Ενωμένοι απέναντι στους τσαρλατάνους! (βίντεο)

Πάντως Cvial βλέπουμε γιατρους όπως ο Τσακαλος και ο Κεραμιδάς να βγάζουν 7.000 grafts σε διήμερο . Υπάρχει μια γενικότερη τάση και διεθνωσ προς κάτι τέτοιο που ίσως ξεκίνησε από ζαρεφ και πιτελα.
Βαζει ο κεραμιδας τοσα πολλα grafts; μονο τον τσακαλο νομίζω εχουμε δει. Κριμα που δεν βλέπουμε πιο συχνά αποτελέσματα απο κεραμιδα μου βγαζει κατι ποιοτικο
Y.Γ. Οντως εψαξα στο ινστα και ειδα ενα με 6500 grafts.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως Cvial βλέπουμε γιατρους όπως ο Τσακαλος και ο Κεραμιδάς να βγάζουν 7.000 grafts σε διήμερο . Υπάρχει μια γενικότερη τάση και διεθνωσ προς κάτι τέτοιο που ίσως ξεκίνησε από ζαρεφ και πιτελα.
Αν διαβάσετε προσεκτικά αυτό, Gigasessions, θα καταλάβετε τι παίζει. Τα gigasessions (όταν γίνονται σωστά) δεν είναι καλό ούτε για την τσέπη (τρίχες/€), ούτε για τη διαχείρηση ρίσκου και δεν δίνουν τα αντιστοιχα αποτελέσματα που θα πάρεις αν το σπάσεις σε 2 (κατα κανόνα) επεμβάσεις. Το πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι ότι τελειώνεις (με ότι ρίσκο συνεπάγεται) σε 1μμ αντί για 2 και ότι είναι μια λύση για ομογενοποίηση λήπτριας δότριας όταν τα g δεν φτάνουν (ΝW6+). Φυσικά τεράστιο έσοδο για τις κλινικές, αντί για να κυνηγάνε πελάτες κυνηγάνε g σε 1μμ, αφού ως γνωστόν το αποτέλεσμα θα το δεις σε 12 μήνες και η δότρια θα έχει "πετάξει". Στη Βραζιλία είναι εξαιρετικά διαδεδομένο λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού των κλινικών (o Pitella το ξεκίνησε).

Τελευταία επεξεργασία:

Mak

New Member
Αν διαβάσετε προσεκτικά αυτό, Gigasessions, θα καταλάβετε τι παίζει. Τα gigasessions (όταν γίνονται σωστά) δεν είναι καλό ούτε για την τσέπη (τρίχες/€), ούτε για τη διαχείρηση ρίσκου και δεν δίνουν τα αντιστοιχα αποτελέσματα που θα πάρεις αν το σπάσεις σε 2 (κατα κανόνα) επεμβάσεις. Το πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι ότι τελειώνεις (με ότι ρίσκο συνεπάγεται) σε 1μμ αντί για 2 και ότι είναι μια λύση για ομογενοποίηση λήπτριας δότριας όταν τα g δεν φτάνουν (ΝW6+). Φυσικά τεράστιο έσοδο για τις κλινικές, αντί για να κυνηγάνε πελάτες κυνηγάνε g σε 1μμ, αφού ως γνωστόν το αποτέλεσμα θα το δεις σε 12 μήνες και η δότρια θα έχει "πετάξει". Στη Βραζιλία είναι εξαιρετικά διαδεδομένο λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού των κλινικών (o Pitella το ξεκίνησε).
CVIAL πιστεύεις ότι είναι ενδέχεται η φιλοσοφία των gigasesssions στην Ελλάδα, μέσα σ όλα που έχεις αναφέρει , κρύβει και κάποια μεγαλύτερη δυσκολία για τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν με σωστό τρόπο μία δεύτερη ή τρίτη μεταμόσχευση , γι αυτό ακολουθούνε μια φιλοσοφία , μία μεταμόσχευση σε παρθένα περιοχή να τελειώνουμε. Διοτι αν ισχύει αυτό προσωπικά είναι ακόμα χειρότερο ως προς το οικονομικό όφελος που πιθανών αποσκοπούν με την μία μεταμόσχευση, διότι δείχνει ανεπάρκεια ότι μπορούν να διαχειριστούν σωστά την δεύτερη και την τρίτη μεταμόσχευση αναλόγως με τις δυσκολίες που υπάρχουν. Επομένως έχεις άποψη πάνω σε αυτό το θέμα ; Αν δηλαδή κατέχουν τα κατάλληλα skills και την κατάλληλη οργάνωση για δεύτερη και τρίτη μεταμόσχευση; Έχεις καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα; Διοτι σε αυτό το σημείο μπαίνει το εξής δίλημμα, πιθανόν ο ίδιος ο πελάτης να ζητήσει να κάνει 2 μεταμοσχεύσεις σε δύο διαφορετικούς χρόνους παρόλο που του πρωτάθηκε να γίνει gigasesssion. Και πιθανόν η πρώτη μεταμόσχευση να πάει και καλά το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τα skills να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη ή και μία τρίτη μεταμόσχευση αντιστοίχως όπως πρέπει.

Τέλος μια εξαγωγή μέχρι 3.500 grafts παίζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα από τεχνικής άποψης αν πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση σε ημερήσια ή διήμερη συνεδρία,;

Το έχω γράψει ήδη στην παρουσίασή μου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Tetrakis, ο γιατρός σε εμένα έκανε τις υποδοχές. Εξαγωγή και τοποθέτηση έγιναν από τις συνεργάτιδές του.

Μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω αυτό που αναφέρει ο MG86 και θεωρώ πως είναι κάτι που γνωρίζουν όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση στον κ. Αναστασάκη ή έστω έχουν πραγματοποιήσει ένα πρώτο ενημερωτικό ραντεβού και έχουν θέσει τη σχετική ερώτηση.

Και στη δική μου περίπτωση, ο γιατρός έκανε τις υποδοχές, ενώ την εξαγωγή των μοσχευμάτων την ανέλαβαν δύο διαφορετικές συνεργάτιδες της κλινικής. Τη δεύτερη ημέρα, μάλιστα, την εξαγωγή την έκανε μία κυρία η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε αναλάβει και το λούσιμό μου. Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς ήταν η επαγγελματική ιδιότητά τους, καθώς δεν μου συστήθηκαν ως ιατροί, αλλά υπέθεσα από τον ρόλο που είχαν στη διαδικασία ότι ήταν νοσηλεύτριες.

Επίσης, την πρώτη ημέρα συζήτησα με μία άλλη κυρία, η οποία μου συστήθηκε ρητά ως ιατρός και πήρε το ιατρικό μου ιστορικό, ρωτώντας με για τυχόν νοσήματα, πιθανές αλλεργίες και φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθώ.

Dival

Member
Αυτά με τις αξιολογήσεις και τα rating απο τα μέλη προς τα αποτελέσματα τους πιστευω ειναι αναξιόπιστα καθώς ο καθένας δεν ξέρεις ποσο αντικειμενικος ειναι, αλλος ασθενής να ειναι πολυ πιο αυστηρος απο τον αλλο, ή ακομα αυτο μπορει να πυροδοτεί τις κλινικές να τους πληρώνουν για να βάζουν καλή βαθμολογία. Οπότε δεν θεωρω οτι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αξιόπιστα συμπεράσματα.

Γενικά πιστεύω οτι η θέση ενός γιατρού πρέπει να ειναι στο χειρουργείο και να ασχολείται με τους ασθενεις του. Ενας γιατρός εφόσον ασχολείται ενεργά με τους ασθενείς του δεν θεωρώ ότι μπορει να εχει χρονο να ασχολείται με τα φόρουμ να μπαίνει να κράζει αλλες κλινικές κλπ αλλά και ουτε το χρειάζεται για να κερδίσει έτσι πελατεία εφόσον εχει ήδη πελατεια. Ολό το focus του πρέπει να ειναι σε αυτο το κομμάτι του χειρουργείου και στους ασθενείς του.

Καταλαβαινω οτι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ωστόσο ένας γιατρός οφείλει να δειχνει την αξια του μέσα απο τα αποτελέσματα του, οχι με το να μειώνει και να προσπαθεί να ρίξει τους ανταγωνιστές για να κερδίσει έτσι πελάτες. Όπως κάνει πχ. και ο Dr Lorenzo που επικεντρώνεται στα χειρουργεία του και οχι στο πως θα "ρίξει" τους ανταγωνιστές.

jonhybb255

New Member
Πιστεύω ότι εν Ελλάδι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός. Συνήθως η λογική είναι της μιας μμ. Είναι καθαρά θέμα ανταγωνισμού και του γεγονότος ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα cons γίνονται γρήγορα και στο πόδι (συνήθως από πωλητές). Πολύ σπάνια θα δεις να σου λένε πχ. ότι χρειάζεσαι 6000g σε 2 επεμβάσεις. Να κάνουμε την μια τώρα και του χρόνου την άλλη. Γενικά υπάρχει μια τάση υποτίμησης του πραγματικού αριθμού g για να βγει το κόστος πιο προσιτό και φυσικά επειδή βολεύει και τον προγραμματισμό του τύπου 1μέρα 2500, 2μερες 3500. Προφανώς το μονοήμερο έχει μικρότερο κόστος για την κλινική οπότε η πλειοψηφία πάει προς τα εκεί. Άντε να το φτάσουν στα 2700-2800. Αυτό όμως δεν είναι πλάνο με γνώμονα το κεφάλι του ασθενους, τις ανάγκες του και δεν έχει και κάποια στρατηγική. Δεν είναι δηλαδή personalized medicine.
Συμφωνώ απόλυτα στα γραφόμενά σου από την εμπειρία μου με τις μεγάλες κλινικές στην Ελλάδα. Προσπαθούν να επιβάλουν το πλάνο τους χωρίς να σε ακούν καν και υποβαθμίζοντας την άποψή σου. Για αυτό ίσως μία ξεχωριστή ενότητα με νήματα όπως , ο σχεδιασμός, η φύτρωση, οι γωνίες τοποθέτησης, τα ψιλά η όχι σχεδιαζόμενα hairline θα βοηθούσε τη γενικότερη συζήτηση.

revolver

New Member
Βαζει ο κεραμιδας τοσα πολλα grafts; μονο τον τσακαλο νομίζω εχουμε δει. Κριμα που δεν βλέπουμε πιο συχνά αποτελέσματα απο κεραμιδα μου βγαζει κατι ποιοτικο
Y.Γ. Οντως εψαξα στο ινστα και ειδα ενα με 6500 grafts.
Κάνει αλλά πιο σπάνια και νομίζω δεν το πολυδιαφημίζει. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τελικά αποτελέσματα και από τους 2 γιατρούς.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω αυτό που αναφέρει ο MG86 και θεωρώ πως είναι κάτι που γνωρίζουν όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση στον κ. Αναστασάκη ή έστω έχουν πραγματοποιήσει ένα πρώτο ενημερωτικό ραντεβού και έχουν θέσει τη σχετική ερώτηση.

Και στη δική μου περίπτωση, ο γιατρός έκανε τις υποδοχές, ενώ την εξαγωγή των μοσχευμάτων την ανέλαβαν δύο διαφορετικές συνεργάτιδες της κλινικής. Τη δεύτερη ημέρα, μάλιστα, την εξαγωγή την έκανε μία κυρία η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε αναλάβει και το λούσιμό μου. Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς ήταν η επαγγελματική ιδιότητά τους, καθώς δεν μου συστήθηκαν ως ιατροί, αλλά υπέθεσα από τον ρόλο που είχαν στη διαδικασία ότι ήταν νοσηλεύτριες.

Επίσης, την πρώτη ημέρα συζήτησα με μία άλλη κυρία, η οποία μου συστήθηκε ρητά ως ιατρός και πήρε το ιατρικό μου ιστορικό, ρωτώντας με για τυχόν νοσήματα, πιθανές αλλεργίες και φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθώ.
O γιατρός είπε ότι εδώ και 10 μήνες κάνουν την εξαγωγή γιατροί, εσύ αν δεν απατώμαι την έκανες τέλη Μαίου δηλαδή 4 μήνες πριν. Από αυτά που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι με την εξαγωγή ασχολήθηκαν 3 διαφορετικοί άνθρωποι και είδες και μια γιατρό που δεν ήταν μια από αυτές;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συμφωνώ απόλυτα στα γραφόμενά σου από την εμπειρία μου με τις μεγάλες κλινικές στην Ελλάδα. Προσπαθούν να επιβάλουν το πλάνο τους χωρίς να σε ακούν καν και υποβαθμίζοντας την άποψή σου. Για αυτό ίσως μία ξεχωριστή ενότητα με νήματα όπως , ο σχεδιασμός, η φύτρωση, οι γωνίες τοποθέτησης, τα ψιλά η όχι σχεδιαζόμενα hairline θα βοηθούσε τη γενικότερη συζήτηση.
Εδώ, MM: Ότι πρέπει να γνωρίζετε, ποστάρω πολλά από αυτά που ζητάς. Τώρα τελευταία το αναβαθμίζω και θα το εμπλουτίσω και άλλο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
CVIAL πιστεύεις ότι είναι ενδέχεται η φιλοσοφία των gigasesssions στην Ελλάδα, μέσα σ όλα που έχεις αναφέρει , κρύβει και κάποια μεγαλύτερη δυσκολία για τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν με σωστό τρόπο μία δεύτερη ή τρίτη μεταμόσχευση , γι αυτό ακολουθούνε μια φιλοσοφία , μία μεταμόσχευση σε παρθένα περιοχή να τελειώνουμε. Διοτι αν ισχύει αυτό προσωπικά είναι ακόμα χειρότερο ως προς το οικονομικό όφελος που πιθανών αποσκοπούν με την μία μεταμόσχευση, διότι δείχνει ανεπάρκεια ότι μπορούν να διαχειριστούν σωστά την δεύτερη και την τρίτη μεταμόσχευση αναλόγως με τις δυσκολίες που υπάρχουν. Επομένως έχεις άποψη πάνω σε αυτό το θέμα ; Αν δηλαδή κατέχουν τα κατάλληλα skills και την κατάλληλη οργάνωση για δεύτερη και τρίτη μεταμόσχευση; Έχεις καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα; Διοτι σε αυτό το σημείο μπαίνει το εξής δίλημμα, πιθανόν ο ίδιος ο πελάτης να ζητήσει να κάνει 2 μεταμοσχεύσεις σε δύο διαφορετικούς χρόνους παρόλο που του πρωτάθηκε να γίνει gigasesssion. Και πιθανόν η πρώτη μεταμόσχευση να πάει και καλά το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τα skills να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη ή και μία τρίτη μεταμόσχευση αντιστοίχως όπως πρέπει.

Τέλος μια εξαγωγή μέχρι 3.500 grafts παίζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα από τεχνικής άποψης αν πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση σε ημερήσια ή διήμερη συνεδρία,;
Ωραία ερώτηση. Να πω ότι όταν μιλάμε για high level gigasession τυπου Zarev, μιλάμε για μικρό punch και splitting. Αυτό θέλει skills και ακόμα και έτσι έχει κινδύνους. Gigasession με το αναγκαίο punch για να βγάλεις ατόφιο το graft σημαίνει μεγάλο ρίσκο για τη δότρια. Εννοείται ότι όλοι μπορούν να το κάνουν είναι πιο εύκολο. Εδώ όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ο χρόνος που μένουν τα g εκτός τριχωτού. Αν πχ βγάζεις την μέρα 3500g με motorized, ακόμα και να το πλακώσεις θες τουλάχιστον 3 ώρες. Για να τα βάλεις με implanter θες 7 (7x500την ώρα), σύνολον 5-6 ώρες κατά μέσο όρο όσο και καλή διαχείριση να κάνει first out-first in. Εδώ λοιπόν υπάρχει θέμα, όσο και να τα ψύξεις, όσο ATP και να βάλεις αρχίζεις και ρισκάρεις σοβαρα. Είσαι στο όριο. Για αυτό και 3000-3500 είναι το όριο της μιας μέρας στους τοπ, οι άλλοι το πάνε σε 3 επεμβάσεις όπως είδαμε στον Τσάκαλο.

Αν το σπάσεις σε 2 και μιλάμε για high level αποτέλεσμα σε δότρια και λήπτρια, θέλει καλύτερο planning extraction στη δότρια έτσι ώστε να ανεβάσεις λόγο αλλά και να χρησιμοποιήσεις όλο το διαθέσιμο εύρος έτσι ώστε να κάνεις την επόμενη εύκολη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω στις Ελληνικές κλινικές είναι η αδυναμία τους να παράξουν υψηλούς λόγους χωρίς να κατακρεουργούν την δότρια και να αφήνουν καμμένη γη. Ο λόγος είναι ότι συνήθως κάνουν 1, πολύ σπάνια 2 στην ίδια κλινική. Θεωρώ ότι η βιασύνη να τελειώνουμε γρήγορα (ειδικά όταν μπήκε το motorised) παίζει καταλυτικό ρόλο, μια προσεγμένη εξαγωγή/εισαγωγή, σχεδιασμός, κλπ θέλει πάρα πολλές ώρες.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι ναι μπορούν να κάνουν, δεν ξέρω όμως πόσο high level είναι. Από όσα έχω δει στα cons έχω την εντύπωση πως όχι.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: Mak

jonhybb255

New Member
Εδώ, MM: Ότι πρέπει να γνωρίζετε, ποστάρω πολλά από αυτά που ζητάς. Τώρα τελευταία το αναβαθμίζω και θα το εμπλουτίσω και άλλο.
Ευχαριστώ! Είναι ορισμένα νήματα που δεν είναι κλειδωμένα και παρόλα αυτά δεν μπορώ να σχολιάσω. Πχ. Μεταμόσχευση Μαλλιών: Στρατηγική κάλυψης λήπτριας.
Θα μπορούσαν να παρατεθούν απόψεις σχετικά με τις γωνίες τοποθέτησης η τις τοποθετήσεις με φορά προς τα πίσω κτλ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όχι δεν μπορείς, πρέπει να είναι καθαρά είναι ένας οδικός χάρτης για όσους θέλουν να μάθουν τα βασικά (και όχι μόνο). Μπορείς να ανοίξεις νήμα για αυτό. Αν σε ενδιαφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο γράψε το και θα το βάλω στο Q & A.

• Like
Reactions: Mak

jonhybb255

New Member
Όχι δεν μπορείς, πρέπει να είναι καθαρά είναι ένας οδικός χάρτης για όσους θέλουν να μάθουν τα βασικά (και όχι μόνο). Μπορείς να ανοίξεις νήμα για αυτό. Αν σε ενδιαφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο γράψε το και θα το βάλω στο Q & A.
Ok,ναι έχει βάση.
Βασικά δύο είναι τα πράγματα που θα ήθελα να σταθώ αλλά είναι συναφή.

Το πρώτο ,αφορά τις γωνίες τοποθέτησης που ανέφερα., οπότε αυτό, θα μπορούσε να ήταν ένα νήμα που το ανοίγει κάποιο μέλος.

Το δεύτερο όμως έχει να κάνει με την διόρθωση της γωνίας τοποθέτησης. Πχ στο νήμα Μεταμόσχευση Μαλλιών: Στρατηγική κάλυψης λήπτριας αναφέρεται γιατί προτιμάται η πλήρης κάλυψη περιοχής και όχι η διάσπαρτη. Αυτό όμως θεωρώ, που δεν αναφέρεται στα υπέρ της διάσπαρτης, είναι η ευκολία διόρθωσης της γωνίας(κατά ένα ποσοστό πάντα) σε περίπτωση αστοχίας (λανθασμένης τοποθέτησης), της πρώτης επέμβασης.
Οπότε γενικότερα όταν έχουμε κάποια διαφωνία η κάποια συμπληρωματική σύσταση με τον οδικό χάρτη ανοίγουμε και σε αυτή την περίπτωση κάποιο νήμα η να στέλνουμε κάποιο προσωπικό μήνυμα;

O γιατρός είπε ότι εδώ και 10 μήνες κάνουν την εξαγωγή γιατροί, εσύ αν δεν απατώμαι την έκανες τέλη Μαίου δηλαδή 4 μήνες πριν. Από αυτά που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι με την εξαγωγή ασχολήθηκαν 3 διαφορετικοί άνθρωποι και είδες και μια γιατρό που δεν ήταν μια από αυτές;

Ναι εγώ έκανα όπως λέει και το νήμα μου 25 και 26/05.

Στη δική μου περίπτωση ασχολήθηκαν με την εξαγωγή δύο διαφορετικές κοπέλες, μία την πρώτη μέρα και μία άλλη τη δεύτερη. Η κοπέλα που έκανε την εξαγωγή τη δεύτερη μέρα ήταν η ίδια που με είχε λούσει την πρώτη.

Από τον τρόπο που κινούνταν στην κλινική, τις συζητήσεις κτλ., εγώ είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι και οι δύο ήταν νοσηλεύτριες. Δεν μπορώ βέβαια να ξέρω με σιγουριά ποιο ήταν το ακριβές επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό τους background.

Ειδικά για την κοπέλα που με είχε λούσει, μου φάνηκε λογικό να υποθέσω ότι δεν ήταν γιατρός. Προφανώς δεν μου πέρασε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό να τη ρωτήσω αν είναι γιατρός ή όχι, γιατί θα ήταν και λίγο περίεργο να τη ρωτάω κάτι τέτοιο την ώρα του λουσίματος, λες και είχα απαίτηση να μου κάνει και το λούσιμο γιατρός :p :p :p

Πέρα από τον Αναστασάκη, που τον είδα στο χειρουργείο και έκανε τις υποδοχές, είχα δει νωρίς το πρωί πριν το λούσιμο και μία άλλη κυρία, η οποία μου συστήθηκε ξεκάθαρα ως γιατρός και πήρε το ιατρικό μου ιστορικό. Αυτή δεν ασχολήθηκε με την εξαγωγή.

Επίσης είχα ρωτήσει μία νοσηλεύτρια πόσα χειρουργεία είχαν εκείνη τη μέρα και μου είχε πει τέσσερα. Το αν στα άλλα περιστατικά έκαναν τις εξαγωγές γιατροί και στο δικό μου, λόγω του φόρτου της ημέρας, έγινε διαφορετικά, δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τότε. Στο ενημερωτικό είχα ρωτήσει ποια θα είναι η συμμετοχή του γιατρού και μου είχε εξηγηθεί ότι ο ίδιος αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και τις υποδοχές. Οπότε εγώ είχα θεωρήσει ότι τα υπόλοιπα στάδια τα αναλαμβάνουν κατάλληλα εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες.

Έδειξα εμπιστοσύνη κυρίως στη διαδικασία και στο σύστημα της κλινικής. Άλλωστε και το βασικό μήνυμα που προβάλλει η ίδια η κλινική είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει. Με αυτή τη λογική το είχα δει κι εγώ τότε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άρα αφού έχει 2 γιατρους (μας το είπε σε προηγούμενο ποστ και τους έχει λέει εδώ και 10 μήνες), εσύ γνώρισες την μια και σου έκαναν εξαγωγή 2 κοπέλες και καμμία από αυτές δεν ήταν η γιατρός που σου συστήθηκε σημαίνει ότι τουλάχιστον μια από αυτές που σου έκανε εξαγωγή δεν ήταν γιατρός αλλά νοσηλεύτρια. Μάλιστα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για να είμαστε δίκαιοι, ναι, έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πριν την έλευση του Λορένζο. Για να πεις όμως αν είναι εφάμιλα ή όχι (για μένα δεν είναι) πρέπει να τα δεις σε μεγαλύτερο βάθος, να τα ψειρίσεις. Αυτό γίνεται μόνο με ανεξάρτητα και με μέλη που λένε την αλήθεια (πχ μας είπε ότι ο MG86 δεν είχε budget σαν δικαιολογία αλλά ο MG86 τον διεψεύσε). Ο Λορενζο έχει εδώ στο φόρουμ 35+ ανεξάρτητα και συνέχεια προστιθενται. Ο Αναστασάκης δεν έχει πολλά και αυτά που είχε, αλλά και έχει, δείχνουν λάθη. Πχ o MG86 που υποτιθεται μου το παρουσίασε σαν εξωπραγματικό. Ναι είναι πολύ καλή η hairline αλλά δεν πύκνωσε forelock με συνέπεια να δείχνει άδειος από πίσω. O Lorenzo θα πύκνωνε και ο MG86 θα είχε τελειώσει με το μπροστινό κομμάτι. Αυτό το πολύ ουσιαστικό κλικ πχ κάνει την διαφορά.

Μπλουζα