Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

xk

Active Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

κοιτα εγω χρησιμοποιω το aloe pura το gel βρεξει χιονίσει μιση ώρα πριν το λούσιμο...ειναι must.

απο κει και πέρα απο σαμπουαν:

το αloe pura shampoo normal/frequent use το θεωρω ενα απο τα πιο απαλά ''αθωα'' σαμπουαν για καθαρισμό.Μ αρεσει κ η μυρωδια του(λεμονάκι)

αλλα το καλύτερο μαλλί εμφανησιακα θα το δεις με το neutrogena t/gel για λιπαρά μαλλιά...τα κανει πραγματικά να φαινονται όμορφα κ υγιή.πολύ ευχαριστημένος

προσωπικά δεν εχω διαλέξει ακόμα,μια χρησιμοποιω το ένα μια το άλλο...πιο πολύ το aloe μάλλον... :chinscratch
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

-stamatis-

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Προφανως θα τα κανει παραγγελια τα προιοντα οπως εκανα και με το προπεσια που το πηρα 42 ευρω. Θα αναφερω στο φορουμ τι ακριβως θα χρησιμοποιησω και θα επανελθω με εντυπωσεις
 

xionoula

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Παιδια εδω και λιγες μερες εχω μπει στο τριπακι και ψαχνω τα σαμπουαν, τις κρεμες και τα αφρολουτρα για επικινδυνα συστατικα.

Και πανω που ετοιμαζομουν να παραγγειλω aloe pura gel και shampoo, ειδα τα συστατικα
gel : Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera Inner Gel*), Acrylates/C10 -30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid.* Organically Grown.
--> Disodium EDTA: καρκινογονο

σαμπουαν:Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. * Organically Grown

-->Methylparaben, Propylparaben: "Methyl και Propyl και Butyl και Ethyl Paraben. Χρησιμοποιούνται ως ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Ευρείας κατανάλωσης αν και είναι γνωστά για την τοξικότητα τους. Προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδες. Το Methyl Paraben είναι συνδυασμός βενζοικού οξέος με μια ομάδα χημικών ουσιών του μεθυλίου που είναι πολύ τοξικά. Βρέθηκαν στους όγκους του καρκίνου του μαστού."

στο site της aloe pura γραφει "Our products are of the highest quality and are not tested on animals.They are completely free from parabens" !!

κοιταξτε αυτο το link που κανει ενα crash test σε βιολογικα σαμπουαν http://www.etra.gr/information.php?info_id=7Issues/SafeIssue03.pdf
αριστερα της σελιδας εχει συνδεσμους και ανοιγουν pdf. Διαβαστε τα
 

heyya

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Τουλάχιστον τα paraben είναι σε πολύ μικρές ποσότητες. Πάντως για το Jason, το πρώτο σαμπού στο pdf, έχω την καλύτερη άποψη!
 

Conan

Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

:eek: χαμος ρε γαμωτο... τι να γινει, τελικα κανεις δεν ειναι τελειος. αφου σχεδον κανενα δεν ειναι καθαρο , τουλαχιστον να βαζουμε εκεινα με τα λιγοτερα χημικα.

Με τα πρασινα σαπουνια απο λαδι τι παιζει?
 

xionoula

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

συμφωνω heyya για το jason. Και ειναι και καλη η τιμη του. Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο προσανατολιστικα σε πιστοποιημενα σαμπουαν αφρολουτρα και κρεμες απο Γερμανια μεσω internet
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Conan είπε:
:eek: χαμος ρε γαμωτο... τι να γινει, τελικα κανεις δεν ειναι τελειος. αφου σχεδον κανενα δεν ειναι καθαρο , τουλαχιστον να βαζουμε εκεινα με τα λιγοτερα χημικα.

Με τα πρασινα σαπουνια απο λαδι τι παιζει?
xionoula είπε:
συμφωνω heyya για το jason. Και ειναι και καλη η τιμη του. Εγω μετα απο πολυ ψαξιμο προσανατολιστικα σε πιστοποιημενα σαμπουαν αφρολουτρα και κρεμες απο Γερμανια μεσω internet

@Conan, @xionoula δείτε σε αυτό το παλαιότερο post μου για τα επικίνδυνα συστατικά για ενημέρωση: http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1941.0.html
Τα μόνα όσο το δυνατόν πιο ασφαλή σαμπουάν στην ελλάδα τα έχει η αλυσίδα fresh line και διάφορα ανεξάρτητα μαγαζάκια φυσικών προιόντων. Ειδικά για τα σαμπουάν της fresh line έχω να πω τα καλύτερα. ακόμα και η υφή του του σαμπουάν μοιάζει τελείως διαφορετική στα μαλλιά σε αντίθεση με τα "γνωστά σαμπουάν"

ΥΓ. σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω διαφήμηση, μιλάω ως καταναλωτής και μόνο.
 

xionoula

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

@conan
αναφορικα με το πρασινο σαπουνι φιλος χημικος μου ειπε οτι το αυθεντικο σαπουνι απο λαδι ειναι κατασπρο.Για να γινει πρασινο του προσθετουν χρωστικες.
Εγω να φανταστεις τα τελευταια χρονια εβαζα μονο παιδικα σαμπουαν και αφρολουτρα και ολα. Μεχρι που ειδα τα συστατικα και τρομαξα!

@heyya
δες αυτο το link για gel aloe: http://www.aloveria-shop.com/epages/15513042.sf/en_GB/?ViewObjectID=177404 (ειναι βεβαια ακριβο). Μου το προτεινε αισθητικος η οποια το χρησιμοποιει για να φτιαχνει κρεμες για το προσωπο και κεταληξε σε αυτο μετα απο ψαξιμο. Φανταζομαι οτι αφου το βαζει αφοβα στο προσωπο θα ειναι εξισου ασφαλες και για τα μαλλια.
Οσον αφορα τις γερμανικες εταιρειες- χωρις να μη θεωρηθει οτι κανω διαφημιση- πολυ καλες π.χ. ειναι η lavera, weleda, yalia(αυτη ειναι και οικονομικη). Mπειτε σε αυτο το link http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/producer_natural_cosmetics.htm
εχει ολες τις πιστοποιημενες εταιρειες απο το γερμανικο οργανισμο BDΗI, ο οποιος ειναι πολυ αυστηρος και δεν αστειευεται. Για να παραγγειλετε, τα πιο οικονομικα site θεωρω οτι ειναι το Biologisch24.com και το mybeautystore.de. Υπαρχει και το ελληνικο ecobaby.gr αλλα για μικροτερες ποσοτητες και μικρη ποικιλια. Αν παραγγειλετε πολλα συμφερουν του εξωτερικου.


@Fenimore
τα fresh line δεν ειναι βιολογικα, ειναι φυτικα. ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα. Μαλιστα σταματησαν τη σειρα καλλυντικων τους και εχουν πλεον μονο σαπουνια και κρεμες. Ωστοσο δεν εχουν καμια πιστοποιηση ουτε καν απο τον ελληνικο οργανισμο ΔΗΩ. Εξακολουθω να ειμαι επιφυλακτικη

Υπαρχουν 2 site που μπορουμε να τσεκαρουμε τα συστατικα των προϊοντων: cosmeticsdatabase.com και biodizionario.it
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

@xionoula τι διαφορά έχει αν είναι φυτικά ή βιολογικά? Στόχος μας είναι να βρούμε προιόντα χωρίς τα αναγνωρισμένα επικύνδινα χημικά - αφριστικά. Για τη Fresh Line σου είπα, κάθε φορά που λούζομαι και μόνο καταλαβαίνω από την ποσότητα του αφρού, και την υφή του ότι είναι τελείως διαφορετικά από τις γνωστές μάρκες του εμπορίου. Τώρα εντάξει, για 100% δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα... απλά μου φένετε περίεργο να βάζει η συγκερκιμένη εταιρία επικύνδυνες ουσίες... εφόσον μας παρακινεί να τα αγοράσουμε για το λόγο ότι δεν έχουν τέτιες ουσίες...
 

xionoula

New Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

@Fenimore
δεν εχω τιποτε εναντιον της fresh line. Aν τσεκαρεις τα συστατικα στα site που εδωσα πριν και ειναι οκ τοτε δεν υπαρχει προβλημα.
Οσον αφορα τωρα διαφορα βιολογικου και φυτικου:

«Φυτικό καλλυντικό» είναι κάθε προιόν με συστατικά φυτικής προέλευσης συμβατής καλλιέργειας που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πιστοποιημένο και που πληρεί ένα minimum 15% σε φυτικά συστατικά.

«Βιολογικό καλλυντικό» είναι κάθε προϊόν που περιέχει φυτικά συστατικά που καλλιεργούνται με τις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (η οποία δεν χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα) και το οποίο πρέπει να φέρει την πιστοποίηση ανεξάρτητου οργανισμού, ο οποίος θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις πληρότητας φυσικών και βιολογικών συστατικών στο σύνολο της σύστασης του προϊόντος.

Τελος, το γεγονος οτι μας παρακινει να τα αγορασουμε δε σημαινει κατι, ειναι θεμα marketing. Ο συνειδητοποιημενος καταναλωτης δε στεκεται σε αυτα που του πασαρουν αλλα το ψαχνει. Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα που τοσα χρονια επαναπαυομουνα στα οσα ελεγαν οι εταιρειες χωρις να το ψαχνω. Παντως μπηκα στο site της fresh line και οντως γραφει οτι δε χρησιμοποιει ολα αυτα τα επικινδυνα. Απλως επειδη και με το aloe vera ελεγαν "no parabens" αλλα στη συσκευασια τα ανεγραφε ως συστατικα, καλυτερα τσεκαρε τι γραφουν οι συσκευασιες.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

@xionoula αν καθόμουν και αγόραζα ότι μου πλασάρουν τότε δεν θα ήμουν σε αυτό το thread αυτή τη στιγμή και δεν θα μιλάγαμε γι'αυτά. Απλά, η συγκεκριμένη εταιρία δεν λέει απλά "ελάτε πάρτε σαμπουάν 100% ασφαλή. " αλλά αναλύει συγκερκιμένα τα συστατικά που ΔΕΝ περιέχει στα σαμπουάν της. είναι διαφορετικό μάρκετινγκ αυτό, με αυτό που εννοείς εσυ. τα λινκ τα είδα που εγγραψες, και για το gel από αλόη βέρα είχα πει στο thread που είχα φτιάξει για homemade shampoo παλιότερα ( http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1972.0.html ) ότι περιέχει συγκεκριμένο χημικό, και ας είναι 99.9 περιεκτηκότητα γι'αυτο πρότεινα χρήση αλόης κατευθείαν από το φυτό (για όσους έχουν φυσικά), και το σαμπουάν από αλόη που τυχαίνει να το χρησιμοποιώ αυτό το καιρό, συμφωνώ με αυτό που είπες, και το χρησιμοποιώ μέχρι να τελείωσει..., πάντως το συγκεκριμένω είναι πολύ καλύτερο από αυτά των super market. Επίσης δεν αμφισβητώ οτι οι γερμανικές εταιρίες που είπες δεν έχουν ασφαλή προιόντα. Απλά και πάλι όμως νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολική στο θέμα φυτικό - βιολογικό. όπως και να έχει φτιαχτεί κάτι, αν στην τελική του μορφή δεν έχει κάποιο επικίνδυνο συστατικό τότε δεν υπάρχει λόγος να μην το προτιμήσουμε.
 

Conan

Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

οσον αφορα τα σαμπουαν της Fresh Line που μπορω να τα βρω? σε συγκεκριμενα καταστηματα μονο ή και στα φαρμακεια?
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Conan είπε:
οσον αφορα τα σαμπουαν της Fresh Line που μπορω να τα βρω? σε συγκεκριμενα καταστηματα μονο ή και στα φαρμακεια?

@Conan η fresh line απ'όσο ξέρω έχει δικά της καταστήματα. Αν στην πόλη/περιοχή που είσαι δεν έχει κατάστημα fresh line, τότε κοίταξε στα Hondos Center και στο Notos Galleries για τα fresh line corners. Δυστηχώς δεν ξέρω αν η fresh line συνεργάζεται με όλα τα hondos kai notos...
 

guru_gr

Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

Δεν έχω δοκιμάσει σαμπουάν ,αλλά Έχω καταναλώσει μέσα σε ένα χρόνο 3 μπουκάλια χυμό αλόης http://www.bioshop.gr/0202000.html
, ίσως και να έχει αποτέλεσμα αλλά να μην είναι ορατό σε έμενα !
 

giannis1991

Well-Known Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

ρε παιδια ποιο απο τα τρια να παρω για τζελ???
http://www.mistrys.co.uk/aloe-pura-organic-aloe-vera-gel-200ml-p-1870.html
http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/832453_Optima_Organic_Aloe_Vera_Skin_Lotion_200ml.html
http://www.thinknatural.com/products/800029/Aloe-Pura-Aloe-Vera-Gel-with-Tea-Tree-Oil-200ml.htm
http://www.aloepura.co.uk/aloe-pura-skin-care-range/aloe-vera-gel-with-vitamin-a,-c--e.aspx


αυτα ειναι τα 4 τζελ που βγαζει η εταιρια....ξερετε μηπως αν καποιο ειναι πιο καλο?????
 

giannis1991

Well-Known Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

συμφωνω απλα απο τα 4 αυτο φαινεται να ειναι το πιο απλο.....τα αλλα εχουν καποια στοιχεια παραπανω τα οποια δεν ξερω αν επηρεαζουν θετικα σε κατι ή αν τελικα μονο η αλοη μετραει οποτε ολα ειναι ιδια....καταλαβες πιστευω τι θελω να πω....
επισης να πω οτι αυτο εχω παρει και εγω....


απο το mistrys εβγαλαν τα σαμπουαν.....
 

NGL

Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

giannis13 είπε:
συμφωνω απλα απο τα 4 αυτο φαινεται να ειναι το πιο απλο.....τα αλλα εχουν καποια στοιχεια παραπανω τα οποια δεν ξερω αν επηρεαζουν θετικα σε κατι ή αν τελικα μονο η αλοη μετραει οποτε ολα ειναι ιδια....καταλαβες πιστευω τι θελω να πω....
επισης να πω οτι αυτο εχω παρει και εγω....


απο το mistrys εβγαλαν τα σαμπουαν.....

ειναι καθαρη αλοη!για την αλοη παιρνουμε το προιον ρε γιαννη οχι για τις βιταμινες!
εγω παντως δεν εχω παραπονο!εχω δοκιμασει κι αυτο με τις βιταμινες και ειναι πιο νερουλο.δεν χρησιμοποιειται σαν gel για styling..ειναι αρκετα πιο αραιο αυτο!
παρηγγειλα σαμπουαν απ το mistrys προχθες ρε φιλε!ισως τελειωσε το stock!
 

giannis1991

Well-Known Member
Απ: Εξαιρετικο σαμπουαν aloe vera!!!

!για την αλοη παιρνουμε το προιον ρε γιαννη οχι για τις βιταμινες!




αυτο ηταν που ηθελα... ;) ;)
 
Μπλουζα