Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ

AGELOS334

New Member
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ σας διαβαζω πολλα απο τα αρθρα αλλα το ψαχνω και αλλου.Βλεπω λοιπον οτι πολλα σκευασματα που κυκλοφορουν εχουν πολλες παρενεργειες.
ενα απο αυτα ειναι και η φιναστεριδη. Ειναι λοιπον καποιος διατεθειμενος να χασει την καλη του υγεια για να αποκτησει προσωρινα λιγες τριχες;Για σκεφτητε το αυτο. Αναφερω τα παρακατω απο πληροφοριες που βρηκα στο δικτιο για την συγκεκριμενη ουσια:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

AGELOS334

New Member
Απ: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ

Η Φιναστερίδη έχει συνδεθεί με κρίσεις κατάθλιψης , έλλειψη libido, φλεγμονές όρχεων και ήπατος, ελάττωση σπερματικού όγκου, σμίκρυνση προστάτη, παντελής έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος .

Από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στον πανεπιστήμιο Stanford, η χρήση φιναστερίδης καταστρέφει και αλλάζει γονιδιακά την έκλυση 5-αλφα ρεδουκτάσης από το ήπαρ, με αποτέλεσμα μέσω ανατροφοδότησης του έλεγχου να μειώνεται ριζικά και μόνιμα ο αριθμός DHT υποδοχέων στους όρχεις και στο πέος και την δημιουργία σεξουαλικών προβλημάτων. Σεξουαλικά προβλήματα μη αναστρέψιμα, καθώς 9 στους 10 χρήστες της ουσίας Φιναστερίδης έχουν επισκεφτεί γιατρό για βοήθεια.

Έρευνα που έγινε υποδηλώνει ότι η χρήση φιναστερίδης ίσως επιφέρει καταθλιπτικά συμπτώματα. Οπότε αυτή η φαρμακευτική αγωγή πρέπει υπαγορεύεται προσεκτικά σε άτομα με υψηλό κίνδυνο παρουσίασης κατάθλιψης.

Σε γενικές γραμμές οι βασικές ορμονικές αλλαγές στους περισσότερους χρήστες είναι οι εξής:

· πτώση της ΔιύδροΤεστοστερόνης

· επακόλουθη αύξηση της Τ, 20-40%

· διαφορική αύξηση ντοπαμίνης/πτώση σεροτονίνης σε μέρη του εγκεφάλου

· αύξηση της SHBG

· αύξηση της Ε2,

· πτώση κυρίως της fsh (γιαυτό και πολλοί διαμαρτύρονται για decreased volume of ejaculate/watery semen)

· σημαντικού βαθμού πτώση της LH (αλλά όχι όσο της FSH)

· μερική μείωση της δυνατότητας μετατροπής χοληστερόλης σε πρεγνενολόνη λόγω της χαμηλής lh πλέον

· αύξηση της χοληστερόλης λόγω πτώσης της δράσης της 5-αρ στο συκώτι (μελέτες υποστηρίζουν ότι αυξάνεται κυρίως η HDL αλλά δεν έχει αποδειχτεί αυτό)

· πτώση της προγεστερόνης αλλά και μείωση της μετατροπής σε διυδρο-προγεστερόνη

· αύξηση επιπέδων κορτιζόλης/πτώση ΔΗΕΑ-s

· διαταραχή στη παραγωγή όλων των 5-αλφα-στεροειδών (ανδροστερόνης, 5α-ανδροστανε3α-17β-διολης κτλ).

Σε περίπτωση διακοπής της Φιναστερίδης έπειτα από μακροχρόνια κατανάλωση σταδιακά υπάρχει πτώση στα επίπεδα Τ με τους μήνες ενώ η FSH/LH δεν ανταποκρίνονται καθόλου στη πτώση αυτή μέσω feedback control αλλά συνεχίζουν να πέφτουν και αυτές. Στο τέλος υπάρχει συρρίκνωση των γεννητικών (αφού περάσει ένα διάστημα με αφόρητους πόνους σε όλη τη γύρω περιοχή- πολύ χαρακτηριστικό για χρήστες φιναστερίδης.

AGELOS334

New Member

και συμπληρωνω.(ειμαι καινουργιος στα φορουμ και δεν ξερω πωσ γινεται σωστο ποστ)
τα παρακατω

Στο τέλος ο χρήστης φτάνει να έχει τεστοστερόνη γύρω στα 200-250, FSH 1-2, LH 2-5, καθόλου λίμπιντο, E2 ψηλή ή χαμηλή και πάρα πολλές άλλες ορμονικές ανεξήγητες διακυμάνσεις και προβλήματα με τους νευροδιαβιβαστές που δε συμβαδίζουν καθόλου με την ύπαρξη λίμπιντο ή όχι. Επίσης η DHT επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά δεν έχει την ίδια δράση στους υποδοχείς που επιδρούσε πριν.

Η ύπαρξη λίμπιντο μικραίνει με συμπτώματα πλήρους αποχής από σεξουαλικές πράξεις και άλλες ενέργειες, καθώς και ανύπαρκτη επιθυμία για σεξουαλική διέγερση.

Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα κατά την αρχή της θεραπείας, διότι υπάρχει αύξηση της τεστοστερόνης αλλά αυτό έχει καταστροφική δράση στους υποδοχείς κατά την εξέλιξη της. Αυτό γίνεται διότι οι περισσότεροι υποδοχείς της DHT στο προστάτη και στο πέος μικραίνουν ή ατροφούν.

Άκης

Administrator

:)
Και είπα κανείς δεν μιλά για την φίνα?
Καταρχάς το internet που αναζήτησες, είναι από το άρθρο του nikchris,
http://nikchris.wordpress.com/2008/09/24/finasteride/
όπως και οι έρευνες που παρέθεσες.

Δεν θα πω κάτι, τα έχουμε πει πολλές φορές, θα κάνω απλώς μία παράθεση από τα σχόλιο του άρθρου που αντέγραψες:

panos (23:40:01) :

signomi file mporeis na mou peis ayto to arthro pou grafeis se ti posotita akrivos anaferete?

nikchris (16:29:21) :
Το άρθρο αναφέρεται σε χρήση 5 mg φιναστερίδης

nikchris (02:20:12) :
Με ενα 1mg εφοσον δεν σου ειχε δημιουργήσει προβλημα τοτε, οχι δεν νομιζω να σου δημιουργήσει τώρα.
Οπότε μπορείς να πάρεις. Αλλά καλό θα ταν να πας σε έναν δερματολόγο να δει την πρόοδο σου.

....

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

αυτο με την φινα και την ντουτα δεν λεεει ποτε να σταματησει ,,,,,,,

AGELOS334

New Member

Συγνωμη που παρεμβαινω παλι αλλα το συγκεκριμενο δεν ειναι το μονο site που κατηγορει την συγκεκριμενη ουσια. κοιταξτε κι εδω

http://new.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=1354

http://www.dr-med.gr/index.php?newsid=401

http://en.wikipedia.org/wiki/Finasteride

http://anabolicminds.com/forum/male-anti-aging/73987-persistent-side-effect-3.html

Εχεις δικιο admin οτι σε μικρη δοσολογια δεν κανει κακο...
αλλα εχεις σκεφτει ποτε τι κανει το συκωτι οταν δεν μπορει να εντοπισει μια τεχνιτη ουσια σαν κι αυτη;απλα δεν την αποβαλει αλλα την δεσμευει μεσα του. Με τον καιρο το 1μλ ποσσα μλ λες οτι θα γινουν;σε 2χρονια ασ πουμε που την παιρνει καποιος;

Άκης

Administrator

AGELOS334 είπε:
Συγνωμη που παρεμβαινω παλι αλλα το συγκεκριμενο δεν ειναι το μονο site που κατηγορει την συγκεκριμενη ουσια. κοιταξτε κι εδω
Τα επόμενα sites την κατηγορούν εννοείς; :-\
AGELOS334 είπε:
Το φάρμακο είναι πιο αποτελεσματικό στους νέους. Το θετικό είναι ότι δεν έχει καθόλου παρενέργειες, ούτε και επηρεάζει την ερωτική δραστηριότητα. Ούτως ή άλλως, η σεξουαλική ικανότητα εξαρτάται από την τεστοστερόνη και όχι από την διυδροτεστοστερόνη.

AGELOS334 είπε:
Περιορίζοντας το DHT, η φιναστερίδη μπορεί να προκαλέσει στυτικές δυσλειτουργίες, γυναικομαστία και γενική ανικανότητα.
Γνωστά sides που τα λέει και η εταιρία με ποσοστό 2%..

AGELOS334 είπε:
Το συγκεκριμένο site αναφέρεται και σε άλλες ουσίες που παίρνουν πχ οι body builders, οπότε δεν ξέρεις αν φταίει η φινα ή κάτι άλλο.

AGELOS334 είπε:
Εχεις δικιο admin οτι σε μικρη δοσολογια δεν κανει κακο...
αλλα εχεις σκεφτει ποτε τι κανει το συκωτι οταν δεν μπορει να εντοπισει μια τεχνιτη ουσια σαν κι αυτη;απλα δεν την αποβαλει αλλα την δεσμευει μεσα του. Με τον καιρο το 1μλ ποσσα μλ λες οτι θα γινουν;σε 2χρονια ασ πουμε που την παιρνει καποιος;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το συκώτι αν την εντοπίζει; Δεν νομίζω να μην δεν την εντοπίζει, αλλιώς δεν θα την διένειμε.
Και τι εννοείς με τον καιρό; Το 1mg είναι εφ'όρου ζωής, δεν αλλάζει η δοσολογία.

barman

Member

ρε μαγκες στην τελικη οποιος εχει τριχοπτωση ειναι ενηλικος...αρα μπορει να κρινει μονος του αν γουσταρει να την παρει ή οχι...δεν του την εδωσε κανεις με το ζορι...αλλα γουσταρω που ολοι ασχολουνται και χτυπουν το site..!παμε καλα!

jdim

New Member

xerete an proioda pou exoun futikes ousies gia na periorisoun tin dht exoun tetoies parenergeies?px ena proion tis inpa legetai follon caps k periexei ta exis: http://www.inpa-gr.com/homegr.html
energi ousia b-sitosteroli k leei oti meionei tin dht.afto exei kindunous k as einai futiko?dil oi parenergeies einai logo finasteridis i logo ptosis dht?

Georgex6

Well-Known Member

παιδια αυτο το ποστ με ενδιαφερει γιατι οποιος εχει διαβασει την ιστορια μου η φιναστεριδη μου χει κοψει τη πρωινη στυση το χω τσεκαρει και 2 και σημαντικοτερο εχω ωρες ωρες καποια συναισθηματα πολυ ασχημα δε θελω να τρομαξω κανεναν αλλα ενα αισθημα στενοχωριας χωρις να χει γινει κατι ασχημο τη πρωτη φορα που το βιωσα αυτο τρελαθηκα τωρα λεω ηρεμα μπορει να φταιει το φαρμακο μπορει και οχι παντως ειναι οτι πιο δυσαρεστο μου εχει συμβει μεχρι τωρα
αλλα θελω να πω επισης οτι δυσαρεστο θα μου ειναι να χασω και τα μαλλια μου οποtε προσπαθω να μη το σκεφτομαι πολυ και να ευχομαι να βγει μια νεα θεραπεια χωρις sides

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

πάντως είναι πρωτάκουστο σαν παρενέργεια από φιναστερίδη η ψυχολογική κατάσταση που περιγράφεις ... :-\

YPOMONETIKOS

New Member

ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ ......
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ???ΠΑΛΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ??ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΧΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΟΧΙ (ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΗΓΑ ΣΕ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ).....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΤΡΑΒΗΞΑ ΚΑΙ Μ#####ΙΑ....
ΕΓΩ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΗΝΕΣ ...ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΙΣ 6/04/2009....
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΑΝ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΡΙΝ....ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ SAW PALMETTO KAI PYGEUM ΜΑΖΙ ΜΕ FULL ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ STORY....
AA...KAI ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΑ 5MG ΚΑΙ ΤΟ 1MG....

YPOMONETIKOS

New Member

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ 1 MG/ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 730 ΜG...ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ 5MG/ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 3.650 MG ΣΥΝΟΛΙΚΑ...ΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ 730 MG ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 3.650 MG ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 5MG /ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΔΟΣΗ ?????
ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ....

giorgos 29

New Member

Georgex6 είπε:
και σημαντικοτερο εχω ωρες ωρες καποια συναισθηματα πολυ ασχημα δε θελω να τρομαξω κανεναν αλλα ενα αισθημα στενοχωριας χωρις να χει γινει κατι ασχημο τη πρωτη φορα που το βιωσα αυτο τρελαθηκα τωρα λεω ηρεμα μπορει να φταιει το φαρμακο μπορει και οχι παντως ειναι οτι πιο δυσαρεστο μου εχει συμβει μεχρι τωρα
Εχεις δικιο εχει συμβει και σε μενα αυτο το συναισθημα

AGELOS334

New Member

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ 1 MG/ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 730 ΜG...ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ 5MG/ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 3.650 MG ΣΥΝΟΛΙΚΑ...ΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ 730 MG ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 3.650 MG ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 5MG /ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΔΟΣΗ ??
ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ....

ασε τα συμπτωματα μονο. κοιτα και τα αποτελεσματα απο σοβαροτερες βλαβες.
εσυ πιστευεις οτι στα 2χρονια θα σταματησεις την χρηση της ουσιας;αφου ξερουμε οτι αν σταματησει πανε τα ολοκαινουργια μαλλια..
Ξερεις οτι η ουσια εχει κατηγορηθει και για νεοπλασειες; Εγω παντως ουτε το στομαχι μου θελω να χαλασω ουτε και το σηκωτι μου και φυσικα δεν την περνω.

ρε παιδια εμενα ο μπαμπας μου περνει εδω και 10 χρονια καθε μερα 2 χαπακια για την καρδια του...και η γιαγια μου και ο παππους μου περνουν απο 5 χαπακια καθε μερα ποσα χρονια τωρα γιατι δεν επαθε τπτ το σηκωτι τους?

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

πανο εχει να κανει με τον καθε οργανισμο

ξερω μια γνωστη απο το σχολειο οπου επινε μερικα ποτα το βραδυ και απο το ποτο πειραχτηκε το συκωτι της

και ξερω και ανθρωπου οπου απο μικρος ηταν στα καφενεια και επιναν μαγαλωσα και ακομη πινουν αυτοι
και δεν παθαν ΑΚΟΜΗ κατι σοβαρο

αλλα επειδη ειναι γεγονος οτι το ποτο και τα χαπια πειραζουν στο συκωτι για αυτο συνηστατε να κανουν εξετασεις αιματος συχνα καθε 3μηνο για αρχη και μετα πιο αραια ωστε να βλεπουν τα επιπεδα του συκωτιου τους

Άκης

Administrator

AGELOS334 είπε:
Εγω παντως ουτε το στομαχι μου θελω να χαλασω ουτε και το σηκωτι μου και φυσικα δεν την περνω.
Και ποιος σου είπε να την πάρεις; Όσο για τα χρόνια χρήσης της, έχει περάσει τα 10ετη τεστ με επιτυχία. Άρα κανένα συκώτι δεν τα έχει παίξει σε αυτό το διάστημα.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

αν καταστερφοντα ετσι τα συκωτια τοτε θα επρεπε να ειχα αλλαξει αρκετα μεχρι τωρα

παντως οτι και να παιρνεις πρεπει να ελεγχεις κανοντας εξετασεις αιματος

αν παρει κανεις φιναστεριδη καλο ειναι και για να ειναι ησυχος να τσεκαρει μια φορα το 4μηνο το συκωτι του
για καλο και για κακο
αν και δεν νομιζω να δειξει τπτ ωστοσο ενα τσεκ ειναι ρε παιδια καντε το να σας φυγει και το αγχος

Μπλουζα