκείνη στοιχεία άλλου γιατρού αν θες. Επίσης έναν δερματολόγο στο Κολονάκι, που ανέφεραν τα παιδιά, τον κόβω λίγο πιο ψαγμένο για άντρες. Σου παραθέτω ένα link που έχει τα στοιχεία του. http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1792.msg32269.html#msg32269

Δεν ξέρω τι μαλλί έχεις, εμένα είναι λίγο και ελάχιστα σπαστό. Έχω αραίωση μπροστά και στην δεξιά κορυφή. Γενικά έχω λίγο. Έστω κι αν οι τεχνικές εργασίες δεν συνίστανται, εγώ τόλμησα να ξανακάνω ανταύγειες και μου έχουν καμουφλάρει την αραίωση, νιώθω και εγώ πολύ πιο καλά έτσι. Σημαντικό το να καταφέρεις να βάλεις αυτήν την ιστορία στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου, να συνεχίζεις την θεραπεία σαν μία ρουτίνα και να μην κοιτάζεις συνέχεια την αραίωση.
 

jfk

New Member
Απ: απορίες

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να πάρω κάτι πιο βαρύ και εγώ. Ίσως κάτι φυτικό ως τοπικό αντιανδρογόνο, αλλά δεν βγάζω άκρη τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Και εγώ έχω διάχυτη αραίωση και σπαστό μαλλί. Με τις θεραπείες έχω σημαντική επανέκφυση οπότε η αραίωση δεν φαίνεται τόσο πολύ. Υπάρχουν περίοδοι που είμαι καλύτερα και περίοδοι που κολλάω συνέχεια στον καθρέπτη. Γενικότερα είναι κάτι που με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα και ψυχολογικά μου έχει σπάσει τα νεύρα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xionoula

New Member
Απ: απορίες

καλησπερα!

τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει εντονη τριχοπτωση και εχω αγχωθει.. παντα ειχα λιγα και λεπτα μαλλια και αν μου πεσουν και αυτα την εβαψα!!
μαλλον ειναι εποχιακη η τριχοπτωση και ισως οφειλεται και σε ορμονικους παραγοντες- θυρεοειδης και πολυκυστικες.. ωστοσο αποφασισα να κανω κατι και κατεληξα σε frezyderm shampoo και lotion.
εχω ομως μια απορια: τη lotion την ψεκαζω σε στεγνα η βρεγμeνα μαλλια; και μετα τα χτενιζω κανονικα. π.χ. βαζω αφρο κλπ;
και κατι ακομα: η φαρμακοποιος μου ειπε πως αφου περασει λιγος καιρος και δουμε πως πηγαινει το πραγμα, μπορει να μοu προσθεσει regain στη lotion της frezyderm..
 

jfk

New Member
Απ: απορίες

Ναι την λοσιόν την βάζεις σε στεγνά μαλλιά. Καλύτερα να δεις έναν δερματολόγο για να σου πει τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις για να σου δώσει την ανάλογη αγωγή.
 

Spacestation

New Member
Απ: απορίες

Κορίτσια κιεγώ μαζί σας περνάω το ίδιο βάσανο με εντονη τριχόπτωση εδώ και 3 βδομάδες!Και το τραγικο είναι οτι αυτή η έντονη τριχόπτωση έχει ξεκινήσει απο τον ιούνιο και σταμάτησε για τρεις βδομάδες μόνο μεσα στο καλοκαίρι!
Στην αρχή νόμιζα ότι εφταιγε η κακή μου ψυχολογία πλέον δεν ξέρω!Αν και είχα δει τη δερματολόγο μου στην αρχή της τρελής τριχόπτωσης μου είπε ότι συμβαίνουν αυτά και μάλιστα μου αραίωσε την αγωγή με botafex μέρα παρά μέρα και τίποτα άλλο..
Για μένα που οι ορμονολογικές μου ήταν φυσιολογικές κ δεν έχω πολυκυστικές τι άλλο μου προτείνετε να πάρω να ενισχύσω τη θεραπεία μου μιας και δν έχω ιδέα.. :(

Καλά κουράγια σε όλες και ευχαριστώ! :)
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Αυτό με την ψυχολογία με προβληματίζει όταν το ακούω. Ναι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικό ον, αλλά πιστεύω ότι η ψυχολογία δεν προκαλεί αυτά τα ...ποτάμια τριχόπτωσης. Όσο κι αν επηρεάζει τις ορμόνες δεν πιστεύω ότι αμα γελάς δεν πέφτουν κι αμα κλαις τις έχασες! Εδώ μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που λέγεται ΑΑ.

Αγαπητή spacestation καλό θα ήταν να ζητήσεις από την γιατρό σου να σου εξηγήσει με ποια λογική σου έδωσε θεραπεία μέρα παρά μέρα ενώ είναι και σε σημείο έξαρσης η τριχόπτωσή σου. Κι εγώ έβλεπα μία γιατρό στο Συγγρός και όταν είχα εξάρσεις και έχανα τρελό μαλλί, μου ενίσχυε την θεραπεία με κορτιζονούχο διάλυμα, χάπια ψευδαργύρου και φυσικά φουλ μινοξιδίλη πρωί-βράδυ.

Από εκεί και πέρα θα τα έχεις διαβάσει και μόνη σου στο site τι λύσεις υπάρχουν.. DHT blocker που μπορείς να παραγγείλεις μόνο από εξωτερικό (βλέπε revivogen, crinagen) και σαμπουαν κετοκοζανόλης από το φαρμακείο (π.χ. fungoral 2%) για να λούζεσαι 2 φορές την εβδομάδα με αυτό. Δεν ξέρω αν θες να ακολουθήσεις μια τέτοια τακτική μόνη σου, είσαι και μικρή και καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό ένας γιατρός να σου ενισχύει την αυτοπεποίθηση και να σου δημιουργεί ασφάλεια.

Ίσως θα μπορούσες απλά να δεις κάποια άλλη γιατρό. (Αυτή που έβλεπα εγώ στο νοσοκομείο την λένε Ζουριδάκη.)

Γενικά, αν σε παρηγορεί, εγώ αυτό το διάστημα χάνω το λιγότερο 120-150 την ημέρα και κάποιες φορές φτάνω 250 και βάλε. Κι όλα αυτά ενώ δεν έχω αλλάξει θεραπεία. Εκεί να δεις τρέλα..
 

Spacestation

New Member
Απ: απορίες

Captain ευχαριστώ για την απάντηση!Να σου πω την αλήθεια πολλές φορές έχω σκεφτεί να αλλάξω γιατρό(τη δικιά μου τη λένε Χασάπη :p) αλλά φοβάμαι πρώτον γιατί ξέρω και έχω διαπιστώσει εξ εμπειρίας ότι λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι και πώς και έναν πιο αποδοτικο τρόπο για την αντιμετώπιση της ΑΑ και δεύτερον επειδή αν αλλάξω θεραπεία μπορεί να πάει στράφι ότι εχω κάνει ως τώρα!Και είναι πραγματικά κρίμα...
Και εντάξει έχω αποδεχθεί ότι έχω ΑΑ,απλά δεν μπορώ να βλέπω τούφες να φεύγουν όλη την ώρα,δεν μπορώ να ασχολούμαι πια με τρίχες!Είμαι σε παρόμοια και χειρότερη κατάσταση από σένα και σε καταλαβαίνω απόλυτα..
Οσο για τα ''ενισχυτικά'' που μου πρότεινες,αυτά είχα την εντύπωση ότι χρειάζεται να τα παίρνει κανείς όταν έχει και ορμονολογικά ζητήματα σωστά?
Επειδή δεν έχω γι'αυτό σε ρωτάω κ συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι.. ::)
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Όχι spacestation, τη λοσιόν και το σαμπουάν που σου ανέφερα τα παίρνουν άντρες και γυναίκες. Δεν έχουν να κάνουν με κάτι επιπλέον.
 

Maria

New Member
Απ: απορίες

xionoula είπε:
τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει εντονη τριχοπτωση και εχω αγχωθει.. παντα ειχα λιγα και λεπτα μαλλια και αν μου πεσουν και αυτα την εβαψα!!

χιονούλα κι εγώ πάντα λίγα και λεπτά μαλλιά είχα, σε καταλαβαίνω!!!! έχεις κάνει αραίωση τοπική σε κάποιο σημείο ή γενικευμένη τριχόπτωση;;
 

liza

New Member
Απ: απορίες

να κανω μια ερωτηση αν το σιδηρο ειναι ανεβασμενο πολυ και η φερριτινη χαμηλη εξακολουθουν να πευτουν τα μαλλια?
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα