Καλησπέρα σε όλους θα ηθελα να παρουσιασω το δικο μου προβλημα πιο αναλυτικα καθως εχω απευθυνθει ξανα στο παρελθον στο συγκεκριμενο φορουμ.
Κάτι το οποίο με βοήθησε στο να αποφυγω καποιες λανθασμένες λύσεις που καπιοι ακολουθουν απο άγνοια.
#34 ετων λοιπον με αραιωση σε crown με εξαπλωση μπροστα
Εχω χρησιμοποιηση μινοξιδιλη χωρις να εχω δει ουσιαστικη διαφορα και με την σκεψη οτι πρεπει να την χρησιμοποιεις εφ ορου ζωης αποφασισα να προχωρησω σε ΜΜ
Οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες στο θεμα μμ και ειναι οτι εχω μαθει απο εδω
Γι αυτο θα ηθελα βοηθεια στο θεμα μμ και επιλογης κλινικης
Παραθετω μερικες φωτο του προβλήματος μου
Φιλε μου, ας ξεκινησω πρωτος με τις συμβουλες...(με προλαβε ο φιλος Nik, ενω εγραφα

)
Εισαι δυσκολη περιπτωση. Παρα το γεγονος οτι υπαρχει εμφανης αραιωση στο κεφαλι σου (ειδικα στο crown), δεν υπαρχει καμια εντελως γυμνη απο τριχες περιοχη.
Παντου εχεις ακομη τριχες (πιθανως αρκετες απο αυτες φθινουσες).
Τι σημαινει αυτο;
Οτι δεν ειναι απλη υποθεση για σενα η μεταμοσχευση. Μπορει να πας για μαλλι και να φυγεις κουρεμενος. Φαντασου να κάνεις μια μεταμοσχευση και εξαιτιας του σοκ λος να χασεις τα δικα σου μαλλια.
Ουσιαστικα θα εχεις πετυχει "μια οπη εις το υδωρ"!
Ελλοχευει ο κινδυνος της απωλειας των υπαρχουσων τριχων, αν δε θωρακιστει η ληπτρια (αλλά και η δοτρια).
Επομενως, προσωπικη ταπεινη συμβουλη...
Αφου η χρηση μινοξιδιλης δεν ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα, οφειλεις να προχωρησεις σε πιο ουσιαστικες θεραπειες. Η χρηση φιναστεριδης θεωρω οτι ειναι μονοδρομος.
Να ξερεις οτι στο εξωτερικο οι σπουδαιοι γιατροι μεταμοσχευσεων δε θα σε δεχονταν ως πελατη, αν δεν ακολουθουσες αυτη τη θεραπεια.
Στο εσωτερικο...μαλλον το αντιθετο...εδω οι περισσοτεροι "κομπογιαννιτες" που κοιταζουν βραχυπροθεσμα με τη λογικη του "οσα αρπαξει ο ποπος μας", θα σε χωσουν ανερυθριαστα και χωρις τυψεις στο ιατρειο και..."οποιον παρει ο χαρος".
Συμπερασματικα, αν ημουν στη θεση σου ποτέ δε θα επαιρνα το ρισκο να κατεβω στο πεδιο της μαχης χωρις οπλα, "ξυπολητος στα αγκαθια". Θα φορουσα θωρακα και πανοπλια και υστερα θα ριχνομουν στη μαχη.
Μετα απο ενα χρονο χρησης φιναστεριδης και αναλογα με τα αποτελεσματα (και αφου εχεις μελετησει ολο αυτο το διαστημα το πλουσιο υλικο που υπαρχει σε παμπολλα νηματα στο forum), κανε δυο-τρια σοβαρα consultation με κλινικες που ο ιδιος θα εχεις προκρινει με τις πληροφοριες που θα εχεις συλλεξει και προχωρα αφοβα στην πρωτη σου μεταμοσχευση.
Ελπιζω να σε βοηθησα με τις καλοπροαιρετες προσωπικες/υποκειμενικες συμβουλες. Οι αποφασεις ειναι φυσικα δικες σου.
Φιλε μου, σου ευχομαι με ολη μου την καρδια να παρεις τις καταλληλοτερες και το αποτελεσμα να σε δικαιωσει. Καλο βραδυ.