Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
@tol Ο άνθρωπος έχει αυτή την αίσθηση. Δηλαδή τί περιμένεις? Να σου φέρει απόρρητα έγγραφα για να σου αποδείξει κάτι? Έχεις κουράσει με το να χαρακτηρίζεις τους πάντες συνωμοσιολόγους, επαναστάτες κι ένα σωρό ακόμα κοσμητικά επίθετα και να παραφράζεις με μοναδικό τρόπο καθετί που λέει ο οποιοσδήποτε που έχει μια αντίθετη γνώμη. Επίσης όταν κάνεις quote, θα κάνεις ολόκληρο το μήνυμα κι όχι μόνο αυτό που σε συμφέρει για να το προσαρμόσεις σε αυτό που θέλεις να επιβάλεις με το ζόρι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
@tol Ο άνθρωπος έχει αυτή την αίσθηση. Δηλαδή τί περιμένεις? Να σου φέρει απόρρητα έγγραφα για να σου αποδείξει κάτι? Έχεις κουράσει με το να χαρακτηρίζεις τους πάντες συνωμοσιολόγους, επαναστάτες κι ένα σωρό ακόμα κοσμητικά επίθετα και να παραφράζεις με μοναδικό τρόπο καθετί που λέει ο οποιοσδήποτε που έχει μια αντίθετη γνώμη. Επίσης όταν κάνεις quote, θα κάνεις ολόκληρο το μήνυμα κι όχι μόνο αυτό που σε συμφέρει για να το προσαρμόσεις σε αυτό που θέλεις να επιβάλεις με το ζόρι.

Φιλε Mizerix, για αλλη μια φορα αυτο που γραφεις δεν εχει καμια λογικη υποσταση.

Μπορεις να μου εξηγησεις, αν μπορεις, σε ποιο σημειο παρεφρασα την αποψη του φιλου;

Δηλαδη, εσυ που διαθετεις καλυτερη γνωση της νεολληνικης γλωσσας απο εμενα, μπορεις, σε παρακαλω, να μου εξηγησεις ποια παραφραση εκανα;

Απαντησε μου, σε παρακαλω.

Παρολο που μονο εχω κραξει τα καναλια εδω, θα πω οτι σε συγκριση με πολλες αποψεις απο μελη που εχουμε διαβασει σε αυτο το νημα, εξακολουθουν να ειναι καλυτερη πηγη ορθης πληροφοριας.
Και το λεω αυτο ενω δεν εχω διαβασει κατι τρομακτικα ακραιο στο νημα.

Χρειαζεται να φιλτραρουμε που, ποτε και σε τι βαθμο τα καναλια δεν ειναι αξιοπιστα. Και σε συγκριση με τι;
Πχ σε συγκριση με πολλες πληροφοριες, φεικ νιους που διαδιδονται στο διαδίκτυο και πολλοι τα παιρνουν ως facts,, τα καναλια ειναι εγκυκλοπαιδεια υψηλης ποιοτητας.

Οποτε δεν ειναι ασπρο η μαυρο. Εγω δεν θα τα παρακολουθησω, γιατι για μενα ειναι χαμηλης ποιοτητας, αλλα σε συγκριση με τις πηγες που επιλεγω να εχω προσβαση. Ενας που εχει ως πηγη τον πετρακο, το δικηγορο που μαζεψαν, τον βελοπουλο και το ''ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ ΤΟ.gr'', θα του προτεινα να παρεμεινει στα καναλια.

Εννοείται ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες πηγές πληροφόρησης από τα κανάλια. Και πολύ πιο επικίνδυνες πηγές πληροφόρησης, αυτά είναι αυτονόητα, δεν διαφωνούμε

Mizerix

Active Member
Φιλε Mizerix, για αλλη μια φορα αυτο που γραφεις δεν εχει καμια λογικη υποσταση.

Μπορεις να μου εξηγησεις, αν μπορεις, σε ποιο σημειο παρεφρασα την αποψη του φιλου;

Δηλαδη, εσυ που διαθετεις καλυτερη γνωση της νεολληνικης γλωσσας απο εμενα, μπορεις, σε παρακαλω, να μου εξηγησεις ποια παραφραση εκανα;

Απαντησε μου, σε παρακαλω.

Πέρα από τον τρόπο που παραφράζεις τα δικά μου μηνύματα, φαίνεται όποιος τα διαβάσει ένα-ένα προσεκτικά, έκατσα να διαβάσω μερικές σελίδες από την αρχή. Το ίδιο κάνεις με όλους. Φιλικά στο λέω και όσο πιο ευγενικά μπορώ, δεν είναι ωραία τακτική για να επιβάλεις την γνώμη σου, γιατί φαντάζομαι δεν είσαι πιτσιρίκι 15 ετών. Άσε τον άνθρωπο να πει τη γνώμη του και να τοποθετηθεί χωρίς να τον χαρακτηρίζεις συνωμοσιολόγο κλπ. Δηλαδή πιστεύεις άλλη δουλεία δεν έχουμε, έχουμε καμία όρεξη σε σάιτ για μαλλιά να λέμε διάφορες συνωμοσίες?

Αρχισαμε παλι.

Θεωριες συνωμοσιας.

Φιλε Παναγιωτη, ειναι πληρωμενα ολα τα ΜΜΕ απο ποιους; Μπορεις να μας το εξηγησεις εσυ που διαθετεις κριτικη ικανοτητα και δεν επηρεαζεσαι;

Απο φαρμακευτικες εταιρειες; Απο τον Μπιλ Γκέιτς; Απο την Μερκελ; Απο τον Εωσφορο; Απο ποιον;

Επισης, αν δεχθουμε οτι τα ΜΜΕ ειναι πληρωμενα, η κριτικη σου ικανοτητα δεν εντασσει σε αυτα και τις ιστοσελιδες στις οποιες καταφευγετε εσεις οι αρνητες και αποκτατε "εγκυρη και αμεροληπτη" πληροφορηση;

Αυτες, λοιπον, οι ιστοσελιδες που κατα 90% παραγουν γνωση του κ@λου και σας εχουν κανει μαριονετες και φερεφωνα τους, δεν ειναι πληρωμενες; Ειναι ανεξαρτητες;

Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα του κόσμου να τσουβαλιάζει απόψεις.
Επειδή εγώ δεν κάνω το εμβόλιο, κάνεις ένα σωρό υποθέσεις για τις απόψεις μου που είναι εντελώς άκυρες με την πραγματικότητα.
Βασικά φαίνεσαι ιδιαίτερα φανατισμένος με τον τρόπο που γράφεις.
Έχει περάσει και μια τέτοια γραμμή ότι οι αμόρφωτοι δεν κάνουν το εμβόλιο κτλ, ενώ υπάρχουν και πολλοί γιατροι που δεν το κάνουν.

Δεν ανήκω πουθενά και δεν είμαι φερέφωνο κανενός. Μπορείς να το δεχτείς αυτό ή νομίζεις ότι όλοι πρέπει να γράφουμε κάτι επειδή ανήκουμε κάπου και μας έχουν φερέφωνα.
Και τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί δεν το καταλαβαίνω..Αρνητής λες και είμαι σε κάποια αίρεση.. χαχα. Απλά δεν κάνω ένα εμβόλιο προς το παρόν. Θα δω στο μέλλον τι θα κάνω.

Και επειδή ρώτησες νομίζω τα ΜΜΕ έχουν πληρωθεί από την κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων μεγάλων κομμάτων.
Προσωπική πάντα άποψη.
Και πιστεύω ότι έχει γίνει στις περισσότερες χώρες.
Θεωρούν ότι είναι καλό για τον κόσμο και την οικονομία να γίνει το εμβόλιο και έχουν πιάσει τα μεσα. Και κάποιες ιστοσελίδες σίγουρα.
Επαναλαμβάνω αυτό είναι προσωπική μου άποψη και προσθέτω ότι δεν έχω καμία απόδειξη μόνο ενδείξεις.

Ετσι, ακριβως, φιλε vag.

Οι συνωμοσιολογοι, οι επαναστατες του καναπε, τολμουν να κρινουν την εγκυροτητα των υπολοιπων ΜΜΕ (που οντως ειναι περιορισμενη...εξαλλου ανεκαθεν συνεβαινε αυτο με τα ΜΜΕ) και απο την αλλη κλεινουν τα ματια τους μπροστα στον βοθρο παραπληροφορησης του διαδικτυου, απο οπου αντλουν τις καθε ειδους μπαρουφες και μπουρδολογιες.

Και υστερα κανουν λογο για ελλειψη κριτικης ικανοτητας αυτων που παρακολουθουν τα υπολοιπα ΜΜΕ!!!!

Αντι να συνειδητοποιησουν τον οχετο ψευτικων, υποκινουμενων, ανυποστατων πληροφοριων που αντλουν απο τις δικες τους πηγες γνωσης, το παιζουν "εξυπνοι" και κανουν κηρυγμα κριτικης ικανοτητας και αποφυγης παραπληροφορησης.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι συνωμοσιολόγος?
Ότι είμαι επαναστάτης του καναπέ επειδή απλά λέω την άποψή μου?
Απο που κατάλαβες από ποια μέσα πληροφορούμε?
Και δεν το έπαιξα καθόλου έξυπνος απλά είπα μια διαφορετικη άποψη.
Δεν είσαι μόνο εσύ αλλά υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα ότι όλοι πρέπει να μπούμε σε ένα καλούπι και να φιμωθούν οι αντίθετες απόψεις και να λοιδορηθούν

Mizerix

Active Member
Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα του κόσμου να τσουβαλιάζει απόψεις.
Επειδή εγώ δεν κάνω το εμβόλιο, κάνεις ένα σωρό υποθέσεις για τις απόψεις μου που είναι εντελώς άκυρες με την πραγματικότητα.
Βασικά φαίνεσαι ιδιαίτερα φανατισμένος με τον τρόπο που γράφεις.
Έχει περάσει και μια τέτοια γραμμή ότι οι αμόρφωτοι δεν κάνουν το εμβόλιο κτλ, ενώ υπάρχουν και πολλοί γιατροι που δεν το κάνουν.

Δεν ανήκω πουθενά και δεν είμαι φερέφωνο κανενός. Μπορείς να το δεχτείς αυτό ή νομίζεις ότι όλοι πρέπει να γράφουμε κάτι επειδή ανήκουμε κάπου και μας έχουν φερέφωνα.
Και τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί δεν το καταλαβαίνω..Αρνητής λες και είμαι σε κάποια αίρεση.. χαχα. Απλά δεν κάνω ένα εμβόλιο προς το παρόν. Θα δω στο μέλλον τι θα κάνω.

Και επειδή ρώτησες νομίζω τα ΜΜΕ έχουν πληρωθεί από την κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων μεγάλων κομμάτων.
Προσωπική πάντα άποψη.
Και πιστεύω ότι έχει γίνει στις περισσότερες χώρες.
Θεωρούν ότι είναι καλό για τον κόσμο και την οικονομία να γίνει το εμβόλιο και έχουν πιάσει τα μεσα. Και κάποιες ιστοσελίδες σίγουρα.
Επαναλαμβάνω αυτό είναι προσωπική μου άποψη και προσθέτω ότι δεν έχω καμία απόδειξη μόνο ενδείξεις.

Φίλε μου κατά την προσωπική μου γνώμη είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να μην κάνεις το εμβόλιο για τους δικούς σου λόγους (και στο λέει ένας εμβολιασμένος που είναι υπέρ των εμβολίων).

Ο συνομιλητής, ίσως περιμένει να φέρεις τίποτα απόρρητα έγγραφα σχετικά με αυτά που αναφέρεις για τα ΜΜΕ.

Mizerix

Active Member
Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι συνωμοσιολόγος?
Ότι είμαι επαναστάτης του καναπέ επειδή απλά λέω την άποψή μου?
Απο που κατάλαβες από ποια μέσα πληροφορούμε?
Και δεν το έπαιξα καθόλου έξυπνος απλά είπα μια διαφορετικη άποψη.
Δεν είσαι μόνο εσύ αλλά υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα ότι όλοι πρέπει να μπούμε σε ένα καλούπι και να φιμωθούν οι αντίθετες απόψεις και να λοιδορηθούν

Εύγε!!!

vag25

Well-Known Member

Εκει αν δεν παιζει πλαστο πτυχιο, τοτε περασε και δεν ακουμπησε απο την σχολη ιατρικης. Εκει ισως θα χρειαστει να δημιουργηθει ενας μηχανισμος που θα αξιολογει αυτους τους ''γιατρους'' (σε πολλα εισαγωγικα).

Η επιστημη λειτουργει πολυ συγκεκριμενα. Δεν υπαρχουν ''αλλες'' αποψεις σε ενα θεμα που εχει ερευνηθει τοσο ωστε να υπαρχει επιστημονικη συναινεση. Οταν ακους ''αυτος ο γιατρος ομως εχει την ταδε αποψη'' , ''ακου και αυτον, λεει κατι αλλο'', υποψιαζεσαι οτι κατι δεν παει καλα με αυτον.

Και αν οι αρνητες πολιτες λεμε οτι δεν δικαιολογουνται, οι γιατροι (αυτοι οι απειροελαχιστοι που δεν το κανουν) ειναι ακρως επικινδυνοι και οχι μονο για τον covid.

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
Ο συνομιλητής, ίσως περιμένει να φέρεις τίποτα απόρρητα έγγραφα σχετικά με αυτά που αναφέρεις για τα ΜΜΕ.

Μου φαινεται οτι δε γνωριζετε βασικους κανονες επιχειρηματολογιας σε εναν διαλογο.

Οταν, λοιπον, διαλεγονται οι ανθρωποι, χρησιμοποιουν επιχειρηματα. Αυτα τα επιχειρηματα κρινονται ως προς την αξιοπιστια τους.

Μοναδικο κριτηριο αξιοπιστιας ειναι ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πανω στα οποια στηριζονται.

Αν δεν υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια ειναι ΑΙΟΛΑ, ΕΩΛΑ, ΣΑΘΡΑ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ.

Μονοι σας παραδεχθηκατε οτι δεν υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια για αυτο που γραψατε (περι χρηματισμου των ΜΜΕ).

Επομενως, ο συνομιλητης σας εχει καθε λογο να τα θεωρει αναποδεικτα και να τα κριτικαρει.

Τι δεν καταλαβαινετε;

vag25

Well-Known Member
και να φιμωθούν οι αντίθετες απόψεις και να λοιδορηθούν

Δεν υπαρχουν αντιθετες αποψεις οσον αφορα τα επιστημονικα δεδομενα. Η διαφορετικη/αντιθετη αποψη του πολιτη περιοριζεται στο αν απετυχε η οχι η κυβερνηση να δωσει στον κοσμο να καταλαβει το παραπανω. Στο αν θα μπρουσε να κανει κατι αλλο πριν φτασει στην υποχρεωτικότητα και αλλα τετοια.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
@panagiotis_35 Είχαν γραφτεί 140 ολόκληρες σελίδες και δεν είχα γράψει ούτε ένα σχόλιο, παρόλο που κατά διαστήματα διάβαζα τί έγραφαν. Αποφάσισα μετά από 1,5 χρόνο να γράψω μπας και αφουγκραστούν λίγο ολόκληρη την κοινωνία, αλλά τελικά διαπιστώνω κακώς έκανα. Βέβαια βλέπω σιγά-σιγά αρχίζουν και μιλάνε περισσότεροι. Με άλλα πράγματα συμφωνώ, με άλλα διαφωνώ. Τώρα εσύ με το παραπάνω μήνυμα προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Χαίρω πολύ, η συντριπτική πλειοψηφία αυτό πιστεύει!

Mizerix

Active Member
Μου φαινεται οτι δε γνωριζετε βασικους κανονες επιχειρηματολογιας σε εναν διαλογο.

Οταν, λοιπον, διαλεγονται οι ανθρωποι, χρησιμοποιουν επιχειρηματα. Αυτα τα επιχειρηματα κρινονται ως προς την αξιοπιστια τους.

Μοναδικο κριτηριο αξιοπιστιας ειναι ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πανω στα οποια στηριζονται.

Μονοι σας παραδεχθηκατε οτι δεν υπαρχουν αποδεικτικα στοιχεια για αυτο που γραψατε (περι χρηματισμου των ΜΜΕ).

Επομενως, ο συνομιλητης σας εχει καθε λογο να τα θεωρει αναποδεικτα και να τα κριτικαρει.

Τι δεν καταλαβαινετε;

Ορίστε, πάλι παραφράζεις. Δεν ανέφερα προσωπικά αν τα ΜΜΕ χρηματοδοτούνται ή όχι. Απλά ο συνομιλητής μου έχει μια αίσθηση, για την οποία εκφράζω ότι είναι αδύνατον να βρει αποδεικτικά στοιχεία για να στα παρουσιάσει εδώ. ΔΕΝ είναι δικαστήριο εδώ κύριε, κατάλαβέ το επιτέλους! Απλά εσύ θες να του την πεις (όπως κάνεις σε όλους που έχουν αντίθετη γνώμη με κάτι) και να επιβάλεις την γνώμη σου με το ζόρι. Κουράζεις πάρα πολύ, ειλικρινά.

Τι δεν καταλαβαινετε;

Έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς αναπόδεικτα και να κριτικάρεις αυτά που λέω για τα ΜΜΕ εννοείται.
Αλλά εσυ έκανες ολόκληρα σενάρια-μυθοπλασίες για μένα και εκεί είχα μια ένσταση αν το κατάλαβες.
Επίσης το ότι δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση με βάση την κρίση του καθενός.

Εδώ ολόκληρη ιατρική κοινότητα έλεγαν πως τα εμβόλια εξασφαλίζουν ανοσία για έναν χρόνο και τελικά κρατάνε 2-3 μήνες.
Είχαν αποδείξεις?
Όχι
Έκαναν μια εκτίμηση.
Έπρεπε να μην το κάνουν και εδώ μάλλον συμφωνούμε ότι καλό είναι να μιλάμε με αποδεικτικά στοιχεία.
Ειδικά όταν την εκτίμηση την παρουσίασαν ως σιγουριά και αυθεντία. Και ειδικά όταν με την εκτίμηση αυτή νιώσαν σίγουροι πολλοί εμβολιασμένοι και κόλησαν τον ιό και μπήκαν στις ΜΕΘ.
Εγώ τουλάχιστον κάνω μια εκτίμηση και λέω ότι αυτό που λέω είναι προσωπική εκτίμηση και δεν το παίζω σίγουρος για τίποτε και αυτό που λέω δεν επηρεάζει την υγεία κανενός

tol

Well-Known Member
Πέρα από τον τρόπο που παραφράζεις τα δικά μου μηνύματα, φαίνεται όποιος τα διαβάσει ένα-ένα προσεκτικά, έκατσα να διαβάσω μερικές σελίδες από την αρχή. Το ίδιο κάνεις με όλους

Επιμενεις να γραφεις ανυποστατα πραγματα.

Σε εχω προκαλεσει πολλες φορες να μου πεις σε ποιο σημειο εχω παραφρασει τα σχολια σου.

Φιλε μου, ως φιλολογος, θεωρω (ταπεινη αποψη) οτι εχω καποια αισθηση της νεοελληνικης γλωσσας. Θεωρω οτι καθε φορα απαντω στην ουσια των μηνυματων. Δεν παραφραζω. Επικεντρωνομαι στην ουσια των σχολιων και απαντω.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα.

Κατεκρινα τις ανυποστατες αποψεις σου περι εμβολιασμων των παιδιων. Εκανα παραπομπη σε ενα μερος της απαντησης σου και "ανεβηκες στα καγκελα" κατηγορωντας με οτι παρεμφαρα το σχολιο σου, οτι εκανα κοπτικη και ραπτικη.

Ε, λοιπον, το παραθετω ολοκληρο...

Τώρα που εγκρίνεται το εμβόλιο για ηλικίες 5-11 χρόνων είμαστε υπερ? Εγώ πάντως τρομάζω στην ιδέα ότι έχουμε εμβολιάσει τόσα πολλά υγιή παιδάκια για να τα σώσουμε από τον Κόβιντ. Συνολικά εδώ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει 3 παιδιά (προφανώς και με σοβαρά υποκείμενα) ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα. Έχει σκεφτεί κανείς τί έγκλημα έχουμε διαπράξει σε περίπτωση που εμφανιστούν κάποιες παρενέργειες μετά από χρόνια? Την πατήσαμε στο παρελθόν πολλάκις παγκοσμίως με διάφορα σκευάσματα, μυαλό δεν βάλαμε από ότι φαίνεται.

Αυτο ειναι ολοκληρο το σχολιο σου.

Απαντησε μου, λοιπον, ποιο ειναι το νοημα του; Το εχω παραφρασει; Ειναι ή δεν ειναι οι αποψεις σου εξτρεμιστικες;

Οταν γραφεις για ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπραττεται με τον εμβολιασμο, εισαι ή δεν εισαι αρνητης;

Δεν κρατας απλα επιφυλαξεις. Αν εγραφες για τις επιφυλαξεις που εχεις, τοτε δε θα σου απαντουσα καθολου. Θα σεβομουν τη διαφορετικη αποψη, δε θα την υιοθετουσα.

Οταν, ομως, γραφεις για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ειναι ή δεν ειναι ξεκαθαρα μια ακραια, εξτρεμιστικη αποψη που εκφραζεται μονο απο αρνητες των εμβολιων;

@panagiotis_35 Είχαν γραφτεί 140 ολόκληρες σελίδες και δεν είχα γράψει ούτε ένα σχόλιο, παρόλο που κατά διαστήματα διάβαζα τί έγραφαν. Αποφάσισα μετά από 1,5 χρόνο να γράψω μπας και αφουγκραστούν λίγο ολόκληρη την κοινωνία, αλλά τελικά διαπιστώνω κακώς έκανα. Βέβαια βλέπω σιγά-σιγά αρχίζουν και μιλάνε περισσότεροι. Με άλλα πράγματα συμφωνώ, με άλλα διαφωνώ. Τώρα εσύ με το παραπάνω μήνυμα προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Χαίρω πολύ, η συντριπτική πλειοψηφία αυτό πιστεύει!

Γενικά και εγώ δεν γράφω, γιατί παντού επικρατεί αυτό.
Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι για ηλεκτρονικό καυγά και για πολλούς ίσως είναι και η δουλειά τους και το μεροκάματό τους(δεν αναφέρομαι στον @tol που δεν τον ξέρω παρά μόνο από την συζήτηση τις τελευταίες 2 μέρες).
Εννοείται ότι δεν έχω καμία πρόθεση να συνεχίσω να γράφω για πολύ ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα.
Απλά θεώρησα καλό να πω και εγώ μια άποψη διαφορετική, όχι τίποτε άλλο γιατί είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα και δεν έχω καμία βεβαιότητα τι είναι σωστό και τι όχι

le2der

Active Member

Τι δεν καταλαβαινετε;

Τι δεν καταλαβαινετε;
Λίστα πέτσα, για την ώρα θεωρείται ότι είναι έμμεσος χρηματισμός των καναλιών με πρόσχημα την καμπάνια κατά του κοβιντ και πάνω σε αυτό εξετάζεται κιόλας . Στεναχωρο στην δημοσιογραφία μας είναι η ξεκάθαρη υπερασπιστική πολιτική θεση που εκφράζεται προς το κυβερνον κόμμα ενω θα έπρεπε να είναι ερευνητικού χαρακτήρα και προβολής ειδήσεων με ουδετερότητα . Δεν αναφέρομαι σε ειδήσεις κοβιντ

Mizerix

Active Member
Επιμενεις να γραφεις ανυποστατα πραγματα.

Σε εχω προκαλεσει πολλες φορες να μου πεις σε ποιο σημειο εχω παραφρασει τα σχολια σου.

Φιλε μου, ως φιλολογος, θεωρω (ταπεινη αποψη) οτι εχω καποια αισθηση της νεοελληνικης γλωσσας. Θεωρω οτι καθε φορα απαντω στην ουσια των μηνυματων. Δεν παραφραζω. Επικεντρωνομαι στην ουσια των σχολιων και απαντω.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα.

Κατεκρινα τις ανυποστατες αποψεις σου περι εμβολιασμων των παιδιων. Εκανα παραπομπη σε ενα μερος της απαντησης σου και "ανεβηκες στα καγκελα" κατηγορωντας με οτι παρεμφαρα το σχολιο σου, οτι εκανα κοπτικη και ραπτικη.

Ε, λοιπον, το παραθετω ολοκληρο...

Αυτο ειναι ολοκληρο το σχολιο σου.

Απαντησε μου, λοιπον, ποιο ειναι το νοημα του; Το εχω παραφρασει; Ειναι ή δεν ειναι οι αποψεις σου εξτρεμιστικες;

Οταν γραφεις για ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπραττεται με τον εμβολιασμο, εισαι ή δεν εισαι αρνητης;

Δεν κρατας απλα επιφυλαξεις. Αν εγραφες για τις επιφυλαξεις που εχεις, τοτε δε θα σου απαντουσα καθολου. Θα σεβομουν τη διαφορετικη αποψη, δε θα την υιοθετουσα.

Οταν, ομως, γραφεις για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ειναι ή δεν ειναι ξεκαθαρα μια ακραια, εξτρεμιστικη αποψη που εκφραζεται μονο απο αρνητες των εμβολιων;
@tol όποιος διαβάσει προσεκτικά με την σειρά τα μηνύματά μου, καταλαβαίνει τί στάση κρατάω. Εσύ πιάνεσαι από λέξεις. Μην γυρνάμε πάλι στα παλιά και κουράζουμε τον κόσμο. Όποιος διαβάσει καταλαβαίνει. Πάντως στο δίνω, είσαι πολύ καλός στην παράφραση των πάντων (φιλόλογος γαρ).

Επί του θέματος, άσε τον φίλο @panagiotis_35 να πει την γνώμη του. Προσωπικά θέλω να ακούω κι άλλα μέλη να μιλάνε ανοιχτά για τα τεκταινόμενα είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ!

Τελευταία επεξεργασία:

vag25

Well-Known Member
Λίστα πέτσα, για την ώρα θεωρείται ότι είναι έμμεσος χρηματισμός των καναλιών με πρόσχημα την καμπάνια κατά του κοβιντ και πάνω σε αυτό εξετάζεται κιόλας . Στεναχωρο στην δημοσιογραφία μας είναι η ξεκάθαρη υπερασπιστική πολιτική θεση που εκφράζεται προς το κυβερνον κόμμα ενω θα έπρεπε να είναι ερευνητικού χαρακτήρα και προβολής ειδήσεων με ουδετερότητα . Δεν αναφέρομαι σε ειδήσεις κοβιντ

Aυτο που λες ισχυει και το εχω γραψει και εγω. Οτι σπερνεις θεριζεις ως κυβερνηση, αντε να σε εμπιστευτουν τωρα. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι αν βγει ο ευαγγελατος και πει οτι η γη ειναι στρογγυλη, θα θεωρησουμε οτι ειναι επιπεδη λογο λιστας πετσα. Γιατι αυτο γινεται απο τους αρνητες.

Mizerix

Active Member
Γενικά και εγώ δεν γράφω, γιατί παντού επικρατεί αυτό.
Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι για ηλεκτρονικό καυγά και για πολλούς ίσως είναι και η δουλειά τους και το μεροκάματό τους(δεν αναφέρομαι στον @tol που δεν τον ξέρω παρά μόνο από την συζήτηση τις τελευταίες 2 μέρες).
Εννοείται ότι δεν έχω καμία πρόθεση να συνεχίσω να γράφω για πολύ ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα.
Απλά θεώρησα καλό να πω και εγώ μια άποψη διαφορετική, όχι τίποτε άλλο γιατί είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα και δεν έχω καμία βεβαιότητα τι είναι σωστό και τι όχι

Φίλε Παναγιώτη το θέμα όμως ξέρεις ποιό είναι? Δεν βγάζεις εσύ το φίδι από την τρύπα, δεν το βγάζω εγώ, δεν το βγάζει κανένας, στο τέλος θα βγει μόνο του και θα μας φάει όλους!!!

Μπλουζα