Μεταμόσχευση 22 χρονων

Geormous1

New Member
73E144C3-A731-45C1-AB8C-16BB5A4CDFB9.jpeg
Καλησπέρα! Είμαι μόλις 22 χρονων.. Από τα 17 μου σχεδόν έχει ξεκινήσει η αραίωση και χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει. Δυστυχώς είναι κληρονομικό καθώς ο πατέρας μου ειναι φαλακρός από τα 20, όπως και οι περισσότεροι συγγενείς μου, μην πω όλοι. Έχω χρησιμοποιήσει μόνο regaine για περίπου ένα μήνα ( πριν 2 χρόνια) αλλά στην αρχή έχανα αρκετές τρίχες και το σταμάτησα. Τι μου προτείνετε; Αξίζει η μεταμόσχευση σε αυτή την ηλικία; Δεν θέλω να τα αφήσω να μου πέσουν και φοβάμαι ότι τα προϊόντα, όπως (fina και minox) το μόνο που θα κάνουν είναι να τα κρατησουν για λίγο χρονικό διάστημα. Γενικά έχω λεπτή τρίχα και λιπαρή και γενικά λαδώνουν εύκολα με αποτέλεσμα να χρειάζομαι λούσιμο κάθε μερα. Να επισημάνω ότι ακόμη δεν έχω παει στρατο!
 

Συνημμένα

  • 75B9EBC0-4648-4C72-9893-53D7679F15F0.jpeg
    75B9EBC0-4648-4C72-9893-53D7679F15F0.jpeg
    2.8 MB · Προβολές: 144
  • 819EDCA6-0DAD-4ABB-816D-A8E47C1AC510.jpeg
    819EDCA6-0DAD-4ABB-816D-A8E47C1AC510.jpeg
    267.1 KB · Προβολές: 156
  • 87A0E8C8-81A3-49C6-A692-B5AAD8606E89.jpeg
    87A0E8C8-81A3-49C6-A692-B5AAD8606E89.jpeg
    284.9 KB · Προβολές: 157
  • BF36CDFA-CD35-41D4-90D8-51402CF795D8.jpeg
    BF36CDFA-CD35-41D4-90D8-51402CF795D8.jpeg
    269.9 KB · Προβολές: 162
  • 7BA8AAAA-DE2B-4D93-A5DD-BCB194886294.jpeg
    7BA8AAAA-DE2B-4D93-A5DD-BCB194886294.jpeg
    270.4 KB · Προβολές: 157

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλησπέρα Φίλε μου!Η Μινοξιδίλη έδειξε ότι σου κάνει δουλειά για αυτό είχες απώλειες σε τρίχες και κακώς την έκοψες!Δεν λειτουργεί έτσι!Θέλει υπομονή και να μη φοβηθείς με την πτώση!Αν βάλεις και Φίνα σε συνδιασμό με την Μίνο τότε θα δείς διαφορά!Στο λέω γιατί εδώ και 3 μήνες που έβαλα φίνα και μίνο είδα διαφορά στα μαλλιά μου όχι σε σημεία που είχα κάνει ΜΜ αλλά στα υπόλοιπα!Όπως το στέμα και γενικά βελτίωση τριχωτού!Μίνο πρωί βράδυ και Φίνα!Μίνο για μπουστάρισμα και φίνα για αγκύστρωμα να σώσουμε ότι μπορούμε και σε Δεύτερη φάση κοιτάμε για ΜΜ!
Και κάποια Βιταμίνη μαλλιών να βάλεις στο πρόγραμμα!
 

bobby

Well-Known Member
22 και ΜΜ είναι δύο πράγματα ασύμβατα…. Θεραπεία άμεσα, τουλάχιστον φίνα 1mg καθημερινά αν και εγώ στην περίπτωση σου θα πήγαινα κατευθείαν ντουτα….να σταθεροποιήσεις ή να βελτιώσεις την κατάσταση και μετά συζητάς για ΜΜ, πήγαινε να σε δει και ένας γιατρος σχετικός με ΜΜ που όμως να ξέρει και από φαρμακευτικές θεραπείες
 
Τελευταία επεξεργασία:

dlazaros

Well-Known Member
Φίλε μου καλημέρα και καλως ηρθες. Όπως σου είπαν και οι φίλοι απο πάνω θα σου πω και εγώ. Είναι γραφτό να είσαι καράφλας. Δεν είναι ωραίο το ξέρω και δεν είναι δίκαιο για ενα νέο άνθρωπο που τον ένδιαφέρουν τα μάτια των κοριτσιών. Σου έχω νέα, αυτό διαρκεί μέχρι τα 28-29. Μετά έχουν άλλα πράγματα σημασία οπότε έχεις τις εξής λύσεις:
1η λύση είναι να του γ@μ@σεις τα πρέκια και να αρχίσεις ντουταστερίδη ή φιναστερίδη κάθε μέρα για 1 χρόνο με ταυτόχρονη μινοξιδίλη 1 φορά την ημέρα ή χάπι 5mg. Μετά απο 1 χρόνο θα δείς τις σημερινές φωτογραφίες και θα καταλάβεις τι έκανες. Ότι κενό υπάρχει κάνεις ΜΜ.
2η λύση, αποδέχεσαι οτι δεν αξίζει να πάρεις φάρμακα για 20-30 χρόνια και να βάζεις υγρά στο κεφάλι κάθε πρωί και κάνεις το κούρεμα της εποχής που έχουν όλοι στην πρώτη σκάλα. Αυτό θέλει κάποιο διάστημα για να συνηθίσεις την εικόνα σου και δεν είναι εύκολο. Το σχήμα του κεφαλιού σου είναι πολύ oblong οπότε δεν ξέρω αν σου πάνε και τα μαλλιά στο κεφάλι. Τα γένια ταιριάζουν αρκετά. Ταυτόχρονα σκέψου να βελτιώσεις την εικόνα σου με γυμναστηριο (όσο μεγαλώνει το σώμα σου αισθητικά ωραία τόσο μικρότερο φαίνεται το κεφάλι και άχρηστα τα μαλλιά, ιδιαίτερα αμα είσαι ψηλός), διατροφή και σωστό ντύσιμο. Δεν θα έρθει η βελτίωση σε μια μέρα και δεν θα είναι εύκολο. Εύκολη και συνάμα λάθος είναι να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών στα 22 με αυτή την εικόνα χωρίς θεραπεία. Όποιος σου κάνει θέλει μόνο το πορτοφόλι σου και οχι το καλό σου.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Δυσκολη περιπτωση σε αυτην την ηλικια παει φουλ επιθετικα.
Ριξε ενα ματι την δοτρια του μπαμπα σου πως ειναι?
Μονο αυτο ισως σε σωσει μελλοντικα αλλα αν χανεις απο ολο το κεφαλι και η τριχα στα 30 ειναι σαν αρρωστημενη τοτε δεν αξιζει να κανεις τπτ.
Θεραπειες για την ωρα αν και σε τετοια επιθετικη δεν ξερω αν κανουν κατι και στα 27-28 αν η δοτρια ειναι υγιες τοτε το σκεφτεσαι για μεταμοσχευση.
 

Geormous1

New Member
ευχαριστώ πολύ Για την γρήγορη ανταπόκριση και τις συμβουλές σας παιδιά! Να σας πω την αληθεια, έχω ήδη κλείσει για μεταμόσχευση Τουρκία (cinik). Ήταν μια απόφαση κάπως βιαστική καθώς με τρελε ναι με το γεγονός ότι θα έχω φαλάκρα σε λίγα χρόνια. Έχω δει ότι έχει καποια καλά αποτελέσματα ο συγκεκριμένος και καποια όχι και τόσο.. Μετά βέβαια έμαθα για τα φόρουμ και αφού διάβασα αρκετά από τα ποστ εδώ, στο Reddit αλλά και στο hairlossnetwork φοβάμαι ότι βιάστηκα.. Μου είπαν ότι θα μπορέσουν να μου μεταμοσχεύσουν 4000+ grafts κ θα μου καλύψουν περίπου το 85%. Μόνο ο Yaman μου είπε ότι θα μπορούσε να μου μεταμόσχευσει περισσότερες. Οι αλλες γύρω στις 3500 πάλι. Στην Ελλάδα δν σκεφτηκα καν να ρωτησω (αν κ λάθος μου πιστευω) γιατί είχα ακουσει ότι είναι ακριβά και όχι τόσο καλά όσο Τουρκία.. Έχω αγχωθεί φουλ τώρα, Γτ έχω και δυο φιλαρακια που θα έρθουν μαζί μου για μεταμόσχευση. Φοβάμαι τα αποτελέσματα, καθώς διάβαζα οτι π Γιατρός βγάζει μόνο το πρόγραμμα και κάνει τα extractions. Τα υπόλοιπα οι τεχνικοί του…
Τι μου προτείνετε να κανω; (Έχω ήδη δώσει προκαταβολή 400€ από τα 2300€)
 

Geormous1

New Member
ευχαριστώ πολύ Για την γρήγορη ανταπόκριση και τις συμβουλές σας παιδιά! Να σας πω την αληθεια, έχω ήδη κλείσει για μεταμόσχευση Τουρκία (cinik). Ήταν μια απόφαση κάπως βιαστική καθώς με τρελε ναι με το γεγονός ότι θα έχω φαλάκρα σε λίγα χρόνια. Έχω δει ότι έχει καποια καλά αποτελέσματα ο συγκεκριμένος και καποια όχι και τόσο.. Μετά βέβαια έμαθα για τα φόρουμ και αφού διάβασα αρκετά από τα ποστ εδώ, στο Reddit αλλά και στο hairlossnetwork φοβάμαι ότι βιάστηκα.. Μου είπαν ότι θα μπορέσουν να μου μεταμοσχεύσουν 4000+ grafts κ θα μου καλύψουν περίπου το 85%. Άλλες κλινικές όπως ο Yaman μου είπε 500
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Η το ακυρωνεις η πας ολα για ολα και εισαι καποια χρονια με μαλλια και θεραπεια η στο μελλον αποδεχεσαι την κατασταση σου και τα ριχνεις ολα μια ξουρα αν στραβωσει κατι.
 

JimKan1

Well-Known Member
Χωρις θεραπεια ξεχνα την μεταμοσχευση, σε 5 χρονια το πολυ παλι καραφλος θα εισαι. Τι ημερομηνια εχεις κλεισει μεταμοσχευση;
 

Geormous1

New Member
Χωρις θεραπεια ξεχνα την μεταμοσχευση, σε 5 χρονια το πολυ παλι καραφλος θα εισαι. Τι ημερομηνια εχεις κλεισει μεταμοσχευση;
Εννοείται πως θα κάνω ότι μου πουν για να κρατήσω τα μαλλιά μου. Αν είναι σε 5 χρόνια από τώρα δεν έχω θέμα.. Αυτή τη στιγμή μπορώ και καλύπτω τα κενά όσο γίνεται με το κούρεμα που κάνω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Marios1982

Well-Known Member
Εννοείται πως θα κάνω ότι μου πουν για να κρατήσω τα μαλλιά μου. Αν είναι σε 5 χρόνια από τώρα δεν έχω θέμα.. Αυτή τη στιγμή μπορώ και καλύπτω τα κενά όσο γίνεται με το κούρεμα που κάνω.
Λες λαλακίες! Ακύρωσε τα πάντα, ξεκινά 2 χρόνια θεραπεία κατευθείαν με ντουταστεριδη και πηγαίνεις μετά σε μια καλή κλινική, ώστε να έχεις σωστή δότρια και σωστή φυτρωση γιατί θα χρειαστείς σίγουρα και δεύτερη καθώς αυτό θα εξελίσσεται. Αν ξεκινήσεις στραβά μετά θα αντιμετωπίζεις δυσκολίες να το καλύπτεις μέχρι να εξαντληθεί η δότρια και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο πλέον. Η καράφλα εξελίσσεται για πάντα δε σταματάει ποτέ !!! Σε 5 χρόνια θα στεναχωριέσαι πάλι! Πρόσεξε πρόσεξε πρόσεξε!
 

bobby

Well-Known Member
Για εμένα βιάστηκες πολύ....... χωρίς θεραπεία πρώτα ένα χρόνο τουλάχιστον (και μετά εφ' όρου ζωής) και μετά αξιολόγηση από σοβαρό γιατρό για το εάν είσαι κατάλληλος για ΜΜ, κακώς έκλεισες...

Όπως θα πει και ο φίλος Λάζαρος θα "χτίσεις παλάτια στην άμμο".

Για εμένα δεν είσαι ακόμη "καμμένη" περίπτωση (δηλαδή αδύνατη εννοώ για να μην παρεξηγηθώ). Πιστεύω ότι παρότι για 22 σε έχει πάει "αίμα" η ΑΑ είναι ακόμη νωρίς και με τα φάρμακα έχεις καλές πιθανότητες να επανακάμψεις. Και εννοώ όχι απλά να σταθεροποιηθείς αλλά να έχεις σοβαρή επανέκφυση.

Ξεκίνα φίνα ή ντούτα και μίνοξιδίλη (αφού πας και σε ένα γιατρό ΜΜ που να σχολείται και με φαρμακευτικές θεραπείες) και μετά ΜΜ.

Οπότε ή κάψε το 400άρι ή πάρε παράταση μισό χρόνο κατ' ελάχιστο. Εγώ πάντως με τέτοιο μεγάλο θέμα σε τόσο νεαρή ηλικία δεν θα σκεφτόμουν την γειτονική χώρα για ΜΜ, γιατί η πλειοψηφία των γιατρών εκει δουλεύουν με λογική σουπερ μαρκετ (one size fits all) ενώ ειδικά για έσενα που είσαι πολύ δύσκολή περίπτωση πρέπει να γίνει πολύ μελετημένη προσέγγιση.......

Αν πας έτσι όπως είσαι πιστεύω θα το μετανιώσεις πικρά και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να το διορθώσεις....

Όσο και αν σου ακούγεται σκληρό, μην πας τώρα για ΜΜ, ακύρωσε το.
 

LoverBoy

Well-Known Member
Φιλαράκι αφού έκλεισες Ρώτα μήπως μπορείς να μεταφέρεις την ημερομηνία καθώς σου προέκυψε κάποιο πρόβλημα έτσι ώστε ξεκινώντας την θεραπεία να δείς που βαδίζεις και να έχεις όλο τον χρόνο να το σκεφτείς και να αποφασίσεις αλλά χωρίς να κλείσεις πόρτες!
Απλά πάρε μια καλή παράταση εαν και εφόσον μπορείς απο την κλινική που επέλεξες έτσι ώστε να μη χάσεις και τα λεφτά σου!
Απο εκεί και πέρα ξέρεις τα + και τα - όπως σου είπαν και τα παιδιά εδώ και η επιλογή είναι δική σου!
 

Chris34

Active Member
22 χρόνων με αυτή την αραίωση σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται γρήγορα. Αφού όπως λες υπάρχει και κληρονομικότητα για άδειασμα. Στα είπε πολύ καλά ο dlazaros.
Επειδή στη δοτρια κάποιες φορές είναι και ατσουμπαλοι στην Τουρκία, αν την ξηλώσουν υπερβολικά και εσύ συνεχίσεις να αδειάζεις επιθετικά, αν πάρεις την αποφαση να τα ξυρίσεις πίσω μπορεί να φαίνονται σημάδια.
Με δυνατή θεραπεία έπρεπε να ξεκινήσεις μόνο για τώρα και πολύ πιθανό να είχες εντυπωσιακό αποτέλεσμα μόνο με αυτό. Όπως είπες νομιζεις ότι πληρώνεις cinik και η δουλειά γίνεται από άλλους.
Δεν λέω ότι δεν θα πας καλά με μεταμόσχευση. Αν κάνεις και παράλληλα πάρεις και φιναστεριδη και βάλεις τα τοπικά που πρέπει πιθανόν να γεμίσεις παντού.
Το θέμα είναι ότι ανά λίγα χρόνια θα θες συμπλήρωμα με νέα μεταμόσχευση.
Καταλαβαίνω όμως την ψυχολογία σου και ότι θέλεις τώρα μαλλιά.
Ίσως στη θέση σου να το επιχειρούσα και εγώ αλλά όχι στην Τουρκία που παίρνουν τόσα πολλά μοσχευματα. Θα ήθελα να έχω και κάποιο απόθεμα να μην εξαντληθεί η δοτρια περιοχή με την πρώτη.
 

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε.

Θα συμφωνήσω πάνω-κάτω όπως στα είπαν ήδη τα υπόλοιπα παιδιά.
Είσαι 22, ναι είναι επιθετική η αλωπεκία πάνω σου, αλλά πιστεύω μπορείς να σώσεις αρκετό μαλλί ακόμη.
Ακύρωσε τη μεταμόσχευση ενόσω προλαμβαίνεις διότι θα το μετανιώσεις και είναι κρίμα για ένα τόσο νεαρό παιδί, ενώ υπάρχει πιο ορθολογιστικό πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Το πλάνο που προτείνω:
Φιναστερίδη 1mg/day + Μινοξιδίλη 1 φορά την ημέρα για 1 χρόνο.
Αν μετά από 1 έτος συνεχίζεις να χάνεις μαλλιά ή γενικά δεν δυναμώσει πουθενά η τρίχα προτείνω το πιο κάτω:
Φιναστερίδη 1mg 5 φορές τη βδομάδα + Ντουταστερίδη 0.5mg 2 φορές τη βδομάδα + Μινοξιδίλη 1 φορά την ημέρα για 1 χρόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

thatcher

Active Member
Εννοείται πως θα κάνω ότι μου πουν για να κρατήσω τα μαλλιά μου. Αν είναι σε 5 χρόνια από τώρα δεν έχω θέμα.. Αυτή τη στιγμή μπορώ και καλύπτω τα κενά όσο γίνεται με το κούρεμα που κάνω.
Φίλε μου στην ίδια ηλικία με χτύπησε κ μενα (22χρ-2017). Ξεκινάς φιναστεριδη αμεσα. Αύριο φαρμακείο, ζητάς προσκαρ. Κόστος; μόλις 5.50-6€.
Πας σπίτι, με ένα κοπιδακι το κόβεις στα 4 ισόποσα περίπου μέρη και λαμβάνεις ένα εξ αυτών κάθε μέρα. Σε συνδυασμό με την μεταμόσχευση (γύρω στα 27-28 όμως θα ήταν καλύτερα) θα δεις μέγιστη δυνατή διαφορά. Χωρίς φάρμακο (είναι ασφαλές* και αποτελεσματικό ) δε θα καταφέρεις πολλά.

Το διάστημα 2019-2020 (συνεχίζω έως σήμερα) η απόφαση να ξεκινήσω φιναστεριδη τότε και τα αποτελέσματα που είδα μέσα σε έναν χρόνο μ έκαναν ειλικρινά να χαμογελάσω ξανά.

*Καμία παρενέργεια στην πλειοψηφία των αντρών.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chris34

Active Member
Φίλε μου στην ίδια ηλικία με χτύπησε κ μενα (22χρ-2017). Ξεκινάς φιναστεριδη αμεσα. Αύριο φαρμακείο, ζητάς προσκαρ. Κόστος; μόλις 5.50-6€.
Πας σπίτι, με ένα κοπιδακι το κόβεις στα 4 ισόποσα περίπου μέρη και λαμβάνεις ένα εξ αυτών κάθε μέρα. Σε συνδυασμό με την μεταμόσχευση (γύρω στα 27-28 όμως θα ήταν καλύτερα) θα δεις μέγιστη δυνατή διαφορά. Χωρίς φάρμακο (είναι ασφαλές* και αποτελεσματικό ) δε θα καταφέρεις πολλά.

Το διάστημα 2019-2020 (συνεχίζω έως σήμερα) η απόφαση να ξεκινήσω φιναστεριδη τότε και τα αποτελέσματα που είδα μέσα σε έναν χρόνο μ έκαναν ειλικρινά να χαμογελάσω ξανά.

*Καμία παρενέργεια στην πλειοψηφία των αντρών.
Η μόνη ελπίδα να χτυπήσεις την ΑΑ από μέσα. Αλλιώς θα εξελιχθεί σύμφωνα με την κληρονομικότητα σου.
Το μόνο κακό είναι ότι η θεραπεία αυτή πρέπει να είναι μακροχρόνια ή και ισόβια.
 

Geormous1

New Member
Φίλε μου στην ίδια ηλικία με χτύπησε κ μενα (22χρ-2017). Ξεκινάς φιναστεριδη αμεσα. Αύριο φαρμακείο, ζητάς προσκαρ. Κόστος; μόλις 5.50-6€.
Πας σπίτι, με ένα κοπιδακι το κόβεις στα 4 ισόποσα περίπου μέρη και λαμβάνεις ένα εξ αυτών κάθε μέρα. Σε συνδυασμό με την μεταμόσχευση (γύρω στα 27-28 όμως θα ήταν καλύτερα) θα δεις μέγιστη δυνατή διαφορά. Χωρίς φάρμακο (είναι ασφαλές* και αποτελεσματικό ) δε θα καταφέρεις πολλά.

Το διάστημα 2019-2020 (συνεχίζω έως σήμερα) η απόφαση να ξεκινήσω φιναστεριδη τότε και τα αποτελέσματα που είδα μέσα σε έναν χρόνο μ έκαναν ειλικρινά να χαμογελάσω ξανά.

*Καμία παρενέργεια στην πλειοψηφία των αντρών


Ο αδερφός μου χρησιμοποιούσε regaine για χρόνια, μάλλον ακόμη χρησιμοποιεί. Τον αφρό και το σπρέι. Έπαιρνε και κάτι χάπια για ένα διάστημα, μάλλον ήταν φιναστεριδη. Το μόνο που κατάφερε ίσως ήταν να τα κρατήσει λίγο παραπάνω. Το σκέφτοταν για μεταμόσχευση αλλά είδε πως του πήγαινε το ξυρισμένο και το άφησε έτσι. Πλέον ειναι 30 χρονων. Η τριχόπτωση του ξεκίνησε στα 18 αλλά βάδιζε πιο αργά από τη δίκη μου διότι είχε πιο πυκνό μαλλί. Πλεον εννοείται σε χειρότερη φαση από μένα αλλά ειναι και 8 χρόνια μεγαλύτερος.. Θα το ρισκάρω και θα κάνω την μεταμόσχευση, θα αρχίσω τη θεραπεία αν ειναι να μου πέσουν πάλι σε 5 χρόνια ας ειναι! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες μάγκες!
 
Μπλουζα