Ψυχολογική υποστήριξη

Rhcp

Member
Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα το οποίο για κάποιο λόγω δεν μπορώ να λύσω οπότε αποφάσισα να το γράψω γιατί σίγουρα πολλοί από εσάς πέρασαν από αυτό το στάδιο. Πρόβλημα τριχόπτωσης δεν έχω(μάλλον) αλλά σίγουρα έχω τεράστιο κόλλημα το οποίο εδώ και 1 χρόνο με ρίχνει συνέχεια ψυχολογικά. Είχα πολυ μακρυ μαλλί και είχα αρχίσει να έχω εμμονή ότι θα έχω τριχόπτωση. Το έκανα γουλί σχεδόν και για κάποιο διάστημα ηρέμησα. Παρόλαυτα από την δεύτερη καραντίνα και μετά ξανά άρχισα να έχω εμμονή και να αγχώνομαι. Εδώ και 2 μήνες έχω ξεφύγει. Ξυπνάω την νύχτα να κατουρήσω και ψαχνω με τον φακό τρίχες στο μαξιλάρι, στο μπάνιο, στο πάτωμα, ακυρώνω εξόδους(παράνομους κιόλας) για να τσεκαρω επί ώρες τα μαλλιά μου, κάθομαι κάνα 5ωρο και ψαχνω ιστορίες ατόμων με τριχόπτωση χθες επί ώρες έβλεπα το νήμα με τους διάσημους και την τριχόπτωση που είναι 150και σελίδες. Αποφεύγω όταν βάζω μπλουζες και φούτερ να ακουμπανε τα μαλλιά μου(έχω ξεχειλώσει όλες τις μπλούζες μου) και επειδή πάντα ο δεξιός κρόταφος ήταν πιο ανεβασμένος από τον αριστερό προσπαθω να μην ακουμπάει ποτέ το κεφάλι στο μαξιλάρι από εκείνη την πλευρα.Δεν ξέρω πως μπορώ να ξεκολλήσω. Άμα το πώς στους φίλους μου που δεν αγχώνονται θα με κοροϊδεύουν( και καλά θα κάνουν) αλλά εσείς σίγουρα θα έχετε περάσει από ενα παρομοιο στάδιο και θέλω να μου πείτε πως το ξεπεράσατε.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nik.Mos

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε.Να ξερεις οτι η περιοδος που διανυουμε με εγκλεισμο και απαγορευση κυκλοφοριας επιβαρυνει σημαντικα και μεγεθυνει αυτα που αισθανομαστε.Καλο ειναι να βρεις να κανεις πραγματα και να γεμιζεις την ημερα σου με ασχολιες και να μην επιτρεπεις στο μυαλο σου να παιζει παιχνιδια.Πριν καποια χρονια,ειχα φαει τετοια φρικη που τα βραδια δεν μπορουσα να κοιμηθω,ειχα καταντησει ψυχωτικος με το θεμα μαλλι.Εκτοτε με πιανει και με αφηνει ανα περιοδους.Εχω εντοπισει οτι οταν δεν κανω τιποτα και καθομαι σπιτι γινομαι χειροτερα και οι φοβοι και ανησυχιες μου πολλαπλασιαζονται.Πολυ σημαντικο ρολο στην ηλικια που εισαι παιζουν και οι διαπροσωπικες σχεσεις.Εχεις πχ κοπελα;Πολυ σημαντικος παραγοντας,τις περιοδους που ειμαι μονος ξερω οτι η ψυχολογια μου δεν θα ειναι η καλυτερη δυνατη.Παντως ριχνοντας μια ματια και στα προηγουμενα νηματα σου τα παιδια σου ειπαν οτι με βαση τις φωτο που ειχες ανεβασει δεν φαινοταν καποιο προβλημα.Βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα το κεφαλι σου,προσπαθησε να διοχετευσεις την ενεργεια αυτης της ψυχωσης με το μαλλι σου σε αλλες ασχολιες.Η απλα για να σου φυγει το αγχος κλεισε ενα ραντεβου με δερματολογο η με γιατρο μεταμοσχευσης,πιστευω θα σε καθησυχασει η γνωμη ειδικου.
 

Rhcp

Member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σίγουρα ο εγκλεισμός επηρεάζει την κατάσταση και το έχω παρατηρήσει. Θα προσπαθήσω όσο γίνεται να γεμίζω την μέρα μου για να μην έχω χρόνο να σκέφτομαι. Κοπέλα δεν έχω. Επίσης, είχα πάει σε δερματολόγο ο οποίος μου είπε ότι δεν έχω κανένα θέμα και με έβαλε να αγοράσω 100ευρω πράγματα για προληπτικούς λόγους. Το ένα ήταν minoxidil το οποίο δεν χρησιμοποιώ γιατί ξέρω ότι άμα δεν έχεις θέμα δεν χρειάζεται και άμα το σταματήσω μετά θα είναι χειρότερα. Έχω κάποιες ερωτήσεις που ίσως με βοηθήσουν λίγο να χαλαρωσω προς το παρών τουλάχιστον.
1) Ο αδερφός μου από 16 μέχρι 22 έκανε πολύ μεγάλους κροτάφους χωρίς όμως να χάνει πυκνότητα οπότε ίσως είναι mature hairline. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει να κάνω. Είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνεις να ανεβαίνουν οι κροταφοι χωρίς να χάνεις πυκνότητα ή είναι κάποιο πρόβλημα αυτό? Αυτό που με αγχωνει τώρα είναι οι κροταφοι. Εμένα προς το παρών δεν έχουν αναιβεί καθόλου.
2) Χωρίς να πάρω τα big 3 τι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το μαλλί μου και να καθυστερήσω όσο γίνεται μια μελλοντική τριχόπτωση?
3) Εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να βρω κάποιο σαμπουάν χωρίς χημικά το οποίο θα προστατεύει το μαλλί(όσο γίνεται) από τριχόπτωση. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου
 

Georgie

Well-Known Member
Φιλαράκο μη κανεις τιποτα και μην αγοράσεις τίποτε.
Κανένα σαμπουαν δεν επιδρά στην Ανδρογενετική αλωπεκία .
Ειναι στο DNA μας
Εάν ειναι να χάσεις τα μαλλια σου θα τα χάσεις .
Εισαι όμως τυχερός επειδή την εποχη αυτη μπορεις να τα σώσεις εάν χρειαστεί, και να τα αναπληρώσεις οσο ειναι δυνατό.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να σκεφτείς πως εισαι στη πιο ωραια ηλικια .
Προσπάθησε να τη ζήσεις οσο καλυτερα μπορεις
Όλα μπροστά σου ειναι .
Μην εγκλωβίζεις τη σκέψη σου στις τρίχες .

Αν δεις οτι σου εχει γινει εμμονή ζητά τη βοήθεια κάποιου ειδικού .
 

Nik.Mos

Well-Known Member
1)Η υποχωρηση κροταφων μπορει να συμβαινει ειτε λογω ωριμανσης ειτε λογω ανδρογενετικης αλωπεκιας,ειτε συνδυασμος.Αν παρατηρεις υποχωρηση κροταφων χωρις ομως αλλαγη στην πυκνοτητα του υπολοιπου κεφαλιου οι πιθανοτητες ειναι να μιλαμε για ωριμανση.Δεν ειναι ομως 100% σιγουρο καθως πολλες φορες η αγα αρχιζει να δειχνει σημαδια μετα την ωριμανση.Οπωσδηποτε θελεις εξεταση απο ειδικο γιατρο για να κρινει.Τι ηλικια εχεις;
2)Φιναστεριδη και μεταμοσχευση ειναι οι μονοι τροποι να πολεμησεις την τριχοπτωση,ολα τα υπολοιπα ειναι απλα τζαμπα λεφτα.
3)Μυθος δυστυχως,κανενα σαμπουαν η προιον μαλλιου δεν μας προστατευει απο την τριχοπτωση.Αυτο που θα σε βοηθησει ομως ειναι να σου δωσει καλυτερη υφη στα μαλλια σου και να εχεις μια καλυτερη αισθηση.Εξαιρουνται βεβαια περιπτωσεις που ο γιατρος κρινει οτι υπαρχει αναγκη για θεραπεια με σαμπουαν οταν το τριχωτο της κεφαλης πασχει απο θυλακιτιδα,σ/δ ή οποιαδηποτε αλλη γνωστη παθηση του τριχωτου.Σε καθε αλλη περιπτωση,το σαμπουαν δεν βοηθαει καπου αλλου.
 

Rhcp

Member
@Georgie Το προσπαθώ αλλά ότι και να κάνω μετά από λίγο καιρό πάντα με ξαναπιάσει το άγχος. Παρόλαυτα το δουλεύω και προσπαθώ όσο γίνεται να μην με επηρεάζει
@Nik.Mos. 20 χρόνων είμαι. Έχω παρατηρήσει μειώσει κροταφων αλλά από τότε που ήμουν σκατομωρο. Όταν ήμουν μικρός οι κροταφοι μου ήταν ελάχιστα πάνω από τα φρύδια μου. Δεν είχα σχεδόν καθόλου κούτελο. Από τότε που έχω φωτογραφίες με κοντά μαλλιά δλδ απτά 16 δεν έχω αλλαγή ή δεν μπορώ να την δω. Πάντως θα κλείσω και ένα ραντεβού με έναν άλλον δερματολόγο που ξέρω( Ανανιάδης) που ασχολείται αρκετά με τα μαλλιά για να με δει
 

Xristos87

Well-Known Member
Εχεις σκεφτει να πας σε καποιον ψυχολογο;
σιγουρα ο Δημος π μενεις θα εχει καποια υπηρεσια π θα σε βοηθησει.
 

Rhcp

Member
@Xristos87 Ναι το έχω σκεφτεί γιατί αυτό με πιάνει και με άλλα ζητήματα. Σπουδάζω ιατρική και κάθε φορά που μαθαίνω μια νέα ασθένεια νομίζω ότι την έχω και χεζομαι φουλ. Απλά δεν παίζει Φράγκο ούτε για τσιγάρα τώρα. Όταν ξαναπιάσω δουλειά θα πάω κατευθείαν.
 

Xristos87

Well-Known Member
@Xristos87 Ναι το έχω σκεφτεί γιατί αυτό με πιάνει και με άλλα ζητήματα. Σπουδάζω ιατρική και κάθε φορά που μαθαίνω μια νέα ασθένεια νομίζω ότι την έχω και χεζομαι φουλ. Απλά δεν παίζει Φράγκο ούτε για τσιγάρα τώρα. Όταν ξαναπιάσω δουλειά θα πάω κατευθείαν.
ειναι δωρεαν! αν δεν βρεις στον Δημο σου σιγουρα θα βρεις τηλεφωνικα...θελω νανπω οτι αν πραγματικα θελεις να βρεις καποιον ψυχολογο Δωρεαν σιγουρα με μια αναζητηση στο γοογλε ολο κ καπου θα πεσεις.
ευχομαι τα καλυτερα για σενα..
κανε την αρχη αδερφε
 

Rhcp

Member
Δεν το χα ακούσει αυτό. Θα το ψάξω σίγουρα γιατί μόνο καλό θα μου κάνει. Ευχαριστώ πολυ
 

Theodor

Member
Rhcp εισαι πολυ νεος για να εχεις ολες αυτες τις σκεψεις και τις ανασφαλειες κατα την γνωμη μου. Καλο θα ηταν η να κανεις μια επισκεψη σε ενα ψυχολογο η αλλιως υπαρχει και μια αλλη εξηγηση που ονομαζεται ''κατα φαντασιαν ασθενης''.

Ολα ειναι στο μυαλο ενω στην ουσια δεν εχεις τιποτα και εισαι μια χαρα υγιης.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nik.Mos

Well-Known Member
Ιατρικη Αθηνων φιλε @Rhcp ;Βρες τροπο να εξοπλισεις τον εαυτο σου με δυναμη και αντοχη γιατι οταν με το καλο τελειωσεις και γινεις γιατρος θα εισαι εσυ αυτος που θα πρεπει να δινει δυναμη στους αλλους.Συμφωνω με τα παιδια για το θεμα ψυχολογου,βοηθαει οσο δεν φανταζεσαι.Εγω παντα προσπαθουσα να καλυψω τα προβληματα κατω απο το χαλακι και ημουν αρνητικος να επισκεφτω ψυχολογο.Τελικα καταλαβα οτι ακομα και ιδιαιτερο προβλημα να μην εχεις οι συνεδριες με ψυχολογο ειναι απαραιτητες και βοηθουν με πολλους τροπους.Ξεκινα απο εκει
 

Rhcp

Member
Όχι στο ΑΠΘ είμαι. Γενικά ήθελα να πάω εδώ και πολλά χρόνια λόγω του άγχους αλλά δεν είχα λεφτά. Τώρα που μου είπε ο Χρήστος ότι μπορείς να βρεις και τζάμπα με κάποιον τρόπο θα μιλήσω με κάποιον ειδικό σίγουρα. Ήδη πάντως όσοι απαντήσατε με κάνατε να νιώθω καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ
 

Nik.Mos

Well-Known Member
Τιποτα φιλε μου,καλες σπουδες και να εχεις μια λαμπρη φοιτητικη ζωη.Ναι ο καθε δημος παρεχει τετοιες υπηρεσιες,ψαξτο και θα δεις οτι η ψυχολογια σου θα αλλαξει,θελει βεβαια καιρο και να μην τα παρατησεις,αισιοδοξια και κοιταμε μπροστα
 

Stratos

Well-Known Member
Όχι στο ΑΠΘ είμαι. Γενικά ήθελα να πάω εδώ και πολλά χρόνια λόγω του άγχους αλλά δεν είχα λεφτά. Τώρα που μου είπε ο Χρήστος ότι μπορείς να βρεις και τζάμπα με κάποιον τρόπο θα μιλήσω με κάποιον ειδικό σίγουρα. Ήδη πάντως όσοι απαντήσατε με κάνατε να νιώθω καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ
είσαι 20 χρονών και φοιτητής Ιατρικής? είσαι στην κορυφή του κόσμου φίλε, η ζωη σου είναι μπροστά με τεράστιες προοπτικές. Μην αφήνεις τίποτα να σε επηρεάζει αρνητικά, να μελετάς για τη σχολή σου, να γυμνάζεσαι και να βρεις δημιουργικά πράγματα να κάνεις.
 
Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα το οποίο για κάποιο λόγω δεν μπορώ να λύσω οπότε αποφάσισα να το γράψω γιατί σίγουρα πολλοί από εσάς πέρασαν από αυτό το στάδιο. Πρόβλημα τριχόπτωσης δεν έχω(μάλλον) αλλά σίγουρα έχω τεράστιο κόλλημα το οποίο εδώ και 1 χρόνο με ρίχνει συνέχεια ψυχολογικά. Είχα πολυ μακρυ μαλλί και είχα αρχίσει να έχω εμμονή ότι θα έχω τριχόπτωση. Το έκανα γουλί σχεδόν και για κάποιο διάστημα ηρέμησα. Παρόλαυτα από την δεύτερη καραντίνα και μετά ξανά άρχισα να έχω εμμονή και να αγχώνομαι. Εδώ και 2 μήνες έχω ξεφύγει. Ξυπνάω την νύχτα να κατουρήσω και ψαχνω με τον φακό τρίχες στο μαξιλάρι, στο μπάνιο, στο πάτωμα, ακυρώνω εξόδους(παράνομους κιόλας) για να τσεκαρω επί ώρες τα μαλλιά μου, κάθομαι κάνα 5ωρο και ψαχνω ιστορίες ατόμων με τριχόπτωση χθες επί ώρες έβλεπα το νήμα με τους διάσημους και την τριχόπτωση που είναι 150και σελίδες. Αποφεύγω όταν βάζω μπλουζες και φούτερ να ακουμπανε τα μαλλιά μου(έχω ξεχειλώσει όλες τις μπλούζες μου) και επειδή πάντα ο δεξιός κρόταφος ήταν πιο ανεβασμένος από τον αριστερό προσπαθω να μην ακουμπάει ποτέ το κεφάλι στο μαξιλάρι από εκείνη την πλευρα.Δεν ξέρω πως μπορώ να ξεκολλήσω. Άμα το πώς στους φίλους μου που δεν αγχώνονται θα με κοροϊδεύουν( και καλά θα κάνουν) αλλά εσείς σίγουρα θα έχετε περάσει από ενα παρομοιο στάδιο και θέλω να μου πείτε πως το ξεπεράσατε.
Η ζωή δεν είναι οι τρίχες. Βρες ανθρώπους να αγαπήσεις, εκτίμησε αυτούς που σε αγαπάνε και προσπέρασε αυτούς που σου δημιουργούν κόμπλεξ. Αν κάποια σε απορίψει για τις τρίχες να ευχαριστείς που σε απέριψε γιατί δεν θες να μπλέκεις με ανώριμες.
Είσαι πολύ άξιος σαν γιατρός για να ασχολείσαι με τρίχες. Αυτοπεποίθεση γιατί το μυαλό είναι πολύ ανώτερο από το μαλλί.
Στην ζωή υπάρχουν πολλές ήττες και τα μαλλιά είναι η πιο ανώδυνη ήττα.
 

Κωνσταντίνος Αναστασάκης

Χειρουργός Αποκατάστασης Τριχωτού
Αγαπητε μελλοντικε συναδελφε
Καλεσε με αυριο στο ιατρειο να μιλήσουμε λίγο, θα ειναι χρησιμο.
Kαλεσε στο 210801100, ασε το τηλεφωνο σου και θα σε παρω στο μεσημεριανό break.
Πες οτι μιλησαμε στο φορουμ.
 

Fiponazio

Active Member
Καλημέρα φίλε επειδή διάβασα ότι σπουδάζεις στο ΑΠΘ υπάρχει κέντρο υποστηρίξεις με ψυχολόγο στο πανεπιστήμιο φυσικά δωρεάν για τους φοιτητές εάν θες μπορείς να το ψάξεις η μπορώ να σου δώσω εγώ πληροφορίες τηλ κλπ. Δεν είναι κακό να χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη. Οι καιροί που διανύουμε επιβαρύνουν τα πράγματα. Για ότι θες μπορείς να μου στείλεις και πμ :)
 

Rhcp

Member
Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ που συνεχίζετε να με βοηθάτε. Ήδη ο κύριος Αναστασάκης και ο vag25 προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν εκτός forum και ήθελα να το πω γιατί ειδικά ως καινούργιο μέλος δεν περίμενα τέτοια υποστήριξη. Όσον αφορά το άγχος χθες το απογευμα και σήμερα που όλη μέρα ήμουν εκτός σπιτιού δεν είχα κανένα θέμα οπότε γεμίζοντας κάπως την μέρα μου είμαι καλύτερα
 
Μπλουζα