Πάρε τα απομνημονεύματα του και τσεκαρέ τα Γιωργή και έλα να μου πουλήσεις πνεύμα μετά με την οκά.Όπως και τη δήλωση του Τσώρτσιλ υποθέτω .
Πάρε τα απομνημονεύματα του και τσεκαρέ τα Γιωργή και έλα να μου πουλήσεις πνεύμα μετά με την οκά.Όπως και τη δήλωση του Τσώρτσιλ υποθέτω .
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Τα απομνημονεύματα του δεύτερου παγκόσμιου αναφέρεσαι ?Πάρε τα απομνημονεύματα του και τσεκαρέ τα Γιωργή και έλα να μου πουλήσεις πνεύμα μετά με την οκά.
Πάντως το να είσαι 11 χρόνια μέλος σε καραφλοφορουμ και 10 από τα 25 μυνήματα σου να είναι σε Θεμα πολιτικοκοινωνικης φύσης , θα πρέπει να το κοιτάξεις.Αυτήν την μούφα την κατέθεσε στα απομνημονεύματα του και του δώσανε ένα ακόμα πιο μούφα νόμπελ λογοτεχνίας για αυτά.
Το στοχάστηκα. A priori και δαύτο.
Τα απομνημονεύματα του δεύτερου παγκόσμιου αναφέρεσαι ?
Δε γνωρίζω αλλα !
Εχεις κάποιο link ευκαιρο.?
Έτσι για να το δω κάπου !
Σου υπόσχομαι να απολογηθώ αν κάνω λάθος
Για το χαρακτηρισμό μούφα.
[/Q
Σε αυτά αναφέρομαι. Λίνκ δεν έχω αλλά σίγουρα θα βρεις αν ψάξεις. Ο Τσώρτσιλ αρεσκόταν στις ατάκες και τα λογοπαίγνια και τα απομνημονεύματά του βρίθουν από αυτά. Δεν πρόκειται για πλαστή ατάκα τύπου Κίσινγκερ.Τα απομνημονεύματα του δεύτερου παγκόσμιου αναφέρεσαι ?
Δε γνωρίζω αλλα !
Εχεις κάποιο link ευκαιρο.?
Έτσι για να το δω κάπου !
Σου υπόσχομαι να απολογηθώ αν κάνω λάθος
Για το χαρακτηρισμό μούφα.
Πάντως το να είσαι 11 χρόνια μέλος σε καραφλοφορουμ και 10 από τα 25 μυνήματα σου να είναι σε Θεμα πολιτικοκοινωνικης φύσης , θα πρέπει να το κοιτάξεις.
Άλλωστε το είχε πει κ ο Τσώρτσιλ....
Αν θέλει κανείς να ανακατέψει ένα forum να γίνει μέλος ο kleos.
Επιθυμώ διάλογο. Ακούω τις ενστάσεις σου. Σε τι διαφωνείς μαζί μου;Άρα να υποθέσω οτι δεν επιθυμείς διάλογο επί των στοχασμών σου?
Χιουμοριστικη επισήμανση έκανα, δεν έβαλα απαγορευτικό.Νομίζω ότι παρεκτρέπεσαι Τάσο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαβαζει και να γράφει αυτά που επιλέγει.
Επιθυμώ διάλογο. Ακούω τις ενστάσεις σου. Σε τι διαφωνείς μαζί μου;
Για τον Ηράκλειτο γνωρίζουμε λίγα πράγματα και έχουν διασωθεί ακόμη πιο λίγα από τα γραπτά του από τρίτους. Και ακόμη και ο Σωκράτης τον θεωρούσε σπουδαίο τονίζοντας πόσο δυσερμήνευτος είναι. Αφήνοντας λίγο τον σκοτεινό φιλόσοφο στην άκρη, το πρόβλημα είναι το να ερμηνεύσουμε τι είναι ακριβώς βία. Στην δική μου σκέψη οτιδήποτε προσπαθεί να επιβληθεί στην φυσική ροή ή θέληση ενός αντικειμένου (το αντικείμενο μπορεί να είναι φυσικό ή νοητό, έμβιο ή μη) μπορεί να μεταφρασθεί ως βία. Η βία λοιπόν είναι παντού και έτσι υπάρχει διαρκώς ένας πόλεμος. Με τον πλέον σημαντικό όλων τον πόλεμο των ιδεών αφού αν το δούμε πλατωνικά όλα από εκεί ξεκινάνε και αντανακλούν εδώ. Η βία λοιπόν είναι παντού. Είναι αναντικατάστατη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας; Ιστορικά πάντως ήταν αυτή που δρομολογούσε την τεχνολογία. Για αυτό και είχαμε εποχή του χαλκού, του σιδήρου και πάει λέγοντας. Φαίνεται πως αυτή σέρνει το άρμα της ιστορίας. Θα μπορούσε αναμφισβήτητα να πάρει πιο εξευγενισμένες μορφές σε ορισμένους τομείς όπως συνέβη με τον αθλητισμό (τα κλασσικά ολυμπιακά αθλήματα είναι μεταφορά του πολέμου-ακόντιο, σφύρα, πάλη κτλ.). Πέραν όλων αυτών θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Η Γαλλική επανάσταση που μας προσέφερε τόσα ήταν ειρηνική επανάσταση; Μπορεί κάποιος εντός του συστήματος ειρηνικά να το μετατρέψει; Τολμώ να πω πως όχι.Νομίζω τις κατέθεσα, αλλά για να μην κάνουμε τηλεγραφικό διάλογο, να γίνω πιο περιγραφικός. Θεωρώ ότι ο Ηρακλείτος γράφοντας το «πόλεμος πατήρ πάντων» δεν κυριολεκτούσε, αλλά με την λέξη «πόλεμος» εννοούσε τον ανταγωνισμό, την συνεχή κίνηση, την μεταβολή. Φυσικά και η βία (μιλώντας για φυσική κατά κύριο λόγο) έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι η μόνη.
Απο την άλλη δεν αρνούμαι ότι η βία είναι ένα από τα κυρία, έμφυτα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και ως εκ τούτου έχει παίξει κύριο ρόλο στην εξέλιξη του πολιτισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αναντικατάστατη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και ότι δεν πρέπει να αναζητούμε τρόπους για να την ελέγξουμε και να την περιορίσουμε.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Φίλε ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα μεταξύ κρατών όχι από μπαχαλακηδες!Ο Τσώρτσιλ είχε πει πως αν θέλει κανείς να ταπεινώσει έναν νόμο να τον δώσει στους Έλληνες. Και εν μέρει είχε δίκιο. Η αμφισβήτηση δεν είναι κακή αναγκαστικά. Και οι πρώτοι που καταργήσανε το θέσφατο πρωτύτερων θεσμών και νόμων και κυριολεκτικά πήραν την τύχη στα χέρια τους ήταν οι προγονοί μας και για αυτό εδώ γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν οι τέχνες, οι επιστήμες, η φιλοσοφία και η δημοκρατία.
Θα θέσω και κάτι άλλο για προβληματισμό. Οι περισσότεροι καταδικάζουν την βία με το τσιτάτο ότι είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Τρίζουν τα κοκκαλάκια του έρμου του Ηράκλειτου που έλεγε πως πατήρ πάντων είναι ο πόλεμος. Αρχικά η βία έχει πολλές μορφές και είναι βασικό συστατικό στον κόσμο μας. Μια διαφήμιση στην τηλεόραση ασκεί βία. Όποιος νομίζει λοιπόν πως θα κερδίσει δικαιώματα και μια καλύτερη ζωή για αυτό και τους συνανθρώπους του, απλά πειθήνιος και δίχως καμία μάχη είναι γελασμένος.
Αυτό που λες είναι η ερμηνεία του Κλαούζεβιτς και όχι η δική μου.Φίλε ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα μεταξύ κρατών όχι από μπαχαλακηδες!
Ποιά είναι η γνώμη μου για την αναρχία; Τεράστιο θέμα από μόνο του. Η αναρχία έχει σπουδαίους φιλοσόφους-θεωρητικούς που πρέπει ο καθένας να διαβάσει. Ο αναρχικός χώρος ή απλά ο χώρος όπως τον αποκαλούνε είναι μια άλλη ιστορία με πικρές αποχρώσεις. Εγώ δεν είμαι αναρχικός αν και στα νιάτα μου φλέρταρα πολύ. Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να διαθέτει στοιχεία στην σκέψη του αναρχικά. Κοινώς να αμφισβητεί, να είναι ελευθεριακός, να μην υποτάσσεται.@KLEOS Ποια η γνωμη σου για την Αναρχια;
Για τον Ηράκλειτο γνωρίζουμε λίγα πράγματα και έχουν διασωθεί ακόμη πιο λίγα από τα γραπτά του από τρίτους. Και ακόμη και ο Σωκράτης τον θεωρούσε σπουδαίο τονίζοντας πόσο δυσερμήνευτος είναι. Αφήνοντας λίγο τον σκοτεινό φιλόσοφο στην άκρη, το πρόβλημα είναι το να ερμηνεύσουμε τι είναι ακριβώς βία. Στην δική μου σκέψη οτιδήποτε προσπαθεί να επιβληθεί στην φυσική ροή ή θέληση ενός αντικειμένου (το αντικείμενο μπορεί να είναι φυσικό ή νοητό, έμβιο ή μη) μπορεί να μεταφρασθεί ως βία. Η βία λοιπόν είναι παντού και έτσι υπάρχει διαρκώς ένας πόλεμος. Με τον πλέον σημαντικό όλων τον πόλεμο των ιδεών αφού αν το δούμε πλατωνικά όλα από εκεί ξεκινάνε και αντανακλούν εδώ. Η βία λοιπόν είναι παντού. Είναι αναντικατάστατη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας; Ιστορικά πάντως ήταν αυτή που δρομολογούσε την τεχνολογία. Για αυτό και είχαμε εποχή του χαλκού, του σιδήρου και πάει λέγοντας. Φαίνεται πως αυτή σέρνει το άρμα της ιστορίας. Θα μπορούσε αναμφισβήτητα να πάρει πιο εξευγενισμένες μορφές σε ορισμένους τομείς όπως συνέβη με τον αθλητισμό (τα κλασσικά ολυμπιακά αθλήματα είναι μεταφορά του πολέμου-ακόντιο, σφύρα, πάλη κτλ.). Πέραν όλων αυτών θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Η Γαλλική επανάσταση που μας προσέφερε τόσα ήταν ειρηνική επανάσταση; Μπορεί κάποιος εντός του συστήματος ειρηνικά να το μετατρέψει; Τολμώ να πω πως όχι.
Βρισκεται στο photalbum συναδελφου οτι του εχει κανει ΜΕΤ.Ο Κούγιας έχει μαλλί, αλλά και να μην είχε δεν θέλει έκπτωση.
γιατρέ για να είσαι ακριβοδικαιος και επίκαιρος θα πρέπει να κάνεις παρόμοια προσφορά και σε ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας που παλεύουν.εκει γιατι δεν έχεις βγάλει παρόμοια προσφορά καθώς τυγχάνει και περί συναδέλφων σου ?