Η ζωη με Covid-19

Marios1982

Well-Known Member
Πιο πλούσιοι κατά κεφαλήν είμαστε…..

51Greece$28,583
57Russia$25,763
69Belarus$18,896

Το 93 δεν ξέρω αλλά το το 33 σε διαβεβαιώνω θα είμαστε ακόμα καλύτερα, οπότε μάλλον ετοίμασε τις βαλίτσες της επιστροφής….. φέρε και καμμία Ρωσίδα μαζί σου αν πιστεύεις ότι εδώ δεν θα βρεις….
Το 33 δηλαδή θα αποδώσουν τα μνημόνια έτσι; Ωραία, έχασα 25 χρόνια από τη ζωή μου, αλλά τώρα θα τα κονομησω καλά! Θα βγάλουμε και τα πετρέλαια και δε θα πληρώνουμε 2 ευρώ τη βενζίνη, θα μας βγάλουν κ μέρισμα, πσσς ζωάρα σου λέω! Να μαστε καλά το 33 και το φόρουμ, να τα γράφουμε εδώ τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας μας !

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vdupa

Well-Known Member
Μαζί σου όταν μιλάμε για πανδημία που μαζεύουμε τον κόσμο από τους δρόμους όπως κάποτε με τη χολέρα κλπ. ήταν τέτοιου είδους πανδημία; Όχι. Είχα φίλο στο Κάιρο και μου έδειχνε τα παζάρια χιλιάδες κόσμος ο ένας πάνω στον αλλον! Στα κλαμπ παντού ένας χαμός! Στα γήπεδα! Ε συγνώμη φίλε μου, αλλά δε με πείθεις ότι ήταν τόσο θανατηφόρος ιός για να παρθούνε τόσο σκληρά μέτρα. Και υποχρεωτικοί εκβιαστικοί εμβολιασμοί πειραματικού εμβολίου. Σε άλλες χώρες όπως Βουλγαρία η οποία είναι χώρα ΕΕ γιατί δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; Ποιος έχει το αλάθητο για το πως χειρίστηκε καλύτερα την πανδημία; Η Ελλάδα; Η Βουλγαρία; Η Αμερική; Ποιος κατέχει το αλάθητο για να δικαιολογήσει η Ελλάδα κάποια από τα χειρότερα μέτρα στον κόσμο, στον ήδη βασανισμένο ελληνικό λαό από την κρίση και τα μνημόνια τόσα χρόνια;;
O ιος θα σκότωνε άλλα 20 εκ κόσμο αν θυμάμαι σωστά τον αριθμό, σύμφωνα με έρευνα περυσινή νομιζω.
Λαθος 20 εκ σε εναν χρονο

Κάποιος ειχε πει οτι τα εμβόλια ειναι θυματα τις αποτελεσματικότητας τους για αυτό και μεριδα του κοσμου δεν τους δινει το credit. Τα χρησιμοποιείς, δουλεύουν. Η επιτυχία τους σου δίνει το ''δικαίωμα'' (ζωντανός και με καλή κατάσταση των γύρω σου), να πεις οτι θέλεις. Απο το δεν υπήρχε πανδημια, μέχρι οτι ήταν λαιτ.)

Vdupa

Well-Known Member
Ακριβώς αυτό λέω κ εγώ, θυμίζει πως ξεκινάν οι χούντες. Τελικά δε μου είπες, τα lockdown δούλεψαν η όχι;
Nαι αλλα το plot twist ειναι οτι για το πως ξεκινησαν οι χουντες το αρθρο εξηγεί, οτι ξεκίνησαν με νοοτροπίες σαν την δικη σου. Με ελευθέριες που τις ορίζει ο καθένας για τον εαυτό του χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του το σύνολο, ενώ παράλληλα απολαμβάνει τα καλούδια του πολιτισμού. Το αμαξι του, τους δρομους του, το φορουμ που μολις ποσταρε και άπειρα αλλα. Απολαμβανει την συλλογικη προσπαθεια και το αποτελεσμα της. Oταν ειναι για εμβολια ομως κάνει του κεφαλιού του.

Για αυτο και εχει νοημα να εισαι αρνητης της συλλογικής προσπάθειας (εμβολια) και του πολιτισμού, όταν και αν πας να ζήσεις στην ζούγκλα ούτε με το βρακί σου. Γιατί και αυτό προϊόν συλλογικής προσπάθειας είναι. Εκεί μαζί σου θα είμαι. Μπορείς ελευθέρα να κάνεις ότι θέλεις μόνο με το σώμα σου. Οχι ΣΤΟ σώμα σου (την ώρα που σερφάρεις και βλεπεις στο YT τον ψεκοιωαννιδη), αλλα να κάνεις ότι θέλεις με μοναδικο εφόδιο το σώμα σου :p

Τα Lockdown δουλεψαν ναι. Μαζι με ολα τα αλλα και με εμποδιο αυτες τις νοοτροπιες (ως συμμαχος του ιου) για να βγουμε μια ωρα νωρίτερα.

Τελευταία επεξεργασία:

Marios1982

Well-Known Member
O ιος θα σκότωνε άλλα 20 εκ κόσμο αν θυμάμαι σωστά τον αριθμό, σύμφωνα με έρευνα περυσινή νομιζω.
Λαθος 20 εκ σε εναν χρονο

Κάποιος ειχε πει οτι τα εμβόλια ειναι θυματα τις αποτελεσματικότητας τους για αυτό και μεριδα του κοσμου δεν τους δινει το credit. Τα χρησιμοποιείς, δουλεύουν. Η επιτυχία τους σου δίνει το ''δικαίωμα'' (ζωντανός και με καλή κατάσταση των γύρω σου), να πεις οτι θέλεις. Απο το δεν υπήρχε πανδημια, μέχρι οτι ήταν λαιτ.)
Είμαι υπέρ των εμβολίων για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι κατά των μαζικών εμβολιασμών κουτουρού. Και βεβαίως κατά των εκβιαστικών εμβολιασμών και των lockdown. Ζήσαμε μέρες κατοχής με απαγόρευση κυκλοφορίας για έναν κορονοιο.

Vdupa

Well-Known Member
Ζήσαμε μέρες κατοχής με απαγόρευση κυκλοφορίας για έναν κορονοιο.

Η επιστημονικες εισηγήσεις ήταν : Ξεκινάς απο μεγάλους και πας σε μικρότερους μεχρι και παιδιά. Αναλογα το αποτέλεσμα που θα έχεις πάρει.
Επίσης μιλούσαν για ίση διάθεση εμβολιασμού πλουσιότερων και φτωχότερων χώρων παγκοσμίως. Κάτι που δεν έγινε.

Μαζί με lockdown, μάσκες, και αντισηπτικά.

Σχετικα με την Bulgaria και την αποτυχία της η Deutsche Welle είχε ένα αρθρο:

Why Bulgaria struggles to fight COVID​

-COVID deniers and nationalists
-Health system under extreme pressure
-'Anti-vaccine' parliamentarians get the jab
-Historical reasons and poor education

bobby

Well-Known Member
Κοίτα, αφού είσαι τόσο ερωτευμένος με το ανατολικό μπλοκ και τις κομουνιστικές τους οικονομίες και μεθόδους δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Μην κρίνεις όμως τα αλλότρια από τα δικά σου γούστα γιατί δεν είμαστε ίδιοι.

Μάλλον έχω ζήσει περισσότερο από εσένα στο εξωτερικό, ευτυχώς όχι σε χώρες πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά στον σκληρό πυρήνα του δυτικού μπλοκ. Δεν λέω ότι είναι τέλειες αυτές οι χώρες αλλά σίγουρα είναι ελεύθερες και σου δίνουν την δυνατότητα να γίνεις κάποιος από το πουθενά, σε αντίθεση με τις χώρες που σου αρέσουν.

Επίσης, κάνεις δεν λέει ότι η χώρα μας είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο, αλλά any given Sunday που λένε και οι κουτόφραγκοι είναι καλύτερη από Ρωσίες, Κίνες, και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις που λατρεύεις.

Αν το οικονομικό σύστημα που τους έχει όλους ίδιους (με το ίδιο κουτί διαμέρισμα, λάντα αυτοκινητο, κουπόνια σουπερμάρκετ κλπ) εκτός από τους δικούς μας (του κόμματος δηλαδή) σε αντιπροσωπεύει επίσης πάω πάσο.

Οι του κόμματος συνήθως έχουν αριστερές πεποιθήσεις αλλά δεξιές τσέπες…. Κοίτα μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα και στην Ελλάδα. Αριστερός και πλούσιος δεν πάνε παρέα, αλλά η Βουλή είναι γεμάτη με τέτοιους…….Αντίστοιχους έχει και η Ρωσία.

Αν ήταν τόσο καλό γιατί χώρες όπως η Πολωνία, Ρουμανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανια, Τσεχία κλπ (όλες δηλαδή του πρώην ανατολικού μπλοκ) έχουν ασπασθεί το δυτικό σύστημα και βγάζουν σπυριά με το ρωσικό και με ότι ρωσικό; Είναι όλοι αυτοί μακάκες και εσύ με τους Ρώσους οι έξυπνοι;

Κάθε μέρα δοξάζω τον Θεό (την τύχη, πες ότι θες) που ο Τσόρτσιλ μας κράτησε στην δυτική μεριά του κόσμου. Αναρωτήσου αν είμασταν στην άλλη μεριά, θα είχες την δυνατότητα να λες τις μακακίες που λες; ή ως πιστό πιόνι του συστήματος θα έκανες τουμπεκί όπως κάνουν στην αγαπημένη σου Ρωσία γιατί αλλιώς θα πάνε στα γκουλανγκ; ή θα είχες μεταναστεύσει στην Δύση δοξάζοντας τον καπιταλισμό; Ξέρεις πόσους τέτοιους ξέρω από πρώην ανατολικές χώρες; Δεκάδες….. Σκέψου……μην καταπίνεις τον σανό που σου σερβίρουν αμάσητο…..

Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των μνημονίων αλλά: όταν σε ένα σπίτι (χώρα) τα οικονομικά δεν βγαίνουν κάπως πρέπει να περιορίσεις τις σπατάλες, όταν δε είσαι αναγκασμένος να δανειστείς για να το κάνεις αυτό θα αναγκαστείς να υποστείς όρους από τον δανειστή. Η εναλλακτική είναι η χρεωκοπία, πίστεψε με αυτή θα ήταν χειρότερη για τους πιο φτωχούς παρά για τους μεσαίους ή πλούσιους. Επίσης όταν υπογράφεις μνημόνιο και δεν τηρείς τίποτα από αυτά που υπέγραψες κοροϊδεύοντας τον δανειστή σου θα αναγκαστείς να υπογράψεις και άλλο, ενώ αν πιστεύεις ότι μια οικονομία του 2% σε σχέση με το υπόλοιπο 98% της Ευρώπης θα «χορέψει» το 98% δεν είσαι απλά αδαής αλλά επικίνδυνος….. κλείνεις τις τράπεζες και υπογράφεις και άλλο χειρότερο μνημόνιο…..

Σκέψου πρώτα, μην καταπίνεις ότι σου σερβίρουν….. μην γίνεσαι πιόνι στο όνομα της αντίδρασης ….. μην αντιδράς στα πάντα μόνο για την αντίδραση….. Σκέψου……

Ξέρω θα αρχίσεις πάλι να λες για το κακό κράτος, τα κακά μνημόνια, τους κακούς περιορισμούς, τις ωραίες Ρωσίδες με τα κορονοπάρτι τους κλπ κλπ. Είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς αλλά Σκέψου…. Μήπως διαφωνείς απλά για να διαφωνείς; Μήπως ο οποιοδήποτε περιορισμός σου φέρνει αλλεργία αλλά δεν έχεις πραγματικά σκεφτεί γιατί μπήκε ή αν υπήρχε άλλη εναλλακτική; Σκέψου ήρεμα και με όρους πλεονεκτήματα μειονεκτήματα.

Marios1982

Well-Known Member
Nαι αλλα το plot twist ειναι οτι για το πως ξεκινησαν οι χουντες το αρθρο εξηγεί, οτι ξεκίνησαν με νοοτροπίες σαν την δικη σου. Με ελευθέριες που τις ορίζει ο καθένας για τον εαυτό του χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του το σύνολο, ενώ παράλληλα απολαμβάνει τα καλούδια του πολιτισμού. Το αμαξι του, τους δρομους του, το φορουμ που μολις ποσταρε και άπειρα αλλα. Απολαμβανει την συλλογικη προσπαθεια και το αποτελεσμα της. Oταν ειναι για εμβολια ομως κάνει του κεφαλιού του.

Για αυτο και εχει νοημα να εισαι αρνητης της συλλογικής προσπάθειας (εμβολια) και του πολιτισμού, όταν και αν πας να ζήσεις στην ζούγκλα ούτε με το βρακί σου. Γιατί και αυτό προϊόν συλλογικής προσπάθειας είναι. Εκεί μαζί σου θα είμαι. Μπορείς ελευθέρα να κάνεις ότι θέλεις μόνο με το σώμα σου. Οχι ΣΤΟ σώμα σου (την ώρα που σερφάρεις και βλεπεις στο YT τον ψεκοιωαννιδη), αλλα να κάνεις ότι θέλεις με μοναδικο εφόδιο το σώμα σου :p

Τα Lockdown δουλεψαν ναι. Μαζι με ολα τα αλλα και με εμποδιο αυτες τις νοοτροπιες (ως συμμαχος του ιου) για να βγουμε μια ωρα νωρίτερα.
Καλά ότι λες ψεκα τον ιωαννιδη χάνεις δείχνει πραγματικά το ποιόν των επιχειρημάτων σου. Πραγματικά προκαλεί γέλωτα να κρίνεις έναν επιδημιολόγο τέτοιου βεληνεκούς που φυσικά στην Ελλάδα του βύσματος και του ραγιαδισμού δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα. Τελικά την επιστήμη την ακούμε a la carte έτσι; Οπότε ο ιωαννιδης δεν πιάνει για επιστήμονας χαχαχα. Το σύστημα υγείας έφερε τους θανάτους !! Τα lockdown μόνο καθυστέρησαν το αναπόφευκτο !!! Για να έχουμε κλινες μεθ! Και αν σώθηκαν κάποιοι αυτοί που είναι ζωντανοί νεκροί είναι πολύ περισσότεροι! Οι χούντες ξεκίνησαν με νοοτροπίες σαν τη δική σου όχι τη δικη μου. Κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να μου στερήσει την ελευθερία για έναν κορονοιό οπως είναι και ο ιός της γριπης. Οι χούντες ξεκίνησαν για το «καλο» μας φίλτατε. Για το καλο μας εφάρμοσαν υγειονομική χούντα. Και θα το ξανακάνουν! Γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εσενα! Τι πιο χουντικό από αυτό που λες ότι επειδή είμαι σε κοινωνία πρέπει να εμβολιαστώ με πειραματικό εμβόλιο;; Έχεις ενσυναίσθηση του τι λες; Δηλαδή άμα είμαι στη ζούγκλα όχι, αλλά άμα είμαι σε κοινωνία θα με εμβολιάσουν με το έτσι θέλω; Ειλικρινά είσαι στα καλά σου; Αν αύριο για το καλο της κοινωνίας σου πούνε να σου βάλουν τσιπάκι, θα πεις όποιος δε συμφωνεί να πάει στη ζούγκλα; Αλήθεια πόσο δημοκρατικό είναι αυτό ;;; Κοίταξε, να διαφωνούμε είναι απόλυτα θεμιτό και υγιες! Αλλά να μου βαφτίζεις την αντίθετη γνώμη χουντική και τη δικη σου δημοκρατική που με στέλνεις στη ζούγκλα Και ο Bobby λέει να του αδειάσω τη γωνιά από τη χώρα, είναι σαν να με κοροϊδεύετε στα μούτρα.

bobby

Well-Known Member
Δεν σου είπε κάνεις να εμβολιαστείς υποχρεωτικά. Σου είπε ότι αν δεν το κάνεις θα πρέπει να υποστείς κάποια «ταλαιπωρία»
(Λοκνταουν, μάσκες, συνεχή τεστ, κόστος κλπ). Αν αυτό δεν σου αρέσει και επαναστατείς μάλλον εσύ είσαι ο αντικοινωνικός και ο χουντικός που θέλει να επιβληθεί στον άλλον και στην υγεία του. Επαναλαμβάνω αν δεν σου αρέσει, στον Αμαζόνιο ψάχνουν για κατοίκους, ούτε εμβόλια ούτε μάσκες, ούτε τεστ, εσύ και τα ανακόντα μόνο…..

Marios1982

Well-Known Member
Κοίτα, αφού είσαι τόσο ερωτευμένος με το ανατολικό μπλοκ και τις κομουνιστικές τους οικονομίες και μεθόδους δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Μην κρίνεις όμως τα αλλότρια από τα δικά σου γούστα γιατί δεν είμαστε ίδιοι.

Μάλλον έχω ζήσει περισσότερο από εσένα στο εξωτερικό, ευτυχώς όχι σε χώρες πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά στον σκληρό πυρήνα του δυτικού μπλοκ. Δεν λέω ότι είναι τέλειες αυτές οι χώρες αλλά σίγουρα είναι ελεύθερες και σου δίνουν την δυνατότητα να γίνεις κάποιος από το πουθενά, σε αντίθεση με τις χώρες που σου αρέσουν.

Επίσης, κάνεις δεν λέει ότι η χώρα μας είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο, αλλά any given Sunday που λένε και οι κουτόφραγκοι είναι καλύτερη από Ρωσίες, Κίνες, και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις που λατρεύεις.

Αν το οικονομικό σύστημα που τους έχει όλους ίδιους (με το ίδιο κουτί διαμέρισμα, λάντα αυτοκινητο, κουπόνια σουπερμάρκετ κλπ) εκτός από τους δικούς μας (του κόμματος δηλαδή) σε αντιπροσωπεύει επίσης πάω πάσο.

Οι του κόμματος συνήθως έχουν αριστερές πεποιθήσεις αλλά δεξιές τσέπες…. Κοίτα μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα και στην Ελλάδα. Αριστερός και πλούσιος δεν πάνε παρέα, αλλά η Βουλή είναι γεμάτη με τέτοιους…….Αντίστοιχους έχει και η Ρωσία.

Αν ήταν τόσο καλό γιατί χώρες όπως η Πολωνία, Ρουμανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανια, Τσεχία κλπ (όλες δηλαδή του πρώην ανατολικού μπλοκ) έχουν ασπασθεί το δυτικό σύστημα και βγάζουν σπυριά με το ρωσικό και με ότι ρωσικό; Είναι όλοι αυτοί μακάκες και εσύ με τους Ρώσους οι έξυπνοι;

Κάθε μέρα δοξάζω τον Θεό (την τύχη, πες ότι θες) που ο Τσόρτσιλ μας κράτησε στην δυτική μεριά του κόσμου. Αναρωτήσου αν είμασταν στην άλλη μεριά, θα είχες την δυνατότητα να λες τις μακακίες που λες; ή ως πιστό πιόνι του συστήματος θα έκανες τουμπεκί όπως κάνουν στην αγαπημένη σου Ρωσία γιατί αλλιώς θα πάνε στα γκουλανγκ; ή θα είχες μεταναστεύσει στην Δύση δοξάζοντας τον καπιταλισμό; Ξέρεις πόσους τέτοιους ξέρω από πρώην ανατολικές χώρες; Δεκάδες….. Σκέψου……μην καταπίνεις τον σανό που σου σερβίρουν αμάσητο…..

Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των μνημονίων αλλά: όταν σε ένα σπίτι (χώρα) τα οικονομικά δεν βγαίνουν κάπως πρέπει να περιορίσεις τις σπατάλες, όταν δε είσαι αναγκασμένος να δανειστείς για να το κάνεις αυτό θα αναγκαστείς να υποστείς όρους από τον δανειστή. Η εναλλακτική είναι η χρεωκοπία, πίστεψε με αυτή θα ήταν χειρότερη για τους πιο φτωχούς παρά για τους μεσαίους ή πλούσιους. Επίσης όταν υπογράφεις μνημόνιο και δεν τηρείς τίποτα από αυτά που υπέγραψες κοροϊδεύοντας τον δανειστή σου θα αναγκαστείς να υπογράψεις και άλλο, ενώ αν πιστεύεις ότι μια οικονομία του 2% σε σχέση με το υπόλοιπο 98% της Ευρώπης θα «χορέψει» το 98% δεν είσαι απλά αδαής αλλά επικίνδυνος….. κλείνεις τις τράπεζες και υπογράφεις και άλλο χειρότερο μνημόνιο…..

Σκέψου πρώτα, μην καταπίνεις ότι σου σερβίρουν….. μην γίνεσαι πιόνι στο όνομα της αντίδρασης ….. μην αντιδράς στα πάντα μόνο για την αντίδραση….. Σκέψου……

Ξέρω θα αρχίσεις πάλι να λες για το κακό κράτος, τα κακά μνημόνια, τους κακούς περιορισμούς, τις ωραίες Ρωσίδες με τα κορονοπάρτι τους κλπ κλπ. Είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς αλλά Σκέψου…. Μήπως διαφωνείς απλά για να διαφωνείς; Μήπως ο οποιοδήποτε περιορισμός σου φέρνει αλλεργία αλλά δεν έχεις πραγματικά σκεφτεί γιατί μπήκε ή αν υπήρχε άλλη εναλλακτική; Σκέψου ήρεμα και με όρους πλεονεκτήματα μειονεκτήματα.
Σου απαντάω ήρεμα και βαζοντας τα πάντα στη ζυγαριά. Έτσι ειανι ο χαρακτηρασ μου. Και πολύ περισσότερο όταν μιλάς και εσυ ομορφα στο συνομιλητή σου. Πρώτα απολα κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστα από αυτά που ανέφερα. Δηλαδή, πρώτον δεν είμαι κομμουνιστής και δεύτερον αυτό ακριβώς είπα για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ότι μας έχουν ξεπεράσει πλέον. Φυσικά με το σύστημα το δυτικό και τον καπιταλισμό. Τι αναφορές μου κάνεις περί κομμουνισμού και αριστεράς; Δεν έχω καμία σχέση με κανεναν χώρο. Ανένταχτος είμαι. Απλα δε γουστάρω να με κοροϊδεύουν στη μούρη μου. Επειδή έχω ζήσει και εγώ από το 2000 και δυτική Ευρώπη και Ανατολική, να ξέρεις πως δεν είναι τα πάντα το χρήμα στη ζωή. Σχετικά με την ελευθερία λόγου, ανοίγεις τεράστιο θέμα. Αν νομίζεις υπάρχει ελευθερία λόγου στη δυτική Ευρώπη κάνεις τεράστιο λάθος. Όλα τα μεγάλα media είναι συστηματικά και αντίπαλη άποψη δεν υπάρχει! Τώρα για τα Γκουλάγκ πάμε την κουβέντα στην ΕΣΣΔ. Πάει άλλου πάλι. Όποιος είναι εναντίον στο σύστημα ακόμα και στη Ρωσία βεβαίως στιγματίζεται και έχει θέματα. Όπως και στην Αμερική. Όπως και στην Ευρώπη. Απλα δεν στέλνανε σε γκουλαγκ. Όπως και δε στέλνουν πλέον οι Ρώσοι. Τώρα επειδή θα πεις για δολοφονίες, να σαι σίγουρος ότι αντίστοιχα η και περισσότερα έχουν γίνει και στη δυτική όχθη. Τώρα για το πόσο δημοκρατικές είναι σου απάντησα. Αυτές οι χώρες δεν κλείσαν τους πολίτες μέσα με το έτσι θέλω ούτε τους εμβολίασαν με το έτσι θέλω. Αν εσυ το βρίσκεις αυτό δημοκρατικο και τη Ρωσία χουντική , τότε πάω πάσο. Υγ: ερωτευμένος είμαι με τις Ρωσίδες όχι με τον κομμουνισμό !!

Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Δεν σου είπε κάνεις να εμβολιαστείς υποχρεωτικά. Σου είπε ότι αν δεν το κάνεις θα πρέπει να υποστείς κάποια «ταλαιπωρία»
(Λοκνταουν, μάσκες, συνεχή τεστ, κόστος κλπ). Αν αυτό δεν σου αρέσει και επαναστατείς μάλλον εσύ είσαι ο αντικοινωνικός και ο χουντικός που θέλει να επιβληθεί στον άλλον και στην υγεία του. Επαναλαμβάνω αν δεν σου αρέσει, στον Αμαζόνιο ψάχνουν για κατοίκους, ούτε εμβόλια ούτε μάσκες, ούτε τεστ, εσύ και τα ανακόντα μόνο…..
Δεν σε κοροϊδεύει κάνεις, σοβαρά μιλάμε, αν δεν μπορείς να δεχθείς τους κανόνες θα υποστείς τις συνέπειες των νόμων. Αν δεν σου αρέσει αυτό η μόνη λύση είναι η απομόνωση ή η μετανάστευση. Η ελευθερία σου σταματάει εκεί όπου επιστεγάζει την δικιά μου ελευθερία. Αυτή είναι η βασική αρχή της δημοκρατίας, αυτό που πρεσβεύεις εσύ είναι (στην καλύτερη περίπτωση) η αναρχία (στην χειρότερη η απολυταρχία…).

Marios1982

Well-Known Member
Ξεχνάς τα πρώτα lockdown ..μετά εφόσον το σύστημα ήταν έτσι και αν είχες rapid test δεν είχες θέμα, δε σου είπα διαφωνώ. Πες μας όμως και για τους ανθρώπους που χάσανε τις δουλειές τους και ας είχανε rapid test αλλά όχι εμβόλιο ; Πες μας και για τους υγειονομικούς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Marios1982

Well-Known Member
Δεν σε κοροϊδεύει κάνεις, σοβαρά μιλάμε, αν δεν μπορείς να δεχθείς τους κανόνες θα υποστείς τις συνέπειες των νόμων. Αν δεν σου αρέσει αυτό η μόνη λύση είναι η απομόνωση ή η μετανάστευση. Η ελευθερία σου σταματάει εκεί όπου επιστεγάζει την δικιά μου ελευθερία. Αυτή είναι η βασική αρχή της δημοκρατίας, αυτό που πρεσβεύεις εσύ είναι (στην καλύτερη περίπτωση) η αναρχία (στην χειρότερη η απολυταρχία…).
Σου απάντησα ήδη για αυτό. Στην τελευταία φάση δεν είχα θέμα εφόσον το σύστημα στήθηκε έτσι και έπρεπε να έχεις είτε εμβόλιο είτε rapid. Εκεί ναι θα συμφωνήσω μαζί σου.

bobby

Well-Known Member
Δεν σε λέω αριστερό ή δεξιό ή οτιδήποτε. Αλλά όταν μου εκθειάσεις την Ρωσία για τον πως αντιμετώπισε τον Κορονοιο δεν μπορώ να μην βάλω στο τραπέζι και τα υπόλοιπα στοιχεία της Ρωσίας.

Σου είπα τέλειο σύστημα δεν υπάρχει αλλά η δυτικού τύπου δημοκρατία που απολαμβάνουμε με τα καλά και τα κακά της είναι απείρως καλύτερη από τα απολυταρχικά καθεστώτα σε χώρες τύπου Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας κλπ.

Ούτε ο καπιταλισμός είναι το τέλειο σύστημα, αλλά σε σχέση με τον κομμουνισμό είναι απείρως καλύτερος γιατί δίνει σε όλους την ευκαιρία να ευημερήσουν. Το τέλειο σύστημα θα ήταν ένας καπιταλισμός με δυνατό δίχτυ προστασίας για τους πραγματικά αδύνατους, κάτι σαν τα σκανδιναβικά.

Τέλος πάντων η μόνη μου συμβουλή είναι αυτό το σκέψου που σου έγραψα πριν και αυτό στο λέω γιατί διακρίνω ότι αντιδράς για την αντίδραση και μόνο.

Καλή ανάσταση σου εύχομαι με υγεία!

bobby

Well-Known Member
Ξεχνάς τα πρώτα lockdown ..μετά εφόσον το σύστημα ήταν έτσι και αν είχες rapid test δεν είχες θέμα, δε σου είπα διαφωνώ. Πες μας όμως και για τους ανθρώπους που χάσανε τις δουλειές τους και ας είχανε rapid test αλλά όχι εμβόλιο ; Πες μας και για τους υγειονομικούς.
Όλοι επηρεαστήκανε λίγο ή πολύ. Δεν γίνεται ποτέ «πόλεμος» χωρίς θύματα….

Το δεύτερο λοκνταουν ήταν υπερβολή. Το πρώτο απολύτως αναγκαίο.

Για τους υγειονομικούς που δεν θέλανε εμβόλιο εγώ θα ήμουν πιο αυστηρός θα τους απέλυα αμέσως.

Δεν νοείται εργαζόμενος στην υγεία εν μέσω τέτοιας πανδημία να παρέχει υπηρεσίες απροστάτευτος ο ίδιος και με κίνδυνο μετάδοσης της αρρώστιας. Απαράδεκτο!

Marios1982

Well-Known Member
Δεν σε λέω αριστερό ή δεξιό ή οτιδήποτε. Αλλά όταν μου εκθειάσεις την Ρωσία για τον πως αντιμετώπισε τον Κορονοιο δεν μπορώ να μην βάλω στο τραπέζι και τα υπόλοιπα στοιχεία της Ρωσίας.

Σου είπα τέλειο σύστημα δεν υπάρχει αλλά η δυτικού τύπου δημοκρατία που απολαμβάνουμε με τα καλά και τα κακά της είναι απείρως καλύτερη από τα απολυταρχικά καθεστώτα σε χώρες τύπου Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας κλπ.

Ούτε ο καπιταλισμός είναι το τέλειο σύστημα, αλλά σε σχέση με τον κομμουνισμό είναι απείρως καλύτερος γιατί δίνει σε όλους την ευκαιρία να ευημερήσουν. Το τέλειο σύστημα θα ήταν ένας καπιταλισμός με δυνατό δίχτυ προστασίας για τους πραγματικά αδύνατους, κάτι σαν τα σκανδιναβικά.

Τέλος πάντων η μόνη μου συμβουλή είναι αυτό το σκέψου που σου έγραψα πριν και αυτό στο λέω γιατί διακρίνω ότι αντιδράς για την αντίδραση και μόνο.

Καλή ανάσταση σου εύχομαι με υγεία!
Πίστεψε με δεν αντιδρώ για την αντίδραση! Απλα έχουν γίνει πολλά με αυτό το θέμα και πολλά από αυτά ήταν παράλογα! Και θεωρώ ότι δεν αξίζει ο κίνδυνος αυτού του ιού αυτήν την παγκόσμια τρομοκρατία! Εγώ που σου μιλάω βρέθηκα ένα βήμα πριν φουντάρω! Βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού στα καλά καθούμενα! Ποιος με προστάτεψε εμένα αφού το κράτος νοιάζεται για το καλό μας;

Το σύστημα που προτείνεις το σοσιαλδημοκρατικό στην ουσία είναι όντως πολύ καλό. Αλλά αν είναι ανεξέλεγκτος ο καπιταλισμός πάλι υπάρχει θέμα γιατί η μικρομεσαία επιχείρηση θα σβήσει εντελώς κάτι που ήδη συμβαίνει. Βεβαίως και είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά όταν μια εταιρεία έχει γιγαντωθεί και έχει γίνει δεινόσαυρος και απορροφάει τα πάντα τι νοημα έχει και αυτό ;;

Τέλος ποτέ δεν με ένοιαξαν οι ταμπέλες. Αν ειανι απολυταρχικός ο τάδε πρόεδρος η η ταδε χώρα κλπ. Κοίταζα πάντα αν ο λαός περνάει καλά και αν υπάρχει αληθινή δημοκρατία και όχι γιαλαντζί, δηλαδή με τον μανδύα της δημοκρατίας. Πόσο πιο απολυταρχική ειναι η Ρωσία από την Αμερική ; Για Κίνα κ Τουρκία δεν τα ανέφερα ποτέ, εσυ τα είπες. Αλλά σε καμία περίπτωση το να εκτιμώ τη Ρωσία σε κάποια πράγματα δε με κάνει ούτε κομμουνιστή ούτε απολυταρχικό. Εγώ σε γενικές γραμμές είδα ότι σε έναν ολόκληρο πλανήτη παρθήκαν διαφορετικά μέτρα και τα πιο σκληρά ήταν του δυτικού μπλοκ. Λογικό να αντιδράσω. Και το να λέμε αυτούς που μας έκλειναν μέσα δημοκράτες και τους άλλους που είπαν όποιος φοβάται να εμβολιαστεί η να μείνει σπίτι του, απολυταρχικούς φασιστες, μου φαίνεται πολύ οξύμωρο !

Καλή Ανάσταση και σε σένα !

Marios1982

Well-Known Member
Όλοι επηρεαστήκανε λίγο ή πολύ. Δεν γίνεται ποτέ «πόλεμος» χωρίς θύματα….

Το δεύτερο λοκνταουν ήταν υπερβολή. Το πρώτο απολύτως αναγκαίο.

Για τους υγειονομικούς που δεν θέλανε εμβόλιο εγώ θα ήμουν πιο αυστηρός θα τους απέλυα αμέσως.

Δεν νοείται εργαζόμενος στην υγεία εν μέσω τέτοιας πανδημία να παρέχει υπηρεσίες απροστάτευτος ο ίδιος και με κίνδυνο μετάδοσης της αρρώστιας. Απαράδεκτο!
Χαίρομαι που έστω ένα lock down το θεώρησες υπερβολή. Για το πρώτο συμφωνώ επίσης ότι έπρεπε να γίνει. Αφού δεν αντιμετωπιζόταν στο ξεκίνημα δεν είχε νοημα μετά. Στο τελευταίο ξανανοίγει η κουβέντα που είχαμε το κατά πόσο μπορείς να υποχρεώσεις κάποιους σε υποχρεωτική ιατρική πράξη. Ας κάναν μοριακά συνέχεια στο νοσοκομείο. Το θεωρώ απολυταρχικό και εκβιαστικό να υποχρεώνεις κάποιον να κάνει κάτι στο σώμα του με φόβο την εργασία του.

Vdupa

Well-Known Member
Καλά ότι λες ψεκα τον ιωαννιδη χάνεις δείχνει πραγματικά το ποιόν των επιχειρημάτων σου. Πραγματικά προκαλεί γέλωτα να κρίνεις έναν επιδημιολόγο τέτοιου βεληνεκούς που φυσικά στην Ελλάδα του βύσματος και του ραγιαδισμού δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα. Τελικά την επιστήμη την ακούμε a la carte έτσι; Οπότε ο ιωαννιδης δεν πιάνει για επιστήμονας χαχαχα.

Ή αλλιώς δείξε μου πως καποιος δεν εχει κατανοήσει πως δουλεύει η επιστήμη σε 3 γραμμές.

Aκούμε την επιστήμη a la carte λες; Δεν το πιστέυω οτι μιλάμε για zero αυτογνωσία, οταν στην ουσία αυτό κάνεις.
Oπότε πετάμε το 99.9% των επιστημών για να ακούσουμε a la carte τον έναν που μας χαιδέυει τα αυτιά. Απο ποτε δουλευει έτσι η επιστήμη και οχι με το consensus;

Η μεγαλύτερη παγίδα που μπορείς να πέσεις στην επιστήμη του σήμερα, είναι να ψάχνεις για τη μια αυθεντία που διαφωνεί με το σύνολο της επιστημονικής συναίνεσης, επειδή ακριβώς εσένα σου ακούγεται όμορφη. Με το συγκινητικό στόρι του αδικημένου επιστήμονα, μοναχικου καβαλάρη από πίσω.

Αυτή ειναι η εικόνα για τον Ιωαννιδη πλεον

What the heck happened to John Ioannidis?​

https://sciencebasedmedicine.org/what-the-heck-happened-to-john-ioannidis/

Why can’t some scientists just admit they were wrong about Covid?​

But instead of evolving their position based on new data, some, instead, keep trying to show how they were still right in early 2020, digging themselves an even deeper hole. A case in point is Stanford professor John Ioannidis, who, in March 2020, argued that governments were overreacting to the threat of Covid. He mocked those who worried that the “68 deaths from Covid-19 in the US as of 16 March will increase exponentially to 680, 6,800, 68,000, 680,000”. He estimated that the US might suffer only 10,000 deaths. He also was cynical that vaccines or treatments could be developed in any timeframe that would affect the trajectory of the pandemic.

Two years later, the current US death toll stands at 969,000, with almost 250,000 of those being people under 65. These numbers would have once been seen as outlandish. In addition, in less than a year we had developed safe and effective vaccines – and a year after that, safe and effective antivirals. One would expect these facts to prompt an academic to reconsider their initial assumptions – but instead, Ioannidis has continued to publish articles solidifying his starting position.

Why is this the case? Why can’t academics just admit that they might have got their assumptions wrong at the start, or reassess their positions?

Και επειδη τσαμπα το εβαλα πριν, αφου τα ιδια λες και τωρα

Οσον αφορα τα επιστημονικα δεδομενα, το μόνο που μπορούμε να εμπιστευτουμε είναι τα δεδομενα με την σωστή και αμερόληπτη καταγραφή τους. Δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις μελετες και στην δημοσιευμένη βιβλιογραφία και οχι τοσο στις θέσεις ανθρώπων ανεξάρτητα αν αυτοι θεωρούνται αυθεντια σε κάποιον τομέα

Πριν απο το παραπανω κάποιος στο βιντεο λεει, οπως και εσυ, ''γιατι να μην ακουσουμε τον ταδε και αυτος επιστήμονας ειναι''. Για να μην λες οτι εγω σε συγκρινω με αυτους στο βιντεο., ακριβως τα ίδια λετε, εσυ σε τοποθετείς εκεί οχι εγω. Αυτός έφερε τον Τσουβελη στην κουβέντα εσυ τον ιωαννιδη. Και ουσιαστικα αυτο προσπαθουν να σου πουν στο short film. Οτι δεν μπορεις να πιασεις εναν, αυτον που σου αρέσει και να τον κανεις σημαια. Ποσο μαλλον τον Ιωαννιδη που έχει γινει αναμενόμενα (αφου ξεφυγε απο τα επιστημονικα δεδομενα-consensus) ρεζιλι παγκοσμιως πλεον.

Vdupa

Well-Known Member
Τι πιο χουντικό από αυτό που λες ότι επειδή είμαι σε κοινωνία πρέπει να εμβολιαστώ με πειραματικό εμβόλιο;; Έχεις ενσυναίσθηση του τι λες; Δηλαδή άμα είμαι στη ζούγκλα όχι, αλλά άμα είμαι σε κοινωνία θα με εμβολιάσουν με το έτσι θέλω; Ειλικρινά είσαι στα καλά σου; Αν αύριο για το καλο της κοινωνίας σου πούνε να σου βάλουν τσιπάκι, θα πεις όποιος δε συμφωνεί να πάει στη ζούγκλα; Αλήθεια πόσο δημοκρατικό είναι αυτό ;;; Κοίταξε, να διαφωνούμε είναι απόλυτα θεμιτό και υγιες! Αλλά να μου βαφτίζεις την αντίθετη γνώμη χουντική και τη δικη σου δημοκρατική που με στέλνεις στη ζούγκλα Και ο Bobby λέει να του αδειάσω τη γωνιά από τη χώρα, είναι σαν να με κοροϊδεύετε στα μούτρα.

Ρε συ δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω με αυτο αληθεια. Θα σε παραπεμψω στο αρθρο που σου εβαλα προηγουμένως για την ακροδεξιά την Ελευθερία κτλ Αναρτημένο σε αριστερό μέσο. Προτείνω να το διαβάσεις απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα πω μονο οτι το ''τα εμβολια δεν μελετήθηκαν'' ήταν τεράστια ψεκιά. Και πλέον απορώ πως έχετε τα κότσια να επιμένετε σε αυτό οταν εχουν εμβολιαστει ''δις'' και έχουμε πλήρη εικόνα πλέον ότι το αφήγημα για την επικινδυνότητα των εμβολίων πήγε κουβά πανηγυρικά. Όπως αναμενόταν δηλαδή και όπως περιμέναμε.

''More than 5.55 billion people worldwide have received a Covid-19 vaccine''

Τελευταία επεξεργασία:

Marios1982

Well-Known Member
Ή αλλιώς δείξε μου πως καποιος δεν εχει κατανοήσει πως δουλεύει η επιστήμη σε 3 γραμμές.

Aκούμε την επιστήμη a la carte λες; Δεν το πιστέυω οτι μιλάμε για zero αυτογνωσία, οταν στην ουσία αυτό κάνεις.
Oπότε πετάμε το 99.9% των επιστημών για να ακούσουμε a la carte τον έναν που μας χαιδέυει τα αυτιά. Απο ποτε δουλευει έτσι η επιστήμη και οχι με το consensus;

Η μεγαλύτερη παγίδα που μπορείς να πέσεις στην επιστήμη του σήμερα, είναι να ψάχνεις για τη μια αυθεντία που διαφωνεί με το σύνολο της επιστημονικής συναίνεσης, επειδή ακριβώς εσένα σου ακούγεται όμορφη. Με το συγκινητικό στόρι του αδικημένου επιστήμονα, μοναχικου καβαλάρη από πίσω.

Αυτή ειναι η εικόνα για τον Ιωαννιδη πλεον

What the heck happened to John Ioannidis?​

https://sciencebasedmedicine.org/what-the-heck-happened-to-john-ioannidis/

Why can’t some scientists just admit they were wrong about Covid?​

Και επειδη τσαμπα το εβαλα πριν, αφου τα ιδια λες και τωρα

Οσον αφορα τα επιστημονικα δεδομενα, το μόνο που μπορούμε να εμπιστευτουμε είναι τα δεδομενα με την σωστή και αμερόληπτη καταγραφή τους. Δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις μελετες και στην δημοσιευμένη βιβλιογραφία και οχι τοσο στις θέσεις ανθρώπων ανεξάρτητα αν αυτοι θεωρούνται αυθεντια σε κάποιον τομέα

Πριν απο το παραπανω κάποιος στο βιντεο λεει, οπως και εσυ, ''γιατι να μην ακουσουμε τον ταδε και αυτος επιστήμονας ειναι''. Για να μην λες οτι εγω σε συγκρινω με αυτους στο βιντεο., ακριβως τα ίδια λετε, εσυ σε τοποθετείς εκεί οχι εγω. Αυτός έφερε τον Τσουβελη στην κουβέντα εσυ τον ιωαννιδη. Και ουσιαστικα αυτο προσπαθουν να σου πουν στο short film. Οτι δεν μπορεις να πιασεις εναν, αυτον που σου αρέσει και να τον κανεις σημαια. Ποσο μαλλον τον Ιωαννιδη που έχει γινει αναμενόμενα (αφου ξεφυγε απο τα επιστημονικα δεδομενα-consensus) ρεζιλι παγκοσμιως πλεον.
Φίλε μου δεν είναι μόνο ο ιωαννιδης. Είναι πολλοί. Αλλά δεν έχουν βήμα. Και έφερα παραδείγματα προσωπικά. Ακόμα και ο γιατρός μου. Πολλοί γιατροί διαφωνούν. Οπότε σίγουρα υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Κάτι που εσυ δε δέχεσαι ντε φάκτο και πας να με βγάλεις αντιδραστικό με ένα τάχα επιστημονικό λογύδριο και πηγές που είναι ελεγχόμενες. Ένα πράγμα θα σου πω και τελειώνω εδώ την κουβέντα από πλευράς μου. Και αυτό είναι κυρίως για τον Bobby. Ήμουν φανατικός υπέρ των μνημονίων στην αρχή. Πλέον είμαι μέγας πολέμιος. Ήμουν φανατικός υπερ των μέτρων του κορονοϊού στην αρχή. Μετά έγινα μέγας πολέμιος όταν είδα την κοροϊδία σε πολλά πράγματα όπως το να εμβολιάζουν μικρά παιδάκια. Εχω κ εγώ στην αρχή την τάση ότι ναι θέλουν το καλό μας και πως κ εμείς σαν πολίτες έχουμε υποχρεώσεις. Όχι, τέλος από μένα όλα αυτά. Αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν ήταν για το καλό μας, το αντίθετο μόνο. Εσείς πιστέψτε ότι θέλετε, δικαίωμα σας. Εγώ τις επιλογές μου τις έχω κάνει πλέον. Ήμουν πάντα καλοπροαίρετος στην αρχή. Αλλά μετά οι μάσκες έπεσαν. Δικαίωμα σας να τα βλέπετε όλα μια χαρά. Εγώ βλέπω τα χειρότερα να έρχονται. Μακάρι να είμαι εγώ λάθος και εσείς σωστοί.

Marios1982

Well-Known Member
Ρε συ δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω με αυτο αληθεια. Θα σε παραπεμψω στο αρθρο που σου εβαλα προηγουμένως για την ακροδεξιά κτλ Αναρτημένο σε αριστερό μέσο. Προτείνω να το διαβάσεις απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα πω μονο οτι το εμβολια δεν μελετήθηκαν ήταν τεράστια ψεκιά. Και πλέον απορώ πως έχετε τα κότσια να επιμένετε σε αυτό οταν εχουν εμβολιαστει δις και έχουμε πλήρη εικόνα πλέον ότι το αφήγημα για την επικινδυνότητα των εμβολίων πήγε κουβά πανηγυρικά. Όπως αναμενόταν δηλαδή και όπως περιμέναμε.

''More than 5.55 billion people worldwide have received a Covid-19 vaccine''
Καλά δε σου είπα ότι ήταν και για τα σκουπίδια. Αλλά δημιούργησαν πολλές παρενέργειες όπως και ξαφνικιτιδες. Αποδεδειγμένα. Έχουν ήδη γίνει και αγωγές. Αλλά φυσικά δεν έχουν liability οι φαρμακευτικές χαχαχαχα. Δεν είχε κανένας νέος και υγιής λογο να εμβολιαστεί. Γνώμη μου πάντα. Είμαι υπέρ τον παραδοσιακών παλιών εμβολίων. Για αυτά τα εμβόλια σαν επείγουσα κατάσταση για παππούδες, διαβητικούς, παχύσαρκους κλπ.

Μπλουζα