Πολυκυστικές ωοθήκες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Maria

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

1) εμένα μου είπαν να κάνω και υπέρηχο θυρεοειδούς.
2) σε μένα είχε πει η δερματολόγος ότι πρέπει να είναι πάνω απο 70 η φερριτίνη αν και νομιζω ότι δεν είναι ο ουσιαστικός λόγος για την απώλεια μαλλιών
3) ποτέ δεν είχα τσούξιμο στο κεφάλι

Πάντα είχα αδύναμα μαλλιά και λίγα στην κορυφή. Από την εφηβεία τραβιέμαι με τα μαλλιά. Πολυκυστικές εντόπισα στα 29 μου (πιο πριν δεν είχα κάνει ποτέ έλεγχο). Όμως σε μένα είναι κληρονομικό το πρόβλημα της τριχόπτωσης και για αυτό ποτέ δεν θα έχω τα μαλλιά που θα ήθελα να έχω.
Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι πολύ κοινή πάθηση και όμως δεν προκαλεί στις περισσότερες γυναίκες απώλεια μαλλιών αλλά τριχοφυία στο σώμα-πρόσωπο και ακμή.

Καλό θα ήταν να κόψεις το κάπνισμα (άλλωστε κακό σε όλα κάνει) και να αρχίσεις τα αντισυλληπτικά που σε βοηθάνε και δεν είχες πρόβλημα τόσα χρόνια με αυτά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γεια σου Χριστίνα. Ούτε κι εμένα πονούσε ποτέ το κεφάλι μου.

Για το κάπνισμα που λες, κάπνιζα 10 χρόνια και τα τελευταία χρόνια όταν στεναχωριόμουνα ξεσπούσα στο κάπνισμα..μου ήταν αδύνατον να το κόψω (ή έτσι τουλάχιστον πίστευα) . Κοντεύω 6 μήνες που το έχω κόψει και δεν το σκέφτομαι καθόλου! Αυτούς τους μήνες 1 τσιγάρο μπορεί να το έχω κάνει, αλλά το έχω βγάλει τελείως από το μυαλό μου και πραγματικά δε το σκέφτομαι καθόλου. Θέληση θέλει τίποτε άλλο πίστεψε με..μια κακή συνήθεια είναι τίποτα παραπάνω.

Κι εμένα η τριχόπτωση είναι λόγο κληρονομικότητας αλλά οι πολυκυστικές μπορεί να μου το επιβαρύνουν. Αν η απώλεια των μαλλιών είναι από χαμηλή φεριτίνη , τότε τα μαλλιά ξαναβγαίνουν όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία. Και μένα ο γιατρός μου έχει πει ότι πρέπει να είναι πάνω από 70 για να μην επηρεάζεται το μαλλί από αυτό. Αλλά αν κάποια γυναίκα έχει πολυκιστικές, χαμηλή φεριτίνη και έχει και κληρονομικότητα τότε επιβαρύνεται περισσότερο η κατάσταση..
 

hristina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

καλησπερα κοριτσια! ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! τις τελευταιες μερες εχω προβλημα με το νετ και καταφερα να μπω τωρα στα κλεφτα απο συνδεση καποιου γειτονα (θα με βριζει τωρα :))
εχω μπερδευτει λιγο, τι διαφορα εχει η κρηρονομικη τριχοπτωση απο την ανδρογενετικου τυπου? ειναι οι ιδιες ή οχι?
μακαρι να καταφερω να το κοψω το τσιγαρο, να σας πω την αληθεια εχω αρχισει και το σκεφτομαι πια σαν ευκαιρεια.. δηλ. ευκαιρεια να παρω τα χαπια για να αναγκατσω να κοψω το καπνισμα αλλιως απο μονη μου δεν υπαρχει περιπτωση ουτε καν να μπω στη διαδικασια να το προσπαθησω.. καπνιζω πολυ και πολλα χρονια.. παντοτε απο την αρχη ημουν απιστευτα κολλημενη με το καπνισμα..
καποτε πριν 10 χρονια περιπου, πεισμωσα πολυ και πεταξα τα τσιγαρα μου, ετσι ξαφνικα ενα μεσημερι κι αφου ειχα κανει σχεδον ενα πακετο με τον καφε μου.. ημουν πολυ αποφασισμενη οτι δε θα ξανακαπνισω και ο πρωτος μηνας ηταν σκετη λυτρωση, το χαρηκα.. ο δευτερος μηνας ηταν κι αυτος καλος, εβγαινα συνεχεια και μαλιστα με ατομα που καπνιζαν και δε μου ελειπε καθολου.. ο τριτος μηνας ομως ηταν σκετη καταστροφη.. αρχισε να μου μπαινει η ιδεα οτι θελω να καπνισω.. σιγα σιγα με ετρωγε αυτη η σκεψη.. εφτασα να το σκεφτομαι οοοοοολη μερα.... μεχρι που στο τελος του μηνα κοιμομουν και πια το εβλεπα μεχρι και στον υπνο μου... ονειρευομουν οτι καπνιζω!!!!... ηταν πραγματικα τρομακτικη η επιθυμια!... τελικα το ξαναρχισα κι απο τοτε δεν τολμησα ποτε ουτε να το ξαναπροσπαθησα γιατι τρομαξα κι εγω η ιδια με τον εαυτο μου, ασε που απογοητευτηκα απιστευτα..
για πρωτη φορα ομως μετα απο τοσα χρονια εχω αρχισει παλι να νευριαζω με τον εαυτο μου που προτιμισα να παρω τοσους μηνες αντιβιωση και να υποστω ακμη και τριχες μονο και μονο γιατι δεν τολμησα να κοψω το καπνισμα.. και δεν εχω σκοπο να υποστω και τριχοπτωση!!!.. για να μην πω για το τσοθξιμο στο κεφαλι!
εχω κλεισει ραντεβου να κανω πρωτα ενα τριχοριζογραμμα να δω σε τι φαση ειμαι (εχω 1μιση χρονο να κανω) και απο κει και περα θα παω και στο γυναικολογο να δω τι θα μου προτεινει..
ακομη και να μου πει παλι οτι δε φταινε οι πολυκυστικες, εγω θα παρω τα χαπια για κανενα εξαμηνο ετσι απλα για να το επιβεβαιωσω και μονη μου γιατι πολυ αμφιβαλω οτι ειναι μονο ο σιδηρος!

ΥΣ: παιδια ενα απογευμα μεσα στη βδομαδα εφτασα στο υπερτατο σημειο τσουξιματος, οπου δε μπορουσα πια οχι να πιασω τα μαλλια μου με κοκκαλακι (αυτο το εχω κοψει) αλλα ουτε να βαλω το μπροστινο μου τσουλουφι πισω απο τ αυτι για να μη μπαινει μεσα στα ματια μου την ωρα που δουλευα!!!! χαχαχα ειναι αστειο και λυπηρο μαζι, παλι καλα την επομενη μερα ημουν καλυτερα!


θα σας γραψω το αποτελεσμα απο το τριχοριζογραμμα να μου πειτε τη γνωμη σας.. ελπιζω να ειναι καλο, τουλαχιστον οχι χειροτερο απο το περσινο!
 

hristina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

να μαι παλι ;D
θυμηθηκα και κατι αλλο να σας πω και να σας ρωτησω αν ετυχε και σε σας..
πριν 100 χρονια που ειχα ξεκινησα τα gynofen στην τριτη λυκειου δηλαδη :) το μαλλι μου ηταν σγουρο, μπουκλα και φουντωτο.. ηταν και τις μοδας τοτε η περμαναντ και ημουν πολυ της μοδος χαχα.. τελος παντων 4-5 μηνες μετα τη ληψη αντισυλληπτικων το μαλλι ισιωσε και ξεφουσκωσε! (δεν αραιωσε απλα εφυγε ο ογκος του σγουρου).. οποιος με εβλεπε νομιζε οτι τα ισιωνα..
αργοτερα οτι καινουργιους φιλους εκανα και τυχαινε να δουν καμια παλια φωτο μου απο το σχολειο νομιζαν οτι τα εκανα περμαναντ τοτε (ηταν και της μοδας).. οταν ελεγα για τα αντισυλληπτικα κανεις δε με πιστευε..
ετσι εμεινα απο τα 17 μεχρι περιπου τα 30 με ισιο μαλλι..
λιγο πριν τα 30 που εκοψα τα χαπια τα μαλλια ξανασγουριναν μεσα στο πρωτο εξαμηνο -στο σημειο αφανας και παλι! τοτε επιτελους με πιστεψαν και οι φιλοι μου οτι δεν ειχα κανει ποτε περμαμαντ και δεν ελεγα ψεματα..
ενιγουει, αυτο εχει συμβει ποτε σε καμια μας με τα αντισυλληπτικα?

ΥΣ: τα σγουρα δε μου αρεσουν και τα ισιωνα, αλλα τον τελευταιο χρονο με την τριχοπτωση ΔΕΝ εχω ακουμπησει πιστολακι στο μαλλι.. επισης τωρα αποφευγω και τις βαφες (παλια τα εβαφα συνεχεια).. καμια καλη φυτικη βαφη ξερετε?
 

hristina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Maria είπε:
Επίσης οι πολυκυστικές σύμφωνα με όσα μου είπε η δερματολόγος μου υποχωρούν όσο φτάνεις προς τα 30, είναι σύνδρομο πιο νεαρών ηλικιών γενικά, οπότε μην τρελαίνεσαι. Εγώ είμαι 30 τώρα κι είχα μικροπολυκυστικές δηλ. που τέινουν να συρρικνωθούν, λόγω ηλικίας προφανώς... Αλλά καλού-κακού μου έδωσε αντισυλληπτικά για να εξασφαλίσουμε ότι πολεμάμε όλα τα μέτωπα!!
εγω ειμαι παλι :p
εχω ακομη ιντερνετ (ας ειναι καλα το ασυρματο του γειτονα) και διαβαζω τι εχετε γραψει και ειπα να γραψω κι εγω τη γνωμη μου..
τελικα αυτο πρεπει να ισχυει, μεσα στη δεκαετια που επαιρνα τα gynofen (απο τα 17 μεχρι τα 29) ειχα προσπαθησει πολλες φορες να τα κοψω με απογοητευτικα αποτελεσματα.. δεν ειχα καθολου περιοδο για μηνες ωσπου απογοητευομουν και τα ξαναρχιζα διαπιστωνοντας απλα οτι τιποτα δεν εχει αλλαξει (ειχα κι εγω την ελπιδα μηπως φυγουν απο μονες τους)
οταν ομως λιγο πριν τα 30 τα ξανασταματησα μετα απο 3 μηνες μου ηρθε επιτελους περιοδος και αργα και σταδιακα εγινα τελικα πολυ τακτικη στην περιοδο.. βεβαια ειναι ακομη εκει (φαινονται ακομη στον υπερηχο) κανουν τα κουλα της με την ακμη, τις τριχες και μαλλον και με την τριχοπτωση, αλλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχω περιοδο οπως ολες οι γυναικες και τα επιπεδα ορμονων στις εξετασεις ειναι καλα!
οταν ειχε ξεκινησε το προβλημα (απο τεταρτη δημοτικο φανταστειτε), ειχε απιστευτα ασχημη πορεια, 6 μηνες καθολου περιοδο και μετα 6 μηνες συνεχομενη περιοδος με αποκορυφωμα αιμορραγιες, ασθενοφορο και νοσοκομειο! η πρωτη μου εξεταση απο γυναικολογο εγινε σε κεινη την τρυφερη ηλικια, παιδικο τραυμα το χω ακομη.. χαχα
 

hristina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

olga είπε:
Ο δερματολόγος μαζί με το γυναικολόγο στον οποίο με έστειλε υπόστηρίζουν ότι έχω ΣΠΩ.Πρίν από ένα χρόνο που έκανα πρώτη φορά εξετάσεις κάποιες ορμόνες ήταν υπό και άλλες ξέφευγαν,αλλά με την θεραπέια επανήλθαν!Και οι 2 μου είπαν ότι για αυτό πέφτουν τα μαλλιά και θα αραιώσουν και άλλο.
Η γυναικολόγος που με πατρακολουθεί τα τελευταία 4 χρόνια ειπέ ότι δεν τίθεται θέμα πολυκυστικών.Η ακμή και η τριχόπτωση είναι συμπτωματικά και οτι αφού έκανα θεραπεία επόμενω ήταν να έχω αποτέλεσμα.Μου συνέστισε όμως να σταματήσω και να παρακολουθήσω την συνέχεια.
Πήγα και σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι δεν έχω κάποιο σοβαρό ορμονικό πρόβλημα.
Τώρα βάζω μια λοσιον και παίρνω Ginofen 35.φερριτίνη από ότι είδα στις εξετάσεις μου δεν έκανα αλλά αν έχει να κάνει με το σίδηρο τότε αυτό είναι εντάξει.Έίμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ!
γεια σου ολγα :) εχω κι εγω ΣΠΩ
το gynofen ταυτοχρονα με το androcur ειναι πολυ δυνατος συνδιασμος.. τα ειχα παρει κι εγω στην αρχη σα δοση εφοδου.. επειτα συνεχισα μονο με το gunofen για 10+ χρονια.. ναι οντως κι εμενα οι γιατροι μου ελεγαν να παιρνω τα gynofen για παντα κατι που και μενα δε μου αρεσε... κι οταν τα εκοψα, τα εκοψα μονη μου..

νομιζω οτι εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης: θα εκανα ενα τριχοριζογραμμα τωρα για να δω που βρισκομαι, επειτα θα εκοβα τα gynofen για ενα 3μηνο-4μηνο (θα συνεχιζα μονο με τοπικη θεραπεια) και μετα απο 3-4 μηνες θα ξανακανα τριχοριζογραμμα ΚΑΙ ορμονικο ελεγχο να δω τι γινεται... αν εβλεπα οτι τα πραγματα χειροτερευουν θα αρχιζα παλι τα gynofen.. μονο τα gynofen.. τα androcur δε νομιζω να τα ξαναπαιρνα...
φαντασου οτι εγω ειχα καραμπινατο ΣΠΩ και ομως τα androcur μου τα εδωσαν μονο για λιγους μηνες στην αρχη κι επειτα με συνεχισαν με to gynofen που ειναι πολυ πιο ηπιο και μπορεις να το παιρνεις για μεγαλο διαστημα.. για παντα οπως μου ειπαν..

ΥΣ: το οτι ο σιδηρος ειναι καλος δε σημαινει οτι ειναι και η φεριτινη! η φεριτινη ειναι η αποθηκη του σιδηρου.. εμενα π.χ. σε περσινες εξετασεις ο σιδηρος ηταν οκ, αλλα η φεριτινη μονο 10!...

ΥΣ2: και πηγαινε και σε αλλον γιυναικολογο! ξερω ειναι ψυχοθρορα διαδικασια τα τρεχαματα στους γιατρους, αλλα πρεπει να βρεις καποιον που να εμπιστευεσαι.. ειδικα για γυναικολογο που εμεις οι γυναικες θα τον χρειαζομαστε μια ζωη..

ΥΣ: κι εγω εβγαλα τριχες και σπυρακια οταν εκοψα τα αντισυλληπτικα.. μια φιλη μου οταν τα ειχε κοψει εβγαλε τριχες στη ραχη! μαυρες χοντρες σαν αρκουδισιες μου ελεγε! εγω παλι στο πιγουνι, κατι σε κριαρι δηλαδη.. χαχαχα.. αυτα ειναι ευκολα βεβαια, καλα που υπαρχει το λειζερ! η ακμη ειναι πιο ζορικη, αλλα και αυτη αντιμετωπιζεται.. το χειροτερο ειναι η τριχοπτωση για αυτο οπλισου με υπομονη, μην απογοητευεσαι και μην παραιτηθεις!.. αν χρειαστει να ξαναπαρεις τα χαπια μη φοβηθεις.. μπορει ο οργανισμος σου να τα χρειαζεται τωρα για να ερθει σε ισορροπια και μετα απο καποιο διαστημα τα πραγματα να ειναι καλυτερα και να τα κοψεις... τα ορμονικα προβληματα δεν ειναι μονο προβληματα εμφανισης, ειναι διαταραχη μεσα στον οργανισμο και δεν ειναι σωστο να την παραβλεπουμε...


ΥΣ: μην καπνισεις ποτε οσο παιρνεις τα αντισυλληπτικα!

ΥΣ: αισιοδοξια! κι εγω φρικαρω ωρες ωρες εντελως, αλλα πεισμωνω κι ολας :)
 

ANNA

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

καλησμπέρα! έχω καιρό να γράψω στο forum και εν ολίγοις ταλαιπωρούμαι χρόνια με την τριχόπτωση και πλέον παίρνω μόνο τα gynofen 35 εδώ και 8 μήνες. τελευταίες εξετάσεις έδειξαν οτι η φεριτίνη έφτασε το 160(ουαου!).
ναι μεν έχουν σταματήσει να πέφτουν και φαίνονται πιο δυνατά αλλά δεν βλέπω να φυτρώνουν πολλές τρίχες ωστε να γεμίσει το κενό... να περιμένω βελτίωση στο μέλλον ή όνειρο απ@τηλό.?! :(
 

Maria

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

γεια σου Αννα,
βάζεις regaine ή δε χρησιμοποιείς τίποτα τοπικά; Νομίζω ότι χρειάζεται και το τοπικό για να βγάλεις μαλλί... Εγώ επειδή δεν έβλεπα φως με τα gynofen μόνο (αν και είχαν σταματήσει την τριχόπτωση και δυνάμωσε η τρίχα), άρχισα ρεγκαιν εδώ και 2 μήνες -παρόλο που ήθελα να το αποφύγω- και περιμένω να δω καμια τρίχα να βγαίνει...
 

gogoula

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Geia sas kai pali meta apo 10 mines.

Tha eimai suntomi kai tha sas po oti meta apo tosa xapia kai apeires eksetaseis ta paratisa ola kai apla arxisa hairway 5% anameiksi me olyderm lotion. Episis anamiksi kamia fora ekana kai me frezyderm extra lotion gia trixoptosi.

to proto mina etriva ta matia mou afou evlepa pantou futres.
Pleon exo ta mallia mou. Normal pera os pera. Akoma tin xrisimopoio kathe vradu. Kai tha tin xrisimopoio gia kana 3mino akoma sustimatika kai meta suntiritika.

Se mena epiase elpizo kai euxomai olopsuxa na doulepsei kai gia sas giati ksero tin pikra kai tin tlipsi pou niothei kapoios pou xanei ta mallia tou.

Gia opoia aporia pls be my guest. :)
 

lukumina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γεια σας ,
ε'ιμαι καινούργια εδώ και έχω κι εγώ τριχόπτωση. Είμαι 34 έχω 2 παιδιά.....και τελευταία πανικοβάλλομαι όλο και περισσότερο με το θέμα γιατί γίνεται πιο έντονο. Θα ήθελα τη συμβουλή σας προτού ξεκινήσω.
Σε τι γιατρό να απευθυνθώ; Να πάω πρώτα στον γυναικολόγο μου μιας και έχω κι εγώ εδώ και χρόνια πολυκυστικές;
ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

γειά χαρά-καλώς όρισες!

γράφω επειδή βλέπω ότι δεν μπήκαν ακόμα οι γυναίκες του φόρουμ...!

λοιπόν,
μπορείς να αρχίσεις λούσιμο με fungoral,
αλλά σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς γυναικολόγο(οιστρογόνα κ.α) και παθολόγο/ενδοκρινολόγο(θυρεοειδή,σίδηρο κ.α)-η γυναικεία τριχόπτωση συνήθως είναι πολυπαραγοντική


πάνω απ'όλα να'σαι ψύχραιμη και θετική-υπομονή και επιμονή στην θεραπεία ;D
 

lukumina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

σε ευχαριστώ πολύ.......λέω να ξεκινήσω από τον γυναικολόγο μου...και βλέπουμε

το fugoral όμως γιατι....?

βασικά πήρα τα priorin τις κάψουλες και το σαμπουάν...δεν έκανα καλά;
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

lukumina είπε:
το fugoral όμως γιατι....?

βασικά πήρα τα priorin τις κάψουλες και το σαμπουάν...δεν έκανα καλά;
το fungoral(ketokonazole) είναι σημαντικός παράγοντας επανέκφυσης-3 φορές την εβδομάδα,εναλλάξ ημέρες με το σαμπουάν που πήρες
οι κάψουλες είναι ψιλοχάσιμο χρόνου/χρήματος/υπομονής και τριχών... :-[
 

sofia

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Καλησπέρα lukumina.Συμφωνώ με τον Σπύρο.Απλά θα προσθέσω ότι είναι καλό να κάνεις ορμονικές εξετάσεις και εξετάσεις σιδήρου και να τις πας σε κάποιον ενδοκρινολόγο.Εγώ τουλάχιστον αν ήμουν καλύτερα ενημερωμένη από την αρχή από εκεί θα ξεκινούσα και δεν θα έπαιρνα σβάρνα τους δερματολόγους! ;)
 

lukumina

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

θα ξεκινήσω από ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο λοιπον.........δεν μπορώ ...τρελαίνομαι μόνο με την ιδέα οτι αυτο το πράγμα θα συνεχιστεί.......
 

papaki

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

γεια σας, είμαι καινούριο μέλος και έχω τρελό πρόβλημα με τριχόπτωση (εδώ και 3 χρόνια) και ένα υπέροχο κοκτέιλ με υποθυρεοειδισμό, χαμηλή φεριτίνη, και υποψιάζομαι ΣΠΩ (εκτός απο τριχόπτωση παρουσίασα τριχοφυΐα στο πρόσωπο - το αντιμετώπισα με gynofen παλιότερα & τώρα με yasminelle).Είδα σε ένα post της gogoulas οτι τα πήγε καλά με συνδυασμό hairway 5% και olyderm lotion. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω μιας και έχω φτάσει σε σημείο απροχώρητο. Τα μαλλιά μου στο μπροστινό και πλαϊνο μέρος του κεφαλιού φεγγίζουν τρομαχτικά και έχω γενική αραίωση. Θα ήθελα να μάθω αν το μείγμα αυτό το φτιάχνει φαρμακοποιός ή αν μπορώ και μόνη μου στο σπίτι, και σε τι αναλογίες. Επιπλέον είναι κάτι που το βάζεις πρωί -βράδυ? τα μαλλιά φαίνονται λαδωμένα μετά? Ευχαριστώ πολύ και κουράγιο σε όλες μας!
 

IridaLudia

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γεια σας κορίτσια.

Διάβασα πολλά από τα μηνύματα της κάθε μιας εδώ μέσα. Ελπίζω να έρχεται κάποιο email για να δείχνει ότι έστειλα κι εγώ, γιατί αλλιώς δε με βλέπω να παίρνω απάντηση ποτέ στη ζωή μου (μιας και το τελευταίο Post ήταν πριν ένα 6μηνο περίπου).

Να πω κι εγώ το στόρυ μου (και τον πόνο μου κυρίως):
Είμαι 21 χρονών και από πάντα είχα σχετικά λίγα μαλλιά. Τίποτα το τραγικό που να με απασχολούσε. Αν για κάποιο λόγο πρόσεξα ότι ήταν λίγα ήταν το γεγονός ότι έχω ΚΑΙ μεγάλο κούτελο οποτε πάντα είχα αφέλειες , που σημαίνει ότι 'αναγκαστικά' παρατηρούσα οτι στην κορυφή του κεφαλιού μου(εκεί δηλαδή που ξεκινούσαν οι αφέλειες) υπήρχαν λίγα μαλλιά. Θα μου πείτε αυτό είναι λογικό μιας και από εκεί ξεκινάει η φράτζα. Αρχικά (δηλαδή γύρω στα 15 μου) δεν είχα πρόβλημα με αυτό, το μόνο που με απασχολούσε ήταν το κούτελό μου. Τώρα όμως που πλέον έχω αρχίσει και συμφιλιώνομαι με την ιδέα του μεγάλου κούτελου, αρχίζουν και με ενοχλούν τα μαλλιά μου. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια φάση της ζωής μου πριν μερκούς μήνες όπου ήμουν πολλά παραπάνω κιλά και ένιωθα απαίσια με τα πάντα πάνω μου, τότε ήταν που χειροτέρεψε και η ψυχολογία μου για τα μαλλιά μου. Τότε λοιπόν άρχισα να βάζω ένα υγρό (δε θυμάμαι πως το λένε κάτι με 'stem' ήταν) για να 'ξαναφυτρώσουν' τα μαλλιά μου. ΤΟ κακό με εκείνο ήταν ότι αφενός προκαλούσε τσούξιμο και έντνονο ερεθισμό και κοκκινίλα που με ενοχλούσε ιδιαίτερα καθώς και το ότι επειδη ήταν καλοκαίρι, ακόμα και αν ίδρωνα (δώστε προσοχή τώρα) ο ιδρώτας που κυλούσε στο μέτωπό μου επειδή ήταν από την κορυφή του κεφαλιού (εκεί δηλαδή που έβαζα αυτό το πράγμα) δημιουργούσε κόκκινα σημάδια στο πρόσωπό μου (το φάρμακο αυτό έπρεπε να το έχω στο κεφάλι μου για αρκετές ώρες πριν το ξεβγάλω). Οπότε το παράτησα με την σκέψη ότι θα το ξανα-αρχίσω τον χειμώνα με το σκεπτικό ότι τότε με το κρύο κλπ δε θα ιδρώνω. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ εννοείται δεν παρατήρησα βελτίωση γιατί έλεγε ότι πρέπει να το βάζω για δύο μήνες συνεχόμενα και εγώ δεν το έκανα ούτε για δύο εβδομάδες.

Γενικά είμαι με τις μέρες μου, μερικές φορές με πιάνει κατάθλιψη με το θέμα των μαλλιών μου, άλλες λέω "έτσι είμαι πρέπει να ζω με αυτό" κλπ. όλα αυτά όμως μέχρι να μάθω ότι έχω υψηλή τεστοστερόνη και πολυκυστικές ωοθήκες. Κάθησα και το έψαξα το θέμα και όπως το περίμενα, οι πολυκυστικές ωοθήκες προκαλούν τριχόπτωση. Η αλήθεια ήταν ότι ένιωσα σαν να είδα λίγο φως στο τούνελ μιας και επιτέλους είχα έναν λόγο για τα λίγα μαλλιά μου. Το κακό όμως στην όλη ιστορία είναι ότι απ'οσο διάβασα εδώ, και απ'όσο διάβασα και στα αγγλικά που έκανα αναζήτηση, δεν υπάρχουν και πολλά υποσχόμενες θεραπείες για την τριχόπτωση. Δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει ή αν νομίζω ότι συμβαίνει επειδή έχω αρχίσει και παθιάζομαι τόσο με το θέμα (και κοιτάω συνέχεια τα μαλλιά μου στον καθρέπτη) αλλά νομίζω ότι τελευταία έχω λίγο εντονότερη τριχόπτωση και ότι τα μαλλιά μου αραίωσαν κάπως περισσότερο. Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι η μητέρα μου συνέχεια λέει ότι τα μαλλιά μου είναι μια χαρά και ότι δε χρειάζεται να κάνω τίποτα με αποτέλεσμα να μην το έχω ψάξει ιατρικά το θέμα. Και δεν είναι όλα στο μυαλό μου, και οι φίλες μου συμφωνούν ότι έχω αραιά μαλλιά.

Συνέχεια σκέφτομαι ότι όλα τα κακά έτυχαν πάνω μου. Αν είχα μικρό μέτωπο δε θα χρειαζόμουν φράτζα και δε θα φαινόταν τόσο πολύ ή αν είχα πυκνά μαλλιά δε θα είχα πρόβλημα με το μέτωπο γιατί θα έκανα φράτζα και όλα καλά. Αλλά ΟΧΙ, εγώ έχω και τα δύο και δεν μπορώ να σώσω την κατάσταση με τίποτα.
Έχω εφιάλτες ότι θα καραφλιάσω ή ότι θα αραιώσουν τόσο πολύ που θα πρέπει να κυκλοφορώ με ένα μαντήλι στο κεφάλι μου για πάντα. Όσοι και όσες δεν έχουν περάσει ή δεν το βιώνουν αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο εφιαλτικό είναι για μια γυναίκα να χάνει τα μαλλιά της. Εντάξει, όπως είπα και πιο πάνω η κατάστασή μου δεν είναι τόσο τραγική, αλλά ειναι αρκετά σοβαρή για 'μένα. Πραγματικά μειώνει απίστευτα την αυτοπεποίθησή μου, νιώθω ότι θα με απορρίψει κάποιος επειδή δεν έχω πλούσια μαλλιά. Νιώθω απελπισμένη και αβοήθητη και νιώθω ότι δε θα βρεθεί ποτέ θεραπεία. Ή νιώθω ότι αν θεραπεύσω αυτό μετά θα έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Οι δύο κοντινότερες φίλες μου έχουν και αυτές πολυκυστικές ωοθήκες και παρουσιάζουν- τι ειρωνεία- τα άλλα δύο πιο συχνά συμπτώματα. Ακμή η μία και έντονη τριχοφυία η άλλη. Δηλαδή είμαστε το τρίο Στούτζες, η Αγία Τριάδα και άλλα ωραία σχετικά...
Όπως είπε πιο πάνω όμως μια άλλη κοπέλα, η τριχόπτωση είναι το χειρότερο και έχω κουραστεί να κοιτάω τα πλούσια μαλλιά των κοριτσιών που με περιτριγυρίζουν και να πεθαίνω από ζήλια.

Μπορώ να έχω πιο πυκνά μαλλιά;; Μόνο αυτό ζητάω, τίποτα άλλο.
Δεν ξέρω, αυτό το μήνυμα ήταν παραπάνω κατάθεση ψυχής παρά αναζήτηση για θεραπεία. Εξάλλου σκοπεύω να πιέσω τους δικούς μου για να το ψάξουμε το θέμα, νομίζω έχουν αρχίζει και συνειδητοποιούν έστω και λίγο το πόσο πολύ με ενοχλεί.

Σε κάθε περίπτωση να ευχηθώ σε όλες μας πάρα μα πάρα πολύ καλή τύχη και ελπίζω να λυθούν όλα τα προβλήματά σας που σχετίζονται με τις πολυκυστικές ωοθήκες.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω... Ελπίζω να μην σας κούρασα και να διαβάσατε τα παράπονά μου. Χαχα...

Αν μάθω κάτι σχετικό με τη θεραπεία για την τριχόπτωση θα φροντίσω να σας ενημερώσω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
 

kkathi

Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Πάντα τα μαλλιά σου λες ήτανε λίγα. Επομένως, αν κατάλαβα καλά δε τιθεται θέμα πρόσφατης αραίωσης. Ξέρεις, έχω δυο μου φίλες και την αδερφή μου με πολυκυστικές. Τα μαλλιά τους ήτανε πάντα λίγα, η τρίχα λεπτή αλλά καμμιά τους δεν έκανε αραίωση ή αλλωπεκία. Από ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα αυτό από μονο του δε συνεπάγεται απαραίτητα αλλωπεκία.
Τώρα από την άλλη, το άγχος και η εμμονή σε μια ιδέα επίσης εχω αντιληφθεί ότι λειτουργεί καταστροφικά. Δε ξέρω μεσω ποιού μηχανισμού πολλές φορές, οδηγεί σε ένα είδος "αυτοεκπληρούμενης προφητείας".
Για να ησυχάσεις δεν είναι κακή η ιδέα να επισκεφτείς ενα δερματολόγο για να σου πει αν όντως εχεις θέμα τριχόπτωσης και αραίωσης ή αν το μαλλάκι σου εξαιτίας της κληρονομικότητας είναι αυτό που είναι.
Αν ισχύει το δεύτερο (που είναι το πιο πιθανό), χαλάρωσε και μη βάζεις οτιδήποτε ακούς πάνω στο κεφαλάκι σου. Στη θέση σου θα την έψαχνα με βότανα και όχι με φαρμακευτικά σκευάσματα. Αν φτάσεις εκεί σημαίνει πως στ΄αλήθεια υπάρχει πρόβλημα και είναι μονόδρομος η φάση...
 

Maria

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γειά σου iridaLyda! Σε καταλαβαίνω απόλυτα πόσο ζηλεύεις όλες τις γυναίκες του κόσμου που έχουν πλούσιο μαλλί και πώς νιώθεις που είσαι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν έχουν.
Κι εγώ πάντα είχα λίγα μαλλιά και λεπτά, αλλά από όταν άρχισε η τριχόπτωση έχω πέσει πολύ ψυχολογικά παρόλο που ευτυχώς δεν έχω άλλα προβλήματα. Είναι πολύ σκληρό για μια γυναίκα το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Σε δερματολόγο έχεις πάει; Σου έχει διαγνώσει Ανδρογεννετικού τύπου αλωπεκία; Μακάρι να οφείλεται μόνο στις πολυκυστικές η τριχόπτωσή σου και να μην είναι ανδρογεννετικού τύπου..
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα