Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
https://www.protothema.gr/greece/article/1247914/o-bil-geits-simera-stin-athina/ Ελπίζω να μην μας εκθέσει η μπουρλοπαρέα και να παρευρεθεί στον αεροδιάδρομο! Θα είναι και το αφεντικό σας εκεί.
Αν και γενικά εγώ βλέπω τα κράτη να ακολουθούν απλά τις εισηγήσεις, σίγουρα θα γίνουν λαμογιές όπως πάντα γίνονται.Εγώ αυτό που έχω πει είναι ότι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις. Ποτέ δεν αρνήθηκα την ύπαρξη της πανδημίας. Αν αυτό κάνει την γνώση κάποιου στείρα ή καρπερή θα σε γελάσω.
Να με συμπαθάς αλλά άλλο πράγμα οι εισηγήσεις των επιστημόνων, άλλο πράγμα η αστυνομική βία και ο διαχωρισμός των πολιτών με πιστοποιητικά και σκαναρίσματα που εφαρμόσθηκε. Αν εσύ πιστεύεις πως τονίζοντας αυτό το πράγμα ανήκω σε κάποιο στρατόπεδο και είμαι θιασώτης ορισμένων άλλων ιδεών, μη κρύβεις λόγια αλλά επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτό καταδεικνύοντας αυτό που υποτίθεται πρεσβεύω.Αν και γενικά εγώ βλέπω τα κράτη να ακολουθούν απλά τις εισηγήσεις, σίγουρα θα γίνουν λαμογιές όπως πάντα γίνονται.
Όμως σε μια πανδημία ακόμα και το που κάνεις focus έχει να πει κάτι.
Οτι αποψη σου εχω διαβάσει, εχει κανει φοκους εκει και μαλιστα ως απαντηση σε ποστ που είναι υπερ του εμβολιασμου. Παίρνεις θέση. βάζεις προτεραιότητα στις πολιτικές σου πεποιθήσεις.Να με συμπαθάς αλλά άλλο πράγμα οι εισηγήσεις των επιστημόνων, άλλο πράγμα η αστυνομική βία και ο διαχωρισμός των πολιτών με πιστοποιητικά και σκαναρίσματα που εφαρμόσθηκε. Αν εσύ πιστεύεις πως τονίζοντας αυτό το πράγμα ανήκω σε κάποιο στρατόπεδο και είμαι θιασώτης ορισμένων άλλων ιδεών, μη κρύβεις λόγια αλλά επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτό καταδεικνύοντας αυτό που υποτίθεται πρεσβεύω.
Αν θέλεις να ανήκεις σε ένα κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να είσαι κοινωνός. Άν ακολουθείς πιστά κανόνες δίχως να μπορείς να τους επηρεάσεις είσαι υπήκοος. Το πρόβλημα μου με το σκανάρισμα και διάφορων άλλων όμορφων τέτοιων μέσων έχει να κάνει με την επικινδυνότητα του ολοκληρωτισμού. Βλέπεις, κόσμος θα υπάρχει και μετά την πανδημία. Επομένως ίσως δεν είμαι εγώ που βλέπω κοντόθωρα τα πράγματα αλλά εσύ. Η τελευταία σου πρόταση έχει να κάνει με μια ανούσια πόλωση που μαστίζει τον κόσμο τελευταία. Κάποτε ρωτήσανε τον Χότζα τι προτιμάει, ανηφόρα ή κατηφόρα. Ευθύς ρώτησε, "καλά ίσωμα δεν υπάρχει;"Οτι αποψη σου εχω διαβάσει, εχει κανει φοκους εκει και μαλιστα ως απαντηση σε ποστ που είναι υπερ του εμβολιασμου. Παίρνεις θέση. βάζεις προτεραιότητα στις πολιτικές σου πεποιθήσεις.
Καιγεται το σπιτι και ασχολεισαι με το αν το νερο είναι φιλτραρισμενο.
Οποτε περισσότερο απο την αναγκαιότητα εμβολιασμού, για σενα εχει σημασια το αν θα σε σκαναρουν η οχι. Εκει το χανεις για μενα.
Ταυτότητα δεν έχεις; που ειναι το προβλήμα με το σκανάρισμα;
Οι αντιμβολίαστες δεν διαχωρίστηκαν απο μονοι τους εφόσον δεν σεβονται το κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα γεύονται τους καρπούς της εξέλιξης μέσω του κοινωνικού συνόλου;
Αν θέλεις να ανήκεις σε ένα κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να ακολουθήσεις και τους κανόνες του.
Αν δε θέλεις, βουνό και ψάξε για μπάμιες γυμνός.
Δεν ξέρω αν ο Kleos θα ήταν απο αυτούς (δεν πιστεύω ότι έχει τέτοια πρόθεση), αλλά συμφωνώ ότι αν ακολουθείς τον δικό σου ορισμό της ελευθερίας είναι δυνητικά επικίνδυνο.Και να συμπληρώσω ότι ο κλεος και οι συνοδοιπόροι του είναι κατεξοχήν τα άτομα που αν είχαν την εξουσία θα είχαμε ολοκληρωτικό καθεστώς. Ακριβώς τέτοιοι τύποι (ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι είναι πανεπιστήμονες) ήταν και φιλαράκια τους Στάλιν και χιτλερ. Γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όλοι οι ακραίοι το ίδιο είναι.
Επιτέλους, μιλάω με κάποιον πολιτισμένα. Στην έννοια του κοινωνού συμφωνώ σε αυτά που λες, την ευθύνη που φέρει ανάμεσα στα άλλα. Τώρα για τις ενδείξεις ολοκληρωτισμού πολλά στοιχεία είναι θέμα μετάφρασης. Μακάρι να έχεις δίκιο και εγώ να έχω υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα της λαγνείας. Πάντως και εσύ παραδέχεσαι ότι πάρθηκαν ορισμένα ακραία μέτρα. Αν θες να συζητήσουμε γιατί πιστεύω αυτό που εκφράζω, εδώ είμαστε να μιλήσουμε γόνιμαΚοινωνός είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τις προτεραιότητες σε μια πανδημία, εμβολιάζεται, φοράει μάσκα και προσέχει. Δε χρειάζονται κανόνες αν είσαι από μόνος σου κοινωνός.
Αν υπήρχε έστω κάποια ένδειξη για ολοκληρωτισμό θα το συζητούσα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι κανόνες (και οι αυστηροί) κρίθηκαν αναγκαίοι γιατί ακριβώς αρκετοί έχουν διαστρεβλωμένη ιδέα για το τι σημαίνει ελευθέρια.
Το μόνο που είναι συζητήσιμο για μένα είναι ότι απέτυχαν να πείσουν τον κόσμο να προστατευτεί και κατέφυγαν σε ακραίες λύσεις που προσωπικά δε νιώθω καλά με αυτές. (Σίγουρα δε διαφωνώ με την αναγκαιότητα παρατήρησης και αμφισβήτησης των κανόνων).
Δε συμμερίζομαι τον φόβο σου για το μέλλον λοιπόν, γιατί προσωπικά δε βλέπω πουθενά αυτό που βλέπεις.
Ο φόβος για ολοκληρωτισμό παρατηρώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι στην πραγματικότητα ''λαγνεία''. Και κάπως έτσι έχω δει πολλά άτομα (που εκτιμώ κατά άλλα) να βγαίνουν εκτός θέματος μέσα στην πανδημία και να μετατρέπονται στο αντίθετο του κοινωνού, χωρίς να τους γίνεται συνειδητό αυτό.
Προσωπικά βλέπω περισσότερα συστατικά ολοκληρωτισμού στη διεκδίκηση μιας ελευθερίας που ορίζω εγώ (είναι η δική μου, χέστηκα για τους άλλους) παρά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Με αυτόν τον ορισμό της ελευθερίας γεννήθηκαν αυτά τα καθεστώτα.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Πήγαινε παίξε με το τόπι σου εσύ. Για το πουλάκι σου δε λέω, είσαι τόσο χαζός που θα φοβάσαι μην πετάξει.Και να συμπληρώσω ότι ο κλεος και οι συνοδοιπόροι του είναι κατεξοχήν τα άτομα που αν είχαν την εξουσία θα είχαμε ολοκληρωτικό καθεστώς. Ακριβώς τέτοιοι τύποι (ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι είναι πανεπιστήμονες) ήταν και φιλαράκια τους Στάλιν και χιτλερ. Γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όλοι οι ακραίοι το ίδιο είναι.
Ο πεινασμένος (kleos) καρβέλια (πουλιά) ονειρεύεται……..Πήγαινε παίξε με το τόπι σου εσύ. Για το πουλάκι σου δε λέω, είσαι τόσο χαζός που θα φοβάσαι μην πετάξει.
Βσκ στην ουσία δε νομίζω ότι διαφωνούμε, εκτός από το τι μπαίνει σε προτεραιότητα. Δηλαδή αν σε έβλεπα να quote-αρεις περισσότερο τον tamaliamoupiso και λιγότερο τον tol δε θα έμπαινα στη διαδικασία να διαφωνήσω μαζί σου. Και μπήκα επειδή ακριβώς ξέρεις να μιλήσεις και να βάλεις επιχειρήματα στο τραπέζι και αυτό με τρομάζει περισσότερο για το πως μπορούν να παρερμηνεύσουν τη στάση σου οι άλλοι και με ποιον τρόπο μπορούν να επηρεαστούν. Το ίδιο ισχύει πχ και για τον oreo.Επιτέλους, μιλάω με κάποιον πολιτισμένα. Στην έννοια του κοινωνού συμφωνώ σε αυτά που λες, την ευθύνη που φέρει ανάμεσα στα άλλα. Τώρα για τις ενδείξεις ολοκληρωτισμού πολλά στοιχεία είναι θέμα μετάφρασης. Μακάρι να έχεις δίκιο και εγώ να έχω υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα της λαγνείας. Πάντως και εσύ παραδέχεσαι ότι πάρθηκαν ορισμένα ακραία μέτρα. Αν θες να συζητήσουμε γιατί πιστεύω αυτό που εκφράζω, εδώ είμαστε να μιλήσουμε γόνιμα
Φίλε μου εύχομαι να μπορούσα και με τον tol και με τον tamaliamoupiso και οποιονδήποτε εδώ μέσα να μιλήσω στο ίδιο πνεύμα. Έχεις τον εγκάρδιο σεβασμό μου.Βσκ στην ουσία δε νομίζω ότι διαφωνούμε, εκτός από το τι μπαίνει σε προτεραιότητα. Δηλαδή αν σε έβλεπα να quote-αρεις περισσότερο τον tamaliamoupiso και λιγότερο τον tol δε θα έμπαινα στη διαδικασία να διαφωνήσω μαζί σου. Και μπήκα επειδή ακριβώς ξέρεις να μιλήσεις και να βάλεις επιχειρήματα στο τραπέζι και αυτό με τρομάζει περισσότερο για το πως μπορούν να παρερμηνεύσουν τη στάση σου οι άλλοι και με ποιον τρόπο μπορούν να επηρεαστούν. Το ίδιο ισχύει πχ και για τον oreo.
Χοντρό. Σωτήρας σας καλύτερα (αν και με τόση διαφήμιση που του έχετε κάνει το αφεντικό ταιριάζει περισσότερο).
Πως καταφερνεις και με επιβεβαιωνεις συνεχως, ρε μπαγασα σοβινιστη, αρνητη της λογικης;
Δεκαδες φορες εχω γραψει οτι εχεις "τρικυμια εν κρανιω". Το μυαλο σου ειναι θολο...πωπωπωπω...(ποιητης Φανφαρας).
Δεν υπαρχει κανενας λογικος ειρμος σκεψης.
Τι εκανες πριν απο λιγο;
Ξεκινησες να γραψεις ενα σχολιο, δηθεν συναισθανομενος οτι ηταν "χοντρο" αυτο που εγραψες για "αφεντικο". Το αλλαξες και το εκανες "σωτηρας".
Και σε κλασματα δευτερολεπτου το θολο σου μυαλο χανει ξανα λαδια και γραφεις οτι το "αφεντικο" ταιριαζει περισσοτερο!!!
Αν δεν ειναι αυτο ιδεολογικη συγχυση, παραληρημα, τοτε τι ειναι;
Το μυαλο σου φτερουγιζει ανερματιστο, φιλε ρατσιστη.
Επιτέλους ένας ακόμα. Είχα αρχίσει να πιστεύω πως είχα πρόβλημα να το βλέπω μόνο εγώ... βέβαια ο tol θα ισχυριστεί ότι ποτέ δεν έκανε επίθεση και είναι πάντα ευγενικός με τους συνομιλητές τουΑυτά δεν ξέρω πως είναι ανεκτα σε ένα φόρουμ.
Συνεχείς προσωπικές επιθέσεις σε επίπεδο μπούλιγκ.
Μπαίνω πλέον σπάνια, είναι ενοχλητικό όχι από τα άτομα που μιλάνε έτσι αλλά από τους διαχειριστές που τα αφήνουν.
Εχετε μία κοινότητα που αφορά μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού και αφήνετε αγενείς ανθρώπους να την κάνουν τσιφλίκι τους.
Οι διαφωνίες πρέπει να είναι στις απόψεις και όχι προσωπικές επιθέσεις. Βασικές αρχές συζήτησης και πολιτισμού