Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
ενδιαφερεσε για βοηθος σε κουζινα?badday είπε:Εδω και 3μηνες ειμαι ανεργος ..και δυστηχως ειναι απο τις χειροτερες εμπειριες. Καθημερινα κοιταζω τις γνωστες εφημεριδες κτλ ...αλλα πραγματικα δεν υπαρχουν δουλειες ..ουτε courier δεν βλεπω πια. Υπαρχουν ανεργοι στο forum ; πως το βλεπετε το πραμα θα παρουμε τα βουνα;
Toppikistis είπε:Γυρνάτε στα χωριά σας...ασχοληθείτε με τη γή...έχει πολλά να δώσει με την κατάλληλη προσοχή και γνώσεις..πολύ περισσότερα απ'όσα βγάζει ένας μισθωτός..μην ακούτε τους δήθεν που διασκορπούν τρομολαγνίες..α κ μακρυά από συνεταιρισμούς αν θέλετε να δείτε άσπρη μέρα..προσπαθείτε να φτιάξετε μια μικρή παραγωγή επώνυμου προϊόντος και όχι χύμα...
Και για όνομα του Θεού δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να είσαι αγρότης..ειδικά σήμερα πλέον που όλοι μας έχουμε μια κάποια μόρφωση..
Fenimore είπε:[quote author=Toppikistis link=topic=3007.msg54203#msg54203 date=1306935427]
Γυρνάτε στα χωριά σας...ασχοληθείτε με τη γή...έχει πολλά να δώσει με την κατάλληλη προσοχή και γνώσεις..πολύ περισσότερα απ'όσα βγάζει ένας μισθωτός..μην ακούτε τους δήθεν που διασκορπούν τρομολαγνίες..α κ μακρυά από συνεταιρισμούς αν θέλετε να δείτε άσπρη μέρα..προσπαθείτε να φτιάξετε μια μικρή παραγωγή επώνυμου προϊόντος και όχι χύμα...
Και για όνομα του Θεού δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να είσαι αγρότης..ειδικά σήμερα πλέον που όλοι μας έχουμε μια κάποια μόρφωση..
Toppikistis είπε:Fenimore, σωστά αυτά που γράφεις όμως είναι απλώς κάποια γεγονότα.Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω,είναι σαφές αυτό που θέλω να πω.Ασχοληθείτε με τη γη, όχι όπως ασχολιόντουσαν μέχρι σήμερα οι αγρότες.Όχι περιμένοντας απ'τους άλλους τους δήθεν τους μεγάλους που τάχα σ'αγαπάνε.Αν κάποιος έχει σκοπό να λέγεται αγρότης για να "ζει" με τις επιδοτήσεις του κράτους τότε σαφώς και να μην γίνει σε καμία περίπτωση.Καλύτερα άνεργος.Αν όμως κάποιος νέος,με υψηλό μορφωτικό επίπεδο,με φαντασία,με μαγκιά,με αποφασιστηκότητα θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την Γεωργία,παράγοντας προϊόντα επώνυμα,ποιοτικά,υγειινά,κάνοντας την επεξεργασία και τη συσκευασία ο ίδιος (ή σε συνεργασία με κάποια εταιρία του κλάδου,όμως με δική του επωνυμία) τότε φίλε μου επέτρεψε μου να σου πω ότι θα τα πάει λαμπρά.Μπορεί να δυσκολευτεί τα πρώτα χρόνια,όμως η πορεία του θα είναι καλύτερη από πάρα πολλούς συνομίληκους του που ακόμα θα περιμένουν να τους προσλάβουν σε μια δουλειά της φθήνιας.Και προς Θεού δεν μιλάμε να φτιάξουμε βιομηχανίες, ούτε να χρειαζόμαστε κανά τρελό κεφάλαιο.Αν κάποιος έχει μερικά κτήματα στην κατοχή του (ή στης οικογένειας του) τότε θα του είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσει.Αν όχι και πάλι υπάρχουν τρόποι.Αρκεί να πληρεί τις προϋποθέσεις που περιέγραψα παραπάνω και να έχει όρεξη για δουλειά και δημιουργηκότητα.
Όσο για τις τιμές των προϊόντων που πέφτουν, ναι πέφτουν.Όμως σε ποιά κατηγορία προϊόντων πέφτουν;Στα τρεχούμενα,στα συμβατικά.Στα ποιοτικά δεν πέφτουν.Ειδικά αν είσαι εσύ ο ίδιος αυτός που θα εκμεταλευτεί όλες τις πρόσθετες αξίες από την παραγωγή μέχρι την λιανική.
Μην περιμένετε να σας σώσει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός σας.Αν δεν τολμήσει κανείς δεν θα μάθει τι υπάρχει παρακάτω..
Όχι περιμένοντας απ'τους άλλους τους δήθεν τους μεγάλους που τάχα σ'αγαπάνε.
Toppikistis είπε:Όχι περιμένοντας απ'τους άλλους τους δήθεν τους μεγάλους που τάχα σ'αγαπάνε.
Fenimore είπε:[quote author=Toppikistis link=topic=3007.msg54210#msg54210 date=1306938677]
Όχι περιμένοντας απ'τους άλλους τους δήθεν τους μεγάλους που τάχα σ'αγαπάνε.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Toppikistis είπε:Σε τι τους έχεις ανάγκη για να κάνεις μια αρχή σε αυτό που περιέγραψα;Ακόμη κ αν το δεκτώ αυτό που λες, και πάλι τι πρέπει να κάνουν δλδ όσοι θέλουν να κάνουν πράγματα;Θα περιμένουν μέχρι να είναι ανεξάρτητοι 100% ή θα ξεκινήσουν με τα σημερινά δεδομένα και θα παλέψουν για να πετύχουν τα όνειρα τους;
badday είπε:Εδω και 3μηνες ειμαι ανεργος ..και δυστηχως ειναι απο τις χειροτερες εμπειριες. Καθημερινα κοιταζω τις γνωστες εφημεριδες κτλ ...αλλα πραγματικα δεν υπαρχουν δουλειες ..ουτε courier δεν βλεπω πια. Υπαρχουν ανεργοι στο forum ; πως το βλεπετε το πραμα θα παρουμε τα βουνα;
mojo είπε:Την περίπτωση του εξωτερικού την έχεις σκεφτεί καθόλου? Εργάζομαι ανασφάλιστος με τον βασικό μισθό και μετά το στρατιωτικό σκέφτομαι σοβαρά να ψαχτώ για έξω.
Για κάποια εποχική δουλειά στον κλάδο του τουρισμού για την φετινή σεζόν έχεις κοιτάξει?
Κουράγιο (θα το έχεις ξανακούσει αλλά δεν ξέρω τι άλλο να πω)