Πολυκυστικές ωοθήκες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

IridaLudia

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Δεν έχω πάει ποτέ σε οποιονδήποτε γιατρό για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα πάω μετά τις διακοπές του Πάσχα. Μόλις μάθω περισσότερα (για θεραπεία και τέτοια) θα σας ενημερώσω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Caherine

Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

HELLO

Οταν ήμουν μικρή στα 16 & στα 20 έκανα υπέρηχο & μου βρήκαν πολυκυστικές.
Ο γιατρός στα 20 μου πε οτι δε χρειάζεται να ανυσιχώ γιατί οι περισσότερες κοπέλες πλέον έχουν.
Εγώ δεν ανυσήχισα γιατί δεν έιχα κανένα σύμπτωμα μέχρι τα 24 που άρχισαν να αραιώνουν τα μαλλιά μου.
Δε το χω ψάξει καθόλου αλλα πώς γίνεται με χρονιες πολυκύστικές τώρα να μου σκασε η τριχόπτωση. (βασικά τριχόπτωση είναι νορμάλ...απλά η επανέκφυση είναι αδύναμη με τριχάκια που μπέκονται συνεχώς και δημιουργούν τζίβες)
Εχει δοκιμάσει καμία spironolactone χάπι? Σκέφτομαι να το δοκιμάσω πολλες κοπέλες σε ξένα forum το παρουσιάζουν σωτήριο!
Δε μπορώ να βάλω minoxydil φοβάμαι το shedding...επίσης σκέφτομαι το saw palmetto!
προς το παρόν παίρνω follon caps 3x και trx2 3x ημερισίως χωρίς σημαντική βελτίωση!!!
Αρχισα και πάλι το φανγκοραλ που μου χε δημιουργίσει προβληματα αλλα εφόσον δεν μπορώ τη μινόξ...!!!
θέλω ινφο για σπιρονολακτόνη σε χάπι!!! μ ενδιαφέρει πολύ!!!
 

Δάφνη Γ

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Προσωπικά θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τη σπιρονολακτόνη και οποιοδήποτε αντι ανδρογόνο. Εξαρτάται βέβαια και απο την ηλικία σου, αλλά αν θέλεις αργότερα να κάνεις και παιδάκια να το σκεφτείς δυο φορές πριν πάρεις κάποιο δυνατό αντιανδρογόνο.
Εγώ παίρνω minoxidil 5% πάνω από 8 χρόνια και είναι το πιο σίγουρο για να δείς αποτέλεσμα... Αρχικά το έβαζα πρωί και βράδυ, εδώ και 4 περίπου χρόνια το βάζω μόνο βράδυ και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια και έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Τα τελευταία χρόνια το έχω συνδυάσει με palmogen λοσίον ( που περιέχει saw palmetto) και αργότερα και με χάπια palmogen soft gel και είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Είναι κι αυτά αντιανδρογόνα αλλά φυτικής προέλευσης και χωρίς παρενέργειες, γιαυτό δεν θέλουν συνταγή.
Το κακό με το Minoxidil είναι ότι είναι λίγο πιο λιπαρό και γιαυτό το βάζω μόνο βράδυ. Επίσης αν το ξεκινήσεις, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα το βάζεις μια ζωή το minoxidil, εκτός από όταν μείνεις έγκυος που πρέπει να το κόψεις...
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα