Μα δεν αντιτίθεμαι στο να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος! Επαναλαμβανόμαστε… Κι αυτά που λέω εγώ ΤΩΡΑ που έχουμε πόλεμο βοηθάνε, αλλά δεν αρέσουν.
Κι ομως, φιλε μου, κατα βαθος αντιτιθεσαι.
Εδω και δυο μερες εχεις γραψει δεκαδες/εκατονταδες ποστ που δειχνουν ξεκαθαρα οτι το εμβολιο που εκανες δεν ηταν ενσυνειδητη/οικειοθελης πραξη. Φαινεται ξεκαθαρα οτι οι αμφιβολιες σε πνιγουν. Φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν εχεις συναισθανθει απολυτα την αναγκαιοτητα του καθολικου εμβολιασμου.
Δυστυχως και εσυ και ο Πανος και ολοι οι αλλοι φιλοι σου (που, οπως ισχυριζεσαι, ειναι ομοϊδεατες σου) δεν εχετε καταλαβει τι σημαινει κοινωνικη/συλλογικη ζωη. Δεν εχετε καταλαβει οτι, οταν ο ανθρωπος συζει με αλλους, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανει συμβιβασμους, να στερειται ελευθεριες, να υπακουει σε νομους και κοινωνικες δεσμευσεις.
Νομιζετε οτι ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος, ασυδοτος να κανει οτιδηποτε θελησει.
Δεν εχετε συνειδητοποιησει οτι οι νομοι ειναι οι εγγυητες της ελευθεριας. Θεωρειτε οτι οι νομοι αποτελουν περιορισμο της ατομικης ελευθεριας.
Δεν καταλαβαινετε οτι η ελευθερια καποιου σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.
Για ποιο λογο, φιλε μου, να σε ανεχομαι που καπνιζεις; Να σε ανεχομαι που βριζεις; Να σε ανεχομαι που κυκλοφορεις ανεμβολιαστος;
Μα... θα μου απαντησεις... δικη μου ειναι η ζωη και την κανω ο, τι θελω. Θα καπνισω, γιατι ετσι γουσταρω. Θα βρισω τα θεια, γιατι ετσι γουσταρω. Θα κυκλοφορω ανεμβολιαστος, γιατι ετσι γουσταρω!!!!
Αμ, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, φιλε μου.
Σε μια κοινωνια η σχεση των μελων ειναι αμφιδρομη, ειναι σχεση αλληλεπιδρασης. Οι πραξεις σου εχουν αντικτυπο στους αλλους (θετικο ή αρνητικο) και το αντιστροφο.
Μαθετε, επιτελους, οτι συνυπαρχετε σε μια κοινωνια. Οτι δεν ειστε ασυδοτα οντα που ενεργειτε κατα βουληση.
Διαβαστε τη θεωρια του "κοινωνικου συμβολαιου" του Ρουσσω.
Οι ανθρωποι που ζουν σε μια κοινωνια, κανουν μια συμφωνια/ενα συμβολαιο. Παραχωρουν μερος της ελευθεριας τους, προκειμενου να υπαρξει αρμονικη κοινωνικη συμβιωση.
Διαφορετικα, αν ολοι ηταν απολυτα ελευθεροι, θα επικρατουσε ο νομος της ζουγκλας.
Αρα, αφηστε στην ακρη αριστερες, επαναστατικες ιδεολογιες και καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι να συμμορφωνομαστε σε κανονες και αρχες.
Δεν ανηκουμε μονο στον εαυτο μας. Ειμαστε πανω απ' ολα πολιτες του κοσμου.