Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Toppikistis

New Member
Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι οι εκλογές.Και πες ότι δεν ψηφίζεις κανέναν απ'τα λαμόγια,κανένα υπάρχων κόμμα.Ποίον θα ψηφίσεις;Ποιόν;Προτείνω ο καθένας αντί για ψηφοδέλτιο, να βάλει μέσα στον φάκελο το όνομα του ανθρώπου εκείνου,που θεωρεί τον πιό τίμιο.Θα είναι το επόμενο μεγάλο μήνυμα που μπορεί να σταλθεί.

Τον πιό τίμιο άνθρωπο που γνωρίζει ο καθένας μας.Να γράψει το όνομα του σε ένα κομμάτι χαρτί και να το βάλει μέσα στο φάκελο.Κανένα κόμμα.Μόνο ανθρώπο.Απλό πολίτη.

Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση την άποψη του,την εντελώς ελεύθερη βούληση του,χωρίς να έχει υποστεί καμία πλύση εγκεφάλου και τελικά αυτοί οι άνθρωποι που θα αναδειχθούν ως οι τιμιότεροι (οι οποίοι μπορεί να είναι και χιλιάδες) να γίνουν εκπρόσωποι του κόσμου από χρέος απέναντι στην εμπιστοσύνη που τους δόθηκε απρόσκλητα.

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.Θα παρακαλέσω η όποια απάντηση να έχει τεκμηριωθεί πρώτα αφήνοντας το νου ελεύθερο και χρησιμοποιώντας την ορθή ανεπηρέαστη λογική σκέψη.

Υ.Γ. προς Administrators: Διάβασα πως στην κατηγορία απαγορεύονται τα θέματα περί πολιτικής, αλλά πήρα το θάρρος για το συγκεκριμένο ποστ μιας και πιστεύω πως ο κανονισμός θα έπρεπε να είναι "Απαγορεύονται τα θέματα περί κομμάτων" και όχι "Απαγορεύονται τα θέματα περί πολιτικής".Με όλο το σεβασμό.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

εγώ είμαι πάρα πολύ θετικός άνθρωπος... γενικά στην ζωή μου τα βλέπω όλα θετικά και υποστηρίζω αυτό που λένε ότι η ελπίδα πεθένει πάντα τελευτέα. Αλλά για το συγκεκριμένο χάλι που επικρατεί ειλικρινά έχω χάσει κάθε ελπίδα... Δεν είναι μόνο τα οικονομικά, είναι τα ΠΑΝΤΑ που έχουν πάρει λάθος δρόμο, είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις και που να τελιώσεις.
 

Toppikistis

New Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Το χάλι που όπως λες επικρατεί, είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους μας.Και σε εκείνους που σκέφτονται ελεύθερα, αλλά και σε εκείνους που παρακινούνται από το βόλεμα.Ωστόσο,μιας και θεωρώ δώρο άδωρο απλώς να τονίζουμε το πόσο χάλια είναι ο τόπος σήμερα, θα μου άρεσε πάρα πολύ αν όλοι μας μπορούσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι,κάνοντας μια πρόταση τεκμηριωμένη, προκαλώντας τις μελλοντικές εξελίξεις και όχι απλώς παρακολουθώντας.
 

kkathi

Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Αγαπητέ τοπικιστή χαίρομαι που εκτός απο τρίχες υπαρχουν και άλλα θεματα που μας απασχολούν και που μπορούμε να μοιραστούμε.
Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι μονο μια κυβέρνηση εκλεγμένη από τον λαό που την σχηματίζουν απλοί πολίτες θα ήταν σε θέση να παλέψει με ανιδιοτέλεια για να ορθοποδήσουμε. Το θέμα είναι οτι δε μπορώ να σκεφτώ μια διαδικασία που θα εξασφαλίζει απο τη μια τη διαφάνεια και από την άλλη οτι οι πολίτες αυτοί εκτός από εντιμοι θα έχουν και τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες που απαιτούνται για τη διοίκηση της χώρας. Δε φτανει για παράδειγμα να γραψω σε χαρτάκι οτι ο πιο έντιμος άνθρωπος που γνωρίζω είναι ο Μήτσος ο γαλατάς ο γείτονάς μου διοτι όσο και να το θέλει δε θα μπορεί να με εκπροσωπήσει (τη χώρα εννοείται) στις Βρυξέλλες. Εκτός αν επικεντρωθούμε εξω απο τον πολιτικό στον επιστημονικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, αγροτικό κ.α κόσμο. Αγγίξουμε δηλαδή κατηγορίες και προτείνουμε άτομα έντιμα μέσα από αυτές. Και πάλι το ζήτημα όμως νομιζω απαιτεί ένα συντονιστή. Το νέο θέμα που μπαίνει σε αυτή την περίπτωση είναι αυτός πως ορίζεται και πάλι μέσω ποιας διαδικασίας και απο ποιον. Εδώ δεν έχω απάντηση .... Θα με ενδιέφερε επίσης να ακούσω και άλλες γνώμες.
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Κανεις μην ψηφισει ΚΑΡΑΦΛΟ ....οι καραφλοι ειναι επικινδυνοι...καραφλοι μας κατεστρεψαν....δεν ψηφιζουμε καραφλους και βλακες...αρα κανεναν Ή την ψηφο μας σε μικρο αδιαφορο κομμα αρκει ο προεδρος να εχει μαλλια... :D :D :D ....παιδια ηρεμηστε...ολα τελειωσαν εδω και παρα πολυ καιρο...οταν εμεις κοιμομασταν ορθιοι και σαν λαος ειχαμε απο 5 πιστωτικες ο καθενας και δανεια για το τιποτα...η χωρα εχει ξεπουληθει περιπου μια 15ετια...και με μαθηματικη ακριβεια καταστρεφεται...ηδη ειμαστε στο point of no return.... Και σαν μην φτανουν ολα αυτα εμεις εχουμε και το θεμα του μαλλιου....πολυ δυστυχια :'(
 

ANAR

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Ας δουμε επιτελους ενα ακροαριστερο κομμα να κυβερνάει......μονο αυτοι δεν εχουν κυβερνήσει στην ελλαδα ολοι οι αλλοι τα κανανε σκατα....σοσιαλιστες-δεξιοι-ακροδεξιοι-χουντικοι.....
 

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

ANAR είπε:
Ας δουμε επιτελους ενα ακροαριστερο κομμα να κυβερνάει......μονο αυτοι δεν εχουν κυβερνήσει στην ελλαδα ολοι οι αλλοι τα κανανε σκατα....σοσιαλιστες-δεξιοι-ακροδεξιοι-χουντικοι.....

οταν υπαρχει ασυδοσια και ατιμωρισια....και οι νομοι ειναι ετσι ωστε να προστατευονται ολοι οι βουλευετες και να εχουν ασυλο....οποιος και να κυβερνησει.....θα κλεψει...και η κατασταση δεν αλλαζει....
ασε που οποιος και να κυβερνησει θα γινει πιονι.......της ευρωπαικης ενωσης....δε μπορει πλεον να κανει οτι θελει.....οποιος και να κυβερνησει τωρα....θα ειναι υποχρεωμενος να στησει κωλο στην ευρωπη...γιατι εχουμε υπογραψει.....αστο...η κατασταση δε σωνεται....

και ο παπανδρεου ελεγε πολλα οταν βγηκε....αλλα για να τα εχει καλα με τους "μεγαλους" εκανε το πιονι κι αυτος...και δινει την χωρα ερμαιο στους ευρωπαιους να την ξεζουμιζουν ανελεητα......

ενας παπαδοπουλος χρειαζοταν τωρα.....να εκλεινε την χωρα.....και να την δουλευε οπως τοτε....να κανουμε εξαγωγες αγροτικων προιοντων.....να κοψουμε τις εισαγωγες ξενων....και να δουλευουμε τα ελληνικα......χωρις αισχροκερδια...κτλ κτλ....παντου ιδια τιμη.....και θα την παλευαμε μονοι μας μια χαρα.....αλλωστε ηταν και ο μονος που μετα απο 7 χρονια που κυβερνησε....παρεδωσε την χωρα με μηδενικο υπολοιπο και δε την χρεωσε ουτε μια δραχμη.....δε το χει ξανακανει κανενα αλλο κομμα.....ολα τα κομματα μας ζημιωναν.....
Αλλα ετσι ειναι ο ελληνας.....με την δημοκρατια δε μπορει.....ξεφευγει.....μονο κατω απο καθεστως πιεσης περιορισμου και χουντας μπορει να συνετιστει και να λειτουργησει σωστα....και ειναι κριμα.....γιατι κανεις δε γουσταρει να ζει υπο καθεστως χουντας κ δικτατοριας.....αλλα η δημοκρατια δε μας βγηκε σε καλο....την καταχραστηκαν μια χαρα ολοι τους.....και εβαζαν τα ΜΜΕ να κοιμιζουν τον λαο και αυτοι να κανουν απο πισω την δουλεια τους ανενοχλητοι.....βγαζοντας περιουσιες για παρτη τους σε βαρρος του λαου κ του κρατους......και τωρα που εχουμε προβλημα....βαζουν παλι τον λαο να πληρωσει....και τον συνταξιουχο που περνει 600 ευρο.......αλλα αντιδραση καμμια.....κοιμομαστε ακομα ορθιοι.....
μεχρι και οι Ισπανοι προχτες μας κοροιδευαν στις διαδιλωσεις τους......λεγανε καντε ησυχια μην ξυπνησετε τους ελληνες......
μεχρι και οι αλβανοι (το πιο κατεστραμενο κρατος απ ολα...)φευγουν και γυρνανε στην χωρα τους οικοιοθελως.....αυτο τα λεει ολα.....
 

ANAR

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Πανουλη σε πιάνω ανημέρωτο για τα χρεη τη χουντας :) :) και δεν βαζω και την προδοσια της κυπρου ;)

Το δημόσιο χρέος που άφησε η χούντα και η γιγάντωσή του από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


Το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και η αδυναμία εξυπηρέτησής του είναι η βασική αιτία στην οποία οφείλεται η υποταγή της Ελλάδας στην τρόικα.

Το άγος αυτό συγκεφαλαιώνει την κακοδιαχείριση των οικονομικών του κράτους από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Τα δύο κόμματα εξουσίας όμως, τα οποία κυβερνούν τη χώρα επί 36 συναπτά έτη, αλληλοκατηγορούνται γι' αυτό, χωρίς το καθένα να αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί. Εκτός όμως από τα δύο κόμματα εξουσίας, ευθύνη φέρει η χούντα, για την οποία κυκλοφορεί η ανυπόστατη γνώμη ότι δεν άφησε χρέος όταν κατέρρευσε.

Τις δύο αυτές πλευρές της διόγκωσης του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ εξετάζουμε στο άρθρο αυτό, με βάση τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις οικονομίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. Με βάση τα στοιχεία αυτά δίνεται στην 1η στήλη του πίνακα που ακολουθεί το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ τα έτη 1974, 1981, 1989, 1993, 2004, 2009 και οι προβλέψεις για το 2011. Στη 2η στήλη δίνεται η μέση ετήσια ποσοστιαία αύξησή του τις περιόδους που κυβέρνησε το κάθε κόμμα.

Πριν προχωρήσουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ εξαρτάται όχι μόνο από την αύξησή του σε ευρώ, αλλά και από την αύξηση του ΑΕΠ σε ευρώ.

Το πρώτο που προκύπτει από τον πίνακα αυτό είναι η κατάρριψη του μύθου ότι η χούντα δεν άφησε δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.

Από την τελευταία στήλη του πίνακα φαίνεται ότι η μέση ετήσια αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ την περίοδο:
- 1974-1981 των κυβερνήσεων της Ν.Δ. ήταν μικρή, διότι ο ρυθμός αύξησης δημόσιου χρέους σε δραχμές ήταν ελαφρά υψηλότερος εκείνου του ΑΕΠ σε δραχμές.
- 1981-1989 των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν εκρηκτική, διότι ο ρυθμός αύξησης του δημόσιου χρέους σε δραχμές ήταν υπερδιπλάσιος εκείνου του ΑΕΠ σε δραχμές.
- 1989-1993 της κυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν πολύ μεγάλη, για τους ίδιους λόγους που αναφέρθηκαν για την περίοδο 1981-1989.
- 1993-2004 των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν μηδαμινή, διότι ενώ το δημόσιο χρέος την περίοδο 1995-2004 (τη μόνη που υπάρχουν στοιχεία σε ευρώ) αυξήθηκε κατά 88,1 δισ. ευρώ, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σε ευρώ ήταν ελαφρά χαμηλότερος εκείνου του δημόσιου χρέους σε ευρώ.
- 2004-2009 των κυβερνήσεων της Ν.Δ. η αύξηση ήταν μεγάλη, διότι ο ρυθμός αύξησης του δημόσιου χρέους σε ευρώ ήταν υπερδιπλάσιος εκείνου του ΑΕΠ, το οποίο μάλιστα, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, μειώθηκε σε τρέχουσες τιμές το 2009.
- 2009-2011 της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η αύξηση προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από εκείνη της περιόδου 2004-2009. Την περίοδο αυτή η αύξηση του δημόσιου χρέους σε ευρώ προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλη, ενώ το ΑΕΠ, αντί για αύξηση, θα σημειώσει μείωση τόσο το 2010 όσο και το 2011.

Από την ανάλυση αυτή φαίνεται από τη μια μεριά η «κληρονομιά» που άφησε η χούντα και από την άλλη η τεράστια ευθύνη που έχουν και τα δύο κόμματα εξουσίας για τη γιγάντωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Με δεδομένο το ύψος του, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ θα είναι πολύ μακρύς (υπερβαίνει κατά πολύ τη δεκαετία) και αυτή θα συμβεί, αν εφαρμοστεί με συνέπεια και συνέχεια μια πολιτική που θα τιθασεύσει τα δημόσια ελλείμματα και θα πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.



Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία, στις 30/12/2010
 

xDante

Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

δείτε το προσεκτικά ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Deptocracy // Χρεοκρατία - HD - ΟΛΟΚΛΗΡΟ - FULL VERSION


Οι προτασεις μας θα έπρεπε να είναι

1. Διάλυση της βουλής και απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

2. Κυβέρνηση επιστημόνων για όσο χρειαστεί να φύγει η ελλάδα απο την κρίση

Η προσωρινή κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τα εξής ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΟΥ

1. Διενέργεια ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

2. ΠΑΓΩΜΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

3. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

4. ΑΜΕΣΟ ΠΑΓΩΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

5.ΚΥΡΗΞΗ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ (siemens , goldman Sachs,Xρηματιστήριο,ολυμπιακοί αγώνες με υπέρογκο χρέος και μίζες,

6. ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1998-2011

7. ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΞΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ορίστε μερικές προτάσεις
 

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

ΑΝΑΡ το πινακακι που εβαλες μιλαει απ το 74 και μετα......ο παπαδοπουλος ηταν πριν το 74 και οπως βλεπεις...στο 74 που παρελαβε ο καραμανλης....εχει παβλα (-) το δημοσιο χρεος μηδενικο κατα την 7ετια της χουντας.....αυτο το γνωριζουν ολοι....

ο παπαδοπουλος ηταν ελληνας....και εκανε καλο στην πατριδα.....ασχετα αν κανεις μας δε θελει να ζει κατω απο χουντικο καθεστως....ουτε κι εγω ουτε κανεις μας....αλλα ωφειλουμε να παραδεχτουμε οτι ο παπαδοπουλος πηγε την χωρα μπροστα.....και την εκανε να λειτουργησει...
δεν υπηρχε ανεργεια....ειχαμε αναπτυξει βιομηχανια....κτλ κτλ....

Επισης ο παπαδοπουλος οπως ειπα...ηταν γνησιος ελληνας...και ελεγε παντα οχι σε ξενες δυναμεις αμερικονους κτλ κτλ....

και γι αυτο οι ξενες δυναμεις ηθελαν να τον ανατρεψουν.....και να φερουν τον καραμανλη στην ελλαδα που πηγαινε με τα νερα τους.....
οπως παει τωρα ο γιωργακης και ολοι οι πολιτικοι γενικα......
και ολο αυτο με την κυπρο....ηταν αποφασισμενο ηδη απο αμερικανους και καραμανλη για να τον φερουν στην ελλαδα....οι τουρκοι ενημερωθηκαν πριν κανουν εισβολη απ τους αμερικανους που οτυς εδωσαν το ΟΚ....και μετα με σκευωριες τα εριξαν στην χουντα....για να την ανατρεψουν.....οπως εκαναν με τους διδυμους πυργους και τα εριξαν στον μπιν λαντεν....ενω τους πυργους τους εριξαν μονοι τους οι ιδιοι οι αμερικανοι.....
αυτο εγινε και με την κυπρο....τα εριξαν στον παπαδοπουλο.....Ειναι τραγικο να το πιστευεις οτι ειχε συνομιτισει ο παπαδοπουλςο με τις μεγαλες δυναμεις ομως αν δεις την πορια και τις αποφασεις του παπαδοπουλου κατα την διαρκεια της εξουσιας του....


διαβασε λιγο αυτη τη σελιδα....http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?p=37640
για να δεις οτι το παλικαρι ο yermak ειναι πολυ διαβασμενος.....και δε μασαει στο κουτοχορτο που μας βαζουν να πιστεψουμε....οτι ο παπαδοπουλος ηταν διεφθαρμενος κτλ κτλ....

αλλα τεσπα....δεν εχω κολλημα με τον παπαδοπουλο......απλα οπως τοτε....ετσι και σημερα πρεπει να γινει κατι τοσο δυνατο και ανατρεπτικο απο καποιους γνησιους ΕΛΛΗΝΕΣ....οπως ηταν ο παπαδοπουλος.....και να φερουν παλι την χωρα στο δρομο της...και να κοιτανε το συμφερον της χωρας και των ελληνων και οχι της τσεπης τους...και να γινονται τα προβατακια της ΕΕ.......
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ANAR

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Ρε Πανο πιωμένος εισαι μεσημεριάτικα ;D ;D το 74 ειχαμε χρεος 20.8....ποτε εγινε αυτο το 80;;;;εννοείτε πριν το 74 ρε φιλε

υ.γ μας βγήκες και χουντικος ρε κοιτα να δεις.....να μην σου ξανασηκωθεί ρε ;D ;D
 

xk

Active Member

Toppikistis

New Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Ποτέ δεν μπόρεσα να δεκτώ γιατί πρέπει να υπάρχουν ισμοί, είτε λέγεται καπιταλισμός,είτε κομμουνισμός,είτε σοσιαλισμός,είτε χουλιγκανισμός,είτε μωαμεθανισμός,είτε χριστιανισμός και πάει λέγοντας.Αν το καλοσκεφτείς όλοι στηρίζονται σε μια καλή και δίκαιη σκέψη όμως σαν σύνολο κανένας ισμός δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα.Γιατί δλδ να υπάρχουν ισμοί και να μην υπάρχει απλώς η λογική μας που θα μας πει ποιό είναι καλό και ποιό είναι κακό;
Δλδ γιατί απλώς να μην κινούνται όλα από την τεράστια δύναμη της ορθής λογικής σκέψης;Αυτό είναι το μόνο ξεχωριστό πράγμα που μας έδωσε η φύση.Την λογική.Και αντί να τη χρησιμοποιούμε,πάμε και ακολουθούμε τον κάθε χειραγωγητή με τον κάθε ισμό που έφτιαχνε.Είναι η ψυχολογία της μάζας όμως δυστυχώς αυτή και για να αλλάξει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξουν πράγματα όπως η πραγματική παιδεία.Θα μου πεις, ποιά κυβέρνηση είναι τόσο χαζή για να δώσει πραγματική παιδεία στο λαό της;Αν κάνει κάτι τέτοιο θα διαμορφώσει και πραγματικούς ανθρώπους,πράγμα που το φοβάται όπως ο διάλος το λιβάνι.Ο μόνος λοιπόν τρόπος που μπορώ εγώ να δω και να αποδεκτώ είναι ο καθένας από μας, να προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να βελτιώσει τον ευατό του, για να είναι σε θέση να βελτιώσει και τα υπόλοιπα γύρω του.Άλλη οδός δεν υπάρχει.Αυτή θεωρώ την μόνη.Μπορεί να ακούγεται επαναστατικό αυτό που λέω ή ριζοσπαστικό, όμως είναι μια επανάσταση πολύ διαφορετική απ'τις άλλες.Είναι η επανάσταση των γνώσεων και είναι ο μόνος πραγματικός "σύμμαχος" που θα έχουμε στη ζωή μας.

Το να κατηγορούμε συνεχώς αυτούς που κυβερνάνε χωρίς πρώτα να έχουμε κατηγορήσει τους ίδιους μας τους εαυτούς που πέσαμε τόσο εύκολα θύματα τους, δεν το καταλαβαίνω.Ο μαλάκας ο Παπανδρέου φταίει!!Ο μαλάκας ο Καραμανλής φταίει!!! Εσυ ρε μαλάκα φταις που δεν κάθισες να καλλιεργήσεις τον ευατό σου και με την μόνη εξουσία που σου δώθηκε ποτέ (δικαίωμα ψήφου) πήγες και γάμησες τη ζωή τη δική σου,μέχρι και των εγγωνιών σου!

Φταίει το ένα κ φταίει το άλλο.Κανείς δεν αναρρωτιέται το πόσο έφταιξε ο ίδιος.Μα ακόμη κ αν ποτέ αναρρωτηθεί η μνήμη του θα τον ξεγελάσει την κατάλληλη στιγμή, χάριν της μικρότητας του να δεχτεί την "βοήθεια" του κόμματος.
 

Άκης

Administrator
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Toppikistis είπε:
Υ.Γ. προς Administrators: Διάβασα πως στην κατηγορία απαγορεύονται τα θέματα περί πολιτικής, αλλά πήρα το θάρρος για το συγκεκριμένο ποστ μιας και πιστεύω πως ο κανονισμός θα έπρεπε να είναι "Απαγορεύονται τα θέματα περί κομμάτων" και όχι "Απαγορεύονται τα θέματα περί πολιτικής".Με όλο το σεβασμό.
Φίλε μου καλά τα λες και καλά έκανες και έγραψες κάτι που απασχολεί (σχεδόν ; ) όλους μας.
Το θέμα πολιτική είναι λίγο περίεργο και μπορεί να αρχίσει ο καθένας να βρίζει τον έναν ή τον άλλο, αλλά και μεταξύ μας. Μια χαλαρή συζήτηση, χωρίς βρίσιμο σε συγκεκριμένους πολιτικούς ή πρόσωπα, δεν ενοχλεί κανένα.

Τώρα όσο αφορά το θέμα μας.
Καταρχάς δεν φταίει κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα. Εμείς φταίμε, όπως σωστά αναφέρθηκε και παραπάνω (το σωστά σύμφωνα πάντα με την δική μου άποψη).
Δεν ανέβηκε κανένα κόμμα μόνο του, κάποιος τους ψήφισε. Κάποιος τους πίστεψε, λες και δεν τους γνώριζε. Δεν μπορεί να είναι τόσο "αθώος" ο Έλληνας και πιστεύει αμέσως ότι του λένε. Δεν μπορεί μετά από μια αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ ας πούμε, να ξανά ψηφίζει κάποιους που πιο παλιά πάλι τα ίδια έλεγαν/έκαναν.

Επίσης μου αρέσει που μερικοί είναι έτοιμοι να μαλώσουν κιόλας για τα 2 μεγάλα κόμματα (με το μερικοί δεν αναφέρομαι σε μέλη, γενικά μιλάω). Δεν τους πειράζει που μπορεί να μην έχουν αύριο να φάνε, τους ενοχλεί το να μην μιλάει κάποιος άσχημα για το κόμμα.
 

Toppikistis

New Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το κύριο φταίξιμο το έχουμε εμείς.
Επόμενος σταθμός λοιπόν, είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για τα γεγονότα και να αρχίσουμε να ρίχνουμε ιδέες στο τραπέζι.Φυσικά, όταν λέω ιδέες δεν μιλάω γι αυτές που "μοστράρουν" τα δήθεν επαναστατικά κόμματα.
Μιλάω για ιδέες που ένας λογικός νοήμων άνθρωπος, ο οποίος θέλει το καλό των συμπατριωτών του, ο οποίος δεν βάζει πρώτα πρώτα το ατομικό συμφέρον,ο οποίος είναι έτοιμος να συζητήσει, ο οποίος τελικά θέλει να χαρίσει ένα καλύτερο αύριο στις ερχόμενες γενιές,ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν που να μπορεί να συλλογιστεί και να προτείνει.Φυσικά και δεν περιμένω από κανέναν να δώσει τη "μια και μοναδική" ιδέα.Όλοι όμως θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι,είτε μεγαλύτερο, είτε μικρότερο, αρκεί να κάνουμε στην άκρη την όποια μικρότητα μπορεί να μας διέπει.

Συνέλληνες,τώρα είναι ώρα για σκέψη,για ελεύθερο νου και για προτάσεις δίχως παραλογισμούς.
 

gezira

Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Κατα την γνωμη μου, καλο θα ηταν να μην αναπτυσονται πολιτικα θεματα εδω μεσα. Ειμαστε περιπου 11 εκατομμυρια Νεο-ελληνες και εχουμε...12 εκατομμυρια γνωμες..(και επι παντος επιστητου μαλιστα,τρομαρα μας!)..!!! Κι απο μπλα μπλα, εγω προσωπικα εχω χορτασει/αηδιασει. Προτιμω πλεον το "Δρασε ή σκασε"...
 

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

ANAR είπε:
Ρε Πανο πιωμένος εισαι μεσημεριάτικα ;D ;D το 74 ειχαμε χρεος 20.8....ποτε εγινε αυτο το 80;;;;εννοείτε πριν το 74 ρε φιλε

υ.γ μας βγήκες και χουντικος ρε κοιτα να δεις.....να μην σου ξανασηκωθεί ρε ;D ;D

ετσι οπως εχουμε γινει....πιωμενος πρεπει να εισαι ολη μερα για να εισαι καλα πλεον.....0αχα0χα0χχα0 ;D
γι αυτο ετοιμασε ενα καφασι μπυρες και σου ρχομαιιιιι.... :p

οσο για το υστερογραφο.....οχι δεν ειμαι χουντικος καθολου...και ουτε γουσταρω να ζω ετσι.....γουσταρω δημοκρατια....αλλα την σωστη δημοκρατια....που να ειμαστε ολοι δικαιοι και ισοι απεναντι στον νομο.....και να εργαζομαστε ολοι για το κοινο συμφερον του πολιτη και της χωρας....κατι που δεν συμβαινει σημερα....και δεν υπαρχει δημοκρατια καν σημερα....υπαρχει μονο καταπ@τηση της δημοκρατιας απ ολες τις κυβερνησεις.....και η καθε κυβερνηση δουλευει για το καλο της τσεπης της...και οχι της χωρας....

καλα εκανε και βγηκε τοτε ομως η χουντα....γιατι η κατασταση ειχε ξεφυγει...και κανεις δεν εκανε τπτ......και καλα εκανε και βγηκε ο παπαδοπουλος και ειπε "αποφασιζουμε και διαταζουμε" γιατι επρεπε να βγει καποιος σωστος ελληνας και να σφυξει τα λουρια και να παρει αυτες τις ριζοσπαστικες αποφασεις...για το καλο ολων και της χωρας......γιατι δε γινοταν αλλιως....επρεπε να βγει καποιος να παρει την κατασταση στα χερια του....

κατι τετοιο πρεπει να γινει και σημερα.....εγω δε γνωριζω τι ακριβως πρεπει να κανουμε και ποια μεθοδο να ακολουθησουμε....γιατι ειμαι μικρος και δεν εχω την εμπειρια κ την καταλληλη γνωση.....υπαρχουν ανθρωποι ομως που ξερουν και εχουν την γνωση κ την εμπειρια και ξερουν τι πρεπει να κανουν για να βγει η χωρα απο το εδιεξοδο....η τουλαχιστον να την φεορυν σε μια καλυτερη μοιρα...και να την κανουν σιγα σιγα να λειτουργει ξανα σωστα......
θελουμε κατι ανατρεπτικο παντος...αυτο ξερω....γιατι οποιο κομμα και να βγει....ολοι ειναι χαραμοφαηδες.,...και δε κοιτανε το καλο της χωρας...κοιτανε να κοιμιζουν κ να δουλευουν τον κοσμο...και τους νοιαζει μονο η εξουσια...και η τσεπη τους.....αυτοι να ειναι καλα και να εχουν λεφτα και να χτιζουν περιουσιες......και ασε τους πολιτες και το κρατος να παει στο διαλο....ολοι ετσι σκεφτονται....
 

badday

New Member
Απ: Και μετά την αγανάκτηση, ΤΙ;

Το οτι οποιος εχει κυβερνησει ηταν/ειναι φαλακρος σας λεει κατι; Οι καραφλοι φταινε για τα χαλια της χωρας !! Παπαδοπουλος καραμανλης Σημιτης Παπαντρεου κτλ κτλ βαλτε και τα εγγονια τους παιδια κτλ ...

Καταταλα δεν μπαινω στο θεμα γιατι εχω βαρεθει να γραφω αυτες τις μερες σε πολιτικα φορουμ :sleep:
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα