Το ένζυμο dht

Αμα θεωρεις οτι δεν χρειαζονται οι μετρησεις για dht κ Οιστρογονα,
τοτε με ποιο τροπο θα διαπιστωσουμε απο που προκαλειται η τριχωπτωση?
Δηλ αν ειναι λογω υψηλων Ανδρογονων ή υψηλων Οιστρογωνων?
Γνωριζεις καποια αλλη μεθοδο?

Ή θα το κανουμε "ραντεβου στα τυφλα", και οτι "κατσι"?

Η να καταφυγουμε στοις Μαργαριτες?

Συνημμένα

• 2015-09-28-16-39-30-1283945259.jpeg
    2015-09-28-16-39-30-1283945259.jpeg
    7.6 KB · Προβολές: 222

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Αμα θεωρεις οτι δεν χρειαζονται οι μετρησεις για dht κ Οιστρογονα,
τοτε με ποιο τροπο θα διαπιστωσουμε απο που προκαλειται η τριχωπτωση?
Δηλ αν ειναι λογω υψηλων Ανδρογονων ή υψηλων Οιστρογωνων?
Γνωριζεις καποια αλλη μεθοδο?

Ή θα το κανουμε "ραντεβου στα τυφλα", και οτι "κατσι"?

Η να καταφυγουμε στοις Μαργαριτες?
H σύντομη απάντηση είναι ότι δεν έχουμε τρόπο να διαπιστώσουμε απο που προκαλειται η τριχωπτωση

H σύντομη απάντηση είναι ότι δεν έχουμε τρόπο να διαπιστώσουμε απο που προκαλειται η τριχωπτωση
Δεν συμφωνώ μ'αυτό,

Η τριχωπτωση λογω Ορμονων ειναι ολο κι ολο 5 περιπτώσεις:

1. Δυο περιπτωσεις λογω υψηλης Ε1, με αντιστοιχα 2 ισοενζυμα που υπερλειτουργουν 17bhsd

2.Μια περιπτωση λογω υψηλης Ε2, και με αντιστοιχο ενζυμο aromatase

3.Δυο περιπτωσεις με υψηλη dht, με αντιστοιχα ενζυμα που δημιουργούν την high dht, την reductase I και ΙΙ.

Αυτες ειναι οι περιπτωσεις, κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Καλο ειναι να ξερει ο καθενας που ανηκει!!

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Δεν συμφωνώ μ'αυτό,

1. Δυο περιπτωσεις λογω υψηλης Ε1, με αντιστοιχα 2 ισοενζυμα που υπερλειτουργουν 17bhsd

3.Δυο περιπτωσεις με υψηλη dht, με αντιστοιχα ενζυμα που δημιουργούν την high dht, την reductase I και ΙΙ.

Σεβαστόν, και εγώ με τη σειρά μου δεν συμφωνώ με αυτό που λες.

athenian

Well-Known Member
Το θεμα ειναι αν οι τιμες των ορμονων που θα ποροκυψουν απο τις αιματολογικες εξετασεις ειναι σημαντικες για το θεμα που μας απασχολει.

Soralteno

Μέλος του προσωπικού

Soralteno

Μέλος του προσωπικού

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

erevos

Active Member
Δεν θέλω να καταλήξω κάπου. Αυτό αν γίνει, θα γίνει από την επιστημονική κοινότητα. Για την ώρα έχουμε μόνο ενδείξεις ότι κάτι παίζεται με τις PGs.
Αλλά, αν δεν εξετάζουμε καν τα ενδεχόμενα δε βλέπω τον λόγο να είμαστε στο forum...

Τελευταία επεξεργασία:

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Δεν θέλω να καταλήξω κάπου. Αυτό αν γίνει, θα γίνει από την επιστημονική κοινώτητα. Για την ώρα έχουμε μόνο ενδείξεις ότι κάτι παίζεται με τις PGs.
Αλλά, αν δεν εξετάζουμε καν τα ενδεχόμενα δε βλέπω τον λόγο να είμαστε στο forum...
Ναι, βεβαίως, συμφωνούμε απόλυτα. Πολύ καλά κάνουμε που το εξετάζουμε, για τον απλό λόγο ότι δεν ξέρουμε (πέρα πάσης αμφιβολίας) που οφείλεται η ΑΑ και ποιός είναι ο μηχανισμός της. Έχουμε κομμάτια του παζλ, έχουμε ενδείξεις, και αυτό είναι όλο. Από την άλλη ο Γιώργος λέει ότι ξέρει που οφείλεται, είναι αυτό, αυτό και αυτό και ξέρει τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί. Εγώ απλά διαφωνώ, λέγοντας ότι ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρο. Φυσικά, έχω και εγώ τις θεωρίες μου (γιατί εφ' όσον ακόμα δεν ξέρουμε κάτι σίγουρο, θεωρίες είναι ή πιο σωστά υποθέσεις) και συνεχίζω την έρευνα μου.

Ναι, βεβαίως, συμφωνούμε απόλυτα. Πολύ καλά κάνουμε που το εξετάζουμε, για τον απλό λόγο ότι δεν ξέρουμε (πέρα πάσης αμφιβολίας) που οφείλεται η ΑΑ και ποιός είναι ο μηχανισμός της. Έχουμε κομμάτια του παζλ, έχουμε ενδείξεις, και αυτό είναι όλο. Από την άλλη ο Γιώργος λέει ότι ξέρει που οφείλεται, είναι αυτό, αυτό και αυτό και ξέρει τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί. Εγώ απλά διαφωνώ, λέγοντας ότι ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρο. Φυσικά, έχω και εγώ τις θεωρίες μου (γιατί εφ' όσον ακόμα δεν ξέρουμε κάτι σίγουρο, θεωρίες είναι ή πιο σωστά υποθέσεις) και συνεχίζω την έρευνα μου.
Τα πράγματα ειναι φυσικα πολύπλοκα, αλλα μεσα στην "ομιχλη" τουλάχιστον να βλεπουμε τη "μύτη" μας.

Να πουμε ενα ενα παράδειγμα, βλεπω οτι κάποιοι απο εμας ενω εχουν θεμα με υψηλη dht προσπαθουν να δοκιμασουν Pg blockers για να βρουν αποτέλεσμα.
Το οποιο δεν μπορει να γινει.
Και παρουσιαζονται κ παρενέργειες.

Μετα ενα αλλο, υπαρχουν αυξητικοι παράγοντες που βοηθαν το μαλλί να αυξηθεί.(οπως το γαλα καμηλας)
Αλλα κ αυτο δεν το αποδέχονται ολα τα δερματα.

Τελευταία επεξεργασία:

erevos

Active Member
Ακριβώς. Για την ώρα δοκιμάζουμε πράγματα.
Πάντως οι εξετάσεις που προτείνει ο Γιώργος δε νομίζω ότι είναι λάθος κίνηση. Eδώ: http://www.hairlossgr.com/threads/cetirizine-pgd2-blocker.4356/page-42#post-146160 ο @tasos33 βρήκε υψηλή οιστρόνη (καλό θα ήταν να μας έλεγε κ DHΤ).
Να ξέρει δηλαδή τουλάχιστον κάποιος ότι δεν έχει υψηλή DHT πριν ξεκινήσει ας πούμε φινα κ αρχίσουν οι παρενέργειες (όχι ότι ακόμα κ με 3x DHT πάνω από το όριο δεν βγάζει...http://www.hairlossgr.com/threads/Για-όσους-θέλουν-να-πάρουν-proscar.289/page-52#post-142951).

Τελευταία επεξεργασία:
Ακριβώς. Για την ώρα δοκιμάζουμε πράγματα.
Πάντως οι εξετάσεις που προτείνει ο Γιώργος δε νομίζω ότι είναι λάθος κίνηση. Eδώ: http://www.hairlossgr.com/threads/cetirizine-pgd2-blocker.4356/page-42#post-146160 ας πούμε ο @tasos33 βρήκε υψηλή οιστρόνη (καλό θα ήταν να μας έλεγε κ DHΤ).
Να ξέρει δηλαδή τουλάχιστον κάποιος ότι δεν έχει υψηλή DHT πριν ξεκινήσει ας πούμε φινα κ αρχίσουν οι παρενέργειες (όχι ότι ακόμα κ με 3x DHT πάνω από το όριο δεν βγάζει...http://www.hairlossgr.com/threads/Για-όσους-θέλουν-να-πάρουν-proscar.289/page-52#post-142951).
Τα πολυ τραγικα να μην ξεχνάμε, δηλ παληκαρια με κανονικη dht πηραν Φινα,
και τοις λεγόμενες μη αντιστρεψημες αλλαγές.
Που σημαινει αφου σταματησαν τη Φινα δεν επανηλθε η λιμπιντο κ το σπερμα κλπ.

Ακομα κι αυτος ο Τσετις με το nutrafol, ειχε 5 χρονια να ακουμπησει τη φιλη του γιατι ενω ειχε (κανονικη dht) κ προβλημα με τοις PG, επαιρνε Φινα, με τοις γνωστες παρενεργειες.

Γιατι λοιπον να το περασει κανεις αυτο? Και να μην παει κατευθειαν στη σωστη θεραπεια?

pithikas

Well-Known Member
Γιωργο, προσπαθεις να πεις κατι αλλα επι της ουσιας παραπληροφορεις.
Αν ευνουχιστει καποιος δε ξαναπεφτει τριχα.
Και ξερεις γιατι; Γιατι δεν μετατρεπεται η τεστοστερονη σε dht. Η dht ειναι η αιτια, για ολους μας, ολοι ομως πλεον ψαχνουν την αφορμη οι τις αφορμες για να βρουν την λυση χωρις να γινεσαι τραβελι.Οι αφορμες μπορει να ειναι oι pg's για παραδειγμα, χωρις και αυτο να εχει επιβεβαιωθει ακομα.
Δεν ειμαι υπερ της φιναστεριδης και δε προκειται να παρω ποτε ακομα και nw6 να φτασω, αλλα ειναι η πιο σιγουρη λυση γι αυτους που χουν τα guts.

erevos

Active Member
Εγώ από ότι έχω καταλάβει όταν στον οργανισμό υπάρχει ανισορροπία (δηλ. αιτία τριχόπτωσης) το εκφράζει με τις PGs. Οπότε στην ουσία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το αποτέλεσμα της ανισορροπίας: την PGD2 που δίνει εντολή στον θύλακα να μείνει σε μόνιμη καταγενή φάση και να αυξήσουμε την PGE2 πχ. με roller με απτά απ' ότι διαβάζω αποτελέσματα (βλέπε θεωρία εδώ: http://www.hairlossgr.com/threads/paba.9173/page-4#post-147634) ώστε να έχουμε επανέκφυση.

Γιωργο, προσπαθεις να πεις κατι αλλα επι της ουσιας παραπληροφορεις.
Αν ευνουχιστει καποιος δε ξαναπεφτει τριχα.
Και ξερεις γιατι; Γιατι δεν μετατρεπεται η τεστοστερονη σε dht. Η dht ειναι η αιτια, για ολους μας, ολοι ομως πλεον ψαχνουν την αφορμη οι τις αφορμες για να βρουν την λυση χωρις να γινεσαι τραβελι.Οι αφορμες μπορει να ειναι oι pg's για παραδειγμα, χωρις και αυτο να εχει επιβεβαιωθει ακομα.
Δεν ειμαι υπερ της φιναστεριδης και δε προκειται να παρω ποτε ακομα και nw6 να φτασω, αλλα ειναι η πιο σιγουρη λυση γι αυτους που χουν τα guts.
Δεν τα διαβασες ολα πιθικς, (γραψε κι κενενα ονομα)
Διαβασες την πατεντα του Κωτσαρελι που γραφει για προστατη λογω υψηλων pge2 κ μαλιστα 10 φορες πανω απο το κανονικό.
Πως δεν εχει αποδειχθεί, διαβασε την πατεντα την παραπανω να δεις πως δοκιμασε χιλιαδες ουσιες ο Dr Cotsarelis για να δει, αν εχουν δραση blocker?
Υπαρχει ενα Κιτ για pg metabolites, κ με αυτο μετρανε αν αλλαζουν τα επιπεδα των pg με τη χρηση καποιου υποψηφιο bloker.

Οσο γιαυτο με τους ευνουχους, το απαντησε ο Cotsarelis σε συνέντευξη στην Abby του οπου δεν ειπε αυτο που λες εσυ.
Αλλα ειπε για δυο παραγοντες, ανδρογονα και οιστρογονα.
https://www.aad.org/dw/monthly/2012/june/can-blocking-pgd2-prevent-androgenetic-alopecia-

Τελευταία επεξεργασία:

sadel

Active Member
Δεν συμφωνώ μ'αυτό,

Λοιπον Γιωργο, ειχα κανει εξεταση για dht πριν απο 5 χρονια και την ειχε βρει κανονικη ο γιατρος. Ουτε καν στα ορια. Ειμαι nw5 και ο πατερας και ο παππους μου εχουν πιο πολλα μαλλια απο εμενα. Τα αδερφια του παππου μου ομως ολοι καραφλοι. Εχω κλεισει ραντεβου για να κανω παλι εξεταση. Ε1 (17bhsd), E2(aromatase) και dht(reductase 1 και 2). Αν βρεθουν παλι ολα φυσιολογικα, τι θα εχεις να πεις;

Μπλουζα