Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Προφανώς δεν μπορεί να σου πει κανένας οτι δεν θα υπάρχουν μελλοντικές παρενέργειες , γιατί απλούστατα δεν έχει παρέλθει ο χρόνος για να απαντηθεί το ερώτημα. Αν κάποιος υποστηρίζει το αντίθετο να μας πεί και τα νούμερα του joker. Παρενέργειες υπάρχουν αυτό είναι σαφές, άλλωστε η οι αποφάσεις παίρνονται με αντιστάθμισμα ρίσκου - ωφέλους. Το θέμα πάντα είναι να σωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό. Η μάζα του κόσμου σκέφτεται πολύ απλά, αφου δεν βλέπει τον κόσμο να πεθαίνει σαν τις μύγες στα πεζοδρόμια (άλλωστε τα κανάλια αυτό προσπαθούσαν να περάσουν τουλάχιστον στις αρχές) , παίρνουν το ρίσκο τους. Θα βγεί σε καλό ή κακό , time will tell. Στις ερωτήσεις σου που τις κατανοώ, δεν μπορείς να πάρεις απάντηση χειροπιαστή. Είναι σαν να ζητάς απο τον ζαχαροπλάστη να σου κατεασκευάσει διαστημόπλοιο. Ναι μεν υπάρχει πληροφορία αλλά μέχρι εκεί.
Αν κάποιος κάνει το εμβόλιο έχει παρέλθει ο καιρός, και αισθάνεται μια χαρά, προφανώς θα σου πει ναι τράβα κάντο όλα οκ. Αν κάποιος έχει στην οικογενειά του κάποιον που την πάτησε, θα σου πει μακριά. Οπότε βλέπεις οτι θα πάρεις απάντηση επι της ιδίας εμπειρίας.
Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε μια αγωγή ή αν θες καλύτερα σε κάτι ξένο στο σώμα μας και αυτό είναι θεμελιώδης αρχή. Οποαδήποτε κουβέντα πέρα απο αυτό περιορίζεται στην ανταλλαγή απόψεων και όχι λύσεων.

Καταλαβαίνω απόλυτα τα παραδείγματα που αναφέρεις, αλλά για να πάρει ένας γονιός ενός υγιούς παιδιού για παράδειγμα 7 ετών την απόφαση να εμβολιαστεί, θα πρέπει να ξέρει αυτά τα στοιχεία με αριθμούς. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά επαφίεται στην σύσταση των ειδικών. Μα αν δεν πάρω χειροπιαστή απάντηση όπως λες εγώ πώς θα είμαι 100000% σίγουρος ότι κάνω το σωστό?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Χέρια έχεις, μπορείς να το ψάξεις μόνος σου, η πηγή αναφέρεται. Όλα αυτά που ζητάς έχουν ερευνηθεί από τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο στις εν λόγω ηλικίες. Εκτός και αν νομίζεις ότι την αδειοδότηση την έδωσε ο οργανισμός αντισεισμικής προστασίας (εκεί θα είχες ένα δίκιο).

Επειδή η τελευταία πρόταση (περί παρενεργειών) είναι ουσιαστικά "η μπάλα στην εξέδρα" ξαναγυρνάμε στο αρχικό ερώτημα που έθεσα στον Στρατό ποιό είναι τελικά το ανεκτό ποσοστο θνησιμότητας σε σχέση με τον φόβο των μακροχρόνιων παρενεργειών.

Θα επαναλάβω βέβαια για μια ακόμα φορά ότι για ΌΛΑ ανεξαιρέτως τα εμβόλια που κάνουν 10 ή και παραπάνω χρόνια να βγουν στην παραγωγή ο χρόνος που διερευνάται για παρενέργειες είναι 1-2 χρόνια σε κάποιους χιλιάδες ανθρώπους. Έτσι για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης.

Όταν έχω χρόνο θα καθίσω να το ψάξω το θέμα, αλλά δεν μου αρκεί μόνο η αδειοδότηση, θέλω να δω κι άλλες έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά. Εσύ με τα μάτια σου τα έχεις δει αυτά τα ποσοστά που λες ή απλά επαναπαύεσαι στο ότι το λένε οι επιστήμονες άρα όλα κρίνονται υπερ του εμβολίου σε μικρά παιδιά?

Όχι κάνεις λάθος, δεν είναι η μπάλα στην εξέδρα, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα όλους τους γονείς που έχουν απολύτως υγιή παιδιά και φοβούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί κάποιος γονιός που φοβάται. Κανένας δε θέλει να χαθεί κανένα παιδί.

Αυτό που λες ότι διερευνώνται μόνο για 1-2 χρόνια έχεις κάποια πηγή ή απλά το άκουσες κάπου? Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός, απλά οι «τηλεειδικοί» έχουν αυτοαναιρεθεί πάρα πολλές φορές, οπότε δυστυχώς εγώ θα πρέπει να κάνω το δικό μου research κάθε φορά.

Mizerix

Active Member
Ένας 24αρης και ένας 18αρης τι διαφορά έχουν από έναν 7χρονο ;;
Θεωρητικά, αν όλοι είναι υγιείς ο 7χρονος θα το περάσει πιο εύκολα «στο πόδι» που λέμε. Άλλωστε η ηλικία έχει γραμμική σχέση με την σοβαρότητα της νόσου, το δείχνουν όλα τα στατιστικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όταν έχω χρόνο θα καθίσω να το ψάξω το θέμα, αλλά δεν μου αρκεί μόνο η αδειοδότηση, θέλω να δω κι άλλες έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά. Εσύ με τα μάτια σου τα έχεις δει αυτά τα ποσοστά που λες ή απλά επαναπαύεσαι στο ότι το λένε οι επιστήμονες άρα όλα κρίνονται υπερ του εμβολίου σε μικρά παιδιά?

Όχι κάνεις λάθος, δεν είναι η μπάλα στην εξέδρα, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα όλους τους γονείς που έχουν απολύτως υγιή παιδιά και φοβούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί κάποιος γονιός που φοβάται. Κανένας δε θέλει να χαθεί κανένα παιδί.

Αυτό που λες ότι διερευνώνται μόνο για 1-2 χρόνια έχεις κάποια πηγή ή απλά το άκουσες κάπου? Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός, απλά οι «τηλεειδικοί» έχουν αυτοαναιρεθεί πάρα πολλές φορές, οπότε δυστυχώς εγώ θα πρέπει να κάνω το δικό μου research κάθε φορά.

Και ποιός σου είπε ότι ένας γονιός ή εσύ μπορείς να κατανοήσεις μια επιστημονική έρευνα σε βάθος για να πάρεις την σωστή απόφαση? Για αυτό υπάρχουν αδειοδοτικοί μηχανισμοί για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αν δεις αδειοδότηση από αρκετές χώρες είσαι ακόμα πιό σίγουρος. Δεν μπορεί όλοι οι ειδικοί του κόσμου να κάνουν λάθος και εσύ με 1-2 έρευνες που έπεσαν τα χέρια σου ο σωστός. Για ότι γράφω έχω πάντα πηγές. Ποτέ δεν γράφω κάτι που άκουσα. Το ψάχνω πρώτα.

Mizerix

Active Member
Φίλε έχεις χάσει (δεν είσαι ο μόνος και αυτό είναι θέμα γιατί πες πες 2-3 τρεις και σε λίγο θα γίνει αξίωμα) όλο το νόημα των εμβολίων. Σε έναν κόσμο που θα ήταν 100% εμβολιασμένοι, προφανώς και ένα ποσοστό 10-20-30% θα κόλλαγε και θα μετέδιδε την ασθένεια. Παρόλο αυτά η ασθένεια θα έσβηνε γιατί αυτοί που θα μετέδιδαν θα ήταν λιγότεροι από αυτούς που θα κόλλαγαν. Άρα το εμβόλιο ΔΕΝ παρέχει μονο ατομική προστασία, μην αναπαράγεται μύθους και μετά βγάζετε και συμπεράσματα.

Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι με το εμβόλιο η μετάδοση μειώνεται κατά ένα Χ ποσοστό, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι η μετάδοση μειώνεται κατά ένα Υ ποσοστό. Παίρνοντας λοιπόν το case της Ελλάδας, χωρίς πολλές υπεραναλύσεις, τα 7,000-8,000 κρούσματα (στην ουσία τα πραγματικά θα είναι πολύ παραπάνω αν κάναμε κι άλλα τεστ) που έχουμε καθημερινά, ξεκάθαρα προέρχονται και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους. Προσωπική μου εκτίμηση, βλέποντας τί γίνεται γύρω μου, θεωρώ ότι το ποσοστό που το εμβόλιο μειώνει την μετάδοση είναι εξαιρετικά μικρό. Άλλωστε ο ίδιος ο Φάουτσι πρόσφατα δήλωσε ότι με τα υπάρχοντα εμβόλια δεν γίνεται να εξαφανιστεί ο ιός.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θεωρητικά, αν όλοι είναι υγιείς ο 7χρονος θα το περάσει πιο εύκολα «στο πόδι» που λέμε. Άλλωστε η ηλικία έχει γραμμική σχέση με την σοβαρότητα της νόσου, το δείχνουν όλα τα στατιστικά.

Έχεις κάποια πηγή? Η γραμμικότητα όταν τα ποσοστά είναι πολύ μικρά μπορεί να μην ισχύει.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι με το εμβόλιο η μετάδοση μειώνεται κατά ένα Χ ποσοστό, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι η μετάδοση μειώνεται κατά ένα Υ ποσοστό. Παίρνοντας λοιπόν το case της Ελλάδας, χωρίς πολλές υπεραναλύσεις, τα 7,000-8,000 κρούσματα (στην ουσία τα πραγματικά θα είναι πολύ παραπάνω αν κάναμε κι άλλα τεστ) που έχουμε καθημερινά, ξεκάθαρα προέρχονται και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους. Προσωπική μου εκτίμηση, βλέποντας τί γίνεται γύρω μου, θεωρώ ότι το ποσοστό που το εμβόλιο μειώνει την μετάδοση είναι εξαιρετικά μικρό. Άλλωστε ο ίδιος ο Φάουτσι πρόσφατα δήλωσε ότι με τα υπάρχοντα εμβόλια δεν γίνεται να εξαφανιστεί ο ιός.

Με περιπτωσιολογία δεν βγάζεις συμπέρασμα. Το ξέρεις.

Mizerix

Active Member
Και ποιός σου είπε ότι ένας γονιός ή εσύ μπορείς να κατανοήσεις μια επιστημονική έρευνα σε βάθος για να πάρεις την σωστή απόφαση? Για αυτό υπάρχουν αδειοδοτικοί μηχανισμοί για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αν δεις αδειοδότηση από αρκετές χώρες είσαι ακόμα πιό σίγουρος. Δεν μπορεί όλοι οι ειδικοί του κόσμου να κάνουν λάθος και εσύ με 1-2 έρευνες που έπεσαν τα χέρια σου ο σωστός. Για ότι γράφω έχω πάντα πηγές. Ποτέ δεν γράφω κάτι που άκουσα. Το ψάχνω πρώτα.

Σίγουρα δεν θα κατανοήσω το 100% της έρευνας καθώς δεν διαθέτω την επιστημονική βάση, αλλά κάποια στατιστικά μπορώ να κατανοήσω σε συνδυασμό με κάποια συμπεράσματα. Επίσης η εμπειρία μου λέει ότι η μελέτη πάνω σε ένα αντικείμενο μπορεί να αλλάξει αν τροποποιήσει κάποιος τα assumptions και να καταλήξει σε παντελώς διαφορετικά συμπεράσματα. Τα παραδείγματα άπειρα γύρω μας. Αδειοδοτικοί μηχανισμοί υπάρχουν, αλλά καλώς ή κακώς δεν ζούμε σε κόσμο με λουλούδια. Άρα εσύ επαναπαύεσαι μόνο στην γνώμη των πολλών. Εγώ θέλω να ακούω και τις αντίθετες γνώμες για να εξάγω ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Mizerix

Active Member
Με περιπτωσιολογία δεν βγάζεις συμπέρασμα. Το ξέρεις.

Ο Φάουτσι λέει ότι με τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, όχι εγώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
D57E1E6D-D23D-41C9-AF9D-3A95D463F338.jpeg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Έχεις κάποια πηγή? Η γραμμικότητα όταν τα ποσοστά είναι πολύ μικρά μπορεί να μην ισχύει.

Πηγή έχω τα δεδομένα που βλέπουμε σε όλες τις ηλικίες. Που το στηρίζεις ότι η γραμμικότητα μπορεί να μην ισχύει? Γιατί να αλλάζει? Άρα εσύ πιστεύεις ότι ένας υγιής 20χρονος μπορεί να έχει ακριβώς ίση πιθανότητα θνητότητας με έναν υγιή 7χρονο?

Τελευταία επεξεργασία:

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Να σε ρωτήσω κάτι φιλε μου, και εγώ το πέρασα σαν και εσένα χαλαρά 10 μέρες πυρετό γύρο στο 37.4-37.8 έχασα γεύση και μυρωδιές, και την έβγαλα μονο με ντεπόν. Τώρα που το πέρασες χαλαρά ύστερα από 6 μήνες που τα αντισώματα θα σου φύγουν, θα το κανεις το εμβόλιο?
Γιατί εγώ είμαι σε αυτήν την φάση, ξέρω πως το πέρασα και δεν το κάνω γιατί ξέρω πως είναι και πως το πέρασα.
Αν το περνούσα άσχημα εννοείτε ότι θα έκανα το εμβόλιο.
Εσέι πως σκέφτεσαι?

Αν δεν ηταν υποχρεωτικο δεν θα το εκανα ποτε αλλα μας αναγκαζουν και αργοτερα δεν θα μπορω να κανω ταξιδια και μαλλον και να δουλεψω.
Δινω λεφτα 3 φορες την εβδομαδα για rapid και γινεται κουραστικο και να πηγαινω καθε τρεις και λιγο.
Oποτε με αυτους τους περιορισμους σε αναγκαζουν οπως αναγκασαν τους μισους ελληνες για να μην χασουν τις δουλειες τους.
Αργα η γρηγορα κανεις δεν ξεφευγει.
Σκεφτομουν να το κανω με το νεο ετος αλλα με προλαβε η αρρωστια οποτε θα εχω ποιστοποιητικο 6 μηνες.
Θα το κανω καλοκαιρι η απο χειμωνα δεν το εκανα και ως τωρα για ψυχολογικους λογους δεν περασα και ευκολα αυτα τα δυο χρονια.
Οποτε θελω να ειμαι ετοιμος απο μεσα μου και να το κανω.

John_HDC

Ναι όντως, σπάνιο φαινόμενο γιατί λίγη το έχουν αυτό σαν σύμπτωμα, κάποιος ακόμα εδώ στο forum το είχε και του είπα άμεσος έχεις κορονοϊό δεν θυμάμαι ποιος.

Λιγο το ειχα πολυ λιγο αλλα δεν με ενοχλουσε τωρα εφυγε τελειως.

John_HDC

Πολυ σωστά. Έχω και εσωτερική πληροφόρηση για την νέα καμπάνια μετά την επένδυση των 100 μυρίων στην ερωτούπολη του Βορά. 2 σε 1 και δύσκολο να διαφωνήσεις.
Προβολή συνημμένου 42993

Εγω είμαι λατρης του Βιαγκρα τους πάντως γιαυτο θα παω σε φαιζερ.

oreo

Well-Known Member
Αν δεν ηταν υποχρεωτικο δεν θα το εκανα ποτε αλλα μας αναγκαζουν και αργοτερα δεν θα μπορω να κανω ταξιδια και μαλλον και να δουλεψω.
Δινω λεφτα 3 φορες την εβδομαδα για rapid και γινεται κουραστικο και να πηγαινω καθε τρεις και λιγο.
Oποτε με αυτους τους περιορισμους σε αναγκαζουν οπως αναγκασαν τους μισους ελληνες για να μην χασουν τις δουλειες τους.
Αργα η γρηγορα κανεις δεν ξεφευγει.
Σκεφτομουν να το κανω με το νεο ετος αλλα με προλαβε η αρρωστια οποτε θα εχω ποιστοποιητικο 6 μηνες.
Θα το κανω καλοκαιρι η απο χειμωνα δεν το εκανα και ως τωρα για ψυχολογικους λογους δεν περασα και ευκολα αυτα τα δυο χρονια.
Οποτε θελω να ειμαι ετοιμος απο μεσα μου και να το κανω.
3ς μήνες το πιστοποιητικό σε ισχύ μετά απο νόσηση μουααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

oreo

Well-Known Member
Καταλαβαίνω απόλυτα τα παραδείγματα που αναφέρεις, αλλά για να πάρει ένας γονιός ενός υγιούς παιδιού για παράδειγμα 7 ετών την απόφαση να εμβολιαστεί, θα πρέπει να ξέρει αυτά τα στοιχεία με αριθμούς. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά επαφίεται στην σύσταση των ειδικών. Μα αν δεν πάρω χειροπιαστή απάντηση όπως λες εγώ πώς θα είμαι 100000% σίγουρος ότι κάνω το σωστό?
Όταν μπαίνει στην εξίσωση το παιδί και δη σε ηλικίες 5-12 χρόνων, σίγουρα σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αγκαλιάσει την ιδέα του εμβολιασμού με θέρμη. Η εικόνα που έχω είναι οτι οι γονείς στο συντριπτικό ποσοστό τους δεν θέλουν να το κάνουν στα παιδιά τους. Όπως σου είπα περιμένω υπομονετικά να δω αυτή η φρενίτιδα που θα καταλαγιάσει. Ελπίζω οτι το Μάιο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι να εμβολιάσω τα παιδιά.

John_HDC

3ς μήνες το πιστοποιητικό σε ισχύ μετά απο νόσηση μουααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Tι λες παλικάρι μου αυτά από τις 2 Δεκεμβρίου έχω νόσησα στις 24/11.
Το εκδοσα άλλα ισχύει από τις 24 Δεκεμβρίου.
Δες παρακάτω.
μουαχαχαχαχχαχα

263321445_678673526853337_6560012914087970965_n.png

oreo

Well-Known Member
Tι λες παλικάρι μου αυτά από τις 2 Δεκεμβρίου έχω νόσησα στις 24/11.
Το εκδοσα άλλα ισχύει από τις 24 Δεκεμβρίου.
Δες παρακάτω.
μουαχαχαχαχχαχα

Προβολή συνημμένου 43003
Στο παραπέντε καρδιά μου, που λέει και το άσμα. Εσύ είσαι απο τους τυχερούς που η φυσική ανοσία κρατάει για ένα εξάμηνο, γιατι ως γνωστόν μετά τον Δεκέμβρη η ανοσία κρατάει ένα τρίμηνο :p

Μπλουζα