Η ζωη με Covid-19

Φίλε Παναγιώτη το θέμα όμως ξέρεις ποιό είναι? Δεν βγάζεις εσύ το φίδι από την τρύπα, δεν το βγάζω εγώ, δεν το βγάζει κανένας, στο τέλος θα βγει μόνο του και θα μας φάει όλους!!!

Ισχύει αυτό! Για αυτό βγάλτο εσύ! χαχα(πλάκα κάνω ε)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Απλά θεώρησα καλό να πω και εγώ μια άποψη διαφορετική, όχι τίποτε άλλο γιατί είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα και δεν έχω καμία βεβαιότητα τι είναι σωστό και τι όχι
Οταν χρησιμοποιεις το hairloss.gr, δεν υπαρχει αναγκη να γνωριζεις την γλωσσα προγραμματισμου πισω απο το XenForo. Απλα μπαινεις και γραφεις. Εχεις τα βασικα εργαλεια ετοιμα.

Αντιστοιχα για τα θεματα υγειας δεν χρειαζεται να γνωριζεις ιατρικη, βιολογια, λοιμοξιολογια (που ειναι και πιο απαιτητικα εδω που τα λεμε). Υπαρχει ο who που κανει σουμα τις εκατομμυρια ερευνες και βγαζει τα bullet points ετοιμα για σενα.

Protect yourself and those around you:

• Get vaccinated as soon as it’s your turn and follow local guidance on vaccination.
  • Keep physical distance of at least 1 metre from others, even if they don’t appear to be sick. Avoid crowds and close contact.
  • Wear a properly fitted mask when physical distancing is not possible and in poorly ventilated settings.
  • κτλ
  • https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
Δεν απαιτειται να εχεις καποια βεβαιότητα δηλαδη. Αν κανεις τα παραπανω, ακολουθεις τον μοναδικο δρομο που μπορει να χαρακτηριστει σωστος.

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
Φίλε Παναγιώτη το θέμα όμως ξέρεις ποιό είναι? Δεν βγάζεις εσύ το φίδι από την τρύπα, δεν το βγάζω εγώ, δεν το βγάζει κανένας, στο τέλος θα βγει μόνο του και θα μας φάει όλους!!!

Ισχύει αυτό! Για αυτό βγάλτο εσύ! χαχα(πλάκα κάνω ε)

Γελάς αλλά στο λέω, αν δεν το βγάλεις τώρα, ούτε στο μέλλον θα το βγάλεις και αργά ή γρήγορα θα σε φάει κι εσένα.

Ετσι, για να σπασω λιγο τον παγο...

Ειναι αυτο που λεμε...

ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ!!!!! :p :D

ΥΓ Ελπιζω να μην ξαναγραψετε οτι παραφρασα τα γραφομενα σας!!!

Οταν χρησιμοποιεις το hairloss.gr, δεν υπαρχει αναγκη να γνωριζεις την γλωσσα προγραμματισμου πισω απο το XenForo. Απλα μπαινεις και γραφεις. Εχεις τα βασικα εργαλεια ετοιμα.

Αντιστοιχα για τα θεματα υγειας υπαρχει ο who. Για να κανει σουμα τις εκατομμυρια ερευνες και να εχει τα bullet points ετοιμα για σενα.

• Get vaccinated as soon as it’s your turn and follow local guidance on vaccination.
  • Keep physical distance of at least 1 metre from others, even if they don’t appear to be sick. Avoid crowds and close contact.
  • Wear a properly fitted mask when physical distancing is not possible and in poorly ventilated settings.
  • κτλ
  • https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
Δεν απαιτειται να εχεις καποια βεβαιότητα. Αν κανεις τα παραπανω, ακολουθεις τον μοναδικο δρομο που μπορει να χαρακτηριστει σωστος. Δεν υπαρχει δευτερος.

Δεν ξέρω, πολλοί ακολούθησαν τον δρόμο αυτό που προτείνεται για τα εμβόλια και απεβίωσαν με το astrazeneca.
Εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κάτι σίγουρο. Όλα αλλάζουν απο μήνα σε μήνα σε αυτά που ξέρουμε για τα εμβόλια.

Όλα έχουν ένα ρίσκο. Σίγουρα τα εμβόλια βοηθάνε τον πρώτο καιρό αλλά κανεις δεν ξέρει με σιγουριά τις μακροχρόνιες παρενέργειες.
Μπορεί να μην έχουν καμία παρενέργεια. Μπορεί όμως και να έχουν.
Εναν χρόνο μετά ανακάλυψαν ότι κρατάνε μόνο για 3 μήνες.
Ποιος μας λέει ότι μετά από 1-2 χρόνια δεν θα ανακαλύψουν και κάτι άλλο? Τόσο εύκολο το έχουν να αλλάζουν τα "δεδομένα"

Προς το παρόν ακολουθώ τα εξής
Καλή μάσκα στον χώρο εργασίας, απόσταση όσο μπορώ και αποφυγή συνωστισμού.

Και πιστεύω(ελπίζω) ότι τα χάπια που θα βγουν θα είναι καλύτερη λύση.
Θα τα παίρνεις αν χρειαστεί και όχι προληπτικά ενώ είσαι υγιής να κάνεις ένα εμβόλιο που είναι σχετικά καινούριο και είναι η μόνη λύση άρα και προωθείται για να μην διστάζει ο κόσμος

Mizerix

Active Member

Αντιστοιχα για τα θεματα υγειας υπαρχει ο who. Για να κανει σουμα τις εκατομμυρια ερευνες και να εχει τα bullet points ετοιμα για σενα.

• κτλ
Δεν απαιτειται να εχεις καποια βεβαιότητα. Αν κανεις τα παραπανω, ακολουθεις τον μοναδικο δρομο που μπορει να χαρακτηριστει σωστος.

Βαγγέλη
Ετσι, για να σπασω λιγο τον παγο...

Ειναι αυτο που λεμε...

ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ!!!!! :p :D

ΥΓ Ελπιζω να μην ξαναγραψετε οτι παραφρασα τα γραφομενα σας!!!

@tol Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ένα ολόκληρο φόρουμ βλέπει ΕΝΑ-ΕΝΑ προσεκτικά τα μηνύματά μας. Κάνε όση προπαγάνδα θέλεις, ο κόσμος ΔΕΝ είναι ούτε χαζός, ούτε ψεκασμένος, ούτε βλάκας, ούτε αμόρφωτος (άραγε τί κριτήρια θέτονται, αναρωτιέμαι), ούτε συνωμοσιολόγος, ούτε επαναστάτες, ούτε προκατειλλημένος ούτε τόσα ακόμη κοσμητικά επίθετα όπως έχεις αναφέρει σε πολλά μέλη (μην αρχίσω και κάνω ένα-ένα Quote θα ξημερώσω). Κι αυτό γιατί? Επειδή εκφράζουν ελεύθερα μια αντίθετη άποψη! Θα εκφραζόμαστε λοιπόν ελεύθερα!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν ξέρω, πολλοί ακολούθησαν τον δρόμο αυτό που προτείνεται για τα εμβόλια και απεβίωσαν με το astrazeneca.
Εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κάτι σίγουρο. Όλα αλλάζουν απο μήνα σε μήνα σε αυτά που ξέρουμε για τα εμβόλια.

Όλα έχουν ένα ρίσκο. Σίγουρα τα εμβόλια βοηθάνε τον πρώτο καιρό αλλά κανεις δεν ξέρει με σιγουριά τις μακροχρόνιες παρενέργειες.
Ποιος μας λέει ότι μετά από 1-2 χρόνια δεν θα ανακαλύψουν και κάτι άλλο? Τόσο εύκολο το έχουν να αλλάζουν τα "δεδομένα"

Θα τα παίρνεις αν χρειαστεί και όχι προληπτικά ενώ είσαι υγιής να κάνεις ένα εμβόλιο που είναι σχετικά καινούριο και είναι η μόνη λύση άρα και προωθείται για να μην διστάζει ο κόσμος

Τι εννοείς απεβίωσαν με το astrazeneca?

Δεν κρατάνε μόνο 3 μήνες. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις για να στηρίξεις την επιχειρηματολογία σου.

Ξεχνάς επίσης κάτι βασικό. Τα εμβόλιο σχεδιάστηκαν για το πρώτο στέλεχος. Μετά μας προέκυψαν το επόμενα. Άρα είναι λογικό να αλλάζουν τα δεδομένα.

Περί του ρίσκου δεν θα πω τίποτα. Τα έχουμε επαναλλάβει πολλές φορές. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ακόμα και αν δεν προκύπτουν από κάποια λογική. Είναι δικαίωμά του.

vag25

Well-Known Member

1 στο εκατομμυριο για astrazeneca (υποτιθεται το χειροτερο).
Γιατι πιστευεις οτι το χαπι που θα ερθει η το οποιο χαπι (εχεις παρει ποτε) σου δινει λιγοτερες πιθανοτητες να παθεις το ιδιο;
Αν καπνιζεις, οδηγεις, εχεις παρει αεροπλανο, δεν ειναι ρεαλιστικο στατιστικα να φοβασαι το εμβολιο.

Για το τι θα μπορει να προκυψει στο μελλον απο τα εμβολια, εγω θα φοβομουν περισσοτερο τον covid τοσο για τωρα οσο και για το μελλον και οχι κατι που εχει μελετηθει.

Οσο για τους 3 μηνες. Σκεψου το εξης ουτοπικο δυστυχως σεναριο. Φτανουμε σε παγκοσμιο επιπεδο στο 90% εμβολιασμου. Τελειωνει η συζητηση εκει. Ουτε 3 μηνες ουτε 6.

Θα σου πω την αποψη και ας ακουστει ασχημη. Οσο βαζουν το λιθαρακι τους για να αφησουμε πισω την κατασταση αυτοι που προσεχουν(εμβολιασμος κτλ), αλλο τοσο την σαμποταρουν αυτοι που αρνουνται να βοηθησουν.
Κι ομως αυτοι που αρνουνται να βοηθησουν ειναι αυτοι που κανουν την περισσοτερη φασαρια στα σοσιαλ μιντια και οχι μονο.

Ευτυχως σε αυτο το φορουμ γενικα επικρατει σε μεγαλυτερο βαθμο η λογικη.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: tol

pagouras

Well-Known Member
@tol Ματαιος ο κόπος. Η πανδημια δυστυχώς θα κανει κ ενα καλο μέσα από την αυτοθυσία των ψεκ θα μειώσει το ποσοστό βλακειας παγκοσμίως κ στην Ελλάδα που ειναι υψηλό ακόμα μεγαλύτερη μείωση. Επισης πολλοί που είδαν και θα δουν την σκληρή πραγματικότητα του ιου θα γινουν οι καλύτεροι ιεροκυρηκες της επιστήμης και του ορθολογισμου.
ΥΓ : Βγήκαμε τέταρτοι στην συνωμοσιολογια βαση μεγάλης έρευνας. έπεσα έξω μας περίμενα στην 3αδα

• Like
Reactions: tol

oreo

Well-Known Member
Λίστα πέτσα, για την ώρα θεωρείται ότι είναι έμμεσος χρηματισμός των καναλιών με πρόσχημα την καμπάνια κατά του κοβιντ και πάνω σε αυτό εξετάζεται κιόλας . Στεναχωρο στην δημοσιογραφία μας είναι η ξεκάθαρη υπερασπιστική πολιτική θεση που εκφράζεται προς το κυβερνον κόμμα ενω θα έπρεπε να είναι ερευνητικού χαρακτήρα και προβολής ειδήσεων με ουδετερότητα . Δεν αναφέρομαι σε ειδήσεις κοβιντ
Όχι έμμεσος , άμεσος o_O

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member

Για να θέτουμε τα πράγματα σε σωστή βάση, θα πρέπει να σταθμίσουμε τον παράγοντα κόστος-όφελος, για το εκάστοτε φαρμακευτικό σκεύασμα είτε αυτό λέγεται εμβόλιο, είτε αυτό λέγεται χάπι κ.ο.κ. Νέες μελέτες και νέα δεδομένα προκύπτουν συνεχώς για κάθε νέο σκεύασμα. Πρακτικά όσο πιο «παλιό» είναι το σκεύασμα τόσο πιο «καλά» δεδομένα έχουμε, άρα τόσο μεγαλώνει η ασφάλειά του.

Στην προκειμένη περίπτωση με τον κορωνοϊό βάσει δεδομένων που έχουμε μέχρι στιγμής οι παρενέργειες από τα εμβόλια είναι μικρότερες σε ποσοστό από τις παρενέργειες της νόσου. Από εκεί και έπειτα η νόσος άλλη επίδραση έχει σε έναν 80αρη πιθανόν με υποκείμενα νοσήματα κι άλλη σε έναν 20αρη χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πεθάνουν και 20αρηδες? Όχι, αλλά το ποσοστό που θα πεθάνουν θα είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό των 80αρηδων.

Έτσι και με το χάπι όταν με το καλό θα έρθει, ως νέο σκεύασμα θα πρέπει να δούμε σε ποιούς θα χορηγείται και για ποιό λόγο. Πχ αν ένας 40αρης είναι καρκινοπαθής και κολλήσει Κόβιντ θα πρέπει να του δώσουμε το χάπι? Πιθανώς ναι, διότι το να πεθάνει από τον κορωνοϊό έχει μεγαλύτερη πιθανότητα από το να πάθει κάτι αν πάρει το χάπι για να ιαθεί από την ασθένεια.

Η επιστήμη και ο χρόνος πάνε χεράκι-χεράκι. Όσο περισσότερο κυλάει ο χρόνος, τόσο καλύτερα δεδομένα έχουμε για ένα προϊόν, συνεπώς τόσο καλύτερα το φτιάχνουμε. Πάρε για παράδειγμα τα αυτοκίνητα του 1960 και τα αυτοκίνητα του 2021. Εσύ ποιά θα διάλεγες? Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε πόσα χρόνια για να συλλέξουμε κι άλλα δεδομένα για τα εμβόλια? Όχι, διότι πεθαίνει κόσμος τώρα που μιλάμε! Σε 15-20 χρόνια δεν ξέρει κανένας τί θα γίνει (εννοώ αν έχουν παρενέργειες τα εμβόλια που εμφανίζονται μετά από τόσα πολλά χρόνια). Αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλες οι μελέτες συγκλίνουν ότι τα εμβόλια έχουν μικρότερες παρενέργειες από τον ίδιο τον κορωνοϊό. Απόλυτο μηδέν παρενέργειες δεν έχει κανένα σκευάσμα!

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΟΥ είναι αλάνθαστος? Όχι, κατά καιρούς έχουν αποσυρθεί χάπια που χρησιμοποιούνται για πάρα πολλά χρόνια για διάφορα χρόνια νοσήματα κλπ. Δηλαδή μπορεί και μετά από 30 χρόνια να αποσυρθεί κάποιο σκεύασμα.

Συγκεκριμένα για το AstraZeneca που είπες, το σκεύασμα μπορεί να είναι άριστο προϊόν, αλλά ΜΟΝΟ για τις ηλικίες 60 και άνω. Προφανώς είδαν νέα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μικρότερες ηλικίες και εισηγήθηκαν αυτή την πρόταση. Κάπως έτσι δημιουργείται ένα δίχτυ ασφαλείας για το κάθε σκεύασμα.

Συνοψίζοντας ελπίζω να βοήθησα κάπως να ξεδιαλύνεις κάποια ερωτήματα που είναι πολύ λογικό να έχεις και εσύ και όλοι μας. Τώρα το τί θα κάνεις, είναι καθαρά προσωπικό αναφαίρετο δικαίωμά σου. Άλλωστε όλα στην ζωή είναι μια πιθανότητα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μην μπερδεύεις τα χάπια με τα εμβόλια. Από την ιστορία των εμβολιών προκύπτει ότι οι πιθανότητες για μακροχρόνιες παρενέργειες, δηλαδή παρενέργειες μετά από μήνες και χρόνια, είναι πρακτικά ασήμαντες. Είναι ιστορικό δεδομένο. Καταλαβαίνω τον φόβο των ανθρώπων για οτιδήποτε φαρμακευτικο αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις συγκρίσεις. Καμμία σχέση τα φάρμακα με τα εμβόλια όσον αφορά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις. Είναι διαφορετικά.

Mizerix

Active Member
@tol Ματαιος ο κόπος. Η πανδημια δυστυχώς θα κανει κ ενα καλο μέσα από την αυτοθυσία των ψεκ θα μειώσει το ποσοστό βλακειας παγκοσμίως κ στην Ελλάδα που ειναι υψηλό ακόμα μεγαλύτερη μείωση. Επισης πολλοί που είδαν και θα δουν την σκληρή πραγματικότητα του ιου θα γινουν οι καλύτεροι ιεροκυρηκες της επιστήμης και του ορθολογισμου.
ΥΓ : Βγήκαμε τέταρτοι στην συνωμοσιολογια βαση μεγάλης έρευνας. έπεσα έξω μας περίμενα στην 3αδα

Αναφέρεις συγκεκριμένα ότι «η πανδημία δυστυχώς θα κάνει και ένα καλό μέσα από την αυτοθυσία των ψεκ θα μειώσει το ποσοστό βλακείας παγκοσμίως και στην Ελλάδα που είναι υψηλό ακόμα μεγαλύτερη μείωση»

@pagouras Κατά βάθος χαίρεσαι που θα πεθάνει κόσμος? Εγώ προσωπικά εύχομαι να μην πεθάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ επιπλέον άνθρωπος παγκοσμίως! Προσωπικά για εσένα, θα ευχηθώ να είσαι καλά εσύ και η οικογένειά σου και το κλίμα των εορτών να σε φωτίσει να αλλάξεις την γενικότερη στάση ζωής προς τον συνάνθρωπο.

Panos1982

Well-Known Member
@Panos1982

Τωρα στο δια ταυτα προφανως και εννοω οτι δε σου χαριστηκε τπτ απλα δε μου αρεσει που μηδενιζεις τα οφελη της οργανωμενης κοινωνιας. Η υγεια ειναι το υπερτατο αγαθο και δε μπορει να αφεθει στις προσωπικες επιλογες του καθενος.

Καταρχην να πω οτι η εκτίμηση ειναι αμοιβαία Χαρη γι αυτό κ απανταω αλλιως δεν θα εμπαινα στον κοπο.
Για μενα το προβλημα ειναι οτι η απαντηση που εδωσες π.χ να πας στο βουνο, δεν μ αρεσει. Και οχι οτι δεν μ αρεσει προς εμενα, δεν μ αρεσει που καποιος σκεφτεται ετσι κ λεει αυτο σε καποιον αλλον. Για σενα κυριως δεν μ αρεσει που εχεις αυτη την απολυτη αποψη κ συμπεριφορα προς καποιον τριτο. Δεν νομιζω οτι μηδενιζω τα οφελη μιας κοινωνιας , αυτη μηδενιζει κ περναει τα ορια της ατομικης μου ελευθεριας, οπως και δεν νομιζω οτι οι κρατικές αποφασεις ειναι παντα οι σωστες, το αντιθετο θα ελεγα....
Τωρα αν το κρατος αποφασισει κι αυτο αφοριστικά οτι πρεπει να φυγω κ να παω στο βουνο θα παω ευχαριστως γιατι απο βουνο κατάγομαι :)
Καλο ειναι να δεχομαστε τις αλλες αποψεις κι αν διαφωνούμε να ειμαστε συγκαταβατικοι ποσο μαλλον οταν ολα ακομα ειναι ρευστα κ εν μεσω τρικυμίας. Οσο αφορα τον ιο, δε περιμενω το κρατος κ τις αποφασεις του, προσεχω παρα πολυ απο μονος μου κ αποφεύγω οτιδηποτε επικίνδυνο περνοντας ολα τα μετρα με το παραπανω μιας κ ειχα γυναικα εγκυο κ απαγορευοταν να νοσησουμε ηταν επικίνδυνο. Θες να σου πω τι λεει η δικη μου στατιστικη ? Οι 3 αδερφές της γυναικας ειναι εμβολιασμενες κ κολλησαν και οι 3. Οχι ταυτοχρονα. Η γυναικα μου ανεμβολιαστη ( επειδη ηταν εγγυος) δεν κολλησε. Ξερεις τι λεει η δικη μ στατιστικη λοιπον ? Οτι αν δε προσεχεις εσυ ο ιδιος με μετρα τον εαυτό σου οσα εμβολια κ να κανεις την εχεις πατησει. Οταν προσέχεις πολυ απο μονος σου κ φυλαγεσαι αυτο ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο απ το εμβολιο. Η κυβερνηση θα επρεπε να περιορίσει οσο θέλει τους αντι κ οχι να κανει αυτες τις σπασμοδικες κινησεις με ανήκουστα μετρα, μπροστα της θα τα βρει.
Αυτα για τον κοβιντ κ μπορουμε να πουμε πολλα σεντονια αλλα δεν χρειαζεται , δεν ειναι απαραιτητο.
Απαραιτητο εγω λεω ειναι να κραταμε μικρο καλαθι γενικα κ να μην ειμαστε αφοριστικοι.
Τελος πιστεύω οτι το θεμα δεν ειναι υγειας αλλα εξουσιας κ να ξαναπω οτι ειναι η προετοιμασια μας για την νεα μορφη της ζωης του αυριο.

Τελευταία επεξεργασία:

Legwg James

Well-Known Member
Καλημέρα καλη βδομαδα να ρωτήσω κατι, έκλεισα τρίτη δοση στις 20 Δεκεμβρίου και ήθελα να μάθω αν πρέπει να τους πω εκεί ότι παίρνω χάπια μινοξιδιλης και φιναστεριδης. Διάβασα ότι πρέπει να ενημερώνεις για ότι λαμβάνεις ενώ τις προηγούμενες φορές δε με είχε ρωτήσει κανένας. Λετε να εχω κανα θεμα με τη μινοξιδιλη;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Για τον φίλο Mizerix και τις μάσκες σε σχέση με εκείνο που συζητάγαμε για τους φίλους του γιού μου.

Dob31

Active Member
Καλημέρα καλη βδομαδα να ρωτήσω κατι, έκλεισα τρίτη δοση στις 20 Δεκεμβρίου και ήθελα να μάθω αν πρέπει να τους πω εκεί ότι παίρνω χάπια μινοξιδιλης και φιναστεριδης. Διάβασα ότι πρέπει να ενημερώνεις για ότι λαμβάνεις ενώ τις προηγούμενες φορές δε με είχε ρωτήσει κανένας. Λετε να εχω κανα θεμα με τη μινοξιδιλη;
δεν παιζει κανενα ρολο...ειχα αναφερει οτι παιρνω μινο και φινα στις πρωτες 2 δοσεις και δεν αλλαξε τιποτα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή είναι χρήσιμο να παρέχουμε και πραγματική πληροφόρηση (πέραν των προσωπικών βιωμάτων και υποκειμενικών γνωμών) ένας από τους κύριους λόγους που η 3ή δόση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση του COVID (πέραν του ότι επαναφέρει τα αντισώματα 1ης γραμμής IGG σε πολύ υψηλά επίπεδα) είναι η πρόκληση του φαινομένου "antibody affinity maturation".

Η χορήγηση διαδοχικών δόσεων εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όταν συναντάμε επανειλημμένα ένα παθογόνο ή εμβόλιο, τα κύτταρα που παράγουν αντισώματα υποβάλλονται σε μια διαδικασία που ονομάζεται «ωρίμανση συγγένειας».

Τα αντισώματα μας παράγονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Β-κύτταρα και κατά την ωρίμανση της συγγένειας, αυτά πολλαπλασιάζονται στους λεμφαδένες του σώματος ενώ υφίστανται μεταλλάξεις. Μόνο τα Β-κύτταρα που παράγουν τα καλύτερα αντισώματα επιβιώνουν και αναπαράγονται, επομένως οι απόγονοί τους παράγουν ολοένα ισχυρότερα αντισώματα.

Ως εκ τούτου είναι εμφανής ο λόγος που η 3η δόση είναι στην ουσία μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό και όχι απλά μια διαδικασία ρουτίνας για να κερδίσουμε λίγους μήνες ακόμα.

Mizerix

Active Member

Για τον φίλο Mizerix και τις μάσκες σε σχέση με εκείνο που συζητάγαμε για τους φίλους του γιού μου.

Σχετικά με τις μάσκες ποιές προστατεύουν καλύτερα, ποιές συμβάλουν στην μικρότερη μετάδοση και ποιές όχι νομίζω όλοι το ξέρουμε. Το θέμα για εμένα είναι ποιός φοράει σωστά μια μάσκα και πόσο συχνά την αλλάζει. Επίσης πολλοί δεν ξέρω για ποιό λόγο, ίσως για εφέ (πχ να ταιριάζει με τα ρούχα) φοράνε κάτι «πανιά» που δεν επιτελούν κανένα έργο από τα παραπάνω δύο που ανέφερα.

Σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης του κορωνοϊού που λένε ότι μεταδίδεται σε «Χ» λεπτά κλπ εγώ προσωπικά έχω αμφιβολίες. Δηλαδή οι ερευνητές που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα πήραν για παράδειγμα δύο ανθρώπους και τους έστησαν απέναντι και τους είπαν μιλήστε να δούμε σε πόση ώρα θα γίνει θετικός ο άλλος? Η μετάδοση από ένα άτομο είναι πολυπαραγοντικό θέμα πιστεύω καθώς θα πρέπει να δούμε αυτός που είναι θετικός πόσο ιικό φορτίο έχει, πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό του, αν ένας 20αρης μεταδίδει το ίδιο ακριβώς με έναν 70αρη κι ένα σωρό ακόμα. Γι’ αυτό πιστεύω δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και τέτοιες έρευνες νομίζω είναι και λίγο ανούσιες.

Τώρα το ότι κόλλησε ο γιος σου κατακαλόκαιρο σε παραλία με φίλους του, αυτόματα θεωρείς ότι θα έπρεπε όλοι στην παραλία με 40 βαθμούς να φοράνε μάσκα? Λόγω ιδρώτα θα έπρεπε να την αλλάζουν ανά 5 λεπτά. Κοίταξε θεωρητικά μπορούμε να μηδενίσουμε τον ιό παγκοσμίως αν για 14 μέρες φοράμε όλοι μάσκα και την αλλάζουμε συχνά κλπ, αλλά αυτό είναι παντελώς ουτοπικό. Το θέμα «μάσκα» να έχει μια λογική, εγώ προσωπικά και κάθε πρακτικός άνθρωπος δεν θα καθίσω να εφαρμόσω ό,τι παράλογο πουν οι «ειδικοί». Αν κάποιος νομίζει ότι κινδυνεύει τόσο πολύ σε εξωτερικό χώρο όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, ας κυκλοφορεί και με στολή αστροναύτη. Είναι ένα μέτρο προστασίας κι αυτό.

Τέλος, πιο πάνω αναφέρεις τα εμβόλια ιστορικά έχουν πρακτικά ασήμαντες μακροχρόνιες παρενέργειες σε σχέση με τα φάρμακα. Και τα δύο φαρμακευτικά προϊόντα δεν είναι? Πού στηρίζεται αυτή η άποψη? Στο αν έχει αποσυρθεί κάποιο εμβόλιο? Επίσης πώς μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός της καταγραφής μιας μακροχρόνιας παρενέργειας ενός εμβολίου σε σχέση με ένα χάπι που λαμβάνεται καθημερινά για χρόνια νόσο? Δεν ξέρω προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός, από τη στιγμή που ένα εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει βραχυχρόνιες παρενέργειες, γιατί να μην έχει και μακροχρόνιες?

Μπλουζα