ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστερί

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Inotech

New Member
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστ

NGL δε το γνωρίζω τον συγκεκριμένο γιατρό, αμφιβάλλω όμως πως κάποιος ενδοκρινολόγος εγκρίνει ή συστήνει τη χρήση φιναστερίδης για λόγους καλλωπισμού και αλωπεκίας.
Γνωρίζω αρκετούς ενδοκρινολόγους στην Ελλάδα, παρα τ' αυτα δεν άκουσα ποτέ κανέναν (ούτε ουρολόγο) να πει κάτι θετικό για το συγκεκριμένο φάρμακο. Αλλά εφόσον έχεις συγγενή γιατρό που λές ότι είναι τόσο καλός, και σου μετεμφύτευσε γνώσεις για τη φιναστερίδη που κάποιοι άλλοι πασχίζουμε να μάθουμε χρόνια και χρόνια (το ονομα του δε το είδα προφανως δεν επιτρεπεται να αναγράφονται στο forum ονόματα) τότε δε θα πρέπει να ανησυχείς εφόσον θα σε θεραπεύσει ο ίδιος σε περίπτωση που το έχεις ανάγκη.

Από τους πολλούς ενδοκρινολόγους με τους οποίους έχω μιλήσει στην Ελλάδα πάντως κατά καιρούς δεν έδειξαν ιδιαίτερες γνώσεις για φαρμακευτικές παρενέργειες και νευροενδοκρινολογικές διαταραχές πέραν των πολύ συνηθισμένων που γνωρίζουν όλοι λίγο πολλοί.
Υπάρχει ένας καθηγητής ελληνοαμερικάνος στο πανεπιστήμιο Αθηνών ο οποίος έχει ασχοληθεί καμιά 20αριά χρόνια με βλάβες στον άξονα ΥΥΕ από φάρμακα στρες κτλ αλλά και αυτός λύση για τη φιναστερίδη δε νομίζω να έχει. Τον εχω συναντήσει μερικές φορές. Είναι ιδιαίτερα καλός αλλά μη περιμένεις θαύματα. Ισως όμως σου εξηγήσει πως δε πρέπει να παίζεις με φάρμακα εκ τον προτέρων για τέτοιους λόγους.

σου παραθέτω τα στοιχεία του μπορείς να τον εντοπίσεις

http://en.wikipedia.org/wiki/George_P._Chrousos

υπάρχουν και πληροφορίες στα ελληνικά αν ψάξεις με το όνομα Χρούσος για αυτόν.

Ιδιαίτερη κλινική που να ασχολείται με τις ενδοκρινολογικές παρενέργειες φαρμάκων δεν υπάρχει. Θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε κλινικές πολύ εξειδικευμένες στο εξωτερικό που έχουν να κάνουν με αθλητές, body builders η κλινικές αντιγήρανσης. Τη φιναστερίδη την αντιμετωπίζουν σαν στεροειδές εκ τον προτέρων.

"Η χρήση φιναστερίδης σε 1 mg/2 ημέρες είναι απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική!"

αν αυτό είναι το μότο σου τότε είσαι σε καλό δρόμο..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

magic810

New Member
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστ

σε kαλο δρομο για που για κλινικη? :eek:
inotech ακομα περιμενω να μου πεις τι θεραπεια ακολουθεις εσυ πλεον για την τριχοπτωση.......
Συμφωνα με τα λεγομενα σου το 40% του παγκοσμιου πληθυσμου πασχει απο καποιο ειδος τριχοπτωσης εγωσ σου λες οτι φιναστεριδη παιρνει το 1%...
Αρα οδηγουμαστε στο εξης συμπερασμα οτι περιπου 60,000,000 ανθρωποι ειναι για κλινικη 500,000 φαρμακοπειοι για φυλακη και 100,000 γιατροι για απαναπροσδιορισμο τω πτυχιων αφου θα εχουν μπει φυλακη.........
Γιατι αραγε γιατροι τα τελευταια χρονια βγαινουν σε περιοδικα και την προωθουν οχι απαραιτητα δερματολογοι.....??
Για οποιδηποιτε φαρμακο και να ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις γιατρουσ που το υποστηριζουν και γιατρουσ που οχι........
Γιατι ειναι κακο να υπαρχει αντιπαραθεση για την φιναστεριδη?
εγω ας πουμε για καποιο χρονο ημουν χρηστης φαρμακου Τ4 προληπτικα και αυτο εχει παρενεργειες οπως και το depon.......
Τελος παντων εσυ την χρησιμοποιουσες για 6 χρονια?και αν ναι επειδη δεν ειχες κανενα να σε συμβοθλευσει υποθετω οτι την επαιρνες σε ποσοτητα 5mg την ημερα....ετσι?
Παντως θα ηθελα πολυ να μαθω τι θεραπεια ακολουθεις πλεον σε ρωτησα και πριν..... 8)
 

YPOMONETIKOS

New Member
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ 1MG/ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....

ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ DHT BLOCKER EITE ΛΟΣΙΟΝ EITE ΧΑΠΙ....

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ SAW PALMETTO ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ...

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΛ.ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΑ......ΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ...ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1MG/HMERA...

ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΠΕΡΝΩ 1MG/HMERA ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΒΟΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...
 

geofish

New Member
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστ

Καταρχήν εν μέρη συμφωνώ με τον inotech και εγώ είμαι αντίθετος με την χρήση χαπιών και μάλιστα μακροχρόνια.
Επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν με χάπια για άλλη ασθένεια, μου έδωσε παρενέργειες και ήμουνα στο ποσοστό 1 % που έδινε το φυλλάδιο.

Έχω όμως να κάνω 2 παρατηρήσεις

1. Inotech μας λες για την χρήση της φιναστερίδης ή ντουταστερίδης και τις παρενέργειες που επιφέρουν με την αναστολή της 5α-ρεδουκτάση και την μείωση της διυδροτεστοστερόνης. Τότε όλα τα φάρμακα ή βότανα όπως saw palmetto, κετοκοναζόλη, σπιρονολακτόνη, Αζελαϊκό οξύ, κ.α. είτε σε μορφή χαπιού είτε σε μορφή λοσιόν και που έχουν αποδείξει ότι κάνουν την ίδια δουλειά (DHT blocker) λογικά θα έχουν με τον καιρό τις ίδιες παρενέργειες. Από ότι κατάλαβα την ζημιά την η αναστολή της 5α-ρεδουκτάση και η διατάραξη τις ισορροπίας τεστοστερόνης και διυδροτεστοστερόνης. Εκτός και αν η φιναστερίδη κάνει ζημιά και σε άλλα όργανα και δεν το ξέρουμε.

2. Όποιο φάρμακο και να πάρεις αν δεις τις παρενέργειες που έχει θα τρομάξεις. Δεν έχω διαβάσει το φυλλάδιο του propecia η του proscar, αλλά δεν θα ήταν λογικό ότι οι όποιες παρενέργειες παρουσιάζονται στο ποσοστό 2 % των χρηστών να αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες. Το λέω αυτό γιατί θα ρίσκαρε η Merck την φήμη της αλλά κυρίως την αποφυγή μηνύσεων από χρήστες που θα παρουσίαζαν τέτοιες μόνιμες βλάβες.
 

Άκης

Administrator
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν κανετε χρήση φιναστερίδης ή ντουταστ

Το παρών θέμα κλειδώνεται γιατί η ίδια συζήτηση γίνεται σε δύο θέματα.
Ας συνεχίσει η συζήτηση σε αυτό το θέμα.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα