Toppikistis
New Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;
Δε βλέπω κινητικότητα...τι γίνεται;
Δε βλέπω κινητικότητα...τι γίνεται;
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Λυπάμαι πραγματικά αν θεωρηθεί ότι με τη συγκεκριμένη απάντηση το forum μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Για ότι αφορά όμως το πολιτικό περιεχόμενο του topic την απάντηση την έχει δώσει ο Άκης λίγο παραπάνω. Παρόλαυτα είμαι διατεθειμένος να αναγνωρίσω το μερίδιο ευθύνης του "βολεμένου" λαού στη δημιουργία της παρούσας κατάστασης. Είναι το ίδιο με αυτό του Αργεντίνου πολίτη, του πολίτη του Ισημερινού, του Μεξικάνου, του Τούρκου, του Ισλανδού, του Ιρλανδού, του Πορτογάλου, του Ισπανού, του Ρώσου, του Λετονού, πολιτών χωρών δηλαδή που "αναγκάστηκε" να επέμβει το ΔΝΤ για να τις σώσει. Ή ακόμα έχω την ίδια ευθύνη με το Έλληνα πολίτη της δεκαετίας του '60 που έφερε τη χώρα του στη χούντα, ή του Έλληνα πολίτη που οδήγησε τη χώρα του στις 4 επίσημες χρεοκοπίες του (1827, 1893, 1897, 1932, ). Η μοναδική ευθύνη που αναγνωρίζω είναι η ευθύνη ανατροπής των πραγμάτων που σημαίνει την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την επανίδρυση του κράτους και την λειτουργία ενός δημοκρατικού συστήματος όπου ο λαός θα έχει πρωτεύοντα ρόλο, θα ελέγχει την εξουσία ανα πάσα στιγμή και θα διαφυλάττει ο ίδιος τα συμφέροντα της χώρας του.gezira είπε:Θα επαναλαβω, πως καλο θα ηταν να σταματησει η πολιτικη κουβεντα εδω μεσα - ΟΡΟΣ αλλωστε συμμετοχης μας στο forum! Μου ηταν ομως δυσκολο να μην σχολιασω εστω επιγραμματικα το τελευταιο μηνυμα. Ειναι τραγικο, πως ακομη και τωρα, παρα πολλοι νεοελληνες (ακομη και καποιοι "προσφατως αφυπνισθεντες") , αρνουνται να παραδεχτουν και να αναλαβουν την αναλογουσα συνευθυνη τους, στον πολυεπιπεδο καταποντισμο αυτου του τοπου. Και αποτελει υβρη απεναντι στη μειοψηφια ανθρωπων, που ολα αυτα τα χρονια βλεπουν,ακουν,οσμιζονται, καταγγελουν,υποφερουν τη σηψη, τη διαφθορα, την ολοκληρωτικη παρακμη, οντας μαλιστα παραγκωνισμενοι, απομονωμενοι ως παρανοικοι, γραφικοι, παλιομοδιτες, ασημαντοι κλπ. απο την αβουλη, βολεμενη, θλιβερα αλλοτριωμενη μαζα. ΕΛΕΟΣ!!
gezira είπε:Θα επαναλαβω, πως καλο θα ηταν να σταματησει η πολιτικη κουβεντα εδω μεσα - ΟΡΟΣ αλλωστε συμμετοχης μας στο forum! Μου ηταν ομως δυσκολο να μην σχολιασω εστω επιγραμματικα το τελευταιο μηνυμα. Ειναι τραγικο, πως ακομη και τωρα, παρα πολλοι νεοελληνες (ακομη και καποιοι "προσφατως αφυπνισθεντες") , αρνουνται να παραδεχτουν και να αναλαβουν την αναλογουσα συνευθυνη τους, στον πολυεπιπεδο καταποντισμο αυτου του τοπου. Και αποτελει υβρη απεναντι στη μειοψηφια ανθρωπων, που ολα αυτα τα χρονια βλεπουν,ακουν,οσμιζονται, καταγγελουν,υποφερουν τη σηψη, τη διαφθορα, την ολοκληρωτικη παρακμη, οντας μαλιστα παραγκωνισμενοι, απομονωμενοι ως παρανοικοι, γραφικοι, παλιομοδιτες, ασημαντοι κλπ. απο την αβουλη, βολεμενη, θλιβερα αλλοτριωμενη μαζα. ΕΛΕΟΣ!!
skeptikistis είπε:Η συζητηση δεν ειναι πολιτικη κομματικη ειναι γενικη και πρεπει να αφεθει απο τους Moderators δεν τσακωνεται κανεις.
Απο κει και περα, εγω θελω αν ξερει καποιος να με διαφωτισει (γιατι δεν ειμαι γνωστης του θεματος) αν ολες αυτες οι χωρες με τις οποιες συγκρινουμε την Ελλαδα (Αργεντινη κτλ) ειχαν παρει τοσα λεφτα απο μηχανισμους σαν την ΕΕ (τα οποια κατα γενικη ομολογια κατα μεγαλο μερος κατεληξαν σε μασελες).
Γιαυτο κατηγορουμε τους πολιτες, γιατι η χωρα επρεπε να εχει κανει τεραστια βηματα προοδου τοσα λεφτα που πηρε.
skeptikistis είπε:Γιαυτο κατηγορουμε τους πολιτες, γιατι η χωρα επρεπε να εχει κανει τεραστια βηματα προοδου τοσα λεφτα που πηρε.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.