Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
@bobby Ειλικρινά σου μιλάω έχω λυθεί στα γέλια γιατί πολλοί νομίζετε ότι έχω κάποιο σκοτεινό ρόλο εδώ μέσα. Κι όταν ακούτε έχω κάνει το εμβόλιο (συγκεκριμένα 2η δόση 26/7) απορείτε! Άμα ακούσετε και τί ψήφισα θα σας πέσουν και τα μαλλιά που έχετε κάνει εμφύτευση (πλάκα κάνω με τα μαλλιά ΔΕΝ παίζουμε ). Το θέμα είναι ότι τις ίδιες ακριβώς απόψεις, μην σου πω εγώ είμαι και πολύ light μπροστά τους, τις ασπάζονται και πάρα πολλοί ακόμα που κι αυτοί έχουν κάνει το εμβόλιο.

Παρεπιπτόντως ο καφές μπορεί να είναι και διαδυκτιακός .

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
@bobby Ειλικρινά σου μιλάω έχω λυθεί στα γέλια γιατί πολλοί νομίζετε ότι έχω κάποιο σκοτεινό ρόλο εδώ μέσα. Κι όταν ακούτε έχω κάνει το εμβόλιο (συγκεκριμένα 2η δόση 26/7) απορείτε! Άμα ακούσετε και τί ψήφισα θα σας πέσουν και τα μαλλιά που έχετε κάνει εμφύτευση (πλάκα κάνω με τα μαλλιά ΔΕΝ παίζουμε ). Το θέμα είναι ότι τις ίδιες ακριβώς απόψεις, μην σου πω εγώ είμαι και πολύ light μπροστά τους, τις ασπάζονται και πάρα πολλοί ακόμα που κι αυτοί έχουν κάνει το εμβόλιο.

Παρεπιπτόντως ο καφές μπορεί να είναι και διαδυκτιακός .
Καταλαβαίνω ότι η απογοήτευση, η κλεισούρα και όλα τα συνεπαγόμενα των lockdown και των περιορισμών που έχουμε υποστεί από την πανδημία να έχουν κλονίσει τις απόψεις πολλών (και την δικιά σου). Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός όλοι οι άλλοι απλοί άνθρωποι είμαστε (και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις) και κάνουν λάθη, αλλά ο μόνος τρόπος να υπερκεράσουμε αυτήν την ιστορία είναι να έχουμε πίστη στην επιστήμη, όταν κάποτε τελειώσει (η κρίση του κορωνοιου) όχι ο ίδιος ο ιός που πιστεύω θα γίνει ενδημικός, τότε θα κάνουμε ταμείο και από τα lessons learned θα δούμε το δεν κάναμε καλά. Τώρα έχουμε «πόλεμο» και πρέπει να επιβιώσουμε για να νικήσουμε. Ο σωρός δρόμος είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων, φουλ εμβολιασμό λένε; Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Mizerix

Active Member
Καταλαβαίνω ότι η απογοήτευση, η κλεισούρα και όλα τα συνεπαγόμενα των lockdown και των περιορισμών που έχουμε υποστεί από την πανδημία να έχουν κλονίσει τις απόψεις πολλών (και την δικιά σου). Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός όλοι οι άλλοι απλοί άνθρωποι είμαστε (και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις) και κάνουν λάθη, αλλά ο μόνος τρόπος να υπερκεράσουμε αυτήν την ιστορία είναι να έχουμε πίστη στην επιστήμη, όταν κάποτε τελειώσει (η κρίση του κορωνοιου) όχι ο ίδιος ο ιός που πιστεύω θα γίνει ενδημικός, τότε θα κάνουμε ταμείο και από τα lessons learned θα δούμε το δεν κάναμε καλά. Τώρα έχουμε «πόλεμο» και πρέπει να επιβιώσουμε για να νικήσουμε. Ο σωρός δρόμος είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων, φουλ εμβολιασμό λένε; Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Μα δεν αντιτίθεμαι στο να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος! Επαναλαμβανόμαστε… Κι αυτά που λέω εγώ ΤΩΡΑ που έχουμε πόλεμο βοηθάνε, αλλά δεν αρέσουν.

bobby

Well-Known Member
Όλα ελεύθερα.
Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις.
Τουλάχιστον τα ζήσαμε άλλο αν τα πληρώνουμε σήμερα.
Ξεχνάς τον παπαθεμελη…. Τι όλα ελεύθερα; Πάνω στα ντουζενια μας έκλεινε τα μπαρ στις 02:00, το θυμάσαι; Και πηγαίναμε στο συνταγμα και κάναμε υπαίθριο πάρτυ…..
Όλη μου την ζωή πληρώνω, δάνεια ΠΑΣΟΚ, λιτότητα μητσοτακη, λιτότητα σιμήτη, λεφτά υπάρχουν γαπ, μνημόνια ΠΑΣΟΚ, μνημόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ….. άσε με ρε φίλε …. Τα μόνα καλά χρόνια ήταν η αρχή του ΠΑΣΟΚ (ουτοπία δηλαδή, πριν «σκάσουν» τα πρώτα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ…..) αλλά ήμουν μικρός τότε….. τα καλά χρόνια μου τα έφαγε η λιτότητα μητσοτακη και σιμήτη…..

bobby

Well-Known Member
Μα δεν αντιτίθεμαι στο να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος! Επαναλαμβανόμαστε… Κι αυτά που λέω εγώ ΤΩΡΑ που έχουμε πόλεμο βοηθάνε, αλλά δεν αρέσουν.
Κρατά τα για το aftermath της πανδημίας, αυτό προσπαθώ να σου πω. Αυτή την στιγμή δεν μπορούν να γίνουν τέτοιοι σχεδιασμοί που θέλουν χρόνια για να υλοποιηθούν. Τώρα προέχει το triage που λένε και οι κουτόφραγκοι, δηλαδή διαλογή και να σώσουμε στους περισσότερους μπορούμε.

vlafo

Well-Known Member
Ξεχνάς τον παπαθεμελη…. Τι όλα ελεύθερα; Πάνω στα ντουζενια μας έκλεινε τα μπαρ στις 02:00, το θυμάσαι; Και πηγαίναμε στο συνταγμα και κάναμε υπαίθριο πάρτυ…..
Όλη μου την ζωή πληρώνω, δάνεια ΠΑΣΟΚ, λιτότητα μητσοτακη, λιτότητα σιμήτη, λεφτά υπάρχουν γαπ, μνημόνια ΠΑΣΟΚ, μνημόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ….. άσε με ρε φίλε …. Τα μόνα καλά χρόνια ήταν η αρχή του ΠΑΣΟΚ (ουτοπία δηλαδή, πριν «σκάσουν» τα πρώτα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ…..) αλλά ήμουν μικρός τότε….. τα καλά χρόνια μου τα έφαγε η λιτότητα μητσοτακη και σιμήτη…..
Πως δεν τα θυμάμαι με τον κοντό?
Αλλά κρατησε λίγο για να είμαστε δίκαιοι.

Ποιά λιτότητα Μητσοτάκη αφού 3 λειψά χρόνια ήταν στην εξουσία.
Αυτόν τον τόπο τον κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια και τσόντα η Δεξιά και με μια παρένθεση ψευτοαριστερά.
Αυτή είναι η μία και μόνη πραγματικότητα.
Όταν έπρεπε να κάνουμε λιτότητα εμείς τα τρώγαμε.
Άσε με τώρα μην με συγχύζεις.

Mizerix

Active Member
Κρατά τα για το aftermath της πανδημίας, αυτό προσπαθώ να σου πω. Αυτή την στιγμή δεν μπορούν να γίνουν τέτοιοι σχεδιασμοί που θέλουν χρόνια για να υλοποιηθούν. Τώρα προέχει το triage που λένε και οι κουτόφραγκοι, δηλαδή διαλογή και να σώσουμε στους περισσότερους μπορούμε.

Μα κλείνουμε 2 χρόνια πανδημία και θα συνεχιστεί, πόσα χρόνια θέλουν για να γίνουν κάποια πράγματα? Άπειρα λεφτά ξοδεύτηκαν, θέληση δεν υπάρχει ξεκάθαρα.

vag25

Well-Known Member
Κι αυτά που λέω εγώ ΤΩΡΑ που έχουμε πόλεμο βοηθάνε, αλλά δεν αρέσουν.
Κάνεις δεν διαφωνεί με την κριτική προς την κυβέρνηση. Αλλα έχω συνηθίσει εδώ και δύο χρόνια να γίνεται άλλοθι των αντιεμβολιαστων. Δεν μιλάω για σένα, αλλά αν πιάσεις μια συζήτηση με αρνητη και πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα ενώ το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο, τον έχασες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Μα κλείνουμε 2 χρόνια πανδημία και θα συνεχιστεί, πόσα χρόνια θέλουν για να γίνουν κάποια πράγματα? Άπειρα λεφτά ξοδεύτηκαν, θέληση δεν υπάρχει ξεκάθαρα.
Δες το βιντεο του Μοσιαλου ο οποιος αναφερει οτι δε λειπουν κρεβατια για ΜΕΘ αλλα γιατροι. Δεν μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε σε ΜΕΘ και να ναι αποτελεσματικος. Εντατικολογια ειναι δυσκολη ειδικοτητα και απαιτειται για ΜΕΘ.
Ολες οι χωρες εχουν το ιδιο θεμα. Ειναι ζητημα προσωπικου.

Mizerix

Active Member
Δες το βιντεο του Μοσιαλου ο οποιος αναφερει οτι δε λειπουν κρεβατια για ΜΕΘ αλλα γιατροι. Δεν μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε σε ΜΕΘ και να ναι αποτελεσματικος. Εντατικολογια ειναι δυσκολη ειδικοτητα και απαιτειται για ΜΕΘ.
Ολες οι χωρες εχουν το ιδιο θεμα. Ειναι ζητημα προσωπικου.

Το είδα και το ξέρω, γι’ αυτό κιόλας αναρωτιέμαι γιατί εν καιρώ πολέμου θέτει σε αναστολή 7,000 υγειονομικούς? Δεν κάθονται στην καρέκλα, ζήτα τους κάθε μέρα rapid, κάνε κάτι ρε παιδί μου!

pagouras

Well-Known Member
εδώ στην Κρήτη κοιτάξτε τα ποσοστά, και δεν υποστηρίζω ότι τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές.
αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι. https://www.hc-crete.gr/
Επισης αν δουμε τα ποιοτικα χαρακτηριστικα οσοι εμβολιασμενοι μπαινουν σε μεθ εχουν συνοσηροτητες και πολλα υποκειμενα
Το είδα και το ξέρω, γι’ αυτό κιόλας αναρωτιέμαι γιατί εν καιρώ πολέμου θέτει σε αναστολή 7,000 υγειονομικούς? Δεν κάθονται στην καρέκλα, ζήτα τους κάθε μέρα rapid, κάνε κάτι ρε παιδί μου!
Δλδ θα εμπιστεύσουν νοσηλευτικό προσωπικό που δν εχει εμβολιαστεί αρα δν εμπιστεύεται την επιστήμη που υποτίθεται υπηρετει. Εν καιρω πολεμου έχεις τον εχθρό απέναντι
( covid) και θα ακούσω έναν διοικητή (ανεμβολίαστοι υγειονομικοι) που μου λέει μην πάρεις τον όπλο σου (εμβολιο) πήγαινε με ανθοδέσμη η πες στον εχθρό γλυκόλογα και δν θα σε σκοτώσει. Έλεος ρε μεγάλε δν καταλαβαίνω γιατί τα υπεραναλυεις τόσο. Είναι πανδημια είναι παντού στον κόσμο παντού υπάρχουν μετρα παντού γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να λήξει όσο πιο άμεσα γίνεται αυτή η ιστορία. Κ αντί να ακούσουμε τους ειδικούς ψάχνουμε τι λέει ο κάθε φιλόσοφος και ο κάθε άσχετος από reality κ ο κάθε αμόρφωτος υγειονομικό. Κουράζει η αντίδραση σ όλα χωρίς κανέναν λόγο.

• Like
Reactions: tol

F1ght3r

Well-Known Member
Εγώ δεν το κάνω το εμβόλιο, είχα covid τον απρίλιο οποτε τα αντισώματα μάλλον εξαφανίστηκαν. Και τα φιλαράκια μου δεν το κάνουν αυτή που το πέρασαν εκτος από αυτούς που δεν πέρασαν το covid αυτή τα κάναν τα εμβόλια για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρουν πως θα το περάσουν.
Εγώ θα το κάνω μονο αν κάποια μετάλλαξη γίνει θανατηφόρα, κάτι που δεν είναι προς το παρόν παρα μονο για τους μεγάλους. Εξαιρέσεις υπάρχουν φυσικά.
Και το εμβόλιο τις γρίπης το κάνουν μια φορα του χρόνου, για covid θα θέλετε 2 φορες του χρόνου. Οποτε οποιος το έχει κάνει θα το ξανακάνει κάθε 6 μήνες γιατί τα αντισώματα μειώνονται δραστικά μετά το εξάμηνο.
Κατά του εμβόλιο δεν είμαι με τίποτα αλλα όπως έχω γράψει πρέπει να το κάνουν από ηλικίες 50 και πάνω.
Τα στατιστικά αυτό δείχνουν.
Κάπου διάβασα ότι συνήθως αν το περάσεις δεύτερη φορα, το περνάς πιο εύκολα, αλλα και εκεί έχω διάβαση ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Είναι νωρίς ακόμα, αλλα τα εμβόλια ήρθαν για να μείνουν.
Στην σουηδία από σήμερα πρέπει να έχεις covid pass για να πας σε club και σε κλειστούς χορούς πάνω από 100 άτομα. Οποτε μένω στο σπιτάκι μου μέχρι να χαλαρώσουν τα πράγματα και ύστερα πηγαίνω για τρελες σούρες.

tol

Well-Known Member

Κι ομως, φιλε μου, κατα βαθος αντιτιθεσαι.

Εδω και δυο μερες εχεις γραψει δεκαδες/εκατονταδες ποστ που δειχνουν ξεκαθαρα οτι το εμβολιο που εκανες δεν ηταν ενσυνειδητη/οικειοθελης πραξη. Φαινεται ξεκαθαρα οτι οι αμφιβολιες σε πνιγουν. Φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν εχεις συναισθανθει απολυτα την αναγκαιοτητα του καθολικου εμβολιασμου.

Δυστυχως και εσυ και ο Πανος και ολοι οι αλλοι φιλοι σου (που, οπως ισχυριζεσαι, ειναι ομοϊδεατες σου) δεν εχετε καταλαβει τι σημαινει κοινωνικη/συλλογικη ζωη. Δεν εχετε καταλαβει οτι, οταν ο ανθρωπος συζει με αλλους, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανει συμβιβασμους, να στερειται ελευθεριες, να υπακουει σε νομους και κοινωνικες δεσμευσεις.

Νομιζετε οτι ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος, ασυδοτος να κανει οτιδηποτε θελησει.

Δεν εχετε συνειδητοποιησει οτι οι νομοι ειναι οι εγγυητες της ελευθεριας. Θεωρειτε οτι οι νομοι αποτελουν περιορισμο της ατομικης ελευθεριας.

Δεν καταλαβαινετε οτι η ελευθερια καποιου σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.

Για ποιο λογο, φιλε μου, να σε ανεχομαι που καπνιζεις; Να σε ανεχομαι που βριζεις; Να σε ανεχομαι που κυκλοφορεις ανεμβολιαστος;

Μα... θα μου απαντησεις... δικη μου ειναι η ζωη και την κανω ο, τι θελω. Θα καπνισω, γιατι ετσι γουσταρω. Θα βρισω τα θεια, γιατι ετσι γουσταρω. Θα κυκλοφορω ανεμβολιαστος, γιατι ετσι γουσταρω!!!!

Αμ, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, φιλε μου.

Σε μια κοινωνια η σχεση των μελων ειναι αμφιδρομη, ειναι σχεση αλληλεπιδρασης. Οι πραξεις σου εχουν αντικτυπο στους αλλους (θετικο ή αρνητικο) και το αντιστροφο.

Μαθετε, επιτελους, οτι συνυπαρχετε σε μια κοινωνια. Οτι δεν ειστε ασυδοτα οντα που ενεργειτε κατα βουληση.

Διαβαστε τη θεωρια του "κοινωνικου συμβολαιου" του Ρουσσω.

Οι ανθρωποι που ζουν σε μια κοινωνια, κανουν μια συμφωνια/ενα συμβολαιο. Παραχωρουν μερος της ελευθεριας τους, προκειμενου να υπαρξει αρμονικη κοινωνικη συμβιωση.

Διαφορετικα, αν ολοι ηταν απολυτα ελευθεροι, θα επικρατουσε ο νομος της ζουγκλας.

Αρα, αφηστε στην ακρη αριστερες, επαναστατικες ιδεολογιες και καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι να συμμορφωνομαστε σε κανονες και αρχες.

Δεν ανηκουμε μονο στον εαυτο μας. Ειμαστε πανω απ' ολα πολιτες του κοσμου.

Mizerix

Active Member
Κι ομως, φιλε μου, κατα βαθος αντιτιθεσαι.

Εδω και δυο μερες εχεις γραψει δεκαδες/εκατονταδες ποστ που δειχνουν ξεκαθαρα οτι το εμβολιο που εκανες δεν ηταν ενσυνειδητη/οικειοθελης πραξη. Φαινεται ξεκαθαρα οτι οι αμφιβολιες σε πνιγουν. Φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν εχεις συναισθανθει απολυτα την αναγκαιοτητα του καθολικου εμβολιασμου.

Δυστυχως και εσυ και ο Πανος και ολοι οι αλλοι φιλοι σου (που, οπως ισχυριζεσαι, ειναι ομοϊδεατες σου) δεν εχετε καταλαβει τι σημαινει κοινωνικη/συλλογικη ζωη. Δεν εχετε καταλαβει οτι, οταν ο ανθρωπος συζει με αλλους, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανει συμβιβασμους, να στερειται ελευθεριες, να υπακουει σε νομους και κοινωνικες δεσμευσεις.

Νομιζετε οτι ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος, ασυδοτος να κανει οτιδηποτε θελησει.

Δεν εχετε συνειδητοποιησει οτι οι νομοι ειναι οι εγγυητες της ελευθεριας. Θεωρειτε οτι οι νομοι αποτελουν περιορισμο της ατομικης ελευθεριας.

Δεν καταλαβαινετε οτι η ελευθερια καποιου σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.

Για ποιο λογο, φιλε μου, να σε ανεχομαι που καπνιζεις; Να σε ανεχομαι που βριζεις; Να σε ανεχομαι που κυκλοφορεις ανεμβολιαστος;

Μα... θα μου απαντησεις... δικη μου ειναι η ζωη και την κανω ο, τι θελω. Θα καπνισω, γιατι ετσι γουσταρω. Θα βρισω τα θεια, γιατι ετσι γουσταρω. Θα κυκλοφορω ανεμβολιαστος, γιατι ετσι γουσταρω!!!!

Αμ, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, φιλε μου.

Σε μια κοινωνια η σχεση των μελων ειναι αμφιδρομη, ειναι σχεση αλληλεπιδρασης. Οι πραξεις σου εχουν αντικτυπο στους αλλους (θετικο ή αρνητικο) και το αντιστροφο.

Μαθετε, επιτελους, οτι συνυπαρχετε σε μια κοινωνια. Οτι δεν ειστε ασυδοτα οντα που ενεργειτε κατα βουληση.

Διαβαστε τη θεωρια του "κοινωνικου συμβολαιου" του Ρουσσω.

Οι ανθρωποι που ζουν σε μια κοινωνια, κανουν μια συμφωνια/ενα συμβολαιο. Παραχωρουν μερος της ελευθεριας τους, προκειμενου να υπαρξει αρμονικη κοινωνικη συμβιωση.

Διαφορετικα, αν ολοι ηταν απολυτα ελευθεροι, θα επικρατουσε ο νομος της ζουγκλας.

Αρα, αφηστε στην ακρη αριστερες, επαναστατικες ιδεολογιες και καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι να συμμορφωνομαστε σε κανονες και αρχες.

Δεν ανηκουμε μονο στον εαυτο μας. Ειμαστε πανω απο ολα πολιτες του κοσμου.

Μια χαρά συνειδητή επιλογή έκανα να εμβολιαστώ αφού πρώτα έκανα την προσωπική μου μελέτη σχετικά με τα ποσοστά των παρενεργειών από εμβόλια και κορωνοϊό. Με ξέρεις αν είμαι αριστερός-επαναστάτης? Κράτα μικρό καλάθι και μην βάζεις ταμπέλες. Έχουμε συνηθίσει όποιος λέει κάτι διαφορετικό να τον βγάζουμε επαναστάτη, αριστερό κ.ο.κ.

Όλοι λοιπόν είμαστε παράφρονες. Και σε όλο τον κόσμο που διαδήλωναν και πέρυσι και φέτος κατά του λοκντάουν για παράδειγμα, κι αυτοί παράφρονες. Δεν θυμάμαι να έκανα κανένα συμβόλαιο για 7 ολόκληρους μήνες για να επιτύχω τί? Απολύτως τίποτα, καθώς στην πράξη ένα σωστό λοκντάουν δεν μπορεί μα τηρηθεί για παραπάνω από 15-20 ημέρες.

Οπότε όταν μου ζητούνται παράλογα πράγματα (πχ να φοράω την μάσκα σε καθαρό αέρα) δεν θα τα τηρήσω. Δεν είμαι πρόβατο να μην καταλαβαίνω τί μου γίνεται. Το ξέρω σε δυσαρεστώ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι…

vag25

Well-Known Member
Κατά του εμβόλιο δεν είμαι με τίποτα αλλα όπως έχω γράψει πρέπει να το κάνουν από ηλικίες 50 και πάνω.
Τα στατιστικά αυτό δείχνουν.
Αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς. Δίπλα στο "should" για το εμβόλιο ο ΠΟΥ βάζει όλους τους ενήλικες και μετά τα παιδιά. Εμείς μπορεί να βγάλουμε ότι θεωρία θέλουμε αλλά αυτή δεν έχει καμία αξία.

Μπλουζα