Stratos
Well-Known Member
που να ξέρω?Ποιο θεωρείς ότι είναι το ποσοστό εκείνο της θνησιμότητας από COVID ενός παιδιού (ας πούμε 5-11) που θα δικαιολογούσε τον εμβολιασμό?
αυτό μόνο έχω (αν ισχύει κιόλας και αυτό δεν είμαι σίγουρος..)
που να ξέρω?Ποιο θεωρείς ότι είναι το ποσοστό εκείνο της θνησιμότητας από COVID ενός παιδιού (ας πούμε 5-11) που θα δικαιολογούσε τον εμβολιασμό?
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Για εμένα δημιουργεί τον εξής συσχετισμό και θα δώσω ένα παράδειγμα για να μην μπερδεύονται λοιπόν άλλοι αναγνώστες.Αν διαβάζαμε απομονωμένο αυτό το σχόλιο αυτό πιθανώς. Αν το δούμε στο γενικότερο context αυτής της συζήτησης αποκτά άλλο νόημα γιατί μεταφέρει ένα θεωρητικό συσχετισμό μεταξύ 2 πραγμάτων που είναι πολύ διαφορετικά.
Να σου επεξηγήσω λοιπόν για να διαλευκανθεί το τοπίο. Όταν υπάρχει μια τάση να λέμε στον δέκτη «εμβολιάσου, εμβολιάσου, εμβολιάσου» αυτό είναι μια έμμεση καταπίεση ή όχι? Όταν λέμε πχ «δεν κολλάς τον ιό αν εμβολιαστείς» και το λέμε με τα βεβαιότητας χωρίς να παραθέτουμε κάποιο έγκριτο επιστημονικό άρθρο, και σε μεταγενέστερο χρόνο βλέπουμε ότι δεν ισχύει, αυτό πώς λέγεται? Όλοι εκτιμήσεις κάνουμε, σε κάποιες πέφτουμε μέσα, σε κάποιες πέφτουμε έξω, that’s all.
Δυστυχώς δεν προτείνω τίποτα, δεν έχω λύση, και εγώ παιδιά έχω.το ξέρω φίλε, τι προτείνεις εσύ? τι μπορούμε να κάνουμε? εγώ έχω κόρη 5 ετών και δεν ξέρω τι να κάνω.
όσο το ψάχνω, τόσο χειρότερα είναι.
δεν βγάζω άκρη με τίποτα.
συμφωνώ μαζί σου, αν το παιδί σου ήταν 5 θα του το έκανες πάλι?Εχθές έκανα την τρίτη δόση εγώ και την πρώτη το 17χρονο τέκνο μου το πολυαγαπημένο και μόνο. Θα απαντήσω το εξής σαν πατέρας που πρέπει να κάνει επιλογές ζυγίζοντας το ρίσκο με την ανταμοιβή. (Εδώ να πώ οτι άφησα να κάνει μόνο του την επιλογή αν θα το κάνει ή όχι). Εγώ είχα 2 επιλογές, να είμαι θετικός ή αρνητικός. Αν έλεγα όχι στο εμβόλιο και έχανα το παιδί μου δεν θα μπορούσα να ζήσω εύκολα με τις τύψεις γιατι προσπέρασα την επιστήμη και το πλήρωσα. Αν έλεγα ναι στο εμβόλιο και έχανα το παιδί μου απο το εμβόλιο(το 41ο εμβόλιο που κάνει στην ζωή του..) τότε θα μπορούσα και ας με πόνεσε η επιστήμη. Γιατί? Επειδή ως πατέρας έχω το καθήκον να χρησιμοποιήσω την κριτική μου σκέψη ζυγίζοντας τα αρνητικά με τα οφέλη και δεν βρήκα εκκατομύρια ανθρώπους νεκρούς απο τον ιό vs χιλιάδες νεκροί απο το εμβόλιο να χρειάζεται και πολύ σκέψη για επιλογή όταν είναι 1000-1. Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, το να ζήσεις με αυτό όμως θέλει σωστή αντιμετώπιση και επιλογές.
Την καλησπέρα μου σε όλους.
εντάξει, δεν νομίζω να πάει κανένας γονιός να κάνει εμβόλιο σε παιδάκι 5 χρονών , τη στιγμή που το περνάνε με ένα φτάρνισμα.
το θέμα είναι εμείς οι μεγαλύτεροι τι κάνουμε..
Είδα το βιβλιάριο και ήταν το 41ο εμβόλιο. Αν είναι να χάσω την εμπιστοσύνη μου στην ιατρική τότε έχω μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ερώτηση είναι απλή. Αν ΔΕΝ το κάνει και χάσω το παιδί είναι ευκολότερο απο το να το κάνει και να το χάσω? Για μένα είναι ευκολότερο να το χάσω παλεύωντας παρά κάνοντας τίποτα.συμφωνώ μαζί σου, αν το παιδί σου ήταν 5 θα του το έκανες πάλι?
και εγω Λάζαρε τα έχω κάνει ολα τα εμβόλια στο παιδί, εμβόλια δοκιμασμένα χρόνια για σοβαρές παθήσεις, το συγκεκριμένο εμβόλιο που είναι ακόμα πειραματικό και που αφορά ασθένεια που δεν αποτελεί κίνδυνο σε υγιές παιδί μικρής ηλικίας δεν το θεωρείς πιο ρίσκο απο την ίδια την ασθένεια για τη συγκεκριμένη ηλικία?Είδα το βιβλιάριο και ήταν το 41ο εμβόλιο. Αν είναι να χάσω την εμπιστοσύνη μου στην ιατρική τότε έχω μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ερώτηση είναι απλή. Αν ΔΕΝ το κάνει και χάσω το παιδί είναι ευκολότερο απο το να το κάνει και να το χάσω? Για μένα είναι ευκολότερο να το χάσω παλεύωντας παρά κάνοντας τίποτα.
Το "εμβολιάσου" είναι η επίσημη θέση όλων των πολιτισμένων κρατών και θεσμών και η εκφρασμένη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιστημόνων όλων των ιατρικών ειδικοτήτων παγκοσμίως. Άρα αυτό που κάνουμε εμείς δεν έχει ανάγκη καμίας απολύτως τεκμηρίωσης. Δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης. Ο διάλογος γίνεται στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων.
Για εμένα δημιουργεί τον εξής συσχετισμό και θα δώσω ένα παράδειγμα για να μην μπερδεύονται λοιπόν άλλοι αναγνώστες.
Ο oreo πουλάει το x φάρμακο το οποίο με ανακουφίζει απο τον πονοκέφαλο, αλλά για να πάρει την έγκριση απο τον επίσημο οργανισμό να πουλήσει το x φάρμακο, απέκρυψε οτι προκαλεί εξάρτηση, στις έρευνες που παρέθεσε. Άρα ως συμπέρασμα ο Oreo αποδείχτηκε για τουλάχιστον 1 φορά αφερέγγυος, ψεύτης, λαοπλάνος (ταιριάζουν πολλά κοσμητικά) για το κέρδος. Προκύπτουν λοιπόν τα ερώτηματα: Τον εμπιστεύομαι ξανά ? Τον εμπιστεύομαι απόλυτα ? Τον εμπιστεύομαι με πάσα επιφύλαξη ?
Αυτό φίλε επαφύεται στην κριτική ικανότητα και στο στάθμισμα των γεγονότων απο τον καθένα ξεχωριστά.
Πριν μερικά χρόνια έπρεπε να κάνουμε το νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου νομίζω. Νέο εμβόλιο πειραματικό. Αν δεν το είχα κάνει και την έχανα από καρκίνο σε 10 χρόνια πως θα κοιμάμαι τα βράδια? Ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τις απόψεις του.και εγω Λάζαρε τα έχω κάνει ολα τα εμβόλια στο παιδί, εμβόλια δοκιμασμένα χρόνια για σοβαρές παθήσεις, το συγκεκριμένο εμβόλιο που είναι ακόμα πειραματικό και που αφορά ασθένεια που δεν αποτελεί κίνδυνο σε υγιές παιδί μικρής ηλικίας δεν το θεωρείς πιο ρίσκο απο την ίδια την ασθένεια για τη συγκεκριμένη ηλικία?
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
συμφωνώ μαζί σου, αν το παιδί σου ήταν 5 θα του το έκανες πάλι?
εννοείται πως όχι, μπορείς να αφήσεις ένα παιδί να πεθάνει αν ξέρεις ότι μπορείς να το σώσεις? το θέμα είναι γιατί υπάρχει φόβος και γιατί δεν βγαίνουν ευθέως να πουν ότι είναι ακίνδυνο και γιατί δεν παίρνουν την ευθύνη αν γίνει κάτι?ΟΚ, με την παραλλαγή Δ στην Αμερική είναι το 0.01% (θνησιμότητα). Αν δηλαδή νοσήσουν 10.000.000 παιδία (πολύ εύκολα γιατί όλα είναι ανεμβολίαστα, δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης και ο ιος εξαιρετικά μεταδοτικός) σημαίνει 1.000 παιδία. Αυτό το νούμερο θα το δεχόσουν σαν ανεκτές απώλειες?
ΟΚ, με την παραλλαγή Δ στην Αμερική είναι το 0.01% (θνησιμότητα). Αν δηλαδή νοσήσουν 10.000.000 παιδία (πολύ εύκολα γιατί όλα είναι ανεμβολίαστα, δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης και ο ιος εξαιρετικά μεταδοτικός) σημαίνει 1.000 παιδία. Αυτό το νούμερο θα το δεχόσουν σαν ανεκτές απώλειες?
Για τα νούμερα που παραθέτεις μπορείς να μας δώσεις και τις επιστημονικές πηγές? Εγώ θέλω να βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια πολλές επιστημονικές έρευνες από πολλούς διαφορετικούς επιστήμονες σε έγκριτα περιοδικά κλπ. Δεν δεχόμαστε ούτε μία απώλεια ειδικά όταν συζητάμε για παιδιά, αλλά να εξασφαλίζουμε ότι και τα εμβόλια δεν θα προκαλέσουν κάποια παρενέργεια βραχυχρόνια ή μακροχρόνια.
Όλοι έχουμε μικρά παιδιά Στράτο δεν είσαι ο μόνος.συμφωνώ μαζί σου, αν το παιδί σου ήταν 5 θα του το έκανες πάλι?
Να σε ρωτήσω κάτι φιλε μου, και εγώ το πέρασα σαν και εσένα χαλαρά 10 μέρες πυρετό γύρο στο 37.4-37.8 έχασα γεύση και μυρωδιές, και την έβγαλα μονο με ντεπόν. Τώρα που το πέρασες χαλαρά ύστερα από 6 μήνες που τα αντισώματα θα σου φύγουν, θα το κανεις το εμβόλιο?Εγω βρισκομαι στην 15 μερα απο αυριο σκεφτομαι να ξεκινησω δουλεια.
Στην 13 μερα εκανα αλλο ενα rapid βγηκα αρνητικος σε αυτο.
Το περασα σχετικα πολυ καλα μου εμεινε ενα βηχαλακι που ερχεται μονο αν ζεστενομαι.
6-8 μερες πυρετο ειχα τελικα με 3 μερες χαμενη οσμη.
τι ηλικία έχετε εσύ και το άλλο παιδί που το περάσατε?Να σε ρωτήσω κάτι φιλε μου, και εγώ το πέρασα σαν και εσένα χαλαρά 10 μέρες πυρετό γύρο στο 37.4-37.8 έχασα γεύση και μυρωδιές, και την έβγαλα μονο με ντεπόν. Τώρα που το πέρασες χαλαρά ύστερα από 6 μήνες που τα αντισώματα θα σου φύγουν, θα το κανεις το εμβόλιο?
Γιατί εγώ είμαι σε αυτήν την φάση, ξέρω πως το πέρασα και δεν το κάνω γιατί ξέρω πως είναι και πως το πέρασα.
Αν το περνούσα άσχημα εννοείτε ότι θα έκανα το εμβόλιο.
Εσέι πως σκέφτεσαι?
43τι ηλικία έχετε εσύ και το άλλο παιδί που το περάσατε?
είχες συμπτώματα κοινής γρίπης? δηλαδή καταρροή, φλέματα , πονοκέφαλο, μύτη να τρέχει , ρίγος κλπ?