Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όταν λες «αυτό μου ακούγεται ψεκιά», κάτι που έχω πει και στην ουσία αναφέρεσαι σε εμένα άρα με λες ψεκασμένο εμμέσως πλην σαφώς, πώς δεν με χαρακτηρίζεις?

Κάνεις την τρίχα τριχιά για να τα εξισώσεις αλλά δεν είναι έτσι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
@vag25 Το καταλαβαίνω ότι ενοχλεί γενικότερα κάποιος να έχει κάνει με τη θέλησή του το εμβόλιο και να κάνει κριτική για τα κακώς κείμενα, αλλά πιο πολύ σχολιάζω σε αυτό το νήμα για να δώσω το στίγμα μιας τεράστιας μερίδας κόσμου, που αντιδρά σε αδιανόητα μέτρα/απαγορεύσεις δίχως τέλος που μας γυρίζουν στον μεσαίωνα όπως λέει κι ο Πάνος.

Υ.Γ: Θα μου εξηγήσει κανείς τί γίνεται στην Πορτογαλία? Γιατί ξαναγυρίζουν σε μέτρα για ΟΛΟΥΣ όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου?

vag25

Well-Known Member
Να το πω διαφορετικα.
Ανεξαρτητα απο την πανδημια, εσυ πιστευεις οτι οσο προχωραμε σαν ανθρωποτητα, περιοριζομαστε η αποκταμε περισσοτερες ελευθεριες;
Γιατι εγω βλεπω το δευτερο. Δες την μεγαλη εικονα. Πηγαινε 50 χρονια πισω, ξανα 50 και παει λεγοντας.

Οποτε για μενα (προσωπικη αποψη) δεν στεκει οτι ψαχνουν να βρουν εναν τροπο για να μας περιορισουν περισσοτερο και περισσοτερο στο μελλον. Δεν μπορει να γινει αυτο. Και ο εμβολιασμος (ακομα και ως υποχρεωτικος) την ελευθερια εχει τελικα ως στοχο.

Χρειαζεται απλα να δεχτουμε οτι εχουμε μια πανδημια που απο μονη της μας περιοριζει και οφειλουμε να αυτοπεριοριστουμε (δεν χρειαζομαστε την κυβερνηση να μας αναγκασει) και απο την αλλη μια κυβερνηση που απο οτι φαινεται δεν εχει τροπο να αντιμετωπισει μια μεριδα κοσμου που δεν θελει να καταλαβει το παραπανω.

Πιθανον ειναι αντισυνταγματικο αυτο που κανει, αλλα στο λεω ως ανθρωπος που δεν εχει ψηφισει ποτε δεξια, ερχομαι στην θεση τους και δεν ξερω αν υπαρχουν αλλοι τροποι.

Τελευταία επεξεργασία:

vag25

Well-Known Member
@vag25 Το καταλαβαίνω ότι ενοχλεί γενικότερα κάποιος να έχει κάνει με τη θέλησή του το εμβόλιο και να κάνει κριτική για τα κακώς κείμενα, αλλά πιο πολύ σχολιάζω σε αυτό το νήμα για να δώσω το στίγμα μιας τεράστιας μερίδας κόσμου, που αντιδρά σε αδιανόητα μέτρα/απαγορεύσεις δίχως τέλος που μας γυρίζουν στον μεσαίωνα όπως λέει κι ο Πάνος.

Δεν με ενοχλει, απλα δε συμφωνω με αυτο που λες. Η αποψη μου ειναι οτι χρειαζεται απο μονοι μας να εχουμε την ευθυνη να αυτοπεριοριστουμε και να προσπαθησουμε ολοι μαζι για να αντιμετωπισουμε αυτη τη καταταση.

Αν με ακουγες να μιλαω για αυτη την κυβερνηση πριν απο την πανδημια, δεν θα πιστευες αυτα που λεω τωρα. Γιατι ισως πιστευεις οτι ιδεολογικα ειμαι μαζι τους.

vag25

Well-Known Member
Το antapocrisis ειναι σελιδα αριστερης ιδεολογιας. Την παρακολουθω τελευταια πιο συχνα και συμφωνω σε οτι εχω διαβασει οσον αφορα την αποψη τους και την κριτικη που ασκουν στην κυβερνηση.

Επομένως, αυτή δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει άμεσα ένα συνώνυμο μιας συγκεκριμένης κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάστασης πραγμάτων, αλλά τη βιολογική ουσία μιας ανθρωπότητας που αναζητεί την καθαρόαιμη ευημερία. Έτσι, η ελευθερία μετατρέπεται απλά σε δικαίωμα του μεμονωμένου ατόμου να κάνει ότι θέλει, όχι μόνο έξω από κάθε θεσμικό κανόνα, αρχή και τάξη πραγμάτων, αλλά και έξω από κάθε έγνοια για την ύπαρξη του άλλου. Ελευθερία σημαίνει ότι το άτομο έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς ν’ ανησυχεί αν η πράξη του θα ωφελήσει ή θα βλάψει τους άλλους. Άλλωστε, ο άλλος υπάρχει μονάχα ως φορέας αυτού του ίδιου δικαιώματος. Η ιδέα της ελευθερίας που υπονοείται στην αντιεμβολιαστική [no vax] στάση και προπαγάνδα είναι αυτού του είδους. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα ως τέτοιο είναι -και δεν θα μπορούσε να μην είναι- μια έκφραση της ακροδεξιάς.

Η καθοδήγηση της συμπεριφοράς από την πεποίθηση ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει είναι ο πιο ριζικός τρόπος για ν’ απαρνηθείς όλες τις αξίες επάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το εργατικό κίνημα, ο σοσιαλισμός, με λίγα λόγια “η αριστερά”. Σημαίνει ν’ απαρνηθείς την αξία της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινότητας, αξίες πάνω στις οποίες υφάνθηκαν ο κοινωνικός ιστός και η σύγκρουση.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Συνήθως και οι χούντες στο παρελθόν παρουσιάζονταν με δημοκρατικό μανδύα. Εγώ πιστεύω ότι χάνουμε ελευθερίες αλλά με «δημοκρατικό» τρόπο πάντα.

Αφού λοιπόν όπως λες ότι ίσως κάποιες ενέργειες είναι αντισυνταγματικές, πώς υπάρχει ελευθερία? Ελευθερία για εμένα είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Πχ «Θέλετε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες?» ΝΑΙ - ΟΧΙ. Βέβαια τα δημοψηφίσματα μερικοί τα ερμηνεύουν όπως θέλουν, άρα για ποιά ελευθερία μιλάμε?

Στα της πανδημίας, έχω πει πολλές φορές είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση από το 20’, πάμπολλες φορές χρησιμοποίησαν επαμφοτερίζοντα λόγο, οπότε λογικό είναι να υπάρχουν τόσοι δύσπιστοι και να έχουν εμφανιστεί ξαφνικά τόσοι συνωμοσιολόγοι. Έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Το antapocrisis ειναι σελιδα αριστερης ιδεολογιας. Την παρακολουθω τελευταια πιο συχνα και συμφωνω σε οτι εχω διαβασει οσον αφορα την αποψη τους και την κριτικη που ασκουν στην κυβερνηση.

Δεν διαβάζω καμία σελίδα αριστερής ιδεολογίας. Ούτε δεξιάς! Έχω την κριτική ικανότητα να κρίνω εγώ τί είναι σωστό και τι όχι. Όπως πχ μου έκανε τεράστια θετική εντύπωση η απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, άλλο τόσο μου κάνει αρνητική εντύπωση οι αντιφάσεις που έρχονται η μία μετά την άλλη σε 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια. Άπειρα δις ξοδεύτηκαν χωρίς να οικοδομηθεί τίποτα. Φταίω εγώ που πιστεύω ότι δεν νοιάζονται για την δημόσια υγεία? Όχι τώρα, ανέκαθεν!

vag25

Well-Known Member
Αφού λοιπόν όπως λες ότι ίσως κάποιες ενέργειες είναι αντισυνταγματικές, πώς υπάρχει ελευθερία?
Γιατι κρινω την προθεση. Και η προθεση δεν ειναι (για μενα) να σου στερησει την ελευθερια.

Δεν συμφωνω ουτε μου αρεσει αυτο που γινεται, αλλα δεν βλεπω και πολλους αλλους τροπους. Βασικα κανεναν.

Εγώ πιστεύω ότι χάνουμε ελευθερίες αλλά με «δημοκρατικό» τρόπο πάντα.
Δεν το βλεπω αυτο στην μεγαλη εικονα, σορρυ.

Δεν διαβάζω καμία σελίδα αριστερής ιδεολογίας. Ούτε δεξιάς! Έχω την κριτική ικανότητα να κρίνω εγώ τί είναι σωστό και τι όχι. Όπως πχ μου έκανε τεράστια θετική εντύπωση η απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, άλλο τόσο μου κάνει αρνητική εντύπωση οι αντιφάσεις που έρχονται η μία μετά την άλλη σε 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια. Άπειρα δις ξοδεύτηκαν χωρίς να οικοδομηθεί τίποτα. Φταίω εγώ που πιστεύω ότι δεν νοιάζονται για την δημόσια υγεία? Όχι τώρα, ανέκαθεν!
Δεν χρειαζεται να εχεις καποια ιδεολογια και εγω με αυτη την λογικη τους ακολουθω στο facebook (στην αρχη δεν γνωριζα την ιδεολογια τους). Θελω να διαβαζω διαφορετικες αποψεις. Απλα αυτοι οι τυποι με εκφραζουν, γιατι αντι να μπουν στο κλασικο τρυπακι ''αααα στερηση ελευθεριων΄΄. ''κακια δεξια'', τοποθετουνται νηφαλια.

Δεν χρειαζεται να μεινεις στην ιδεολογια, διαβασε το κειμενο τους.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Παραλειψτε τον τιτλο που μαλλον εχει το σκοπο του.
Στο βιντεο ακουγεται η αποψη και για το θεμα ΜΕΘ, που οπως αναφερεται δεν ειναι απλα κρεαβατια αλλα και προσωπικο. Προσωπικο που δεν μπορει να ειναι ετοιμο σε μια διετια.
Επισης μιλαει για ομοψυχια λαου, αλλα και για το γεγονος οτι ζουμες στο κρατος που δεν υπαρχει σταθερη γραμμη.
Αυτο που πιπιλιζοταν μεχρι προχθες αντισυνταγματικο ή λιγους μηνες πριν θεωρουταν απιθανο να συμβει, ξαφνικα ειναι συνταγματικο και γινεται.

Harris_G

Well-Known Member
Τι δημοψηφισμα να κανεις οταν οι 8 στους 10 δε ξερουν τη διαφορα mRNA και DNA; Οπως επισης και στο δημοψηφισμα για το Μνημόνιο. Βγάλανε οι πολίτες τα excel και τα SPSS και κατέληξαν ότι δε μας συμφέρει μια νέα συμφωνία; Σε σημαντικά θέματα ένα δημοψήφισμα είναι τόσο χρήσιμο όσο και ένα γλειφιτζούρι με γεύση κουνουπίδι. Τα θέματα τύπου "Γάμος ομοφυλόφιλων" είναι το ταβάνι των δημοψηφισματων.

• Like
Reactions: tol

bobby

Well-Known Member
Κύριοι εσείς που κράζετε όλους τους ανεμβολίαστους έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί μερικοί από αυτούς δεν κάνουν τα εμβόλια? Όταν 7 μήνες τους κλείνεις μέσα και τα ΣΚ από τις 18:00, όταν οι τηλεειδικοί έχουν πέσει έξω σε ΟΛΕΣ τις προβλέψεις και συνεχίζουν να πλασάρουν τερατώδη ψέματα, όταν βγαίνανε και λέγανε μην αγκαλιάζετε-φιλάτε τα παιδιά σας, όταν τους υποχρεώνεις να φοράνε μάσκα σε εξωτερικό χώρο σε καθαρό αέρα, όταν τέλος πάντων τους έχεις σπάσει τα νεύρα 2 χρόνια με αδιανόητες απαγορεύσεις και περιορισμούς είναι απολύτως ΛΟΓΙΚΟ κι αυτοί να μην πείθονται πλέον να κάνουν το εμβόλιο, να έχουν καχυποψίες και ενδοιασμούς!

Πολλοί έχουν αποδεχτεί να ζουν έτσι για όσο χρειαστεί, 3-4 χρόνια ακόμα και να κράζουν πχ τους φοιτητές που βγαίνουν φουλ και το νέο κόσμο κι όσους δεν έχουν μια τυποποιημένη ζωή.

Μείνετε στα κουτάκια σας, τις ζωές μας πίσω δεν θα τις πάρουμε σύντομα ακόμα και με υποχρεωτικότητες! Πορτογαλία πχ 87% πλήρως εμβολιασμένοι (το υπόλοιπο 13% προφανώς είναι τα παιδάκια 0-12 ετών) και επαναφέρουν μέτρα, ραπιντ τεστ για ΟΛΟΥΣ εμβολιασμένους και μη σε καφέ-μπαρ-εστιατόρια και μάσκες στους εσωτερικούς χώρους κι έχουν ΜΟΝΟ 116 άτομα στις ΜΕΘ! Δηλαδή πόσοι θα έπρεπε να είναι στις ΜΕΘ για να μην έχουν μέτρα καθόλου? Όπως καταλαβαίνετε κάπου μπάζει η όλη ιστορία.
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά……..

• Like
Reactions: tol

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Σε σημαντικά θέματα ένα δημοψήφισμα είναι τόσο χρήσιμο όσο και ένα γλειφιτζούρι με γεύση κουνουπίδι. Τα θέματα τύπου "Γάμος ομοφυλόφιλων" είναι το ταβάνι των δημοψηφισματων.

Άρα ρε συ Χάρη επί της ουσίας τί δημοκρατία έχουμε και τί ελευθερίες έχουμε κερδίσει? Γιατί ποιός μου λέει εμένα ότι τα Excel και τα SSPS δεν «πειράζονται» κάθε φορά όπως συμφέρει τον καθένα? Όλα γίνονται δημοκρατικά πάντα…

bobby

Well-Known Member
Αυτό ειδικά(το διαβάζω συχνα) μου ακούγεται ψεκια/συνομωμοσιολογια.

Προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος/πολιτης δεν έχει κριτική σκεψη. Ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως σε μια περίοδο κρίσης (πανδημίας) όπως η συγκεκριμένη όχι μονο δεν μπορεί να έχει την ελευθερία μιας ουτοπίας που φανταζεται (δηλαδή κανόνες δικοί του σαν να ζει μόνος του, αλλά εφαρμοσμένοι μεσα σε ένα κοινωνικό σύνολο), αλλά ούτε καν αυτή που είχε προηγουμένως. Και ότι αυτό είναι 100% λογικό.

Το "αύριο κάτι αλλο", πάλι υποτιμά την νοημοσύνη του ανθρώπου. Δηλαδη θα έρθει το "κατι άλλο" που δεν θα έχει καμία λογικη, και εσύ θα το δεχτείς επειδή δέχτηκες την υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε μια πανδημία που θερίζει?

Δεν το καταλαβαίνω.

Τι θα κανουν? Θα μας στερησουν τι ακριβως οταν θα ειμαστε εκτος πανδημιας. θα μας υποχρεωσουν τι? Και μετα αφου δεχτουμε και την επομενη στερηση ελευθεριας μετα την υποχρεωτικοτητα, ερχονται τα τανκς?
Δεν σου ακούγεται….. είναι…..με μανδύα καμουφλάζ ότι έχει κάνει το εμβόλιο.

Mizerix

Active Member
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά……..

Σήκωσε όσα χέρια θέλεις, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Στον κοινωνικό μου περίγυρο άνθρωποι όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων εμβολιασμένοι και αυτοί, σκέφτονται έτσι ακριβώς και έχουν τα ίδια ερωτήματα με εμένα και κοιταζόμαστε μεταξύ μας αν μας κάνουν πλάκα, αν μας δουλεύουν κανονικά ή εμείς ξαφνικά όλοι γίναμε παράφρονες.

Mizerix

Active Member
Δεν σου ακούγεται….. είναι…..με μανδύα καμουφλάζ ότι έχει κάνει το εμβόλιο.

Ρε Bobby σοβαρέψου λίγο, δεν έχω λόγο να πω ψέματα σε ένα φόρουμ για μαλλιά, ήμαρτον! Αν θες κανονίζουμε και για καφέ να ανταλλάξουμε όμορφες απόψεις και να σε πείσω και από κοντά με ταυτότητες και πιστοποιητικά αν έχω κάνει το εμβόλιο.

bobby

Well-Known Member
Συνήθως και οι χούντες στο παρελθόν παρουσιάζονταν με δημοκρατικό μανδύα. Εγώ πιστεύω ότι χάνουμε ελευθερίες αλλά με «δημοκρατικό» τρόπο πάντα.

Αφού λοιπόν όπως λες ότι ίσως κάποιες ενέργειες είναι αντισυνταγματικές, πώς υπάρχει ελευθερία? Ελευθερία για εμένα είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Πχ «Θέλετε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες?» ΝΑΙ - ΟΧΙ. Βέβαια τα δημοψηφίσματα μερικοί τα ερμηνεύουν όπως θέλουν, άρα για ποιά ελευθερία μιλάμε?

Στα της πανδημίας, έχω πει πολλές φορές είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση από το 20’, πάμπολλες φορές χρησιμοποίησαν επαμφοτερίζοντα λόγο, οπότε λογικό είναι να υπάρχουν τόσοι δύσπιστοι και να έχουν εμφανιστεί ξαφνικά τόσοι συνωμοσιολόγοι. Έχει χάσει την αξιοπιστία της.
Για κάθε απόφαση της διοίκησης θα κάνουμε δημοψήφισμα!!!!!!!!!! Αυτή είναι η λύση που προτείνεις;;;;;;;

Φίλε αν δε σου αρέσει η ζωή εντός ενός κοινωνικού συνόλου πάρε τα βουνά καλύτερα, ζεις σε μια ουτοπία….. αυτοί που χειρίστηκαν την πανδημία έκαναν αυτό που θεωρούσαν καλύτερο με τα εκάστοτε δεδομένα. Έκαναν λάθη; Βεβαίως! Όμως το σημαντικότερο και πιο σωστό που έκαναν ήταν να ακούσουν τους επιστήμονες και όχι να κάνουν δημοψήφισμα……

Κυβερνώ- διοικώ σημαίνει παίρνω αποφάσεις αν δε σου αρέσουν στις επόμενες εκλογές ψηφίζεις άλλον. Έτσι δουλεύει η δημοκρατία σήμερα, δεν είμαστε χωριό 300 ατόμων να ψηφίζουμε για το ποτέ θα πάνε στην τουαλέτα, αν πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σήμερα στο 21ο αιώνα, όπως είπα και πριν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά……

bobby

Well-Known Member
Σήκωσε όσα χέρια θέλεις, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Στον κοινωνικό μου περίγυρο άνθρωποι όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων εμβολιασμένοι και αυτοί, σκέφτονται έτσι ακριβώς και έχουν τα ίδια ερωτήματα με εμένα και κοιταζόμαστε μεταξύ μας αν μας κάνουν πλάκα, αν μας δουλεύουν κανονικά ή εμείς ξαφνικά όλοι γίναμε παράφρονες.
Αλλο είδος γιατρού θέλετε……

bobby

Well-Known Member
Ρε Bobby σοβαρέψου λίγο, δεν έχω λόγο να πω ψέματα σε ένα φόρουμ για μαλλιά, ήμαρτον! Αν θες κανονίζουμε και για καφέ να ανταλλάξουμε όμορφες απόψεις και να σε πείσω και από κοντά με ταυτότητες και πιστοποιητικά αν έχω κάνει το εμβόλιο.
Ευχαρίστως φίλε (αν και είμαι εκτός Ελλάδας), γιατί επι προσωπικού δεν έχω να χωρίσω τίποτα, αλλά πιστεύω (όπως και με τον φίλο μου, που έχω αναφέρει προηγουμένως) αν πιάσουμε την κουβέντα της πανδημίας θα τσακωθούμε στο τέλος… καλύτερα να μιλήσουμε για μαλλια!:p:p:p Για την πανδημία-εμβόλια κλπ ας συμφωνήσουνε ότι διαφωνούμε….

Μπλουζα