Γυμναστηριο

weznem

Well-Known Member
Ναι γίνεται, αν δεν τρως κάτι που θα τα ανεβάσει. Το σώμα δεν μπορεί να αφήσει το σάκχαρο στο αίμα, οπότε θα το διώξει κακήν-κακώς και θα γίνει λίπος θέλοντας και μη.

Η απόκλιση που είχες ίσως να οφείλονταν στην άσκηση.

150γρ πρωτείνης; Λγάκι υπερβολικό δεν νομίζεις; Δεν χρειάζεσαι ούτε τα μισά. Μάλιστα σε σχετική έρευνα (όπως αναφέρω και στο άρθρο), παρατήρησαν ότι πολύ πρωτείνη χρειάζεσαι μετά από την προπόνηση και σαν max ποσότητα κατέληξαν στα 20γρ (20γρ = πολύ για μια δόση) και παραπάνω ποσότητα είναι υπερβολή.


Άμεση ορατή απώλεια και χωρίς αρνητικά δεν πάει. Οι πιο άμεσες λύσεις είναι η χημική δίαιτα και γενικά η δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, αλλά αν δεν προσέξεις θα τα πάρεις τα κιλά σου πίσω. Και σίγουρα δεν είναι και οι πιο safe τρόποι.

Τα βρογχοδιασταλτικά τι ρόλο παίζουν στην απώλεια κιλών;

αρχικώς ευχαριστω που ασχοληθηκες να μου απαντησεις,
τωρα φιλε δεν ξερω τι να πιστεψω εγω γνωριζω οτι η ποσοστητα πρωτεινης σε μη ασκουμενους(ανδρες κυμαίνεται γυρω στα 0,8 ανα κιλο σωματικου βαρους, σε ασκουμενους 1,4-1,8 ανα κιλο σωματικου βαρους.. τα παραπανω τα θεωρουσα υπερβολη κατι 2-3 γραμμάρια ανα κιλο σωματικου βαρους.. συνοψίζοντας ειλικρινα δεν ξερω αν ειναι υπερβολη τελικα η οχι και εγω δεν σου κρυβω οτι το ψαχνω , διοτι προεχει η υγεια μας..

πειραματιστηκα λιγο με τις ποσοστητες(λιγοτερα γευματα) και παρατηρησα οτι οταν εκανα 3 γευματα την μερα (διχως να υπολογιζω το συμπληρωμα μετα την προπονηση ή το βραδυ καμια φορα αν έπινα μια καζείνη) ειχα εμφανως διαφορα εικονικη στο σωμα μου και στην ενεργεια-διαθεση..

ενω οταν εκανα μολις ενα γευμα παραπανω 4 δηλαδη το οποιο γευμα συνηθως ηταν γιαουρτι με 2 ακτινιδια..
υποψιαζομαι βεβαιως οτι κατι γινεται με τις ορμονες αλλα σαφως δεν μπορω να το στηριξω αυτο διχως εξετασεις κτλ... κατα καιρους ειμαι ανεβασμενος και στο γυμναστηριο και στον ερωτικο τομεα (σαν διαθεση-αυξημενη λιμπιντο) και κατα αλλα διαστηματα γενικα πιο αδειος να το χαρακτηρισω..
ξερω οτι ειναι πολυ γενικευμενα ολα αυτα και δυσκολα θα αποσαφηνισουμε τα δεδομενα διχω εξετασεις, που δεν μπορω να κανω λογω οικονομικων δυσχερειών..

απλα να τονισω οτι δεν εχω χρησιμοποιησει αναβολικα-θερμογεννητικά και οτιδηποτε τετοια ουσια ποτε στην ζωη μου.. μονο ενα συμπληρωμα πρωτεινης παιρνω και αυτο το εκανα μετα απο ενα χρονο γυμναστηριου που κολησα στο ανεβασμα των κιλων...(που οντως δεν με βοηθησε στο να τα ανεβασω)..αν μπορει να σκεφθει καποιος κατι που θα βοηθουσε να δουμε το γιατι ισως συμβαινουν αυτα, ας μας πει την αποψη του..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
(ανδρες κυμαίνεται γυρω στα 0,8 ανα κιλο σωματικου βαρους, σε ασκουμενους 1,4-1,8 ανα κιλο σωματικου βαρους.. τα παραπανω τα θεωρουσα υπερβολη κατι 2-3 γραμμάρια ανα κιλο σωματικου βαρους.. συνοψίζοντας ειλικρινα δεν ξερω αν ειναι υπερβολη τελικα η οχι και εγω δεν σου κρυβω οτι το ψαχνω , διοτι προεχει η υγεια μας.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις. Στο άρθρο αναφέρω και για την πρωτείνη και τις ποσότητες. 0,8γρ είναι η max προτινόμενη από την Αμερικάνικη υπηρεσία υγείας. Αλλά 1,4+ είναι υπερβολή, ακόμη και για τους ασκούμενους ενώ είναι και επίκινδυνη.

Και κάνεις λάθος, δεν είναι ανά κιλό σωματικού βάρους άλλα άλυπης μάζας, δηλαδή το βάρος χωρίς το λίπος. Οι περισσότεροι τα μαθαίνουν λάθος και τα μεταφέρουν και λάθος και γι'αυτό και αργότερα όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και παίρνουν διάφορα συμπληρώματα χωρίς να το ψάχνουν και απλά διαβάζοντας τον "Μήτσο" του κάθε body-builder forum, θα έχουν προβλήματα.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί που γυμνάζονται και θελουν παράλληλα να αδυνατίσουν, είναι να μειώνουν τις θερμίδες παρότι γυμνάζονται, με την λογική ότι το σώμα επειδή καίει παραπάνω απ'ότι δέχεται, θα κάψει λίπος. Όμως το σώμα μπαίνει σε μια μεταβολική αντίδραση και αρχίζει να μπαίνει σε κατάσταση ανάγκης, αφού θεωρεί ότι πεινάς. Δεν είναι τυχαίο που θα δεις άτομα που γυμνάζονται να τρώνε 2500-3000 θερμίδες. Αν θέλει κάποιος να χτίσει σώμα, θα πρέπει να τρώει και να τρώει πολύ. Και αν ακολουθήσει μια καθαρή διατροφή, τότε θα νιώθει και καλύτερα. Εγώ όταν άλλαξα διατροφή, είχα αυξημένα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
 
μιας και εχει ανοιχτει θεμα για το γυμναστηριο ,για να μην ανοιγω καινουργιο θα ηθελα να μου πειτε αυτοι που εχετε εμπειρια ποια απο αυτες τις πρωτεινες αξιζει και ποια θα εκανε λιγοτερο κακο στο μαλλι γιατι η isolate η concentrate κανει κακο ,καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι ποια απο τις δυο .
εγω επειδη θα ηθελα να εχει και αργινινη μεσα προτιμω την mrm αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας .
η ληψη αργινινης πιστευετε πρεπει να γινετε μονη της για καλυτερα αποτελεσματα ,επισης εχετε δει καποια παρενεργεια απο την ληψη της εαν εχετε παρει ποτε ( γενικα εχω διαβασει απο internet αλλα θελω τη γνωμη σας ).
1 .http://gr.evitamins.com/zero-carb-isopure-creamy-natures-best-10120
2.http://gr.evitamins.com/pro-complex-optimum-nutrition-18901
3.http://www.bodybuilding.com/store/mrm/100-percent-all-natural-whey.html
4.http://www.iherb.com/Optimum-Nutrit...gclid=CICV27W8osoCFaofwwodJ6kB2A&rcode=GED260
εχετε καποια αλλη να προτεινετε ?
 

Bouklas

Well-Known Member
Όλες έχουν Αργινίνη στο αμινόγραμμα αλλα αν την πάρεις ξεχωριστά είναι καλύτερα γιατί θα έχεις μεγαλύτερη δόση. Παρενέργειες δεν είχα βιώσει ποτε, σε λογικές δοσολογίες 2-3gr δόση. Γιατί όμως δεν ενδιαφέρεσαι για Κιτρουλίνη? Από όσο έχω διαβάσει η Αργινίνη δεν κάνει τίποτα.
Όσο για τις πρωτεΐνες τι να πω... οδεύω προς το "τζάμπα λεφτά" φιλε.

Η Whey (οποιαδήποτε) προκαλεί τριχόπτωση? Σαν να μου λες δεν ξανατρώμε ποτε αυγά, κοτόπουλο, γάλα και τυριά γιατί προκαλούν τριχόπτωση. Μην τα πιστεύεις man. :D
 

aeratos28

Just aeratos
ρε παιδιά να ρωτησω..για ένα γρήγορο χάσιμο 4-5 κιλών για ξεφουσκωμα επειδή έχω πρηστεί τώρα τελευταία τι πρότεινεται??ελπίζω να μην είμαι πολύ άκυρος τώρα σε αυτα που λέτε εδώ!χαχα:p:confused:
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
ρε παιδιά να ρωτησω..για ένα γρήγορο χάσιμο 4-5 κιλών για ξεφουσκωμα επειδή έχω πρηστεί τώρα τελευταία τι πρότεινεται??ελπίζω να μην είμαι πολύ άκυρος τώρα σε αυτα που λέτε εδώ!χαχα:p:confused:

Να αρχισεις το τρεξιματακι aeratos και οχι να λιωνεις εδω μεσα 24 ωρες :cool:
 
ρε μπουκλα γι αυτους που εχουν θεμα με τριχοπτωση λεω οτι κανει κακο και μια απο τις δυο οχι και οι δυο ( concentrate / isolate ) ,θα ψαξω να βρω το site που το διαβασα .
γιατι τζαμπα λεφτα ρε συ ,εγω πριν χρονια επαιρνα της on gold whey standard και με βοηθησε ,που ειναι η πιο απλη ετσι !
με κιτρουλινη λες να ειναι καλυτερη , εχεις αποψη ?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member

ρε μπουκλα γι αυτους που εχουν θεμα με τριχοπτωση λεω οτι κανει κακο και μια απο τις δυο οχι και οι δυο ( concentrate / isolate ) ,θα ψαξω να βρω το site που το διαβασα
Φιλε μου δεν υπάρχει ερευνα που να λέει ότι η Whey και η κάθε whey (isolate) δημιουργεί τριχόπτωση. Στο link που έδωσε Kappa ο Dr. Shapiro λέει ότι η isolate είναι πλούσια σε αμινοξέα και αυτό προκαλεί αύξηση της τεστοστερόνης που με την σειρά της προκαλεί αύξηση της DHT που καταλήγει να δίνει τριχόπτωση! Αυτά είναι για γέλια! Ούτε λέει συγκεκριμένα τι την προκαλεί, ούτε καμια ερευνα βλέπω ούτε τίποτα, μονο δηλώσεις.

Εάν θες να πάρεις στα σοβαρά όσα λέει ο Dr Shapiro τότε πρέπει να σταματήσεις τα βάρη και γενικά να αθλείσαι! Διότι με την άθληση ανεβάζεις τα επίπεδα τεστοστερόνης, που με την σειρά τους προκαλούν αύξηση της DHT και αργότερα τριχόπτωση! Εεε? Super λογική έτσι? Άρα δεν σε παίρνει γιατί θα καραφλιάσεις! Πιστεύω έχεις καταλάβει πως δεν στέκουν όσα λέει ο Dr. Shapiro.

Ας δούμε τι λέει το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ για το θέμα.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24225595
"Η Πρωτεΐνη Whey isolate δεν είχε καμια επίδραση στην τεστοστερόνη"
In conclusion, supplementing a typical daily food intake consisting of 0.8 g of protein·kg1·d1 with a whey protein isolate (an additional 0.8 or 1.6 g·kg1·d1) significantly elevated total amino acids, EAA, BCAA, and leucine but had no effect on glucose, insulin, testosterone, cortisol, or growth hormone following the final meal.


Εάν πιστεύεις ακόμα ότι ο Shapiro έχει δίκιο (λεεεμε τώρα) πραγματικά είσαι ο πιο άτυχος του κόσμου. Εκτος από την isolate και γενικά την άθληση πρέπει να μην αγοράσεις και Αργινίνη (που θες ξεχωριστά). Με την Αργινίνη ανεβάζεις τα νιτρικά επίπεδα που με την συνεχεια ανεβάζει την τεστοτερόνη και μετά ξέρεις που καταλήγει όλο αυτό. Μια απλή δόση whey συνήθως έχει 500-700mg αργινίνη, μια isolate 800-1000mg. Δηλαδή με αυτή την τόσο μικρή διαφορά θα έχεις τριχόπτωση. Εάν πάρεις ξεχωριστά αργινίνη θα παίζεις στα 3 με 5 γραμμάρια! Εκεί δηλαδή πάει θα γίνεις γλόμπος σε 2 εβδομάδες (φαντάζομαι ακόμα γελάς).

γιατι τζαμπα λεφτα ρε συ ,εγω πριν χρονια επαιρνα της on gold whey standard και με βοηθησε ,που ειναι η πιο απλη ετσι !
Δεν αντιλέγω αλλα αν μπορείς ανέλυσε μου λίγο το "σε βοήθησε" να έχω καλύτερη άποψη.

Προσωπικά, εάν τα γεύματα που κανεις την ημερα είναι χαμηλά σε επίπεδα πρωτεΐνης, δηλαδή δεν τρως καλά τότε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης θα σε βοηθήσει στα γεύματα. Εάν όμως τρως καλά δεν την χρειάζεσαι. Κάποιοι προτιμούν να σκάνε 50ρια και 60ρια σε πρωτεΐνες και άλλοι απλά να τρώνε λίγο περισσότερο. Ο καθένας ας κάνει ότι νομίζει.


με κιτρουλινη λες να ειναι καλυτερη , εχεις αποψη ?
Τα έχω πάρει και τα 2, η Κιτρουλίνη είναι καλύτερη αλλα εάν είναι να σου προτείνω κάτι πάρε κρεατίνη. Αυτό ναι δουλεύει, xτυπα και έναν καφέ πριν την προπόνηση και είσαι άρχοντας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

kapa

Μέλος του προσωπικού
α να γεια σου , αυτο ειχα διαβασει .
οποτε καπα εσυ τι προτεινεις ?
καμια,πεταμενα λεφτα.
κατα την γνωμη μου επρεπε να ειχαν 10 ευρω τα 2 κιλα,αλλα λογω ζητησης παραμενουν τα ακριβοτερα συμπληρωματα διατροφης
 
μαλιστα ,ευχαριστω για τις απαντησεις σας θα δω τι θα κανω .
παντως ειναι δεδομενο οτι καποιες ασκησεις οπως αρσεις θανατου ,βαθια καθισματα ανεβαζουν την τεστοστερονη , τωρα το πως δουλευει ολη αυτη η διαδικασια μετα δεν το ξερω για να σου απαντησω για το μαλλι .
τωρα αυτη η ερευνα που μου εστειλες για την πρωτεινη μιλαει για μια τυπικη δοση πρωτεινης ,εμεις προφανως και λαμβανουμε παραπανω με την ετοιμη , η μηπως κανω λαθος .
αυτη ειναι η αποψη μου δεν ειμαι σχετικος επι του θεματος οποτε δεν μπορω να πω οτι εχεις δικιο η αδικο, παντως ευχαριστω .

α και κατι τελευταιο αν ξερετε , επειδη εχω θεμα σοβαρο με τον υπνο τι θα βοηθουσε , zma gaba phenibut s-htp η μελατονινη .
επιγραμματικα εχω διαβασει για το καθενα απλα θα ηθελα τη γνωμη σας μιας και ασχολειστε .
μη μου πειτε βαλεριανες ,χαμομηλια και ιστοριες γιατι δε με πιανει τπτ ,ουτε υπνωτιστης δε με πιανει .
 

Bouklas

Well-Known Member
τωρα αυτη η ερευνα που μου εστειλες για την πρωτεινη μιλαει για μια τυπικη δοση πρωτεινης ,εμεις προφανως και λαμβανουμε παραπανω με την ετοιμη , η μηπως κανω λαθος .
αυτη ειναι η αποψη μου δεν ειμαι σχετικος επι του θεματος οποτε δεν μπορω να πω οτι εχεις δικιο η αδικο, παντως ευχαριστω .
Δεν σε καταλαβαίνω ποια τυπική δόση πρωτεΐνης και εμείς την παίρνουμε έτοιμη? Έπαιρναν whey isolate και συγκεκριμένα 0.8γρ-1.6γρ για κάθε κιλό σωματικού βάρους.
 
οποτε ρε μαγκες για να καταλαβω ολα δλδ σκατα ειναι πρωτεινες αργινινες κρεατινες ,δε γινεται !
η κρεατινη πως λετε οτι δουλευει ?
εαν κανεις δλδ μια τυπικη διατροφη αλλα κομπλε με μακαρονια , με οσπρια οτι εχει το σπιτι καθε μερα με τρια γευματα η πρωτεινη που θα παρεις μετα το γυμναστηριο δεν θα σε βοηθησει ουτε στην αποκατασταση ουτε στη μυικη καταπονηση ,ουτε σε αναπληρωση αυτων που εχεις χασει κατα την διαρκεια ,δλδ τα εχουν φτιαξει ολα μουφα !
δεν μιλαω αν μπορεις να τα παρεις μεσα απο την διατροφη σου ,λεω αν δουλευουν .
πως γινεται δλδ να δουλευει η κιτρουλινη και να μην δουλευει η αργινινη ?
απλα η αργινινη διασπαται στην αλλη , παραδειγμα λεω τωρα.
τοσα χρονια που τα δοκιμαζατε δεν σας βοηθησε καθολου ?
 

Stavros29

Member
Εγώ παίρνω μισή δόση αμινοξέα το πρωί, μισή δόση αμινοξέα πριν τη προπόνηση και μία δόση καθάρη πρωτείνη μετά τη προπόνηση και κάνω κάθε μέρα crossfit και μέρα παρά μερα ολυμπιακή άρση βαρών πριν τη προπόνηση (κάποια πρωινά κάνω και μισή ώρα τρέξιμο) και με σώστη διατροφή είναι υπεραρκετά. Βλέπω σε φόρουμ και σε γυμναστήρια να λένε 3-4 scoup πρωτείνη τη μέρα κρεάτινες και νιτρικά και δεν ξέρω εγω τι άλλο και μου φαίνεται εντελώς υπερβολή. Ξεκίνησα πριν 4 μήνες εντατικά, ήμουν 102 κιλά και τώρα έχω πάει 93 (είμαι και 1.90 ύψος) και στα βάρη ειδικά έχω πάει τουλάχιστον 60% παραπάνω σε κιλά απότι σήκωνα σε όλες τις ασκήσεις.
 

Bouklas

Well-Known Member
οποτε ρε μαγκες για να καταλαβω ολα δλδ σκατα ειναι πρωτεινες αργινινες κρεατινες ,δε γινεται !
η κρεατινη πως λετε οτι δουλευει ?
εαν κανεις δλδ μια τυπικη διατροφη αλλα κομπλε με μακαρονια , με οσπρια οτι εχει το σπιτι καθε μερα με τρια γευματα η πρωτεινη που θα παρεις μετα το γυμναστηριο δεν θα σε βοηθησει ουτε στην αποκατασταση ουτε στη μυικη καταπονηση ,ουτε σε αναπληρωση αυτων που εχεις χασει κατα την διαρκεια ,δλδ τα εχουν φτιαξει ολα μουφα !
δεν μιλαω αν μπορεις να τα παρεις μεσα απο την διατροφη σου ,λεω αν δουλευουν .
πως γινεται δλδ να δουλευει η κιτρουλινη και να μην δουλευει η αργινινη ?
απλα η αργινινη διασπαται στην αλλη , παραδειγμα λεω τωρα.
τοσα χρονια που τα δοκιμαζατε δεν σας βοηθησε καθολου ?
Δεν είπα πως δεν δουλεύουν, είπα ότι άλλοι προτιμούν να τρώνε παραπάνω και άλλοι να σκάνε λεφτά. Συμφωνώ με τον Κάπα, έπρεπε να είναι πολύ πιο φτηνές. Χτες έβλεπα ένα βιντεάκι με κάποιον που χρησιμοποιούσε φτηνή whey, έλεγε πως δεν βλέπει κάποια διαφορα σε σχέση με τις πολύ ακριβές.

Η κρεατίνη μια χαρά δουλεύει που διάβασες πως είναι απάτη? Εκτος από το internet και τις εμπειρίες ανθρώπων την νιώθεις από μονος σου πολύ σύντομα τι σου προσφέρει.

Για την αγρινινη και την κιτρουλινη μπορείς να διαβάσεις ξένα, Ελληνικά forum και να βγάλεις συμπεράσματα.

Το αν με βοήθησαν τώρα ουσιαστικά. Εκτος από την κρεατίνη όλα τα αλλα όχι. Έχω δοκιμάσει αρκετά καλούδια μαγαζιών με συμπληρώματα και έχω καταλήξει πως δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση του να λιώνεις στο γυμναστήριο και να πετυχαίνεις πράγματα μονος σου. Παλιά πίστευα πως χρειαζόμουν συμπληρώματα για να έχω το σώμα που έχω αυτή τη στιγμή και τώρα συνειδητοποιώ πως δεν τα έχω ανάγκη. Την κρεατίνη την χρησιμοποιώ μονο σε περιόδους που νιώθω πεσμένος, κουρασμένος και γενικά δεν έχω όρεξη. Δεν θα σε κάνει superman απλά θα καταλάβεις μια διαφορα.
 

Orionas

Member
Η συγκεκριμένη έρευνα που λέει ότι η whey isolate προκαλεί τριχόπτωση είναι γνωστή εδώ και καιρό και γελάει όλο το διαδίκτυο διεθνώς.Το πιο γελοίο είναι ότι στο τέλος της έρευνας προτείνει τη χρήση whey concentrate και μάλιστα μία συγκεκριμένη την οποία και προμοτάρει! Ότι δηλαδή η isolate προκαλεί τριχόπτωση και η concentrate βοηθάει το μαλλί.Που οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές και σχετίζονται με τη λακτόζη και όχι με τα αμινοξέα. Καμία σχέση με τη τεστοστερόνη δεν έχει η whey όπως δεν έχει και μια μερίδα κοτόπουλο.Μη μασάτε.

Το επικίνδυνο στις whey δεν είναι το προϊόν αυτό καθεαυτό αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά και αρώματα και ένα κάρο πρόσθετα που βάζουν μέσα για να έχουν ωραία γεύση.Γι αυτό προτιμήστε καθαρή, άγευση ή με στέβια.Επιλογές υπάρχουν.
 
Μπλουζα