Πολυκυστικές ωοθήκες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Gogoula συνήθως έτσι άλλες φορές μας τρελαινόμαστε και άλλες φορές κουραζόμαστε να ασχοληθούμε και να στεναχωρηθούμε.Τις φύτρες τις έβγαλα από λοσιον μείγματα που μου έδωσε κάποιος άλλος γιατρός.Σε αυτόν πήγα επειδή καταφερε να ξαναβγάλει τα μαλλιά της θείας μου.Μόνο που αυτή δεν είχε κάποια πάθηση το έπαθα απο κορτιζόνη....Κατάφερε όμως να τις τα ξαναβγάλει εκεί που άλλοι γιατροί έλεγαν οτι δεν θα ξαναβγούν.Οι φύτρες μεγάλωσαν!
Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις συνδιαστικές εξετάσεις ορμονών και για θυρεοειδή αν δεν έχεις κάνει.Εφόσον δεν υποχώρησαν οι κυστες σου γνώμη μου είναι να πασ σε γυναικολογο με τις εξετάσεις σου να σου δώσει κάποια θεραπεία,αντισυληπτικα!Εμένα δεν οι ωοθήκες μου και η μήτρα μου φαίνονται πεντακάθαρες,αλλά λειτουργουν σαν πολυκιστικές.Τα μαλλιά μου ήταν πάντα αδύναμα τις περιόδους που συνηθίζεται να πέφτουν (φθινόπωρο και άνοιξη).Παράλληλα βρες κάποιν δερματολόγο εκει που να ασχολείται με μεσοθεραπεια.Εμένα μου κόστισε 70Ε κάθε επίσκεψη.420Ε τι δίμηνο δηλ.και μετά κάθεμήνα 70Ε για την συντήρηση.
Από αυτά που λες πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσεις την θεραπεία για τις κύστες.Νομίζω ότι απο εκεί ξεκινάν όλα.Πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Πάνω από όλα ψυχραιμα θα το αντιμετωπίσεις!Οσο το ψάχνεις έχεις ελπίδες!
Δεν είσαι η μόνη!!!!!!!!!!!!!! ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Despina

New Member

Γεια σας κορίτσια,
είμαι καινούριο μέλος & χαίρομαι πάρα πολύ που ανακάλυψα αυτό το forum. Δε φαντάζεστε (ή μάλλον ίσως μερικές το ξέρετε!) πως νιώθω με το θέμα της τριχόπτωσης.. Είμαι 27 χρονών και το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ήμουνα στο δημοτικό!!! Ευτυχώς τότε με μια θεραπεία το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και τα μαλλιά μου φύτρωσαν και πάλι κανονικά! Στην εφηβεία όμως το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε και από τότε παραμένει σταθερά! Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές θεραπείες, τοπικά σκευάσματα, ενέσεις κορτιζόνης αλλά όλα κατάφερναν απλά να συνητηρούν την κατάσταση. Έχω κάνει εξετάσεις, δεν έχει εντοπιστεί κάτι γυναικολογικό αλλά έχω υποθυροειδισμό, τον οποίο έχω βέβαια ρυθμίσει από μικρή ηλικία.. Επίσης, πριν μερικά χρόνια με φόβισαν για λύκο, γιατί κάποιες εξετάσεις μου δεν ήταν πολύ καλές, μετά οι γιατροί μου είπαν ότι αυτά ήταν βλακείες γιατί τα συγκεκριμένα αποτελέσματα οφείλονταν απλά στο θυροειδή..

Η τελευταία μου θεραπεία περιλαμβάνει ανθραλίνη, η οποία είναι απαίσια γιατί βάφει κόκκινο & ερεθίζει το κεφάλι. Επίσης, παίρνω στανταρ από στόμα ψευδάργυρο και βάζω επί χρόνια regain.Τι να πω, απλά έχω κουραστεί και το τελευταίο διάστημα η κατάσταση επιδεινώνεται.
Ντρέπομαι πολλές φορές να κυκλοφορώ & νομίζω πως όλοι με κοιτούν λόγω του προβλήματός μου..
'Ολγα, μπορείς σε παρακαλώ να μου συστήσεις αυτόν το πολύ καλό γιατρό που αναφέρεις??

Καλύ τύχη σε όλες μας!

olga

New Member

γεια σου Δεσποινα!Επειδή δεν ξέρω άμα κανει να πω μέσα απο το forum το όνομά του στείλε μου mail με την διεύθυνσή σου να σου απαντήσω προσωπικά.
Πάντως αυτό που είπες για λύκο,πρόσφατα μια κυρια γύρω στα 40, πήγε σε μια τυχαία γιατρό επείδη τισ έφυγε μια τουφίτσα από το πίσω μέρος του κεφαλιού και άρχισε να χάνει μαλλιά.Με εξετάσεις που έκανε η γιατρός ανακάλυψαν ότι είχε ένα μήκυτα που έιχε αναπτυχθεί στο κεφάλι και θα την έκανε ναχάσει όλα τα μαλλιά τησ χώρις να μπορέσει να τα ξαναβγάλει..........Βεβαία δεν υποννοώ ότι έχεις κάτι τέτοιο!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως αξίζει να το ψάξεις.Και εγώ στην αρχή επειδή είχα βάλει κάποια κιλά νόμιζα οτι σίγουρα θα έχω θυροειδή αλλά καμία σχέση.Πάνω στον πανικό μας εξαιτίας του προβλήματος οδηγούμαστε σε λάθος δρόμους!Ο γιατρός αυτός είναι στη Θεσσαλονίκη(δεν ξέρω που μένεις) αλλά πιστευω ότι υπάρχουν γιατροί πολλοί καλοί σε πολλα σημεία ,αρκεί να τους βρούμε!
Επίσης, δεν ξέρω κάθε πότε κάνεις ή έκανες τελευταία φορά εξετάσεις ορμονικές αλλά άμα έχεις καιρό να κάνεις καλό είναι να δεις μήπως έχει αλλάξει κάτι!
Καλή υπομονή και αμα επιμένεις για το γιατρό στειλε μου! :20:

fani111

New Member

Γεια σε όλες!

Έχω και εγώ πολυκυστικές ωοθήκες και εκτός από το πρόβλημα σύλληψης που είναι λίγο στην τύχη και στον "αέρα", τα τελευταία 2 χρόνια έχω χάσει πάρα πολύ μαλλί! Και όταν λέμε πολύ εννοούμε πολύ... πάντα σε σύγκριση με αυτό που είχα. Δεν μπορώ πλέον να κάνω χωρίστρα από τη μία μεριά στο πλάι και στο φως φαίνεται το κεφάλι μου άδειο. Μου μίλησε μία φίλη για το regain που είχε κάνει θεραπεία πριν πολλά χρόνια και μου το παρουσίασε ως το πιο αποτελεσματικό. Εκείνη το χρησιμοποιούσε 2 φορές την ημέρα πρωί-βράδυ και είδε αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες! Όμως απ' ότι μου είπε είχε γεμίσει μπροστά το κεφάλι της.

Εγώ το δοκίμασα αλλά μου παρουσίασε φοβερή ξηροδερμία. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποια από σας; Ο δερματολόγος μου έδωσε βιταμίνες και κυστίνη και μου είπε να μην το χρησιμοποιήσω καθώς θα πρ΄πει να το φοράω μια ζωή.... και αν δεν το κάνω θα μου πέσουν και αυτά που έχω. Με αγχώνει πολύ το θέμα αυτό αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας....

Εσείς τί έχετε να πείτε;

Φανή

Γειά σου Φανή :)

εμένα το regaine το μόνο που μου είχε προκαλέσει ήταν φαγούρα. Κατα τη γνώμη μου αν βλέπεις αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας όπως πολλά παιδιά γράφουν εδώ.. είναι όπως πλένουμε τα δόντια μας έτσι χρησιμοποιούμε και ότι κάνει καλό στο μαλλί μας. Όταν φτάσεις στο αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί μετά θα κάνεις μία συντήρηση.

fani111

New Member

Γεια σου Χριστίνα! :)

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση... Εσύ είδες αποτελέσματα από το regain? Πόσο καιρό το χρησιμοποιούσες?

Φανή

Όχι Φανή εμένα μόνο το regaine δε με καλύπτει. Εχώ από μικρή πρόβλημα με τα μαλλιά μου και δεν είμαι από τις εύκολες περιπτώσεις. Το έχω χρησιμοποιήσει χρόνια αλλά με διακοπές.

Εσένα ο γιατρός σου έχει πεί ότι όσο μαλλί έχεις χάσει είναι επειδή έχεις πολυκυστικές;

fani111

New Member

Γεια σου Χριστίνα!

Στον δερματολόγο δεν ανέφερα κάτι για πολυκυστικές γιατί δεν ήταν σίγουρο ακόμη.... και η αλήθεια είναι ότι ο ένας γιατρός μου λέει ότι έχω και ο άλλος ότι δεν έχω! Δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη. Αυτός όμως που μου είπε ότι έχω είπε ότι έχει να κάνει η τριχόπτωση με τις πολυκυστικές. Βέβαια όταν διαβάζω για το τί είναι πιο πολύ αναφέρουμε τριχοφυία παρά τριχόπτωση! Τώρα μου είπε μια γνωστή που έχασε πολύ μαλλί λόγω κάποιας θεραπείας που έκανε, ότι είδε μεγάλη βελτίωση με το Capilarin! Έκανε κανονικά τη θεραπεία και τη βοήθησε πολύ! Δεν ξέρω σκέφτομαι να το δοκιμάσω.... εσύ το έχεις υπ' όψιν?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

συγνώμη που επεμβαίνω,
αλλά το capillarine είναι χαμένος κόπος & χρήμα-ακόμα ένα προϊόν @π@της που δοκίμασα... :-[

nan

New Member

καλησπερα.ψαχνοντας πληροφοριες γυρω απο τη γυναικεια τριχοπτωση βρηκα αυτο το site. ειμαι 28 ετων και εδω και 3 μηνες μετα τη γεννηση του γιου μου αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα τριχοπτωσης. εχω χασει παρα πολυ μαλλι σε σημειο να αρχισει να φαινεται το κεφαλι μου!με στεναχωρει αυτη η κατασταση και ελπιζω να βρω κατι απο εδω μεσα που θα με βοηθησει.

nan

New Member

Maria είπε:
Γειά σας κορίτσια! Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια σας έχει πολυκυστικές ωοθήκες και τις προκάλεσαν αλωπεκία και με ποιο τρόπο τις αντιμετώπισε. Εγώ ύστερα από εξετάσεις που μου υπέδειξε η δερματολόγος βρήκα ότι έχω πολυκυστικές κι όπως μου είπε η γιατρός αυτή είναι η αιτία για την τριχόπτωση που είχα. Μου έδωσε αντισυλληπτικά (gynofen 35) τα οποία παίρνω εδώ και 2 μήνες περίπου, αυτά ενδείκνυνται για τη θεραπεία πολυκυστικών και για την αλωπεκία ανδρογενετικού τύπου. Παράλληλα βάζω και regaine 2% για το ίδιο χρονικό διάστημα (η δερματολόγος μου είπε όχι στο regaine για να μην το χρειάζομαι συνέχεια μετά και πρότεινε betnovate αλλά δεν την άκουσα γιατί πιστεύω ότι στο regrowtη το regaine είναι πιο δυνατό).
Προς το παρόν δεν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα, είναι νωρίς άλλωστε. Χρησιμοποιήσα για κάποιο διάστημα τοπική σπιρονολακτόνη αλλά η γιατρός μου είπε ότι δε χρειάζεται κι ότι τα αντισυλληπτικά που παίρνω κάνουν τη δουλειά τους. Κι επειδή βαριέμαι να τη βάζω το βράδυ και να την ξεπλένω το πρωί (μυρίζει και θαμπώνει το μαλλί) την έκοψα εντελώς! Δεν ξέρω αν έκανα καλά... ελπίζω τα αντισυλληπτικά να με καλύπτουν και να μη χρειάζομαι τοπικό αντιανδρογόνο, αφού η δράση των αντισυλληπτικών είναι να συρρικνώσουν τις πολυκυστικές που παράγουν τα αντιανδρογόνα... Πιστεύετε ότι σωστά το σκέπτομαι;
Έχει καμιά σας παρόμοια εμπειρία; Θα ήθελα να ανταλλάσσαμε απόψεις επί του θέματος...
κι εγω εχω πολυκυστικες ωοθηκες και επαιρνα τα gynofen αρκετα χρονια. τοτε ειχα μεν τριχοπτωση αλλα οχι μεγαλο προβλημα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

fani111 είπε:
Στον δερματολόγο δεν ανέφερα κάτι για πολυκυστικές γιατί δεν ήταν σίγουρο ακόμη.... και η αλήθεια είναι ότι ο ένας γιατρός μου λέει ότι έχω και ο άλλος ότι δεν έχω! Δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη. Αυτός όμως που μου είπε ότι έχω είπε ότι έχει να κάνει η τριχόπτωση με τις πολυκυστικές. Βέβαια όταν διαβάζω για το τί είναι πιο πολύ αναφέρουμε τριχοφυία παρά τριχόπτωση! Τώρα μου είπε μια γνωστή που έχασε πολύ μαλλί λόγω κάποιας θεραπείας που έκανε, ότι είδε μεγάλη βελτίωση με το Capilarin! Έκανε κανονικά τη θεραπεία και τη βοήθησε πολύ! Δεν ξέρω σκέφτομαι να το δοκιμάσω.... εσύ το έχεις υπ' όψιν?
Υπερηχογράφημα έκανες; Στο τελευταίο που έκανα έδειξε τελικά πολυκυστικές αλλά έχω και πρόβλημα με τον κύκλο μου :-[. Εμένα ο γιατρός μου είπε ότι σίγουρα επηρεάζει και αυτό... Και μου έδωσε να ξεκινήσω και αντισυλληπτικά... για να δούμε.. Το τελευταίο καιρό υπάρχει στασιμότητα στο μαλλί (αυτό που φοβόμουνα από την αρχή). Τριχόπτωση δεν έχω αλλά πολλές από τις καινούργιες τρίχες είναι τρίχωμα και φτάνει το πολύ 2εκ και φυσικά πέφτουν..δε μπορούν να κρατηθούν! Αυτό ήταν έντονο για 2 μήνες το καλοκαίρι! Ελπίζω να παίζουν ρόλο οι κύστες και με τα αντισυλληπτικά αυτό να αλλάξει!

Όχι Φανή το Capilarine δε το δοκίμασα ποτέ και ούτε πρόκειται να το πάρω.. Εξάλλου όπως είπε ο Σπύρος θεωρείται :snakoil:

nan είπε:
καλησπερα.ψαχνοντας πληροφοριες γυρω απο τη γυναικεια τριχοπτωση βρηκα αυτο το site. ειμαι 28 ετων και εδω και 3 μηνες μετα τη γεννηση του γιου μου αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα τριχοπτωσης. εχω χασει παρα πολυ μαλλι σε σημειο να αρχισει να φαινεται το κεφαλι μου!με στεναχωρει αυτη η κατασταση και ελπιζω να βρω κατι απο εδω μεσα που θα με βοηθησει.
Γειά σου nan :welc:

cresomare

New Member

kalispera!Eimai 23 xronwn kai i istoria mou einai paromoia me polles kopeles pou exoun grapsei sto sygkekrimeno forum.
edw kai enamisi mina anakalypsa oti exw mikropolykystikes wothikes opws mou eipe o gynaikologos.To monadiko symptwma einai i entoni trixoptwsi pou paratirw apo ton Aygousto.
Prepei na omologisw oti psyxologika de niwthw katholou kala.Mexri na vrw telika ti prokalei tin trixoptwsi ekana diafores exetaseis.Arxika vrethike oti o sidiros kai i ferritini mou itan sxedon mideniki kai arxisa na pairnw sidiro kathimerina apo Septemvri kai epanapaythika oti i trixoptwsi ofeiletai se ayto.Prospathisa na veltiwsw kai ti diatrofi mou me prasina laxanika kai polla frouta parallila me ti therapeia gia to sidiro.
Omws synexizotan i trixoptwsi kai etsi ekana enan yperixo polykystikwn opou den eide kati o giatros alla mou proteine oronologiko elegxo kai telika vrikame oti exw polykystikes kai sygkekrimena mikropolykystikes opws mou eipe o gynaikologos.
Edw kai ena misi mina pairnw ta gynofen omws i trixoptwsi de stamata.Parallila louzomai me ena farmakeytiko sampouan kai vazw kati stagones apo dialyma pou mou etoimasan sto farmakeio symfwna me ti syntagi enos dermatologou pou episkefthika.Alla de nomizw na voithoun kai poly..
O dermatologos mou eipe oti i lipsi antisylliptikwn enteinei tin trixoptwsi alla otan ta stamatisw tha stamatisei kai i trixoptwsi.
Exete akousei kati tetoio?
Eilikrina niwthw para poly asxima.Ta mallia mou itan panta poly plousia kai tora pou mou symvainei ayto skeftomai wres wres oti tha meinw karafli kai alla polla pou de xreiazetai na anaferw giati den exw skopo na prokalesw anisixia.Koimamai kai vlepw efialtes.Stenoxvriemai para poly kai me to gegonos oti oi polykystikes einai kati pou den therapeyetai kai oti oi gynaikes me polykystikes den mporoun na kanoun eykola paidia. :(
Perimenw apantiseis pou isws na mporousan na me voithisoun me paromoies empeiries i estw kai psyxologika.Eyxaristw ek twn proterwn.

Maria

New Member

cresomare καλως ήρθες! Εγώ δε θα ανησυχούσα στην περίπτωσή σου γιατί έχεις εντοπίσει τις αιτίες: η μηδενική φερριτίνη είναι πιο σημαντική και δε μπορείς να περιμένεις αποτελέσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να πάρεις σίδηρο κανα 6μηνο και αντισυλληπτικά παρομοίως για τις πολυκυστικές! Κι εγώ μικροπολυκυστικές είχα και παιρνω 6 μήνες αντισυλληπτικά και 8 σίδηρο (κι η φερριτίνη μου ήταν 70 να φανταστείς... φαντάσου εσύ!!). Εγώ άρχισα να βλέπω αποτελέσματα μετά τους 2 μήνες αντισυλληπτικών, σταμάτησε η τριχόπτωση. Επανέκφυση πλήρη δεν έχω, αλλά φυτρώνουν κάποια μαλλάκια που παίρνουν όγκο και χρώμα κι αυτό μου δίνει θάρρος. Φαντάσου ομως ότι εγώ είχα πάντα λίγα μαλλάκια και πολύ λεπτά και καταλαβαίνεις πόση στενοχώρια έχω περάσει γιατί όταν αδειάζει ένα μισογεμάτο κεφάλι είναι χειρότερο από το να αδειάζει ένα γεμάτο κεφάλι!! ;)Εσύ που είχες τόσο πλούσιο μαλλί δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αποκτήσεις πάλι. Το πρόβλημα είναι σε όσες έχουν λίγο μαλλί από πάντα, αυτές είναι ομάδα υψηλού κινδύνου για φαλάκρα!!! Εσύ θα πας μια χαρα πιστεύω...
Όσο για το ότι τα αντισυλληπτικά πορκαλούν τριχόπτωση το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Βέβαια από την άλλη σου το δίνουν ως θεραπεία για τις πολυκυστικές, το gynofen είναι για θεραπεία πολυκυστικών κι εγώ αυτό παίρνω και μου σταμάτησε την τριχόπτωση.... Ισως μερικές φορές να μην έχει κάποια γυναίκα πρόβλημα αλλά παιρνοντας κάποιο αντισυλληπτικό να της προκαλέσει τριχόπτωση διότι αλλάζει τις ορμόνες, τι να πω...

Μην ανησυχείς πάντως, κάνε υπομονή και συνέχισε τη θεραπεία σου ανελλειπώς! Τα αποτελέσματα δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη!!

cresomare

New Member

Maria eyxaristw poly gia to xrono pou dietheses na mou apantiseis.Den xerw giati den stamataei i trixoptwsi.Les na einai perissotero logw xamilis ferritinis?
Feygoun toufes ta mallakia mou..Anisixw.Den koimamai katholou kala.Arxika den eixa agxvthei toso giati perimena oti tha stamatouse..
Mporei na lew kai vlakeies alla mipos yparxei periptwsi na mou prokalei tin trixoptwsi kapoio aytoanoso nosima?
an ypirxe periptwsi gia kati tetoio den tha eixe ypainixthei kapoios apo tous giatrous pou episkefthika i oi exetaseis den tha eixan deixei kati periergo?
Den xerw niwthw asxima me ayto pou mou symvainei.Den peripoioumai katholou ta mallia mou.Polles fores oute kan xtenizomai..Vevaia ayto einai to ligotero ayto pou thelw einai na stamatisei i toulaxiston na veltivthei kapws i katastasi.

Γειά σου cresomare.

Επειδή καταλαβαίνω ότι έχεις τρομάξει λίγο, να τονίσω κάτι που πολύ σωστά έχουν συζητήσει εδώ οι άντρες του forum, όταν κάποιος έχει τριχόπτωση (ειδικά γυναίκα) δε σημαίνει ότι θα αρχίσει να φαίνεται το κεφάλι του ή θα κάνει καραφλίτσα αν οι τρίχες που πέφτουν ανανεωθούν.
Πχ. σε εποχιακή τριχόπτωση μπορεί σε κάποια κοπέλα να πέφτει πολύ μαλλί και να βλέπεις τρίχες παντού , αλλά ταυτόχρονα βγαίνουν καινούρια μαλλιά.

Για τα αυτοάνοσα εμένα ο γιατρός μου έδωσε να κάνω πρώτα κάποιους δείκτες και βλέπουνε αν είναι ένταξει, αλλιώς αν κάτι δε βγεί και τόσο καλό τότε συνεχίζεις με τις πιο ειδικές εξετάσεις.

Γενικά μη τρομάζεις, να ενημέρωνεσαι όσο μπορείς, να κάνεις τις θεραπείες σου και θα πας καλά ;). Το να φτάσει μια κοπέλα να έχει ελάχιστα μαλλιά δε γίνεται απο τη μία μέρα στην άλλη και δε σημαίνει ότι θα χάσεις κι εσύ τα μαλλιά σου!!

Ο σίδηρος σου και οι κύστες αρκούν να σου έχουν προκαλέσει αυτή τη τριχόπτωση. Μην ανησυχείς και κάνε υπομονή.

Επειδή τα greeklish απαγορεύονται και για να μη σβηστούν τα μηνύματα σου να σου θυμήσω να γράφεις ελληνικά :)

Maria

New Member

cresomare ναι, η φερριτίνη είναι σημαντικός παράγοντας! Κάνε υπομονή 2-3 μήνες και παιρνε τα χάπια σου και θα δεις πώς θα πας.

Για τα αυτοάνοσα δεν ξέρω καθόλου τι ισχύει, δεν ξέρω πόσο σπάνιο ή συχνό φαινόμενο είναι αλλά νομίζω ότι αυτά θα πρέπει να τα ψάξεις αν δε δεις βελτίωση με την τωρινή αγωγή..

cresomare

New Member

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.Η αλήθεια είναι οτι έχω τρομάξει πάρα πολύ.Δεν ξέρω αν τα μαλλιά μου ανανεώνονται.Υπάρχουν φύτρες αλλά κάποιες απο αυτές μου φαίνονται λεπτές και αδύναμες και φοβάμαι οτι δε θα μείνουν για πολύ στο κεφάλι μου.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα μαλλιά μου ,ίσα ίσα ήταν τόσο πυκνά και πολλά για αυτό έχω στενοχωρηθεί και πανικοβληθεί.
Θα το ψάξω και για τα αυτοάνοσα αλλά εχω κουραστεί πολύ με την υγεία μου αυτό το διάστημα...Ελπίζω όπως μου λέτε να βελτιωθεί η κατάσταση.
Να είστε καλά!

hristina

New Member

χαλοου :)
λοιπον καταρχην ενα συντομο ιστορικο μου:
ειμαι 36 ετων, εχω πολυκυστικες ωοθηκες... επαιρνα αντισυλληπτικα απο τα 18 μου χρονια εως τα 30...

ο λογος που με εστειλε για πρωτη φορα ομως πριν απο εναμισι χρονο στο δερματολογο ηταν ακριβως αυτο το τσουξιμο, ενα περιεργο τσουξιμο ρε παιδια, σαν αισθημα καυσου, σαν τσιμπιματα, σε συγκεκριμενα σημεια του κεφαλιου, στο μπροστινο μερος, εκει που πεφτουν και τα περισσοτερα μαλλια.. αν και το τριχωτο ηταν υγιεστατο και οι 3 δερματολογοι που ειχα παει δεν εβλεπαν τιποτα, το τριχοριζογραμμα εδειξε δυστροφικες τριχες 30% (αν θυμαμαι καλα) και οι αναγενεις 60% νομιζω και μου δωσανε το regain kai σιδηρο (ειχα φεριτινη 10)..
εβαζα το regain για καποιυς μηνες ωσπου μου δημιουργησε σμηγματορροικη δερματιτιδα και το εκοψα... εντωμεταξυ η φεριτινη ανεβηκε στο 40+ (43 νομιζω) και εκοψα το σιδηρο καπου τον οκτωβριο αν θυμαμαι καλα....

τελικα μαλακιες.. απο τα χριστουγεννα και μετα ξεκινησε παλι και το τουξιμο στο κεφαλι (ομολογω ειχε γινει πολυ πιο ηπιο οσο επαιρνα το σιδηρο) και η τριχοπτωση... (εννοειται δεν εχω καθολου ΣΜ, τωρα, το τριχωτο πεντακαθαρο)... πιστευω πια οτι πολυ απλα αυτο που φταιει ειναι οι πολυκυστικες μου ωοθηκες, οχι ο σιδηρος... φτου ποτε δε θα ξεμπλεξω απ αυτες τις ωοθηκες!... ειμαι 36 ετων, ελεος δε φευγουνε ποτε?

οι ορμονικες εξετασεις δε δικαιολογουν τριχοπτωση λεει ο γυναικολογος.. μαλακιες λεω παλι εγω.. οι πολυκυστικες φταινε, αν ηταν ο σιδηρος δε θα ειχα ακομη προβλημα, θα επαιρνα το σιδηρο και στοπ η τριχοπτωση.. μου λεει ο γυναικολος "τοτε γιατι δε σου πεφτανε τοσα χρονια τα μαλλια, αφου πολυκυστικες ωοθηκες εχες απο την εφηβεια?" (πφφφφφφφφ...ακου ερωτηση!).... μα επαιρνα αντισυλληπτικα 10+ ολοκληρα χρονια, για αυτο δε μου επεσαν!
εκοψα τα αντισυλληπτικα (εδω και 5 χρονια) και σιγα σιγα και σταδιακα εμφανιζω τα κλασικα συμπτωματα των πολυκυδτικων ωοθηκων:

1) ακμη (!) .. ω ναι εβγαλα ακμη μετα τα 30 οταν εκοψα τα αντ/κα!.. ωραιοτατες τεραστιες σπυρουκλες, ουτε να κοιμηθω δε μπορουσα, ακουμπουσε το μαξιλαρι στο μαγουλο με τα σπυρια και πονουσα!!!... πλακωθηκα στις αντιβιωσεις, οκ την καταφερα και την καταπολεμησα (εννοειται 10 χρονια που επαιρνα τα αντισυλληπτικα το δερματακι βελουδινο!)

2) εβγαλα τριχες στο προσωπο (!) και δε μιλαω για χνουδι, μιλαω για τριχες στο πιγουνι, μαυρες και σκληρες! ... ευκολο λεω ειναι αυτο!... εκανα λειζερ και τις ξεφορτωθηκα.... (εννοειται 10 χρονια που επαιρνα τα αντισυλληπτικα δεν ειχα καμια τριχα στο προσωπο!)

και τωρα πεφτω παλι σε αλλο συμπτωμα των πολυκυστικων.. τριχοπτωση!... ρε παιδια αυτο ειναι το χειροτερο απ ολα!... ελεος γμτ.. τωρα τι κανουμε?

τα αντισυλληπτικα τα εκοψα γιατι δε μπορουσα να κοψω το καπνισμα και ολα αυτα τα χρονια που τα επαιρνα καπνιζα ταυτοχρονα.. φοβηθηκα μην παθω τιποτα και τα εκοψα, ετοιμη να αντιμετωπισω ολα τα συμπτωματα των πολυκυστικων... τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι να ξαναπαρω τα αντ/κα... οκ η ακμη, οκ οι τριχες... αλλα ρε παιδια τριχοπτωση δε θα την αντεξω.. ελεος δηλαδη.. εχασα και τοσο καιρο νομιζοντας οτι εφταιγε ο σιδηρος ρε γμτ...
ο γυναικολογος λεει οτι τωρα πια οι πολυκυστικες ειναι σε ηπια φαση, δε θα μπορουσαν να προκαλεσουν τριχοπτωση... μαλακιες... αφου μπορουν να μου κανουν ακμη με μεγαλα σπυρια και χοντρες τριχες στο πιγουνι γιατι να μη μπορουν να μου κανουν και τριχοπτωση?

"που ειναι η ακμη? δε βλεπω τιποτα!" μου λεει ο γυναικολογος..
ε μα αφου του λεω πηρα 8 μηνες αντιβιωση, στο τσακ γλυτωσα το roaccutan και σωθηκα με αντιβιωση μονο (παλι καλα..)

"που ειναι οι τριχες στο πιγουνι? δε βλεπω τιποτα!" λεει παλι ο γυναικολογος...
μα βρε χρυσε μου βρε καλε μου σου λεω εκανα λειζερ, κανω ακομη για την ακριβεια... μα ειναι δινατον να βγαινω εξω με τη γουρουνοτριχα στο πιγουνι και τα σπυρια? .. εννοειται θα εκανα τα παντα να τα ξεφορτωθω!

ουφ.. τελος παντων, αφου πια εχω καταληξει οτι ο σιδηρος δεν ηταν η αιτια, προσανατολιζομαι στα αντισυλληπτικα.. πλακα πλακα ο μονος τροπος να κοψω το καπνισμα ειναι αμα μου πεις "καραφλη ή ακαπνη?"... τι θα πω καραφλη? αποκλειεται.. αν ειναι να χω μαλλια θα το κοψω το ρημαδι και θα ξανααρχισω τα αντ/κα...
ο γυναικολογος ανετα μου δινει τα αντισυλληπτικα, αλλωστε εχω πολυκυστικες (εστω και σε πιο ηπια φαση απ οτι παλιοτερα), ηταν ομως δικη μου αποφαση να τα σταματησω τα τελευταια 6 χρονια...

hristina

New Member

συγνωμη κιολας βρε παιδια για ολη αυτη τη μεταμεσονυκτια γκρινια μου, αλλα με ΤΖΟΥΖΕΙ το κεφαλι μου ΟΛΗ μερα κι αυτο με κανει πολυ γκρινιαρα .. το χειροτερο ειναι οτι εχω φτασει σε σημειο να μη μπορω να χτενιστω απο τον πονο... χτενιζομαι μονο μετα το λουσιμο, αργα και προσεκτικα... για να μην πω οτι ΔΕ μπορω να πιασω τα μαλλια μου πια και με τρωει η ζεστη.. ΠΟΝΑΝΕ!
και τωρα οι ερωτησεις μου κι ευχαριστω προκαταβολικα σε οποιον απαντησει:

1) τι ορμονικες εξετασεις σας ειπαν να κανετε?
σας στελνω τις δικες μου:
ελευθερη τεστοστερονη: 1,6
ολικη τεστοστερονη: 0,2
ελευθερη θυροξινη (FT4): 12,9
θυρεοτροπος ορμονη(TSH-3G): 0,6
ωοθυλακιοτροπος ορμονη: (FSH): 8,9
ωχρινοποιητικη ορμονη: (LH): 8,5
προλακτινη: 6,7
οιστραδιολη(Ε2): 32,1
ινσουλινη: 7,5
c-πεπτιδιο: 1,5
Δ4 ανδροστενδιονη: 1,4

ολες οι τιμες ειναι τωρα πια μεσα στα φυσιολογικα ορια κι ας εχω πολυκυστικες ωοθηκες και πλεον εχω περιοδο κανονικα χωρις χαπια (παλιοτερα στην εφηβεια μου ειχα αλλες τιμες εννοειται και δεν ειχα καθολου περιοδο ή ειχα ξαφνικα σοβαρες αιμορραγιες)..
ωστοσο με αυτες τις τιμες εβγαλα και σπυρια και τριχες στο προσωπο...
ενιγουει λοιπον εχω την απορια: υπαρχει καποια απο σας με πολυκυστικες ωοθηκες και με τιμες εντος φυσιολογικων οριων που ο γιατρος της το δεχεται οτι η τριχοπτωση οφειλεται στις πολυκυστικες?

2) καπου διαβασα στο φορουμ (αντε να το βρω τωρα!) οτι η φεριτινη πρεπει να ειναι πανω απο 70 για να μην εχουμε τριχοπτωση! βρε παιδια εγω απο κατι πολυ παλιες μου εξετασεις που εψαχνα (πριν να εχω προβλημα με τριχοπτωση δηλαδη) ειχα φεριτινη 45 και το μαλλι αφανα! βεβαια επαιρνα και τα αντισυλληπτικα τοτε.. αλλα και παλι μου κανει εντυπωση, εμενα γιατι ο δερματολογος μου ειπε να κοψω το σιδηρο οταν εφτασα στο 40?και επεμενε να μου λεει οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι με το σιδηρο...

3) ποναει κι εσας το κεφαλι σας?

συγνωμη πολυ πολυ για το τερααααααααστιο ποστ!..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα