O γιατρός είπε ότι εδώ και 10 μήνες κάνουν την εξαγωγή γιατροί, εσύ αν δεν απατώμαι την έκανες τέλη Μαίου δηλαδή 4 μήνες πριν. Από αυτά που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι με την εξαγωγή ασχολήθηκαν 3 διαφορετικοί άνθρωποι και είδες και μια γιατρό που δεν ήταν μια από αυτές;
Ναι εγώ έκανα όπως λέει και το νήμα μου 25 και 26/05.
Στη δική μου περίπτωση ασχολήθηκαν με την εξαγωγή δύο διαφορετικές κοπέλες, μία την πρώτη μέρα και μία άλλη τη δεύτερη. Η κοπέλα που έκανε την εξαγωγή τη δεύτερη μέρα ήταν η ίδια που με είχε λούσει την πρώτη.
Από τον τρόπο που κινούνταν στην κλινική, τις συζητήσεις κτλ., εγώ είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι και οι δύο ήταν νοσηλεύτριες. Δεν μπορώ βέβαια να ξέρω με σιγουριά ποιο ήταν το ακριβές επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό τους background.
Ειδικά για την κοπέλα που με είχε λούσει, μου φάνηκε λογικό να υποθέσω ότι δεν ήταν γιατρός. Προφανώς δεν μου πέρασε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό να τη ρωτήσω αν είναι γιατρός ή όχι, γιατί θα ήταν και λίγο περίεργο να τη ρωτάω κάτι τέτοιο την ώρα του λουσίματος, λες και είχα απαίτηση να μου κάνει και το λούσιμο γιατρός
Πέρα από τον Αναστασάκη, που τον είδα στο χειρουργείο και έκανε τις υποδοχές, είχα δει νωρίς το πρωί πριν το λούσιμο και μία άλλη κυρία, η οποία μου συστήθηκε ξεκάθαρα ως γιατρός και πήρε το ιατρικό μου ιστορικό. Αυτή δεν ασχολήθηκε με την εξαγωγή.
Επίσης είχα ρωτήσει μία νοσηλεύτρια πόσα χειρουργεία είχαν εκείνη τη μέρα και μου είχε πει τέσσερα. Το αν στα άλλα περιστατικά έκαναν τις εξαγωγές γιατροί και στο δικό μου, λόγω του φόρτου της ημέρας, έγινε διαφορετικά, δεν μπορώ να το γνωρίζω.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν με είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τότε. Στο ενημερωτικό είχα ρωτήσει ποια θα είναι η συμμετοχή του γιατρού και μου είχε εξηγηθεί ότι ο ίδιος αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και τις υποδοχές. Οπότε εγώ είχα θεωρήσει ότι τα υπόλοιπα στάδια τα αναλαμβάνουν κατάλληλα εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες.
Έδειξα εμπιστοσύνη κυρίως στη διαδικασία και στο σύστημα της κλινικής. Άλλωστε και το βασικό μήνυμα που προβάλλει η ίδια η κλινική είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει. Με αυτή τη λογική το είχα δει κι εγώ τότε.