Ερώτηση και συμβουλές για 1η μεταμόσχευση στα 27! Δεκτές συμβουλές παρατηρήσεις και Προτάσεις.

Salty

New Member
Καλησπέρα παιδιά, σχετικά νέος στο forum 27 ετών πήρα απόφαση να προχωρήσω με μια μεταμόσχευση σε Α ζώνη και φτιάξιμο hairline και κροτάφους.Έχει μειωθεί πολύ το μαλλί μπροστά και όχι μόνο στα temples καθωσ είναι πολύ λίγες οι τρίχες μπροστά και με ενοχλεί καθώς δε μπορώ να κάνω τα περισσότερα κουρέματα και απλά τα ρίχνω μπροστά και φαίνονται απεριποίητα με λίγες λεπτες τρίχες στο hairline να πετάνε .Ξεκίνησα στα 23 τη καταπολέμηση με τη πρώτη επίσκεψη σε δερματολόγο καθώς είχα recession απ τα 21. Ειμαι ήδη 1 χρόνο σε Φινα(1/4 proscar τη μέρα ) και 5 μήνες σε 2,5 oral minoxidil αφού στο παρελθόν η τοπική5% (1 χρόνο χρήση)μου είχε δημιουργήσει ερεθισμό και αναγκάστηκα να την κόψω αφού είχα ήδη χάσει 1,5 χρόνο σε λοσιόν δερματολόγων με μείγματα μινοξιδιλης 2% αραιωμένα κιόλας χάνοντας χρόνο και μαλλί καθώς 2 δερματολόγοι και πολλοί φίλοι και γνωστοί ήταν αποτρεπτικοί στην φίνα αλλά αποφάσισα μετά από διάβασμα σε reddit να πάρω μόνος μου .Γενικα είχα και θέμα στο crown αλλά βοήθησε η αγωγή αρκετά χωρίς side effects so far οπότε άσε να λένε.Θα επισυνάψω και μια φωτό από crown πριν και μετά τη φίνα.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο γιατρό ή κλινική που πιστεύετε θα ήταν κατάλληλος για το δικό μ θέμα και καλο σχεδιασμό hairline και όχι τρίγωνο καθως και πόσα grafts βλέπετε ότι πρέπει να βάλω περίπου.Ξερω το κόστος πρέπει να είναι τελευταία παράμετρος αλλά μπορώ να διαθέσω έως 5κ νομίζω είναι αρκετά για το θέμα μου.Αναμένω τις συμβουλές και τις προτάσεις σας!Εχω κάνει μια μίνι έρευνα μέσα στο φόρουμ και λίγο εκτός αλλά όχι από κοντά καθώς είμαι επαρχία και δε μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει κάπου.(Επισυνάπτω φωτό και με βρεγμένο μαλλί και στεγνό και απ το πλάι για να δείτε ότι είναι πολύ λεπτό το μαλλί όταν το σηκώνω.)

Συνημμένα

• IMG_7830.jpeg
    IMG_7830.jpeg
    52.2 KB · Προβολές: 64
  • IMG_7831.jpeg
    IMG_7831.jpeg
    331.7 KB · Προβολές: 65
  • att.Jjkc3Q7xBpej-LLxcHwDj10AemlrJ6ZD0VxBBaDCXDE.jpeg
    att.Jjkc3Q7xBpej-LLxcHwDj10AemlrJ6ZD0VxBBaDCXDE.jpeg
    111.2 KB · Προβολές: 66
  • att.0H_HPB7aG1uVK6hxYoYZKmXRDL-iUIl4SNQUoXKE5-U.jpeg
    att.0H_HPB7aG1uVK6hxYoYZKmXRDL-iUIl4SNQUoXKE5-U.jpeg
    117.8 KB · Προβολές: 68
  • IMG_7799.jpeg
    IMG_7799.jpeg
    180.6 KB · Προβολές: 72
  • IMG_7800.jpeg
    IMG_7800.jpeg
    247.4 KB · Προβολές: 72
  • IMG_7801.jpeg
    IMG_7801.jpeg
    164.3 KB · Προβολές: 67
  • IMG_7811.jpeg
    IMG_7811.jpeg
    112.9 KB · Προβολές: 66

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Salty

New Member
επιπλέον φωτό από crown και hairline πριν 10 μήνες (2 μηνες σε φιναστεριδη) σε σχέση με σήμερα βοήθησε σε crown αλλά hairline είναι στα ίδια ίσως χειρότερα

Συνημμένα

• att.cTNVNX0dmUAXxzPVVx7COtF4AHISYVtCF8M5OH49spE.jpeg
    att.cTNVNX0dmUAXxzPVVx7COtF4AHISYVtCF8M5OH49spE.jpeg
    84.7 KB · Προβολές: 66
  • IMG_7843.jpeg
    IMG_7843.jpeg
    154.8 KB · Προβολές: 63
  • IMG_7845.jpeg
    IMG_7845.jpeg
    318.4 KB · Προβολές: 69

Salty

New Member
Αδερφέ μην κάνεις τίποτα ακόμα.Είσαι μια χαρά μαλλούρας.Κράτα τις δυνάμεις σου(grafts) για το μέλλον που μπορεί να αραιώσεις παραπάνω....!
Το ακούω φίλε μου αλλά με ενοχλεί το hairline μου παρά πολύ καίω πολύ φαιά ουσία κάθε μέρα και όλη την ώρα προσπαθώ να τα ρίχνω μπροστά να μη φαίνονται τα κενά και σκεφτόμουν για 1,5-2κ graft να φτιάξω

Aldo

Well-Known Member
Μάστορα με πολύ αγάπη σου το λέω, δεν υπάρχει μεταμόσχευση που να καλύψει τα θέλω σου… ΔΕΝ υπαρχει, έχεις ωραία μαλλιά , οι πιθανότητες να βαράς το κεφάλι σου τοίχο είναι πολύ πολύ μεγάλες μετά από μετ που δε θα σε καλύπτει.

Είσαι άντρας, δε μπορεί να περιμένεις να έχεις μαλλι εφήβου!!!
Θα σχηματιστεί μια ωραία ανδρική αρρενωπή hairline, τι να σε κάνει ρε η γυναίκα να φενεσαι σα 15 χρόνο, να είσαι σα κουτσουνι;
Πάρε την αγωγή σου, γύρισε το σε Duta* εαν χρειαστεί σε κανα 6 μηνο, και θα φτιαξει.

* δες γιατρό για την duta, όχι για μετ!

LoverBoy

Well-Known Member
Το ακούω φίλε μου αλλά με ενοχλεί το hairline μου παρά πολύ καίω πολύ φαιά ουσία κάθε μέρα και όλη την ώρα προσπαθώ να τα ρίχνω μπροστά να μη φαίνονται τα κενά και σκεφτόμουν για 1,5-2κ graft να φτιάξω
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αλλά πολύ κακώς αναλώνεσαι με τέτοιο μικρό θέμα.Είσαι μικρός ακόμα και καλό θα ήταν να δείς που σε πάει πριν πετάξεις άδικα τα τριχοθυλάκια σου.Η απόφαση είναι δική σου αν θεωρείς ότι σε χαλάει τόσο αλλά δεν φαίνεται τίποτε το άσχημο προς το παρόν.

Salty

New Member
Μάστορα με πολύ αγάπη σου το λέω, δεν υπάρχει μεταμόσχευση που να καλύψει τα θέλω σου… ΔΕΝ υπαρχει, έχεις ωραία μαλλιά , οι πιθανότητες να βαράς το κεφάλι σου τοίχο είναι πολύ πολύ μεγάλες μετά από μετ που δε θα σε καλύπτει.

Είσαι άντρας, δε μπορεί να περιμένεις να έχεις μαλλι εφήβου!!!
Θα σχηματιστεί μια ωραία ανδρική αρρενωπή hairline, τι να σε κάνει ρε η γυναίκα να φενεσαι σα 15 χρόνο, να είσαι σα κουτσουνι;
Πάρε την αγωγή σου, γύρισε το σε Duta* εαν χρειαστεί σε κανα 6 μηνο, και θα φτιαξει.

* δες γιατρό για την duta, όχι για μετ!
ευχαριστω για την απάντηση φίλε μου αλλά δε θέλω να μπω duta αν δεν υπάρχει τόσο λόγος μόνο αν δε δουλεύει η φίνα το hairline είναι έτσι απ τα22 απλά χεοροτερεψε και θα ήθελα απλά να το ίσιωσω και να δώσω λιγο πυκνοτητα γιατι ουσιαστικά το μαλλί που έχω ερχεται από πίσω όχι απο μπροστα

Salty

New Member
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αλλά πολύ κακώς αναλώνεσαι με τέτοιο μικρό θέμα.Είσαι μικρός ακόμα και καλό θα ήταν να δείς που σε πάει πριν πετάξεις άδικα τα τριχοθυλάκια σου.Η απόφαση είναι δική σου αν θεωρείς ότι σε χαλάει τόσο αλλά δεν φαίνεται τίποτε το άσχημο προς το παρόν.
Δηλαδή πιστεύεις ότι παρά τη φίνα θα χάσω πολύ ακόμη ? η κατάσταση είναι καλή προς σταθερή με τη φιναστεριδη

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Marios1982

Well-Known Member
ευχαριστω για την απάντηση φίλε μου αλλά δε θέλω να μπω duta αν δεν υπάρχει τόσο λόγος μόνο αν δε δουλεύει η φίνα το hairline είναι έτσι απ τα22 απλά χεοροτερεψε και θα ήθελα απλά να το ίσιωσω και να δώσω λιγο πυκνοτητα γιατι ουσιαστικά το μαλλί που έχω ερχεται από πίσω όχι απο μπροστα
Το hairline συνήθως χαιρεταει πρώτο κ είναι μη αναστρέψιμο. Το θέμα είναι ότι για να μπεις σε τόσο μικρή ηλικία πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτείς φίνα γιατί δεν ξέρεις πως θα σου εξελιχθεί, είναι απρόβλεπτη η τριχόπτωση. Ακόμα κ εγώ στα 37 που πίστευα ότι έχω σταθεροποιηθεί, μου έσκασε ένα κύμα από το πουθενά κ εκεί αφόπλισα κ είπα φίνα κ μμ. Είσαι μικρός ακόμα. Οπότε θες πολύ έντιμο γιατρό, πάρε γνώμη από λορεντζο που θα είναι Αθήνα κ αυτός θα σου πει αν θα σε αναλάμβανε ή όχι. Αν σου πει όχι, δεν πας πουθενά απλά.

LoverBoy

Well-Known Member
Δηλαδή πιστεύεις ότι παρά τη φίνα θα χάσω πολύ ακόμη ? η κατάσταση είναι καλή προς σταθερή με τη φιναστεριδη
Αυτό ακόμα δεν το ξέρει κανείς!Αλλά σίγουρα ελαχιστοποιείς την πιθανότητα για περαιτέρω απώλειες.Μην βιάζεσαι έχεις μια χαρά μαλλούρα!

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε.
Μικρή ηλικία, πολύ μικρό πρόβλημα.
Σε τέτοια ηλικία δε θα ρίσκαρα ΜΜ, και με τόσο υπάρχον μαλλί.
Έχεις αρκετό μαλλί φίλε, και το στοίχημα είναι επίσης ποια ΜΜ θα μπορέσει να δέσει τα ΜΜ μαλλιά σε φυσικότητα και ομοιογένεια αλλά και πυκνότητα, με τα υπάρχοντα μαλλιά σου.
Εγώ στη θέση σου θα περίμενα τουλάχιστον μέχρι τα 33-35 να δω πως θα εξελιχθεί η αλωπεκία στη συνέχεια..
Μακρύς και συνεχώς εξελισσόμενος ο "αλωπεκικός δρόμος"!

Τελευταία επεξεργασία:

Salty

New Member
Καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε.
Μικρή ηλικία, πολύ μικρό πρόβλημα.
Σε τέτοια ηλικία δε θα ρίσκαρα ΜΜ, και με τόσο υπάρχον μαλλί.
Έχεις αρκετό μαλλί φίλε, και το στοίχημα είναι επίσης ποια ΜΜ θα μπορέσει να δέσει τα ΜΜ μαλλιά σε φυσικότητα και ομοιογένεια αλλά και πυκνότητα, με τα υπάρχοντα μαλλιά σου.
Εγώ στη θέση σου θα περίμενα τουλάχιστον μέχρι τα 33-35 να δω πως θα εξελιχθεί η αλωπεκία στη συνέχεια..
Μακρύς και συνεχώς εξελισσόμενος ο "αλωπεκικός δρόμος"!
καλησπέρα φίλε ευχαριστώ για την απάντηση.Το θέμα είναι ότι με ενοχλεί και έλεγα αφού είμαι σχετικά νέος ακόμα να είχα ένα πιο ωραίο μαλλί για την ηλικία μου, και έβλεπα για 2η στο μέλλον σκεφτόμουν για αναστασάκη ή τουρκία αλλά βλέπω είστε οι περισσότεροι αποτρεπτικοί οπότε ίσως το αφήσω ως τα 30

ManCyprus87

Well-Known Member
καλησπέρα φίλε ευχαριστώ για την απάντηση.Το θέμα είναι ότι με ενοχλεί και έλεγα αφού είμαι σχετικά νέος ακόμα να είχα ένα πιο ωραίο μαλλί για την ηλικία μου, και έβλεπα για 2η στο μέλλον σκεφτόμουν για αναστασάκη ή τουρκία αλλά βλέπω είστε οι περισσότεροι αποτρεπτικοί οπότε ίσως το αφήσω ως τα 30
Μπορώ να αντιληφθώ τον τρόπο σκέψης σου και τη ψυχοσύνθεση σου.
Δυστυχώς θέλει πλάνο και ψυχραιμία η ΜΜ, διότι δεν τελειώνει η αλωπεκία ποτέ.
Είσαι σε φιναστερίδη που είναι ήδη το πιο σωστό μακροπρόθεσμο βήμα σου.
Μην βιάζεσαι, και στα 40 και στα 50 και στα 60 πάλι ωραίο μαλλί θα θες..

Μπλουζα