Ψυχολογική υποστήριξη

veg

Active Member
Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα το οποίο για κάποιο λόγω δεν μπορώ να λύσω οπότε αποφάσισα να το γράψω γιατί σίγουρα πολλοί από εσάς πέρασαν από αυτό το στάδιο. Πρόβλημα τριχόπτωσης δεν έχω(μάλλον) αλλά σίγουρα έχω τεράστιο κόλλημα το οποίο εδώ και 1 χρόνο με ρίχνει συνέχεια ψυχολογικά. Είχα πολυ μακρυ μαλλί και είχα αρχίσει να έχω εμμονή ότι θα έχω τριχόπτωση. Το έκανα γουλί σχεδόν και για κάποιο διάστημα ηρέμησα. Παρόλαυτα από την δεύτερη καραντίνα και μετά ξανά άρχισα να έχω εμμονή και να αγχώνομαι. Εδώ και 2 μήνες έχω ξεφύγει. Ξυπνάω την νύχτα να κατουρήσω και ψαχνω με τον φακό τρίχες στο μαξιλάρι, στο μπάνιο, στο πάτωμα, ακυρώνω εξόδους(παράνομους κιόλας) για να τσεκαρω επί ώρες τα μαλλιά μου, κάθομαι κάνα 5ωρο και ψαχνω ιστορίες ατόμων με τριχόπτωση χθες επί ώρες έβλεπα το νήμα με τους διάσημους και την τριχόπτωση που είναι 150και σελίδες. Αποφεύγω όταν βάζω μπλουζες και φούτερ να ακουμπανε τα μαλλιά μου(έχω ξεχειλώσει όλες τις μπλούζες μου) και επειδή πάντα ο δεξιός κρόταφος ήταν πιο ανεβασμένος από τον αριστερό προσπαθω να μην ακουμπάει ποτέ το κεφάλι στο μαξιλάρι από εκείνη την πλευρα.Δεν ξέρω πως μπορώ να ξεκολλήσω. Άμα το πώς στους φίλους μου που δεν αγχώνονται θα με κοροϊδεύουν( και καλά θα κάνουν) αλλά εσείς σίγουρα θα έχετε περάσει από ενα παρομοιο στάδιο και θέλω να μου πείτε πως το ξεπεράσατε.

φιλε ολα αυτα που κανεις ειναι ανωφελα και δεν εχουν σχεση με την τριχοπτωση ποσο μαλλον την ανδρογενετικη αλωπεκια

η ανδρογενετικη αλωπεκια , ειναι ορμονικη επιδραση στο θυλακα καποιων τριχων , οι οποιες θα υποστουν σταδιακα σμικρυνση και θα πεσουν . Τριχες που δεν εχουν υποστει την επιδραση αυτη , αν τις τραβας και τις βγαζεις καθε 2 μηνες αυτες θα ξαναβγαινουν επ απειρο , εξου και οσο και να τις ακουμπας σε μαξιλαρια , κουβερτες , ριχταρια,πουλοβερ και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις ,αυτες εστω και αν τραβηχτουν κατα λαθος και πεσουν , η ριζα θα ειναι ζωντανη και θα ξαναβγαλει τριχα . Οποτε ακουμπα αφοβα .

ατομα με αγχος (εξετασεις ) η γυναικες εγκυες , αντιμετωπιζουν τριχοπτωση εποχιακη , στις οποια κατα κανονα οι τριχες (που ειναι σε φαση τελογενη ) επιστρεφουν μετα την 'ληξη ' των 'γεγονοτων' επειδη ακριβως ο μηχανισμος τριχοπτωσης δεν ηταν αυτο της ανδρογενετικης αλωπεκιας . αλλα αλλος (ελλειψη σιδηρου , αγχος κτλ ) . Στην ουσια ,ηταν σε φαση 'pause ' απο τον οργανισμο και μολις ολα καλυτερευσαν εδωσε παλι το play .

οποτε αν οπως λες δεν εχεις θεμα αραιωσης , τοτε οι τριχες του μαξιλαριου δεν λενε και πολλα αφου ουτως η αλλως ο ανθρωπος χανεις μαλλια καθημερινα , η ειναι λογω εξτρα αγχους . Αν η εικονα σου ειναι καλη , εχεις καλα μαλλια , αν θελεις να εξεταστεις πιο λετπμερως πας σε ενα δερματογολο η κλινικη που διαπιστωνει αν εχεις τριχες σε miniaturization οποτε και αν υπαρχει προβλημα αλωπεκιας .

συμβουλη θα σου εδινα ,ασχολησου με αλλλα πραγματα εκτος μαλλιου . π,χ τρεξιμο , ασκησεις γυμναστικης , μουσικη , πραγματα που να γινονται και εν μεσω καραντινας . Να επεμπλεξεις το μυαλο σου απο την εμμονη ιδεα .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα