Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε @Panos1982 όλα καλά θα πάνε. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση σου εύχομαι !
2 ερωτήσεις στα έμπειρα μέλη :
1) Η όμικρον μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο ;
2) Οι πλήρως εμβολιασμένοι με 3 δόσεις θα την περάσουμε πιο ήπια ;

1. Σε πολύ μικρότερο ποσοστό από την Δέλτα. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά σε Αγγλία και οι τελευταίες μελέτες.
2. Σαφέστατα. Επίσης έχεις και πιθανότητα περίπου 70% να μην κολλήσεις (μόνο με 3 δόσεις)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Πάρε (αν μπορείς) ένα rapid και βάλε την μπατονέτα πολύ βαθιά στην μύτη (να σε ενοχλεί αρκετά). Το πόσο βαθιά εισχωρεί η μπατονέτα στην μύτη παίζει ρόλο. Προφανώς αν περιμένεις 1 μέρα θα σε πιάσει και το σελφ (αν έχεις).

Το εβαλα πολυ βαθεια το τελευταιο σε σημειο π εβγαλε κ κοκκινακι απο αιμα.
Φοβαμαι οτι θα βγω θετικος συντομα, έχουν κολλησει 10 ατομα κ τωρα σηκωσα 38+ πυρετο, τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια.....
Απο συμπτωματα πονοκεφαλο εχω κ κρυαδες λογο του πυρετου τπτ αλλο.

Legwg James

Well-Known Member
Ο ανεμβολίαστος δυστυχώς κινδυνεύει πολύ,ο εμβολιασμένος την περνάει ήπια.
Δεν έχω τα στοιχεία πρόχειρα της Αγγλίας που δείχνει τη διαφορά στις εισαγωγές.
Όποιος τα έχει να τα παραθέσει.
Vlafo με τα λιγα που ξερω παντως δε νομιζω να το γλιτώσουμε το λοκνταουν. Σήμερα λένε για πάνω από 30κ κρούσματα. Συνολικά τις τελευταίες μέρες δηλαδή μιλάμε για περίπου 80 αν δεν κάνω λάθος.

oreo

Well-Known Member
Vlafo με τα λιγα που ξερω παντως δε νομιζω να το γλιτώσουμε το λοκνταουν. Σήμερα λένε για πάνω από 30κ κρούσματα. Συνολικά τις τελευταίες μέρες δηλαδή μιλάμε για περίπου 80 αν δεν κάνω λάθος.
Εντάξει κάνουν όμως και 1 μυριο τεστ

vlafo

Well-Known Member
Παιδιά το δείκτη θετικότατας να βλέπετε.
Με 0.5εκ τεστ 30k δεν είναι πολλά.
Απλά όταν ανεβαίνει το απόλυτο νούμερο,θα ανέβει και η εισαγωγή στο νοσοκομείο και αυτό δεν θέλουμε.

Legwg James

Well-Known Member
Εντάξει κάνουν όμως και 1 μυριο τεστ
Νομιζω ειναι 600κ τα τεστ. Μικρη σημασια εχει ομως συμφωνω με αυτο που λες. Καπου πηρε έναν λοιμωξιολογο το μάτι μου σε ένα κανάλι χθες να προτείνει ολικό λοκνταουν πάντως ( νομιζω στο μεγκα) .

vlafo

Well-Known Member
Καλά καθίστε να δείτε τώρα που θα γυρίσουν από τις διακοπές που είναι sold out όλα και δεν πέφτει καρφίτσα.
Θα πάμε στα 100k τη μέρα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Ξέρεις το lockdown πλέον έχει νόημα μόνο για τις ΜΕΘ και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν δεν υπάρξει αύξηση εκεί ή είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση είναι ανώφελο. Για αυτό και οι Άγγλοι στο Λονδίνο δεν έριξαν λουκέτο παντού (βέβαια εκεί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι). Ο ρυθμός μετάδοσης με Ro=10 είναι από τους ταχύτερους στην ιστορία της ιολογίας. Δεν την γλυτώνεις.

oreo

Well-Known Member
Νομιζω ειναι 600κ τα τεστ. Μικρη σημασια εχει ομως συμφωνω με αυτο που λες. Καπου πηρε έναν λοιμωξιολογο το μάτι μου σε ένα κανάλι χθες να προτείνει ολικό λοκνταουν πάντως ( νομιζω στο μεγκα) .
Άκουσα οτι αν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, τον Μάρτιο θα είναι και το τέλος της επιδημίας. Είδωμεν.

vlafo

Well-Known Member
Άκουσα οτι αν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, τον Μάρτιο θα είναι και το τέλος της επιδημίας. Είδωμεν.
Εγώ κάνω πρόβλεψη ότι είμαστε κοντά στο τέλος αν δεν προκύψει καμία συγκλονιστική μετάλλαξη.
Γιατί πλέον έχει φοβηθεί το μάτι μου.
Πως το έλεγε ο Γονίδης,έρχεται ο χιμπατζής.

Legwg James

Well-Known Member
Ξέρεις το lockdown πλέον έχει νόημα μόνο για τις ΜΕΘ και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν δεν υπάρξει αύξηση εκεί ή είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση είναι ανώφελο. Για αυτό και οι Άγγλοι στο Λονδίνο δεν έριξαν λουκέτο παντού (βέβαια εκεί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι). Ο ρυθμός μετάδοσης με Ro=10 είναι από τους ταχύτερους στην ιστορία της ιολογίας. Δεν την γλυτώνεις.
Επειδή πιέζονται το αναφέρω. Πρόσφατα έβαλαν μέσα με covid τον παππού ενός καλού μου φίλου και κάθε φορά που του μιλάνε στο τηλέφωνο τους λέει πως γίνεται πόλεμος στο νοσοκομείο. Τώρα αν έχω άδικο και δε πιέζονται τόσο ανακαλώ όσο γράφω καθώς δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ το όλο θέμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Εγώ κάνω πρόβλεψη ότι είμαστε κοντά στο τέλος αν δεν προκύψει Λαμία συγκλονίστική μετάλλαξη.
Γιατί πλέον έχει φοβηθεί το μάτι μου.
Πως το έλεγε ο Γονίδης,έρχεται ο χιμπατζής.
Στο τέλος μας μην είμαστε κοντά....

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή πιέζονται το αναφέρω. Πρόσφατα έβαλαν μέσα με covid τον παππού ενός καλού μου φίλου και κάθε φορά που του μιλάνε στο τηλέφωνο τους λέει πως γίνεται πόλεμος στο νοσοκομείο. Τώρα αν έχω άδικο και δε πιέζονται τόσο ανακαλώ όσο γράφω καθώς δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ το όλο θέμα.

Δεν με κατάλαβες, προφανώς και πιέζονται γιατί έχουμε και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Απλά λέω ότι το lockdown έχει νόημα όταν μπορείς να περιορίσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο (όπως πχ το Ισραήλ για να προλάβει να εμβολιάσει τον πληθυσμό πέρυσι). Αν η Ομικρον είναι πολύ ήπια παραλλαγή και δεν οδηγεί σε υπέρμετρη αύξηση νοσηλειών δεν έχει νόημα, καλύτερα να την αφήσεις να περάσει για να ξεμπερδέψουμε.

Legwg James

Well-Known Member
Δεν με κατάλαβες, προφανώς και πιέζονται γιατί έχουμε και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Απλά λέω ότι το lockdown έχει νόημα όταν μπορείς να περιορίσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο (όπως πχ το Ισραήλ για να προλάβει να εμβολιάσει τον πληθυσμό πέρυσι). Αν η Ομικρον είναι πολύ ήπια παραλλαγή και δεν οδηγεί σε υπέρμετρη αύξηση νοσηλειών δεν έχει νόημα, καλύτερα να την αφήσεις να περάσει για να ξεμπερδέψουμε.
Oντως δεν το κατάλαβα. Συμφωνώ. Αν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε. Γιατί να το προτείνει όμως αυτός ; Θα μου πεις ο καθένας λέει την κουλαμάρα του...

Kostas97

Well-Known Member
Πανο καταρχας περαστικά.Εχω και γω περισταρικα που δεν έβγαιναν θετικοί. Επειδή από ότι κατάλαβα δεν έχεις κάνει το εμβολιο πηγαινε για PCR έτσι θα πάρεις και το πιστοποιητικό νοσησης αμέσως μετά για τρεις μήνες.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Oντως δεν το κατάλαβα. Συμφωνώ. Αν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε. Γιατί να το προτείνει όμως αυτός ; Θα μου πεις ο καθένας λέει την κουλαμάρα του...

Προφανώς γιατί φοβόνται αυξημένες νοσηλείες σε απόλυτο αριθμό λόγω ανεμβολίαστων. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει μετά τις γιορτές και θα το αποφασίσουν.

Kostas97

Well-Known Member
Αν σε ενα χειμώνα κολλήσουν ταυτόχρονα 150000 ατομα συνάχι θα προβληματίζει καποιος;; οχι.
Αρα αν η όμικρον είναι έτσι δεν συντρέχει ανησυχία
Παρόλα αυτά μένει να αποδειχθεί γιατί τα παραδείγματα της Αγγλίας και Αφρικής δεν είναι αναλογικά της Ελλάδας.
Τα σχολεία εχω περιέργεια πώς θα ανοίξουν....τόσο χάλια πηγε η εξ αποστάσεως που δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να την κάνουν κάποιο διάστημα μέχρι να υποχωρήσουν τα κρούσματα;;
Σε μια ταξι ένα άτομο θα αρκεί να κολλήσει ολο το τμήμα..

Legwg James

Well-Known Member
Προφανώς γιατί φοβόνται αυξημένες νοσηλείες σε απόλυτο αριθμό λόγω ανεμβολίαστων. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει μετά τις γιορτές και θα το αποφασίσουν.
CVIAL επειδή η άποψη σου μετράει με πολύ πρόχειρες εκτιμήσεις λες μέχρι το 2023 να έχουμε ηρεμήσει με όλο αυτό ; Το ξέρω πως είναι 1002 πράγματα ανάμεσα αλλά καθαρά απλοικα πιστεύεις είμαστε πιο κοντά στο τέλος ή έχουμε πολύ κουπί ακόμα;

Μπλουζα