"Φιναστεριδη" και ποσοστο % παρενεργειων.....Ψηφοφορια!!

Η φιναστεριδη σου δημιουργησε ανεπιθυμητες ενεργειες.......??

• Ναι.....ηταν αρκετα εντονες....και αναγκαστηκα να σταματησω την χρηση της.....

Ψηφοφορίες: 15 25.4%
  • Ναι.....ειναι αρκετα εντονες.....αλλα επιμενω θελοντας να σωσω τα μαλλια μου......

Ψηφοφορίες: 6 10.2%
  • Ναι.....ηταν ελαφρες....αλλα φοβηθηκα και σταματησα την χρηση της.....

Ψηφοφορίες: 9 15.3%
  • Ναι.....ειναι ελαφρες....αλλα συνεχιζω γιατι συντηρει τα μαλλια μου.......

Ψηφοφορίες: 14 23.7%
  • Οχι....δε μου δημουργησε καμμια ανεπιθυμητη παρενεργεια......

Ψηφοφορίες: 15 25.4%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    59

Panos1982

Well-Known Member
Απ: "Φιναστεριδη" και ποσοστο % παρενεργειων.....Ψηφοφορ

$$$ είπε:
καλύτερα ματζούνια παρα πελάτης... :D :tease: το τι κάνει ο καθένας είναι δικαίωμα του όπως εσύ παίρνεις φίνα
και είσαι τρισευτυχισμένος που συντηρείς το σύστημα έτσι και κάποιοι άλλοι είμαστε με τα ματζούνια μάθε να ακούς και διαφορετικές απόψεις φιλικά $$$

Το τι κανει ο καθενας ειναι επιλογη του οπως ειπες......
Ο σκεπτικηστης δεν ειναι τρισευτιχισμενος επειδη στυντηρει το συστημα.....ειναι τρισευτιχισμενος επειδη συντηρει τα μαλλια του......
αυτοι που συντηρουνε το συστημα ειναι μαλλον αυτοι που χρησιμοποιουν τα ματζουνια δυστηχως φιλε μου.....
οποτε τα λες λιγο αναποδα.....μαλλον εσυ πρεπει να μαθεις να ακους διαφορετικες αποψεις......
αλλωστε η φιναστεριδη ειναι μια πολυ φθηνη θεραπεια....σε σχεση με τα αντιστοιχα ματζουνια που αναφερεις......η τα διαφορα προιοντα που λανσαρουν οι εταιρειες.....και επισης (αυτο ειναι και το κυριοτερο) ειναι και η μονη που εχει αποτελεσμα μακροπροθεσμα....
Το αν η φινα εχει αποτελεσμα η οχι το ξερουμε πολυ καλα......το θεμα σε αυτο το τοπικ ειναι να δουμε για τις παρενεργειες τις φιναστεριδης αναμεσα σε παιδια που το εχουν χρησιμοποιησει το φαρμακο....οπως ειμαι κι εγω.....και οχι να τσακωνοσαστε για ολα τα υπολοιπα οπως κανετε εδω και τοσες σελιδες......

Δεν ειναι σατανας η φιναστεριδη......και μη φοβαστε να δοκιμασετε ενα φαρμακο που κυκλοφορει στην αγορα εδω και τοσα χρονια λες και θα παθετε καμμια μεταλαξη......χαλαρωστε.......δοκιμαζεις....βλεπεις αν το σωμα σου μπορει να δεχτει την αλλαγη των ορμωνων....και αν ναι.....κανεις εξετασεις τακτικα και συνεχιζεις....αν δεις οτι εχεις παρενεργειες.....εστω και ηπιες....καλο θα ηταν να το σταματησεις το φαρμακο....γιατι οι ηπιες παρενεργειες της αρχης....στο μελλον και στα επομενα χρονια θα χειροτερευσουν......αυτο απο προσωπικη μου εκτιμηση.....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alex42

New Member

Panos1982 είπε:
[quote author=$$$ link=topic=2808.msg50489#msg50489 date=1301860762]
καλύτερα ματζούνια παρα πελάτης... :D :tease: το τι κάνει ο καθένας είναι δικαίωμα του όπως εσύ παίρνεις φίνα
και είσαι τρισευτυχισμένος που συντηρείς το σύστημα έτσι και κάποιοι άλλοι είμαστε με τα ματζούνια μάθε να ακούς και διαφορετικές απόψεις φιλικά $$$

Το τι κανει ο καθενας ειναι επιλογη του οπως ειπες......
Ο σκεπτικηστης δεν ειναι τρισευτιχισμενος επειδη στυντηρει το συστημα.....ειναι τρισευτιχισμενος επειδη συντηρει τα μαλλια του......
αυτοι που συντηρουνε το συστημα ειναι μαλλον αυτοι που χρησιμοποιουν τα ματζουνια δυστηχως φιλε μου.....
οποτε τα λες λιγο αναποδα.....μαλλον εσυ πρεπει να μαθεις να ακους διαφορετικες αποψεις......
αλλωστε η φιναστεριδη ειναι μια πολυ φθηνη θεραπεια....σε σχεση με τα αντιστοιχα ματζουνια που αναφερεις......η τα διαφορα προιοντα που λανσαρουν οι εταιρειες.....και επισης (αυτο ειναι και το κυριοτερο) ειναι και η μονη που εχει αποτελεσμα μακροπροθεσμα....
Το αν η φινα εχει αποτελεσμα η οχι το ξερουμε πολυ καλα......το θεμα σε αυτο το τοπικ ειναι να δουμε για τις παρενεργειες τις φιναστεριδης αναμεσα σε παιδια που το εχουν χρησιμοποιησει το φαρμακο....οπως ειμαι κι εγω.....και οχι να τσακωνοσαστε για ολα τα υπολοιπα οπως κανετε εδω και τοσες σελιδες......

Δεν ειναι σατανας η φιναστεριδη......και μη φοβαστε να δοκιμασετε ενα φαρμακο που κυκλοφορει στην αγορα εδω και τοσα χρονια λες και θα παθετε καμμια μεταλαξη......χαλαρωστε.......δοκιμαζεις....βλεπεις αν το σωμα σου μπορει να δεχτει την αλλαγη των ορμωνων....και αν ναι.....κανεις εξετασεις τακτικα και συνεχιζεις....αν δεις οτι εχεις παρενεργειες.....εστω και ηπιες....καλο θα ηταν να το σταματησεις το φαρμακο....γιατι οι ηπιες παρενεργειες της αρχης....στο μελλον και στα επομενα χρονια θα χειροτερευσουν......αυτο απο προσωπικη μου εκτιμηση.....

[/quote]

Συμφωνώ.Αν δεν δοκιμάσεις πρώτα, πως θα μπορείς να έχεις την σωστή άποψη για το αν λειτουργεί ή όχι μια θεραπεία..Και όπως λέει και ο φίλος Panos1982, το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά :)

Panos1982

Well-Known Member

alex42 είπε:
Συμφωνώ.Αν δεν δοκιμάσεις πρώτα, πως θα μπορείς να έχεις την σωστή άποψη για το αν λειτουργεί ή όχι μια θεραπεία..Και όπως λέει και ο φίλος Panos1982, το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά :)

ε ναι......ετσι ειναι.....
ξερω παρα πολυ κοσμο απο κοντα και εχω μιλησει μαζι τους....που χρησιμοποιουμε φινα.....
σχεδον ολοι εχουμε και απο καποια παρενεργεια και την εχουμε συζητησει κτλ κτλ....
αλλοι την σταματησαν......και σε αλλους οι παρενεργειες τους ηταν σχεδον αδιαφορες σε σχεση με το ποσο ωραια νωθουν που επιτελους σταματησε η τριχοπτωση......αλλα ολοι ειμαστε χαλαροι και συζηταμε το θεμα....
Οταν ακουω φρασεις και υστερισμους του τυπου........ειστε ηλιθιοι που την περνεται.....την πηρα 3 μερες κα ικατασραφηκα......και τους ακουω να κανουν σαν την λουκα με τον θεο....τι να πω....δεν εχω καν το κουραγιο πλεον να ασχοληθω....
εδω δεν ειναι η αννιτα πανια για να βγαινει το καθε σουργελο η ο καθε υστερικος και να λεει τις τρελες του.....

εδω ειναι πηγη ενημερωσης....για οσους θελουν να ασχοληθουν με το προβλημα.....
Ωστοσο οποιος ανθυποβαλετε τοσο πολυ μονο και στο ακουσμα της λεξης φινα και παρενεργειες.....
καλυτερα να μην το χρησιμοποιησει καθολου γιατι θα του βγουν οι παρενεργειες πριν προλαβει να καταπιει το χαπι......

danceworld_2001

Well-Known Member

Αγαπητοί φίλοι, καλό θα είναι να λαμβάνετε πιο σοβαρά τις απόψεις έμπειρων χρηστών όπως εγώ που έχουν δοκιμάσει το φάρμακο μακροπρόθεσμα. Κανένας κύριος εδώ δεν μπορεί να παραθέσει αληθινά προσωπικά βιώματα όταν δεν έχει δοκιμάσει το φάρμακο, και βασίζεται στο να διασπείρει ιστορίες τρίτων και μοιρολόγια από site ψυχολογικής υποστήριξης τύπου propecia help. Μπορείς εσύ που καταδικάζεις την φιναστερίδη και κάνεις κήρυγμα εναντίον της να μιλήσεις μόνο μυθιστορηματικά για αυτήν. Δεν έχεις πάρει... δεν γνωρίζεις επι προσωπικού κάτι περισσότερο. Ας πούν τις εμπειρίες του όσοι είχαν παρενέργειες κάποιας μορφής (και ας υπερβάλλουν), κανείς δεν θα τους κρίνει. Όμως το να αποτρέπει κάποιος επειδή διάβασε κάτι, μια μερίδα ανθρώπων που θέλουν να σώσουν τα μαλλιά τους, χωρίς να ξέρει ο ίδιος πραγματικά, ειναι εγωιστικό και άδικο. Είναι το μόνο φάρμακο που δουλεύει για ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ, καλώς ή κακώς. Μαλλάκι ίσως βγάλετε και με γκαβαλίνες αλόγου, αλλά δεν θα μείνει, γιατί δεν θα έχετε αναστείλει τον μηχανισμό τριχόπτωσης. Εύκολη η μερική επανέκφυση, το άλλο ειναι δύσκολο.

Η γνώμη μου θα πρέπει να είναι σεβαστή διότι για 1μιση χρόνο λάμβανα 1,25 mg φιναστερίδης ημερησίως, για 3 χρόνια 1,67 mg ημερησίως και μετά απο 1 χρόνο διακοπής, για 1μιση χρόνο εως και σήμερα, 1 mg ημερησίως. Δοκίμασα συνιστώμενες αλλά και μεγαλύτερες δόσεις, ξέρω τι δουλεύει και τι οχι, τι παρενέργειες έχει το κάθε τι. ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΕΙΡΟΙ.

Θα σας πω λοιπόν... οτι σαν την φιναστερίδη δεν θα βρείτε άλλο φάρμακο. Βάλτε οξυζενέ, βάλτε betadin, βάλτε και ουρικό οξύ στο κεφάλι σας, τίποτα δεν δίνει λύση στην τριχόπτωση, μόνο ενας καλός DHT BLOCKER, και η φιναστερίδη ειναι ενα φάρμακο που κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια, εγκεκριμένο απο επίσημους φορείς και συνταγογραφούμενο απο δερματολόγους, ευρέως. Δεν το παίρνετε στην τύχη, σαν αναβολικό, επειδή μάθατε οτι κάνει καλό. Γιατρός μας το έδωσε και μου το έχουν εγκρίνει πάνω απο 5 διαφορετικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Δεκτός ο αντίλογος αρκεί να στηρίζεται σε προσωπικές εμπειρίες και εμπεριστατωμένη βιβλιογραφία. Και η φίνα σαφέστατα ειναι φάρμακο και ίσως ενέχει παρενέργειες, προσωρινές και αναστρέψιμες σίγουρα σε ποικίλους βαθμούς. Πόσοι απο εσάς ξέρετε οτι το φανταστικό φάρμακο mesulid πρέπει να λαμβάνεται 2 φορές το πολύ την ημέρα οχι για περισσότερο απο 15 μερές σερί γιατί μπορεί να καταστρέψει το νεφρό και να προκαλέσει μέχρι και τοξική ηπατίτιδα? Απορώ πως το επιτρέπουν... ειναι δολοφονικό χάπι κατ εμέ, η φίνα μπροστά του ειναι καραμέλα βουτύρου λάβδας.

xk

Active Member

να πω για μενα οτι ειναι στον ανθρωπο...εγω ημουν nw1,5(πανικος,ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ κτλ) οταν εμαθα για τη φινα κι εχανα πραμα......δεν ηθελα ουτε να το συζητησω παρ ολο που μου ελεγε ο δερματολογος τοτε οτι ''δε σωνεσαι αλλιως''.Μιλαμε αυτο εγινε πριν 5 χρονια εχω φτασει σε κατι χειροτερο απο 3v αλλα συνεχιζω συνηδειτα να μη θελω να παρω,προτιμω να τα βλεπω να φευγουν ή να δοκιμαζω που και που διάφορα.Οσο περνανε τα χρονια τοσο δε σε νοιαζει οχι γιατι τα χανεις αλλα γιατι κουραζεσαι ν ασχολεισαι και σου φαινονται μακακιες..

Στο σοϊ εχουμε ιστορικο με φαρμακα που εχουν να κανουν με την υγεια...αλλοι γνωστοι μου παιρνουν ψυχοφαρμακα χουφτες ολοκληρες...γι αυτο δε μπορω να παρω φινα...οχι γιατι φοβαμαι...δεν ειναι σωστο,πως το λενε...γιατι ολοι αυτοι που ξερω αναγκαζονται να παιρνουν φαρμακα και αναγκαζονται να υποστουν τις παρενεργειες τους,δεν μπορουν να κανουν αλλιως.Η τριχοπτωση ΔΕΝ ειναι αρρωστια.Οπως δεν ειναι και οι ρυτιδες στις γυναικες...Ναι μας γ@μαει ολους αλλα για μενα ειναι ηθικο το ζητημα το θεμα του συγκεκριμενου χαπιου...

αλλωστε ονειρο μου ειναι να φτασω 40 να μαι καμπριο τελειως να ερθει ενας 25χρονος nw2 να μου πει ''θα καραφλιασω γμτ''...κι εγω να του χτυπησω την πλατη κ να του πω ''μη αγχωνεσαι...εγω τα καλυτερα μ@υνια...καραφλος τα μ@μησα'' 8)

:dbann :dbann

all-my-bitches-love-me-you-aint-fuckin-wit-my-dougieie.jpg

Hairboost

Member

πχ αν καποιος παιρνει ενα χρονο φινα 1μγ. Σταματησει για 3 μηνες να παιρνει για κανει κατι σαν διαλλημα...
Μετα ξαναξεκινησει να παιρνει, θα εχει διαφορα στο κεφαλι ή θα φτασει παλι στο επιπεδο που ηταν πριν ενω επαιρνε φινα ?

crossfire

Well-Known Member

Hairboost είπε:
πχ αν καποιος παιρνει ενα χρονο φινα 1μγ. Σταματησει για 3 μηνες να παιρνει για κανει κατι σαν διαλλημα...
Μετα ξαναξεκινησει να παιρνει, θα εχει διαφορα στο κεφαλι ή θα φτασει παλι στο επιπεδο που ηταν πριν ενω επαιρνε φινα ?

Το χανεις το παιχνιδι ετσι
Καθε φορα που την κοβεις θα χανεις εδαφος και οταν την ξαναρχιζεις δυσκολα θα επανερχεσαι στο σημειο που εισουν...
Αποτελεσμα.......φαρμακωνεσαι χωρις αποτελεσμα
Η την ξεκινας σωστα η καθολου

Hairboost

Member

skeptikistis είπε:
κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια, αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι καλο να μην εχει καποιος ενα σταθερο ορμονικο προφιλ. Δεν ξερω απο που εχει ξεκινησει αυτη η ιστορια με τα "διαλειμματα" για τον χ-ψ λογο, αλλα εγω δεν εχω ακουσει γιατρο ποτε να το προτεινει αυτο το πραγμα, και ρωτησα. Δεν ειναι δεξαμενη ο οργανισμος να θελει καθαρισμα.

Για την ιστορια 3 μηνες ειναι πολυ, κατα πασα πιθανοτητα θα φανε σοκ οι θυλακες, και θα εχεις κανα TE.
σταθερο δηλαδη τι σημαινει... ? 10 χρονια φινα... ?

tatini

New Member

Μέχρι να φτάσεις στην ηλικία που από propecia θα το γυρίσεις σε proscar.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hairboost

Member

skeptikistis είπε:
Δηλαδη η εναλλακτικη του σε 10 χρονια να εχεις παρει φινα τους 90 μηνες απο τους 120 σου φαινεται πολυ καλυτερο? Ως προς τι? Θα εχεις αναγκασει τον οργανισμο σου 20 φορες να προσαρμοστει στα νεα ορμονικα επιπεδα ισορροπιας.

Καθε θεραπεια θελει συνεχεια. Δηλαδη 10 χρονια μινοξ η τοπικη σπιρο ειναι καλο?
σε πληρωνει η μερκ

Hairboost

Member

Για πλακα το πα. Αλλα ειναι τραγικο να λες για 10 χρονια καθε μερα το χαπι

tatini

New Member

xDante είπε:
[quote author=Blindfold link=topic=2808.msg50522#msg50522 date=1301915769]

δεν θα χρειαστέι καλύπτεται απο φίνα... προστάτης κουκούτσι....
[/quote]

άλλη μία επιστημονική απάντηση...

xDante

Member

Blindfold είπε:
[quote author=xDante link=topic=2808.msg50533#msg50533 date=1301922989]
[quote author=Blindfold link=topic=2808.msg50522#msg50522 date=1301915769]

δεν θα χρειαστέι καλύπτεται απο φίνα... προστάτης κουκούτσι....
[/quote]

άλλη μία επιστημονική απάντηση...
[/quote]

οκ το παραδέχομαι είμουν υπερβολικός....... προστάτης απροστάτευτος.... τώρα καλύτερα ?

tatini

New Member

Στα δικά μου αυτιά αυτές οι απόψεις ακούγονται πλέον κελαηδίσματα... αλλά θα επαναλάβω αυτό που είπε ο σκεπτικιστής, να μη λέμε μπαρούφες και τρομάζουμε αδίκως τον κόσμο, τι propecia, τι proscar, τι Λωζάνη, τι Κωζάνη όπως έγραψα πιο πάνω...

Μπλουζα