Μεταμόσχευση σε άτομα με διάχυτη αλωπεκία

danceworld_2001

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά καλή χρονιά για μια ακόμη φορά. Πριν λίγες μέρες έβλεπα σε ενα κανάλι συνέντευξη απο πλαστικό που κάνει μεταμοσχεύσεις. Δεν θυμάμαι κανάλι, με την Νανά ήταν, ούτε το όνομα του γιατρού. Γενικά δεν πέταξε ιδιαίτερες φόλες, όμως εστίασα κάπου που νομίζω έχει δίκιο. Είπε πως τα άτομα με διάχυτη αλωπεκία ειναι εντελώς ακατάλληλοι για μεταμόσχευση, οχι λόγω σοκ λος επειδή μπαίνουν μεταμοσχευμένα ανάμεσα σε μαμά μαλλιά, αλλά επειδή στα άτομα αυτά εκφυλίζεται και η δότρια τους και ειναι γενικά προγραμματισμένα να πέσουν και μαλλιά απο τις υποτιθέμενες ασφαλές ζώνες. Έτσι, αν τύχει και μεταφέρεις τέτοιους θύλακες μπροστά, η επιβίωση τους άρα και το αποτέλεσμα ειναι αμφίβολα.

Και αναρωτιέμαι τώρα, μιας και υπάρχουν άτομα που έχουν μεν αλωπεκία με κλασικό pattern αλλά σε αρκετούς υπάρχει και ελαφρώς σχηματισμένο μοτίβο διάχυτης, μήπως τα παιδιά που είχαν θέμα με απώλεια μεταμοσχευμένων προσφάτως, τους επηρέασε μια τέτοια κατάσταση?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους !!!

Είπε πως τα άτομα με διάχυτη αλωπεκία ειναι εντελώς ακατάλληλοι για μεταμόσχευση επειδή στα άτομα αυτά εκφυλίζεται και η δότρια τους και ειναι γενικά προγραμματισμένα να πέσουν και μαλλιά απο τις υποτιθέμενες ασφαλές ζώνες. Έτσι, αν τύχει και μεταφέρεις τέτοιους θύλακες μπροστά, η επιβίωση τους άρα και το αποτέλεσμα ειναι αμφίβολα.
Νομίζω δέν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση...
Αραίωση στην safe zone (μικρή-μεγάλη) υπάρχει σε όλους τους τύπους αλωπεκίας
και εμφανίζεται περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια.

Και αναρωτιέμαι τώρα, μιας και υπάρχουν άτομα που έχουν μεν αλωπεκία με κλασικό pattern αλλά σε αρκετούς υπάρχει και ελαφρώς σχηματισμένο μοτίβο διάχυτης, μήπως τα παιδιά που είχαν θέμα με απώλεια μεταμοσχευμένων προσφάτως, τους επηρέασε μια τέτοια κατάσταση?

Νομίζω είναι τραβηγμένο αυτό το σενάριο από τα μαλλιά...

Όμως την λύση μπορείς να την δώσεις εσύ @danceworld_2001

Επικοινώνησε με @kapa , @Chs , @Άκης και ζήτα τους την άδεια να δημοσιεύσεις εδώ την απάντηση του Γεωργίου για το τί πήγε στραβά στις μτχ των παιδιών!!!...
Έτσι ο Γεωργίου θα έχει την ευκαιρία να πει την άποψή του - τους λόγους των αποτυχιών (μέσω εσένα) τα παιδιά θα έχουν τις απαντήσεις τους , εμείς οι υπόλοιποι και βέβαια δεν θα παίζουμε την πυθία.

Νομίζω δεν θα έχει κανένας κάποιο πρόβλημα να πράξεις ανάλογα & πάρουμε κάποιες απαντήσεις , τουλάχιστον εγώ δέν έχω !

Αρκεί βέβαια να μην μας πεί πάλι περί διατροφών όπως είχε πει στον@Bouklas:rolleyes:

εγω εχω διαχυτι..κ ο μιχαλης απο κυπρο με απεκλεισε δρν μ εκανε μεταμοσχευση.

Εγώ είμαι NW1 με διάχυτη σε ΝW4 και ο Μιχάλης με μεγάλη ευκολία με προγραμμάτισε για 3000grafts !!!o_O
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Μην εστιάζουμε στον γιατρό, το νήμα μου έχει έμφαση στο να συζητήσουμε αν οι διάχυτοι ειναι καλοί υποφήφιοι ή οχι. Για το θέμα που λες στο περίπου έχουμε απόψεις απο τα παιδιά τι τους ειπαν, τα έχουν ήδη πει, αλλα δεν έχω πρόβλημα να τους ρωτήσω έναν έναν, και τον Nisga που ειναι απο άλλη κλινική και να μας πούνε οι ίδιοι απο τους γιατρούς τους τι τους απάντησαν. Δεν θέλω να έχω επικοινωνίες με γιατρούς κτλ, δεν έχω ούτε την διάθεση ουτε τον χρόνο, και στο κάτω κάτω το πρόβλημα αφορά αυτούς και σε αυτούς θα λογοδοτήσουν οι γιατροί, οχι σε έναν άσχετο. Εγώ πιστεύω το πρόβλημα να ειναι κυρίως σε λάθη τοποθέτησης στο βάθος των μοσχευμάτων και ίσως και με συνδυασμό σε ανεπάρκεια του δικτύου αιμάτωσης, μεγάλο session για τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες του κεφαλιού - οργανισμού του ασθενή και ίσως και αλλα που δεν ξέρουμε. Θα ήθελα να συζητήσουμε περισσότερο όμως το θέμα του DIFFUSE PATTERN.
 

mimis giova

Active Member
αναλογα την ηλικια κτλ κτλ ρε παιδια...να σας πω την δικη μ περιπτωση...μεχρι κ τα 26 δοτρια απιστευτη...εχανα μονο στο πανω μερος...διαχυτη..τωρα ειμαι κοντα 29 κ η δοτρια μ εχει μεινει η μηση...εχασα παρα πολυ κ απο εκει...φανταστητε να εκανα μμ στα 26..δεν θα εχανα τα προγραματισμενα απο πισω???
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Η καταθεση σου mimi ενισχυει τα λεγομενα αυτου του γιατρου και αυτο που διατυπωσα. Σε βαρια περιστατικα διαχυτης, και η δοτρια προφανως τρωει ηττα.
 

mimis giova

Active Member
συμφωνω dance.γι αυτο καλη ηλικια για μμ ειναι 30 κ πανω..για πολλους λογους.εμεις με την διαχητη ειμαστε πραγματικα μουτζομενει..δεν υπαρχει σωτηρια..ευτυχως στην ατυχια μ ειμουν κ τυχερος π δεν εκανα μμ...κ απο θεραπειες τσαμπα τα φραγκα..εκτος απο φινα ντουτα π δεν τα ακουμπαω ..τα αλλα πεταμενα λευτα δυστηχως
 

mimis giova

Active Member
οχι υπαρχει μια σταθεροποιηση της καταστασης..κ σιναμα μπορεις να προββλεψεις μεχρι π θα φτασεις...
 

nisga

New Member
Το συγκεκριμένο thread με αγγίζει όσο δεν πάει. Όπως έχω πεί και στην περίπτωση μου έχω πάθει πανικό από την εικόνα μετά από 15 μήνες σχεδόν. Πέρσι τέτοια εποχή ούτε που σκεφτόμουν τα μαλλιά μου και τώρα είμαι 10 φορες (ίσως και παραπάνω) την ημέρα στον καθρέφτη. Κατ' αρχάς μπορούμε να αποσαφηνίσουμε λίγο τι εννοούμε διάχυτη αλωπεκία? Όσον αφορά την επαφή μου με το γιατρό..θα έλεγα σχεδόν ανύπαρκτη. Τον είδα μονο στην Κύπρο και γενικά θα αναφερθώ με λεπτομέρειες σε αυτό σύντομα. Μόνο με τον αντιπρόσωπο είχα σχετική επικοινωνία και όσες φορές ήρθε Αθήνα πάνω από 10 λεπτά δεν μου αφιέρωσε. Αν τίθεται θέμα λοιπόν κατα τη διαδικασία της μμ τότε πως μπορεί να αποδειχθεί αυτό? Πάντως στη συγκεκριμένη κλινική πήγα γιατί στο φόρουμ δεν είχα παρατηρήσει κάποιο αρνητικό σχόλιο (εκτός αν μου ξέφυγε), μετανιώνω όμως που δεν είχα ασχοληθεί περισσότερο με το φόρουμ για να πάρω γνώμες πριν τη μμ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nisga

New Member
αδερφε εχασες και εσυ μοσχευματα???
καλη χρονια να εχεις

Καλή χρονιά φίλε μου..
Έτσι πιστεύω αλλά για να μη μιλάω στον αέρα θα κάνω σύντομα τριχοριζογραμμα να γίνει και καταμέτρηση να δούμε τι φύρωσε. Παρόλα αυτά αν δεις τις φωτό στο thread μου στους 5-6 μήνες και μετά από 8.. εγώ παρατήρησα αισθητή διαφορά και θα ποστάρω σύντομα και πρόσφατες και θα καταλάβεις τι εννοω :(
 

poseidonas77

Well-Known Member
κριμα φιλε μου..εσυ το ξερεις το μαλι σου καλυτερα απο τον καθενα....
ευχομαι σε ολλους σας που ειχατε προβληματα να σας βοηθησει ο γιατρος...
 

George3V

Member
οχι υπαρχει μια σταθεροποιηση της καταστασης..κ σιναμα μπορεις να προββλεψεις μεχρι π θα φτασεις...
δε νομίζω ότι ισχύει αυτό.κάθε άνθρωπος είναι προγραμματισμένος διαφορετικά και δεν υπάρχει ασφαλές ηλικιακό όριο σε τέτοια ζητήματα.ξέρω πολύ κόσμο που μέχρι τα 30 είχε μια χαρά μαλλιά και τα έχασε πολύ αργότερα.
 

George3V

Member
οκ.ειναι το ιδιο να κανεις μμ στα 18 κ το ιδιο 30.
Η ένσταση μου ήταν στο ότι στα 30 υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και ότι μπορείς να προβλέψεις μέχρι που θα φτάσεις. Το μόνο πράγμα που ξέρεις στα 30 είναι πόσα έχασες, όχι ποσα θα χάσεις, ούτε πότε θα τα χάσεις. Απο κει και πέρα φυσικά δεν είναι το ίδιο η μεταμόσχευση στα 18 με μεταμόσχευση στα 30.
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Έχουμε άλλες καταθέσεις απο άτομα με διάχυτη να δούμε πως συμπεριφέρθηκαν τα μαλλιά τους? Και εγώ που έχω φίλο γιατρό με διάχυτη, βλέπω πως η δότρια του αραιώνει επίσης.
 
Μπλουζα